2014. november 26., szerda

ELSZEMTELENEDVE

Utazgat a pártelit, hol magánemberi, hol politikusi minőségében.
Lop is a párteleit, hol térítésmentesen, hol hitelbe.
Már nem is titkolja, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.
A Vezér maga jár elől jó példával, mikor beleköp egy tisztességes adagot a négymillió nyomorgó pofájába: azt csinálok, amit akarok, annak adom az országot, akinek akarom, ti meg befoghatjátok a pofátokat cselédek!
Boldogan avat, hol disznófarmot, hol logisztikai központot, mindent, ami lopott pénzből épül, mindent, amit a haveroknak adott, meg amit adni volt kénytelen azoknak, akik túl erősek, és akiknek lekötelezettje volt.
Régi elképzelése, hogy létre kell hozni egy nagytőkés réteget, akik aztán majd kézben tartják a társadalmat, és most éppen úgy gondolja, hogy a végrehajtás ideje jött el.
Közben rázzák a rongyot vadul, a sok parvenü hempereg a fincsiben.

Lázár, aki kénytelen volt értékálló tárgyba fektetni a fácánvadászat elmaradása miatt megmaradt pénzét egy igen értékes órával parádézott a Parlamentben,  igaz, mellé piros karkötőt vett fel, rontás ellen védi.
Nem irigylem, hiszen harmincötödik születésnapjára lepte meg magát vele, egy hosszú élet fáradságos munkájára emlékezteti órája finom ketyegése.
A volt debreceni polgármester meg elindult Dubaiba, de valami csoda folytán mégiscsak Új-Zélandon kötött ki, viszont nem családtagot vitt magával, mint Vezére és példaképe szokott, hanem a titkárnőjét, mert ő is szorgalmas típus, aki a Rolling Stones tolószékes koncertjének még a szünetében is diktált, aláírt, de legfőképpen pecsételt.
Aki látta a Caligula című filmet, az tudja, hogy a pecsételés is lehet üdítő elfoglaltság.

Orbán viszont példamutató módon Sára lányát vitte magával a német Családi Vállalkozásokért Alapítvány (Stiftung Familienunternehmen) rendezvényére, ahol részben hülyeségeket beszélt, részben átadta tapasztalatait a német vállalkozóknak, beleértve egy-két hungarikumnak minősülő szakmai fogás magyarázatát is.
A németeknek különösen az a része tetszett az előadásnak, melynek címe „Hogyan lesz a ti pénzetekből az én pénzem” volt.

A kormány halk szava, Giró-Szász András kilencszáz milliós vagyonra tett szert, ami azért is figyelemreméltó, mert ő aztán igazán szelídküllemű volt, első ránézésre az ember kedves értelmiséginek nézte.
Erre kiderült, hogy egy kis hörcsög, néhány off-shore céggel a füle mögött, - most éppen hotelt épít egy olyan ingatlanon, melyet a Belváros igen nyomott áron és több vitézkötést kötve az üzletre adott el a sógorával közös cégnek.
Méltatlankodik, mikor faggatják, mondván, vezetője és részben tulajdonosa is volt egy igen jelentős megbízásokkal rendelkező cégnek, azt azonban nem teszi hozzá, hogy az igen jelentős megbízások Hódmezővásárhelyről és egyéb fideszes irányítású önkormányzatoktól érkeztek.
Valamelyik felmenője hajdan tanított engem, azt hittem, rá fog hasonlítani, de tévedtem.
A rokon nagyon tisztességes ember volt, de Mendel óta tudjuk, hogy a sok makulátlanul hófehér csodatölcsérecske között bármikor felbukkanhat egy sötét példány, jelen esetben is erről lehet szó.

Aztán itt van a népmesei csodálatos(an pofátlan) kismalac, a magyar film disznófejű nagyura, Vajna Tímea férje, aki a filmiparon és a hozzátartozó állami támogatáson túl bezsebelte a szerencsejáték-ipart, éppen úgy működve, mint ahogy hajdan a maffia működött Amerikában.
Évek óta próbálom megkeresni azt az egyetlen dolgot Palácsik Tímea feleségül vételén kívül, mely valami említésreméltó hasznot hajtott az országnak, de ezidáig nem kísérte siker kutatásaimat, viszont a neves magyar film-mogul az elmúlt évek során dagadtra moslékolta már magát az állami önetetőből.
Folytathatnánk a sort, de minek.
Nem annak van hírértéke, hogy ezek lopnak, hanem annak, hogy milyen végtelenül gátlástalanok.
Mást ne mondjak, pofa kell ahhoz, hogy a miniszterelnök lánya az esküvőjén olyan traktoron pózoljon, mellyel engedély nélkül kivágott erdőcskét fuvaroztak el mindenféle következmény nélkül, de a „ne mi nyerjük a legtöbbet” miniszterelnöki akciója után errefelé már ilyesmin nincs min csodálkozni.
Hogy lopnak, az olyan természetes, mint a levegővétel, és hazudik az, aki azt mondta, hogy elődjeik is loptak.

 Persze olyanok mindenfelé akadnak, akik beleturkálnak a közös pénztárcába, ha hagyják, de az biztos, hogy akire az előző érában akárcsak gyanú árnyéka is vetült, annak felelnie kellett azért, amit elkövetett, vagy azért, aminek elkövetésével vádolták.
Ami nóvum, az a választások után tapasztalható új hozzáállás, konkrétan az elpofátlanodás – most hirtelen nem jut eszembe ennek tudományos megnevezése.
Szinte kérkednek azzal, hogy mindent megtehetnek, mint a falusi bűnöző, aki úgy jár-kel az utcákon, mintha övé lenne a falu.
Elszemtelenedtek, de nagyon.
Orbán a Keresztapa című filmből nem Don Corleonéhoz hasonlít, hanem az olasz negyedet rettegésben tartó Don Massimo Fanuccihoz, a kispályás, de nagymellényű helyi rosszfiúhoz, és a sorsa is valószínűleg az ő sorsához fog hasonlítani.
Hogy mire ez a nagy bátorság?
Ki tudja, ha saját magáról esik szó, az ember általában engedékenyebb, és akit idáig még soha nem tudtak mégcsak megsebezni sem nagyon, az könnyen abba a tévedésbe eshet, hogy őt nem fogja a golyó.

Pedig dehogynem, hiszen a szaporodó tüntetések arra mutatnak, hogy egyre több embernek lesz elege Orbánból és rendszeréből, és eljön az a perc, mikor azok, akiknek az érdekei egybeesnek az ő érdekeivel úgy döntenek, hogy már káros a léte, és lecserélik – ha szerencséje van, életben marad.
De az is lehet, hogy egy végtelenül elkeseredett ember találja meg, és akkor igen kellemetlenül is alakulhat a sorsa.
Mindenesetre amit most művel vazallusaival egyetemben, azzal kihívja a sorsot, ami azért érdekes, mert minden pszichiátriai problémája dacára többnyire gondosan mérlegelve, a saját szempontjából racionális döntéseket szokott hozni.
Most meg igen sukárba adja elő magát, kisalnizza magát, magára szedi az összes fuxot, már csak az öklömnyi aranylánc hibádzik, éppencsak nem énekelgeti a fehérvári huszárok helyett, hogy olyan csávó vagyok, kilenc romnyit kapok, ha akarok, de fényes a cipőm…
Vicces lenne, ha ennyi szép tolvajlás, ennyi gátlástalan gazemberség után a beképzeltségen esne pofára.

Persze az országnak szinte mindegy, hogy miért tiplizik a Szeretett Vezető, csak essen már pofára végre, még mielőtt kirángatja az országot az Unióból, mielőtt hadat üzen az Egyesült Államoknak.

Reménykedjünk…

:O)))

35 megjegyzés:

Visszanéző írta...

-Az emberek csak élni akartak és akarnak.- Viszont a műveltebb fők nem segítenek.Védik és kapaszkodnak egy nemlétező jólétükbe.Pedig pillanatok eltűnhet ez a hamis látszat,Ők is csak tucat emberek lesznek.

Anikó írta...

Igen Pupu, valami hihetetlenül pofátlanok, szégyentelenek, szó nincs rá mennyire.
Gíró-Szásznál ne feledd, hogy a Századvég igazgatója és tulajdonosa is volt, mielőtt ügyeletes seggnyaló szóvívőcske lett, akkor adta át a Láncziknak /apa az igazgató, kisfia meg valami főelemző?/ mutatva nagy mellénnyel, hogy megvált a cégétől, és ugye jól tudjuk Mellár úrtól, hogy mire tartják a Századvéget, nos Gíró-Szásznak nem voltak Mellár úréhoz hasonló skrupulusai és a gazdagodás már akkor megkezdődhetett szép csutiban.
Orbánról meg tudjuk, hogy az övéit, a csókosait, a végtelenül szervilis lojálisait soha nem hagyja az "út szélén", csak az országot.
Ha jól emlékszem a Századvég kezdeteihez Stumpf István neve is kapcsolódik, aki aztán ment alkotmánybírónak és azóta feltűnően csendben van, lapít, se hangját, se nevét nem halljuk, pedig ő nevelte ki ezt a tolvaj csürhét még anno a Bibó kollégiumban /szegény Bibó is forog a sírjában asszem/.

Kósáról meg nyílt titok Debrecenben, hogy mindenből kapja a részesedését, nyilván a stadionból is, meg a többiből is, és nem véletlenül a titkárnővel utazgat, merthogy a felesége rég otthagyta - ezt is debreceni jólértesültektől hallottam, többektől, igaz-e vagy sem, nem tudom - mégpedig egy nő miatt, egy neves úszónőnkkel él együtt a feleség.
Szóval a valamikori családot már csak a pénz, az ingatlanok meg a 3 gyerek tartja össze.

Orbánról is az újságok írják, hogy Magyarország 5 leggazdagabb embere között van, aztán még életében nem dolgozott egy napot sem, mivel a rendszerváltáskor volt friss diplomás.
Hihetetlen, hogy a politika ilyen jövedelmező tud lenni egyeseknek meg a hozzájuk közelállóknak.

Bárki hiába próbálja összemosni a fidesz gazdagodást a szociékkal, azok sehol se voltak ezekhez, holott ott is volt korrupció, de ekkora arcuk és merszük soha nem volt, meg a rendszerváltáskor is ugye, aki akkor jó helyen volt tudott magának kiszakítani ezt azt, amikor megtörtént a volt kádári éra szétosztogatása, mondjuk az akkoriakat nem is látjuk sehol a politikában, szép csendesen elmentek üzletembernek, az egy Gyurcsány kivételével.

Mi lesz még itt, hova tartunk, ki tudja???

hello írta...

Itt szavazni is lehet:

http://www.hir24.hu/belfold/2014/11/24/giro-szasz-szijjarto-esetleg-vajna-kinek-a-gazdagodasa-zavarja-a-legjobban-szavazas/

talalom írta...

Tisztelt Mindenki! A tolvajok közösségének nevében kikérem magamnak, hogy ezeket a pancsereket állandóan tolvajozzák. A lopás kérem nehéz munka, nagy figyelmet igényel - ki kell szaszerolni, mikor nem néz oda a delikvens, aztán meg el kell terelni a figyelmet, nehogy bebukjon az ember. A haszna meg? Á, egyre kisebb, egyre többször fordul elő, hogy hiába turkál az ember idegen zsebekben, csak tökmaghéj akad a kezébe (ahogy a nóta mondja). Legfeljebb egy bankkártya, de egyre fifikásabbak ezek a mai, elzüllött polgárok - a legtöbbje már nem is tűzi mellé a pin-kódot, aztán csak a macera, meg a kőccség, hogy hozzájussunk a számlájához. És akkor meg ott van a rizikó, hogy az a számla csak mínuszokat tartalmaz. De az egykor igen jövedelmező rablás sem a régi már. Ezek az úrifiúk képtelen lennének feltörni egy egyszerű zárat, meg ahogy látom az erőnléttel sem dicsekedhetnek. Egy sima nyugdíjas úgy hókon vágná őket, hogy csak remélhetik, hogy a rabkórházban feleszmélnek.
De egyéb veszélyek is fenyegetnek. A múltkor is, mi történt. A Bélával, aki mindig tüntetéseken dolgozott - tudják, nagy tömeg, lelkes figyelmetlenség stb. Hát nem kirúgták a lányát, hogy az apja tüntetésekre jár. Mer' az a hülye taníttatta lányát, hogy "becsületes" munkát találjon, szegény Jolika meg tanárnak ment. Hát most bánhatja, hogy nem tanult meg legalább markecolni.
Szóval, igen méltánytalan, hogy ezt a sok nyámnyila alakot velünk, a szakmát szabályosan űző tolvajokkal, tablókkal azonosítják. Találjanak más elnevezést!

Névtelen írta...

Egy alkalommal a Heti hetes műsorában egy érdekes kijelentést hallottam Majkától.
Ki volt akadva azon, hogy a politikusok vagyonbevallásából az látszik, hogy sok csóró, megvesztegethető, pénzügyi analfabéta nem elég képzett ember kerül a parlamentbe.
(nem szó szerint) „ Be se engednék olyan embert, aki nem bizonyított a versenyszférában. Hogyan akar valaki sikeressé tenni egy országot, ha magát sem tudta?”
És ezt jól gondolja. A fiúk meg úgy, hogy bután, csórón, de kellő nagy hangon és pökhendi stílusba a nép nyakán, a nép pénzét akár erőszakkal elrabolva, a népet nyomorba lökve akarnak meggazdagodni. Ha hagyjuk.
Tehát nem baj, sőt hasznos ha valaki gazdag és sikeres, de előbb legyen az, legyen vesztenivalója, legyen tapasztalata és utána akarjon közpénzekkel gazdálkodni.

Kibic37 írta...


Névtelen, ilyen nálunk kettő is volt az elmúlt 25 évben. Úgy hívták őket, hogy Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon ...

Névtelen írta...

Kibic37-nek

Szerinted mikor éri fel ésszel ez a nép a saját érdekeit?
Igen, tudom. Volt eddig kettő, de én még a konkrét pénzügyi siker és elismertség mellé sorolom azt is aki a szaktudásával elismertségre tesz szert és azt megfizetik. Nem feltétlen sikeres tulajdonos, csak kereset, jól fizetett valódi szakértő. És az is fontos, hogy felvállalja a feladatot. Nem a haverok gazdaggá tételét hanem a társadalom sikeressé tételét.

Kibic37 írta...


Átkozottul igazad van! De nem csupán az érdekek, hanem az értékek felismerése is szükségeltetik, amire implicite utalsz is.
És bocsáss meg, nem megbántani akartalak (mintha Te nem tudtad volna kiről beszélsz), csupán a kétszer kettőt akartam tisztázni, még mielőtt valamelyik okostojás kideríti róla, hogy három és fél ...

Brandtné Szalai Veronika írta...

Nem az a baj, ha valaki jól él, hanem az,
1.ahogy a gazdagságához hozzájutott
2.és az, hogy 4-5 millió hazánkfia számára az emberi lét minimális feltételei sem adottak
3.az 1. és 2. pontban írtak között pedig egyszerű, de szoros matematikai összefüggés van, gondoljunk csak pl. a jövedelmek elosztásának és újraelosztásának ügyesen kizsugázott "közgazdasági" szabályozására. És akkor az alapvagyonhoz jutás módjáról még nem beszéltem.
Ezeket kezdik egyre jobban felismerni az emberek, lévén már nem csak a zsebeinkben kotorásznak az urak, de úgy tűnik szemet vetettek a spájzban lévő befőttjeimre is. Idéztem (nem szó szerint) a tegnap esti tüntetés egyik szónokát.

BRAAJEN írta...

ez nem talált..
ezeknek már előtte is volt üzletük, mielőtt beültek a parlamentbe...
viktororbán csupaszseggel ment, most meg már nem fér ki az ajtón a disznaja...

grund írta...

Sajnos megtehetik, mert hagytuk kiépíteni a rendszerüket. Sőt az elvarázsolt birkanyáj, de még az írástudók közül is nem kevesen, tapsoltak hozzá. Erre kellett Orbánnak a 2/3, ezért hangoztatta, hogy csak egyszer kell győzni, de akkor nagyon. Így háboríthatatlanul rabolhatnak, lophatnak, csalhatnak, s teszik mindezeket keresztény mázzal leöntve. Egyetlen alapelvük, elvi szempont, pontosabban elviszem, pont. Cinikusak, pofátlanok, agresszívak, nagyétvágyúak, sérthetetlennek tartva magukat. Kíváncsi leszek, hogyan hervadnak majd le, ha eljön az elszámoltatás ideje. Mert eljön egyszer, csak kérdés, hogy megérem-e?

pleinair írta...

Braajen,

mi lesz ennek a vége?
Szerintem nyársra húzzuk a disznaját az összes többi elszemtelenedett, elhájasodott disznajával együtt.
Az Elégedetlenek Pártja népszavazást kezdeményez nyílt vagyonosodási vizsgálatuk, és elszámoltatási kötelezettségük érdekében.
Örülhetnek, ha a törvény ereje csap le rájuk, nem a népharag, mert akkor itt "patakvér" fog folyni.

Kibic37 írta...


grund!

"Erre kellett Orbánnak a 2/3, ezért hangoztatta, hogy csak egyszer kell győzni, de akkor nagyon. Így háboríthatatlanul rabolhatnak, lophatnak, csalhatnak...
A dolog ennél sokkal rosszabb, mert azért kellett nekik elsősorban a kétharmad, hogy a demokrácia alappilléreit lebontva úgy alakítsák a törvényeket, hogy törvényes úton ne lehessen őket leváltani. A többi már csak ennek "jótékony" mellékhatása.
Szvsz.

grund írta...

Kibic37!
Hát persze, azért kezdtem bejegyzésemet azzal, hogy hagytuk kiépíteni a rendszerüket.

És ez olyan rendszer, amelyben ők gyakorlatilag bármit megtehetnek, sértetlenül. Lerombolhatták a demokratikus intézmények rendszerét, kilőtték a népszavazást, sztrájkjogot, kiherélték az Alkotmány Bíróságot, általánossá tették kiskapus törvényhozást, a visszamenőleges, személyreszóló törvényeket és így tovább...

civilhuszár írta...

A mi csávónk olyan csávó, aki megmutatja, hogy a faluszéli vályogházból el lehet jutni a Budai-várba, miután lelakta az Országház Nándorfehérvári termét.:-)

Névtelen írta...

Akit az istenek meg akarnak alázni, először büszkévé teszik.Régi, de igaz mondás. Viszont. hogy naponta bejelntenek egy-egy hergelő intézkedést, netadó, szappanadó, manyup pénz stb, nem lehet véletlen. Inkább az van a hátterében, hogy szándékos zavargást akar kiprovokálni a fénylő csillag, mert most még le tudja verni, utána mindnki kussban lesz. A fityeSS mindig filmklisékből dolgozott, ez olyan, mint a Fáraó c. film. A 98-as robbantások meg olyan volt, mint az Amerika kedvenc fia c. film, amit nem sokkal előtte játszottak.

PuPu írta...

Ez a Fárajó, ez teccik - de nem két szóba kell írni?
:O)))

Névtelen írta...

Tiszta dzsentri mentalitás...

Kibic37 írta...


"...oka van annak, hogy Giró-Szász vagyonáról éppen most szivárogtak ki információk".
A Fidesz újabb kommunikációs offenzívára készül - írja a hvg.
Érdekes bepillantást enged a cikk a göbbelsi boszorkánykonyhába.

Névtelen írta...

Anikó kedves!
"Ha jól emlékszem a Századvég kezdeteihez Stumpf István neve is kapcsolódik, aki aztán ment alkotmánybírónak és azóta feltűnően csendben van, lapít, se hangját, se nevét nem halljuk, pedig ő nevelte ki ezt a tolvaj csürhét még anno a Bibó kollégiumban /szegény Bibó is forog a sírjában asszem/."

Dehogynem hallatja a hangját:

http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-683964

"Eljött az ideje annak, hogy az Alkotmánybíróság újra vizsgálhassa a költségvetési és adórendszert érintő döntéseket - mondta Stumpf István."
"Az alaptörvény-módosításnak egy nagyon fontos eleme lenne, ha a gazdasági alkotmányosság felfüggesztett helyzetét megszüntetnék, és az Alkotmánybíróság visszakapná a gazdasági kérdésekben történő alkotmányos felülvizsgálatnak a jogát. Meg vagyok győződve róla, hogy a körülmények erre érettek, és éreztem is erre való utalást az új igazságügyi kormányzat részéről is" - fogalmazott az alkotmánybíró.
"Az Alkotmánybíróságnak megvan a lehetősége és az esélye a stratégiai típusú gondolkodásra és az alkotmányos koherenciára való törekvésre. Hogy ez meg tud-e valósulni, az részben függ a konkrét személyektől, de függ a strukturális környezettől is" - mondta.

Tehát ha egy esetleges új parlament hozna egy gazdasági vagy adótörvényt,akkor a (fideszes) köztársasági elnök ,alkotmányossági aggályok miatt a (fideszes) alkotmánybírósággal vizsgáltathatná felül! Ügyes.
(nem véletlen néhol a kisbetű :-)

Brandtné Szalai Veronika írta...

BRAAJEN (14:48) Amennyiben az én hsz-ra válaszoltál, akkor elmondanám neked, hogy volt "szerencsém" végigasszisztálni (mikrogazdasági szinten), hogyan történt Magyarországon az eredeti tőkefelhalmozás, persze szigorúan "törvényesen", hiszen papír, ceruza mindig volt kéznél, hogy "kőbe véssék" megfellebbezhetetlen jogaikat a lenyúlt termelő tőkéhez. Amit aztán (láttuk/látjuk) milyen "eredményesen" működtetnek, elsősorban és nagyobb részben a saját hasznukra. Alap közgazdasági tétel:az az ország működhet sikeresen, ahol a közösség és az egyén érdekekeit az arra felhatalmazottak igyekeznek összehangolni, azt optimálissá tenni. Nos jelenleg Magyarországon ennek még a látszata sincs.

asta írta...

Brandtné Veronika

Azt hiszem ebben fogtad meg mindazt, amit a mai tüntetők elvetendőnek tartanak, csak nem tudtak világosan megfogalmazni.

Bizony én is közelről láttam ... emlékszem a vitákra is. Gyakorlatilag a szabad rablás törvényesített formában zajlott. Csak akkor még naivak voltunk és tapsolva néztük, hogyan kerül magán kézbe 50 év minden valamire való eredménye. (Mai szemmel: mégis milyen jogon?) Akkoriban rengeteg ember került utcára.
Most zajlik a második hullám, amikor az ipar és kereskedelem után a termőföldeket, meg mindent ami mozdítható, osztották el maguk között (nb. ugyanaz a gyökerű réteg)
Én akkoriban azt gondoltam, kell valahogyan egy tőkés réteget teremteni... ha jól működtetik majd, akkor lesz kenyér a többiek kezében is...
Ha így nézzük, most rosszabb helyzetben vagyunk, mint a rendszer váltáskor, mert mára a szabad rablás eredményeképpen a többséget sikerült már-már rabszolga státuszba dönteni.

A szabad rablást ma mintha örökös jognak és természetesnek tekintenék, pedig ha egyáltalán lehet ilyet mondani, az első hullámnak még volt némi logikai igazolása (ti. valahol el kell kezdeni a kapitalizálódást), de ezt tenni az állam működésének alapjává, már bűncselekmény....legalábbis egy demokratikusnak nevezett államformában. ( Persze ha királyságról lenne szó, akkor tényleg természetes lenne...csakhogy hol van itt a király?? Választottunk volna ilyet?

Kibic37 írta...


asta,
fájdalmasan igaz dolgokat írsz, némi akasztófahumorral fűszerezve (vagy azt csak én képzelem hozzá?): "...csakhogy hol van itt a király??
Hát, még nincs. De majd lesz!
Hacsak addig ki nem találunk valamit ...

asta írta...

Felhívom a T.Közönség figyelmét a Gépnarancs: Basszuk ki az emútt25 évet... c. témához kapcsolódó elemzését... vicces és szomorú.. és igaz.
(sajnos linkelni még most sem tanultam meg...bocs!:O)

Barnamedve írta...

Kedves asta,

remélem, ez így egy jó link lesz.

Link az előző hozzászólásban említett cikkhez

Kibic37 írta...


asta-nak:
Elolvastam, kb felével egyet is tudok érteni. Sok benne az igazság, de szvsz sok a féligazság is. Azok pedig elég kártékonyak tudnak lenni...

A linkelésre próbálnék egy szintaktikát megadni (ha átmegy):
&lta href="ide jön a hhtp-vel kezdődő link"&gt a linkre utaló tetszőleges szöveg &lt/a&gt

Kibic37 írta...

Naná, hogy nem ment át :(((

A &lt a kisebb mint (<)
a &gt a nagyobb mint (>)
jel akart lenni

A többi stimmel

nemóvatos írta...

Itt már csak egy új államigazgatási szerv segíthet:
A Fordított Bányászjárási Hivatal.
A szocik most sajnálhatják, hogy bezárták a bányákat. Nem véletlen, hogy az Ápolt az újranyitáson csak egy rövidke ideig törpölt.
Viszont ahogy a vasutasokat elnézem a privatizációs bánatpénzükkel meg a sunnyogásukkal még abból is a nép jönne ki rosszul.

Repeti írta...

Mihancsik Zsófia: A szabadon gondolkodó emberek országáról
.
http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/424456_a_szabadon_gondolkodo_emberek_orszagarol
.
...„Minden törekvés arra irányul, hogy kevesebb gondolkodó ember legyen ebben az országban – mondta a Kossuth téri tüntetés szónoka, Nagy Emília középiskolai tanárnő az ATV-ben. – Útban vannak nekik a gondolkodó emberek”, mármint a jelenlegi hatalomnak. Ő arra gondolt, hogy 16 évre szállították le az iskolakötelezettséget, hogy leértékelik, géppé silányítják a szakmunkásokat, illetve hogy a gimnáziumok számát csökkentik.
Én azt mondom, hogy ebben az országban a gondolkodó emberek nemcsak a Fidesznek vannak útjában...
.
Mindezt persze pont ide, hanem az MSZP, vagy az LMP honlapjára kellene beírnom. De ez csak itt, PuPunál, vagy a Galamuson jelenhet meg.
.
Igen a FIDESZ-KDNP meg elszemtelenedett. Az ország meg rohad. Áprilisban elbaltáztuk az utolsó többé-kevésbé (inkább persze már csak kevésbé) demokratikus lehetőséget az Orbán-diktatúra felszámolására. Nem lesz több ilyen lehetőség. Eljátszottuk ezt a lehetőséget, és megérdemeljük, amit ránk szakít Orbán, aminek a sűrűje még hátra van. Krémer Ferenccel értek egyet,m aki azt írta a választás után: "...köszönjük meg ezt az eredményt Mesterházy Attilának, akinek fontosabb volt a „karrierje”, és köszönjük meg a mögötte állóknak - azaz az MSZP-nek -, no meg a tanácsadóinak. Köszönjük meg Szigetvári Viktornak, aki elképesztő rövidlátásával nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Bajnai Gordon rossz politikát folytasson. Köszönjük meg Schiffer Andrásnak, aki szívesen barátkozik a neonácikkal, de nem áll szóba a demokratákkal, és sohasem látott az orránál tovább. Köszönjük meg a „baloldali” értelmiségieknek, akiknek csak arra telt, hogy elmagyarázzák, miért nem lehetséges megtenni azt, amit meg kell tenni. És végül köszönjük meg azoknak, akik a Fideszre és a Jobbikra szavaztak a határon innen és túl, megérdemlik, ami rájuk vár, nem tudom sajnálni őket. Mi is megérdemeljük, mert képtelenek voltunk megértetni, hogy mire számíthat az ország. A legrosszabb lehetőség vált valóra. Kellemes elrothadást, Magyarország!" És akkor még azokról szót sem ejtett, akik ezen az oldalon is elszemtelenedtek, s az elmúlt években, amikor ők voltak hatalmon (MSZP-SZDSZ), akkor ha nem is ennyire elszemtelenedve, de gátlástalanul csak a saját érdekeiket érvényesítették és a saját malmukra hajtották a vizet.
. Miközben a másik oldal elszemtelenedéséről és gátlástalanságáról beszélünk ne felejtkezzünk tehát meg arról, hogy mi, a másik oldal teremtettük meg számukra ennek a gátlástalanságnak a lehetőségét. Pofátlannak meg, Orbánnal és Semjénnel, meg a többi pártdroidjukkal együtt, születésüktől fogva mindig is pofátlanok voltak. Már az első fidesz kormány alatt is azok voltak. Mindennek az árát mi fizetjük, de semmit nem szabad elfelejteni, s könyörtelenül számon kell majd rajtuk kérnünk. Nemcsak a magunk, hanem a gyerekeink és unokáink nevében és érdekében is. De eközben majd nem szabad elfelejtkezni a Szili félékről sem, akik sokan voltak és sajnos ma is sokan vannak abban a pártban. Láthattátok: sok lúd...Nélkülük nem tartana ma ott az ország, ahol tart. Nélkülük nem lehetnének ma ennyire gátlástalanul pofátlanok Orbánék. Lefeküdtek, s megágyaztak Orbánnak. Vigyázni kell, mert velük, s egy igazából eddig soha de soha meg nem újuló (pontosabban a megújulásnak a látszatát szépen eljátszó)MSZP-vel bizony nem is fog kijutni az ország ebből a pöcegödörből. Új időknek új dalnokaira van szükség. Akiknek szövetkezniük kell tudniuk azokkal, akik eddig sem hamisan daloltak, s nem a saját egyéni kis önös érdekeiket nézték. A demokraták összefogása nélkül nem lesz megoldás. A harcra pedig fel kell készülni. Mert harc lesz. Senki nem szeretné, de ha elszabadulnak az indulatok, akkor bizony vér is fog folyni. S ezen a ponton újra kellene gondolni 56 tanulságait is. Addig, amíg nem késő!

grund írta...

Repetinek:

Kb. 3 évvel ezelőtt olvastam egy Szerbiából áttelepült emberkétől, hogy jó lesz vigyáznunk, mert Orbán politikája vészesen hasonlít Milošević-éhez, aminek meg tudjuk mi lett a vége. Akkor ezt a túlzónak tartottam, mert hogy nálunk ilyen nem történhet, most már nem annyira...

Kibic37 írta...


Úgy általában nem a szívem csücske a pasas, de ez az írása nagyon ott van!
Sokszorosítani és terjeszteni kéne ...

Avi írta...

Bartus ezeket már régen megírta. Szórol-szóra beteljesültek a következtetései. Már csak a véres polgárháború van hátra. Remélhetőleg legalább ebben tévedett.

lóbalzsam írta...

Kibic37
Nekem a szívem csücske ez a generáció :-)
És még Juhász Attila, Lakner Zoltán és Krekó Péter is.

PuPu írta...

Kedves repeti, itt ha lehet, linkeket tegyél be, a kezelhetőség érdekében!
Kösz!

Anikó írta...

Névtelen... Stumpf Istvánnal kapcs. kössz az infót, ezt nem vettem észre, nem hallottam eddig.