2014. november 21., péntek

MOHÓSÁG ÉS POFÁTLANSÁG

Egyszer régen, ha jól emlékszem Dávid Ibolya hasonlította Orbán Viktort a mesebeli kisgömböchöz, mely mindenkit bekapott, aki gurultában az útjába került, mígnem egyszer pórul járt, de addigra azért már rettenetesen dagadtra hizlalta magát
Dávid Ibolya látnok volt, hiszen az ő idejében a mi telhetetlen gömböcünk (v.ö: pocakos tábornokunk) még a kanyarban sem volt mai állapotához képest, és mielőtt bekapott volna valakit vagy valamit, előtte hosszasan nézegette, kóstolgatta.
Bár kleptomániás, de még viszonylag mértéktartó gömböc volt.
Mondhatnánk azt is, hogy volt még kis szégyenérzete, amit azért – nem túl nagy harcok árán – hamar legyűrt.


Mára azért változott a helyzet, a gátlások megszűntek, már a látszatra sem adunk, csak lopunk, lopunk, lopunk.
Most éppen a maradék magán-nyugdíjpénztári vagyonra vetett szemet, már ki is tátotta a száját és huss, miután 2015. január 1-től az összes jelenleg működő magánnyugdíjpénztárt végelszámolásra kötelezi, így a magánnyugdíjpénztár mellett többször is makacsul kiálló tagok vagyona végül mégis az államkasszába vándorol.
A háromezer milliárd hűlt helyére, melyet úgy tapsoltak el, hogy nyoma sem maradt, miközben mindenféle szép mesékkel hitegették a becsapott munkavállalókat, ígértek nekik egyéni számlákat meg a magánpénztárinál jobb hozamokat.
Számukra az egyetlen nyereség közgazdasági ismereteik bővítése lett, rövid idő alatt megtanulhatták, hogy a hozam ellentéte nem a veszteség, hanem a viszem, márhogy az állam viszi a kasszát és mint tehetséges kisgömböc, benyeli a pénzüket.


Hatvanezer embert köpött Orbán pofán ezzel az intézkedéssel és kétszáz milliárdot kaszál rajta az állam, melyből aztán mindenféle csatornákon keresztül magánzsebekbe csurdogál a pénz.
Lesz belőle stadion, ilyen-olyan tanulmányok, megrendelések a megfelelő cégeknek, pénz a pénzgyártó gépezetnek, melyeket hosszú évek fáradságos munkájával hozott létre a maffia.
Hatvanezer ember nézi málé szájjal, hogy kisemmizik, elveszik a pénzét, azt a pénzt, melyről már határozottan kinyilvánította, hogy nem kívánja az államra bízni, mert ebben az államban nem bízik egy percre sem.
Igazuk is volt, bebizonyosodott, hogy a magán-nyugdíjpénztárakban hagyott pénz pénzt fialt a tulajdonosának, míg az állam által kezelt pénz gyakorlatilag elúszott, felszívódott, eltűnt, nincs.


Hajlamos voltam azt gondolni, hogy amikor ezekkel leszámolunk, akkor a népszerű film címének megfelelő eljárást kell alkalmazni - fogd a pénzt és fuss - de ma már másként gondolom.
Nincs ok a nagyvonalúskodásra, ezeket be kell csukni és bent kell tartani mindaddig, míg a nép vagyonát ki nem lehet préselni belőlük, és ha a bőrük alatt is pénz van, akkor arra is megvan a megoldás.
Al Csuti persze csak egy a rablók közül, igaz, mára már talán a legnagyobb.
De vannak társai, vannak bűntársak, haszonélvezők és vannak cselédek, akik a lehulló morzsákért bármit megtesznek, akik itt élnek közöttünk ellenségeinkként.


A nyugdíjpénztári bankrablás csak egy azok közül az intézkedések közül, melyek mind-mind a hatalmon levők személyes érdekeit szolgálják, jó maffiaszokás szerint most jön majd a szesztilalom magyar változata.
Amerikában a szesztilalom idején tilos volt az alkohol forgalmazása, most nem lesz tilos, de abban a két szituáció hasonlatos lesz egymáshoz, hogy ott is, itt is a maffia kezében lesz a szeszpiac, az eddigi kereskedők majd kapnak ajánlatot, melyet nem lehet visszautasítani.
Nekiláttak az étel és italautomaták adóztatásának, ennek első lépcsőjeként tönkreteszik a jelenlegi forgalmazókat, majd amikor azok már bezárták a boltot, változtatnak kicsit a szabályokon és az új piaci szereplőnek így már meg fogja érni az üzemeltetés.
A dohánykereskedelemnél elszámolták magukat, a kiskereskedőktől az eladások után nem lehet beszedni a várt hasznot, hát most majd beszedik a beszerzések után – beiktatnak egy pénztárcát a nagykereskedő és a kiskereskedő közé, ami abba folyik, az már tuti pénz lesz.


Az egészben a szédítő pofátlanság a legszebb, de azért reménykedjünk, a kisgömböc is kipukkadt egyszer és a betörő sem járt jól, akit a házigazda megkéselt.
Kérdezték tőle, hogy történt a dolog, mire kifejtette:
Hogy elvette a nagymama arany karkötőjét, elviseltem, hogy elvette a pénztárcámat – eltűrtem, mikor megpocsékolta a feleségem, csendben elszenvedtem, mikor ledöntötte a tizenhat éves lányom, nem tiltakoztam, de aztán beletörölte a farkát a frissen mosott függönybe, - na, akkor előkaptam a kést és belevágtam.


Hogy a magyar társadalomnak mi lesz a frissen mosott függönye, ma még nem tudni.
De, hogy lesz ilyen, az biztos.

:O)))

21 megjegyzés:

Unknown írta...

"Al Csuti" :)? Nem Al Csuthy ? :)
Mer igy ma' majnem hungarikumnak hangzik :)

rézevőfiamór írta...

NEM LESZ!
A kemény, nyakas kuruc szittyamagor sunyít és behúzza a nyakát!

Névtelen írta...

A "magyar" ilyen, ha fizetni kellene ,hogy dolgozzon azt is megcsinálná. DE OTTHON MAJD MESÉLI MILYEN MEGALKUVÓ A RENDSZER. Rabszolgák vagytok,gerinctelenek.

Jutka írta...

Kedves Pupu!
A mai irásod is irtó jó.
nemrégibben olvastam Popper Péter Napló c könyvét és abban is van egy fejezet O.V -ről.
Fantasztikus , hogy jellemezte. Pedig akkkor még csak az első uralkodása volt.
Azt hiszem kabaréba illő , hogy kiderült, hogy volt (van) egy wc ellenőrző főmunkatárs.
Ezt, ha nem a saját szájából hallom nem is hiszem el. És még büszke is rá.

hello írta...

PuPu, a mai posztodból a külön is 24 karátos szöveged:

"rövid idő alatt megtanulhatták, hogy a hozam ellentéte nem a veszteség, hanem a viszem"!!!

hello írta...

Kedves Jutka, mindenütt másutt a WC tisztasága a takarító(nő) dolga és felelőssége, a felügyelése max. az intézmény gondnokáé. És persze nem annyi pénzért, mint amennyit ez a "sporttárs" kap érte!

Ilyesmi sztorik eddig leginkább csak Moldova szatíráiban fordultak elő. Ám a való élet versenyre kelt az ő fantáziájával, és nyerésre áll! :-((

Kibic37 írta...

hello, elvitted előlem a show-t ezzel a poénnal: "...megtanulhatták, hogy a hozam ellentéte nem a veszteség, hanem a viszem...". Ugyanezt akartam én is kiemelni,csak fél órát röhögtem rajta, mialatt Te beírtad :)))

Amit utána olvastam, attól viszont az arcomra fagyott a nevetés ...:(((

hello írta...

Kedves Kibic, bocsi - nem az első eset, hogy 1 rugóra jár az agyunk! :-))

grund írta...

Ez megint qrva jó PuPu!
Ha jól emlékszem, a mostani takarékszövetkezeti lenyúlással 200 milliárdra teszik rá kezüket. Kíváncsi leszek, hogy most, a tétova össznépi ébredezés idején, az érintetteknél leereszkedik-e a függöny, vagy még mindig csak az asszony pocsékolásánál tartanak?

hello írta...

Grundnak:

És mindez még korántsem a vége.
Dávid Ferenc az Egyenesben prognosztizálta, mire megy ki a multi élelmiszerláncok elleni hadjárat, a túladóztatás, majd a veszteségessé válásuk esetén a kiutasításuk.
Az infrastruktúrát potom pénzért fogják akarni megvenni tőlük, oszt' azt is megkapják a csókosaik, mint eddig is, amiket lenyúltak.

Mi meg fizethetünk majd mindenért olyan aranyárat a kiváló "színmagyar" üzletekben, amit nem fognak szégyellni kérni, a kiirtott konkurencia révén!
Még így is, hogy a multik működnek, minden drágább pl. a Reálban. A Coopot nem ismerem, CBA-ba meg akkor se tenném be a lábam, ha mellette pusztulnék éhen! Ezek a drága jó magyar tulajdonosok szakszervezetet általában nem tűrnek meg, így ellenőrizhetetlen, hogy hány alkalmazottjukat hajlandók csak max. minimálbéren vagy nem teljes munkaidőre bejelenteni, mennyit kell dolgozniuk, kifizetik-e a túlórákat, megkapják-e a szabadságukat, milyen a munkavédelmi helyzet stb., stb.

grund írta...

Hellonak!
Aki figyeli az események láncolatát, annak egyértelmű, hogy ez van a háttérben. Néha-néha nem árt odafigyelni a sohasemhazudóra és tanácsadóra sem, mert időnként el-elpöttyintenek morzsákat a szándékaikról. A Lánczi valami olyasmiről beszélt a minap, hogy nem kell háborogni, Al Csuthy-ék ezen húzásai nem lenyúlások, hanem a "régi gazdasági érdekhálózat lebontása és az újak felépítésének elemei." És ebből fakadóan ugye adódik a magyarázatuk, hogy akik ezek ellen szót emelnek, azok a régi, kommunista rendszert akarják visszaállítani.
Sokan közülük azzal érvelnek, hogy a gaz nemzetközi multik mennyire kiszipolyozzák a dolgozóikat, a hazaiak meg mennyivel emberségesebbek. Kilóg azonban a lóláb rögtön, ha őszinte szóra tudnak bírni pl. CBA-s dolgozókat. Persze, nem könnyű ezt elérni, mert félnek az emberek, féltik ezt az állásukat is, de ha ismerőssel beszélnek, általában megnyílnak.

Donáto írta...

Hát édes Pupukám már rég nevettem ilyen jót, mint a mai remek írásodon.
Ez pontos diagnózisa a mai magyar helyzetnek.
Amikor ittam a reggeli kávémat és szétröhögtem magam azon, hogy itt mindenki lop. Ez tényleg nevetséges.
Azt tudtam, hogy pene lop e cruz, meg lop e de vega, meg, hogy antilop, de hogy a mi mániákus fényességünk is úgy lop mint egy állat, hát ez meglepő volt!
Ezen olyan jót nevettem, hogy a szemünket még nem lopták ki, hát ez fantasztikus!

Mondjátok! Mi ebben a vicc? Ez tragédia!

MoonRiver írta...

...mér'? van még függöny?? (Amúgy remek volt, és ez az egyetlen jó ebben.)

magyarmagyar írta...

"Sokan közülük azzal érvelnek, hogy a gaz nemzetközi multik mennyire kiszipolyozzák a dolgozóikat, a hazaiak meg mennyivel emberségesebbek."

Én egy igazi nagy nemzetközi multinál dolgozom. Az itteni átlagbérnél magasabb bérért, amit a hónap elején pontosan utalnak! Befizetik a közterheket utánam, évente kötelező orvosi vizsgálat, ha kéred külön akkor extra szűréseket is szó nélkül kifizetnek. Embernek néznek, vigyáznak az egészségedre amennyire lehet (balesetvédelem)!
Szörnyű egy helyzet, az igaz. A hazai tulajdonúakról meg jobb ha nem beszélünk. Még ugyan nem a római rabszolgatartás, de egyre jobban kezd hasonlítani. Felkészülnek: keresztfagyártók, szegkovácsok,töviskoszorúfonók... Tisztelet a nagyon kevés kivételnek.

Unknown írta...

PuPu, ezek inkább függönyt sem mosnak, a piszkossal meg úgy vannak, hogy törölje bele, kit érdekel? nem így van mindennel?

Kibic37 írta...

magyarmagyar!

A koldúsbot gyártó kisiparosokat se felejtsd ki a felsorolásból! Nekik is kinéz egy jó kis biznisz. :(((

hello írta...

Amerre nézünk, problémák sokasága - ezt mind ez a kormány produkálja!

http://444.hu/2014/11/22/pedagogusok-tuntetnek-szombaton-budapesten/

Ezrek tüntetnek az Akadémia előtt Budapesten

A Magyar Tudományos Akadémia épülete előtt tüntetnek a pedagógusok, a szülők és a gyerekek. A pedagógus-szakszervezet által szervezett tüntetést a kormány oktatáspolitikája és ígéreteinek be nem tartása miatt szervezték.

A tüntetés a Ha én rózsa volnék című örökzölddel és a Himnusszal kezdődött; Kulka János Heltai Jenő Szabadság című versét szavalta, piros dzsekiben.

A netadóellenes megmozdulások után “most ki kell állnunk az európai oktatás mellett is, de most nehezebb a dolgunk, mert az okozott károk nem azonnal látszanak, de évtizedekig tartanak” – mondta Gulyás, aki szép József Attila-idézettel zárta beszédét, nevezetesen hogy rendezni végre közös dolgainkat.


Ami most folyik, az


zsákutcás iparostanonc-képzés,

a társadalmi mobilitás gátja. A kormány által tervezett, hároméves szakképzési rendszerben a gyerekek egyszer használatos, eldobható betanított munkások lesznek, akik nem képesek a változó körülményekhez alkalmazkodni, és a munkáltatók könnyen elbocsáthatják majd őket.

Ne hagyjuk! – mondta Szenes.
Nem hagyjuk! – mondta a tömeg.

További részletek a cikkben.

James Bond írta...

Emlékezzünk! Négy éve, hogy minden nyugdíjak megmentője, Abádszalók úrnője, a felejthetetlen mosolyú Selmeczi "Kiflicsücsök" Gabriella belehazudta három millió ember képébe, hogy sikeresen biztonságba helyezték a magánnyugdíj-pénztári tagok befizetéseit, amit a gaz szoci-libsi kormány eltőzsdézett. (Már maga ez az egetverő baromság is megér egy misét, hogyan lehet biztonságba helyezni azt, ami nincs, mert eltőzsdézték?). Ezt követően haladéktalanul vásároltak belőle 500 milliárd forintért MOL-részvényt, ami azóta éppen a felét éri (vagyis, eltőzsdézték...). A Nemzeti Gabika egy füst alatt beígérte, hogy a megtakarításait személyi számlákon elhelyezve fogja viszontlátni minden magyar járulékfizető. Hogy mikor, azt nem említette, csak annyit mondott, hogy hamarosan. Azóta több mint 4 év telt el. Most bejelentette egy másik, Gabikához megszólalásig (sőt, azon túl is) hasonlító, bár ezúttal hímnemű niemand, hogy számla az nem lesz, viszont a megmaradt 200 milliárdot ugyancsak einstandolja Pártunk és Kormányunk. Hogy miért? Csak. Mert kell. Erre-arra. A Mi Boldogságos Legfőbb Stadionépítőnknek, hogy kiélhesse abszurd komédiába illő fociszenvedélyét, Nemzet Sportolója apanázsra, titkos utazásokra, MNB-kastélyvásárlásra, zongorára, Századvég-tanulmányokra, stb. Igaz, most már nem is nagyon komédiáznak, nem kérnek a megmaradt 60 ezer tagtól semmilyen maradási nyilatkozatot. Elveszik, kész, passz, kuss, meg vagyunk értve? Közben már lassan négy millióan kerülnek a létminimum közelébe, vagy alá. A kórházi várólisták olyan hosszúak lettek, hogy előbb ér egy űrrakéta a Marsra, mint ahogy egy daganatos beteg kórházba kerül. Nem is kell mentőautót küldeni értük, mehet rögtön a hullaszállító, ami - lássuk be - kétségtelenül takarékos megoldás... Emberek, ezek közönséges bűnözők! Ezeket vasvillával kell kiebrudalni a hatalomból, utána meg bíróság elé mindet, Orbántól kezdve egészen a legkisebb trafik-mutyistáig. Teljes vagyonelkobzás, majd irány a gánti dolomitbánya (a főnöknek nem ismeretlen a környezet...). 12 órás kőtörés, utána be a cellába. Havi költségkeret 47000 Ft/fő, amiből prímán meg lehet élni. Ebből 17 ezer levonásra kerül lakhatás, ruhapénz, egészségügyi ellátás stb. címén. A maradék 30 ezerből kijön az étkezés, ezer forint jut egy napra. És mindez TÉNYLEGES ÉLETFOGYTIG, oszt jó napot!

hello írta...

Egy kis olvasnivaló - érdemes elmélázni az írás végén található felsoroláson is.

hello írta...

Bocs, a link lemaradt:

http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=hirmix&AN=pinterugyek&MN=hirmix&LN=hungarian

magyarmagyar írta...

"A Magyar Tudományos Akadémia épülete előtt tüntetnek a pedagógusok, a szülők és a gyerekek."

A kedves pedagógusoknak talán jóval hamarabb kellett volna felébredni! Jó részük el volt ájulva a fityisz nagyságától. Miért az utolsó utáni pillanatban jön rájuk az idegroham? Rózsika eddig rendben volt? Vagy bevették az életpálya nevű nagydarab kutyaszart? Olyan ez, mint a tákolmánybíróság. Ha még az elején testületileg felállnak és azt mondják: - Köszönöm, ez nem az én asztalom, akkor nagyot durrant volna. Nem tették, mára arc nélküli senkik gyülekezete. A pedagógoszok sem álltak fel a katedrától, hogy - Na én ezt már nem csinálom! Akkor most? Felbátorodtak a többi tüntető példáján? Szánalmas társaság. És ezek a nemzet "napszámosai"? Tudom, a gyerek, meg a család, meg meg is kell élni valamiből. Lett valami hasznuk a sunnyogásból? Hát nem! Olyan okos emberek, nem tudták előre? Persze azt is tudom, hogy egység nélkül nincs eredményes tiltakozás. Megértem őket valahol, de nem tudom felejteni sok tanár ismerősöm rajongását a csüngőhasú iránt. Miért tetszett ennyire?