2014. november 2., vasárnap

SZEX KOTTÁBÓL, VEZÉNYSZÓRA


Kezd az ország falanszterré válni, Orwell zokogva és térden állva kéri a receptet Orbántól, az egész ország egy nagy túlélő-show, melyben minden nap bátorságpróbákat tart a rendező, mindannyiunk szeretett vezére Kim Vik Tor.

Nem mondom, rengeteg ocsmányságot sikerült már lenyomni a versenyzők, a zemberek torkán, a játék szereplői közül sokan már szinte meg is szerették a pofátlanságukban is elképesztő gusztustalanságokat.
Az emberek már nem is nagyon háborognak, - és itt kérem, hogy a gyengébb gyomrúak a zöld betűkkel írt  pár sort ugorják át, mert jóízlést próbáló tartalom következik – hiszen aki egy pöcegödörben reggeltől esti szart lapátol, annak már meg se kottyan, ha időnként egy vödör lóhúggyal nyakonöntik.
Ha konkrétan szeretnénk meghatározni a mai Magyarország-feelinget, talán leginkább akkor járunk közel az igazsághoz, ha azt mondjuk, hogy a mai magyar közélet olyan, mint egy vödör takonyban egy hajszál, - abszolút undor…
 


A kontraszelekció diadala a józan ész felett az a néhány csicskás, akik körülveszik Orbánt.
Ki tudja, hogy válogatták őket, de nem a nagy eszük alapján, az biztos. Viszont küllemileg valamiféle elegáns egyformaság jellemzi őket meg a házatlan csigát - bocsi, csigabiga!
Itt van például Rétvári Bence, a nemlétező párt elnökhelyettese, aki azt találta mondani, hogy Magyarországon a polgári demokrácia jobb állapotban van, mint nyolc évvel ezelőtt volt.
2006-ban – szerinte – nem lehetett ilyen békés tüntetést tartani, az akkori kormányzat ezt „nem engedte volna", mondta.

Szóval, kedves Bence, elsősorban ami itt van, az nem polgári demokrácia, hanem diktatúra.
És nem lehet arra hivatkozni, hogy a polgári demokrácia minden kelléke rendelkezésre áll, mert a mai helyzet éppen olyan, mint amikor egy szakadt, aprópénzes-bableveses kurva apácafőkötőben ájtatos pofát vág, ha érthető a kissé profán, de kétségbevonhatatlanul helytálló hasonlat.

Ami 2006 tüntetései és a mai tüntetések közötti differenciát illeti, az nem a kormányom múlt, hanem a Fideszen, hiszen történelmileg valahogy úgy alakult, hogy a Kossuth tér hugyosai – élükön a nemzeti érzelmű magyarság egységét szimbolizáló Lanczner Satu Ferdinánddal

– valahogy mindahányan a Fidesz és csatlósai puccskísérletét támogatták, a kultúremberek meg otthon ültek – várták, hogy a rendőrség számolja fel a csőcselék randalírozását.
Namármost, aki az internetadó elleni tüntetések résztvevőit egy táborba képes terelni Lanczner Satu Ferdinánddal, az bizony szellemileg súlyos kihívásokkal küzd és szomorúan tájékoztathatjuk, hogy vesztésre áll.

Ez az ország olyan ma, mint egy társasház, melynek nemcsak a közös képviselője, de a lakói sem egészen normálisak.
Volt már szerencsém olyan házban élni, melyben a közös képviselő pisztollyal fenyegette a későn fizető lakót, emellett a kerítés festésére olyan mennyiségű zöld festéket számolt el, amennyivel be lehetett volna festeni a Szabadság-hidat három rétegben.
Amikor ezt néhányan szóvá tettük, azonnal akadt néhány idióta, aki elkezdte védeni a rohadt tolvajt, éppencsak békamenetet nem szerveztek az érdekében.
Azért csak világgá küldtük, de nem volt egyszerű.

Ebben a országban ugyanis az emberek imádják, ha megmondják nekik, hogy mit tehetnek és mit nem, első lépcsőben a munkahelyükön, később a családban és a magánéletükben is - ezért aztán imádják azt is, aki ezt megmondja nekik.
Ha valaki azt javasolja, hogy csináljátok a dolgokat legjobb belátásotok szerint, akkor teljesen összezavarodnak, oszt csak totyorognak, mint liba a jégen, tanácstalanul.
Mostanában nem szeretnék Kanadába emigrálni, így nem is írom le, hogy milyen mentalitás ez, és milyen ország az, melyben a virtuális kormánypárt második embere ezzel a mentalitással töltheti be magas pozícióját.
És van pofájuk kereszténynek nevezni magukat, jóllehet többségük már a tízparancsolatból legalább kilencet megszegett, néhányan pedig mind a tízet, valószínűleg.


Persze van bűnbánat és van feloldozás, a maffiózók pedig kissé sprőd foglalkozásuk dacára általában mélyen vallásos népek, a templom alapjába bebetonozott ellenfeleikért is misét mondatnak.
Kötelességüknek érzik, hogy szabályozzák az életed, megszabják lélegzetvételed ütemétől a legintimebb ütemig minden mozdulatod, megszabják, hogy hol a helyed, hol lesz gyermeked helye a világban – az ő világukban -, és gondoskodnak róla, hogy túl okos ne lehessél.
Ezért aztán elzárnak az információtól, hiszen az információ maga a hatalom, arra pedig nekik van szükségük.
Ameddig te az internetadó hétszáz forintján siránkozol, addig ők elmonologizálnak az  internet-szabályozás tartalmi és pénzügyi kérdéseiről.
Miközben te azt hiszed, hogy a kettő közül a pénzügyi rész az érdekesebb, azalatt ők betömik azt a  virtuális, de nagy pofádat, és elzárnak olyan ismeretektől, melyek birtokában ellentmondhatnál nekik.

Hát figyelj jól, és ne hagyj magadból majmot csinálni.

:O)))

19 megjegyzés:

Góbé írta...

PuPu !

Mondod rétvárit ! Hozzáteszem combát, németszilárdot, tállait, semmilyent, rogántónit, lézerjankót szájjártót s a többi semmirekellőt...Förtelmes! Tényleg ezeket érdemeljük?
És ők a "nagyjaink", rájuk kellene felnézni! Hogy lehet ennyi sötét, szánalmasan stupid, emberszabásúnak tünőt egy kupacban összehozni?
Orbánc valamiben mégiscsak nagytudású! Hosszú évek kemény munkájával sikerült neki végre összehozni egy bandát, amelynek bármely tagja garantáltan alulmúlja vezérét értelemben, intelligenciában.

morzsi írta...

Csernok Attila: A komáromi pontonhíd c. remek könyvében írja, - csak egy mentsége lehet a magyar népnek, honnan tudná, hogy mi az a demokrácia, hiszen Magyarországon sosem volt demokrácia.

Névtelen írta...

PuPu!
Figyelj fel az ifjabb Lomniczira, a felfelé ívelő új csillagra is.

Névtelen írta...

http://sztarklikk.hu/egyeb/sztarklikk-kozelet/134707/

Névtelen írta...

http://www.mindenegybenblog.hu/fiuk-lanyok-velemeny/ezt-is-megszavaztak-120-ev-utan-megszunt

nemóvatos írta...

Attól tartok, hogy ha a baloldali demokratikus ellenzéknek legalább ennyire célirányosan válogatott "kontraszelektált" csapata lett volna (a csapat aláhúzva) soha nem lett volna az ápoltnak kétharmada és a kordonbontásért még mindig sitten lenne.
A Góbé által emlegettekből nem az IQ hanem a morál, a jólneveltség hiányzik.

terlasz írta...

Tényleg nem vagy óvatos, ha egy szaros kordonbontásért csinálnál belőle nemzeti hőst. Bárcsak ez lenne a főbűne...

charly fighter írta...

Ugyan már Pupu! Vannak rengetegen akiknek birkából majommá válni már maga az evolúció..

nemóvatos írta...

Terlasz! igazad van, nem csak a kordonbontásért és már rég nem lenne nemzeti hős.

Brandtné Szalai Veronika írta...

Sokszor és sok helyen leírtam az alábbiakat. A demokrácia nem attól szép és jó, hogy elmehetünk szavazni -általunk vastagon megfizetett- pártokra és (az önmagukat) képviselőkre. Ez csak egy formai elem, semmi több, persze jó, ha van TÉNYLEGES választási lehetőség. A demokrácia (nagyon szép kifejezés) lényege, hogy a társadalom tagjai számára a jogok elérhetőek legyenek, és a kötelességek alól ne álljon módjában senki koszos emberfiának kihúznia magát. Demokrácia ott van, (és ez már a tartalmi kritérium), ahol minden állampolgárnak meg van a lehetősége arra, hogy kemény, értelmes munkával maga biztosítsa magának és hozzátartozóinak az emberi lét normális feltételeit. Ahol ez nincs meg, ott demokrácia sincs, szőhetnek akármilyen szóvirágokat a bértollnokok szép hazánk jelen állapotáról. Mi tudjuk, hogy hazánkban diktatúra van, a legrútabb és legaljasabb, mert a demokrácia leple alatt kúszott be az emberek agyába, lelkébe. Ezért lehet aztán, hogy minden szart letolhatnak a torkunkon, többeknek ez még tetszik is,mert mostanra már sikerült elérnie az uralkodó csoportnak, hogy vagy félünk, és nem merünk megnyikkanni sem, vagy beszariak vagyunk, és keressük az alkalmas potentátot, akinek a talpát nyalogathatjuk, vagy éppen csak abszolút tehetetlennek érezzük magunkat. Mint én magam is, és ez a helyzet rohadtul nem tetszik. De nem tudom, hogy mit tehetnék azon kívül, hogy ahol módomban áll, mondom a magamét. Ui: lassan már úgy érzem magam, mint az egyszeri ember: minderről"az" jut az eszembe.

anya írta...

Kedves Pupu!
A nagy varázslónak már megint sikerült. Mindenki a netadóról beszél, és senki nem beszél az oktatási rendszer tervezett átalakításáról. A netadó úgy ahogy van aljas, átgondolatlan, stb.
Az oktatási rendszer átalakítása viszont legkésőbb 14 éves korban felteszi a gyereket egy olyan pályára, amelyről nincs kijárat. Azzal, hogy megszünteti a szakközépiskolákban az érettségit, azzal, hogy a „nem gimnáziumokban” gyakorlatilag felszámolja a közismereti tárgyak oktatását. És azzal, hogy a gimnáziumi helyek számát a jelenlegi felére tervezi csökkenteni. Ezzel megkezdi a rendi Magyarország visszaépítését, de mondhatnám azt is, hogy bevezeti a kasztrendszert, mert a társadalmi mobilitást, amire amúgy sem lehetünk túl büszkék, teljesen felszámolja.
Nem elég, hogy anyagi értelemben feléli a következő generációk jövőjét, az oktatással ráadásul olyan helyzetbe hozza ugyanezeket a generációkat, hogy esélyük se legyen a nyakukba szakadó probléma heggyel megbirkózni. Ez az igazi támadás az információ szabadsága és az információs társadalom ellen. Az információ szabadsága ott kezdődik szerintem, hogy egyenlő esélye van minden megszületett gyereknek ugyanahhoz a versenyképes tudáshoz hozzájutni.
Ezért is kellene tele torokból ordítani, ezért is kellene százezreknek az utcára menni.

Brandtné Szalai Veronika írta...

Amit az előbb leírtam, kiegészítem. Az általam vázolt tartalmi kellék "csak" az alapja a demokrácia kialakításának. Ugyanis amennyiben van jövedelmem, van lehetőségem, tanulni ( a gyermekeimet pedig taníttatni), tájékozódni-újságok,könyvek, TV, internet, előadások stb- így lehetnék aztán öntudatos polgára e hazának, akit nem könnyű "megvezetni". És ez lenne az igazi szabadság! Ami most nincs!

grund írta...

"Ki tudja, hogy válogatták őket, de nem a nagy eszük alapján, az biztos."

A válogatás legfontosabb szempontja szerintem a mindenek feletti hűség a keresztapához. Bónuszként értékelték/értékelik emellett a cinizmust, gátlástalanságot, gondolkodási restséget/képtelenséget.
A Vezér "szakirodalma" repertoárjában kitüntetett helye lehet a Névtelen által előbbiekben már hivatkozott Chomsky 10 pontja mellett Pratkanis és Aronson
A RÁBESZÉLŐGÉP c. művének. Különösen annak 35. és 36. pontjait érdemes elolvasni, melyek a szektavezérek hétparancsolatáról, ill. a Harmadik Birodalom propagandagépezetéről szólnak.
Mindennapi valóságunk hasonlósága ezekkel kísérteties.

pleinair írta...

"Ebben az országban ugyanis az emberek imádják, ha megmondják nekik, hogy mit tehetnek és mit nem, első lépcsőben a munkahelyükön, később a családban és a magánéletükben is - ezért aztán imádják azt is, aki ezt megmondja nekik."

A Kádár rendszer idején tálcán kaptuk a munkát. Nem nekünk kellett magunk számára kikaparni a gesztenyét. A 8 órás munkaidő után az emberek szabadon rendelkeztek szabadidejükkel, nem kellett a másnapi munkát felhajtani, pályázatokat böngészni, szerződéseket kötni, nem kellett konkurenciával és korrupcióval egyénileg megküzdeni.
Hozzászoktunk a kényelemhez és nyugalomhoz.

Most, hogy a rendszerváltás óta kiestünk a létbiztonságot jelentő kosárból, zuhanunk, és sokan nem tudunk megkapaszkodni. Egy sötét,
kesze-kusza erdőben érezzük magukat. ahol információtól elzártan szinte lehetetlen tisztán látni.

Az egyetlen kapaszkodót a létbizonytalanság miatt elbizonytalanodott emberek számára a rend jelenti, ezért az erőt sugárzó, rendet ígérő politikai pártokban látják a megváltást.
A morális különbségtételre képtelenek nem hallják az erőtől öblös hangból kicsengő sumákságot, az átverést, a hazugságot, a hatalom kapzsiságát és korlátlan uralomra törő, fékevesztett tébolyát.
Még hisznek, mert hinni akarnak, pedig a mocsár lassan a szájukig ér.

pleinair írta...

Hogy a vezér környezete válogatott csúszómászók karából áll, az érthető. Az érdek mindent felülír, felülírja azt is ami nincs: erkölcsi tartást, tisztességet, elkötelezettséget.

De hogy egy határainkon túl is elmebetegségéről hírhedt pszichopata uralkodhasson az ország fölött, Európa mételyeként, az bizony Magyarország és az Unió történelmi felelőssége és szégyene.
Orbán vakkomondora is ugathatna erről
évek óta eleget.

Unknown írta...

A vakkomondor nem fog ugatni. Már elég régen megszokta, még a kollégiumi időktől, hogy urának és parancsolójának minden kérését és parancsát teljesítse.

De meg is kapta a fizetségét! Ő ma Magyarország leggazdagabb oligarchája! Hogy a szőlőkről már szót se ejtsünk. A "jó kutya" /bármit követ el ellene a gazdi/ NYALJA a gazdi kezét, minthogy harapná.

Kibic37 írta...


Ezt már láttátok?
http://hvg.hu/velemeny/20140103_Seres_Behivom_az_oroszokat#fee9pr

Seres nem éppen a szívem csücske, de ezt el kell olvasni!

Góbé írta...


Figyelmezzünk "anya" hozzászólására !

Amit felvetett látszólag minket már nem érint, legfeljebb gyerekeinket, unokáinkat. Akik majd "kitermelik" a mi nyugdijunkat... Úgyhogy nem csupán morálisan de anyagilag is érdekeltek vagyunk ebben, a netadóhoz képest jóval nagyobb, és szinte beláthatatlan következményekkel járó problémában..

Kovács Erzsébet írta...

"anya írta..."ehhez csatlakoznék.
Ami most a felnőtt korosztállyal
történik, az magában is egy aljasság.És közben nem veszi észre az érintett szülők sokasága, hogy itt a 8 általános fog győzni.Ha fele annyi gimnázium lesz, akkor ennek a korcsoportnak 16 év betöltése után nem fog családipótlék sem járni, sők a gyerek után is kell eü hozzájárulást fizetni, ha nincs munkaviszonya.Ez egy olyan gonosz háló, amely gúzsba kötöz öreget, fiatalt.Ezt hagyni megvalósulni legalább akkora bűn, mint aki kitalálta.Meg kell akadályozni, mert több nemzedéket ránthat vissza az 50-es évek nyomor szintjére.Ne hagyjuk, hogy bevezessék!