2014. december 30., kedd

MÁMA MÁR NEM HASAD TOVÁBB

Bevezetőképpen hadd kérjek elnézést a kedves olvasótól, mert eltűntem, mint teve a homokviharban.
Nem ez volt a terv, szerettem volna írni, de teve tervez, Allah, meg a technika végez, az oázisban, ahol jelenleg dagonyázok képtelenek rendes netet szolgáltatni, de hitegetnek szorgalmasan.
Mindegy, a kedves olvasó megúszott néhány napi szenvedést, én meg megkaptam a büntetésem lelkiismeretfurdalás formájában.
Ez is olyan tipikusan magyar ügy, én szégyenkezem amiatt, ahogy mások viselkednek.


Mint ahogy a világ előtt is a mi képünkről ég a bőr azért, ahogy bölcs Vezérünk és szeretett kormányunk viselkedik.
Ami azért érdekes, merthogy ebben az évben az országlakók kevésbé lusta, ám annál ostobább része ájult hódolattal ismét szakított időt két cigányozás között, hogy az egyre punnyadtabb állagú, a saját nyelvére minduntalan rálépő Legfőbb Hadúrra, a harmadik honalapítóra bízza saját és gyermekei sorsát.
Hát, mit is mondjak, a döntés bölcs volt, csak az a furcsa, hogy én azóta összesen két élő emberrel találkoztam, aki bevállalta, hogy a Fideszre szavazott - közülük is az egyik pólóján ott volt a felirat: "A Fideszre szavaztam. Bocsánat!"
Hogy ezek az emberek mire számítottak, mikor belehelyezték a szavazóurnába szavazatukat, az maga a setét rejtély, jóllehet társadalmi helyzetüknél fogva már akkor is bizton számíthattak arra, hogy maguk is követik szavazatukat - egy másik urnába.

Nem volt egyszerű év 2014, az ország gurult szépen lefelé a lejtőn, a szegények száma majdnem olyan gyorsan növekedett, mint az uralmon levők pofátlansága.
Ők mára eljutottak oda, hogy már nem is szégyenkeznek, de egyenesen parádéznak a lopott holmival.
Milliós órák, értékes könyvek, lakások, házak kerülnek elő a semmiből, hiszen fedezetet állítani mögéjük egy sem tud, egy rendesebb vagyonosodási vizsgálat egy pillanat alatt összedöntené a hazugságvárat, de hát ettől nem kell tartaniuk az érdekelteknek, míg Vida Ildikót a magukénak tudhatják.
A szegény meg dögöljön éhen - na jó, jövő évig még húzhatja, de attól tovább aztán egy nappal sem!

Orbán csak egy hatalomtechnikai elvet tudott megjegyezni: Divide & Impera - oszd meg és uralkodj.
Namármost  nincs az az icipici rész, melyet ne lehetne legalább kétfelé osztani, ő meg a szecskavágás magyar bajnoka lett az idők során.
Először felosztotta íz országot nemzetre - mely nem lehet ellenzékben - és idegenszívűekre, majd a nemzetet kétfelé osztotta, jómagyarra és jobbik magyarra, mert azt tudta, hogy a magyar mértékletes nép, nem szereti a szélsőségeket, ezért hát csinált egyet jobboldalon, hogy lehessen ne szeretni azoknak, akik a mértékletesség hívei.
Ők csak a zsidókat, a cigányokat és a liberálisokat - jelentsen ez utóbbi bármit is - akarják kiirtani, de ahhoz ragaszkodnak, hogy ők mondják meg, hogy te ki is vagy valójában.

Aztán nekilátott, hogy kipróbált harcostársai segítségével szétverje a szocialistákat, utána pedig megossza azokat, akik nem túl sok okkal, de mégis demokratának tartották magukat.
Az eredmény kielégítő volt, a demokraták mára jobban utálják egymást, mint őt, sokszor hetekre-hónapokra elfelejtik, hogy ki is az ellenfél.
Idén ismét talált megosztani valót, a pártok és a nempárt-pártok képzeletbeli törésvonala mentén ügyködött egy sort, meghülyítve amúgy értelmes fiatalokat.
Elhitette velük, hogy a pártok rosszak, de a civilek, akik ugye azok, akik nem pártok, jobban tudják artikulálni a társadalom érdekeit, mint előbbiek.
Ez persze marhaság, mert hat-hét énekes mégcsak énekelhet egymás mellett, de ha kilencmillió ember egyszerre énekli a saját nótáját, abból csak hangzavar lesz, főleg, ha még karnagy sincs.
A demokratikus oldalon átmenetileg elfogyott a szétszabdalni való, talán még Fodor Gáborból lehetne két Orbán Viktort csinálni, a maradékból meg egy Farkasflóránt, de ez már nem érné meg - Gabóca több hasznot hajt egyben, mint szecskává aprítva...

A demokratikus oldal máma már nem hasad tovább, itt hát az ideje saját pártja széttrancsírozásának, merthogy a népnek érzékelhetően csípi a szemét a sok szemét.
Nem leszek meglepve, ha a lopott holmival púpozott szánból kidobnak egy-két  dolgot, hadd tépjék szét a farkasok.
No, nem a sült liba fog repülni, hanem valamelyik régi vagy újabb harcostárs, minként Rajk annak idején, aki áldozatát a Pártért és Sztálin elvtársért hozta.
Ha eljön a hosszú kések éjszakája, jusson eszetekbe, hogy ez nem nektek szól, hanem a párton belüli ostobáknak, akik azt hiszik, hogy büntetlenül lehet tervezgetni egy Orbán nélküli orbánizmust.


A múlt év nem érdemel több szót, a jövő év háromnegyede a magukat civileknek hirdető pártkezdemények szerencsétlenkedéseivel fog elmenni, Orbán közben bosszantja a népet, a demokratikus pártok megy szeppenten tűrik, hogy hol a fejükbe, hol a seggükbe rúgjanak egyet a produkció résztvevői.
Valaha arra voltunk büszkék, hogy a baloldal emberi minőség tekintetében messze felülmúlja a jobboldalt.
Ez ma is így van, de politikai alkalmasság tekintetében azért nincs mire kikeményítve lennünk - ünneprontás elkerülése végett ezt most nem részletezném.
Viszont a reményhal, ugye, ott úszik a láthatáron, mögötte két ősellensége, a rablócápa meg a szaromrája.
 

Azért ne adjuk fel...

:O)))


21 megjegyzés:

hello írta...

Drága PuPu, klasszul kasszát csináltál - ez az év végén aktuális tevékenység. Hogy nem sikeredett szívderítőre, az a 2014-es évben történtek sara, nem a Tiéd.

Viszont muszáj emlékezetedbe idéznem egy számomra se túl rég felismert igazságot:
Ha a remény hal meg utoljára, az azt jelenti, hogy addigra már mind 1 szálig feldobtuk a bakancsunkat/papucsunkat stb., kinek mi volt épp a lábán... :-((

Mindazonáltal egy boldogabb, reményteljesebb, sikeresebb 2015-öt kívánok Neked, az itt fórumozó társaimnak, és minden jóakaratú, tisztességes, egyenes jellemű embernek!

Öreg harcos írta...

Kedves Pupu!! Kedves "harcostársam"!! Na végre!!!!Már komoly elvonási tüneteim voltak..Rá kellett döbbennem, hogy nagyon "rádkaptam". Én csak az itthoni "oázisban" dagonyázom, és reszelgetem a körmöcskéimet...
Kutya hideg van, de legalább lesz mire fogni a januári első tüntetés sikertelenségét.Sokan a az orbáni bukáson elmélkednek- na erre mondják, hogy "álmodik a nyomor". És ezt most talán akár szó szerint is lehet érteni...Pihenj sokat, próbálj kikapcsolódni- a fenébe a technikával...!!! Mi pedig visszavárunk!!!!Boldog Új évet!!!!!

A.A.Panangin írta...

Ugy T ideje lehet-bekapcsolaskor elso elolvasnivalom a PuPu blogja.
Igy,az ev vegen szeretnem megkoszonni a Szerzonek,hogy annyiszor ereztem:Igaz,igaz,Vanyadt Vanyadtovics...mintha magam mondtam volna...es Boldog Uj Evet Kivanok!
Alekszander Alekszandrovics Panangin

Névtelen írta...

Hasadt az ma is...
Az viszont 'érdekes', hogy Gyurcsány nem vesz részt a tüntetéseken, a híveit pedig zászlókkal küldte (volna)a demonstrációra, a szervezők tiltakozása ellenére.

http://index.hu/belfold/2014/12/30/gyurcsany_visszakozott_megsem_mennek_a_dk-sok_zaszloval_tuntetni/

hello írta...

Ahogy katonáéknál mindig az utolsó parancs van érvényben, ide is ez, vagyis Gy.F. ma érkezett írásos üzenete,és nem az index információja vonatkozik:

"Ez a vita - bár érdekes és szerintem hasznos is – most nem időszerű, mert akadályozhatja az orbáni világgal szembeni egységes és békés fellépést. Most nem az a legfontosabb, hogy kinek van igaza ebben a vitában, hanem az, hogy a lehető legtöbben, a lehető legnagyobb egységben tudjunk erőt mutatni az orbáni rendszerrel szemben. Ráadásul többeteket még fenyegetés is ért a közösségi oldalakon a tervezett pártjelvények miatt, márpedig a DK semmiképpen sem szeretné, ha az ellenzék megmozdulásai nem az uralkodó rendszer leváltásáról, hanem a résztvevők egymás közötti csetepatéiról szólnának. Most nem hagyhatjuk, hogy bármilyen okból akár csak eggyel is kevesebb ember emelje fel a hangját, ezért arra kérlek, hogy mégse vigyél magaddal pártzászlót vagy más pártjelvényeket a január 2-ai tüntetésre. Hallasd a hangod, de azért persze ne feledkezz meg a pihenésről sem egy ilyen nehéz esztendő után."

Holi Zoli írta...

Pupu, ez most eltalált hangulatilag, de a feldobott témában is maradéktalanul konszenzuson vagyunk!
Munkádhoz jövőre is kitartást, erőt kívánok!
BUÉK!
Üdv, Zotya alias plebejus

Kibic37 írta...


Kedves PuPu!
Ismételten saját gondolataimat látom viszont írásodban, csak sokkal összeszedettebben, mint amire én valaha is képes lennék. Hiába, erre (is) születni kell!

A kedves olvasó- és fórumtársaknak, és mindenek előtt Neked is kívánok sikerekben gazdag (egyúttal Orbánban szegény)
BOLDOG ÚJESZTENDŐT

Kibic37

Bubu64 írta...

Szia Pupu!
Hiányoztál. Örülök, hogy újra itt vagy:)

Geza írta...

Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy a DK visszakozasa a 2.-i tuntetesen valo nyilt reszveteltol az egyik legroszabb hir mind a tuntetesek uzenete, mind pedig a DK taktikai erzeke szempontjabol. Barmilyen szemszogbol is nezem a meghatralast (az aktivistak megveedeese a direkt fenyegetesektol vagy "most a civileken a sor" cimu mellebeszeles menten torteno elsunnyogas oldalarol) a visszalepes azt jelenti, hogy a spontan tuntetes szervezok eppen olyan amatorok maradtak, mint a tuntetesek elott (nem is csoda, mint varsz a keson ebredezo - de akkor is koomaasan hablatyolo - nemzet fiaitol). En biztosan nem megyek hoborogni egy ideig, csapoljon, akinek kedve van - meg a hideget sem szeretem.

Noel írta...

Kedves PuPu és kedves olvtársak !

Kivánok mindenkinek Békés(ebb), Boldog(abb) Újévet !

Az önjelőlt néptribunok okos gyülekezetének (úgyis mint tüntetésszervezőknek) még ezen felül több bölcsességet, türelmet és némi történelmi ismereteket, táryalási képességet is. Dermesztő, hogy el tud szállni az agya egyeseknek csekély 2 hónap alatt.
Mégegyszer: BUÉK !

asta írta...

Kedves PuPu! Hiányoztál! Köszönjük azt a sok munkát, törődést, amivel igyekeztél felvidítani a csüggedő tábort!

Nem lesz könnyű a következő év sem... számítunk Rád!

Ma hallottam: készül a gyülekezési törvény módosítása, amelyet az utókor lex Tuaregnek fog nevezni.. a Kossuth tér már nem lesz a miénk. Kordon helyett törvényt hoznak. Gyors de nem olcsó. Csavar kulccsal nem lehet majd elbontani. Idő korlátozásnak fogják nevezni...Azt is hagyni fogjuk egészen addig, míg három ember gyülekezése is tilos lesz. Bocs az ünnep rontásért.

Ezért aztán még feljebb a fejekkel, egyenesítsük a gerinceket... nem kis feladat.

Kívánok ezért Neked és minden kedves fórumozó társamnak sikeres és boldog új esztendőt, örömet és főképp hitet önmagunkban.

szabadság, egyenlő méltóság, emberség írta...

BÚÉK!
http://www.ekint.org/ekint/ekint.news.page?nodeid=759

pleinair írta...

Arra jó volt Gyurcsány pártok részvételét jelképekkel vállalásra buzdítása, hogy tisztább lett a kép.
Árulkodó az önjelölt "néptribunok" makacs ragaszkodása a tömeg civilnek álcázásához, hogy a színtelen, szagtalan massza saját táboruk látszatát keltse.
Szerintem Gyurcsány salamoni döntést hozott, mikor visszavonta korábbi kérését azért, hogy a tüntetésen pártlogókkal résztvevőket ne tegye ki újabb megosztottságnak, atrocitásoknak.
Szomorú, de megint bebizonyososdott, hogy az orbán elleni összefogás hajóján több lék van, mint amennyivel eddig számoltunk.

Akkor lenne orbán öröme teljes, ha az ellene tüntetők egymásnak esnének. Viták során tapasztalom, hogy erre sajnos a pártzászlók alatt 2.-án lenne esély.

pleinair írta...

Kedves Pupu, kő esett le a szívemről, hogy nincs semmi bajod. Aggódtunk érted.

Boldog, kellemesebb témákban gazdag Újévet kívánok Neked!

szeretettel
pleinair,
(aki azonos azzal a szőrösképű ebbel, aki műcsonttal a pofájában néz a világba, remélve, hogy egyszer libarfarhátra is futni fogja. :D)

D. Elemér írta...

szilveszterkor nem kivánok egybet
mit hogy szivedben költözék a béke és nyugalom
és légy boldog a következő 365 napon

kedves PU PU

és Minden kedves Baloldali kommentelöknek és nem baloldalinak is Boldog ÚJ évet kívánok 4
eli ..

Anikó írta...

Jó kis összegző írás:-))) tetszett.
Az én politikai kívánságom az új évre, hogy Orbán minden pereputtyával, hívével, seggnyalójával repüljön napkeletnek és örökre tűnjön el a látóhatár mögött...
Állítsák helyre-vissza a demokráciát...
Jöjjön egy-két-három, több, konszenzusos, normális, nem büdör rabló, józan gondolkodású politikus, akik helyrehozzák ezt a sok sz@rt ami itt történt, szép lassan, nyugodtan, megfontoltan, ígérem nem leszek türelmetlen, csak pislákoljon már valami fényszerűség ebben az alagútban...
A privát kívánságaim magánügy.

Viszont mindenkinek, Pupunak és minden olvasó-kommentelő társamnak nagyon boldog, nyugodt, stabil és biztonságos Új Évet kívánok, no meg jó egészséget, hogy túléljük itt a végét, aminek olthatatlanul jönnie kell, reményeim szerint :-)))))

Anikó írta...

büdör=büdös

kekec írta...

Pupu, köszönjük az eddigieket és Boldog Új Évet neked és minden kedves olvtársnak.
Géza, fel a fejjel, nézd úgy, hogy Gyurcsányék nem legitimálják azt a hablattyot, ami valószínűleg elhangzik a pulpitusról.

talalom írta...

Mindenkinek BÚÉK. És mindenkinek azt kívánom, amit magamnak is kívánnék,meg még egy jó rakás szerencsét. Üdvözlet.

nemóvatos írta...

Az újévi jó kívánságokon túl a Gulyás gyerek féle nyilatkozatra válaszul valaki feltehetné a netre a visszahívhatatlan képviselők és kormányemberek lakcímeinek listáját.
Talán ha "interpellálna" a lakásuk előtt pár ezer ember, tudnának ők normálisan is viselkedni.
Meg kéne próbálni!

Anikó írta...

Nemóvatos ragyogó az ötleted, támogatom :-)))