2014. december 4., csütörtök

SALÁTAPOSZT

Bevallom, lusta is vagyok, és ez csak egy rossztulajdonságaim hosszú sorából.
Viszont azt is tudom, hogy még egy teve is belefáradhat abba, ha állandóan példás viselkedést kísérel meg tanúsítani, emellett tudja, hogy jól viselkedni erkölcsös, de azt is, hogy rosszul viselkedni sokkal szórakoztatóbb…
Ezért aztán ez most egy olyan poszt lesz, melyben mindenféle dolgokról írok, úgy, ahogy éppen eszembe jut.

Elsőként arról, hogy John McCain amerikai szenátor - két nappal azután, hogy olyan neofasiszta diktátornak nevezte Orbán Viktort, „aki Vlagyimir Putyinnal bújik ágyba", közleményt adott ki arról, hogy  „Orbán Viktor 2010-es hatalomra kerülése óta antidemokratikus alkotmányos intézkedéseket hoztak, korlátozták a bíróságok függetlenségét, lecsaptak civil szervezetekre és megnyirbálták a sajtó szabadságát”.
A republikánus szenátor Colleen Bell nagyköveti kinevezésével sem volt elégedett: nem tartotta megfelelőnek, hogy a Gazdagok és szépek című szappanopera producerét küldjék egy szerinte problémás országba.
Az amerikai külügy természetesen vad maszatolásba kezdett, emellett megerősítette, hogy a nagykövet kiválóan meg fog felelni a posztján.

Erről két dolog jutott eszembe.
Egyrészt ez az „ágybabújás” Putyinnal.
Putyin számára Orbán addig érdekes, ameddig Oroszország politikai vagy gazdasági hasznot tud húzni a mohóságából és külpolitikai ügyetlenségéből, utána bátran mehet a levesbe.
A hála nem politikai kategória, mint Pozsgay óta tudjuk, így ő legfeljebb csak szeretne belebújni Putyin ágyába, oda legfeljebb akkor kerülhet mikor a nővérke kedveskedik majd az orosz elnöknek: itt az ágytál, melyre vágytál…
Ma még Paks miatt érdekes az oroszoknak, de valószínűleg be kell áldoznia a projektet, ha még egy darabig Magyarország miniszterelnöke szeretne maradni – a selyemzsinórt majd Merkel hozza neki tavasszal.
Putyin meg ki fog bírni egy elmaradt beruházást, majd kárpótolja magát a gáz áráról folytatott tárgyalásokon, másrészt meg a szerződés arról szól, hogy akkor is fizetnünk kell, ha az erőmű nem valósul meg.
Szeretünk ilyen szerződéseket kötni, ehhez igazán a jobboldal ért, Bős után Paks igazán szép teljesítmény.

A másik dolog a nagykövet kérdése.
Colleen Bell helyében már a héten elkezdeném krémmel kenegetni a karom, mert a mi gáláns miniszterelnökünk, ha a közelébe kerül, vadul cuppogva kézcsókokkal borítja majd el a nagykövet asszonyt, ujjhegytől-hónaljig, vélhetőleg őrületbe kergetve ezzel Görög Ibolyát.
A hölgy diplomáciai képességei ismeretlenek, de biztosan nem ostoba, ha már idáig jutott, ezért könnyen elképzelhető, hogy hallgat a szakemberek tanácsaira.
Mindjárt itt lesz neki például egy karrierdiplomata jóbarát, aki igazán érti a Fidesz működését, emellett láthatólag élvezi is a produkciót, bizonyára lesznek ötletei.
A nagykövet asszony meg magyarországi szolgálata idején elő tudja készíteni következő szappanopera-sorozatát, a címe talán majd Tolvajok és rémek lehetne…

Az új ukrán kormány összetétele új tápanyagot szolgáltat az összeesküvés-elméleteknek – írja a Der Standard című osztrák liberális napilap. .
A pénzügyminiszter egy amerikai állampolgár, aki ugyan 20 éve Ukrajnában él, de korábban a washingtoni külügyminisztériumban dolgozott.
A  gazdasági miniszter litván, az egészségügyi miniszter grúz - mindhármukat elnöki rendelettel honosították kinevezésük előtt.
Jobb érveket nem is lehetett volna szállítani Putyinnak. Mindhárom kormánytag "frontállamokból" származik, és kulcstárcákat irányít Kijevben - állapítja meg a szerző.
Most erre mit lehet mondani?
Hatvanmilliós ország, nem fussa saját szakpolitikusokra?
Nem igaz, ez a helyzet csak egy lépcső egy amerikai vazallus-állam, egy banánköztársaság felé.
Hruscsov legalább ukrán volt…

Megveszi az állam a Budapest Bankot, elöntött a boldogság a hírre, jajde jó, hogy pénzt költhetek arra, amire tulajdonképpen nincs szükségem, jajde úszom a boldogságban, gondoskodott rólam Népünk Atyja, hogy az Úr büntesse meg, aki kifelejtette a pici cápákat a magzatvizéből!
A bankok tulajdonosa a banki ügyfélnek teljességgel közömbös, felettébb álmélkodnék, ha az állami tulajdonú bank magasabb szintű biztonságot kínálna, mint a magántulajdonban – horribile dictu a külföldi magántulajdonban álló bankok magyarországi leányai.
Csak aki ismeri a mondást, hogy egy bankrablás sehol nincs egy bankalapításhoz képest, az gyanakszik – hátha ez az állítás igaz a bankvásárlásra is.

Ma megszólalt az Unió is gázügyben: Az Európai Bizottság elnöke szerint a Putyin által lemondott vezeték építéséhez csak arra lenne szükség, hogy az oroszok betartsák az európai szabályokat.
Nincs semmi újdonság. A labda az oroszok térfelén pattog. Mi készen állunk. Az előkészítő munka folyamatban van – mondta Juncker, miután a közösség kollektíve leköpte az oroszokat, beléjük rúgott és hólapáttal fenyegette őket.
A Déli Áramlattal az EU-nak az a problémája már régóta, hogy az európai jog szerint nem üzemeltetheti ugyanaz a vezetéket, mint akié a földgáz, mert akkor monopolhelyzetbe kerül, és verseny híján tetszése szerint alakíthatja az árakat.
Moszkva ezt a követelést azzal az indokkal utasította el idáig, hogy ők államközi szerződéseket kötöttek a partnerországokkal, amelyekre nem érvényes az európai jog – Brüsszel szerint viszont igen.
Szerintem meg az európai jog az európai országokra érvényes és semmi nem írja elő, hogy az oroszok ezt magukra nézve kötelezőnek tekintsék.

Nem is ez volt a cél szerintem, inkább csak az, hogy az oroszokkal izmozzanak egy jót, hátha Putyin megijed.
Nem tűnik ijedős fajtának, mi viszont láthatólag ijedtek vagyunk.
A gázösszeköttetés annyira szükségessé vált a Déli Áramlat lefújása után Magyarországnak, hogy Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke ma már farokfelcsapva rohant Bulgáriába tárgyalni.
Úgy nyilatkozott, hogy „
az orosztörök megállapodás, amely szemmel láthatóan Brüsszel érdekét is szolgálja, nem eredményezheti azt, hogy az a két ország Bulgária és Magyarország , amely a leginkább ki van szolgáltatva az egyoldalú oroszországi gázfüggőségnek, kárvallottja legyen ennek a helyzetnek”.
Hát igen, ha az ukránok megbolondulnak, és a gázszállítás elkezd akadozni, akkor befagy a fenekünk hamarost, mint a jégen üldögélő libának…
Nemmellesleg Brüsszel mi is vagyunk, de úgy látszik, nekünk más lehet az érdekünk…
Mindegy, majd megment bennünket az amerikai palagáz, meg a luftballonban importált norvég gáz - de legalább a rezsicsökkentési statisztika javulni fog.

Nézzük mindennek a jó oldalát, hiszen ez a szemlélet a trendi, ha például nem engedélyezik a karácsonyi ételosztást köztéren, akkor nem jön össze egykupacban annyi szegényember, nem kell őket nézegetni – ergo megszűnt a szegénység.
Ami azt illeti, én is szívesebben nézegetném a születésnapomra vett Rolexemet, mint a sok csóringert.

Saját búbánat, hogy jóformán nem lehet egy lágytojást megfőzni, merthogy a Gyurcsány beletette a lábát a gázba - valószínűleg ettől alacsony a fűtőértéke, viszont a Forgó Morgó pörög, mint a motolla.
Gyakorlatilag mikor gázt veszünk, levegőt veszünk.
Valószínűleg valaki félreérthetett valamit, mikor azt tanácsolták, hogy csak a levegővételt ne hagyja abba – hát erről most központilag gondoskodik szerető államunk.

Csak azt nem tudom, lágytojás hiányában mi lesz az öregecskedő pasikkal?

:O)))


28 megjegyzés:

Unknown írta...

PuPuka

Mint mindig a szivembol szolsz,sot nekem eszembe jut minden amin te rajta tartod orzo szemeidet .
Ha valaha raszannad kiadni sajat 'ertelmezo szotaradat' maris vevo lennek ra az elsok kozott :)
Csak nemregiben kezdtem leszokni a husevesrol/kizarolag zod ha lehet :) ? de eddig a Te salatad bizonyult a legjobbnak. Koszi,ma nem is kell tobb zaba,foleg nem a zsirosa :)

hello írta...

A salátatál nagyon guszta, mármint a fotón - ami az életünkben momentán rá kerül, korántsem olyan vonzó.

Nem szoktam magam rémisztgetni, de miután elég fázós vagyok, fázom a gáz körüli fejleményektől.
Nem kicsit.

mozgás az élet írta...

A lustaság hatékony ellenszere a rendszeres hulla-hopp karikázás.
Erre a kikapcsolódásra a téli hónapok felettébb alkalmasak, egyrészt mert ezzel a sporttal a fűtésszámlánkat is kedvezőbbé tehetjük, másrészt saját otthonunkban ingyenes karcsúsító programot végezhetünk (amikor csak akarunk és kedvünk van hozzá), és harmadrészt ha mozgás közben ügyesen tudjuk tartani a tojást a fakarika ringó pörgetése közben, akkor a saját testhőmérsékletünk magát tojásfőzést is automatikusan megvalósíthatja.
Amúgy ez a mozgásművészeti forma idősebbeknek fokozottan javasolt az érszűkület+különféle érrendszeri betegségek megelőzésére/lokalizálására.
Mellesleg igen praktikus karácsonyi ajándék is lehet ez a jól bevált varázskarika...

Kibic37 írta...


"Gyakorlatilag mikor gázt veszünk, levegőt veszünk."

Tény, hogy botrányosan alacsony a gáz fűtőértéke, de:
Nem értek hozzá, nem vagyok gázszerelő (talán Mészáros Lőrincet kéne kérdezni :)), viszont ha levegő is jön a gázzal, az nem robbanhat? Van egy kritikus gáz/levegő arány, ami peches esetben akár házakat tud romba dönteni. :(
Szerintem inkább valami szemetet kevernek hozzá...

mozgás az élet írta...

Szabadban is ajánlott:
https://www.youtube.com/watch?v=gLwA7gLpf9c

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

A fasiszta jelző egy tömör címke arra a viselkedési formára, amit a jelzett személy követ. Mondjuk wikipedia szerint:

" A fasizmus a radikális, tekintélyuralmi nacionalizmusnak a 20. század első felében Európa egy sor országában megjelent formája.[1][2] Nevét az olasz változatáról, a legkorábban kialakult olasz fasizmusról kapta. A fasiszták az adott nemzet totalitárius állammá történő egységesítésére törekedtek a nemzeti közösség tömegeinek mozgósítása révén, az élcsapat szerepét betöltő pártra támaszkodva. A fasizmus ellenséges a liberális demokráciával, a szocializmussal, a kommunizmussal szemben. A fasiszta mozgalmak közös vonásai az állam fontosságának messzemenő hangsúlyozása, az erős vezető iránti rajongás, a nacionalizmus legszélsőségesebb formái, a saját etnikum felsőbbrendűségébe vetett hit, valamint a militarizmus."

Ebből a militarizmus hiányzik, mert nincs hadsereg, a többi azonban illeszkedik. Mi az, amit ebben nem vállal föl nyíltan? Miért sértő ez a jelző, ha ebben hisz?

A totális, központi állam szerepe nem igaz, a vezető, vagy az élcsapat jellegű párt?

mozás az élet írta...

Szabadban is ajánlott:
https://www.youtube.com/watch?v=VjVMHfqK52c


(ez a női változat, hogy mind a két nem szerepeljen)

Góbé írta...

PuPu !
Két apróság felvetésként véleményezésre.

A leendő USA nagykövet asszony, - aki mellesleg hajlott korom ellenére rendesen meglóditja a fantáziámat - szerintem csupán egy esztétikai élményt nyujtó jelenség, egy demonstráció lesz, akit nem lehet csak úgy rogán/szijjártó/lázár stilusban elküldeni bárhová...
Az érdemi, szakmai vonalat Goodfrienddel, /avagy nélküle,/ továbbra is a jelenlegi stáb fogja vinni, vélelmezésem szerint a korábbihoz hasonló eredményességgel.

A Déli Áramlattal kapcsolatos itéletedben viszont némi ellentmondást érzek.

1. Az EU kerülendőnek tartja hogy egy országokon áthaladó gázcsövet csak egy tulajdonos birtokoljon, és csak a saját gázát nyomhatja rajta. Méltányolható, hiszen a tulajdonos egyoldalúan diktálhat a felhasználók felé.

2.A leendő gázcső-tulajdonos ezt azzal utasitja el, hogy ő nem az EU-val, hanem szuverén országokkal kötött külön-külön szerződést. Az hogy ezen országok esetleg EU tagok lennének, nem tartozik rá. Ez is méltányolható, ha a szuverén országokkal kölcsönösen elfogadható korrekt üzletet köt, de itt már hiányzik egyfajta garancia, hogy a monopolhelyzettel semmilyen körülmények között nem fog visszaélni a csőtulajdonos. Ma már a becsületszó kevés...

3.Az ügyletben érdekelt államok, egyben EU tagok is, ilyenformán bizonyok közös szabályokhoz illik tartani magukat.

4. Ilyenformán, kölcsönösen illenék tudomásul venni, hogy Oroszország az EU-val köt, vagy kiván kötni üzletet annak tagállamain keresztül s nem kell csodálkoznia ha ezt, feltételként a közös, EU-s szabályozás alapján teheti.

Kibic37 írta...


Racionális:

"Ebből a militarizmus hiányzik, mert nincs hadsereg, a többi azonban illeszkedik. Mi az, amit ebben nem vállal föl nyíltan? "
Még hogy hiányzik? Hát nem az állandó harc az éltető eleme? Minden ellen, aki és ami nem Ő.

PuPu írta...

Kedves Góbé, el akarok adni neked egy kosár krumplit.
A krumplit én termeltem, az enyém.
A kosarat én kötöttem, az enyém.
Te egy társasházban laksz, ahol a közös képviselő azt követeli, hogy ne vegyél tőlem krumplit, mert a kosár is az enyém, meg a krumpli is.
Mellesleg a közös képviselőnek állandó krumpliszállítója vagyok, ugyanolyan kosárban, mint amilyenben neked szállítanám a krumplimat, csak azt a kosarat a jobb kezemben viszem, míg a te kosarad a balban vinném - ugyanabba a társasházba.
Van még egy kosár, az is ugyanolyan, mint ez a kettő, de annak a fülét egy hülye lakó szorongatja, aki időnként lop a krumpliból, amit meg nem lop, azt nem fizeti ki, ami szintén lopás, csak udvariasak vagyunk, mert egyszer hátha mégis fizet.
Namármost én nem vagyok lakó a házban, nekem a közös képviselő tehet egy szívességet, veszekedjen veled, ha akar.
T meg ha paprikáskrumplit akarsz enni, akkor vegyél tőlem krumplit, ha nem szereted, akkor nyilatkozz, és eladom máshol.
A krumpli csak nálam kapható, a monopolhelyzetemet nem befolyásolja, hogy zsákban, kosárban vagy cekkerben szállítom, köttess te is kosarat, de mint a Nabucco nevű kosárnál egyértelműen kiderült, nincs mit beletenned.
Engem csak a krumpli világpiaci ára korlátoz, meg az, ha a krumplistarisznya védelmére fegyveres biztonsági őröket kell alkalmaznom.
Hol itt a logikai bukfenc?

:O)))

PuPu írta...

Kedves Góbé, el akarok adni neked egy kosár krumplit.
A krumplit én termeltem, az enyém.
A kosarat én kötöttem, az enyém.
Te egy társasházban laksz, ahol a közös képviselő azt követeli, hogy ne vegyél tőlem krumplit, mert a kosár is az enyém, meg a krumpli is.
Mellesleg a közös képviselőnek állandó krumpliszállítója vagyok, ugyanolyan kosárban, mint amilyenben neked szállítanám a krumplimat, csak azt a kosarat a jobb kezemben viszem, míg a te kosarad a balban vinném - ugyanabba a társasházba.
Van még egy kosár, az is ugyanolyan, mint ez a kettő, de annak a fülét egy hülye lakó szorongatja, aki időnként lop a krumpliból, amit meg nem lop, azt nem fizeti ki, ami szintén lopás, csak udvariasak vagyunk, mert egyszer hátha mégis fizet.
Namármost én nem vagyok lakó a házban, nekem a közös képviselő tehet egy szívességet, veszekedjen veled, ha akar.
T meg ha paprikáskrumplit akarsz enni, akkor vegyél tőlem krumplit, ha nem szereted, akkor nyilatkozz, és eladom máshol.
A krumpli csak nálam kapható, a monopolhelyzetemet nem befolyásolja, hogy zsákban, kosárban vagy cekkerben szállítom, köttess te is kosarat, de mint a Nabucco nevű kosárnál egyértelműen kiderült, nincs mit beletenned.
Engem csak a krumpli világpiaci ára korlátoz, meg az, ha a krumplistarisznya védelmére fegyveres biztonsági őröket kell alkalmaznom.
Hol itt a logikai bukfenc?

:O)))

Góbé írta...

PuPu!
Azt a krumpliskosarat viszont át kell vinned néhány számodra idegen telken, amelyek tulajdonosaival elkezdtél egyeztetni az áthaladás feltételeiről, a krumpi áráról az esetleges kedvezményekről, bónuszokról.Ekkor szólt a közös képviselő, hogy a telektulajdonosok, akikkel az egyztetést folytatod, valamennyien tagjai a Lelkes Krumplifogyasztók Klubjának. A tagság ugyanúgy előnyökkel, mint ahogy kötelezettséggel is jár, melyek a klubtagoknak muszály betartani.
Erre hivatkozással kéretik nem egyesével, külön a tagokkal, hanem a klub egészével tárgyalni.

Gondolom a klub azért is tartja kivánatosnak hogy a kosár legyen közös, mert ha minden a Te kezedben van akár azt is követelheted hogy abból a krumpliból amit tőled közösen megvettünk, ne merészeljünk adni egyik-másik szomszédnak, mert akkor mi sem kapunk tőled krumplit, amig meg nem javulunk.

Kibic37 írta...

A vegyes salátához öntet gyanánt egy kis vitriolt ha szabad ajánlanom.
Az ínyencek számára pedig wizes4 kommentjei szolgálhatnak desszertként.

talalom írta...

Hát ez az! Mindannyiunknak igazunk van, és senkinek nincs igaza. Én meg csak hezitálok, latolgatok. Eszemmel, szívemmel az egyesült Európa híve vagyok, viszont... Ha már a társasház hasonlat: nem szeretem, hogy az összkomfortos, utcai lakásokban lakók egyben okosabbnak is érzik magukat azoknál, akik az udvar mélyén szoronganak. És miközben nem tudjuk hatásosan megvédeni magunkat a téren garázdálkodó galeritől, megtiltják azt is, hogy legalább megegyezzek velük. Könnyű nekik, a galeritagok minket vegzálnak a villamoson, míg ők bántatlanul beérnek a garázsba az autóikon. És következetlenek is. Vajon ott, fenn a hegytetőn villákban lakók krumpliját más kosarában viszik nekik? Vagy a Shell-nek is vannak saját vezetékei?
Ja fasizmus fentebbi meghatározása a hetvenes években került elém (tán Bibótól? már nem emlékszem), és onnantól fogva gyanakodva szemléltem a Kádár rendszert. Miféle rendszer az, amiben nekem a szerencsémnek köszönhető, hogy egy Kádár-formátumú ember jut vezetőnek, és nem egy Csau et? El is neveztem államkapitalista feudálszocializmusnak. (Nem tett jót a karrieremnek.)

PuPu írta...

Kedves Góbé, igazad is lenne, csak az a baj, hogy
1. megkötött szerződésekről van szó.
2. A közös képviselő az ügyletnek nem résztvevője, nem is szerződő, kivéve, ha előre felhatalmazzák, hogy mindannyiuk nevében tárgyaljon és szerződjön, de ezt a felhatalmazást sokan nem szeretnék megadni.
3. A telektulajdonosok mellesleg krumplivevők is, de ez e tekintetben lényegtelen, a krumplitranzit egy más üzlet, merthogy azért is fizetek , hogy felcipelhessem a lépcsőházadon keresztül.
4. Nincs közös kosár, ha lenne, akkor más lenne a helyzet, de érdekes módon utólag akarják egyes vevőkkel egybeöntetni a külön, különféle árakon és feltételekkel vásárolt krumplit, kivéve a közös képviselő krumpliját,. mert az ő krumplija maradhat a saját kosarában.
5. Ott hadonászik a lépcsőházban fakanállal a közös képviselő anyósa is, és fenyegetőzik és igérget felváltva, de egyiket sem tudja valóra váltani.
6. Ebben a helyzetben tehát lehet választani, lelkesedni akarnak a krumpliért, vagy enni.

Hidd el, ebben egy csepp üzlet és egy csepp jog sincs, ez színtiszta politika, Ukrajnát akarják helyzetbe hozni, de ha Putyin nem akarja ez sem sikerülhet soha.
Ideje lenne felhagyni az erőpolitikával, Putyinnal mindig lehetett értelmesen, de azonos pozícióból tárgyalni, de soha nem lehetett megijeszteni.
Ez is vsak fütyörészés volt az éjszakai erdőben, némi medvemorgással körítve...
:)

grund írta...

Kibic37 december 4. 21:45
Levegőt nem keverhetnek be, mert a teljes rendszer felrobbanna.
Különbség adódhat viszont abból, hogy milyen arányban van beadva az adott időszakban orosz, illetve magyar gázból a rendszerbe, illetve milyen nyomásértéken érkezik az a fűtőberendezésekhez. Az orosz gáz ugyanis magasabb fűtőértékű...
Ezeken túl a fűtőberendezés karbantartási helyzete sem mellékes...

Kibic37 írta...


Köszi, én is valahogy így képzeltem el. Csak PuPu mondata úgy jött le nekem, mintha levegővel kevernék. Ami hát ...

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Írásodnak ahhoz a részéhez szólok, amit az amerikai szenátor említett, - a magyarországi korrupcióról.
A tegnapi tüntetés egyik szónoka, korábban ismert rendőrtiszt, Karancsi Tibor beszélt. Elmondta, hogy a magyarországi olajügyeket vagy 80 évre titkosították, s majd csak talán dédunokáink ismerhetik meg azok tartalmát.
Számomra ez döbbenetes! Azért, mert az elmúlt 15-20 évben számtalan belügyminiszter - ők voltak az un. "titokgazdák", akik feloldhatták volna "az ügyek" titkosítását, egy mozdulatot sem tett annak érdekében, hogy az ország lakossága világosan lásson egy nem régen óriási botrányt kavart eseményt.
Ne csodálkozzunk ezek után ha egy fiatal ember, aki csak mostanában kezdi érteni a demokrácia tartalmát, hogy jobb és bal oldalt "összemos."
Mi tehetünk erről, hogy ez így alakult. Tisztelettel: - morzsi -

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

@kibic37

Komoly militarizmus helyett persze ilyen operett harc az bőven van. A többit viszont nyíltan hirdeti, ezért nem érthető a felháborodás. Meg kellene köszönnie, hogy helyesen jellemzik ezzel a kifejezéssel. Sokadszor futom bele abba, ami emögött is ott van, hogy a fasizmust sokan az antiszemitizmussal keverik, amik egy mellékág volt a németeknél. Pontosan kellene fogalmazni és világosan, ami lényeges az ilyen maszatolós társasággal szemben.

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

#társasház-hasonlat

20 évvel ezelőtt egy lerobbant, koszos, adóssággal küszködő társasházba költöztem. A saját lakást is nulláról kellett átépíteni, és a lakók véleménye az volt, hogy lehetetlen rendbe tenni ami ronda, rossz. Adóssága volt a háznak, reménytelenség.

Először a saját lakást tettem rendbe, ezzel megmutatva, hogy mit lehet csinálni. Aztán utána jártam, mit és hogyan lehetne tenni a közösben, és konkrétan mindenkit összehívva megbeszéltük. Amikor a reális és valós lehetőség ott volt, másrészt én voltam az új fiú, így nekem kellett bizonyítani, vállaltam a megvalósítást. A ház elfogadta, majd egyre lelkesebb lett és sikerült. Közösséggé vált a társaság ténylegesen, nem mert arra szavaztunk, hanem közösen tettünk valamit magunkért, egymásért.

Mindenütt így működik ez szerintem. Ha hőzöng valaki, akkor
önmagát akarja csak előtérbe helyezni, uralkodni, parancsolni akar. Ha keressük a kapcsolódási pontokat, akkor erősek tudunk lenni, együtt, egymásért.

Frank írta...

Úgy tudom, hogy az EU azért nem lelkesedik a Déli Áramlat csak és kizárólag orosz megvalósításával, mert akkr a szabad verseny lehetősége szenvedhet csorbát. Mert van gáza Kazahsztánnak, Azerbajdzsánnak is, pl. Ha a gázvezeték nem csak orosz tulajdon, akkor van lehetőség más tulajdonosknak is rácsatlakozni, s így a fogyasztók érdekében kialakulhat az egészséges verseny.
De ezt krumplira is fordíthatjuk, ha mondjuk a bizonyos társasház környékén akad még krumpliföld a Pupuén kívül. s nekik is van kosaruk. Akkor bizony közösen kell kalakítani a krumpli árát, s hogy ők is takarékoskodjanak, kzös kosarat használnak.

csakafidesz? írta...

grund (21:45)

A magas fűtőértékű orosz gázhoz un. inert gázt - pl.nitrogén - kevernek és ezzel "hígítják" fel.
Ez állandó ellenőrzés mellett teszik és így állítják be 33-45 MJ/m3 értékre. Ennek értéke területenként változhat, ez az érték mifelénk 33,5.

De átmeneti minőségromlás itt is előfordulhat és addig babrálnak vele, amíg be nem áll az előírásnak megfelelő érték.

Itt is az a szabály érvényes, hogy árat emelni a leghatényabban a minőség rontásával vagy a mennyiség csökkentésével lehet.
Nézz körül és az látod hogy minden területen folyamatosan szívjuk mint a torkosborz.

csakafidesz? írta...

Grund bocs!
A hozzászólásodat ma 10:17-kor írtad.

PuPu írta...

Hát, krumpliföld még csak akad, de kosár az senkinek sincs, csak nekem.
A kosárkötés meg nem olcsó mulatság, meg érteni is kell hozzá, meg aztán tőlem nem kosarat akarnak venni, hanem krumplit, ne akarják nekem előírni, hogy kinek a kosarában szállítsam, mikor van nekem is!
Hohol szomszéd kosara egyébként is lyukas, beleteszek egy kilót, a vevőnél már csak nyolcvan deka van benne...
Köll vagy nem, mer dologidő van, nem érek rá én itten tökölődni, egyenek mákostésztát, azt Afgán szomszéd árujja, azt lehet zsebben is szállítani, csak kicsit sokba kerül!
:O)))

hello írta...

Még egy picit vissza a gáz minőségéhez, merthogy az egyik szenvedő - és dühös - alanya vagyok napok óta hol normális, hol a pocsék gáznyomás miatt a bojlerből folyó inkább langyos, mint melegvíznek.
(A készüléknek semmi baja, nem az a hunyó.)
Először azon filóztam, a Gázműveknél kinek a milyen bioritmusától függ ez a dolog.
De aztán találtam rá magyarázatot: nem csak a szeretett kormányunk oly igen családbarát, de a gázszolgáltató is. Ugyanis íly módon előrelátó gondossággal megakadályozza, hogy valaki pl. netán hebehurgyán jól megnyitva a csapot, leforrázza magát a zuhany alatt...

Névtelen írta...

T. Pupu!
Csak javaslom, hogy egyik legközelebbi posztodban tegyél fel egy kérdést:
Ki tud nagyobbat hazudni Magyarországon.
Garantálom, hogy ki viszi el a
pálmát..
Üdv: Balu

kekec írta...

Pupu - orosz szempontból teljesen rendben van a vezeték-gáz azonos tulajdon - csak éppen a velük szerződő felekre az uniós szabályok vonatkoznak.

És mit szól ahhoz, hogy Gyurcsányt is ki akarják tiltani?
http://444.hu/2014/12/05/a-miniszterelnokseg-azt-kutatja-ki-kell-e-tiltani-gyurcsanyt-a-parlamentbol/

PuPu írta...

Hát,m kedves kekec, ez már az Unió és a tagállamok problémája, ezen a szerződéskötések előtt illett volna eltűnődni - most már csak a sóhajtozás marad, meg a találgatás, hogy ha ez érvényes a Déli Áramlatra, akkor miért nem volt érvényes az Északi Áramlatra?
Persze ezt a találgatást csak viccből írtam...
:O)))