2014. december 18., csütörtök

TIZENHAT NAP ÉHEZÉS

A kétharmad leszavazta a Párbeszéd Magyarországért képviselőinek javaslatát, hogy a kormány oldja meg a rászoruló gyermekek étkeztetését a téli szünidőben is.
Ami azt illeti, meglepetést ez csak azért okozott, mert azt, hogy mindig a legszegényebbektől vesznek el, már megszoktuk, de valahogy a gyerekek sorsára idáig még érzékeny maradt a társadalom – úgy tűnik, hogy ennek most vége van.
Tüntetünk itt mi már mindenért, követeljük a demokráciát, harcolunk a diktatúra ellen – sokszor az az érzésem, hogy a különféle szervezők – a jövő önjelölt politikusai és prófétái – vért izzadnak, hogy megtalálják azt a témát, mely képes kimozdítani a társadalmat közönyéből, mely még képes valakit is felháborítani.

És akkor itt van a szeretet ünnepe, melyet ez a sohasemvolt keresztény szellemiségét aggódva kereső ország nyálcsorgatva liheg körül, itt a fény ünnepe, itt a mákosbejgli és a flódni, de szinte senki nem háborodik fel azon, hogy százezernyi gyermek ül üres asztalok körül, jobb esetben egy gyertya világánál, nagykabátban, egy fűtetlen szobában.
Ha van valami, ami ellen érdemes lenne tüntetni, hát valószínűleg éppen ez az.
Mert ez a nemzet szégyene, ez Magyarország erkölcsi állapotának hű tükre.
Persze, fontos a demokrácia is, de a demokrácia a fűtetlen lakások, üres kamrák világában éhendöglik, aztán az sem biztos, hogy majd újra lehet éleszteni.

Ez egy roppant egyszerű dolog.
Tizenhat napig nincs mit ennie a kisgyereknek, akiből sajátos táplálkozási szokásai mellett – nem reggelizik, mert nem éhes, copyright by Harrach, hivatásos keresztény – mostantól már nem ebédel és nem is vacsorázik, mert már megint nem éhes - épkézláb ember már soha nem lesz.
Az épkézláb emberhez fehérje, szénhidrát, rostok és vitaminok is kellenek az Úr igéje mellé.
A parlamenti kétharmados többség nem volt fogékony a bolsevista ötletre, meg aztán ilyen rövid idő alatt lehetetlen megszervezni, hogy a ráfordításokból az urakra jutó járandóságot hiánytalanul be lehessen szedni, így aztán egy laza mozdulattal lesöpörték az ötletet az asztalról.

Ott egye meg őket a fene rakásra, haladéktalanul, ahol vannak, ha lehet, még ma éjjel.
És amit elvontak a gyerekek szájától, annak ellenértékét költsék gyógyszerre a szemétládái.
De ott vannak például az egyházak is, élükön a katolikus egyházzal, akiknek ilyenkor hivatalból eszükbe kellene jusson a kisded a jászolban, akinek szerencséje volt, mert még anyatejre szorult és kaphatott. De ebben az országban, mely mindennek mondható, csak Szentföldnek nem, egy mai Mirjamnak nem lenne teje, merthogy ő is éhezik, fázik, nyomorult életét egyik napról a másikra tengeti, József, az ács meg munkanélküli és közmunkában söpri az árokpartot.
Az egyházak az elmúlt huszonöt évben gennyesre harácsolták magukat, hát teljességgel elképzelhetetlen, hogy az állami támogatás arányában dobják össze a gyermekek tizenhat napos étkeztetésére a pénzt?

Én, a magam végtelen naivitásában még azt is el tudnám képzelni, hogy mind a hárommillió nélkülöző és nyomorgó magyar kapjon egy tisztességes decemberi élelmiszercsomagot, vagy egy bőséges vacsorát a megcsúfolt szeretet ünnepén, ha már annyira rohadt nagy keresztények meg keresztyének vagyunk.
Hogy a tortára kerüljön hab is, a miniszterelnök lánya, aki éppen milliókért tanul külföldön, panaszkodik, hogy bántják a papát, az ő személyén keresztül.
Vagy tizenötmillióért tanul, plusz a járulékos költségek.
Apuka bérből és fizetésből él, anyuka háztartásbeli, jelenleg négy gyermeket tartanak el, merthogy anyagi gondjaik megoldását a családi pótlékra építették, meg anyuka őstermelő, - ahogy tudom, babot árul a Fény utcai piacon.
Más jövedelmük – szerintük – nincs.
Van egy-két kóbor ingatlan a tulajdonukban, a strómanok által ügykezeltekről most ne szóljunk, de azt azért bátran megemlíthetjük, hogy a házasságkötésre tekintettel a vejkó ki lett szépen sámfázva ezzel-azzal - plusz a lopott erdő, de a két ellopott telefon árát akár le is vonhatjuk.
Erről mondja ma Ráhel, hogy „férjemmel saját családunk van, saját lábunkon állunk, saját erőnkből boldogulunk, saját életünket éljük.”

Hát, nagy dolog az önállóság, ez a százezer gyerek is önállóan, saját erejéből hal majd éhen.
De az is biztos, hogy ezeknek - Lázárnak, Rogánnak, Orbánnak meg a többi stricinek nincs lelkiismerete egy deka sem, viszont a pofátlanságuk, arroganciájuk mértéktelen.

 Ha egyszer kifogy a paprikaspray és egytől-egyig kihajigálják őket a Parlament ablakán, hát nem fogok értük egyetlen könnycseppet sem ejteni.
Merthogy a kisgyerek a jövő, a kisgyerek az ország jövője, aki ellene bűnt követ el, az az ország ellen követ el bűnt.
A bűnelkövetőket pedig meg kell büntetni, és a büntetésnek arányban kell állnia az elkövetett cselekménnyel.
Ők pedig mérhetetlen bűnöket követtek és követnek el az országgal szemben.
Megosztották a magyarságot, kifosztották az országot, elvették az emberektől az előrejutás reményét, a jövőt.
És most gyilkolják a szegényembert, mert ne legyen kétségünk, ez a politika az elesettek pusztulásához vezet.

A templomok ajtai már régen zárva vannak, most becsukjuk az Úr napján a bevásárlóközpontokat is, korunk elsőszámú közéleti tereit, hogy akit a fagyhalál fenyeget, még ide se tudjon behúzódni, egy tányér olcsó meleg levest venni.
Nem a plázákat, őket kellene becsukni, hogy rájuk rohadjon a műanyaglakat.
Nem vagyok bibliás ember, nem tudna valaki néhány veretes átok elmondásával kisegíteni?

:O)))

41 megjegyzés:

talalom írta...

Kedves Pupu! Milliókkal együtt osztozom a dühödben, de nekem csak erre tellett:Tisztelt Asszonyom! Kedves Ráchel!
Ha megengedi, hogy így szólítsam, hiszen nem vagyunk személyes ismerősök. Ön felnőtt, önálló nő, remélhetőleg hamarosan boldog családanya is lesz. Bizonyára roppant értékes szakember, aki 3 évnyi munkával megalapozza a további jövőjét, és ahelyett, hogy plázamozikban verte volna el a keresetét, igényes szakmai ismeretek megszerzésére költi.
Mivel nyilván számolni is megtanult, hadd hívjam fel a figyelmét, hogy jelenlegi tanintézetének éves tandíja egy, mondjuk havi 200 ezer forintot kereső magyar tanárember több mint nyolcévnyi bruttó keresete. A bruttó meg a nettó különbsége egy gazdasági ismeretekkel is tisztában lévő szakembernek nem okozhat nehézséget.
Persze, tudom, minden gyermek boldogulását segíti a normális szülő, sőt egy valamire való férj is támogatja párját – ez igen dicséretes, ebben a férfiközpontú világban.
Hanem ezt a pártpolitika dolgot gondolja meg. Kedves édesapja ugyanis – egyelőre még – nem isten, vagy valamilyen más „felsőbb” hatalom kegyelméből lett Magyarország éppen regnáló kormányfője, hanem egy magyarországi párt élén nyert választásokat (úgy, ahogy, ezúttal ne firtassuk). Tehát, a pártpolitika élvonalában.
Önnek természetesen joga, – némiképpen kötelessége is, hogy hibáival együtt is szeresse szüleit: én már tapasztalatból mondom, hogy az ember így van ezzel a gyerekével is. Az sem ritka, hogy a gyerek nincs tisztában azzal, hogy a szülei mivel is foglalatoskodnak, sőt, gyakran előfordul, hogy kissé lenézik „őseik” munkáját. Én se értettem, mit vacakol anyu, apu azzal a lépcsőmosással, utálok is takarítani. De azért a takarítókat a mai napig tisztelem.
Remélem, abban a Magyarországtól képletesen fényévnyi távolságban lévő tanintézetben a tálalás kifinomult fortélyai mellett szó esik a szülők – és munkájuk – tiszteletéről is. A közelgő ünnepekre a kellemes időtöltés mellett egy jó kis családi dumcsizást is kívánok Önöknek. Üdvözlettel: Rátesi Margit, magyar állampolgár

Kibic37 írta...


Ismét egy újabb strigula a felháborító gazemberségek terjedelmes listáján.
PuPu, nagyot alkottál megint!

Nem terelni akarok, de kedvenc vesszőparipámat látom viszont az alábbi elemzésben:
http://nepszava.hu/cikk/1042267-uzenetek-kereszttuzeben
Érdemes a kommenteket is elolvasni hozzá.

pz várpalotai írta...

Kedves PuPu !
Kérdésedre , Radnóti Miklós : Töredék című versének utolsó versszaka jutott eszembe , amelyet ,- mindenki ismeri , így szól :

..." Oly korban éltem én e földön,
mikor a költő is csak hallgatott,
és várta, hogy talán megszólal újra -
mert méltó átkot itt úgysem mondhatna más ,-
a rettentő szavak tudósa , Ésaiás ."
1944.május19.

Névtelen írta...

Tisztelt PuPu! Sose voltunk gazdag emberek,de soha nem éheztem,sem én sem a gyerekeim.Csak a szüleim elbeszéléséből tudom,hogy milyen az éhezés.Mégis teljes szívemből felháborodok azon,hogy a gyermekeink..a jövőnk,ennek az országnak az állampolgárai sok ezren alultápláltak,betegek..stb..stb.Égbekiáltó..amikor egy gyermek éhezik.Hát senki nem kiállt!!ÉBRESZTŐ ..emberek..itt vagyunk Európában a XXI században,és nincs egy tányér babgulyás vagy krumplifőzelék ezeknek az embereknek?Vagy egy kiló liszt,pár májkrém esetleg egy kenyér...amit ha lejár a szav.ideje úgy is a disznókkal etetnek meg.Szégyenlem,hogy nem tudok mit tenni...túlságosan kis ember vagyok,kevéske fizetésből.

Jutka írta...

Teljes szivemből irtál megint Pupu. Az eddigi hozzászólásokat is támogatom. Ezt javaslatot ami a gyerekek szünetbeli étkeztetését illeti olyan szégyen, hogy ezt el sem tudom mondani.nem látok egyetlenegy politikust, vagy a 100 legagazdagabb magyar közül senkit sem, vagy nem tudok róla, hogy a havi jövedelműkből felajánlottak volna valamit. Szép dolog ez a cipősdoboz akció, meg a Mikulásgyár , de ház csepp a tengerben.
Az meg különösen felháborit, hogy
a most kiderült vezetőink gazdagodását senki sem vizsgálja,de a NAV fel van háborodva, az öt ért kritikákra.
Ha én nem fizetek be egy adót, rögtön megbüntetnek.
Mondják, hoyg a nyugdíjunk többet ér mert kicsi az infláció.
Igen a benzin olcsóbb de emiatt csökkentek e az élelmiszerek árai? Most emelik fel a tisztitószerek árát ami a XXI században nem lehetne luxuscikk.
Sorolhatnám.....

masni írta...

Egyetlen magyar szervezetre sem kell (kívülről) újjal mutogatni és mesebeli elvárásokról álmodozni, mert bármelyik szektor bármelyik egységét emeljük ki, mindegyik a magyar társadalom működését tükrözi vissza, kicsiben, közepesben, vagy nagyban.
Ahol először lesz (kis-közepes-nagy)közösségi igény a megújulásra és ez jól lesz megfogalmazva+kezelve+dinamizálva az már álmodozásra is adhat majd okot! Akkor.

Átkokat nem ismerek, de áldásokat igen!
Legyen poharad mindig tele.
Legyen erős a háztető fejed fölött.
És jó ideje légy már a mennyben,
amikor az öreg ördög észreveszi, hogy meghaltál.

Vöröskarom írta...

Kedves Pupu! A mai írásod annyi gondolatot ébresztett fel bennem, hogy nem is tudom, hol kezdjem... talán azzal, ami ma reggel először a szemembe ütközött a Startlapon: "Újabb focistadion épülhet" - a tervek szerint új stadiont kaphat a Budapesti Honvéd. És bár nem mai hír, de ehhez szorosan kapcsolódik, hogy mi már megint olimpiát szeretnénk rendezni, mert nekünk ennél jobban már semmi nem hiányzik! És hogy az alig néhány héttel ezelőtti döntésükkel a rászorulóknak való ételosztást is megakadályozták, mert csípi a szemüket a szegénység látványa... GYILKOS INDULATOKAT ÉBRESZTETT BENNEM A VÉGTELEN ALJASSÁGUK!!! A szegények hátán kapaszkodtak fel oda, ahol most vannak, és pofátlanul, hivalkodóan, minden szégyenérzet nélkül tolják a képünkbe (a szorgalmas szüleik becsületes munkájának köszönhetően) ajándékba kapott, napról-napra növő ingatlanjaikat, a ROLEX karórájukat...

Hány megalázott nyomorgónak kell még éhen halnia, megfagynia ahhoz, hogy felébredjen végre ez a társadalom és pokolra kergesse ezeket a férgeket???

Igen, sajnos nagyon időszerűek Radnóti sorai... elembertelenedett a társadalom!

Utóirat: egyszer nagyon régen olvastam (talán a Nők Lapjában), hogy mindenki keressen a környezetében valakit, akiről tudja, hogy elesett, magányos, és karácsonykor csöngessen be hozzá, vigyen neki a sajátjából egy kis halászlét, beiglit, ne adj'Isten, hívja meg magához - nem tudom, talán még nem késő, hogy mi itt, akik Téged olvasunk, megpróbálkozzunk valami ilyesmivel...

Szép napot kívánok minden erre járónak: Vöröskarom

öcsike írta...

Kedves Pupu bácsi!
Tegnap este eljött hozzánk apu. A szokásos dolog történt. Apu a konyhába be jobbról, anyu balra el a hálószobába. - Csak a nagyi meg én maradtunk vele.
Apu nagyon jó kedvű volt és csak msélt, mesélt. Elmondta, hogy ő lett a komm, a komm, a kommunikációs stáb "écesz géber" munkacsoportjának a vezetője és igen komoly feladatokat látnak el. Így egyebek mellett nekik kell elmagyarázni, hogy L.-nak miért van két Rolex karórája (hát azért, mert feledékeny ember és ha elhagyja az óráját, akkor legyen kéznél egy másik.) vagy R.-nek vagy Sz.-nek honnan volt annyi pénze drága villák, lakások vásárlására.
Apu mondta, hogy ez nehezebb kérdés volt, de megoldották, ilyen válaszokat adtak:
- családi összefogásból lett a pénz,
- régóta gyüjtötte a zsebpénzét és most végre megvehette álmai 170 milliós villáját,
- talált pénz volt,
- a lottón volt "ötöse" abból tellett,
- a "hatos" lottó idén nagyon jól fizetett...
- és végül, horgászni volt. Kifogott egy aranyhalat és az azt mondta, - ha visszadobja a vízbe, teljesíti három kívánságát. Hát ez volt az egyik kívánsága...
Apu odaadta a nagyinak a tartásdíjamat, megpuszilt és elment.
Ha nem találkozunk, akkor kívánok Neked és mindegyik Barátodnak békés boldog karácsonyt, csókolom: öcsike

kisdobos írta...

A Klubrádió weboldaláról:

"Ajándékozzunk karácsonyt! - 2014.12.11
Kedves hallgatónk, arra kérjük, szánjon néhány percet azokra a nehéz sorsú gyerekekre, akiknek az életéből hiányzik az ünnep, akiknek december 24-én éppúgy csak a korgó gyomor és fűtetlen szoba jut, ahogy az év többi napján is.
Több száz ilyen, Berettyóújfalu környékén élő hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő kisgyereknek és családjának segít az Igazgyöngy Alapítvány iskolával, tehetség- és családgondozással. Az Ön segítségét is kérik, hogy idén magát a Karácsonyt ajándékozhassuk együtt, közösen a nélkülöző gyerekeknek!
Hogy mit jelent a Karácsony? Esetükben fűtött szobát és jó minőségű meleg ételt.

Ha szeretne segíteni, kérjük, utaljon át ezer forintot az Igazgyöngy Alapítvány számlaszámára (Észak-Magyarországi Regionális Bank Zrt, 54900323-17084833) vagy látogasson el webshopjába, (http://shop.igazgyongy-alapitvany.hu/) és ott vásároljon a gyerekek és szüleik által készített termékekből. Az adományokból ételt és tüzelőt vásárol a rászorulók számára az Alapítvány.

További információk: https://www.facebook.com/ajandekozzkaracsonyt?fref=ts
Köszönjük!"

*

https://soundcloud.com/tokamano/lritok-nora-a-gyerekszegenysegrol-es-az-ajandekozz-karacsonyt-akciorol

hello írta...

PuPu, mondják, az átok visszaszáll az átkozódóra, ezért ettől óvnálak!

Ellenben ezek valóban minden minimális erkölcsi mértéket nélkülöznek immár, úgyhogy a dühöd, a dühünk, az elkeseredésünk abszolút jogos.
Ezt nagyszerűen bizonyítja Lázár reakciója Pokorni Zoltán figyelmeztetésére is.
Akármerről közelítünk a témához, pozitív és optimista végkifejlet ebből nemigen fog kibontakozni.

D. Elemér írta...

az éhező gyermekek sem arról nem tehetnek, hogy megszülettek, sem arról, hogy szegény családba kerültek! Nem a szülőkről, hanem az ártatlanul szenvedő gyermekekről van szó - bár egy normális társadalom egyetlen tagját sem engedi az éhhalál szélén tengődni. Aki ezt nem érti, az nem ember.
a FIDESZES az a EMBERI FAJ SZEMETE

Wolk írta...

Az egyházakról ajánlom kedves mindnyájuk figyelmébe az alábbi összefoglalót.

http://m.magyarnarancs.hu/belpol/a_magyar_katolikus_egyhaz_gazdalkodasa_az_isten_penze_nem_eleg-62569

MoonRiver írta...

talalomnak: A bruttó keresetem Orbán Ráhel 1 évi tandíjára nem elég, mert kiszoroztam az említett 8 évvel. (Szűkösen 2 szemeszter talán, de akkor nem lehet enni, se lakni.) Alulnézetből kissé már nevetséges is az egész, a fejemet kapkodom, mennyire önérzetes itt mindenki, aki elcsábult az aranyborjútól. Még az elején tartanak, mert magyarázkodás van, hogy nem ennyi, volt, hanem annyi, még a Rolexról is kiderülhet, hogy műanyag, csak mi láttuk másként. Én befizettem egy tanítványomat erre a hónapra a menzára, úgy gondoltam, jobb, ha a magam körében leszek karitatív. Sajnos, nem tudom megtenni minden hónapban. De sok-sok agyonszidott pedagógus teszi ezt, vagy hasonlókat, mert mi közvetlenül látjuk a gyerekek körülményeit. Minden elszállt lehetőség azért nagy disznóság, mert utólag már ezt senki nem tudja jóvátenni. Generáció bűnhődik igazságtalanul a dőzsölések, a stadionőrületek miatt. Az állam és a társadalom magán viseli jelenlegi politikusaink lelkének lenyomatát, sajátságos ez a kölcsönhatás, de az bizony nagy kár, hogy ezekben a lelkekben jó szándék, nemes érzelem, könyörület és belátás annyira nincsen, hogy azt gondolom, talán soha nem is volt. Évekkel ezelőtt írtam valamire valakinek, hogy a lejtő alján még nem vagyunk. De akkor azért nem volt fogalmam arról, hogy mennyire lesz mély és milyen az alja. Ma már nem tennék jóslatokat, a helyzet már kibillent a jóslás kategóriából is. Rémisztő, hogy sok ember ezt nem látja, hogy sok ember ezt még éljenzi is. A karizmatikus személyek nagyon veszedelmesek és Orbán Viktor a maga tehetségével megmutatta immár, hogy mi mindenre használható ez a képesség. (Tanárai úgy tudom, jelezték is előre!!)

moose írta...

Megpróbáltam kommentet írni még tegnap este és most is, de nem megy,… olyan mélységesen mélyen fel vagyok háborodva!

Kibic37 írta...

Wolk:
Nálam alaposan felnyomta a pumpát a belinkelt cikk. Pedig akkor még nem is vettem észre, hogy ez 2002-ben íródott!!! Azóta a helyzet még vérlázítóbb.
A jó (....) édes anyjukat!

Elnézést a hívőktől!

csakafidesz? írta...

A helyzetértékelés elborzaszt és mélyen elszomorít.
Sajnos 1951-52-ben nekem is volt részem benne, át tudom érezni az éhező gyerekek sorsá.Sírva elaludni és üres fájó gyomorral ébredni_na, nem kívánom senkinek.

A XXI.század második évtizedében, "működő" demokráciában, stadionok és nagyvolumenű tervek és célok árnyékában, azt hiszem ez szégyen.

Ma elsősorban ennek a megszüntetését kellene követelni.
Nem is értem, hogy a ma működő ellenzéli pártok miért nem mozdulnak, egységben miért nem hallani a hangjukat. Ez esetben még politikai alkura sem lenne szükség. Megférnének mindannyian egymás mellett, hiszen nemes lenne a cél.
Egy ilyen akció - különösen ha sikere - kicsit is öszekovácsolná őket az további közérdekű akciózást tenne lehetségessé.
És ki tudja! Lehet, hogy ehhez még a civil erők egy jelentős része is csatlakozna.

fenyőfa írta...

OFF
Az IKEA áruház melletti parkolóban gyönyörű fenyőfákat lehet kapni egységáron 5.990.-Ft összegért változó méretekben (Budaörsön). Akiknek van IKEA családi kártyájuk, azok három ezer forintot levásárolhatnak a fenyő árából 2015. januárjában az IKEA-ban, ha bemutatják a lepecsételt blokkot és a kártyát.
Nekünk nem volt kártyánk, de két idegen felajánlotta a sajátját.
Ötlet, ha valaki még nem vett fenyőt, vagy fenyőfát szeretne ajándékozni...
ON

Névtelen írta...

A nol.hu értesülése szerint az Orbán kabinet a Paksi Atomerőmű vezárkarának lecserélésre készül.
Ezután kb. így fog kinézni a vállalat vezetése:
vezérigazgató: Vitézy Dávid, helyettesek: Lázár Barnabás, Kósa Anett és Kövér Szilárd,
üzemigazgatók: Semjén Csaba, Harrach Piroska, Áder Jenő, Lezsák Éva és id. Szijjártó Péter. :O)

Góbé írta...

Csakafidesz?-nél a pont.

Nagyon sokan nem értjük az ellenzéki pártok hallgatását, és nem csak ebben a dologban. Vajon mire várnak...

Wolk írta...

"..Nem is értem, hogy a ma működő ellenzéli pártok miért nem mozdulnak, egységben miért nem hallani a hangjukat..." írja csakafidesz?

...Itt már minden létező politikai alakulat becsapta és kisemmizte az embereket. Az ideológia válsága ez?... írtam nem is oly rég.

Egyetlen gyors megoldással lehet kilábalni a bajból. Ismeri, tudja minden párt, minden politikus. És mégsem! De miért nem?

http://emberiseg.hu/emberiseg/cipruson-bevezettek-az-alapjovedelmet/

lorinczy írta...

Nem értem, hogyan tudjátok ezeket a rohadékokat ilyen szép magyar szavakkal, ennyire finoman megszólni, megszólítani! A kedves Ráhel és az egész pereputty nagyon jól tudja, hogy miből él. Én tiszteletben tartom a " Párbeszéd" előterjesztését, de nem ér szart sem, mert ne csak karácsonykor egyenek a gyerekek, hanem egész évben! Nem véletlen, hogy pogány maradtam... Nagyítóval sem találsz a szemforgató, ájtatoskodó "majd az isten megsegít" szöveggel manipuláló papok között olyanokat, akik valóban segítik az éhezőket-felekezettől függetlenűl. Mindig is az volt a feladatuk, hogy a nyomorban tartott szegényeket megfékezzék, hogy alázatosak legyenek az éppen regnáló hatalom ellen ne lázadjanak. Mióta vallás létezik, ez tartja fenn, ezért kell Neked jó kereszténynek lenned, meg természetesen istenfélőnek. Már több ezer éve kész válaszok vannak a kérdéseidre, csak hinni kell bennük -ez a lényeg. Nem folytatom, ebből csak azt szerettem volna kihozni, hogy a szegénység a mi társadalmunk terméke, mi vagyunk érte a felelősek, és se a fidesz, sem az egyház segítségével nem lesz felszámolva, mert nem érdekük. A nagyobbik baj az, hogy a baloldal sem tesz ellene semmit. Ezt meg nem tudják kivételesen a Gyurcsányra kenni.

lorinczy írta...

Folytatom! A Németek most gyűjtenek Afrikának a tv folyamatosan közli a számlaszámokat. Pedig ott is van szegény! Csak az ő szegényük nem éhezik, mert a szociális háló még erős,pedig jól megkurtították. A szegénynek nem szolidaritás, meg sajnálat kell, hanem munka, normális munkahely, amiből ki tudja fizetni a számlákat, iskoláztatni tudja a gyerekeit. Az a feladata a kormánynak hogy felszámolja a szegénységet, mert ebből a szopok-nyalok-adok-lopok-csak elveszekből előbb-utóbb forradalom lesz.

csakafidesz? írta...

Wolk4(17:%%)

"Egyetlen gyors megoldással lehet kilábalni a bajból. Ismeri, tudja minden párt, minden politikus. És mégsem! De miért nem?"

Ez azért így kevés. Legalább 1-2 mondat kellene hozzá.
Mert az, hogy - tudja minden párt és minden politikus - még kevés a pontos értelmezéshez.

A Ciprusi dolog tetszik, csak az a kérdés, hogy barátaink ezt hogyan csinálták és mennyiért. Simán újraszeletelték azt a bizonyos "tortát"? Gondolom, ez érdeksérelem nélkül nehezen ment.
Vagy mégis?
A hír jó, csak nem teljes. A megitéléséhez a részleteket is ismerni kellene.

Wolk írta...

A részleteket megismerni azoknak kellene odamenni Ciprusra akiket az magyar adózók ezért megfizetnek nem gondolod?

Kicsit bővebben azért itt is olvashatsz erről.

http://www.alapjovedelem.org/gyik.html

csakafidesz? írta...

Wolk!
Itt nálunk ez utópia. Egyenlőre nem teremthetők meg a feltételei.
Persze, dolgozni kell rajta...az alaptézisek nagyon humánusak.

Wolk írta...

Itt van kidolgozva!

http://let.azurewebsites.net/upload/tanulmany.pdf

....akár 2015-ben reálisan bevezethető.

Wolk írta...

"....Az együttesen csaknem 6 ezer milliárdos LÉT program 92-94%-ban (!) a meglévő és hasonló célt szolgáló kiadások és bevételek átrendezéséből fedezhető."

pleinair írta...

szolidaritás kézzel fogható jeleként támogatással segíteni a rászorultak túlélését.
A DK 10 kg-os élelmiszercsomagokat állított össze a szegény, éhező családoknak. A helyi válsztókerületek szintén gyűjtöttek pénz- élelmiszer és ruhaadományokat.
A kiosztás még folyamatban van, kb a felénél tartunk.
Nem könnyű a rászoruló családok címének felkutatása. A hivatalos nyilvántartásból adatokat személyiségi jog sérelmére hivatkozva nem adhatják ki.
Pedagógus ismerőseinktől kaptunk információkat, és a városi segélyszervezetben is elfogadták a csomagokat. Itt behívták a családokat és személyesen vehették át az élelmiszert. Volt köztük ötgyermekes anyuka, unokáit egyedül nevelő nagymama, és volt olyan család, ahol a fűtésre se jut pénz. Elkérték a kiüresedett dobozokat hogy annak fellobbanó lángjánál egy percnyi meleghez jussanak. Egy közeli kis faluban a megadott címet kerestük, de a szomszédról is,- aki útba igazított minket - ordított a szegénység. Most vissza kell mennünk, mert ezt az embert és családját sem hagyhatjuk éhezni.
Még azt a kis fagyoskodó, sovány cigány fiatalasszony és kislányát akarjuk megtalálni, akiknek látványa annyira megrendített pár héttel ezelőtt.
Persze biztos neki is vannak szomszédai, akik ugyanúgy éheznek, mint ő.

"Valami nagy
-nagy tüzet kéne rakni,
Hogy melegednének az emberek.'
---
Valami nagy
-nagy tüzet kéne rakni,
Hisz zúzmarás a város, a berek...
Fagyos kamrák kilincsét fölszaggatni
És rakni, adjon sok
-sok meleget.
Azt a tüzet, ó jaj, meg kéne rakni,
Hogy fölengednének az emberek!"

pleinair írta...

Lőrinczy,

a "kedves" Ráhel is úgy hazudik és úgy néz hülyének mindenkit, mint az apja. Kár rá szót vesztegetni.
Már orbán és bandája is kimerítette szókincsem teljes tárházát, csak a remény éltet, hogy a disznók fölfaljál egymást a mi hathatós segítségünkkel.

Ennek a söpredéknek az ideje hamarosan lejár, de addig segíteni kell a lelkileg és fizikailag leromlott éhező emberek túlélését.
Ez a karácsonyi adakozás nagyon kevés, csak csepp a tengerben, és nem nevezhető megoldásnak. Igen, munka kell, oktatás, stb. De ezt a nagyon komplex problémát talán csak a következő kormány fogja kezelni.
A DK-nak van ilyen irányú programja.
amit Debreczeni kutatása alapján dolgoztak ki. A jó szándék mindenesetre megvan bennük.


pleinair írta...

Az előző bejegyzésem először az Olimpia...c. bloghoz tévedt, aztán az idemásoláskor az első mondat fele lemaradt.
Elnézést a bénáskodásért. :D

moose írta...

Mit hallottam ma az "Esti gyors"-ban a műsorvezetőtől?
" Hogy nem száradt le a kezük a képviselőknek,amikor a NEM gombot nyomták, ezzel a szünidői iskola nyitvatartást és a szünidei menzát leszavazták", amivel meleg ételhez és meleg helyhez juthattak volna a rászorulók az ünnepekben!

Enni, lakni,... utána lehet bármi máson gondolkodni,…

talán a feltétel nélküli jövedelem adna anyagi biztonságot ahhoz, hogy bárki kiállhasson magáért, a gyerekeiért, a családjáért,... rettegés nélkül. Nem függne önkényeskedő bugris polgármesterekől, közmunkától, felszabadultabban fogna akár a kertje felásásához is,… mit tudom én,… csak úgy elgondolkodtam,…

16eMd adóbevétel/év,… ebből azt mondjátok kb. 6eMd kellene erre. Szerintem érdemes volna megpróbálni, akár ezzel a programmal választáson elindulni,… persze előbb a MoMa-Bokros minimál program: Európai normák szerinti Alkotmány, arányos képviseletről szóló Választási törvény,stb.

A NEM-et nyomó képviselőket pedig beköltöztetném egy-egy nélkülöző családhoz a 16 napos ünnepi szünetre, és egyék azt,amit a többiek,aludjanak, ahogyan a gyerekek,… hátha megjönne az eszük! … és fizessék ki az ételt és a szállást!

Wolk írta...

Itt egy ilyen párt aki zászlajára tűzte a feltételnélküli alapjövedelmet is. Akkor vajon miért nem szavaznak rájuk az emberek?

http://kalozpart.org/politikankceljaink/

Noel írta...

A nem-mel szavazó képviselőket beköltöztetése sajnos nem kivitelezhető, de nevük nyílvánosságra hozatala igenis kivánatos és hasznos lehet (nyílt, listás szavazás volt, tehát hozzáférhető a névsor), mindenekelőtt azok számára, akik a nevük mellé tették az X-t annak idején, esetleg többen érezhetnének erős indíttatást, hogy csoportosan, személyesen kivánjanak legalább olyan kellemes karácsonyt és bőséges újesztendőt, mint amiben nekik van részük.
ÉPn ebből afféle civil mozgalmat indítanék mindazon parlamenti szavazás után, amivel a képviselő úr/asszony gombnyomogatásával alaposan belerondít választói életébe.

Fentről nagyot írta...

A szegénységen csak együtt lehet segíteni.Ismersz rászoruló embert.Menj el hozzá,beszélj vele.Mindig is voltak elesettek,de azokat nem az államfők mentették meg, ha nem TI akik önként segítettetek.Mo mig ILYEN főügyész addig igazságosság nem létezik.De érdekes ,hogy gyerekei szemében sem látja az igazságot.

nemóvatos írta...

A hortobágyi gazdák demonstrációján kívül hallottatok arról, hogy képviselő lakása előtt tüntetett volna komoly tömeg?
Se párt se mozgalom nem gondolt még erre a lehetőségre, pedig a visszahívhatatlansággal együtt járó szabad(?) (lásd 300 ezres bünti a kiszavazásért fideszéknél) mandátumhoz személyes felelősség is dukál(na).
Ha már a képviselő nem költöztethető egy kis átnevelésre a szegények közé, őt azért meg lehet látogatni egy-egy szemét döntése után.
Hátha elgondolkodna vagy a családja felvilágosítaná, hogy minden utcát mégsem tud a TEK folyamatosan őrizni és:
"tudod drágám iskolába, boltba mi járunk míg Te a parlamentben nyomogatod a gombot a gazdád akarata szerint."

Névtelen írta...

Fidesz Mo-nak olyan mint Mohács!!!
O Ráhel Ov tartozik olyan mint ha keze lenne.Már most tapos

moose írta...

Ok. … akkor cseréljenek helyet!

… ez arról a rakparti történetről jutott eszembe, …

amit apukám így mesélt volna…

"Az 'egyszeri asszonynak' leállt az autója a rakparton és sehogyan sem tudta beindítani.
A türelmetlen autósok éktelen dudálásba kezdtek mögötte, mire az 'egyszeri asszony' odasétált a mögötte vöröslő fejjel dudáló 'egyszeri emberhez' és ezt mondá' neki:

Tudja mit? Cseréljünk!
Én nyomom a dudát, maga meg próbálja meg beindítani az autóm!…
Az 'egyszeri ember' csak hápogott,nem számított ilyen karakán szembefordulásra.
Zavarában abbahagyta a dudálást és csendben várta, hogy megoldódjon a helyzet!" (Ez csak olyan pozitív befejezés, … a valóságban KRESZ-ről, meg szabályokról, meg minden elképzelhető másról ordibált zavarában, megszégyenülten, válogatott káromkodások közepedte, de nem mert kiszállni az autójából!)

A tanulság?
Az "egyszeri képviselők" vagy képesek a sarkukra állni és a haza és az emberek képviseletében értelmes, a mindennapi életet minden honfitársunk számára biztonságossá, élhetővé tevő döntéseket hozni, vagy egyszerűen adják vissza a mandátumukat!

Nem kötelező képviselőnek lenni,…el lehet menni a versenyszférába dolgozni, le lehet kapcsolódni az adófizetők pénzcsapjáról.

Tessék! Szabad a pálya, lehet megállni a saját lábukon!… mint mindenki másnak!
Ilyen egyszerű!

Nem erre kaptak felhatalmazást tőlünk választóktól, az egészen biztos.

Cereus írta...

Kedves PuPu!
A leírtak gondolatisága előtt együttérzéssel földig fejet hajtok.
Ezek és nem ők,ott a parlamentben kevés kivétellel büdös érzéketlen bitangok.
Keresztényi szeretetet hirdetni, miközben éhező, hajléktalan embereken, sőt gyerekeken nem segítenek, ez egyszerűen GYALÁZAT!!!
Ilyen kormánya és miniszterelnöke ennek az országnak 69 éve nem volt.
Amiben reménykedem,sőt hiszek HAMAROSAN NEM IS LESZ!!!

D. Elemér írta...

De jó volna mindent, mindent elfeledni, de jó volna játszadozó gyermek lenni. Igaz hittel, gyermek szívvel a világgal kibékülni, szeretetben üdvözülni. Ha ez a szép rege igaz hitté válna; Óh de nagy boldogság szállna a világra.

Ady Endre

D. Elmérné írta...

D. Elemérnek
https://www.youtube.com/watch?v=zsQklLtA-S4

Wolk írta...

Magyarország magánvagyonának a 48 százaléka a lakosság 3 százaléka tulajdonában összpontosul, 9,7 millió ember pedig a maradék 52 százalékon osztozik.