2015. január 26., hétfő

A CIGÁNY LOVA

Folyik a nagy átszervezés az egészségügyben, akár tízezer ember, műszakiak, adminisztratív dolgozók, de orvosok és szakdolgozók is lapátra kerülhetnek.
Megkezdődött a karcsúsítás, természetesen a győzelem jegyében, mert ez lesz az a - sajnos nem első - eset, amikor az eszme diadalmaskodik a józan ész felett.
A kórházi és szakellátás ötödének költségeire nincs fedezet, most hát világgá zavarnak mindenkit.
Ugyan ettől sem lesz, de mire ez kiderül a betegek húsz százaléka úgyis meghal, a maradékra meg elég lesz a lóvé, ha otthonról hordják a kaját és a betegek egymást kötözik.
Ügyesebbek nehéz lovassági kardokkal operálhatnak is.
Viszont ha elönti a műtőt a törött csatornából a szar, azt a Vezér személyesen lapátolhatja fel.

Nem akarom bő lére ereszteni a posztot, nem is értek a témához, csak egy megjegyzésem lenne.

A hírről beszámoló Népszabadság megemlíti, hogy mindez a területi ellátási kötelezettség újragondolásával és egy új beutalási renddel járhat együtt: az egészségügyi államtitkár szerint most az Országos Mentőszolgálat kapacitásainak 80 százalékát a kórházak közti betegszállítás köti le.
Ezért az átszervezés célja az is, hogy ez megszűnjön.

Régebben ez úgy volt, hogy az akut esetek szállítását és a felügyeletet igénylő betegszállítást a mentők végezték, a betegszállítást pedig az OEP-el szerződéses viszonyban álló magántulajdonú betegszállító vállalkozások.
Fillérekért, szinte a semmiért dolgoztak, de az alkalmazottaknak megérte a dolog, merthogy ez egy borravalós tevékenység volt.
A betegek "taxiztatása" zökkenőmentes volt, saját menetirányítókkal oldották meg a feladatot, rendkívül rugalmasan.
Egy nagy baj viszont volt, hogy a kevés pénz és a jatt a betegszállítóknál kötött ki, ami zavarta az igen erős érdekérvényesítő képességű és felettébb takarékos Mentőszolgálatot, így elérték, hogy a szállítás irányítását kivették a magáncégek kezéből, és a Mentőszolgálatra bízták.

A helyzetre jellemző, hogy ebben az időben már minden magán-betegszállító GPS segítségével dolgozott, sőt, magánvállalkozások bevonásával már az autók műholdas nyomkövetése is megoldódott, - nem vagyok benne biztos, hogy ezt a Mentőszolgálat ma produkálni tudja-e.
Mindenesetre aki azt hiszi, hogy beteget szállítani nagy üzlet, az rettenetes nagyot téved.
Viszont faguriga legyek, ha ezen nem az Országos Mentőszolgálat fog kaszálni egy nagyot, őket ugyanis nem meri bántani senki.
Olyanok, mint a sírköves, aki a pofátlanul magas áron csodálkozó vevőjelöltektől megkérdezi, hogy hát csak nem sajnálják drága halottjuktól a tisztességes sírt?
A mentőszolgálat soha nem jött ki a saját költségvetéséből, ha az elfogyott, akkor előre tartották a kezüket és az állam belehajított párszáz milliót.
Nem hinném, hogy ez a helyzet mostanában érdemben változna.

A magán betegszállítók előtt pedig ott a szebb jövő - a vélhetőleg ugrásszerűen növekvő igények kielégítésére fekete fóliával át kell húzni a kocsikat - ahova befér egy hordágy, beférhet egy koporsó is, sőt, ha jól gazdálkodnak a hellyel, akár kettő is.
A kocsik oldalára meg két angyal közé fel lehet majd festeni, hogy VIKTOR-HINTÓ, a polgári változatot sofőr vezetheti, míg a CS-kategóriás változatot pedállal hajthatják a hozzátartozók.

És hogy jön ide a cigány lova?
Hát úgy, hogy Gazsi a lovát meg akarta tanítani a takarékos étkezésre.
Kérdezte a cimborája, hogy halad a projekt.
Hát - felelte Gazsi - nagyon biztató volt, már majdnem teljesen leszokott az evésről, mikor megdöglött.
Ilyen a magyar egészségügy is, csak itt az ágazaton kívül mi is bele fogunk dögleni a kísérletbe, persze nem máról-holnapra, hiszen egészséges életmódot folytatunk: gyönyörű stadionokban szaladgálunk majd, télen fűtés helyett, nyáron meg, hogy hűtsön a menetszél a hűtő előtt.
Úgysem lesz benne áram...

:O)))


17 megjegyzés:

elvira08 írta...

Kedves Pupu! Ahhoz képest, hogy nem értesz hozzá, a helyzet kép tökéletes.

hello írta...

Plusz hallottam olyan nyilatkozatot is, hogy több biztosító kellene, szolgáltatási választékkal, akik harcolnak a betegeikért, az megoldás lehetne sok mindenre. Érdekes, mintha anno a Gyurcsány-kormánynak is ez lett volna a terve, amit ez a mai, felettébb okos és egyedülállóan jellemes társulat őrjöngve köpködött, átkozott, sikerrel meg is fúrt.

asta írta...

Mindez világos bizonyíték a Fidesz kártékony voltára: mindent megcsinálnak, ami ellen 1o éven keresztül harcoltak ellenzékben. Mégis Gyurcsányt szidja mindenki... ezt tényleg nem értem...Ha ez rossz volt ( mármint a biztosítók és a magán tőke beengedése az eü-be), akkor most is rossz. Ha pedig jó, akkor tudatosan akadályozták meg a hasznos átalakításokat. Miért? A hatalomért és a pénzért. Miért nem látja ezt a még mindig 1,5 millió birka? A színvonal pedig maga a katasztrófa!

Névtelen írta...

OV-nak felesleges a 10 m magyar meg amúgy is csak nyűg és költség.Csak költeni kell rájuk.Már csak a kint dolgozók adóját kell Mo ra terelni.Mint gazdasági menekültek hazalehet zsuppolni Őket.Új bevételi forrás.A kint dolgozók fizu 10-20%-át haza kell irányítatní.Beteg ellátást csak térítés ellenében kaphatnak .Szoc ellátásból kizárva.

Névtelen írta...

Kedves PuPu, Kedves hello, kedves asta!
Teljes mértékben igazatok van!
" Miért nem látja ezt a még mindig 1,5 millió birka? "
Nemcsak ők nem látják, rajtuk kívül még nagyon-nagyon sokan. Sajnos.
Azon kell dolgoznunk, hogy ez megváltozzon mielőbb.
Névtelen (másik)

nemóvatos írta...

És a vizitdíjat is visszahozzák.
Csak megemelik és közvetlenül Svájcba kell utalni.

csakafidesz? írta...

Rettenetesen kíváncsian várom, hogy az egészségügyi rendszer tervezett felforgatása, "forradalmi átalakítás” a-előhozza és megmozdítja-e a széles néptömegek önvédelmi reflexeit.
Itt ugyanis nem 300 illetve 600 FT kifizetéséről van csak szó, hanem életről és halálról.
Tudjuk, hogy a kaszás ritkán válogat. A vég pártállásra és anyagi állapotra tekintet nélkül előbb vagy utóbb mindenkit elér.
Az egészségügy tervezett átalakítása a természetes elmúlás folyamatát relatíve felgyorsítani látszik.
Még időben el kellene gondolkodni azon, hogy mi a fontosabb. Még több stadion - nézők nélkül-, új gépkocsik az állami vezetők segge alá, új atomerőmű stb. vagy tisztességes és megfizethető egészségügyi ellátás.
Persze azok, akik ebben döntenek majd, nincsenek közvetlen veszélyben. Jövedelmükből telik akár a magas szintű ellátásra is.
De mi lesz a szegényekkel, a társadalom peremén élőkkel?
Gondoljátok végig proletárok.
Ez ellen tiltakozni még a NET- adónál is fontosabb!
Itt ugyanis nem csak a magad, hanem anyád, apád, testvéred és rokonod sorsáról neked kell döntened.

Névtelen írta...

csakafidesznek
szegények eddig is voltak.sohasem fogytak el.az orszag mégis boldogul fejlődik.pénz viszi előre az országot nem az eltartottak.

csakafidesz? írta...

Névtelen!
"...az orszag mégis boldogul fejlődik pénz viszi előre az országot nem az eltartottak."

Miről beszélsz Te "szegény ember"!
Vedd már észre, hogy itt nem rólad, rólam, hanem mindannyiunkról szó van!

Azt viszont nem látom, hogy az ország valamennyire is haladna előre. A deklaráció szintjén igen, de egyébként visszafelé lépeget. Már az általunk olyannyira lenézett románok is elhagytak bennünket.
Ha olyan jól mennének a dolgok, akkor a kormány is jobban megfontolná a lépéseit.

A pénzről meg ne is beszélj. A forint zuhanásának napi ténye nem téged igazol.

csakafidesz? írta...

Névtelen!(folytatás)
Az meg egyenesen felháborító, ahogy szegregálni próbálod az ország lakosait.
Mi az hogy "eltartottak". Kire gondolsz?
A nyugdíjas öregekre, rokkantakra vagy az önhíbájukon kívül munkanélküli fiatalokra és munkájukat elvesztett idősebbekre? Az éhezni kénytelen felnőttekre és gyerekekre? Talán a kissebbségi csoportokra?
Embernek gondolod magad egyáltalán?
Nem kell válaszolnodj, mert a véleményed egyetlen szót sem érdemel tovább. Trollokkal nem foglalkozunk!
Ajánlom, hogy huzódj vissza a saját térfeledre!

lorinczy írta...

Èn meg a névtelennek! Szóval:az ilyen velejéig romlott ,pökhendi,nagyképű, de sötétagyú rohadékokkal van tele az ország, névtelen. A Te fajtád miatt van ennyi szegény, mert a szegénységet te fajtád generálja. Még a neved sem mered leírni, annyi tisztesség sincs benned. Rossz helyen próbálkozol, Asta sosem fog megérteni, ő emberből van, ùgy mint itt sokan mások. Bocs a többiektől, hogy elragadtattam magam.

szövőszék írta...

Névtelen 13:57
Várj türelmesen amíg a - háttérben is - bonyolult összefüggések egyszer csak felsejlenek és feltárulkozhatnak...

lorinczy írta...

Elnézést, csakafidesz?! Rád gondoltam, csak a düh elvakított. Kiütötte a biztosítékot az a hsz.

csakafidesz? írta...

lorinczy!
Ennyire azért nem kell feldühödnöd. Még valami bajod esik és hamarosan nem lesz, aki a segítségedre siessen.
Csak nyugi. Paraziták mindig voltak és mindig is lesznek.

Kibic37 írta...


"Miért nem látja ezt a még mindig 1,5 millió birka?" - kérdi asta 9:45-kor.
A válasz megtalálható a Galamuson Andor Mihály remekbeszabott írásában:
http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=440137:orban-a-hazug&catid=9&Itemid=134

morzsi írta...

Kedves PuPu!
A helyzet sajnos rosszabb mint ahogy azt írod.

Az egészségügy fontos, de nem a legfontosabb része a betegek szállítása.
Ma ponta halnak meg betegek azért, mert időben nem kerültek kezelés alá, vagy nem kaptak megfelelő orvosi ellátást.
Az un. "várólisták" nem hogy"rövidülnének" - inkább hosszabbak lesznek. Az MRI, vagy CT vizsgálatokra hónapokat kell várni. Az orvosok, vagy eü. szakdolgozók olyan mértékben alul fizetettek, hogy az szégyen, mindannyiunk szégyene.
Ez az az ágazat, ahonnan a maffia kormány nem tud könnyen-gyorsan pénzt kilopni, ergo évről-évre kevesebbet áldoznak az ország költségvetéséből rá.
Téves az az állítás, hogy a betegség nem válogat és egyaránt "gázol el" gazdagot szegényt, mert egy jómódú embernek jelentős előnye van a szegénnyel szemben a túlélést illetően.
A T. Kommentelők csak érintőleges említik az ágazat problémáit, talán nem is tudják mekkora a baj.
De miért lenne jobb az eü, vagy az oktatás helyzete, mint a gazdaságé, vagy az iparé?
Az Orbán kormányokban még véletlenül sem szaktekintélyek, hanem dilettánsok vezették a tárcát.
Elkeserítő!!!
Üdvözlettel: - morzsi -

James Bond írta...

Ismétlés a tudás anyja: idemásolom hát, amit január 19-én már egyszer kiposztoltam. Tehát:

Minden társadalom működésének (tetszenek érteni, működésről, és nem vegetálásról beszélek!) alapja, hogy 4 ú.n. "nagy alrendszere" működőképes legyen. Ezek: oktatás, szociálpolitika, egészségügy, nyugdíjbiztosítás. Most az oktatásról nem beszélek (sikerült azt is szétverni, és megakadályozni, hogy a szegény néposztály gyermekei kiemelkedhessenek a szegénysorból), marad a másik három. Mindhárom a bányászbéka segge alatt tanyázik. És hogy miért? Mert a Fidesz elhatározta, hogy minden erővel fellép a szegények, a betegek és az idősek ellen. De akik egyszerre tartoznak mindhárom csoportba, azoknak régen rossz! Figyeljünk csak: ha valaki szegény, beteg, de nem idős, annak van esélye, hogy a szervezete - Természet-anyácska segítségével - legyőzi a kórt, talál némi közmunkát, amiből elvegetál. Ha valaki szegény, öreg, de nem beteg, az - egyre csökkenő igényekkel kalkulálva - eléldegélhet egy darabig. Ha valaki beteg, idős, de nem szegény, az megél a pénzéből, és még gyógyulásra is futja. Ám ha valaki egyszerre szegény, beteg és öreg, az HALÁLRA VAN ÍTÉLVE! Minél hamarabb távozik az élők sorából, annál kevesebbe kerül az államnak, ergo, annál több medencéje lesz Petiminiszternek, folytonosan táguló lakása Tónikának, no meg Rolexe Lézer Janinak. A Mi Boldogságunknak pedig egyre több gázszerelője...

Nem emlékszem pontosan, hogy az 56-ot követő megtorlás során Kádár hány embert végeztetett ki. Néhány százan lehettek. Ezért aztán a jeles történelemhamisítók méltán nevezik őt gyilkosnak. De ha ez így van, minek nevezzük ezeket? Évente (!) több ezer ember hal meg azért, mert nem kap megfelelő kezelést. Vagy el sem jut a kórházba.

Korrupt rablók, gengszterek - ezt eddig is tudtuk. De ezen felül TÖMEGGYILKOSOK IS! Felelni fognak mindezért, nem úszhatják meg. Most én mondom: az áldozatok vére az égre kiált!