2015. január 4., vasárnap

HILFE, FRAU MERKEL!

Pedig olyan nagyon egyszerű ez az egész.
A feladat súlyosságát talán a kapualjból kilépő, fényesre szidolozott rézgyűrűt saját jegygyűrűjeként  áruló polgártársunk tevékenységének értékeléséhez lehetne hasonlítani, aki az ellenértéket vidéki beteg nagymamája meglátogatására szeretné felhasználni.
Hát mondd meg, nem röhöghetnékje támad az embernek az első három mondat után?
És mégis, a jó üzletet sokan megkötik, majd bánatosan dörzsölgetik ujjaikról a réz által rajta hagyott nyomot, az ostobaság gyűrűjét.

Politikailag még könnyebb csőbe húzni valakit, hiszen ott elég a szebb jövendőt csillogtatni, a réz polírozására sem kell az időt pazarolni, elég a széles repertoárból előhúzni a leendő áldozatra szabott gagyit, elmondani neki, hogy a szocik ellopták az anyák könnyét, a politikusok mindahányan retkes tolvajok, Szanyi leitta az egyetemi múzeumban a kétfejű borjúról a spirituszt.
Merkel asszony meg akkor fog leghatékonyabban értesülni a hon borús állapotáról, ha ideérkezte előtt tüntetünk egy jót, de még jobb, ha kettőt-hármat, így mindegyiken lesz legalább ötezer ember, hát nem jobb ez, mintha Merkel kinéz a Nándorfehérvári terem ablakán és ott lát százezer feldühödött választót ordítani?
Hogy az összefogás bolsevista trükk, és az egészségügyben is rengeteg a gond, ideje lenne ott is átvenni az irányítást a civileknek, például Julcsa néni remekül vág tyúkszemet zsilettpengével, ki érthetne jobban hát a nyitott szívműtétekhez nála?
Zavarjuk hát a francba az orvosokat, csukjuk be a kórházakat, hogy mi lesz helyette arról azért ne beszéljünk, mondjunk tömören csak annyit, hogy jó lesz, a temetések ügyét meg már elrendeztük, aki a hátán cipeli Apu koporsóját, az nemigen fog lázadozni.
És az emberek nagy száma vevő erre a retkes gagyira, általam okosnak tartott kedves emberek naponta döntik romba a saját ítélőképességemről alkotott véleményemet.


Ha azt mondom nekik, hogy ezzel Orbán szekerét tolják, akkor vérig sértem őket, ha egy blogger kriptofasisztának - tehát a fasisztákat suba alatt támogatóknak - nevezi őket és én a blogot megosztom, hát úgy járok, mint az ominózus pengősmalac, ha azt mondom, hogy ezek a szerveződések nem mind állampolgári dühből jöttek létre, hát úgy elsuhan a fülek mellett, mint a szél.
Pedig a tömegmanipuláció komoly szakma ám szerte a világban, de nálunk valahogy az ment át a köztudatba, hogy ilyet csak Putyin csinál, mígellenben a mi politikusainknak eszébe sem jut az ilyesmi.
A világban lépten-nyomon találkozunk a tömegmanipuláció nyomaival, a délszláv háborútól kezdve (megájj, megájj, kutya Szerbia...) Afganisztánon át Irakig meg Szíriáig, miért lenne éppen a mi országunk kivétel?
Itt mégcsak különösebb erőlködésre sincs szükség, elég a rendszer ellenfeleit, mint maroknyi székelyt elporlasztani, elég úgy tizenhat jelöltet állítani Veszprémben az egy jobboldali jelölttel szemben, megmarad a kétharmad, Tóbiás fizetett forradalmár pedig büszkén akaszthatja szegre a munkásság vörös zászlaját - a tizenhatból egy jelölt szocialista volt, és mi többen vagyunk, mint a Gyurcsányistákok...


És a nép nem fog gyanút, hogy ez azért már mégsem lehet véletlen, és ha valakinek volt annyi esze, hogy negyed századra úgy beásta magát a szocialista televénybe, hogy mikor a pártvezetés pártelnöki castingot tartott legutóbb, úgy kellett őt dinamittal kirobbantani a megkövesedett struktúrából, pedig Laci bácsi még cukorkával is csalogatta, akkor most is illene eszének lenni.
Az se gyanús senkinek, hogy az úgynevezett civilek minden megmozdulására jut valahonnan pénz, mert azt azért ne higgyük, hogy egy tüntetés ingyérbe van, van annak költsége rendesen, kezdve a színpadépítéstől a dekoráción át a hangosítás és a világítás költségén át a takarítási költségekig, öt-hat  üldözött civilnek mindenesetre megterhelő lenne saját zsebből kifizetni.
A pártoknak van költségvetésük, és van legális forrásuk, a civilek állítólag gyűjtenek, ami ismerve magyarember takarékos természetét, nem jelenthet valami gigászi összeget.
Itt legutóbb Isaura szemműtétjére sikerült jelentősebb összeget összegyűjteni, azóta talán a vörösiszap-károsultaknak, de az a pénz is eltűnt, tovább erősítve a gyanút, hogy ellopták a magyar alumínium-iparral együtt, de ez nem keltett érdeklődést, mert abba már mindenki beletörődött, hogy az állam lop, mint a szarka.
Az egyén tehetetlen, az állam telhetetlen és ez így van rendjén, ez a világ sora.

A népnek az sem gyanús, hogy minden kiadott száz forintjából harminc a maffiának megy, és senkinek sem jut eszébe elszámoltatni őket, mert a magyar nép hozzászokott a szolgasághoz, és bár a miniszterelnök megnevezése a szolgák elnökét jelenti, ezt még senki nem merte errefelé komolyan venni.
Olyannyira, hogy amikor egy újságíró megkérdezte, hogy milyen alapon költik a közpénzt a miniszterelnök lábtengó-pályájára, akkor a pofátlan pocakos kommunistának nyilvánította a felvetést, merthogy az magánemberek felajánlása a saját pénzükből.
A saját pénz persze nem saját pénz, hanem a maffia által legalizáltan ellopott adó, miközben az országban gyermekek tíz, ha nem százezrei de facto éheznek.


De ez sem izgat senkit, még az éhezőket sem egyelőre, mert a világ megváltozott.
Kádár népe ha nem kapta meg ami megillette, ott verte az asztalt ököllel a Pártbizottságon, a Lenin-szobor kezébe zsíroskenyeret nyomott, az apparatcsikok meg farokfelcsapva rohantak kielégíteni a munkásság igényeit.
Ez a nép nem Dózsa népe, még csak nem is Tiborcoké, ez a nép a kenderesi zsellér unokájának népe, aki könnyeket ejtve emlékszik vissza, hogy a Főméltóságú Asszony milyen kedvesen kérdezte meg tőle, hogy hogy van Julcsa?
Rövid távon itt remény sincs, a magyar baloldal felét megvették kilóra, a másik fele meg belezavarodott saját ideológiai vitézkötéseibe, mint macska a házicérnába.
Viszont egyre félelmetesebb, hogy megjelentek a radikális hangok, cselekvést követelnek.
A cselekvés pedig forradalmat jelent egy olyan országban, ahol nincs forradalmi helyzet, ez pedig vért és erőszakot jelent.


A TEK harcjárműveit elnézegetve egy győztes forradalomnak annyi itt az esélye, mint libának Vuk szájában. Nem szólva arról, hogy Orbán egymillióra tehető imádója között ott vannak fizetett gladiátorai, éppen most kaptak néhány stadiont előlegbe, bármikor megdolgoznak érte, imádják, mikor elborítja az agyukat az adrenalin.
És akkor a neonácikról, a majdani kis Lakatos Rómeó Ronaldó nagypapájáról, Vona nagyapó turbómagyarjairól szó sem esett - velük kell majd szembeszállni a junior sales managerek és negyvenkilós tanárnők hadának.
Ugyan már...
Marad még, mint lehetőség az Unió meg az USA, akiknek doszt elege lehet a kis Mussoliniből, de fékezik magukat, azt várják, hogy tegyünk már végre mi is valamit saját magunkért.
Ezért lenne jó Merkelnek megmutatni, hogy rengeteg embernek nem tetszik, ami itt folyik, az ő látogatásának időpontjára időzíteni minden tüntetést - akár osszák fel a szervezetek a Kossuth teret szektorokra, oszt mindenki lengesse a maga zászlaját.
Erre a napra lehetne időzíteni a blokádot, a pedagógusok, a MÁV és az egészségügyi dolgozók sztrájkját, hogy végre kiderüljön: mi vagyunk többen - mi, demokraták kérünk segítséget Öntől, Frau Merkel!
Vagy, ha ez nem megy, akkor nem kell tovább lázadozni, akkor pofa súlyba és húzza mindenki az igát üdvözült ábrázattal.

Lehet választani.

:O)))

22 megjegyzés:

Wolk írta...

Bravó PuPu! Tökéletes muranói tüköröt tartottál a még mindíg bambán a semmibe bámulóknak. Előzö posztod MOST TI MÁR VOLTATOK 50. hozzászólója James Bond véleményét figyelmedbe ajánlom mert összeesküvés elmélet ide vagy oda mégis a történések magyarázata, hogy a hatalom szervezi az előadást.

kekec írta...

Igen, úgy látszik mi csak a jutu-ban (U2, Unió és USA) bízhatunk, egy normális ellenzékben nemigen!
Mert a választások előtt nem program kellett volna, hanem ÁRNYÉKKORMÁNY!
SZAKMAI árnyékkormány, hogy még a gyengéknek is világos legyen. Amivel az ellenzék (igen, Gyurcsány is) bizonyíthatta volna, hogy nem a korábbi nomenklatura bográcshoz kerülését akarják elősegíteni, hanem TÉNYLEG az országot akarják kirántani a kátyúból. És előre kijelenteni, hogy a szakmai kormány mandátuma csak 2 évre szól, és 2 év múlva időközi választásokat rendeznek. Aztán a szakmák kiizzadták volna a miniszteri programokat: előre, ismerten.
Mert lehet, hogy a politikusok szerint az egész a pártok közötti huzakodásról szól - csak éppen a passzív választók nagy tömege magasról tett rá!
És tenni is fog, ha így folytatják.
(azért ha megérem, kíváncsi leszek a JELENLEGI ügynöklistákra és Orbán fizetési listájára)

kekec írta...

és Pupu, valahol azért egyetértek Tuareggel is. Gyurcsány határozottan kijelentette, hogy előrehozott választásokra készül. Akkor meg ideje lenne a nemzeti kerekasztal felállításának, árnyékkormány alakításának, stb. Én is szívesen megrugdosnám, hogy ne csak szövegeljen, hanem csináljon is valamit. Mint Tuareg! Csatlakozzon, vagy csinálja önállóan.
DE VÉGRE KEZDJEN BELE!
(HÚZZUNK BELE - vagy előbb-utóbb ő is elhúzhat a francba!)

Névtelen írta...

"...a tömegmanipuláció komoly szakma..." - Így.

Wolk írta...


Noam Chomsky professzor a médiamanipulációt foglalja össze, melyet egyik politikai klikk úgyanúgy használ, mint a másik – némi módosítással –, legyen a jobb- vagy baloldali. A manipuláció az «állami rendszer» része, mindegy, ki van hatalmon.


A tömegmanipuláció 10 stratégiája

Elterelési stratégia
Problémagyártás megoldással
Degradációs stratégia
Fokozatossági stratégia
Gyermeki megszólítás
Az érzelmek megszólítása
Tudatlanságban tartás
A középszerűség dicsérete
A felháborodás felváltása a vétkesség érzésével
Jobban ismerni az egyént, mint akár saját maga

http://konteo.blogrepublik.eu/2012/11/06/a-chomsky-tizparancsolat/

Wolk írta...

Mások szerint nem Chomsky a szerző de a lényeget tekintve majdnem mindegy.

Talán Sylvain Timsith szedte csokorba igában tartásunk 10 pontját?

http://www.syti.net/Manipulations.html

Névtelen írta...

Az agyunkban turkálnak!

http://nepszava.hu/cikk/1044181-az-agyunkban-turkalnak/

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

Két dologban - ezen a helyen - nagyjából mindenki véleménye egyezik:

1. Az, amit a jelenlegi kormány csinál, az csődbe viszi az országot, ezért meg kell szabadulni tőle.

2. A leváltás önmagában nem elég, mert egy olyannak kell a helyére kerülnie, aminél garancia van arra, hogy a dolgok jó irányba fognak menni - és ez tudná csak megmozgatni a nagy passzív rétegeket is.

Amíg az 1-es kérdésben a hívők kivételével egységes mindenki, a másodikban óriási a szórás. Régi-új önjelölteknek személyei megosztanak, jobb és bal messze egymástól, gyökeresen más elképzelésekkel. Civilek és pártok egymással szemben, "takarodjon mindenki", vagy "mi és csakis mi vagyunk akik tenni tudnánk" állnak egymással szemben.

A tömeggel való demonstrálásnak pedig triviálisan a látogatáskor van értelme, ezt egy nagyjából közösségi kommunikációs analfabéta is tudja. Ezzel szembe-szervezni vagy ostobaság vagy szándékos elterelés.

Az, hogy ebből hogyan lenne kerekasztal - pesszimista vagyok. Minden ismert arc valakinek ellenszenves, egy új generáció pedig nincs a háttérben. Ezt a barba trükköt nehéz lesz megcsinálni, de nem lehetetlen. Valójában - személyes véleményem - a külső kényszerítő pálya lehet az, ami átmenetet adhatna, amiben aztán felnőhetne egy csapat. Önjelöltek versengésében legföljebb fogadásokat lehet kötni, ki és miért lenne alkalmas.

Bártfai Csab írta...

PuPu TÉVED! Nem 16, hanem 17 ellenjelölt van Veszprémben. A többiben 100% igaza van! :D

asta írta...

Ha valamiről érdemes most beszélni az az, amiről most PuPu beszél. Van ugyan egy nagy veszélye is... az össznépi paranoia erősítése. Mindenki gyanús.

Kérdés: hogyan lehet ezt megakadályozni egy amúgy is paranoiás hangulatban. Kinek lehet hinni? Miben lehet hinni? Mi a valódi érdekünk? Csak kérdések és kérdések, amelyek csak elbizonytalanítanak.

Mi a helyes út? Tuaregé, aki szisztematikusan próbál szervezni, vagy az időnkénti nagy erő demonstráció? (aztán megunni és hazamenni?)

A mostani pártok akárhogy is nézem, nem teljesítik a feladatukat. Nem hívják fel a figyelmet a manipulációra. Csak civil blogokban lehet olvasni róla. Pedig a veszprémi eset ugyanaz, mint a korábbi három választás módszere. És működni fog megint. Az elvakultak megint alá fognak írni, mert ők pontosan tudják, miért teszik és mindig akadnak vállalkozók (nyilván haszonlesésből), aki vállalják a szerepet. Miért van ott pl. a malacpofa mindig? Mit akar az LMP? És kik a többiek?

És ez a már nagyon világosan látható jelenség...hogy ismernék fel akkor a rejtettebb manipulációkat, ha ezt se? Már rég erről kéne szólni a párt kampányoknak (is)
És mit nevezünk forradalomnak? A fülkeforr is forradalom? Ezért beszélnek már ellenforradalomról? Ki ismeri ki itt magát? Az istenadta csak sodródik, becsapják és újra becsapják...

Nagyon borúlátó lettem és félek, ennek jó megoldása nincs, mert igaza van PuPunak: kevés szó esik a még elvakultabbakról a Jobbikról...nagy csedn van ... mondhatnám vihar előtti azon a tájon.

Az is lehet, hogy Magyarország népe tényleg ezt érdemli.

Kaskötő István írta...

Tudod PuPu, ez a civil tüntetősdi mire emlékeztet engem? Egy marék víz. Most van aztán nincs, a szomjúság marad.
Ezek feltalálták a fából vaskereket? Demokrácia pártok nélkül? Oda illik az illiberális mellé, magyarosh specialitás.

Wolk írta...

A szomjúság és az éhség marad.

Idős férfi lopott szalonnát.Őrizetbe vették a debreceni tolvajt.


http://www.civishir.hu/tetthely/idos-ferfi-lopott-szalonnat/0105083826

Frank írta...

Ha tényleg valódi ellenzék lenne - a demokratikus oldalon -akkor már most szerveznék a tüntetést pont Merkel látogatásának idejére. De... ezek tényleg nem tudnak összefogni, egymást jobban utálják, mint a fideszt, vagy a jobbikot.

Anikó írta...

Fel vagyok háborodva Szanyin, nem normális, szerintem csak ezért az egy barom kijelentéséért haza kéne küldeni Brüsszelből végleg.
Mi az hogy nem voltak elég hálásak a németek a határnyitásért ????
Nehogy már Angela Merkel ellen tüntessünk.
A németek felé csak köszönni valóink vannak.
Nekünk Orbánt és büdös rabló bandáját kell elküldenünk a vérveretes francba, hatalmas tüntetésekkel, na nem olyanokkal, mint a jan.2-i volt, olyan dögunalmas, szürke, semmilyen tüntetéssel, ilyenekkel csak elveszik az emberek kedvét.
Mi az, hogy bizonyos embereket nem engednek oda szóhoz jutni, meg hatalmas körmondatokkal próbálják a tömegeket aktivizálni????
Na így nem fog menni.
Egy tüntetésen tőmondatokat kell mondani a problémákról, sorolni azokat, felizzítani a lelkeket, ami amúgyis fel van már háborodva, mert össze kell fogni mindenkinek ! kivétel nélkül !aki Orbán elzavarását szeretné, az álljon be azok mögé, akik szintén ezt akarják.
Nem lehet finnyáskodni, mint a gyerekek a homokozóban, hogy én csak a Juliskával akarom, a Jancsika meg menjen a fenébe... nem.
Nagy baj, hogy nincsenek szónokolni tudó emberek, karizmatikus, beszélni tudó, tömegeket tűzbe hozni tudó emberek.
Nyökögni-mökögni nem lehet egy tüntetésen, ha szeretnénk elérni valamit.
Márpedig itt mega-giga tüntetést kell szervezni mindenért, a tolvajlások ellen, az autópálya megyei matricák ellen, a mezőgazdaság tönkretétele ellen, mindenféle nemzeti mutyi ellen, a gyülekezési jog korlátozásának tervezete ellen, hadd ne sorolja tovább, amit amúgy is mindenki tud.
Legalább akkora formátumú tüntetést, mint anno a taxisblokád volt, lezárni-kizárni-bezárni mindent, amit csak lehet, mert ezek csak az erőből értenek.
Semmi másból !!!!
Különben rohadtul megszívjuk megint.
/a nyugdíjasoknak 1,8 % az emelés mértéke januártól, a kormányzati szervek dolgozóinak 30 % szintén januártól - erre van pénz ?????/

Anikó írta...

Hol vannak az ellenzéki pártok ?????
Téli álmukat alusszák, nincs mondanivaló, nincs semmi, mire várnak??? ha nem engedik oda őket maguk közé a civilek, akkor szervezzenek a saját táborukkal valamit.... vagy a fidesz lefizette őket.
Nincs több variáció.

James Bond írta...

Merkel asszony amikor eljött az ideje, seperc alatt lekapta a sakktábláról a derék unga-bungás Berlusconit, aki a mi zsebdiktátorunkhoz képest mégiscsak politikai tényezőnek számított az Unióban. Ám van némi különbség . Az egyik: Olaszország jelentősége némileg (?) meghaladja Szittyaföldét. A másik: Berlosconi - csakúgy, mint az Unió egyetlen más miniszterelnöke - nem hirdetett "szabadságharcot" az EU ellen. A harmadik: Berlusconi kiiktatását követően azonnal profi politikusok (és nem pedig valódi, pláne nem álcivilek) léptek a helyére, és a lovag eltávolítása után az ország zökkenőmentesen üzemelt tovább. Jelenleg Magyarországra egyik sem igaz a fenti háromból. Ezért dőreség azt várni, hogy Orbánt secc-pecc kívülről megdöntik, és 1989 után Magyarország immár másodszor is ajándékba kapja - no nem a demokráciát, csupán annak a lehetőségét. Mert anno azt bizony ajándékba kaptuk, nem pedig kivívtuk, kedves barátaim! (Persze,tudom, volt határnyitás, miegyéb. De ha előtte idősebb Mr.Bush és tovaris Gorbacsov nem egyezett volna meg Málta partjainál egy hadihajó gyomrában, mi maximum a WC-ajtót nyitogattuk volna...) Sikerült is elkúrnunk. Nem kicsit. Nagyon... (copyright by Gy.F.). A Nyugat persze aggódik. (Nem utolsó sorban az itteni befektetései miatt). DE Orbánnál csak egy dolog aggasztja jobban: a káosz lehetősége, amely Orbán bukását (megbuktatását) okvetlenül követné. Ők szívesen támogatnák, támogatják a magyar demokrácia visszaállítására szövetkező, kormányképes erőket. De csak akkor, ha majd lesznek ilyenek. Ma (még) nincsenek. Ja, és még egy. Profi nyugati politikusnak (és Merkel ilyen) lehet órákig mesélni a "vadiúj" és "tetőtől-talpig" civil, "politikailag szűz" mozgalmakról. Ő ugyanis pontosan tudja, hogy a képviseleti demokráciák pártok nélkül nem működnek. A pártok pedig olyanok, amilyenek. Hibátlan egy sincs köztük, annyi bizonyos. Ám van egy fontos vízválasztó: demokratikusak, vagy sem. A jelenlegi - kétségen kívül gyengélkedő - baloldali, liberális, vagy éppen zöld pártok ilyenek. Ezért nem lehet őket kihagyni a "buliból". Legalábbis addig nem, míg nem lesznek a jelenlegieknél jobban politizáló ellenzéki pártok. De most nincsenek, ezért hozott anyagból kell főzni. Ezt a "civileknek" is tudomásul kell(ene) venniük, és nem kiönteni a gyereket a mosdóvízzel. Az első feladat: eltakarítani Orbánt. Ebben mindenki vegyen részt (a Jobbik kivételével). Utána fel kell építeni az új demokráciát. Méghozzá olyannak, hogy soha többé ne fordulhasson elő a 2010-es thermidori fordulat. Minden egyéb ez után következik... És ha lesz ilyen egység, megjön a támogatás is. De addig dolgozni kell, és nem demagóg jelszavakat harsogni, majd másfél óra elteltével hazaküldeni az embereket!

patyu45 írta...

Anikó írta: "Nagy baj, hogy nincsenek szónokolni tudó emberek, karizmatikus, beszélni tudó, tömegeket tűzbe hozni tudó emberek..."

Lenne az ellenzéknek 'nagyonis', de őt koncféltésből meg irigységből leginkább a "sajátjai" amortizálták le - merthogy sokuk nálánál különbnek tartja magát, meg 'miazhogynemlehetekegyszerrepolgármesteképviselőmegafrancsetudjamicsoda' -, méghozzá olyan "sikeresen", hogy észre sem vették: maguk alatt vágják a fát.
Oszt' többségüknek nem jutott/maradt - nemhogy több nagy konc - egy kicsi sem (Lásd Török Zsolt aprehendálását)!

Viszont - szintén - többségüknél megmaradt: "él és virágzik" szinte töretlenül azóta is a töketlen 'gyúcsányahibás'-attitűd...

Kibic37 írta...


James Bond!
Attól tartok, baromi jól látod a dolgokat. Kár, hogy olyan kevesen vagy...

Névtelen írta...

Asta!
Jó a meglátásod, szerintem a jobbik nem csinnadrattázva, hanem fű alatt, csendben szervezi magát országosan. Míg a többiek el vannak foglalva egymással, addig ők magukat építik.
Ugyanezt kellene csinálnia a DK-nak, és merem remélni hogy csinálja is. Csak az a baj, hogy már túl sokszor reménykedtem, és nem esik jól a pofára esés.

Névtelen írta...

Patyu45 és James Bond!
Lehetne még alkalmas ember a vezetésre, ha nem bántak volna el vele olyan gusztustalanul galádul.
Egy év alatt sok jót tett értünk (ingyen és bérmentve, amit utólag bebizonyítottuk hogy meg sem érdemeltünk)Úgy hálálták a munkáját, hogy undorító módon elbántak vele.Biztos tudjátok hogy Bajnairól beszélek.
Anikó!
A forgatókönyved tökéletes PuPu után szabadon :) Megvalósítani ezerrel Merkel asszony érkezése napján. Nagyon fájjon a célszemélyeknek és tartson addig, amíg csak szükséges!
Szintén Pupu után szabadon :)

civilhuszár írta...

Azzal egyetértek, hogy a legnagyobb tüntetést akkor kell összehozni, amikor is lesz Merkel néni, ugyanis Németország a magyar gazdaság legfontosabb kereskedelmi és külgazdasági partnere.
Meg kell mutatni neki, hogy nem olyan 2006-os Orbán tüzelt csürheforradalom van, hanem egy kulturált tüntetés az Orbán diktatúra ellen. Be kell bizonyítani, hogy az átlag állampolgár is fel van háborodva a minden egyezményt felrúgó és a szövetségeseket köpködő mitugrászt tettei miatt, és, hogy el kell takarítani Magyarország politikai vezetéséből.

todor48 írta...

OSZTOTTAM!