2015. január 12., hétfő

SZEMBEN AZ ÁRRAL

No, nem a fogyasztói árral, mert az macerás lenne, oda nem elég a csiribú-csiribá, meg a varázscsettintés, oda kellene gazdasági szakértelem meg valamiféle politikai filozófia is azon kívül, hogy enyém a vár, tiéd a lekvár.
A mi csüngőhasú tábornokunk a világ folyásával megy szembe már megint, mikor pocakját bátran kidüllesztve, száját nyalogatva meghirdeti Magyarország bevándorlókkal kapcsolatos politikáját.
Orbán Viktor a párizsi merénylet áldozatainak emlékére szervezett vasárnapi felvonulás után arról beszélt, hogy Európának szigorú bevándorlási politikára van szüksége, amíg ő lesz a magyar kormányfő ezt támogatja. 
A miniszterelnök szerint a gazdasági bevándorlást meg kell fékezni, a bevándorlók "csak bajt hoznak Európára".

Az amerikai ügyvivő felvette legünnepibb fapofáját, és idézett egy régi, sikeres magyar politikust, bizonyos Szent Istvánt, aki nem a becsavart szögletrúgásra tanította fiát, hanem a kormányzásra.
Aki elmondta neki, és rajta keresztül mindenkinek, aki ezt az országot vezetni vállalkozik, hogy a telepesek különböző országokból jönnek, tehát különböző nyelvet és szokásokat, különféle tudományt és fegyvereket hoznak magukkal, melyek mind a királyi udvart díszítik és teszik naggyá, egyben elrettentik némely idegenek arcátlanságát.
Egynyelvű és egyszokású királyság gyönge és törékeny.
Ha lenne csepp esze és visszagondolna a magyar történelemre, akkor lenne példa csőstül ennek bizonyítására, akkor ekkora baromság nem szaladt volna ki a száján.

Volt itt már jónéhány nemzeti tragédia – és hol van egy tatárjárás egy orbándúláshoz - melyek után a korabeli uralkodók, földesurak külföldről hívtak betelepülőket.
Erre talán legjobb példa a svábok betelepítése, akik rengeteg pozitívumot hoztak az országnak, új technológiákat, szokásokat honosítottak meg, megváltoztatva a hétköznapi életet is, mikor saját szokásrendszerüknek megfelelően járdákat építettek, ünnepekre kimeszelték a házaikat - sokhelyütt még a járdát is.
Teljesen érthetetlen szokásként időnként lábat is mostak és nem kellett a sarkukról dinamittal lerobbantani a ganét, részt vettek az ország iparának megteremtésében, szorgalmasan és precízen, nemmellesleg hatékonyan dolgoztak.
Sok magyar átvette ezeket a szokásokat és az ország masírozott előre a fejlődés göröngyös útján.

Aztán voltak, akik nem önszántukból jöttek ide, de itt hazára találtak, nevüket őrzi a Kunság, széles járomcsontjukat, egészséges barna színüket meg a világhíresen szép magyar lányok.
Persze nekik sem volt egyszerű az életük,l de még a haláluk sem, élve temették el királyukat gyanakvó eleink.
Jöttek, akiket kergettek, például a zsidók, akik állítólag már Vereckénél vártak bennünket (Kochogányt, bozoghányt tessék!) - erős nép, még bennünket is kibírtak, pedig ez nem volt akármilyen teljesítmény.
Mi pedig lassan tanuló nép vagyunk, százezrek fizették életükkel pedig a tandíjat, de még ma sem tanultuk meg a leckét.
De azért ha a sors úgy hozza, mint magyarokra vagyunk büszkék zsidó Nobel-díjas honfitársainkra, kiket egyébként elüldöztünk innen, mikor zengett az ég.
Mi ezzel járultunk hozzá a nácizmus feletti győzelemhez…
Voltak, akik csak úgy ittragadtak nálunk, hiszen életmódjuk nem a letelepedésről szólt, hanem arról, hogy vándorolva járták a világot, felkínálva akkor még igen kelendő portékáikat a falvak lakóinak, kosarakat, teknőket, kanalakat - de  a szegtől a lópatkón keresztül a fegyverjavításig sok mindent elvégeztek.
Őket a modern gyáripar és az európai nemzetállamok határainak lezárása tette röghözkötött földönfutóvá, de még így is rengeteget adtak az országnak.
Ha hirtelen kiporladna a falakból az a malter, kiugrana az a tégla, melyet cigányok vittek a helyükre, kiugranának a földből a csövek, vezetékek, , szétporladnának a sínek, az utak, melyeket cigányok fektettek le, építettek, úgy nézne ki az ország, mint Drezda a szőnyegbombázás után.
És az az édes-bús zene, melyet tisztességesen eljátszani csak a cigányzenészek tudnak, és melyet mi természetesen magyarnótának hívunk, pedighát a cigány nélkül nem érne az semmit.

Ők mind, mindannyian mi vagyunk, a sok sokác, bunyevác, kun, matyó, zsidó és cigány vére keveredik bennünk a hadak útján erre vonuló tatár, török, bajor, flamand, ukrán, kalmük és lengyel vérrel, ezek vagyunk mi, magyarok.

És akkor ez a szerencsétlen, aki még a nyakkendőjét se tudja tisztességesen megkötni, akit az Úr a mi végtelen beképzeltségünk büntetéseként cseszett a nyakunkba azt mondja, hogy a gazdasági bevándorlást meg kell fékezni, és hogy ameddig ő - és így tovább, a hülyeségnek nincs határa.
A világ éppen egy új népvándorlás hajnalára ébredt, a gazdaságilag fejlett országok népessége folyamatosan öregszik, az öregek egy istennek se akarnak időben meghalni, olyan munkaerő, mely biztosítaná ennek a társadalmi modellnek a fenntarthatóságát nem áll rendelkezésre.
Bizony-bizony, kell a bevándorlás, kell a munkaerő.
Orbán fixa ideája, hogy majd a külhoni magyarok hazaköltöznek, de ez illúzió.
Erre csak akkor kerül sor, ha a rendkívül sikeres magyar külpolitika eléri, hogy elüldözzék őket szülőföldjükről, mint Trianon után - persze abból csak tragédia lenne, hiszen munkát adni azoknak sem tud, akik itt élnek.
Kivéve, ha a hazai képzett munkaerőt elüldözi ostoba, ám matyómintás-árvalányhajas politikájával, na, akkor lesznek szabad álláshelyek, jöhet a pakisztáni orvos, a bangladesi nővér, akkor már nem lesz probléma a bevándorlás, mint ahogy mára már nem probléma a magántőke sem az egészségügyben, pedig mekkora volt a pofája nem is olyan túl régen.

A bevándorlás ellen harcolni reménytelen és felesleges is.
Inkább arra kellene törekedni, hogy tisztességesen, jól szabályozottan működjön a folyamat, de hát csodát itt ne várjunk, itt a hazai cigányságtól is csak rémüldözni tudunk, de felemelni közülük, akik rászorulnak, segíteni rajtuk nem tudunk, nem is akar még az sem, aki vér a vérükből, de felvitte Isten a dolgát.
Róma hatalmas birodalom volt, de jött a korabeli népvándorlás, jöttek a barbárok, hunok, germánok és mára Róma csak egy meglehetősen koszos város maradt, rengeteg rommal - romos épületekkel és a hajdani dicsőség romjaival.
Ez a világ sora, a fejlettebb kultúrát általában megdönti egy fejletlenebb, majd a romokon elkezd építkezni, hogy aztán ismét ugyanez történjen.

Ami legjobban felháborít, az Orbán végtelen pofátlansága és a nép még ennél is végtelenebb szolgalelkűsége.
Ez a kókler anélkül nyilatkozik Magyarország nevében az ország számára létfontosságú dolgokról, hogy erre akárki is felhatalmazta volna.
A kormányfői felhatalmazás ugyanis nem arról szól, hogy helyettünk gondolkodjon, hanem arról, hogy két választás között a törvények keretei között vezesse az országot és megvalósítsa azt a kormányprogramot, melyet megválasztása során ismertetett a Parlamenttel, s melyet az elfogadott.
Nos, itt nincs kormányprogram, nincs törvényesség, csak seggnyaló alattvalók vannak, akik teljesen rendbenlevőnek tartják, hogy ez az elpofátlanodott bonobo egyszemélyi nyilatkozatokat tegyen.
Normális országban a bevándorlási politikát megvitatja a társadalom, bevonják a hozzáértő szakembereket, hatástanulmányokat készítenek, munkaerő-mérleget állítanak fel, megvizsgálják a bevándorlás lehetséges következményeit, aztán meghozzák a szükséges jogszabályokat.
Itt meg ez - kis "e"-vel - veri a mellét és vicsorog.

Megérdemeljük.
Megérdemeljük?

:O)))




15 megjegyzés:

hello írta...

PuPukám, közös kedvencünk annyi mindenben ül fordítva a dakota lovon, hogy napestig sorolhatnánk, miért pont ez lenne a kivétel?

hello írta...

A kérdésedre a végén:

Himnuszunkban azt énekeljük, hogy "megbűnhődte már e nép a múltat s jövendőt" - de ez szerintem csak a vágyálmunk, mert egyelőre, és még ki tudja meddig, feszt bűnhődünk...

Névtelen írta...

Pupu!
Mindennapi olvasnivalóm vagy.Ez az írásod (is) nagyon ott van.Egyetlen apróság,sértés ezt a bonobókhoz hasonlítani,ui ők minden vitát békésen,szexszel intéznek el. :-)

Unknown írta...

A bonobó hasonlatot cseréld le csimpánzra. Ég és föld a különbség a viselkedésükben.

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Egyetértek Veled. ezekkel (így kisbetűkkel) képtelen vagyok vitatkozni.
Amikor azt olvasom, hogy Hoppá Péter államtitkár azt javasolja, hogy a magyar lovas akrobatikát nyilvánítsák hungarikumnak, akkor a lélegzetem eláll...
Hogy valakinek havi egymilliós fizetés mellett, a piros lámpánál a kocsijához odalépő hajléktalanokról ilyen dolgok jutnak csak eszébe!
Hát "államtitkár úr" kívánom az új évben, hogy egy szembe jövő kamionos aludjon el, és kenje fel magát az első villanyoszlopra.

PuPu írta...

A bonobo és a csimpánz problematikája bennem is felmerült, de aztán a testméret és a viselkedés döntött - a bonobo ugyanolyan majom, mint a csimpánz, csak kisebb és minden problémáját a másik baxtatásával iparkodik megoldani.
:O)

Fehérné Ló Anna Bella írta...

Akkor bonobó szexre fel!!!

panelproli írta...


Nézzétek csak:
http://www.galamuscsoport.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=437031:igy-sikeruelt-orbannak-felernie-a-vilag-vezetoi-koeze&catid=71&Itemid=135

Signora Clara írta...

Láttam egy természetfilmben, hogy a bonobó a csimpánzok táplálék állata. Nagy csapatokban vadásznak rá majd széttépik és jóízűen elfogyasztják.Legyünk mi is csimpánzok. Az egészségünk érdekében elfogyasztani nem kell.

asta írta...

Hibátlan leírás, még én sem tudok vitatkozni vele:))

Megérdemeltük: Sajnos meg.. és ha nem vigyázunk lesz ez még rosszabb is.

Ma megint kitört belőlem az optimizmus.

Ottilia Marton írta...

http://mno.hu/magyarorszageloben
Z. Kárpát Dániel és Tuzson Bence
kifejti azt, amit a 27% fidesz kétharmad hallani akar.

Engem bizony kicsit megrémít!
Nem kevéssé, mint ez a véleménysor is!
http://www.atv.hu/videok/video-20150111-balogh-zoltan-sz-sz
Ő azt mondja, hogy a belső tartalékok elegek
Pedig rohanunk az elszigetelődés és nyomán a háború felé!

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

Így reggelente olyan jól esik egy kicsit szidni a mi kis viktorunkat. Mindjárt meglódul a vérnyomásunk, gyorsabban pörög az agyunk és nem kell keresgélni a mondatokat. Csorognak az érvek maguktól, hogy miért is olyan kis oktalan és butuska is ez a pocakos akarnok focista.

Aztán melózni kell, mert hát ugye az adókat, a rezsit és matricákat ki kell fizetni, meg a boltban a kenyeret is. Betör a realitás és győz.

Racionális, gondolkodó ember ezeket mind tudja, elismételve pedig bevésődik, bár ezt megteszi közvetlenül is minden idétlen szereplése, nyilatkozata, kioktatása "ennek". A baj az, hogy ez a rendszer kiépült, és abban óriási szerepe volt annak, hogy olyan sokan erre szavaztak 2010-ben és nem látták a veszélyt, ami ezzel járt.

A diktatúrák így kezdődtek mindig. Egy őrültnek hatalmat adtak a kezébe, aki ezzel élt (visszaélt), majd elkezdte rákényszeríteni akaratát mindenkire. A félelem amíg tart és a mindennapok gondjainak megoldási kényszere felülírja a cselekvést ellene, addig ez marad.

Lehet szónokolni ez ellen, de ez arra naiv hitre épül, hogy logikus érvekkel akár a hívőket, akár a diktátort meg lehet győzni. NEM LEHET!

A kabaré szintű politika nem kis füstös lokálokban zajlik, hanem mindenki szeme előtt, de ettől még holnap nem fogják meg egymás kezét az emberek, és nem mondják azt együtt, hogy "ELÉG VOLT" !

A józan, ésszerű gondolkodás keresi a kompromisszumokat és nem tud mit kezdeni a megszállottsággal, hatalom mániával. Ami viszont sokaknak vonzó, és innen már csak egy ugrás, a "mást" az "eltérő" selejtnek és elpusztítandónak kiáltó még őrültebbek hada, ami egyre duzzad.

orbán simán rabol, fosztogat. A jobbik támogatása pedig egyre növekszik - és azok nem a demokráciát támogatják. A szavak gondolkodást feltételeznek, a hatalom pedig az erőre épít, nem a szelíd szavakra.

Kibic37 írta...


Olvasom a tárgyban született különböző fórumokat, és eljátszom a gondolattal, hogy mi lenne most, ha történelmünk során minden uralkodó a Bonsai Duce által frissen meghirdetett elvek szellemében vezette volna az országot:
- hány szittya magyar óvná ma a hont kivont szablyával Mr. Jóbarát ellenében?
- Melyik században tűnt volna el Magyarország egyszer s mindenkorra Európa térképéről?
"Megbűnhődte már e nép.." - úgy látszik, még nem eléggé...
"Megérdemeltük?" - Meg!

Ma belőlem is kitört az optimizmus. Itt tartom a kezemben, és nézem hogy tudnám visszarakni :(((

grund írta...

Újból csak az a kérdés merül fel bennem, hogy miért is nem ragadt ez a megyei 2-ből kiöregedett pókhas a futballöltözők világában?

Egyébként PuPunak:*****

talalom írta...

Elnézést, de felrobbanok! OFFF! Épp most beszél az aljadék kdnp-s harrach. Arról, hogy meg kell nézni, ki támadja és milyen indítékból. Ideológiai támadásról beszél a tetű!!!!