2015. február 13., péntek

AZ ELSŐ POFON

Mint tudjuk, ez a pofon a legnagyobb.
És már kiosztották a minap, nevezetesen akkor, amikor a mici a médiabirodalom menedzsmentjét kirántotta Simi kissé csámpás lábai alól.
Az eset olyan váratlanul történt, hogy a szürke eminenciás felvette a szürke ötvenegyedik árnyalatát, melyet normál menetben szívinfarktus esetén láthatunk a betegeken.
De a reflexek működtek, és a rúgás
, melynek a Vezér reményei szerint az utolsó rúgásnak illett volna lenni, igen pontos volt és felettébb érzékeny pontján találta el őt.
Mondhatni, az utazófelszerelésén, ami köztudottan igen fájdalmas, és a nők is csak azért tartják a szülést a legnagyobb fájdalomnak, mert képtelenek átélni a kerékpárvázra eső férfi keserveit.
Mindenesetre a zacskószökevény azóta sem képes kiheverni a traumát, vágja ugyan a felülemelkedett és méltóságteljesnek vélt pofákat, de a történések ellentmondanak a hirdetett elveknek.
Szerintem dübörög a majré.


Erre utal az is, hogy nekiláttak a Simicska-birodalom lebontásának, ennek első lépéseiként reklám-szerződéseket mondtak fel, és az aktuális közbeszerzésből is vesztesként került ki a Közgép, ami azért nem fogja megingatni a demokrácia eme rejtett erődítményét.
Merthogy kiderült, Simi egy idealista demokrata volt ezidáig is, a demokráciának egy olyan bástyája, melyet fejjel lefele építettek a talajszint alá, ezért eddig nem volt észrevehető - igaz, Lajosunk ezidáig szószátyárnak sem volt mondható.
Bár az is lehet, hogy ő volt az a Lajoska aki huszonöt éves korában szólalt meg először, mondván, hogy meleg a kávé.
Mikor kérdezték, hogy idáig miért nem beszélt, akkor azt mondta, azért nem beszélt, mert idáig nem volt meleg a kávé.
Ez is egy komoly dilemma - valóban politikai okokból fordult szembe a kis micivel?
Még ez sem kizárt, habár ennek ellentmond a nyilatkozata, mely szerint azt sem tudja, mikor beszélt utoljára magyar politikussal, merthogy minek?
Ez egyébként egy lényeglátó ember megnyilatkozása, éppen ezért is retteghet tőle a Vezér.
Ő nem fog ezekkel a percemberkékkel szövetkezni, pártot ütni - legfeljebb felhasználja őket, s mindig fog találni olyanokat, akiket Orbán nem tartott érdemesnek megvenni.


A mici retteg, az szinte biztos, erre utal, hogy míg Simi szánkózik, addig betart neki.
Olyan Vezérünk, mint a félrelépő spinkó, akit pofán vert a pasija (értelmiségi feldolgozza, a többi pofán vágja, ugye...), és másnap elkezd bosszút állni rajta az Ernővel, a Jánossal, a Gusztival, a Karcsival, a fűvel meg a fával, ezzel is igazolva pasijának bölcs döntését.
Nincs türelme, márpedig ahogy azt Cesare Borgia jól megmondta - más források szerint nem is mondta, de ettől még igaz - a bosszú olyan étel, mely hidegen jó.
Mindenesetre ezzel a nagy kapkodással csak visszaigazolja a Simi által készített személyiség-profilt, ez (kis "e"-vel) valóban egy kispályás mici.
Persze ha már türelmetlenkedik, akkor azért odafigyel arra, nehogy másnak jusson a libából a szalonnával spékelt mellehúsa, ezért aztán a közbeszerzést Mészáros vejének cégével nyerette meg - hátha annak több esze van, mint a majom apósának, aki képtelen megjegyezni, hogy mije is van Orbánnak az ő nevén, oszt egymilliárdot csak úgy kifelejt a bevallásából. 


Simi csendben van - ez nem szokatlan, ez az ember tud hallgatni, habár én nem hiszek abban, hogy céltudatosan végezte el Vezérünk egyetlen sejtjén az anyagvizsgálatot.
Még a legjobbaknak is elboríthatja az agyát az anyag, ahogy szippantós ismerősöm hívja a puttony tartalmát.
De ez lemúlik, mert ez nem olyan, mint a Vezér elmeállapota, melyet csak karbantartani lehet, gyógyítani nemigen.
Simi szerintem kárfelmérést végez, analizálja a helyzetet, majd előveszi a kalapácsát és elkezd terveket kovácsolni.

Azt sem hiszem, hogy frontálisan fogja támadni Orbánt, inkább - mint cirkuszi késdobáló a helyiérdekű démont - körbedobálja.
Mindenesetre menedzsmentje volt tagjainak helyében esténként könnyű ételeket ennék és íratnék valamilyen erősebb altatót...

Aki azt hiszi, hogy hétfőn visszajön Simicska és kard ki kard, az téved, hacsak Orbán nem ront rá szemtől szembe (nem ront rá, mert beszari...) - ez egy hosszabb háború lesz, melyben Orbán legfeljebb pürrhoszi győzelmet arathat - ha egyáltalán, - de az sem kizárt, hogy azt is megbánja, hogy élve született.

Merthogy Simicska nem egy ellenfél a sok közül, és bármennyire is Orbán kezében van az állam, nem fog örökké tartani ez a kegyelmi állapot, amikor még a hisztis lánya kedvért is  Lex Rasikat alkotnak a törvényhozók
Simicska soha nem titkolta különösebben a vagyonát, mindenki tudta, hogy sokszoros milliárdos, ő a politikai befolyását tartotta rejtve.
Ezt nagyrészt elvesztette, így ezzel támadni már nem lehet, - amit felvezetett magyarázatképpen, az akár még rokonszenves is lehet a választók előtt, különösen mostanság, mikor Orbán már elvesztette minden óvatosságát.
Hol van már a "ne mi nyerjük a legtöbbet"?
Hol van már az őstermelő feleség?
Hol van már az óvatosság, a mértéktartás, hol vannak a gátlások?
Viszont ott vannak a legalábbis kétes körülmények között meghalt ellenfelek, az egyre szembeötlőbb maffia-állam, a rengeteg szegény, a romló egészségügy, a társadalmi mobilitás hiánya és a kivándorlás.
Meg a külpolitikai fiaskók sora, melyeket ugyan most félretolt a ny
ugat, mert nem Orbán a prioritás, hanem Putyin, akinek megrendszabályozásához ugyan nincs rá szükség, de ő a laza szegecs a hajófenéken, adott esetben komoly károkat okozhat - elsősorban politikailag.

A despoták ott szoktak hibázni, hogy hatalmukat örökéletűnek vélik, és nem gondolkodnak a visszavonulási útvonalakon...
Hát, majd meglátjuk.

Szerintem ennél a meccsnél Simicskának kell drukkolni, mert talán ő az, aki  képes "szétszerelni" az orbáni maffiát.
Szomorú, de ez a helyzet, - Simicska a demokraták reménysége - ha ezt valaki egy évvel ezelőtt mondja nekem, kiröhögöm.
Ma meg reménykedem...


:O)))
    
 

18 megjegyzés:

Geza írta...

Ez jolesett, kozben nagyokat rohogtem (nem tudom, de ennek a ket fsznak a parharca eleg kihozza belolem a vidamsagot, plane, ha valaki meg jol le is irja nekem). Szoval, meg az is jo, hogy az erosebb fsz rogton elkezdett izmozni tok nyilvanosan de ugyanakkor, ha a temarol torteno hivatalos megnyilatkozasakor veletlenul meeg van gusztusunk ranezni, akkor azert latszik rajta az idegesseg. Hat igen, lassan bennem is enyhe drukkolas erzese kezd kifejlodni a simicska iranyaban, baar nem hinnem, hogy ebbol a kuzdelembol barmilyen szinten a demokracia kerulne ki gyozteskent - de legalabb van min rohognunk, meg egy kicsit jobban is alszunk ... az se semmi.

kekec írta...

Pupu, ez ma (is) príma primissima!
Némi aktív drukkolás (segítsünk be Don Luinak letarolni Orbánt)
http://444.hu/2015/02/12/a-nap-jateka-gecirodli/

kekec írta...

Bocs, innen talán könnyebben elérhető a geciródli:
http://keresettaferi.ininet.hu/gecirodli/gecirodli.swf

Wolk írta...

"Simicska azt feltételezi korábbi barátairól, hogy akár ki is nyírhatják. Ő ugyanis belelát az Orbán-rendszer működésébe, tisztában van azzal, milyen eszközöket használnak hatalmuk megtartása érdekében Orbán és emberei. Ha ő ezt feltételezi, azt is gondolhatom, van némi alapja."

(Szebellédi István, Váradi András, Komáromi András, Welsz Tamás)

"Ezekre gondol Simicska Lajos?
Vagy mi alapján feltételezi, hogy akár meg is ölhetik?

Én mindenesetre - köszönöm szépen -, jó lelkiállapotban vagyok. Boldog családi életet élek, és örömöt okoz a munkám, mert meggyőződésem, hogy hasznos a közösségnek, amiben élek.

Tehát nem tervezek öngyilkosságot.
Erősen van rögzítve a rács az erkélyemen, és nem hajolgatok ki feleslegesen. Óvatosan vezetek, mindig körülnézek, mielőtt az úttestre lépek. Nem fogyasztok semmilyen kábítószert, amit túladagolhatnék, és nincs fegyverem, ami véletlenül elsülhetne.

Gondoltam jobb, ha tudjátok."

Juhász Péter
Nem tervezek öngyilkosságot.

Névtelen írta...

"Végre megjelent egy ember, aki nem fél. Ha nem ő építette volna fel Orbánt, és nem ő találja ki az államot elfoglaló maffiát, azt mondanám, ímhol az ellenzék vezére. Simicska tudná, mit kell csinálni. De Orbánnak jelenleg olyan beszari és tehetségtelen ellenzéke van, hogy egy Simicska még tárgyalóképes embert sem talál közöttük. Nincs, akivel vádalkut kössön, pedig rajta egyedül ez segítene. Ez a szégyen: a sok jellemtelen, gerinctelen álliberális majom, aki csak pofázni tud, de annyi spiritusz nincs bennük, mint Simicska körme alatt a piszok."


http://nepszava.com/2015/02/velemeny/bartus-laszlo-orban-g.html

góbé írta...


Minden közhiedelemmel ellentétben, sem a történelem, sem más körülmény még nem cáfolta a Marx-Engels páros téziseit, igy azt sem hogy a lét határozza meg a tudatot. A lé pedig annál a Simicskánál van, aki 2002.-2010. között, ellenszélben, nemhogy fenntartotta, hanem szinte a tökélyre fejlesztette a fidesz gazdasági alapjait. Üzletember, tehetséges kapitalista.

Nincs kétségem affelől, hogy komolyan csipte a szemét, hogy a suttyó, buta, tehetségtelen mészáros-féléket staffirozta ki a "barátja" az utóbbi években, ugyanakkor egyre lehetetlenebbé vált a értelmes, eredményes tevékenység folytatása.

Nem csak a külföldi, hanem a hazai tőke eredményes müködése is veszélybe került a percenként változó, haverokra szabott, kiszámithatatlan jogszabályváltozások okán.
Ehhez járult a társadalom mesterséges lebutitása, a belső piacok felvevőképességének szándékos korlátozása - a társadalom elszegényitése, a bankok elleni, a hitelezést -ezáltal a tőke müködtetését - szinte ellehetetlenitő harc, ami mind, mind a tőke ellen van.

Marhaság, hogy a a reklámadó miatt micizett. Az csak az utolsó csepp volt, az azt megelőző több hektoliter után.
Persze nem ugrott félre, amikor 2010. után 10-100 milliárdokat kaszált a közbeszerzésekből, de a tőke és a morál más-más fogalmi kategória.
Biztos vagyok benne, hogy mint üzletember kiszámitható gazdasági környezetre vágyik, az EU keretein belül, ennélfogva hihető az a nyilatkozata, hogy nem arra szövetkezett orbánnal hogy egy másik diktatúrát épitsenek...

Hogy-hogynem, itt nem kevés érdekazonosság észlelhető simicska s a még eszét és hitét nem veszett jobboldali szavazók, elkötelezettek, de akár még a demokratikusnak mondott párjaink között is. Félő hogy ez is egy sokadik kihagyott ziccer lesz.

Wolk írta...

Simi ha menekülőre fogja, akár a vagyonával együtt is szabadon tőkemozoghat és másik országban -esetleg Ausztriában- marad.

asta írta...

Egyetértésem Góbé. Egy igazi kapitalistának nem az az érdeke, hogy egy komoly mentális kihívásokkal küzdő kis mici rángassa össze-vissza a gazdaságot. Ő szeretné megtartani is a megszerzett koncát. Azért dolgozott 25 évet... S. nagyon jól látja, hogy amit ez művel, veszélyezteti az ő biztonságát és szabadságát is. Ő egy kiszámítható környezetben szeretne dolgozni kapitalistaként. Ezt persze lehet morálisan cincálgatni, csak nem érdemes...ahogy nem ildomos a világ "nagyjainak" első milliócskáit sem firtatni. S. most már elérkezett ahhoz a ponthoz, amikor a megtartás fontosabb a szerzésnél.

Ha ebből indulunk ki, akkor az érdekei most már egybeesnek a demokratikusan gondolkodókével.

Itt tennék hozzá egy eretnek gondolatot, amiért lehet, hogy kitagadtok: lehet, hogy a legjobban akkor járnánk, ha "szakemberre" bíznánk az ügyeinket... S. képes lenne egy minimum egyezségre hozni a társadalom most szembennálló csoportjait... lehet hogy képes lenne megakadályozni a jobbikos előretörést is, mert neki velünk együtt az is érdekei ellen való.

Anikó írta...

Végre hátradőlhetünk kényelmesen, karunkat összefonva a mellünk előtt és csak figyelnünk kell a történéseket, sőt még jól is szórakozunk.
Én sem hittem volna ezt, nemhogy 1 éve, még 2 hónapja sem.
Nagyon remélem kinyírják egymást... csak ki jön utánuk ????

sphagin írta...

Hát !

Nem is tudom !

Talán vitába szállnék azokkal, akik Simicskában egy belevaló kapitalistát látnak, akinek fontos a kiszámítható gazdasági környezet !

Fontos, persze, csak nem úgy, ahogy mi elképzeljük ezt.
Simicskának úgy volt fontos a kiszámítható gazdasági környezet, hogy ő volt a kiváltságosak között az első és ő mondhatta meg a tutit. Azt is mondhatnánk, hogy rá szabták a gazdasági törvényeket.

Sajnos mindennek vége lesz egyszer és így ennek is, meg Orbánnak is.
Lehet, hogy Orbán ebben fog belebotlani, de, hogy Simicska már ebbe botlott bele, az biztos !

Egy fenét volt ő sikeres "Üzletember, tehetséges kapitalista. ". Egy kivételezett helyzetben lévő gátlástalan törtető volt, akinek tehetsége volt kijátszani a törvényeket az előnyök megszerzésére, minden eszközt bevetve, tegyük hozzá, hogy Orbán hathatós segítségével.

Ez a hathatós segítség fog hiányozni ezután és ezért lett Orbán az, ami.

Simicska MOST megmutathatja, hogy mennyire üzletember és tehetséges kapitalista !
A kiszámyítható környezetet is meg fogja kapni, mert tudniillik azt már biztos tudhatja, hogy segítségre nem számíthat Orbánék részéről, hanem űzött vaddá válik !

Persze innen szép nyerni, ugye !

Azt se gondolom, hogy a tőke ellen harcolnának Orbánék, legfeljebb csak az egyes tőkék ellen !
Azért ez így egészen más és ebből látszik, hogy nem egy baloldali eszméről van szó !
Az is látszik, hogy Simicska azt fájlalhatja, hogy átkerült azok táborába, akik ellen már harcol az Orbán sereg.

Hogy ettől már szövetségest találhatnak benne a baloldalon ?

Attól függ, hogy honnan nézzük.

Azért akárhonnan nézzük is, amit eddig tett, abból nem következik az, hogy a baloldaliak szövetségese lehetne belőle.
Gondolom Szanyi kézzel lábbal tiltakozna is ellene !

Ha szövetséges nem is lehet, azért még segíteni segítheti a baloldalt és ezt már meg is tette, akarva, akaratlanul.

Drukkolni lehet neki, de nem tartom jónak, ha hozsannázunk neki.
Tegye csak a dolgát kíméletlenül és ez már nekünk elég lesz.

Aztán majd eldöntjük, hogy mi legyen vele is, meg Orbánnal is !

Mert a kettő együtt jár !

Simicskának köszönhetjük Orbánt is, meg amit ketten együtt összehoztak, azt is !

ferenc írta...


Anikó 12:06 !

..."csak ki jön utánuk ?????" Na vajon ki! Azt sulykolják belénk, nincs helyettük más. Már hogyne volna. Van bőven önjelölt. Meg azért mi is odatehetjük a kezünket ahová gondoljuk, vagy szeretnénk. A sors keze a mi, a választók, a nép, a zemberek keze által működtetti ezt a világot. Mi fogjuk eldönteni, hogy egy pusztulás, vagy a fejlődés útját járjuk. El kell menni,ott kell lenni. És dönteni kell. Mert ha mások döntenek helyettünk, az bizony az ő döntésük lesz. Aminek a következményét mi is viseljük. Nyilván, csupán a ránk jutó részt. Ami most azért olyan amilyen. Egyszerű. Ok-> okozat.

Wolk írta...

Nincs senki helyettük. Egyik kutya, másik eb.

ferenc írta...


Wolk 13:45 !

"Nincs senki helyettük. Egyik kutya, másik eb." Ez így nem igaz. Igaz, nagy az összefonódás az
állami /közös/ javak körül. De!! Ha egyszer az a nép, a zemberek elzavarják azt a kormányt amelyik ellenükre kormányoz. És ugye amit akár meg is tehetnek. A következő már óvatosabban kezeli az a bizonyos "közöst". Nem önjelölt vezetőkre lenne szükség. Inkább szervezőkre, akik megszervezik egy társadalom működését a többség akarata szerint. Persze betartva azokat a bizonyosnak nevezett alapvető normákat. Ennyi, és nem több. Tudom, ez utópia. De vagy eljön. Vagy pusztulunk. Ahogy az előző posztomban írtam, Miénk a választás.

Geza írta...

Kedves Wolk, maar hogy a fenebe irhatsz le ilyen baromsagot! Hat persze, hogy van helyettuk igen sok kivalo politikus, szakember, hivatalnok meg barki, aki egy kormanyzashoz kell. Ne hogy azt mondjad, hogy Te nem tudnal megnevezni legalabb 10 kituno embert, akik egy kepzeletbeli demokratikus mo-nak lennenek a kovetkezo evekre a miniszterei?! Ezek helyett nem lehetne talalni valakit? Ne nevettess! Az persze mas kerdes, hogy a "neep" jelenleg igy koomasan meeg el van egy ideig, es a kozvelemenykutatasok nem nekunk kedveznek. Ez azonban nem azt jelenti, hogy rogton beszrjunk, ha esetleg a csurhe levaltasara gondolunk.

civilhuszár írta...

No a játékfüggőknek hoztam egy szórakoztató Simicskást.:-)

http://keresettaferi.ininet.hu/gecirodli/gecirodli.swf

civilhuszár írta...

Bocs kekec nem láttam az elejét.

Wolk írta...

Geza 2015. február 14. 17:44

"..a budapesti jellemtelen gyáva értelmiségnek, amelynek egyébként őt év alatt még két értelmes (és egy napnál tovább érvényes) mondat nem hagyta el az értelmiségi száját, ahhoz van elég ereje és esze, hogy a hamis tekintélyével elnyomjon és elnémítson minden bátor és egyenes, őszinte beszédet, megbélyegezve a szélsőségesség vádjával. Pedig csak a gyáva, korrupt, romlott lelkük beszél belőlük.

Ezzel viszont azt érik el, hogy a harag megy lejjebb, a társadalom alsóbb szintjei felé, és olyan rétegeknél tör majd a felszínre, akik szó nélkül fognak akasztani a Nagykörúton. Ennek oka ez a megjátszós, önmagába szerelmes, gyáva és üresfejű értelmiség lesz, ez a sok szar ember, akiknek a feje pontosan úgy működik, mint egy félkarú rabló Las Vegasban: meghúzod a kart, a benne levő zagyva anyag pörögni kezd benne, aztán kidob egy kombinációt mára...."

Nincs kiváló politikus nincs senki!

No rajta!

Nevezz meg 10 kitünő embert, akik egy nem képzeletbeli demokratikus mo-nak lennének a miniszterei!

Aztán magadra vess és nevess!

Wolk írta...

http://nepszava.com/2015/02/velemeny/bartus-laszlo-orban-g.html