2015. március 8., vasárnap

A GECI SPICLI

Simicska alávágott Viktornak, nemakárhogy.A Mandíneren megjelent egy beszélgetés jegyzete, melyet Simicska Lajossal folytattak.A beszélgetésben Simicska katonaélményeiről beszélt, különös tekintettel saját személyének állambiztonsági megfigyelésére.
Amit elmond, az hitelesnek tűnik, ami viszont a Miniszterelnökség válaszát illeti, hát, hogy is mondjam?

A titkosszolgálatok a világon mindenütt ügynökökkel dolgoznak, mióta a világ világ meg három nap.
Az ügynököket nem toborozzák, hanem beszervezik, sok esetben megzsarolva az illetőt, akit aztán az első jelentése után már a kezükben tartanak, hiszen áldozatuk legkevésbé azt szeretné, ha nyilvánosságra kerülne a tevékenysége.
De a világ már csak ilyen, a titkosszolgálatok nem finnyáskodnak, a beszervezettek közül meg keveseknek sikerül sérülések nélkül kimászni a slamasztikából.
A sérülés elsősorban mentális sérülést jelenthet, hiszen a dolgok természetéből adódólag az ügynöknek arról a személyi körről kell jelentenie, akik között él és mozog, ezért is van a nagy vakarózás az ügynöklisták ügyében.
Ugyanis nemigen érdemes beszervezni a párttitkárt, a helyi munkásőr-parancsnokot, hiszen akkora marha azért nemigen létezett, aki rendszerváltó terveit előttük tárgyalta volna ki, habár ezt kizárni sem lehet.

Azért mégiscsak jobb volt olyanokat felhasználni, akik az adott körben mozogtak, akiket a célszemély jól ismert és akikben megbízott, ők tudtak igazán használható információkat adni, ha egyáltalán volt ilyen információ.
Ezért nem kerülnek nyilvánosságra az ügynökakták - mítoszok semmisülnének meg, hősök nimbusza hullana a porba...

Orbán szociopatának tűnik, neki aztán nem okozhatott gondot, hogy bárkit felhasználjon személyes céljai elérése érdekében, - ha az állambiztonsági szervek kérték az együttműködését, akkor akár együttműködhetett is, a lelkét meg megnyugtatta azzal, hogy elmondta a Lajosnak, hogy rá kell dolgoznia.
Aztán elmondta, amit elmondott az állambiztonsági szolgálat tisztjének, az meg elhitte belőle azt, amit el akart hinni, amit meg nem, azt ellenőrzés után selejtezte.
A seregben a katonai elhárítás tisztjei nem hasonlítottak sem Canaris admirálisra, sem Viktor Abakumovra, egyszerű emberek voltak és egyszerű eszközökkel dolgoztak, könnyen hihette egy Orbán nevű egyszerű suttyó is, hogy majd ő fogja irányítani a játszmát.


Tévedett, a dolog nem volt ennyire egyszerű, hiszen a titkosszolgálatok memóriája szinte végtelen, egy rendszerváltás esetén pedig egy feltörekvő ifjú közéleti szereplő titkosszolgálati aktája - mely egyébként egy stabil rendszerben semmire sem lett volna jó - a körülmények következtében aranyat érhetett.
Hogy aztán ma neki mi a véleménye, meg milyen legendát kanyarít maga köré, ez is érdektelen.

Ami érdekes az az, hogy ha nyilvánosságra kerül valamilyen bizonyíték ügynöki  tevékenységére, akkor az a politikai karrierje végét jelentheti, habár elvakult hívei azt is megbocsátanák neki, ha kiderülne, hogy ő verte a szögeket Krisztus tenyerébe a keresztfán.

Nem mai ez a téma, sokkal régebben megszellőztették már ezt a gyanút, melyet aztán Orbán mindig dokumentumokkal cáfolt, mint most is.
Egy csak a baj, hogy a dokumentumok mind-mind a hajdani BM III/III Csoportfőnökség dokumentumai, a katonai elhárítás viszont, mely ebben az ügyben érintett lehet, a III/IV Csoportfőnökség keretében tevékenykedett.
A jogszabályok az itt ügykezelt iratok megismerését nem tették és nem is teszik lehetővé, így Orbán minden veszély nélkül lengetheti dokumentumait, melyek ugyan ügynök voltáról semmit nem cáfolnak, csak azt bizonyítják, hogy vélelmezett beszervezése után öt évvel, a kommunista belügyminiszter veje - Stumpf István mai alkotmánybíró -  által irányított szakkollégiumban bántatlanul hőböröghetett, haláltmegvető bátorsággal kivethette magát a földszinti ablakon, egyenesen az odakészített pehelypaplanokra.

Hogy mennyire valószínű, hogy zsarolják őt az oroszok?
Hát, én egy percre sem zárnám ezt ki.
Kezdjük ott talán, hogy Putyin a KGB hivatásos tisztje volt, a titkosszolgálati eszközök nem állnak távol tőle.
Viktor tanulékony ember, és a legutóbbi dobása, mely szerint Lázár az RTL egyik vezetőjével folytatott tárgyalásra egy szép, kövér dossziéval érkezett, melyben a delikvensre nézve terhelő adatok voltak találhatók, igencsak emlékeztet erre a feltételezett helyzetre.
Meglehet, Putyin kérésére a szárnysegédje betolt egy zsúrkocsit, melyen jelentősebb lopásai dokumentumainak tetején ott díszelgett néhány ügynöki jelentés is volt katonatársakról, és innentől a tárgyalások valószínűleg gördülékenyen folytak.
Az orosz és szovjet titkosszolgálatok világhírűek, hát miért pont ennek a szerencsétlennek a megmogyorózása lenne lehetetlen?

Nem lenne baj ismerni az igazságot, sajnos azt kell mondjam, hogy az igazság igencsak érdekfüggő.
Most éppen Simicskának érdeke az igazság napvilágra hozatala, és könnyen elképzelhető, hogy van ott még a kukoricástarisznyában, ahonnan ezt most a libák elé szórta.
Aztán majd szépen, apránként jön a többi is.

Ha csak le nem esik közben a létrája, ugye...

:O)))


26 megjegyzés:

Kapat írta...

Nem gondolom, hogy Simicska kitalált történettel operálna. És még mi minden lehet a közös zsákban?! Látva a “Nemzetmentő” jellemét, tökéletesen beleillik a képbe ez a spicli kilét. Ha valakinek titkolni valója van, az vagy húzódjon meg az élet csendesebb oldalán, vagy merje vállalni egyenesen kiállva a következményeket.
Ez a krakéler és egyben álszent, kapzsi, gátlástalan alak azt hitte, hogy mindent meg lehet úszni? Ha nem bizonyosodnak be Simicska állításai (mert Kövér Laci időben mindent eltüntetett), akkor sem fogja sokáig bírni a fenyegető helyzetet, sejti, hogy előbb-utóbb lehullik a lepel. Valahol valaki kibonthatja a valóságot. Ilyen félelemmel nem lehet sérülésmentesen sokáig együtt élni.
Aki nem vak, az már most is látja silány, jellemtelen mivoltát.
Ha az elvakult hívei is megvilágosodnának, akkor lenne remény megszabadulni tőle. Bár lehet, hogy roggyant idegzete így sem bírja sokáig a nyomást.
Harminc év alatt sok minden összegyűlhetett a barátnál. Neki nagy veszély, nekünk talán szerencse, hogy tengelyt akasztottak.
Reménykedve várom, hogy elkezdhessük takarítani utánuk a romokat!

Wolk írta...

Nem bizonyosodnak be Simicska állításai. Hiszen az sem bizonyosodott be, hogy miért is nevezte .ecinek.

Sajnos.

amarillisz írta...

Jöhetnek ilyenek?
http://orulunkvincent.blog.hu/2015/02/28/politikailag_inkorrekt_poszt_avagy_szivaszajon#comments

Névtelen írta...

Tizenévesen voltam előfelvételis Kalocsán, a Forradalmi Ezredben. Senkiről közűlünk, voltunk jó párszázan, nem terjedt el, hogy spicli lett volna (biztos jól álcázta magát). Amúgy meg mi a lófaxot lehetett volna jelenteni a másikról? Lopott, a fiúkat szerette, politikai téma nem volt napirenden, a középiskolát éppen hogy elhagyó fiatalokról van szó.
Túl van ez spilázva.

amarillisz írta...

Nem az a jó link, hanem ez:
http://orulunkvincent.blog.hu/2015/03/08/interju_simicska_lajossal

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

Előfelvételisek voltunk és a században ott csücsült az akkori 5. hadsereg parancsnokának a fia, aki történetesen nem volt egy atléta lakat. Mindenki tudomásul vette, hogy amikor a mínuszokban sátortokban laktunk egy gyakorló téren, akkor az ő feladata a helyi parancsnok sátrának fűtése volt, és úgy egyébként is felmentett volt. A realitásokat mind tudtuk azért.

Egy alkalommal a hálóban, ami egy szakasz közös helyisége volt, vita volt, erről-arról. Az egyik srác elmondta a véleményét, hogy a párt micsoda, ás lóf.szt van itt munkás-paraszt hatalom. A párttagok szépen élvezik a kis előnyeiket és az emberek többsége meg gürcöl és kénytelen igazodni.

Na, ezután vesztettük el naivitásunkat, hogy mi is van. Jött ugyanis pár nap múlva egy vizsgálat és végül ezt a srácot lecsukták a fogdába 21 napra - ha jól emlékszem - a munkásosztály vezető hatalmában való kételkedés miatt stb. Itt értettük meg, hogy nem csak kedvezmények vannak, hanem azok között, akik köztünk és mellettünk vannak, egyszer kollégák leszünk, besúgók vannak.

nemóvatos írta...

Lajoshoz odament gyónni, a többiekhez meg nem, akikről szintén jelentett.
Ha jól "dolgozott", akkor simán készült róla olyan dokumentum ami a beszervezésének sikertelenségéről szól, és most lobogtatható.
A Német kormány idején --Német határozott kérésére-- végül is utolsóként vonultak ki az orosz tábornokok a Belügyminisztériumból. ...."megrakott, ismeretlen rakományú kamionokkal"....
Remélem Lajosnak nincs létrája és a töltött káposztát sem szereti.

egy megfigyeltre tíz megfigyelő jut írta...

Valószínűleg a besúgó hálózatokat is keresztül-kasul ellenőrzik.
No, ennek vannak jól felismerhető közös vonásai...
A rendszer működtetése az érdekes és nem maga az ügynöklista!

Unknown írta...

nem hinném, hogy a simicska katonaként akkora király lett volna, hogy róla jelentettek. orbán általánosságban, mindenkiről jelentett. köztük simicskáról is.

Kapat írta...

Az sem mellékes körülmény, hogy az apja párttitkár volt. Így kapásból lehetett megbízható jó káderként számítani Vitykára.
Mint később kiderült, családi hagyomány náluk a simliskedés, neki sem lehettek erkölcsi aggályai.

asta írta...

Hogy mi az igazság, nem tudhatjuk. Talán soha nem is fogjuk. Abba az irattárba 25 év alatt boldog-boldogtalan bejárkált. Kivett-betett. Csakhogy szerintem a mai napig nem derült ki hol is van a teljes anyag. Az viszont ezer százalék, hogy az oroszok nem követtek el akkora hibát, hogy az ilyen dokumentumokat itt hagyták volna elveszni. Ez egy hatalmas zsarolási potenciál... és ki tudja mire lesz jó alapon tárolgatják az idők végezetéig. A történet tehát nagyon is valószerű.
De nem is ez a baj. A baj, úgy általában az, ha valakinek túl sok titka van, az zsarolható. Ha pedig egy olyan ember zsarolható, akitől egy egész ország jóléte függhet, az bizony nemzetbiztonsági kockázat, mégpedig a legnagyobb.
A múltat, ha bevallják, meg lehet bocsátani.... ámde a jelen sem tiszta. Ha olyan infók is vannak "rossz kezekben", azt már nehezen bocsátanák meg. Egy szép kövér svájci bankszámla már nem bocsátható meg olyan könnyen. Ha ilyesmi létezne, az az egész országra nézve életveszélyes. Itt nem jellem hiba tragikus, hanem egy ország saját jól felfogott érdeke forog kockán. Ennek még a gyanúja is kivizsgálást igényelne. Ilyesmi persze ritkán fordul elő... nade micink mindent megtett, hogy sokaknak támadjon ingerenciája, a régóta gyűjtögetett anyagok felhasználására. Ha pedig ki is tálalnak, akkor annyi.

sphagin írta...

Szerintem onnan kellene kiindulni, hogy minden rendszerben volt szükség besúgókra, ügynökökre, lojális együttműködőkre és lesz is !

Igen, a katonaságnál is.
Ott is kellett jelenteni és ott is megtalálták azokat, akiket be lehetett szervezni.

Hogy miért ?
Azért is, hogy leszerelés után is a kezük ügyében legyen ! Ettől jobb alkalom ugyanis nemigen lehetett a beszervezésre.


Orbán esetében pedig a hajlam is közrejátszhatott, mégpedig a törtető hajlam. Szeretett volna fontos ember lenni és bennfentes. Olyan, aki közel van a tűzhöz.

Azt is el kell mondani, hogy a rendszerváltás idején is ez motiválhatta.
Az akkori időben igen kevés ellenálló volt és akik látták ezt, megpróbáltak ezen segíteni. Gyártottak ellenzéki embereket a megbízható ügynökökből, hogy a hiányt pótolják, no meg a jövőt is szerették volna építeni.

Így lett tele a politika "ellenállókkal" !

Jól emlékszem, hogy egy tüntetésen, a BEM szobornál, Kis János mondott beszédet és a rendőrök bevitték az ott tartózkodókat.
Erről filmet is készítettek és azon látszik, hogy Orbán Viktor, hogy kapaszkodik Kis Jánosba, hogy őt is elvigyék ! Beszédes a Kis János reagálása és az Orbán tekintete, máig megmaradt bennem.

Végül is sikerült elvitetni magát és innentől már ellenállóként viselkedhetett.

Sajnos nekünk csak ilyen forradalom jutott ! A néhai Antal József jut eszembe, a "Teccetek volna forradalmat csinálni !" szöveggel.
Mert ő is megérte a pénzét !

Aki jártas volt a káderezésben, az tudja, hogy nem lehetett akárki a vezetői posztokon csak úgy, akkoriban, pláne levéltári főigazgató.
A káderlistára csak megbízható embereket lehetett felvenni és vezetőnek se lehetett akárkit kinevezni.
Igen, szükség esetén jelenteni is kellett az illető vezetőnek, de kérdésre egészen biztosan kellett szóbeli tájékoztatást adni a "helyzetről", vagy jelentést írni, mindenféle beszervezés nélkül is.

Ez, vele járt a munkakörrel, mint a rendszeres "hangulat" jelentések !
Ehhez még ügynöknek se kellett lenni !
És akkor még Smith Pálról és "doktor bubóról", Stumpf Istvánról még nem is írtam.

Arra is kitérhetnénk, hogy ma, egy állami vezetőnek milyen kötelezettségei vannak a fennálló rend érdekében ?

Lehet találgatni.

Judit Boldizsár írta...

Az első munkahelyemen egy jó darabig gépírónő is voltam. A főnököm amellett, hogy a gyár egyik aligazgatója volt, szóval amellett magas pártfunkciót töltött be. Minden nap diktálta a jelentéseket a dolgozókról, a magánéletükről ( különösen ha szeretőjük volt, olyankor megjegyzésként odaíratta: felhasználható adat ellene)kikkel érintkeznek, hova járnak rendszeresen, hogyan végzik a munkájukat stb. Annyira fiatal voltam és naiv, gőzöm nem volt, mire megy ki a játék, csak sértette az önérzetemet, hogy igy beleturkálnak az ember életébe. Aztán egyszer történt az egyikkel valami , eltűnt , engem pedig át akartak tenni egy olyan helyre, ahol már nekem kellett volna önállóan írni a jelentéseket. Akkor léptem ki a gyárból.Utána még évekig, akárhol dolgoztam rendszeresen hetente kikérdeztek a kollégáim viselkedéséről, de nem csak engem, mindenki járt raportra. Szóval igy ment ez akkoriban, és ha azokat az embereket is rábirták, hogy mondjanak el dolgokat, akik amúgy nem akartak evvel foglalkozni, akkor pláne azok mennyire szerették ezt a tevékenységet, akik előbbre akartak jutni, vagy politikai karriert akartak. Nem volt tiszta abban az időben senki, csak nem mindenki volt ügynök, hanem kötelessége volt elmondani, amit hallott, mert egyikünk sem szerette volna, ha éjjel érte jönnek.

PuPu írta...

Hát, hallottam én is erről - nehéz lehetett az élet Albániában meg Romániában...
:O))))

Donáto írta...

A "sphagin" által írottakat szeretném egy-két dologgal kiegészíteni.
Magyarországon a titkosszolgálatok munkája alaposan elmisztifikált, számottevő irodalma nincs is.

Egy biztos. Nevelésünk során a szüleink "belénk verik", hogy ne hazudjunk, ne lopjunk, na és ne árulkodjunk!
Ezt bizony nem sok eredménnyel teszik, mert felnőttként aztán mindezek ellenkezőjét csináljuk.
Azt tudom, hogy mindenhol a világban szükség van informátorokra, de abban nem vagyok biztos, hogy Magyarországon ezt szervezet szerűen a titkosszolgálatok végezni is tudják, ugyanis a gengszterváltás óta minden ellenzéki párt azzal riogat, hogy hozzák nyilvánosságra az "ügynök listákat!" - ebből következik, hogy innentől épeszű ember ilyen felkérést nem fog vállalni.
Ami Orbánt illeti. Ő tudta, hogy a Fekete Doboz a Batthány örökmécsesnél forgat és veszi a tüntetőket előállító rendőröket, ezért a film tanúsága szerint tesz egy bátortalan kísérletet, hogy a elvitesse magát.
Nem lehetetlen, hogy ügynök volt O.V. azt viszont képtelenségnek tartom, hogy jelentést tett, komoly ellenzéki szerveződésről. Ugyanis az nem volt. Voltak vitakörök, meg "repülő egyetem" de ennél több csak az volt, - "ha valami véletlen folytán eltakarodnának ezek a komcsik, ki lenne közűlünk a külügy, a belügy, vagy a hadügyminiszter..."

Én nem hoznám nyilvánosságra az "ügynök aktákat" de törvénybe iktatnám, hogy parlamenti képviselő. polgármester, alkotmánybíró, stb. ne lehessen az, aki büntetve volt, vagy ügynöki múlttal rendelkezik.

civilhuszár írta...

Betelefonálós fórumban hallottam, hogy Orbán párttitkár apuka érdem előnnyel Viktorka élt politikai előmene5tele végett minden eszközzel, Meg is kapott minden előnyt, melynek során simán mehetett külföldre tanulni Soros bácsi alapítványának segítségével kupálódhatott. De van egyéb leírás is.
http://tet.network.hu/blog/tet_klub_hirei/amit-orban-viktor-nem-tett-ki-a-honlapjara-allambiztonsagi-multjarol

Névtelen írta...

Abbüdös életbe! Ezt nem gondoltam volna, hogy Orbán tégla volt!
Azt elbírtam képzelni, hogy a turul tojta, de hogy tégla!?

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

Engem speciel nem érdekel, hogy viktor mit csinált katonaként, kiről és mit jelentgetett. A haverjáról, akinek eddig tömte a zsebét, most meg fasírtban vannak - legyen az ő problémájuk. (A viktor -on meg nem lepődöm meg, bőven belefér.)

Ami zavar, hogy miért a haverjai zsebeit tömi tele pénzzel, hogy szemrebbenés nélkül hazudik, ma és itt. Neki nincs semmije, de a felesége egy pénzügyi zseni, és a család mellett hány stróman kezeli a vagyonkáját.

Az is zavar, hogy hülyeségekre szórják az adókat, az EU forrásokat és nem mindenki érdekeit nézve értelmes célokra.

Azt remélném, hogy párbajoznak és mindketten lelépnének a büdös francba, aztán lenne egy életképes politikai erő (ami nincs) amelyik tisztességes lenne, meg gondolkodna. (Na, itt lógott a kezem a bilibe és felébredtem.)

terelgeti nyáját, fújja furulyáját írta...

...és közben halkan szól a jazz...

Wolk írta...

Ebbe a szigorúan titkos rendszerbe is került bizonyára homokszem. De hogy hol és mikor nehéz eldönteni. Az pedig, hogy milyen anyagok kerülhettek Moszkvába csak ott tudják.

http://www.nyilvanossagklub.hu/kozjogi/klink19950630_5.shtml

"...egyetlen embernek több dossziéja illetve kartonja is volt, és ezeket fizikailag is különböző helyeken tartották, ráadásul ezeket folyamatos számozással különböző naplókba is iktatták. Ha valaki meg szerette volna hamisítani a nyilvántartást, négy-öt helyen kellett volna hozzáférnie, és áttételesen,
az egyéb dokumentumokban fellelhető utalások alapján valószínűleg még így is kikövetkeztethető lenne, ki foglalkoztatott egy hálózati személyt...."

"Mágnesszalagon és papíron is megvan a nyilvántartás, és a mágnesszalagokon még azt is lehetett ellenőrizni, hogy manipulálták-e őket utólag."

http://index.hu/belfold/2014/07/20/nem_szamit_van-e_moszkvaban_masolat_a_magyar_allambiztonsagi_iratokrol/

Ha a megvádolt nem érintett, akkor nosza nyittassa meg de tüstént azokat az aktákat!

Anikó írta...

Én egészen biztosan elhiszem a történetet, amivel Simicska előállt, egyrészt mert nem egy dumálós pasi, a hangját se hallottuk 25 évig, másrészt ott van Németh Miklós, aki már mikor megmondta, hogy az igazi ügynöklista Moszkvában van, csak senki nem foglalkozott vele, senkit nem érdekelt akkor.
Harmadrészt - már csak ilyen az élet - mindig olyanokról derülnek ki a legnagyobb mocsokságok, akire még véletlenül sem gondol senki, akire a gyanú árnyéka sem vetül.
Nos Orbánról ettől rosszabb dolgokat is el tudok képzelni, ő egy született és nevelkedett gengszter, amihez minden időkben megtalálta a megfelelő társakat és támogató embereket, mostanra elfáradt és egyre több a hiba, mostanra elhitette magával, hogy bármit megtehet, ebben nyilván közrejátszik mentális állapotának folyamatos romlása is, meg is van az eredménye, láthatjuk.
Tényleg csak hátradőlve, karba tett kézzel ülhetünk és figyelnünk kell.
Jönnek itt még érdekes dolgok....
Jól mondtad Pupu, az orosz titkosszolgálat /mint ahogy az amerikai is, meg az izraeli is, hogy csak a legfontosabbakat említsem/ vérprofi.
Mindent tudnak, mert mindenkire dolgoznak, aki csak számít széles e világban és ha szükséges, akkor egymás között ki is cserélgetik az infókat, már ha ez az érdekeiket nem sérti.
... és pont ezért naná, hogy a kivonuláskor, vagy még előbb /szerintem már előbb/, elvittek minden olyat ami nekik fontos volt, vagy fontos lehet a jövőben.

Két dolog lett hirtelen ezzel a bejelentésével napnál is világosabb nekem:
1./ Konkrétan ki akarja nyírni Orbánt, politikailag ellehetetleníteni abszolút....
2./ Nincs igaz barátság, csak érdekek!!! Ez csak legenda, mármint a barátság.
Addig tart egy barátság, akár évtizedeken át, akár egy életen át, amíg az érdekek egyirányban mozognak.
Abban a pillanatban vége, ahogy az érdekek különbözőek lesznek.

Szóval csak ülök és figyelek...

pleinair írta...

Azt mondják, holló a hollónak nem vájja ki a szemét. Most az a számunkra örömteljes helyzet van, mikor egymás szemét vájják, és mi vagyunk a drukkerek. A küzdelem állása most éppen a "mi fekete hollónknak" kedvez. Taktikája szerint ellenfelét lassú kínhalálra, idegeinek felőrlésére, lejáratására szánja. Rásegítenek erre a sorozatos tüntetések, feljelentések, korrupciós ügyek kivizsgálásának követelése.

A nemzetbiztonsági kockázat, orbán zsarolhatósága hatalmas kő az ellenzéki közélet állóvizében, de még orbán-hívei körében is.
Világossá vált, hogy ez húzódik meg Paks 30 évre szóló titkosítása, és a Mici hirtelen támadt orosz szimpátiája mögött.
Állítólag Simicska állítását oroszoknál őrzött mágnesszalagok bizonyítják. Ezért nem meri mici a medve bajszát cibálni, inkább nagy alázattal behódol neki.

ferenc írta...


Névtelen 12:33!

Lehet, szögletes tojást tojt az a nemzeti turul?

morzsi írta...

"Anikónak!"
Mindenben egyetértek Veled, csak egy hozzáfűzni valóm van. Orbán nem egy született, nevelkedett gengszter.

A "született" gengszter Al Capone, vagy John Gotti soha nem rúgott volna bele koldusba, kukázóba vagy egy hajláktalanba.
Ez meg aki szembe jött vele, mindenkibe belekötött. Primitív, kisebbrendűségi komplexusait kezelni nem tudó, neveletlen fickó, ako soha nem fogja megtanulni, hogy mikor kell kezet csókolni és mikor kell virágot átadni egy nőnek.

Anikó írta...

Morzsi márc.9.18.10
Igazad van, egyszerű vidéki suttyó, neveletlen, kezelhetetlen, de van benne gengszter vonal azért, szerintem édespapától örökölve, bár az is lehet, hogy a gengszter vonalat Simicska hozta be a társulásba, hiszen elismerte róla, hogy S. volt a legokosabb közöttük.

Wolk írta...

morzsinak

Ajánlom a figyelmedbe Szeszák Gy. írását. Aztán ha tudsz mondj véleményt. Vagy az írásról, vagy orbánról.

http://szeszak.hu/Comment/Kommentarok/Nyolcadik%20fobun/Fobun.htm