2015. március 30., hétfő

ÁLOMFEJTÉS

Tegnap írtam az álmomról, az idősebb, az aktív munka világából már kiesett, vagy rövidesen kieső emberek pártjáról., mely "mellékfeladatként" - de nem mellékes feladatként képviselné az unokák érdekeit is.
Magam sem hittem volna, de jónéhány olvasómnak tetszett a gondolat, sokan biztattak, hogy vágjunk bele.
Magam is fellelkesültem, és a neten szinte azonnal akadtak olyanok, akikről tudom, hogy képesek lennének segíteni ebben.

De - habár ez gyorsan menne - nem szeretnék gittegyletet alapítani, ezért hát kérek egy kis türelmet tőletek, hogy kiderüljön, lenne-e valóságos támogatottsága egy ilyen kezdeményezésnek.
Ahányan határozottan elkötelezték magukat az - egyelőre csak ötlet - mellett, az sajnos egy párthoz kevés, legfeljebb egy nívós nyugdíjasklubot lehetne összehozni ilyen létszámmal.
De erre van az internet, a facebook, így aztán meg lehet a ti segítségetekkel mérni azt, hogy ez az álom szerezhet-e valóságos társadalmi támogatottságot.
Ehhez kérek kis türelmet, ehhez kérek kis megértést.

A munka elkezdődött, hogy eredményes lesz-e - nem tudom.
Tudom, lesznek viták - én például nem egy ideológiai pártot képzelek el, hanem egy pragmatikus, a gyakorlati életre koncentráló tömegpártot, melynek tagja lehet Vona hívétől -Thürmer pártjának tagjáig mindenki, aki elfogadja, hogy az ideológiai csatákat nem ebben a pártban kell megvívni, hanem kinek-kinek az általa favorizált politikai pártban.
Itt azokat az érdekeket kell képviselni, amelyek az érintett korosztályok életvitelét, biztonságát befolyásolják.
Ez a párt nem beszélne nemzetről, nem beszélne szabadságról, még keményen dolgozó kisemberekről sem, hanem arról beszélne, hogy hogyan lehetne megszüntetni a várólistákat, hogyan lehetne elérhetővé tenni az anyagi okok miatt ki nem váltott gyógyszereket, hogyan lehetne télre tüzelőhöz juttatni a rászorulókat, mi lenne szükségesebb - egy új stadion, vagy világbajnokság rendezése, vagy meleg étel napjában egyszer azoknak, akik fizikai vagy anyagi okokból nem képesek ellátni magukat - és így tovább.


Mi karolhatnánk fel az ingyen internet-elérés ötletét a kistelepüléseken, mi támogathatnánk azt, hogy minden gyereknek legyen tabletje vagy okostelefonja, mi segíthetnénk a nyugdíjas-magány feloldásában,  szóval ezer és ezer dologban.

Ez persze azzal járna, hogy sokszor szembe kellene mennünk az aktuális hatalommal, de sebaj, nekünk rengeteg időnk és még több felkészült és okos aktivistánk lenne, tapasztalt emberek, akik vitaképesek és tudják, hogy mit akarnak elérni.
Kellene persze pénz is, eleinte tagdíj, mondjuk havi száz forint, mert ehhez a munkához telefon kell, kiadványok kellenek, szervezet kell, melyet például fel lehetne építeni önkéntes alapon is - ennek a pártnak nem lenne fizetett alkalmazottja...


Szóval, először ki kellene dolgozni egy alapszabályt, nevet kellene találnunk a pártnak, ezen is lehetne gondolkodni, ötletelni, aztán majd megszavaztatnánk, melyik a legjobb.
Kellene honlap, facebook-profil, egy ideiglenes ügyvivő testület, és persze rengeteg munka.
Ehhez kérem a segítségeteket, támogatásotokat.
Azt remélem, hogy meg tudunk nyerni olyanokat is, akik államháztartási szinten is át tudják látni a dolgokat, Bod Péter Ákostól Békesi Lászlón keresztül Bokros Lajosig, hogy csak a legismertebbeket soroljam.
Ehhez viszont komoly szervezet kell, azt pedig fel kell építeni, kockáról kockára, hogy Lázár talán egyetlen megjegyzésre érdemes mondatát idézzem.

Kezdjük el?


:O)))

18 megjegyzés:

Marika Anikó Benkő írta...

PuPu
Igen!! Kezdjük el!! Amikben megjelölted ennek az (eljövendő) pártnak a feladatait, céljait, azokkal hiszem, hogy sokan egyet fogunk érteni!

denis írta...

PuPu! "Bod Péter Ákostól Békesi Lászlón keresztül Bokros Lajosig". Király Júliáról se feledkezzünk meg. Baráti üdvözlettel: denis

Sólyom Klári írta...

Igen, kezdjétek el, én is csatlakozom.

lasi52 írta...

Oszd meg,oszd meg a gondolatot !
Ne hagyd hogy eltünjön,annál sokkal többet ér .

Névtelen írta...

Ronda dög vagy PuPu!

Milyen alapon zársz ki 50 évesként?

(azért -ezeknek is köszönhetően- vagyok olyan állapotban, mint sok hatvanas)

Névtelen írta...



IGEN !!

Promenad

Névtelen írta...

Denisnek!
Senkiről sem szabad megfeledkezni, sem Mesterházyról, sem Puch Laciról, Keller Lászlóról, de még Szili Kati is belefér.
Egy kikötésem van, hogy én legyek a Párt pénztárosa: Süni

bubu írta...

Kedves PuPu!
Vigyázni kell, mert provokátorfigyelőéknek szerintem az is feladatuk, hogy a túlélés lehetőségeit is felderítsék. Nehogy úgy járjunk mint hajdan Bajnaiék, elhappolják előlünk az ötletedet. Akik túlélni akarnak, azoknak minden ötletmorzsa hasznos, főképp ha sikerrel kecsegtet. Nehogy pofára essünk, a háttérben "álruhában" a jelenlegi garnitúra beelőzzön. Másik: Való igaz, az általad már felvetett témák és még sok egyéb téma, amiket még a fejedben rejtegetsz, nemcsak a nyugdíjas korosztályt érinti meg, hanem sokakat rajtuk kívül, egyéb korosztályból. Tehát nem kell teljesen bekorlátozni a határokat, nyitott legyen a működési elvekkel és felvetett gondolatokkal szimpatizálók, egyetértők számára kortól függetlenül.

Névtelen írta...

Arra gondoltam, előbb be kellene a bíróságon jegyeztetni, nevet levédetni, nehogy mire a teljes zászlóbontás kialakul, egy új felvonuló csapat, egy amolyan röf-röf csapat elvigye a tömegrajtot a saját zászlói alá.Csak óvatosan.Minden balosra 2 jobbos figyel.Ez a 2/3 ad, és stratégia nélkül így is marad, mig a világ világ.Sajnos.

bubu írta...

Jelen és Jövő Nyugdíjasok Pártja - munkára fel!

olili írta...

Kezdjük bizony!

kekec írta...

Pupu, a Tisztelet Társaságánál és Schmucknál minden csak jobb lehet.És nem kellene korhatár. Elég, ha valaki demokrata. A fideszből a fi meg a de már úgyis csak egy vicc!

magyarmagyar írta...

"én például nem egy ideológiai pártot képzelek el, hanem egy pragmatikus, a gyakorlati életre koncentráló tömegpártot"
Itt a lényeg, kedves Pupu! Az "'ideológiákkal" mindenkinek tele van a töke. Nem ad enni, nem képes a valós problémákat kezelni, sőt! - megpróbálja a valóságot az eszmékhez igazítani. A Szovjetunió vagy Mao elnök Kínája eléggé elrettentő példa erre. Gyakorlati problémákra gyakorlati választ, ez a lényeg!
Na meg Kovács Magda örökbecsű mondása: - Nem elég tiszteségesnek lenni, annak is kel látszani! Ha leendő pártodban alapszabály lesz hogy akinél bármilyen apróság beárnyékolja a hófehér arcot, annak mennie kell, akkor kikezdhetetlen lesz az arculat. Ma az emberek (milyen ócska, elcsépelt szlogen lett ez a szó is) pont erre vágynak: - Tiszta, kikezdhetetlen csapatra, akikben bízni lehet. Ebben látok esélyt, de ez csak az első csalódásig működik. Utána csak a legyintés: - Ezek se különbek, mint a többi. Sok sikert a szervezéshez, rám is számíthatsz. Ugyan én már csak 63,5 évesen leszek nyugger (ha megérem), de remélem még beleférek! A nyugger kifejezést megfontolnám a leendő párt nevében. Ha gúny, akkor fordítsuk öniróniába, ezzel elvesszük az élét. Jómagam 40 évesen már csak egy kis tonzúráravalót viseltem a hajam helyén, de én magam erősítettem rá a "kopasz" image-re. Rögtön értelmét vesztette az ezzel kapcsolatos viccelődés, védjeggyé vált az addig pejoratív jelző.

Névtelen írta...

Ha tömegpárt lenne,nem valamilyen politikai érdekek mentén szerveződne,hogyan tudna érdeket érvényesíten?Hiszen ma is az ideológiák mentén szerveződnek a Parlament erői,igy csakis a Parlamentben résztvevő erők dominálnak.Félek,az ideológiai különbözőség e tömegpárton belül is dominálna,azaz máris ott lennénk,ahol ma.Ha nem jelölünk ki alapfeltételeket(konkrétan demokratikus alapálláspont)akkor az ellentmondásossága felőrölné.Szavunk,tekintélyünk csak parlamenti pártként lenne,érdekérvényesítés másképp nem lehetséges (hacsak nem piszkos alkuk révén)Nagyon jó az ötlet, de A-t,vagy B-t kell mondani a társ.-i problémák megoldását/megközelítését illetően !

Névtelen írta...

Jövök!POR.

Wolk írta...

Ha most vasárnap lennének a parlamenti választások Ön melyik pártra szavazna? címmel a Hírlista kezdő oldalán ma 0 órától indult egy szavazás.

Érdekes eredmények születtek eddig. (Április 2. 16 óra)

DK 26.13 %
Együtt 6.53 %
Fidesz-Kdnp 26.32 %
Jobbik 13.61 %
LMp 5.44 %
Mszp 10.34 %
Egyéb 11.62 %

Wolk írta...

Bocs. Helyesen 15 óra.

Wolk írta...

DK 34.86%
Együtt 4.38%
Fidesz-Kdnp 31.09%
Jobbik 12.58%
LMp 3.27%
Mszp 6.54%
Egyéb 7.28%

15.40 kor.

A DK tartja magát.