2015. március 31., kedd

DILEMMA A KAPTÁRBAN

Hát, becsukták Tarsolyt.
Ami azt illeti, nem kapkodták el a dolgot, de ezen nincs mit csodálkozni, ilyen ez a mai szép új világ.
A Quaestor botránya a világ minden táján azzal járna, hogy menniük kellene a felelősöknek, kezdve a Kuszaszeművel, folytatva az Számvevőszék elnökével, a kormányszóvivővel, a Legfőbb Ügyésszel, a Rendőrség Országos Parancsnokával, befejezésül pedig a miniszterelnöknek minimálisan is bizalmi szavazást kellene kérnie maga ellen.
De ez nem a világ minden tája, ez Magyarország, ahonnan most éppen népes delegáció indul Kazahsztánba, élén szeretett Vezérünkkel, kinek csapkodó farkincája mögött ott üget majd a felcsúti gázszerelő a feleségével.
De így is van ez jól, ha már ekkora gazdasági zseni, akkor menjen is világot látni, legfőképpen Kazahsztánba, mely a Putyin által kezdeményezett Eurázsiai Unió alapító tagja.
Obama örülni fog, de hát ki az az Obama?

Azért jó lenne a delegációt szállító repülőgép utaslistáját félretenni, jól jöhetne az még az elszámoltatásnál...

Érdekes lenne belelátni Tarsoly fejébe, aki most egyrészt boldogtalan, merthogy lesittelték, másrészt valószínűleg boldog, mert egyáltalán eljutott a priccsig a cellájában, és még mindig él, habár lehet, hogy már megitta azt a polónium-koktélt, amit neki, csak neki kevertek...
Súlyos a dilemma, mit is tegyen - rövid távra, vagy hosszú távra játsszon, a hős jóbarát vagy a pentito szerepét hozza?
Ami az első opciót illeti, az tiszta ügy: kussolni kell és csodálkozó tekintettel álmélkodni a szerencse forgandóságán - közben reménykedni abban, hogy a befolyásos pártfogó majd pártfog.
Ez persze illúzió, a kis génbank esetében meg különösen, ő azokat, akiket felhasznált már, gondolkodás nélkül el szokta dobni, kapnak valami világvégi kis stallumot, de azt is csak azért, hogy a klasszikus előírást betartsák: jobb az ilyet belül tudni a sátoron, végtére is jobb, ha onnan pisil kifelé, mintha kintről befelé...

Mégis, a büntetés súlyát egy miniszterelnöki sajtónyilatkozat éppúgy befolyásolhatja, mint ahogy az őrizetbevételt is, már természetesen Magyarországon, ahol takarékossági megfontolásokból minden ügyben egyetlen illetékes létezik.
Aki az Illetékes Elvtársat írta, rendelkezett a jövőbelátás képességével...
Van a másik lehetőség: kitálalni.
Töredelmes, mindenre kiterjedő, feltáró jellegű vallomást tenni, feltárni a Nagy Bulit, merthogy ez az évszázad bűnügye, az ne legyen kétséges senki előtt.
Ebben nyakig benne vannak az állam képviselői, a kormány és a kormányfő, aki most - hálistennek - megijedt és rossz döntést hozott: kivonta az állami pénzeket a Quaestortól, és ezzel azonnali összeomlást idézett elő.
Hosszú távon Tarsoly számára - egy megfelelő vádalkuval kombinálva - ez lenne a legjobb megoldás, de a helyzetet nehezíti, hogy a Legfőbb Ügyész maga is érintett az ügyben, és hogy ez magától lemondani nem fog, az tutifix.
A mai állapotokat tekintve ez lenne a kockázatosabb megoldás.

Persze ezen lehetne változtatni, ha az ellenzék valamennyi pártja külön-külön tudatná vele, hogy egy esetleges kormányváltás esetén vádat fognak emelni bűnszervezet létrehozása miatt is, és abban az esetben az életfogytiglani fegyház se lesz irreális büntetési tétel.
Ellenben nagyra értékelnék az igazság felderítésében kifejtett tevékenységét.


Piszkos ügyek ezek, de hát a helyi pénzügyek már csak ilyenek.
Hogy Tarsoly hogy dönt, majd meglátjuk, de segíteni kellene neki a döntésben.
Az ellenzéknek pedig ki kellene választani az első dominót - gondolom, ez a kétfeléharagostekintetű lehetne, és rá koncentrálva hanyatt kellene lökni, aztán utána már a többi könnyebben menne.
Persze a ma magyar ellenzék esetében ennek kicsi a valószínűsége, de csodák azért mindig lehetnek...
Persze a legnagyobb csoda, hogy ez az ország még mindig áll, habár már talán csak féllábon, mint a liba és aggódva tekintget körül, mikor akarják végképp megmenteni...

:O)))




11 megjegyzés:

Frank írta...

Ha már liba a hasonlat, akkor ez az ország már csak egy liba farhát, a többit (mell, combok) leszedték róla. A farhát meg mehet a levesbe....

Névtelen írta...

"De ez nem a világ minden tája..." - Így : (

nemóvatos írta...

Ha az ellenzékben csak egy stratéga lenne és nem félnének a kormányzás felelősségétől, munkájától; a dominózás valóban jó "játék" lehetne nekik. De sajnos....
Királydominónak jobbnak gondolnám a Szíjgyártó gyereket, mert ott a papának is van takargatni valója.
A kuszaszemű csak szimplán zavarodott és bőven van alatta potenciális bűnbak.

Donáto írta...

Szívből sajnálom Tarsoly Csabát! Most reggelenként nem akkor kel, amikor akar, hanem amikor gumibottal megveri a zárka ajtaját egy őr, hogy ébresztő! - hogy reggelire egy kockasajt, vagy dobozos sertésmájkrém van két félszelet kenyérrel, délben olyan leves van, ha kiöntené a földre, mint a kocsikenőcs, - megállna egy darabban, - délelőtt a séta, egyedül, nehogy összebeszéljenek.
Hej, pedig mikor hónapokkal ezelőtt sétált a Főnökkel!
Akkor volt miről beszélni!
Ki csinálja az országban a legjobb ágyas pálinkát, ki fog belőle hozni egy demizsonnal a Főnöknek és mellékesen szót ejtettek arról is, hogy 20-40 milliárdot melyik külföldi bankba kell utaltatnia, - természetesen adomány címen.
Az egy normális polgári élet volt, de ez egy nulla, amikor az embernek verni kell a zárka ajtaját, ha ki kell mennie "vécézni." Ez az "előzetes" a legrosszabb, mert a szomszéd zárkában a fatolvaj Kolompár, legalább kap egy rend tyúklábmintás rabruhát, amit néha ki lehet mosni, - de az ő Versacce öltönyét meg nem és egy hét után már olyan büdös lesz, hogy senki nem akar majd vele szóba állni.
Szóval nagyon de nagyon sajnálom Csabát...

Névtelen írta...

PuPu!
Ugye visszaolvasod a korábbi posztod hozzászólásait is!:)

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

A rezsi és agy csökkentett fidesznyaloncokat nem érinti a brókerbotrány, a devizahitelük most fog a felére csökkenni, az őrült vezérük éppen hogy megmentette a KDKE-k /kem.dolg.kisember) pénzét, azzal, hogy odaszólt .., az EU- t legyőztük, a CBa-ban vasárnap is lehet vásárolni ,a fizetésük meg épp most emelkedett 85.ezer nettóra.
Úgyhogy , kérem, nincs itt semmi látnivaló, haladjanak tovább.
19:30-kor ne felejtsék el megnézni az m1-nyáladót..Láthatják ahogy az óvodások megéneklik Mórahalmon a kormányablak megnyitását.

Jó éjszakát !!!

Anikó írta...

Tarsoly úgy járt mint anno Rajk László, akivel közölték a börtönben, hogy most ezt kéri tőled a párt, hogy áldozd fel magad a párttért és egy jobb jövőért, megtette szegény teljesen ártatlanul, ki is végezték, és akkor se sült le senkinek a képéről a bőr.
Na Tarsolyt is megkérhették áldozza be magát, közel sem ártatlanul, a nagyobb bukták elkerülése végett, ki tudja mit ígérgettek neki, és mikor fog leesni a tantusz nála, hogy soha nem fognak teljesülni az ígéretek.
Az valami isteni lenne, ha a Tarsoly köpne, ha elkezdene beszélni, érdekes dolgokat tudnánk meg, mint ahogy anno a Posta Bank Buktánál is kiderült, hogy a teljes egész magyar politikai elit ott szerepelt a pénzeslistán, pártoktól függetlenül.
Lehet, hogy itt is, most is így volt.
De hogy az egész mostani kormány benne volt és van tökig a Quaestor ügyben az hétszentség.

Arra gondoltam, most hogy nincs itthon a vezér és bandája, talán most kéne megpuccsolni ezt az egész katyvaszt, de aztán eszembe jutott, hogy mégis KINEK ??? és KIKKEL ???
Pedig milyen szép lenne, ha az eseményekről értesülvén politikai menedékjogot kérnének Kazahsztánban és ott maradnának boldogítani a helyi diktátorokat.
Édes álom....édes álom, bár hazafelé egy megzavarodott másodpilóta nekivezetheti még az Uralnak a gépet....
Ne kívánjak ennyire sokat?????

Anikó írta...

A 14.13-kor írottaknál természetesen az utolsó előtti mondatomat viccnek szántam, kicsit rossz viccnek ugyan, mert nem kívánom senki halálát, még az övékét sem.

Unknown írta...

Tarsoly sorsa azon múlik, hogy volt-e elég esze külföldön dokumentumokat letétbe helyezni. Szerintem igen, és emiatt hosszú, biztonságos öregségre számíthat. Megismétlődik a Kulcsár ügy. Egy kis előzetes, aztán háziőrizet, aztán lakhelyelhagyás, aztán pedig a kutyát sem érdekli, merre utazgat.
Az elsőfokú ítélet 12 év múlva sem fog megszületni.
Tarsolynak majd megírják a vallomását (meg is kell tanulnia).
A Quasetor-merevelemezek másolatát most kellene letétbe helyezni, mert ugyanaz lesz a sorsa, mint az ügynöklistáknak. A fontos embereket törlik, a maradékot titkosítják.
A Fidesz korábban bankárkormányozott regelőtl estig. Az ellenzéknek el kellene kezdenie "brókerkormány"-ozni.
ÜDv
Tecs

bubu írta...

Anikó!
Minden tiszteletem a tiéd, amiért felülbíráltad önmagad:)
Egyetértek veled, ilyen témával nem illik viccelődni.

pleinair írta...

Anikó, ne exhumáld magad, efféle gondolatok az én fejemben is motoszkálnak. És még csak nem is szégyellem magam, lelkiismeret furdalásom sincs.
Arról ábrándozom, hogy ha mondjuk a repülőt egy fekete lyuk magába szippantaná, akkor undorító űrszennyeződés árán, de megszabadulnánk a mi génbankocskánktól.
Az is megoldaná problémáink lényegét, ha mágneses mező térítené el a gépet, és utasait egy bennszülött törzsre bízná.
Aztán, hogy ebben a sajátos szokásokkal élő törzsben milyen sorsot álmodunk hazánk atyai jótevőjének, azzal elfantáziálgathatunk kedvünkre.
Legalább az ábrándozás "kancsalul festett egével" vigasztaljuk magunkat, ha már úgyse tudunk megszabadulni a szörnyű valóságtól, ettől a vérszívó piócától.