2015. március 2., hétfő

HÁROM NAP SZABADSÁG

Nem így indult, mert a panzió büszkén hirdette, hogy wifi van.
Nem volt.
Így aztán kaptatok három nap szabadságot, melyben benne foglaltatott, hogy megkíméltelek benneteket a nagyívű évértékelő beszéd részletes méltatásától, és ezen most sem kívánnék változtatni.

Annyit talán, hogy a Nemzet Lepisilt Lángesze szokás szerint hazudozott, mint a sebesült katona, viszont már a hívei is unják, sehol semmi világmegváltó lelkesedés, sehol semmi zászlólengetés.
Simicska is hallgat - egyetlen szóval elintézte a Hírtévések bátor kiállását a Vezér mellett, akik azt mondták el nézőiknek a hajdani irodalmi színpadok stílusában, hogy szerintük a Vezér nem mici, mire is Simicska felvilágosította őket: dehogynem.
Ez meggyőzőbb volt, mint egy félórás interjú, ha valaki ismeri őt, hát ki ismerheti Simicskánál jobban?


Az évértékelő elgurult, mint a Vezér tablettája, sok vizet nem zavart, az ember már belecsömörlik a hazudozások hallgatásába is.
Aztán jött a javaslat: Paksot titkosítani, mígcsak az utolsó Fideszes potentát is égnek nem rakja a bakancsot - addigra el lehet majd szépen porlasztani a bevételeket, mégha a bűnjelek meg is maradnak, - majd jönnek a történészek, és megvédenek, oszt jónapot! - gondolhatja Orbán.
Magyarország erősödik - ez volt felírva a pulpitusra - Orbán gyöngül, ezt meg a nézői gondolták, szinte kivétel nélkül.


Mindenesetre a Veszprém utáni helyzet gyökeresen megváltozott, a győzhetetlenség mítosza odavan, a Vezérről is kimondta, ha nem is a szabóinas, de a szabómester, hogy meztelen és nagy az esély, hogy ütemes rendszerességgel törnek ki olyan botrányok a közeljövőben, melyek igencsak hasonlítanak majd a Buda-Cash ügyre, melyen most egy komplett ország szörnyülködik: hova tűnhetett ennyi pénz?
Hát hova?


Ami a hírekben szerepel és amiről tud a közvélemény, az csak a jéghegy csúcsa, pasa-parkostól, mindenestől.
Az igazi pénzek nem lakásokban üldögélnek, hanem mindenféle tongai meg karibi bankszámlákon pihennek.

Az ilyen Pasa-parkok meg Vuitton - hátizsákok csak annak a jelei, hogy milyen nehéz az átlagember képét mutatni annak, aki forint-milliárdos, hát még annak, aki dollárban is megüti ezt a mércét...
Azt is mondják az okosok, hogy hol van egy bankrablás, egy bankalapításhoz képest?
A kanyarban sincs, és mint tudjuk az érintett bankokat mind-mind a Fidesz gründolta a takarékszövetkezetek kisbetéteseinek és tulajdonosainak pénzéből.
Semmiért nem bohóckodunk, a Fidesz tudta, mit csinál, és lehet, Simicska is tudja csak ő már ebben nem volt benne.


Aztán a nemzetközi helyzet is fokozódik, Orbán az utóbbi hetekben többször fogadott már örök hűséget Amerikának, mint egy rutinos házasságszédelgő, de azért naponta kapja a figyelmeztetéseket, hogy Birkaországban ő lett a fekete bárány.
Néhányan még cuppognak is hozzá, hogy abból jó a pörkölt, csak az a baj, hogy ez a bárány már egy faggyús, minap herélt öreg ürü, aki ma még azt hiszi, hogy megúszhatja, pedig nem...
Moszkvában megöltek egy ellenzéki politikust, persze mindjárt felcsendült a kórus, hogy Putyin ölette meg, mert könyvet akart megjelentetni Putyin szerepéről Ukrajnában.
Lehet, de az is lehet, hogy nem, hiszen Putyin volt a legkevésbé érdekelt egy olyan gyilkosságban, melyet Moszkva kellős közepén, a Kreml mellett követtek el, éppen csak az hiányzott, hogy az áldozat vérével írják a járdára: Itt jártam!  
Putyin...
Ellenben Amerikában már pedzegetik, hogy az elkövető esetleg a CIA volt, orosz források meg orosz nacionalistákat sejtenek a háttérben.

Szóval, csúf dolog a politika, egészen jól elvoltam nélküle most majd három napig, de majd visszazökkenek.
Tekintsétek ezt fenyegetésnek!

:O)))




31 megjegyzés:

Frank írta...

Kissé aggódni kezdtünk, már az is felmerült némelyik hűséges olvasódban, hogy úgy megfeküdte a gyomrodat a min. elnök bennünket leinkorrektező beszéde, mintha szalmonellás libacombot vacsoráztál volna.

nemóvatos írta...

A panziós meg szégyellje magát!

kekec írta...

Pupu
Nono, ne fenyegess, inkább legyél Old Spice: "Ez bizonyosság, nem ígéret"
De tényleg kezdtünk aggódni, amikor a magas labdákat nem ütötted le!

Névtelen írta...

"...Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?..." - Brecht: Koldusopera (1928) - Így.

Kapat írta...

Na, végre!!! Hiányoztál! :-)

hello írta...

Fő, hogy Te vagy! A Wifi hiánya legalább valódi 3 napos pihit nyújtott Neked. Szurkoltamm, hogy ne pl. influenza tartson távol a blogírástól. Ha amúgy a panzió kényelmes volt, akkor ennyi kikapcs Neked is járt!

Mindenesetre a politikai gyilkosságok nem ismeretlenek - ha jól emlékszem, az RTL Híradója szedte össze, az utóbbi években
mennyit és kik ellen követtek el
oroszok ellen.
Az embernek hazai pályáról meg eszébe jut az autóról leesett létra például, no meg Simicska ominózus mondata a saját lehetséges végzetéről - márpedig ő nem az a nyeretlen kétéves, aki csak beszél bele a világba...

Zsóka írta...

Az Alaptörvény szerint nem lehet csak úgy szabadságra menni! tehát: valamilyen eljárás természetesen elindul.

PuPu írta...

Nekem azért eszembe jutott az USS Maine hadihajó, az iraki vegyifegyver, a gleiwitzi rádióadó elleni támadás és a többi manipulatív és az "áldozat által kreált casus belli...
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/02/paul-craig-roberts-cia-gyilkolhatta-meg.html#.VPQvGPmG85Q
:O)

PuPu írta...

A helyi fideszes körzetvezető hozzájárult a szabadsághoz, természetesen a palacsinták 15%-át leadtam neki, díszdobozban!
:O)

Kibic37 írta...

A díszdobozt nem kellett volna ...

Kapat írta...

Én pedig a palacsintát hagytam volna ki belőle! :-) Ezeknek úgyis csak a csomagolás számít. Sőt, mostanában arra sem nagyon adnak.

hello írta...

Azért egy picit térjünk vissza közös kedvencünk friss sziporkájához oly hőn imádott nemzete politikailag inkorrektté minősítését illetően.
Segítsetek, hogy jól értelmeztem-e: abbéli neheztelését akarta így kifejezésre juttatni, hogy kb. 1 millió szavazója képes volt őt meg a pártját rútul cserben-csarban hagyni?

Kibic37 írta...

Most olvastam:
"Ha nem vigyázunk, azok fognak minket korrupcióval vádolni, akik szétlopták az országot!"
ex.hu/video/2015/02/27/orban_viktor_veszprem/
Sajnos a videó már nem elérhető :(((

Hát mit mondjak? Van az a bőr azon a pofán...

Kibic37 írta...

Egy kis adalék az "...akik szétlopták az országot"-hoz:
http://index.hu/belfold/2015/03/02/kiss_szilard_keleti_nyitas_moszkva_es_orgovany_1_resz/

napéj írta...

Púpos Teve!
Milyen üdítő lehetett volna, ha az a wifitől mentes, meghitt hangulatú három napos panzióbeli szabadság - wellness témájú blogra ihlet...
https://www.youtube.com/watch?v=0vTsbKhUBwI

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Nagyon örülök, hogy sem influenzás sem ebolás nem vagy, úgy, hogy hajrá!

PuPu írta...

Palacsintamérgezés nem jáccik?
:O))))

Névtelen írta...

Hohó! Nem úgy van a'
Én holnap a plenáris ülésszakon képviselői inditvány keretében törvény javaslatot fogok benyújtani - A blogírók életpálya modelljéről!
Abban demokratikusan meghatározzuk, hogy egy évben hányszor lehet welness, fitness és a hostess!
Nem csak úgy itthagyni egy bandát?! Micsoda viselkedés ez kérem? :O))

pleinair írta...

Orbán évértékelője engem se rendített meg. Hogy magyar ember természeténél fogva politikailag inkorrekt, azt talpnyalói gyűrűjében saját bőrén tapasztalhatta meg.

Bennem az okoz aggodalmat, amit a facen olvastam. Egy csoport március 15-re Kossuth téri tüntetést szervez

a "teljes politikai elit ellen"
-------------------------------

Ideológiáját Orbántakaroggy! című. Bartus hatásról árulkodó cikkben fogalmazza meg a szerző. A vele egyetértő értelmiség válaszaival se tudtam egyetérteni.
Biztos nem aratok sikert náluk az alábbi pár sorommal:

Válasz az "Elég volt a tapsikolós sétákból végezzük el végre amit oly sokan akarunk" csoportban idézett Orbán takaroggy c cikk kommentjeire:

De szép is lenne, ha a parlamentben orbán szervilis álellenzéke, az LMP és a Jobbik ülne!!! Szálljunk már le a földre! A mi sorsunkkal ne szórakozzon doktriner szellemi "elit, Jobb ötlet híján ne a néhány tisztességes politikus KIREKESZTÉSÉN törje a fejét, hanem a hatalom eltakarításának gyakorlatban is kivitelezhető módját tervezze meg! És ne a kormányváltást akarók MEGOSZTÁSÁN munkálkodjon, hanem az "egységben az erő" elvének megvalósításán! Ne hagyja, hogy a vészesen terjedő Bartus-kór legyűrje a józan eszét!!



Marika Anikó Benkő írta...

Pleinair
Egyetértek veled. Veszélyes ez a módszer és rosszul sülhet el sokak számára. A kormányváltást átgondoltan akarók megosztása pedig sikeres.Ez látható, tapasztalható a face-es ellenzéki csoportokban. Tudom, többen sokáig köztük voltunk.Sok megmozduláson részt vettem magam is.Lehet a téren tüntetni, voltak már ott nagyon sokan is...Igaz, csak egyszer, amikor mások szervezték oda a tüntetést, aztán a szervezők elmentek,(nem volt szép tőlük) a tömeg meg vagy 2 órán át még nem mozdult, rendőri felszólításra sem.Végül a rendőrök
kiszorították őket.Körénk meg kordont húztak.Másodszor meg akkor voltak még sokan, mikor Heller Ágnes, Gulyás Balázs, Kész Zoltán...stb voltak a szónokok, az jól szervezett volt. Az OGyM által szervezett tüntetések létszáma 200-400fő közt mozgott, fegyelmezetten zajlottak le.
Márc. 15.-e az más lesz. A térre is van ugyan OGyM-es tüntetés szervezve, de az időpontja alkalmazkodik a Szabadsajtó útja utáni "sétálós" megmozdulás utánihoz.Azt szeretnék, ha ott zárulna.Itt csak az a félő. ha a szervezők megint elmennek, akkor ki vállalja a felelősséget, ha a tömeg az akkori márc.15.-i eseményeket felidézve át akarja újra élni, s beindulva elindul, nem éppen átgondolva, hogy milyen következményekkel járhat?Ebben az esetben ,--- gondolom én,-- átveheti az irányítást az OGyM vezetője, hiszen onnan már az a,-- szintén bejelentett tüntetés--következhet. De kordában lehet-e tartani olyanokat, akik nem ismerik, most látják/hallják először? Simán beszivároghatnak balhézni vágyó fiatalok, jobbikosok, fideszesek... akiknek ez lesz a "kiadott munkájuk"?Vidékről is sokan megyünk. Nem tudom. Csak reménykedni lehet, hogy a szervezőktől a résztvevőkig mindenki észnél lesz.

Marika Anikó Benkő írta...

PuPu
Így legalább jól kipihented magad.Lehet, a panziós is az olvasód, és egy kis átveréssel biztosította a teljes kikapcsolódást számodra. :O

kekec írta...

helló
a nemzeti inkorrektség mennyiben különbözik a genetikailag alávalóságtól? Hogy az egyiket állító ellen hőbörögtek és kiüldözték az országból?
Mert én nem látok különbséget, tehát a másikkal is úgy kellene eljárni. Ráadásul a korábbi üldözéssel szemben ez meg is érdemelné.

napéj írta...

Névtelen 20:51
Ezt a zseniális törvény javaslatot én már meg is szavaztam.
Mindenki annyit wellnessezzen amenyit szuflával kibír!
Mellesleg ez jótékony hatású, mert a wellness szufla kisugárzása egyébként is gyönyörködtet.
Főleg a játszmaelméleti megfejtőket :-))))

PuPu írta...

Egy tevének is jár a dagonya, de az már mégiscsak sok, ha közben lekötözik a patáit...
Ellenben , kedves kekec, Kertész Ákos nem alávalóságról beszélt, hanem arról, hogy a magyar genetikailag _alattvaló_, ami azért nem ugyanaz.
Persze vannak alávaló alattvalók is...
A törvényjavaslat pedig orbánista összeesküvés, már itten világítok is a telefonommal, miközben átmegyek a szobából a konyhába!
:O)))

napéj írta...

Akkor lessük és csendben tanulmányozzuk a (meg)világítás hatásrendszereit!
:-)))

pleinair írta...

Marika Anikó Benkő,

Ennek a szervezetlenségnek legfőbb oka a tapasztalatlan "civilek" hisztérikus politikus-ellenessége.
Már ott tartanak, hogy az "Orbántakaroggy" helyett válogatás nélkül, a "teljes politikai elit ellen" akarnak tüntetni a Kossuth téren.
Ezt azzal magyarázzák, hogy idézem:
"...Az ellenzéki képviselők kivétel nélkül megszegték a Magyar Köztársaságra, annak Alkotmánya megtartására tett esküjüket és beültek a Magyarország nevű NEM MAGYAR állam országgyűlésébe és felesküdtek annak ÉRVÉNYTELEN (és egyben illegitim, de ez kisebb súlyú dolog) alaptörvényére!"
..." itt nem 0rbánnal van a baj vagy a kormánnyal.. Velük IS. Ők voltak az "elkövetők".. de "társtettesként" ebben a TELJES ELLENZÉK részt vett és részt vesz a mai napig! Ezért nem old meg semmit egy kormány váltás!"
Így az ellenzéki képviselőkre is vonatkozik az
"(elszámoltatás, közügyektől való eltiltás és akkor szerintem még összetehetik a kezüket sírva, hogy nem a parlament elé lesznek sorban lámpavasra húzva, akkora politikai bűntény amit tettek)"

E szerint a szélsőséges nézet szerint mindenkinek, aki részt vett a politikában, híveivel együtt el kell tűnnie a föld színéről, akár tisztességes volt, akár nem, mert kivétel nélkül mindegyikük áruló.
Lesz itt anarchia, kirekesztés, veszekedés, magyar vircsaft 15-én!
Orbán meg a TEK-ével, rendőrségével készenlétben röhög a markába.

TEK-né írta...

Pleinair 9:55
"Akkor lessük és csendben tanulmányozzuk a (meg)világítás hatásrendszereit!"

hello írta...

Kedves Pleinair és mások, gondolom, hallottátok Olgánál Kónya Pétert, aki március 30-ára szervezi a Kossuth térre a rendvédelmiseket és mindenki mást is, aki odajön, és csatlakozni akar. Aznap ugyanis épp ülésezik a parlament. És bejelentette, hogy a végén NEM fogja megkérni az egybegyűlteket, hogy menjenek haza...
Olga próbálta firtatni, hogy ez mit jelent, de nem kapott rá értékelhető választ.
Hát, nem tudom.
Én a bohócforradalmuk alkalmával ott voltam velük, teljes meggyőződéssel - ezúttal nem tudom. Ez így aggaszt.

góbé írta...

Kedves Hello!

Ne az aggasszon az amit Kónya mondott. Már tavaly október-novemberben rá kellet volna jönniük, hogy a magyarnak nagyon nagyon tele van a hócipője...
Akkor egy óriási döbbenet volt a tömegben, amely leküzdve korábbi félelmeit az utcára vonult, megérezve saját erejét, korrekt, kemény hivó szóra várva, azt kapta önjelölt vezéreitől, hogy viszlát egy hónap múlva, meghogy szerveződjetek, meghogy - ha jól emlékszem, a tévedés jogát is fenntartva, - menjetek a p.csába...

Ez szembeköpése volt a tömegnek, nem csoda hogy leült az egész, mielőtt bármi maradandót alkotott volna, amelyre pedig oly annyira vágytak tizezrek az utcán, s milliók otthon a fotelben.

Csak nézd meg, márc. 15-re felhangzott-e bármiféle komolyan vehető, hivó, gyujtó szó? Pedig az a forradalom ünnepe kellene hogy legyen, aktualitása talán sohasem volt még ekkora.

Inkább azon kellene aggódnunk, hogy a "ner" mint az ebola beleitta magát a valódi nemzetbe, fertőz, rombol szétszakitja a társadalmat, mellyel nagyon időszerü lenne elhitetni, hogy hogy erőt, egységet mutatva képes lehet elzavarni a zsarnok maffiafőnököt.
A hivatalos ellenzék leszerepelt, permanens, célzott tüntetések, permanens, a rabló, maffia-állam ütőerére ható, erőt mutató polgári engedetlenségi mozgalmak azok, melyekkel esély van bármit elérni...
Kónya, - remélem - ezt ismerte föl...





pleinair írta...

Kedves Helló,
engem inkább az a csoport aggaszt, amelyik orbán elleni tüntetés helyett polgári hidegháborút hirdetett meg 15.-én a Kossuth térre. Deklaráltan a társtettesnek, árulónak kikiáltott ellenzéki politikusok, pártok, vagyis a "teljes ellenzék" ellen szít gyűlöletet.
"összetehetik a kezüket sírva, hogy nem a parlament elé lesznek sorban lámpavasra húzva"- írják. Bartus szövege köszön vissza írásukból, az ő ideológiája hullott a fejükben termékeny talajra, ebből sarjadtak ezek az őrült gondolataik.

Orbán helyett ez ellenzékkel akarnak leszámolni. Mi lehetne ebből, ha tömeget bolondítanának meg, polgárháború?

Kónya elsősorban azt ismerte fel, ha az Együttben marad, nem hozhat önálló döntéseket. Elege lett a passzív várakozásból, a langyos szócséplésből, abból, hogy Juhász elismerésre méltó egyszemélyes akciója mellett tétlenségre volt ítélve.
Részemről örülök, hogy tettekre szánta el magát. Ő a többi szervezővel ellentétben nem kirekesztő. Ha jól érzem, Váradi Zoltán is normális. Ha ők szervezik a tüntetést, nem hiszem, hogy brutálissá fajul. Olga faggatózása bennem is félelemmel vegyes gyanakvást keltett.
Szerintem Kónya még maga sem tudta, hogy fog történni a tünti befejezése, de semmiképp nem akarja, hogy olyan suta módon történjen, mint ezelőtt pár alkalommal.


pleinair írta...

Azt hiszem tévedtem: Vajda Zoltán, nem váradi