2015. március 7., szombat

INSALLAH

Isten a hatodik nap végén kicsit kilógatta nyelvét és széttekintett művén.
Tulajdonképpen tetszett neki a mű, de valami mégis hiányzott, valami nyugtalanította.
Aztán a homlokára csapott: hát persze!
Mi van, ha ez a nyomorult Sátán egyszerre csak a hátam mögé lopódzkodik és tunikán billent?
Ezzel összevonta gondterhelt szemöldökét, vetett egy pillantást a vudu-bábúra, melynek nagy orrán már egyetlen új tűnek sem volt hely, majd megteremtette a TEK-et.
A Sátán ezen a fejleményen teljességgel elszomorodott, és elégedetlenül dörmögte: Mit ér a terrorelhárítás terror nélkül - és csettintett egyet az ujjával, mire is a földből, mint a dudva előbukkantak a terroristák, hónuk alatt bombákkal, kardokkal, amerikai fegyver-rendszerekkel, modern terepjárókkal, és némi módszertani vita után megalapították az Iszlám Államot.


A lépés várható volt, hiszen Nostrodamus előírta az új iszlám vallási hódító világrajövetelét, márpedig az ő jövendölésében bízhatunk.
Ennél jobban már csak az emberi hülyeségben, hiszen a problémát Amerika gründolta.

Az USA nagy hozzáértéssel kezeli a vallási problémákat, hozzávetőleg azzal a metodikával dolgozik, mint hajdan, katonakorunkban a krumplit pucoltuk - hat késvillanás krumplinként, és az összes krumpli egyforma lett - kis krumpli - nagy krumpli, egy a méret...
Amerika is így kezeli a világot, villog a kés és dolgozik szorgalmasan, valahogy mégsem akar a világ egységesen fehér, angolszász protestánssá válni, ellenben a krumplik hol itt-hol ott lázadnak.

Így aztán a világ vezető hatalma egyre inkább ahhoz a cirkuszi tányérpörgető artistához válik hasonlatossá, akinek már túl sok a tányérja és csak pillanatok kérdése, hogy egy-kettő leessen a földre.

A Nyugat nem tanul semmiből.
Amerika először nekikergette a tálibokat az oroszoknak, kiképezte és felfegyverezte őket, aztán amikor az oroszok kivonultak, akkor az USA bevonult és nem győzött csodálkozni, hogy a saját fegyvereit használják ellene, és az istennek se akarnak megtérni, hanem lövöldöznek mindenre, ami mozog, kivéve a heroin-szállítmányokat, mert az üzlet, az nem játék.
A kudarc nem keserítette el Amerikát, ahol láthatólag nem választanak, csak küldetéstudatos és hittérítői vénával rendelkező elnököt.
Ha csepp esze lett volna, akkor Che Guevara se Bolíviába megy, hanem indul az amerikai elnökválasztáson, végtére is mindegy, hogy melyik társadalmi modell exportját támogatja, első a küldetéstudat...

Mindenesetre a hatékony nyugati támogatással megszervezett, forradalomnak nevezett katonai puccsok sorozata úgy megtermékenyítette a közel-keletet, mint gúnár a libát, a tojásból pedig kikelt az iszlám állam, kalifástól, nyakazásostól, mindenestől.
Az amerikaiak meg még most sem kaptak észbe, minap jelentették be, hogy úgy döntöttek, elkezdenek fegyvert szállítani a szíriai "mérsékelt lázadóknak", akik attól mérsékeltek, hogy gyilkolnak ugyan, de legalább nem eszik meg az áldozat szívét, ugye.
Namármost az ingyen fegyverosztáson elszemtelenedett kalifa kezd kínossá válni, merthogy a gyilkosságokról video is készül, míg Afganisztánból nem kaptunk harctéri felvételeket, pedig az sem lett volna piskóta.
Meg Csecsenföldről sem, a csecsen harcosokról sem, kiknek szabadsága oly drága nekünk.

Ott az elfogott ellenfelet nemes egyszerűséggel kiherélik, levagdalják róla a kilógó részeket, majd humánusan és tesco-gazdaságosan megetetik az absniclivel őket, nem megy ott kárba semmi.


Nagyurunk úgy döntött, hogy mi is érdekeltek vagyunk ebben a csetepatéban, és fel kell emelnünk a harci zászlót az Iszlám Állam ellen.
Igaza is van, hiszen rá is vonatkozik a mondás: akinek van egy kalapácsa, mindent szögnek néz.

Akinek terrorelhárítói vannak, annak el kell hárítani a terrort, ha van, ha nincs.
Csak az a baj, hogy a harctérre nem a terrorelhárítók mennek majd, hanem szerencsétlen szerződéses katonák.
Amerika ugyanis felkért bennünket némi fegyveres részvételre, a kis mici meg nem mer nemet mondani.
Pedig ha valamikor, akkor most aktuális lenne a hepciáskodás, ugyanis ha beszállunk ebbe a balhéba, akkor azonnal célponttá válunk, és elveszítjük eddigi relatív biztonságunkat.
Ez egészen addig viccesnek tűnik, míg az első autóbuszt fel nem robbantják a terroristák, akik amúgy is szeretik az ilyen slampos országokat.
Ami meg a TEK-et illeti, azonnal kiderül majd, hogy a jelmezbál nem azonos a terrorelhárítással.
Abban az országban, ahol amatőr patkányok akkordban ölhették a cigányokat hónapokon keresztül, ott nem sok jóra számíthatunk, a titkosszolgálatok pedig - hála Kövér és társai áldásos tevékenységének - mára egy kalap szart se érnek, hogy kissé rusztikusan ábrázoljam az elszomorító valóságot.


Azt mondta a Vezér, hogy majd konzultálni kell az ellenzékkel, aztán konzultáltak és kiderült, mindenki ellenzi ezt a kis kalandot.
Jelenleg legfeljebb átutaznak rajtunk az Iszlám Államhoz csatlakozni kívánók, meglehet, ezután meg is állnak majd egy bombányi időre.
Viszont végre harc lesz ez a javából, kiélheti magát a Nagy Stratéga...
Persze lesz ennek hozadéka is - végre lehet lehallgatni, megfigyelni, nyomozni, követni gond nélkül, hiszen itt az indok: az iszlám Alibaba életére törhet!
Persze az is lehet, hogy át kell térnünk a mohamedán hitre, ha Nagyurunk ismét hitet vált - ha Anikó asszony szül még egy babát, akkor a kicsit már ebben a hitben nevelik majd fel, a kormányzati gépkocsiparkot meg kicserélik tevékre.


Jaj.
Kár, hogy nem lehet ezen gondtalanul nevetgélni, hiszen a veszély reális.
Sajnos, - úgy tűnik - kevesen érzik még ezt igazán.

Majd talán az első lefejezett magyar katona után.
Hát majd meglátjuk.
Insallah - ahogy Allah akarja, ugye...

:O))) 

27 megjegyzés:

Névtelen írta...

Megjegyezném, hogy a magyar kormány 'hivatalos felkérést' kapott az USA-tól, nemet mondani szinte lehetetlen.
Érdekes, hogy a Jobbik tiltakozott egyedül a katonai szerepvállalás ellen, most, hogy a fideszes kétharmad elúszott, érdekes lesz, hogy kik nyomnak majd igen gombot.

http://mno.hu/belfold/a-jobbik-elutasitja-a-magyar-katonai-szerepvallalast-1275969

nemóvatos írta...

Felelőtlenség és sunyiság határok nélkül:
http://www.origo.hu/gazdasag/20150306-meglehet-a-ketharmad-az-iszlam-allam-elleni-magyar-missziora.html

Avi írta...

Azt hiszem most nem osztom a nézeteidet. Gondolod ha úgy teszünk mint a strucc aki a fejét homokba dugva boldog, hogy már nem látja a veszélyt, akkor nem leszünk majd célpontok mi is? Persze van veszélye, hogy itt is előjönnek a szunnyadó iszlamisták. Persze a legkényelmesebb álláspont ha megvárjuk míg mások elsimítják a veszélyt és utána nyugodtan szivarozgathatunk. Gondolj csak Vonára aki szerint az iszlám a megbékélés vallása. Talán nincs is miért csodálkozni, miért szavazott úgy ahogy.

kekec írta...

nemóvatos
Basszuskulcs. A DK-nak és Gyurcsánynak már teljesen elment az esze? Még Vona és a Jobbik is reálisabban látja, hogy
mit kell nyilatkozni!
Pláne, hogy semmi előnyük nem származik a dologból, de közvetlen felelősség terheli majd őket bármely terrorakció áldozataiért! Ráadásul lesz egy PRECEDENS, hogy rajtuk múlik "nemzeti kérdésben" a kétharmad, amit állandóan a szemükre lehet hányni.
Én mindig próbáltam őket mentegetni, ha a nem túl szimpatikus lépések (pl miskolci pásztorozás) láttam politikai rációt. De ebben semmi ilyesmit nem tudok felfedezni. Ez egyszerűen gyalázatos.

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

Kína, India, Japán és az egész ázsiai környék vallásával nincs gondja a Földön élő emberek többi részének. igaz, van ahol halállal büntetendő cselekmény a marha bélszín félig átsütve, de hát lehetnek vegetáriánusok tőlünk.

A zsidó-keresztény-iszlám azonban egy tőröl fakadt ágas-bogas furcsa gyümölcsfa, mint nagyanyám fái voltak. Egyik ágán szilva termett, a másikon ringló, vagy körtét és almát is termett egyazon fa.

A keresztények időnként előszeretettel csináltak pogromokat, és ölték le a zsidókat, máskor az iszlám hódította el a keresztény területeket, majd voltak keresztes háborúk is. Mindhárom vallás hívői elvben ugyanabban az Istenben hisznek, amely egy, de aztán a részletekben olyan ellentéteket sikerül a teológusaiknak találni, amivel feltüzelve, indokot tudnak adni híveknek a másik nézetet vallók legyilkolására.

Az ISIS nyugati országokban felnőtt, a gazdasági periférián szocializálódott, muszlim hívők közül sokat vonzott. (J. Updike: A terrorista). A iszlámnak nincs Rómája, csak egymással harcban álló felekezetei, és több potenciális önjelölt, aki egyetemessé akarná tenni a saját nézeteit. Értelmes, gondolkodó muszlim barátom (egy gazdag arab országban él) a napokban arról próbált meggyőzni, hogy az ISIS a nyugat kreálta szervezet, amit azért hoztak létre, hogy majd erre hivatkozva beavatkozhassanak.

Ezen kicsit vitatkoztunk, és eljutottunk oda, hogy ezt az iszlám országoknak kellene rendezni, de egyben átgondolni azt is, hogy ne hülyeségekre költsék a pénzeket, hanem oktatásra, nevelésre, valódi gazdaság építésére. A pénzben úszó hívők pedig az iszlám kamatszedés tiltása elől menekülve ne nyugati bankokba tartsák a pénzüket, hanem fektessék be, építsenek egy jól működő, muszlim világot. Mindenki nyerne, és mindenki boldogabb lenne.

Ez nem viktor kérdés, és nem dk. Azonban ilyenkor látszik csupaszon, hogy egy gondolkodó vezeti az országot (vagy ellenzékből azt szeretné valaki) és képes-e túl látni a saját pocakján.

nemóvatos írta...

Avi!
Ez a veszély azoktól akik el tudnák simítani elég távol van ahhoz, hogy csak simogassák.
Mi meg (néhány adrenalinfüggő politikai kalandor kedvéért) magunkra húzzuk azt amiből kimaradni kellene.

MoonRiver írta...

Nem. Nem! Nem!!! Egy katonát se, sehová. Nem is vezetett eddig (halálon kívül) sehová. A DK térjen észhez, mielőtt Orbánt támogatná, és ne tárja szét fél év után a karjait Gyurcsány, hogy ebben tévedtem.
Mi elküldenénk 150 katonát, fogalmam nincsen, mit számít ez ott, de onnan elég 1!! (S nálunk halnak ezrek esetleg.)
Nálam okosabbak sem tudják, a terror elhárítására, megelőzésére mi lenne a jó eszköz. A fegyver...nem hiszem.

Névtelen írta...

Racionális

http://alfahir.hu/az_iszlam_allam_az_usa_titkos_hadserege

https://www.youtube.com/watch?v=Ba0jpRjGFDo

https://www.youtube.com/watch?v=tgLj5s0Xk8A

sphagin írta...

Névtelen írja : "Megjegyezném, hogy a magyar kormány 'hivatalos felkérést' kapott az USA-tól, nemet mondani szinte lehetetlen."


Ha így áll a helyzet, márpedig így áll, akkor miről beszélünk ?

Vona is csak az eszét játssza, hogy mást mondjon, mint a FIDESZ, mert ő megteheti.

A DK is ezt mérte fel valószínűleg !
Van elég probléma a magyar-amerikai kapcsolatokkal éppen elég. Jobb nem szaporítani a különállásunkat hangoztató megnyilvánulásainkat.

Vannak dolgok, amikből nem szabad kimaradni, mert "megjegyzik" !

Persze ettől még PuPunak igaza van és az is sovány vigasz, ha kiderülne, hogy a szövetség is téves döntéseket hoz.

Az is valószínű, hogy nekünk igen kevés dolgot kötnek az orrunkra és infó nélkül csak találgathatunk és értetlenkedhetünk.

Amit tudok erről, az viszont nem teszi szimpatikussá az ISIS-t !

A harcosok kiküldése viszont csak önkéntes alapon kellene, hogy megtörténjen.
Hagy háborúzzanak azok, akik önként szeretnék öletni magukat, ha már az iszlám kedvéért is megteszik ezt egyesek !

Geza írta...

Barati szimpatiabol nem nyomtam meg a "nemtetszik" gombot, pedig igazabol ahhoz lett volna kedvem. A helyzet valahogy ahhoz hasonlo, ha (kepzeletben) a horty idok alatt esetleg nyilvanosan az a kerdes merult volna fel, hogy 1939-ben az orszag szakitson-e a nemet orientacioval es segitsen-e a majdani szovetsegeseknek a fasizmus megallitasaban. Mindez annak ellenere, hogy az akkori magyarorszag sem kulonbozott tul sokban az akkori nemetorszagtol. Persze ertem en, hogy kicsit hanyingeres ezt a fszt tamogatni barmely ugyben, de felhaboritonak tartom az ISIS ugyet teljes egeszeben az amerikaiakra tolni. Tovabba:

a) akiket kikuldenek, azok onkent, eleg jo penzert mennek, *nem* elfogadhatatlanul magas halalozasi rataval. Felnottek vagyunk, mindenki tud merlegelni.

b) nem lehet orokke a fejunket a kunsagi homokdunekbe dugni. Az ISIS brutalitasa vegtelen, kart okoz a nagyszamu (egyebkent bekes) iszlam kozossegnek es az azon kivulieknek is. Ezek a patkanyok nem fognak szepszobol erteni.

c) sok orszag reszt vesz a radikalizmus elleni harcban. Nem hiszem, hogy amikor kituno nyugat europai barataink a kozottuk elo szelsosegesekkel szemben nyiltan felveszik a kesztyut, akkor az egy olyan borzalmas nagy aldozat, ha par szaz *onkentes* kimegy egy kicsit ugykodni ezek ellen.

UGYANAKKOR: teljesen igaz az is, hogy ezzel a genyoval egy platformon lenni barmiben is eleg kellemetlen. Persze megnyugtataskent: a hetkoznapok ugyeiben pontosan ezt tesszuk, hiszen arra mindenki tud epp eleg magyarazatot, hogy ez a manus miert osztja az eszt meg mindig.

PuPu írta...

Gézám, nem az a baj, ha néhány katona odamegy, hanem az, ha néhány terrorista idejön.
És akiket azok esetleg felrobbantanak, azok nem lesznek önkéntesek, jó pénzért...

Geza írta...

Nezd PuPu, nem kell senkinek sem effektive harcolni veluk ahhoz, hogy oek azt gondoljak, hogy az ellenseguk vagy. Eleg, ha a humorerzeked kisse tagabb az ovekenel, vagy esetleg egy szep magas toronyhaz 40. emeleten dolgozol, mint egy atlag hivatalnok. Azonfelul, ha mindenki, csak a minimalis szinten is kiveszi a reszet ezeknek az orulteknek a megfekezeseben, akkor nem mondhatja senki, hogy az "uzlet rizikos", mert mindenkinek egyforma az eselye. Nem hiszem, hogy a "sunnyogas" jo politika, mikor alapveto elvekrol van szo.

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

PuPu, tehát szerinted a legjobb, ha meglapulunk, sunnyogunk, abból nem lehet baj?! Na látod, ezért nem vágja senki pofán azt a kis akarnokot sem, mert hátha valami hátrány éri még a végén. Nagyszájúan hősködni, mindennek elmondani elmeritek itt, de tenni, az már veszélyes. Az élet nem egy olyan játék, ahol csak nyerni lehet, hanem néha férfinak is kell lenni és ha ezt vállalod, akkor az is előfordul, hogy Te is kapsz egy pofont, vagy jól beléd rúgnak. Ezután fölállsz, és mehetsz tovább, ha élni akarsz, szabadon. Nem attól kell félni, hogy milyen rosszat tehetnek velünk, hanem mit tehetünk azért, hogy sem velünk, sem mással ne tehessék undorító férget azt, amit akarnak. Ha megfélemlítenek, akkor nyertek. Viktor ezt teszi és jártatja a száját, amíg nincs egy olyan szemben álló, aki meg meri neki mondani - és nem puszta üzleti érdekből, mint eddigi haverja Simicska teszi -, hogy "haver, te egy szemétláda, gennyes alak vagy, aki csal, lop, hazudik".

Ha mi arra várunk csak, hogy mikor teszik mások helyettünk, amit nekünk kellene, akkor ugyanazt tesszük, mint azok a muszlimok, akik mondogatják: az iszlám nem ezt tanítja, majd a nyugatiakra kenik az egészet. Fenét. Ismerjük a keresztény történetet, amiben vérrel és vassal folyt a küzdelem, és sehol nem voltak amerikaiak, meg dekadens nyugat, hanem emberek csoportjai fizikailag kinyírták inkább a másikat, mert a fejében mást gondolt, amit nem tudtak átírni, ezért inkább elpusztították.

Gyáva nyulak viselkednek így, nem szabadon gondolkodó, tenni akaró felnőttek. Ezért nyálas az egész.

Avi írta...

Géza!
Veled értek egyet. Egyébként is eldőlt ha jól olvasom. Az Együttel meg lesz az elegendő szavazat.

Unknown írta...

Hm. PuPuval értek egyet. Nemkéne..
Több közel-keleti muszlim állam is részt vesz,- vagy közösségben, mint Szaud Arábia, Joirdán, vagy egyéni akciókkal, mint Irán,- az ISIS elleni harcban. Amerika már eljátszotta a hitelét azon a földrészen. Ha Magyarország beszáll, célpontá válik, mert az iszlám véresen komolyan veszi a Thart..(Vérbosszú.) Más lenne a leányzó fekvése, ha egy közös NATO megegyezésen belül a tagországok egységesen küldenének csapatokat, lépnének fel.Ez, így, falfirka a lépcsőház falán, amiről tudjuk, hogy a házmester pofolódszkolódni szokott miatta..

Kapat írta...

Igen, a dolog eldőlt!
De mit szóljon az az anya, akinek a fia akár anyagi kényszerből, akár felesleges hősködésből ott veszti életét? (már ha önkéntesekről beszélünk!)
Mt szóljon az az anya, akinek gyermeke egy teljesen békésnek induló napon, mondjuk iskolából jövet, egy felrobbantott busz roncsai között leli halálát?
Ennek ellenzése nem gyáva sunnyogás, ez az ember természetes élniakarásának törvénye.
Az erőszak mindig erőszakot szül, ezt nem én találtam ki.
Töbnyire a vallási háborúknak sem a fanatizmus az oka, legfeljebb következménye. A fanatizmus sarkallja az elbutított tömegeket, hogy minden ésszerűség ellenére, meggondolás nélkül vessék bele magukat hamis eszmék védelmezőiként ezekbe az öldöklésekbe.
A hatalom, a pénz,a területszerzés stb. állnak-álltak mindig is a háttérben.
No meg persze az öldöklési kedv, melynek soha nem azok az áldozatai, akik a csapás-ellencsapás eldöntői, kieszelői.
Csak az ember képes erre az őrültségre. Melyik állat öl az ölés kedvéért? Melyik fegyverzi fel magát a természet által neki juttatott fegyverein kívül?
Nem vagyok naív, még csak széplélek sem. Ismerem a realitásokat, tudom a magyarázatot kérdéseimre, de az értetlenkedés jogát fenntartom.

a mozgás az örömhormonok karbantartója írta...

Mivel holnap Nőnap lesz, még van idő ezt gyakorolni, mármint mindazoknak akik még férfiak:
https://www.youtube.com/watch?v=OYQJquQD6As

nemóvatos írta...

Az ISIS haragját az országunkra ráhúzó politikusok aligha számolnak önmagukra leselkedő veszélyekkel.
Az itt megnyilatkozó harcimarcik meg legfeljebb utólag meglepődnek.
Na bumm.

Avi írta...

Nemovatos-nak!
Az év legnagyobb részét olyan országban élem ahol naponta kell óvatosnak lenni, nehogy véletlenül egy autó elüssön vagy megkéseljen egy kedves békeszerető palesztin. Így nagyjából tudom minek mi lehet a kockázata. A véleményem továbbra is az, hogy nem szabad meghátrálni a világon mindenkire veszélyt jelentő iszlamisták ellen. Ők csak az erőből értenek. Talán ideillik az ismert mondás,
Amikor a szocialistákat bezárták, csendben maradtam, hisz nem voltam szocialista.
Amikor a zsidókat bezárták, csendben maradtam, hisz nem voltam zsidó.
Amikorra engem vittek el, nem maradt senki, aki tiltakozhatott volna.

PuPu írta...

Kedves harcosok, majd akkor legyetek bátrak, mikor a ti gyerekeiteket robbantgatják, a ti elfogott fiaitokat fejezik le
Ez a háború nem a mi háborúnk.
Olyan ez, mint amikor a kocsma előtt verekednek, az ellenfelek ütik egymást széklábbal meg szamurájkarddal, majd te is nyakon vágod az egyiket.
Onnantól kezdve te is ellenfél vagy, akit le kell ütni, kupán kell vágni, ki kell vonni a harcból.
És a tetejébe te ebben a szituációban nem a bátor oroszlán, hanem a hülye majom szerepét fogod eljátszani.
vannak ott erősfiúk, verekedjenek meg bátran, de ne adjuk egyetlen kiskatonánk életét se homályos célokért.
Ez a háború semmivel nem kegyetlenebb, mint amelyet a Boko Haram vagy a tálibok, csecsenek meg különféle szomáliai hadurak, szélsőséges palesztínok folytatnak, csak azokról nem tettek még fel videót a youtube-ra.
Ha Amerika odament háborúzni az olajért, akkor tudja a háborút egyedül befejezni.
Mi a NATO-ban - egy nevében védelmi szövetségben - vagyunk társai Amerikának, elég annak a követelményeit betartani, nem kell túllelkesedni azért, hogy Viktor renoméját helyrerázzuk Washingtonban.
Legfőképpen nem szeretném, ha az országom tovább süllyedne, és vallási háborút folytatna, mert szerintem a kereszteslovagok kora lejárt.
A háborút indító országok meg döntsék el, hogy győzni akarnak és akkor ugorjanak neki az ISIS-nek, szárazföldi alakulatokkal, vagy vonuljanak ki, ha tudnak.
Úgy tűnik, az emberiség nem tanul semmiből.
Mi meg még annyit sem... :O)))

PuPu írta...

Kedves Avi, nem illik ide a mondás.
Abban az államban, melyben te vélhetőleg élsz, nem az a hivatalos álláspont, hogy mindenbe bele kell ütni az orrotokat, hanem az, hogy egyetlen ellne indított támadás sem maradhat megtorlatlanul, és ezzel messzemenőleg egyet lehet érteni.
De azzal már kevésbé, ha feltűnnének a katonáitok az indonéz dzsungelekben, mert ott két törzs öli egymást.
Majd ha az ENSZ felkér, majd akkor.
Amerika nem az ENSZ és Anglia sem, emellett a politikai képességeikre jellemző a közel-keleti politikájuk, Líbiától-Irakig, Egyiptomtól-Tunéziáig.
Irán gyengébb lett?
A palesztín szélsőségeseket sikerült kiszorítani?
Sikerült elérni, hogy lemondjanak Izrael elpusztításáról?
Mindenfelé ég a világ, és minket nem tűzoltónak hívnak momentán, hanem gyújtogatónak.
Béke kell a nyomor felszámolásához, a tanításhoz és tanuláshoz, a gazdasági fejlődéshez, de nem mindenkinek ez az érdeke.
Szerintem.

PuPu írta...

Te meg ne ficeregj az örömhormonjaiddal, várd ki a sorod türelmesen, a nőnap holnap lesz.
Nem láttam a whiskysüvegedet a férfinapon, pedig mostanában volt, akkor nem izgattad fel magad ennyire...
A férfi-nő kapcsolat értékek és testnedvek cseréje, ebből próbálj elindulni!
:O)

Névtelen írta...

"...ha beszállunk ebbe a balhéba, akkor azonnal célponttá válunk, és elveszítjük eddigi relatív biztonságunkat."

"És a tetejébe te ebben a szituációban nem a bátor oroszlán, hanem a hülye majom szerepét fogod eljátszani." - ÍGY !

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

Mondjuk a szerbek nem Boszniában vagy a horvátoknál csinálták volna amit tettek, hanem a Vajdaságban. Mozgósítottunk volna és mentünk volna segíteni?

Holnap mondjuk Székely-földön elkezdik irtani az ott élőket, akkor kihez szaladnánk siránkozni?

Felháborodunk utólag is, hogy 56-ban valahogy nem jött a várt segítség. Miért is kellett volna másnak itt beavatkozni, hiszen nem az ő ügye, minek hozza magára a bajt.

Azon lehet vitatkozni, hogy nekünk ebben részt kell-e venni, vagy sem. Egy valamin nem lehet, ami PuPu kiindulása volt: mert akkor esetleg itt is robbantanak. Na ez a marhaság és az ebből levont következtetések, érvek. Ha holnap mondjuk a Vatikánt felrobbantják, akkor az a mi problémánk, vagy másé? Eldózerolják az emberiség pár megmaradt emlékét egy pár ezer évvel ezelőtti civilizációnak? Na és, kit érdekel. Lányokat tesznek rabszolgává, kit érdekel. Menjünk és dumáljunk egy jót inkább.

Geza írta...

Nekem nem azzal van (foleg) bajom, hogy magyarorszag speciel most kuld vagy nem kuld katonakat (ertsd professzionalis, arra kikepzett embereket), hanem azzal az attituddel, amely ugy gondolja, hogy ez az egesz radikalizmus csak az amcsik (meg persze a zsidok) miatt van. Ha errol a kozelmult parizsi esemenyei nem vilagitottak ra, meg persze a szepszamu nem csak amerikaiak es nem csak zsidok ellen elkovetett merenyletek, azzal nehez argumentalni. Termeszetesen, mi, akik kozvetlenul nem vagyunk erintettek a dologban - es meg a provincionalitasunk segitsegevel el is feledkezunk masok problemairol - konnyen atsiklunk a narancs ruhas delikvenseken, akik rosszkor voltak rossz helyen. Az en alvasi ritmusom sem fog valtozni attol, hogy ki mit csinal ebben az ugyben. Abban azonban biztos vagyok, hogy ha hiszunk a szabadsagban es a gondolkodas fuggetlensegeben, akkor nem csukhatjuk be a szemunket a brutalitas es a melysegesen embertelen ideologia terhoditasa elott.

a mozgás az örömhormonok karbantartója írta...

Pupu 17:46
Szerinted van remény értékek cseréjére testnedvek nélkül?
Érdekektől mentesen?
Nőnaptól függetlenül?

Kapat írta...

Ideológiák azóta léteznek, mióta ember él a földön. Csak őseink még nem gondoltak arra, hogy tulajdonképpen mivel magyarázzák meg egymás elpusztítását. Ha kellett nekik valami, hát elvették. Ha nem adtad, győzött az erősebb.
Ilyen egyszerű dolog ez. Ma is így van, csak itt jönnek a felmentő "ideológiák".
Persze hogy mindent meg lehet magyarázni, de arra akkortájt nem igen pazaroltak időt.
Nem tagadom az ideológiák létét, de nem hinném, hogy azok nevében kellene öldökölnünk egymást. Nem hiszem, hogy ez lenne a meggyőzés ideális módszere.(a magyarázkodásé annál inkább)
Nincs az a nemes cél, különösen nincs gondolat (ideológia), mely nevében bárkinek joga lenne életek kioltására.
Az ember, ha nem vállalja alantas ösztönei, tettei következményét, ideológiákat gyárt. Sőt, nagyon jól hangzó eszmerendszereket dolgoz ki, igazolásként.
Nem hinném, hogy a nagy gondolkodóink, ideológiák megalkotói, önös érdekek érvényesítésére, harcra, öldöklésre szánták volna elméleteiket.
Nem szabad elfelejtenünk, hogy az "embertelen ideológiák" sajnos nagyon is emberiek, a szó legvulgárisabb értelmében.
Mint már írtam, az állatok nem képesek megideologizálni éhségük csillapítása miatt "elkövetett" zsákmányszerzésüket. De csak addig ölnek, míg éhesek!
Ezzel szemben az ember??