2015. március 28., szombat

TOLVAJBANDA, HOL A LÉ?

Valahogy olyan ez az egész, mintha valakit szomszéd családfő  fejbevágna baseballütővel ma, majd az áldozat eltöprengve a dolgon elhatározná, hogy majd az eset után három héttel összeszedi a rokonságot, kapára-kaszára kapnak és felvonulnak megfenyegetni az elkövetőt: Irgum-burgum, többé ilyen elő ne forduljon!
Igen hatékony eljárás, a három hét alatt a púp lelappad, a düh elenyészik, a szomszéd közben körbejárja a környéket és mindenkinek elmondja, hogy a szegény áldozatot a saját unokaöccse verte fejbe, mert libát akart lopni az óljából, most meg éppen fel akarja borítani a környék nyugalmát, odacsődítve a liberális tuggyukkiket, meg a bankárokat és a brókereket, akik egyébként tuggyukkik.
De majd ő megvédi a lakótársakat, mert ő erre is fel van készülve, majd  kártalanítja a károsultakat mind egy szálig!


Hogy én most vagyok dühös és most akarom kupánvágni az elkövetőket az éppen használton kívül helyezett hólapáttal, az itt senkit sem érdekel.
A felháborodás óriási mozgósító erővel bír, de egy múló lelkiállapot - az idő múlásával egyre veszít az erejéből.

Egy idő után legyint egyet a magát személyesen érintettnek nem gondoló ember, hát hiszen nincs itt semmi szokatlan, nincs itt semmi néznivaló emberek, a szokásos üzletmenet, haladjunk tovább bátran.
Lopnak?
Hát persze, de hát itt a politikus mind lop, csak mindegyik más tarsolyból szedi ki a maga részét, egyforma ez mind.
Ha pedig a kormány határozott pofákat vág és megmenti a károsultakat, azzal az egész lakosság csodálatát váltja ki - lám, nem hagyják cserben a keményen dolgozó kisembert.


Hogy hova lett a pénz, azt senki sem firtatja, ha megjelenik valahol,hogy egy valahova elutalt pénz útközben eltűnik, hát azon egy napig álmélkodik az újságolvasók azon tíz százaléka, aki egyáltalán elolvas egy ilyen hírt, aztán semmi sem történik, és senki sem hiányolja a választ a klasszikus kérdésre: Tolvajbanda, hol a lé?
Pedig a pénzügyeknek megvan az az előnyük, hogy nyomonkövethetők a pénzmozgások, visszamenőleg is lehet tudni, milyen összegeket mely jogosultaknak utaltak, ki utalta, melyik bankszámláról -melyik bankszámlára, esetleg ki vitt el talicskában készpénzben néhány milliárdot.
Ma bevitték Tarsoly Csabát, nagy hírveréssel tudatták a Nagyérdeművel, hogy előzetesbe kerül, de majd csak vasárnap lesz ebben döntés, miközben a cég akár még működhet is, hiszen nincs ellene csődeljárás, felszámolás, semmi sincs.
Közben megy a cirkusz a NAV-nál is, Vida Ildikó alatt úgy mozog a szék, hogy más környezetben akár még fincsinek is találná, Polt Péter lánya pedig Tarsoly titkárának fiával jár, csak tudnám, hol ismerkedhettek meg?


Tarsoly tizenhét napig azt csinált a cégei pénzével, amit akart, jelzem, elméletileg ma is azt tesz, amihez kedve van.
Ami a keményen dolgozó kisemberek pénzének megmentését illeti, hát az sem olyan egyszerű ügy, ugyanis a keményen dolgozó kisemberek pénzét más, keményen dolgozó - vagy akár munkanélküli, nyugdíjas, közmunkás- pénzéből mentik meg, merthogy ebben az országban mi valamennyien adófizető polgárok vagyunk, akiktől az állam minden egyes kifli és virágpalánta árának huszonhét százalékát lenyúlja.
Ha ellopnak egy jelentősebb összeget és az állam "megment", akkor azt ebből a pénzből teszi.
Az ellopott pénz baráti zsebekben landol, a lefoglalt vagyontárgyakat meg majd értékesíti a felszámoló, természetesen nyomott áron, majd az értéktárgyakat megvásárolja az, akinek pénze van, kétféle valutában fizetve: szarért-húgyért... 

Tekintsük ezt főpróbának, most azt modellezik éppen, amit az országgal akarnak tenni nagyban: egy államcsőd után a felhalmozott pénzekből az érték töredékéért szeretnének felvásárolni mindent azok, akiket a kis genyó képvisel a Parlamentben - persze saját magát sem kifelejtve...

Tarsoly Csaba kapott tizenhét napot a pénzek kimentésére, mi meg kaptunk harmincat arra, hogy megszokjuk a szar édes ízét, meg lehiggadjunk, pedig ez már szinte túlbiztosítása a dolognak.
Az emberek zöme nem érzi ebben érintettnek magát, akik érintettek, azok kevesen vannak, tehetősebbek és a gazdagokkal nem nagyon rokonszenveznek a bolti árufeltöltők, meg a műkörmösök.
Itt azt kellene bizonyítani meg bemutatni, hogy a lopott pénz hova vándorolt, meg, hogy kinek engedték kimenteni a pénzét és kiket hagytak nyakig a pácban.
A magát demokratikusnak nevező ellenzék szokás szerint töketlenkedik, és ebben az is nagy baj, hogy így aztán végképp nem lehet tudni, hogy ki csak a képességei miatt, ki meg az anyagi érdekek miatt ostoba.

Hogy mi lesz ennek a vége - ki merné megjósolni?

Hiszen a sárazsadányi szőlőügyben se hitte volna senki, hogy a jegyzőkönyvezett vallomás - a nemtaggyűlés taggyűlési jegyzőkönyve - ellenére megússza a hivatali hatalommal való visszaélés vádját...
Kellene egy tisztességes főügyész, aki egy Ferenczi Krisztina elszántságával és szívós kitartásával rakná össze a mozaikot.
De ilyen nincs, és nem is lesz, hiszen az ilyen emberek veszélyesek, mert becsületesek, és ezt semmiféle hatalom sem szereti.


Az április tizenegyedikei tüntetés pedig olyan lesz, mint libának a zsír, mellyel meglocsolják sütés közben.
A tüntetést meg akár meg se tartsák, ki lesz addigra felháborodott?

Majd úgy kilencedike tájt meghirdetik a teljes kártérítést a keményen dolgozó kisembereknek - aki utána kimegy az utcára tüntetés címén sétálni, azt még le is fogják hülyézni.
A tüntetés attól tüntetés, ha dühös emberek számonkérnek valamit.
Ha nem dühösek, ne is tüntessenek, mert a barátságos séták csak a hatalmat legalizálják.
Az pedig tévedés lenne...

Hát, miként a vak is mondá: majd meglássuk!
Vagy nem.
Mindenesetre figyeljünk, mint a sas, mert érdekes napokat élünk, a hatalom éppen nekikezdett önmaga fellegelésének, elég undorító takarmánya van, ami azt illeti...


:O)))

17 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon jó írás.Köszönet érte.Végre Valaki leírja, hogy ez a baloldal egy fékezett habzású baloldal.Elég szomorú, hogy 50 évi MSZP tagság és x évi DK drukker szerepem így ér véget.A baloldali fizetett politikusok szerintem érzik, hogy ha itt kidől a liszt, azt nem Ők fogják okozni,ergó, megakadályozni sem tudnák, ha akarnák se.Csak vannak, nem ártva, nem használva, eléldegélnek.Mivel műtéti előkészítésen vagyok,2 szemműtétem lesz, igyekszem magam távol tartani mindentől, ami érzelmi húrokat érint bennem, leginkább a baloldal önelárulása keserít el.A hogyan tovább kérdését 1989-ben én mondtam ki először egy pártértekezleten,amit a sajtó felkapott.A helyzet azóta nem jobb, hanem rosszabb lett.Lehet, hogy per pillanat a semmittevés a legjobb megoldás, bár én ezt kétlem.A nagymamám szavajárása jut néha eszembe,aki szász-sváb származású volt,ha valami nagyon gyarló cselekedetet hallott:"-Hogy nem nyílik meg alattuk a föld ?!"
Én is ezt gondolom.És állítólag Somogyban már van egy két 15 méteres mélység, ami egyre omlik.

Unknown írta...

Kedves Embertársak! Eget verő államszervezeti/közigazgatási tévedés/mulasztás, jogállapot tévesztés történt a szocializmusnak mondott rendszer vége, és a kapitalista rendszerbe való átmenet kezdetén. -
Lényegét tekintve úgy és annyi történt, (és alapos okkal feltehetőleg ismerethiányok, avagy szakmaiatlanságok miatt) hogy alaptalanul, és ennél fogva jogszerűtlenül (diktatórikusan) lett bevezetve az akkori új jogrend!! - Amiről ráadásul nem csak hogy nem lett behatóan tájékoztatva a nyilvánosság, hanem ugyan emiatt a hiányosság okán, persze hogy nem is fogadhatta el magára nézve kötelezőnek a társadalom, a voltaképpen „suba alatt” bevezetett jogrendet.
Mondhatni azt is, hogy rémes tévedésbe estünk akként, hogy elővigyázatlanul bele sem egyeztünk semmibe sem, - ám mégis úgy cselekszünk negyedszázada, mintha a jogállamiság fennállna teljes mértékben és jogszerűen. - Jóllehet az is egyértelmű, hogy éppen a beleegyezés nélküliségek következtében eleve jogszerűtlen kiindulópontú az un. rendszerváltás jogrendje.
Ennek következtében a kérdés az és annyi, hogy hogyan helytálló a jogállamiság. - Könnyen belátható, hogy Közmegegyezés nélkül megalapozatlan a jogállamiság. - Azaz, érvénytelen.
Mindennek következtében egyértelműen az az ésszerű és jogszerű válasz a jelen helyzetre, hogy a jogállamiságot érvényesítenünk szükséges Közmegegyezéssel - a társadalmi szerződés eszközzel!
Egyszersmind az is kétséget kizáróan belátható, hogy amikor a megalapozatlan joggyakorlást, vagyis magát a jogrendet a politikai rendszer használja fel eszközként, - minden kétséget kizáróan jogosulatlanul, - nem egy esetben a társadalommal szemben és kárára, akár 25 éven át, - akkor elsődlegesen egy kollektív megtévesztődöttségeken/gondatlanságokon, és/vagy erőfölényeken alapuló áljogállamiságról, és így a joggal, jogrenddel való akart, vagy akaratlan államszervezeti visszaélés alapesetiségéről is beszélhetünk. - Tehát a mostani helyzet, az nem az ok, hanem annak az elburjánzott következménye, hogy a jogszerű jogalapok és így maga a jogállamiság megalapozatlan negyedszázada. Noha a jogtalanság, már önmagában közjogi érvénytelenséget jelent. - Mindennek következtében alapos okkal feltételezhető, hogy a jogbitorlás jogesete és a színlelt szerződés esete áll fenn. Illetve a tévedésbe esés esete is egyidejűleg. - Jogbitorlás "Jogot bitorol az, aki őt meg nem illető jogot gyakorol."
Szóból ért a magyar: "A jogállapot a társadalmi szerződésre épül. A szerződéssel kezdődik a társadalom élete, de véget a kormányzat elfajulásával ér, amikor a végrehajtó hatalom elbitorolja a főhatalmat az általános akarattól, azaz a néptől." Rousseau - Lásd tovább, és, állj ki a jogállamiság helyreállításáért, állj ki a jogaidért az „Ott leszek” gomb megnyomásával. És akiket meghívtok, azoknak mondjátok el, értsék meg, hogy a Közmegegyezés mindenkinek eleve személyes érdekében is áll. https://www.facebook.com/events/307310152808180/

Névtelen írta...

Ezek vagytok "magyarok". Csak papoltok mert cselekvést nem ismeritek. Dumáltok és kiénekelik a szátokból a sajtot.Megérdemlitek azt kapjátok amennyit tesztek érte.

Unknown írta...

Kedves névtelen!
Mert te milyen nemzetiségű vagy??? Hottentotta vagy piréz???

asta írta...

Felmelegítve csak a töltött káposzta jó.. Az évszázad botránya játszódik a szemünk láttára és akkor? Micsodacsoda: összeül a demokratikusnak nevezett, fizetett, hivatalos ellenzék Schifferestül, hogy legyen aki majd megtorpedóz mindent, ahogy szokta, mert azért van... és kitűzi a napot, amikor a keményen dolgozóknak kötelező felháborodni. Aztán még 19-én is, mert azt már jó előre bejelentették, el ne feledjétek! Mert a jó szervezéshez idő kell... érted?! Nem érted? Én se.... basszus!

Miközben a csalók már mindent eltüntettek, regnál a Béla a pénztől és bizonyító iratoktól megszabadított cégben, aki majd helyette fog börtönbe menni 2 db libacombért (hogy stílusos legyek), ő már úgyis megszokta, mégis hogy nézne ki, hogy a szegény tarsoly és a bűntársak az úszómedencéik mellől ilyen nehéz körülmények közé kerüljenek...ki sem bírnák szegények, ezt igazán beláthatjátok.

Ezt nem hiszem el! Nem akarooom!!

Wolk írta...

Előre bocsátom egyáltalán nem vagyok járatos a bankok vagy a befektetések világában. Talán azon oknál fogva, hogy sohasem volt attól több pénzem mint amennyi épp hogy elég. Sőt inkább az épp hogy elégtől mindig kevesebb volt.

De nem kell nagyon járatosnak lenni a banki ügyfél-világban, hogy tudjam, ha befektetek vagy pénzt helyezek el pénzintézetben akkor azért ellenszolgáltatást adnak.

Ahhoz, hogy befektetési alapot vegyek, kell rendelkeznem egy értékpapír számlával is azaz bankszámlára nem helyezhető el értékpapír...
... Készpénzforgalom nem bonyolódhat ezen a számlán. Ahhoz külön ügyfélszámlával kell rendelkeznünk. Ezt a kézpénzszámlánkat vagy bank, vagy befektetési szolgáltató brókercég vezeti./bankmonitor/

Azon morfondírozok, hogy a miniszterelnök engedélyével a benfenntes Tarsoly Questorába értékszámlán elhelyezett közpénz millárdok, ugyan mennyit fialhattak és kinek? Nem mellékes az sem, hogy mióta? Talán így és itt veszett a jóbarátok zsebében a nyugdijvagyon 1000 milliárdja is? (állítólag 2000-et adósságcsökkentésre fordítottak. De, lehet itt hinni valakinek is?)

Szijjgyártó és lézer jános családi segítséggel (ugyan a család vagyonosodását miért nem vizsgálhatja senki? sok milliós ingatlanokat vásárolt úgy, hogy arra a jövedelmükből nem futotta volna. Vagy eszembe jut az mszp-s simon gábor százmilliói.

Az orbán család meggazdagodásáról nem is beszélve.

Az ismert kozmetikai reklám jut eszembe:

"Mert megérdemlem"

Mi ezt érdemeltük.

Névtelen írta...

asta írásához:ha a fidesz fazeka egy kukta, a szelep rajta a baloldal.De hogy mikor, hogyan engedjük ki a gőzt, azt a Schiffer vezényli le.
Sokszor az a meglátásom, baloldal nélkül már előbbre járnánk,vagy előre, vagy hátra.De ez a helyben járás is fárasztó, nem beszélve az ébren alvásról.Csak egy újabb törvénymódosítás, adó kiszabásra hőköl fel a nép, még ez is.És csak néznek, mint a moziban.Tétlenül.

bubu írta...

http://nyugatifeny.blog.hu/
" Legyen most már minél nagyobb a katarzis, hogy egy életre megtanulja az ország: a Fidesz nevű bűnszervezet a leggátlástalanabb, legkorruptabb és legkártékonyabb brancs 1989 óta. Hogy meg kell szabadulnunk tőlük, különben nem lesz haladás és nem lesz béke ebben az országban.
Ilyen sötét felhők nem fognak vihar nélkül megtisztulni.
Egyszer kell bukniuk, de akkor nagyon. !!!!!!! "

morzsi írta...

Én ezt az egész etvaszt nem értem!

Már azt sem értettem, hogy 2005 környékén tapasztalt újságírók - Avar, Bolgár, Mészáros, - miért dícsérték és nevezték fantasztikus politikusi tehetségnek Orbánt.
Aztán azt sem értettem, hogy a 2006-os őszi "balhékat" tétlenül nézték a szocik liberálisok. Hát annyi jogérzékének kell lennie egy embernek, hogy lássa/láthatta, hogy a "békés tüntetők" - nem garázdaságban, hanem államellenes puccsban marasztalhatók el.
Az, hogy a baloldal "káder politikája" kritikán aluli, ma már ismert. De azért Mesterházynál, Tóbiásnál, Kunhalmi Ágnesnél többet érdemel ez a szavazó tábor.
Évek óta mindenki arra vár, hogy a fidesz beleszalad a "késbe" vagy a saját maga állította csapdába.


Én egy olyan országra vágyom, amilyen egy légitársaság.
Ha kényszer leszállást hajt végre egy gép, akkor a legjobb szakemberek vizsgálják/állapítják meg a hiba okát, majd a legrövidebb időn belül kijavítják a hibás szerkezetet, azt közismertté teszik, hogy mással még egyszer ez neforduljon elő.
Itt ez a szerencsétlen német utasszállító.
Fogadok, hogy napokon belül a világ minden légitársasága kötelezően bevezeti, hogy amelyik pilótánál az orvos pszichés problémákat talál, az még a repülőtér közelébe se mehessen.

Csak mi nem tudunk semmit sem kezdeni ezzel a mániákus pszichés barommal, - addig, amig nem vezeti neki az országunkat egy sziklás hegynek...

kekec írta...

Pupu, a régi zsidó vicc szerint Kohn elmegy a rabbihoz, hogy valamit nem ért a Tórában. A rabbi elkezdi azt magyarázni, mire Kohn:
MAGYARÁZNI ÉN IS TUDOM, DE NEM ÉÉÉRTEM!
Na ilyen ez a 11-i tüntetgetés.

nemóvatos írta...

Nincs türelmem hosszabban kifejteni és érvelni de a sommás véleményem a következő:
Addig kérdezget a sok estben felszínesen felkészült média, és addig közleményezik meg sajtótájékoztat a szintén felkészületlen ellenzék; amíg a kormányoldalon a helyzet megmagyarázása olyan egységes és beton kemény lesz, hogy azt mindenki el fogja fogadni.
A színjáték minden szereplője jellemzően a saját érdeke szerint cselekszik.
A köz(önség) meg csak nézi ámulva az újabb előadást. Nem tudván, hogy az megint az Ő életéről szól.
Várja a Fel! támadás!-t.


Egy megjegyzés:
Ha jól tudom, a Polt lánnyal meg maga a személyi titkár jár.
(A fiára felkészül: valamelyik orbánlány.)

Kapat írta...

Kedves PuPu! Olvasva írásodat, úgy éreztem, hogy nem tudok semmit hozzátenni. Tökéletesen levezetted az ismerhető és az általunk is látható folyamatokat. Valószínűleg a jól szervezett bűnügyi történések egésze, mindannyiunk számára rejtve marad. Soha nem is lesz igazán megismerhető. (ez nálunk nem kivételes állapot!)
Erre garancia az államigazgatás és törvénykezési rendszer bűntársak által történt teljes elfoglalása.
Abban reménykedem, hogy nincs olyan tökéletesen megtervezett "gépezet", amit egy porszem ne tudna tönkretenni.
Csak remélni merem, hogy ez a porszem a Questor ügye lesz.
Itt van egy lényeges kérdés, "hol a lé?" Szerintem, ez az adott körülmények között soha nem fog kiderülni, sajnos.
A vonzataival viszont napról-napra együtt élünk.
Hogy a pénz nem boldogít? Ez egy jól hangzó szlogen, bizonyos fokig igaz is. De ilyen mértékű hiánya a társadalom nagy részének az életfeltételeit, gyakran a puszta létét veszélyezteti. Az elszegényedett emberek sokasága, a reménytelenség, a tehetetlenség érzése, most már nem csak tendencia, hanem mindennapjaink szomorú valósága.
Aggasztó tendencia viszont az, hogy gondolkodásunkból egyre inkább kivész a humánum. A saját sorsát megtervezni, létét garantálni képtelen embertől hogyan is várhatnánk el odafigyelést, különösen empátiát egymás iránt.
"Nagyjaink" marakodása az esetleg még elérhető, maradék koncért, kétségbeejtő! (nem az emberek sorsának jobbítása motiválja őket)
Nos, szerintem valahogy így függ össze a hiányzó "lé" és a boldogság, illetve a boldogulásunk.
Itt értelmezem igazán befejező mondatodat, bár igazad lenne!
Figyeljünk és reménykedjünk!

Ui: Kedves "névtelen"! Műtéteid sikeres kimenetelét és mielőbbi teljes gyógyulást kívánok!
(addig is ígérem, mi szóval tartjuk PuPu-t helyetted is :-) )

Wolk írta...

A magam részéről mindhárom előttem szóló névtelennek igazat adok.

Névtelen 2015. március 29. 11:39 bejegyzése ..." baloldal nélkül már előbbre járnánk.."

Ilyen baloldal se nem oszt se nem szoroz. Ezek is benne vannak a buliban ha az mszp-t nézzük. A többiek? Nem biztos.

hecsedli írta...

Névtelen 23:51
A D vitamin sokat segíthet a legkülönfélébb érzékenységekben!
Már kapható folyadékos formában, természetes összetétellel, mindenféle kémiai anyagoktól mentesen. Milyen jó, hogy a műtét megoldást jelent!!!
Mihamarabbi gyógyulást kívánok!

Marika Anikó Benkő írta...

Szomorú, hogy azért kell drukkolnunk, legyen még egy eget verő botrány, hogy a 11.-re tervezett tüntetésen sokan legyünk. :-((

Wolk írta...

Ha tarsoly is bekeményít mint simicska?
Szanyi börtönbe csukatná orbánt. Igaza van! De ameddig szorosan a kezében van pintér meg polt? Addig nem lehetséges őket összeszedni mint ahogy a csehek tették 2013-ban.

pleinair írta...

Hát igen, már megszoktuk a naponta ránk omló szar langymelegét, tespedünk alatta csendesen.
Elemi felháborodás, spontán utcára vonulás, népharag helyett csak várakozás van, megszokás és csöndes beletörődés.
Várakozás egy vezetőre, aki ha megkondítaná a harangot, a nép az utcára özönlene, és mindent elsöprő erővel tiltakozna a tolvaj hatalom ellen.
De már nincs ilyen vezetőnk, (és ez a mi szégyenünk is, mert hagytuk kinyírni)- csak sok pitiáner, egymást gáncsoló, kisszerű önjelölt vezetőcske van. Ők pedig féltékenykedéssel múlatják az időt, addig, míg a közfelháborodás indulata csöndes beletörődéssé hűl.