2015. március 3., kedd

VEGYÜK VISSZA A KOKÁRDÁT

Nyakunkon március idusa, rá egy hónapra a tapolcai választás, ami stabilizálhatná kissé a Veszprémben elért eredményt, melynek következtében ma, a kétharmad ügyében  tiplizett egy jót a Fidesz a Parlamentben .
No, komolyabb kétségeink ne legyenek, a mai eredmény csak arra volt jó, hogy emelje a Jobbik ázsióját a Fidesz szemében, merthogy egy vérből valók ők, mint a Dzsungel könyvében a farkasfalka tagjai.
Mégis, a helyzet olyan, hogy egy adott politikai konstellációban jól jöhet még a jobboldal megosztottsága, melyet a tapolcai időközi választás vígan elmélyíthet, hiszen ott a Fidesz esélyes ellenjelöltje a Jobbik versenyzője.
A demokratikus oldal - mondják a hozzáértők - a "futottak még" kategóriában szerepel, már, ha egyáltalán benevezne egy kamikazét a bajnokságra.

Merthogy, ha a Fidesz kétharmadát kell megkérdőjelezni, akkor a legesélyesebb versenyzőt kellene támogatni, de az meg politikai tekintetben kissé pálpusztai-illatú,  a szavazatok elporlasztása viszont a Fideszes jelölt esélyeit növeli.Természetesem az LMP már benevezett a versenybe, de ott jelentőségteljeskedik Fodor Gábor is, pártja mind a hat tagjával egyetemben, meg mindenféle kamu és maradványpárt, köszönhetően a remek szponzorációnak, mellyel Orbán rendszere a demokráciát támogatja.
De hát ez a demokrácia tanulásának nyűgös és kellemetlen folyamata, kell ezt tanulniuk a népeknek, merthogy nem könnyű ezt elsajátítani, ha magyarember nem állampolgárként, hanem fésűsmerinóként kezeli a kérdéseket.

Ha én demokratikus párt vezetője lennék, akkor már régen kétszer ennyi versenyző indulna a választáson, indulna például az Orbán Viktor Nem Mici Párt, a Tapolcai Csillagkeresztes Hölgyek Narancsbőr Pártja, a Pajeszmentes Magyarországért Párt,  a Magyar Víz a Magyar Fejekben Párt, a Magyar Kényszermunka Párt, az Antibolsevista Komité,  a Horthy Miklós Útja Párt, az Új Magyar Íjász Párt, a Csodaszarvas Párt (ezt a Dunaújvárosi Kohászok is támogathatnák...), továbbá a Magyar Sámánok - Emese Terjedelmes Kebele Párt.
Egy ember egy nap alatt el tudná készíteni a honlapjukat, a facebook-profiljukat, három ember meg a hazafiasságtól izzó felhívásokat.
Szakértők hiánya esetén fel lehetne kérni a UP BY EL AL HUNGARY kommentelőit , ők szívesen nyújtanak ideológiai segítséget.
Aztán napi tízezer forintért kell egy pártelnök, ezt igazán ki lehet fizetni az állami támogatásból.

Szóval, itt lenne az ideje felhagyni a követő politizálással.
A demokratikusnak nevezett oldal működési rendszere azon alapul, hogy reagál.
Orbán valamelyik idiótája bedob valami veretes baromságot, erre valamennyi párt ráugrik, csócsálja, mint Mari néni a tejbe áztatott zsömlét, a földhöz veregeti magát és vallási tradíciói függvényében hamut hint a fejére vagy letakarja a tükröket.
Orbán meg a bandája meg röhög, de igaza is van.
Ha belebotlanak valamibe, azzal is úgy bánnak, mint a bőség zavarában szenvedő kutya, melynek az udvar különböző pontjaira csontot szórnak - ide-oda szaladgálnak, majd elfelejtik, hogy hol hagyták a csontot, melyen hús is volt.

Pedig ott lebeg előttük a példa, Gyurcsány, akit akit lassan egy évtizede nem ereszt a Fidesz kommunikációja, tépik, marják, cincálják, nem kevés eredménnyel, sajnos.
Ehhez képest ki emlékszik már Orbán bűncselekményére, a hivatali hatalommal való visszaélésre a Sárazsadányi szőlővel kapcsolatban?
Senki, nem téma, mint ahogy a százmilliárdos lopások sem, vagy ha mégis,
 minden gond nélkül rá tudják tolni a balhét a bamba szocikra.
Pedig az apukám azt tanította hajdan, hogy kisfiam, ha olyan a helyzet, hogy verekedni kell, akkor soha ne hagyd, hogy az első pofon a te arcodon csattanjon, te legyél az, aki ha ütni kell, hát elsőként üt.
Általában az győz, aki az első sallert lenyomja, és ez egy nagy igazság.
A külvárosokban nem lehetett finomkodni meg humanistáskodni, - a témakörben érdemes Moldovát is olvasni...


Március 15.-vel kapcsolatban már megint hallani tüntetésről, melyet az összes párt, az egész magyar politikai elit ellen hirdetnek.
Elég szomorú ez,  habár ahhoz képest, hogy két hét sincs az eseményig, túl sok tüntetésről nemigen hallani.
Pedig most kellene ütni Orbánt és bandáját, mert most, Veszprém után sérülékenyebbek, még bennük van az ütés.
Ha már megint engedjük, hogy azok vegyék át a közbeszéd irányítását, akik össze akarják mosni Orbán lopott milliárdjait, a felcsúti juhász és a többiek halálát Bajnai libáival meg Gyurcsány öregecskedő feleségeivel, akkor megint vesztes pozícióban leszünk.
Lehetne például akciót hirdetni "Vegyük vissza a kokárdát!" elnevezéssel, hogy március 15.-én az is büszkén viselhesse, aki nem akarja, hogy Habony-fannak nézzék.

Veszprém megmutatta, hogy a demokraták feltétel nélküli összefogása Orbán rendszere ellen az egyetlen reálisan járható út, minden más kísérlet eleve kudarcra van ítélve.
Majd, ha ezt megértik a pártok meg a civilek, akik titkon nagyon szeretnének végre pártok lenni, akkor lesz esély a sikerre.
Ha meg tapsolunk az álomvilágban élőknek, akkor az Orbán bukására feltálalt hatfogásos vacsora keretében elfogyasztott
almás libamellcipó helyett a koronázási ebéden asztala alá hajigált csontok után kapkodhatunk, és még éltetni is kell I. Micit.

E kellene ezen gondolkodni a politikacsinálóknak...

:O)))





27 megjegyzés:

denis írta...

Kedves PuPu!
Minden szavaddal egyetértek, de mit vársz egy olyan országban, ahol március 15-én 19 órára a Kossuth térre hirdet naggyűlést az OGYM (akinek a sátrait kedd hajnalban 5. alkalommal bontatta el a rendőrség), 15 órától pedig a százezren az internetadó ellen és a 60 ezren a magán nyugdíjukért csoport a Keletitől az Astoriáig hirdet sétát? Még véletlenül sem összefogva, egy helyre, egy időpontra! Üdvözlettel: denis

hello írta...

Ez a "fésűsmerinó" nagyon találó újabb PuPuiáda! :-))

kekec írta...

denis
4 óra alatt el lehet sétálni a Keletitől a Kossuth térig. Sőt: Az Őrs vezér tértől is. Az első éhségmeneten kipróbáltuk. Az Erzsébet hídtól a Keletiig sem tart 2 óránál tovább laza sétatempóban (Élet menete) Tehát nem marad le semmiről, aki oda is elmegy.
Mert most ellenzéki erőt kell mutatni - és ehhez nekem elől menetelhet néhány racka is! Ha elég nagy a tömeg mögöttük.

Névtelen írta...

"Magyar Sámánok - Emese Terjedelmes Kebele Párt." - : )) Így.

grund írta...

"A demokratikusnak nevezett oldal működési rendszere azon alapul, hogy reagál...
Ha belebotlanak valamibe, azzal is úgy bánnak, mint a bőség zavarában szenvedő kutya, melynek az udvar különböző pontjaira csontot szórnak - ide-oda szaladgálnak, majd elfelejtik, hogy hol hagyták a csontot, melyen hús is volt."

Gratula PuPu, mint már eddig is többször!
Ennél szemléltetőbben talán nem is lehetne összefoglalni a demokratikus oldal működését.

pleinair írta...

Tiltakozom a libamell ledarálása és nemes ízvilágának torzítása ellen, miként tiltakozom az ellenzék tömegének fölszabdalása és közös szándékának befolyásolása ellen.
Tiltakozom a színét, ízét vesztett, egy-cipóba nem gyúrható zavaros egyveleg ellen.
A nemzetiszín szalag se tartja össze a szétomló, egymást kioltani igyekvő elemeket.
A Magyar Cipó kukában végzi, ha nem lesz ellenzéki együttműködés.

Névtelen írta...

http://cink.hu/mekkora-cigany-volt-kossuth-lajos-jo-nagy-1689149922 - Így. : )(

pleinair írta...

Grund, ettől a kutyás hasonlattól én is el vagyok ragadtatva. Videó klipet lehetne csinálni belőle.
A kert összes sarkában elrejtett csontok közt eleinte morogva, később lógó nyelvvel rohangáló kutya egyre fáradtabb. csapzottabb, mozgása lelassul, morgása szuszogássá halkul.
Szegény a végén csendben kiterül a kert közepén. Csak a kukacok viháncolnak vígan vihogva a csontokon. :D

grund írta...

Pleinar, igen, valami ilyesmi játszódott le az én lelki szemeim előtt is. Annyi "csont" van/lenne, az ellenzéknek meg... Se gőze, se ereje nincs, de még az akarata sem látszik!

asta írta...

De nem gondolkodnak el. Basszus! Nem arra lettek kitalálva... az un. civilek se. Látták a szemükkel, hogyan lehet(ne) győzni. Mégis az ellenkezőjét teszik. Lesznek a sétán vagy kétezren, aztán szépen, rendben hazamennek és a következő tüntetésen, amely 2030-ban lesz, már meglesznek vagy százan. Ennyi barmot!!! Azt hittem most legalább mindenki megy a Kossuth térre, együtt....

Ennek a vége a lerágott libacomb lesz az asztal alatt. Lehet, hogy ez is a cél? Már nem tudok mást gondolni, mert ennyire hülyék nem lehetnek.

Kibic37 írta...

pleinair & grund:
Nagyon képies a kutyás hasonlat megfilmesítése, de én picit módosítanék rajta. Miközben a kutyák kilógó nyelvvel rohangásznak keresvén a húsos csontokat, a szomszéd háztetőn megjelenik egy macska, és egyből fontosabbá válik annak megugatása. Majd a macska távoztával a kutyák azt is elfelejtik, hogy korábban mit is akartak, és valami új foglalatosság után néznek.

hello írta...

Milyen kár, hogy nem vagyok filmes, hogy meg tudnám csinálni, de ha bárki kivitelezné, olyan szívesen látnám az általatok plasztikusan kidolgozott videóötletet készen!
Biztos vagyok benne, hogy egy jó címet is adva neki, villámgyorsan több tízezren néznék meg a You Tube-on!

pleinair írta...

Kibic, a macska a háztetőn az a nyurga, nagy orrú kandúr, akire én gondolok?
Azt hajkurászni mindennél előbbre való ezeknek az ostoba ebeknek! :-)

Kibic37 írta...

Kedves hello!
Lehet, hogy mi ismerjük egymást csak nem tudunk róla? Bizonyos értelemben én is tagja voltam a Rajnák-klubnak, csak nem az Ifjúsági Parkban, hanem még korábban Óbudán a Mókus utcában (pontosabban Tanuló utcában).
Érdekes lenne...

Ildike írta...

Kibic37 11:33
Engem is a macskacinori érdekelne!
Ki lehet az, aki esőben, hóban, fagyban, verőfényes napsütésben mutogatja magát a háztömbök tetején?

olili írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
olili írta...

:D Grat.!

Kibic37 írta...

Ildike!
Mostanában van a macskanász ideje. Egy magára valamit is adó kandúr fütyül az időjárásra, és bebarangolja territóriumát. Olykor a havas jeges háztetőkön is. Neki az a dolga, hogy gondoskodjon a cicukapopuláció fenntartásán :)

Kibic37 írta...

Ja, elfelejtettem hozzátenni, hogy a kandúr fideszes :)))

Ildike írta...

Kibic37 16:57
Akkor sok sikert kívánok az új cinorigeneráció megalapításához!
Azért a kandúrka gondosan ügyeljen a kültakarójának külső-belső ápoltságára, hogy minél eredményesebb legyen a hódítási esélye + a felelős örömapai és családfenntartói élvezete...

kibic37 írta...

Félreértés ne essék!
Én a KUTYÁKNAK drukkolok !!!!!

Kapat írta...

Lehet, hogy megbotránkoztatlak benneteket, de reggel óta fúrja az oldalamat ez a "kokárda" kérdés.
Jóllehet, ez a PuPu által felvetett problémák mellékes hozadéka, hiszen majdnem mindegy, minek nevezünk el egy közös megmozdulást.
A kokárda az én szememben soha többé nem fogja azt jelenteni, amit valaha, diákkorunkban.
Sikerült nagyon ellenszenvessé tenni sokunk számára.
Nem csak símán kisajátították, hanem aljasul felhasználták megkülönböztetésre is.
Azóta viszont én nem szeretnék azonosulni velük. Tehát nem teszem fel.(azt hiszem, soha többé!)
Soha nem rajongtam a jelképekért. Nagyon sok gazságot követtek el a különböző jelképek felhasználásával.
Itt soha nem egy nemzet közös érzelmeinek megjelenítésére szolgáltak a szimbólumok, hanem többnyire kirekesztésre, elkülönítésre.
No meg persze a pénzlenyúlás szándékát sem hagyhatjuk ki. Erre jó példa első regnálásuk alatt az emlékezetes "zászló invázió". Valószínűleg valamelyik csókosuknak nagy üzlet lehetett.
Amióta szomszédaink bosszantására felteszik honfitársaink az autóikra Nagy-Magyarország térképét, ezt már minősítenem sem érdemes!
Elnézést, ha valakinek megsértettem hazafias érzelmeit!



hello írta...

Kedves Kibic, akkor sajnos nem, mert én sem az általad említett klubnak nem voltam a tagja, sem Lacit nem ismertem annál közelebbről, mint ahogy írtam róla.
Szégyellem, de az Ifjúsági Parkban is életemben 1x voltam, akkor sem koncerten, csak valami megbeszélésnek volt az a helyszíne, szóval nincsenek személyes emlékeim róla. De tudom, hogy ő annak a legendás figurája volt.

Kibic37 írta...

hello-nak
Pedig érdekes lett volna...
A klubnak én sem voltam tagja, csak zenélni jártam oda (akkortájt az egyetem mellett ilyen mellékfoglalkozással kerestem meg a menzára meg az albérletre valót).
Rajnák Laci legendásnak legendás volt már akkor is, úgy tudom az Óbudai Sportkör birkózó szakosztályának volt korábban vezető edzője. Hatalmas testi erejével időnként visszaélt: hírlett róla, hogy egyszer valami okvetetlenkedőt kihajított a teremből. Az sem akadályozta, hogy az ajtó történetesen be volt csukva. Ez a társaság alkotta a nevezett klub törzsközönségét. Azóta sem láttam olyan akrobatikus produkciókat, mint amit ez a társaság adott elő az 57/58-as években tomboló rock-and-roll lázban.
Volt persze lazítás is. Laci megjelent a zenekar előtt és kiadta a megrendelést: "Gyerekek, Róma Itália!" (Ez az akkoriban sláger Arrivederci Roma akart lenni). Majd felragadott egy rumbatököt és azt a zene ritmusára rázva elvegyült a tömegben. Egyszóval jó fej volt :)

hello írta...

Kedves Kibic, ez nekem teljességgel kimaradt, csak korabeli riportokból, filmekből ismerem.
A jó zenét mindig szerettem, kulturális mindenevő voltam, de akkortájt elsősorban a magyar és a világirodalom érdekelt.

hello írta...

Kedves Kapat, engem nem botránkoztattál meg. Amikor egyesek tüntetően talpig kokárdában strabancoltak, undort és megvetést éreztem irántuk, és szomorúan konstatáltam, hogy az addig szeretett és március 15-éken általam akkor is büszkén viselt kokárdát, amikor ez pl. az akkori főnöknőm miatt bátor tettnek minősült, egyszerűen megszentségtelenítették.

Azóta március 15-én nem kokárdát, hanem vékony nemzeti színű szalagból masnit tűzök a kabátom hajtókájára.

Kibic37 írta...

pleinair, nekem csak most esett le, hogy nyurga, hosszú orrú kandúrod kit személyesít meg :)))
Sorry, tantuszom most kapott friss ejtőermyőt ...