2015. április 17., péntek

ZŰR ÉS ZAVAR

Figyelő vette észre, hogy támogatóinak fele eltűnt a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia szponzorfaláról.
A cégek listájából február közepe óta hiányzik többek között a Közgép, a Hír TV, és a Pro-Aurum Zrt., melyek mind Simicska Lajoshoz köthetőek.
Távozott a szponzorok közül Demján Sándor és a az érdekeltségébe tartozó Trigránit Zrt. is.
Ugyanakkor nem csak ők hagyták ott a felcsúti fociakadémiát, hanem több másik cég is, köztük olyanok, mint a Coca-Cola vagy a BÁV Zrt.
Míg februárban összesen 47 támogatójuk volt, mostanra ez már csak annak kétharmadára csökkent.
 Csányi az OTP Bank első veszteséget bejelentő közgyűlésén meglehetősen élesen fogalmazott a bankokkal szemben folytatott pénzügyi politikáról, emellett elmélkedett egy sort 135 milliárd forint ellopásáról.
Az uniós támogatások elosztásának kapcsán szólt néhány baráti szót Lázár Jánosról is, mondván: nem ismeri a részleteket, de nem tartja megnyugtatónak, hogy olyan ember dönt többszáz milliárd forint sorsáról, aki egy kisváros gazdálkodását sem tudta rendben tartani.

Simicska nem ment el arra az egyeztetésre, melyre a kormány a négyes autópálya felbontott szerződése miatt, peren kívüli megegyezés előkészítése céljából hívta össze az érdekelteket.
Lázár hazafias húrokat pengetett, mondván, hogy csak lesz a spermacsepp által üldözött vállalkozóban annyi hazafiúi érzés, mint a külföldi cégekben.
Nem lesz, mert egyrészt más az üzlet, más a szerelem, másrészt meg verekedés közben nehéz zászlót lengetni, és ha az ellenség lengeti, az is gyanús – lehet, hogy csak hasba akar szúrni a zászlórúddal…
Mindeközben – és lehet, éppen emiatt - a magyar pénzügyi rendszer romokban hever, botrány-botrány hátán.
Ilyen-olyan károsultak kóborolnak egy-egy kétméteres kötéllel kezükben az éji homályban, megfelelően teherbíró faágra vadászva, a kormány kapkod, mint szlovák barátunk felmenője szoknyájához, mindent megígér.
Felemeli a Befektetésvédelmi Alap kártérítési összeghatárát százezer euróra, csillapítandó a cirkuszt, melyet azért tovább fokozott ma egy újabb brókercég bedőlése, ismét önkormányzati pénzek milliárdjai ragadtak bent.
Varga Mihály ennek kapcsán nekiment Vadai Ágnesnek – szerintem ez hiba, az ember ne ingereljen feleslegesen egy vadmacskát, mert kikaparhatja a szemét.

A brókerbotrányokkal kapcsolatos kárrendezés a pénzügyi szektornak évi 20 milliárd forintba kerülhet 6-8 évig, nem számítva a speciális Quaestor-alap „bevás” befizetés feletti feltöltését - közölte a Heti Válasszal Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatója.
Csányi jelezte: Strassburgban támadják meg a Quaestor-törvényt, ha aláírják.
Közben Orbán megvásároltatta Garancsival a lámpaoszlopokon elhelyezhető hirdetési felületek jogait tulajdonló ESMA céget, megtörendő Simicska monopóliumát.
A hirdetésnek ez a formája jelenleg tilos, de majd engedélyezik hamarosan, ne is legyen ez kétséges.
Meleg helyről származó információk szerint a Fidesz képviselői dühöngnek, nem dolgoznak, mert Simicska beszólása óta a Fidesz politikája szinte csak az ő kinyírásáról szól – ők még nem érzik a veszélyt.

Pedig Orbán nem véletlenül támadja ilyen vehemensen hajdani harcostársát, ő tudja, hogy személye mennyire támadható, és azt is, hogy Simicska rendelkezik annyi ismerettel, amennyi az ő politikai likvidálásához kell.
Márpedig, ha a gazdaállatnak annyi, akkor élősködőinek is új gazdát kell keresni.

Jelenleg Simicska csak játszik, légpuskával lövöldöz az égen szálló libára, de könnyen eljöhet az őzsörét ideje, abból pedig nagy puffanás lehet…
Ha a Süsü azt hiszi, hogy azzal, hogy Rasi lábacskáira aranycipellőt húzott, el tudta rejteni a vagyonát, hát téved, és a Lajos pitbull-típusú harcos.
A végeken sem könnyebb a helyzet, Orbán népe riadtan nézeget körül, nem érzik a megszokott biztonságot.
Nem bírák a stresszt, értetlenkednek, mert nem ismerik a belső harcok okát és tétjét, ők még mindig azt hiszik, hogy a nemzet felemelkedéséért harcolnak, de érzik, hogy valami nagyon nincs rendben.

Az Unió leállította a fejlesztési pénzeket, természetesen csak ideiglenesen, ha a kormány teljesíti a feltételeket, ismét kinyitják a pénzcsapot.
Manapság az ilyen verebekre nem ágyúval, hanem pénztárcával lőnek.
Lázár nekiment a Jobbiknak és ma reggel nem Orbán, hanem Gyurcsány szerepelt a rádióban, a Hírtelevízió meg nekiment Lázárnak – ez talán már a vég kezdete?
Mindenesetre a Jobboldal Megtermékenyítője olyan képet vág, mintha mi sem történt volna, szervezi az Olimpiát, leteteti a Nemzeti Kézilabda Akadémia alapkövét és töri a fejét, hogy megváltoztatja a vezetéknevét Csekonicsra…

Ez egy beteg ember.
A majdan megválasztandó demokratikus Parlament első dolga kell legyen, hogy elrendeli a politikusok elmeorvosi vizsgálatát, kizárva még a lehetőségét is annak, hogy Magyarországot még egyszer egy szociopata irányítsa.
Ez egy nehéz periódus lesz a demokratáknak, mert miközben tudjuk, hogy egy politikai hulla büdösödik a kormányfői székben, türelmesnek kell lenni – meg kell várni, míg a már nyitott bicskával végképp tökönszúrja magát.

Ehhez kívánok sok lelkierőt.

:O)))

15 megjegyzés:

Frank írta...

Én meg arra várok, hogy a szponzorok neveinek levétele után Puskás Ferenc neve is eltünne arról az akadémiának nevezett szélhámosságról.

asta írta...

Valamikor régen azt mondta a vezér egy interjúban... "ő (Simicska) volt közöttünk az ész".

Azon morfondírozom mostanában, hogy mennyire igaz lehet, mert mióta folyik a háború a fejünk felett, tényleg elszállt az ész minden morzsácskája is. Mintha nem lenne a szervezet mögött egy rendszerbe szervezett, ésszerű egyensúly. Omlik, hullik minden szerte-szét. Nincs, aki visszafogja... lassan és biztosan terjed szét a káosz minden területen. Meztelen lett a király.

A káoszos agy tükörképe lettünk.

Névtelen írta...

Pupu "NE PRÓBÁLD VÉDENI" ezt a jellemek hiányával élő Isteni arcképet. Ha beteg nem büntethető.
Kacagva távozna a trónról.

Anikó írta...

Teljes a káosz, csak nehogy bedöntsék az országot is !!!!!

PuPu írta...

Névtelennek:
Csak ha a belátási képessége hiányzik.
A szociopata pontosan tudja, hogy mit csinál, de nem törődik vele, mert neki az erkölcsi érzéke hiányzik...

És adjál nevet magadnak, öt másodperc az egész és attól fogva te leszel a Jani - például...
:O)

PuPu írta...

Névtelennek:
Csak ha a belátási képessége hiányzik.
A szociopata pontosan tudja, hogy mit csinál, de nem törődik vele, mert neki az erkölcsi érzéke hiányzik...

És adjál nevet magadnak, öt másodperc az egész és attól fogva te leszel a Jani - például...
:O)

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Ezt is megússza a kis gogetö /geci-gonosz-törpe/, a magyar nép reménytelen.A baloldal halvány gyenge, széthúzó, nincs egy hiteles arc./Tudom, Gyurcsány, de sajnos a vidéki keményen dolgozó kisember még mindig "gyurcsányozik" /
Meglátom tóbiást ütni tudnék, szóval igaza lesz Bartusnak, egy teljesen új baloldal kell.
Addig felkészül a jobbik, mi lesz ennek a vége?.. Azt nem tudom, lehet, hogy államcsőd és bevonulnak a nato csapatok, vagy vonáék behívják a ruszkikat??

grund írta...

Addig-addig szórakoznak ezek a fejünk fölött, amíg a nép felindultságában meg nem szerzi a villanyoszlopokra függeszthető kötelek elhelyezési jogait...
Ne legyen igazam!

Névtelen írta...

Orbán nembukik meg!!! ,míg van pol főügyész ,pintér belügyminiszter karancsi mészáros. Míg szar van légy is van.

Jutka írta...

Amióta az O.V lapátra tette a Simicskát , láthatóan összedülni látszik sok minden. Azóta egyfolytában azon gondolkodok, mi érdeke volt az O.V nek erre a lépésre. Új emberek léptek fel akik nagyobb koncot akartak a Simicska birodalomból? Vagy annyira a fejére nőtt volna a Simicska, amit királyunk már nem akart elviselni, vagy a talpnyalói bebeszélték neki, hogy most már nincs szüksége rá.
Nagy hiba volt az O.V részéről.
Miért most borult a billi a bróker cégeknél? és a CÖF benne a Bayer -rel most kezd rájönni valamire?
Csupa kérdés.

Donáto írta...

1994-ben a tavaszi választásokat megelőzően egy szoci képviselő a parlamentben azzal a javaslattal állt elő, hogy- csak az indulhasson képviselő jelöltként, aki 3 hónapnál nem régebbi orvosi bizonyítvánmnyal tudja igazolni, hogy "beszámítható."

Na ezt a javaslatot nagy többséggel leszavazták...

civilhuszár írta...

A Puskás nevet meg kell vonni a vezérgengszter fedett sportlétesítményétől, és Viktor fárajó arénaként kell bejegyezni.

Kapat írta...

Beteg ember, persze! Mindenki látja. Erről nem tehet, de arról igen, hogy ennek tudatában nem mond le. Ezt csak államférfitól várhatnánk el, olyantól, aki felelősséget érez az emberekért, az országért, melynek vezetésére vállalkozott. Felelősségtudat? Ez az Ő esetében még fogalomként is ismeretlen.
Ha beteg, gyógyíttassa magát, de ne tegyen tönkre egy országot!
Csókosai bizonyos mértékig még hasznot is húznak ebből, mert így kölcsönös az egymásrautaltságuk.
Orbán (egyre kopó) népszerűsége nélkül nem tudnák a hatalmat megtartani. Ők viszont úgy tesznek, mintha minden rendben lenne. Csak az nem látja mi a valós helyzet, aki nem akarja.
Olyan sokszor elgondolkodtam azon, mennyire nem szeretnék az orvosa lenni. Egy ember, akit köt az orvosi titoktartás, ugyanakkor tisztában van azzal, hogy betege alkalmatlan egy ország vezetésére, sőt egy ország szenved tőle. Hát.....
Normális demokráciákban elvárják a választók, hogy a döntéseket hozó elnökük fizikai és pszichikai állapotával tisztában legyenek. Kiváncsi lennék arra az orvosra is, aki vállalná (ha felkérésre is), hogy szakvéleményt adjon elmeállapotáról.
A diktátori hajlam betegségétől függetlenül is sajátja. Tudatosan, gátlástalanul hazug és tolvaj, falkájával együtt.
Szegény Magyarország!

Donáto írta...

Kedves Kapat!
Nem beteg! Egyszerűen ostoba, vagy buta, vagy csak félművelt, felkapaszkodott. Az gondolkodik így.

Az nem beteg, aki az 1800 lelkes falujába milliárdokért futball stadiont építtet. De ehhez előzőleg a falu foci csapatát még fel kellett hozni a magyar első osztályba. (Ott már a játékosok havi fizetése meghaladja az egy millió Ft/fő-t.
A csapatot át kellett nevezniük Puskás Akadémiára, a Felcsút nagyobb léptékű térképeken nem is látható.
Na most ha valaki egy keveset figyelemmel kíséri a foci történéseit, az tudja, hogy Puskás Ferencnek semmi, de semmi köze sem Felcsúthoz, sem máshoz, kizárólag Kispesthez kötődik.
Ha azt a pénzt, amit itt elszórt erre a marhaságra, a fóti árvákra költi, akkor évtizedekig ezrek áldják a nevét, de így, közröhej tárgyává tette magát.
Az a mi szégyenünk, hogy ezt a pasast tavaly is hatalomhoz juttattuk. Ezek szerint mi - hú de nehéz még leírni is! - elmeháborodottak vagyunk?

Kapat írta...

Nem kedves Donáto, nem mi vagyunk elmeháborodottak, csak tájékozatlanok és hiszékenyek. És persze végtelenül feledékenyek.
Amiket leírtál, nem a normálisan gondolkodó ember jellemzői.
Mintha csak ismernéd a skizofrén ember szimptómáit. Neki csak a hatalom, a foci és a pénz körül forog a világ.
Félművelt, az stimmel. De sajnos egy cseppet sem buta, de annál inkább jellemhibás.
Az valóban a mi szégyenünk, hogy még mindig tűrünk.
Remélem most már ugyancsak repedezik a róla alkotott képen a festék.
Lassan mindenki számára világossá válik az igazi arca.
Nekem még mindig lassú ez a folyamat!