2015. április 29., szerda

A KÉT TÓÁSÓ

Tóásó is jó valamire, ha nem is tökéletes.
Például rettenetesen konspirált módon ki lehet menekíteni Bolíviából, hátha addig se arról szól a közbeszéd, hogy tolvajbanda, hol a lé?
Merthogy ez itt az igazi kérdés, ezt kellene valahogy feledtetni a magyarral, akinek egyébként is aranyhal a totemállata, merthogy az emlékezete öt másodpercre terjed visszafelé.
Ebben partner a média, amelyik szorgalmasan csámcsog a halálbüntetésen, a trafikfóliákon (már szeretjük a trafikosokat, eltelt az öt másodperc…) – erre megfelel Tóásó is, akinek kalandos menekülése olyan szívhezszóló történet, hogy szem nem marad szárazon.

A történet arról szól, hogy a Rózsa Flores Eduardo nevű elmebeteg kalandor felbíztatta ezt a csipetagyút, hogy menjenek Bolíviába és nyiffantsák ki az elnököt.
Rózsának szinte mindegy volt, kit merényel meg, mert hivatásos forradalmár, zsoldos, emellett az őszödi beszéd összes titkának tudója is volt.
A Nagy Csapat össze is állt ámde az illegális munka nem volt erősségük, így lebuktak, elfogásuk alkalmából az ügymenet egyszerűsítése céljából úgy lövöldözték őket halomra, mint Semjén a vadludakat.
Tóásó életben maradt, valószínűleg azért, mert ezer kilométerről ordított róla, hogy ő a gyenge láncszem, meg is kötötte aztán a vádalkut, annak rendje – módja szerint.

Hat évet ült, ahogy elnézegetem lányos arcát, nem lehetett könnyű élete, ezzel a típussal szívesen játszanak papás-mamást a nehézfiúk a világ minden táján…
Kiszabadult, és a Baptista Szeretetszolgálat „a Magyar Állam segítségével kimenekítette”.
A kimenekítés is megér egy misét, maga a 007-es ügynök se csinálhatta volna jobban!
Amikor szabadlábra helyezték, akkor a baptisták forradalmárok szabadítására szakosodott szervezete vette kezébe az ügyet, és egy teljességgel jelentéktelen napon, nagyon titkosan beültették egy taxiba.
Mellé ült a szervezet képviselője, merthogy annál volt a pénztárca – a forradalmárokat ugyan szeretik, de a pénz azért más dolog, ha pénzt adsz a kezébe, lehet, hogy évente szabadítgathatod.
A forradalmár, aki bátran viselte a kínzásokat, most minden döccenőnél felszisszent, hol felül, hol alul, a börtön feelingje még ott kísértett…
Kétszer cseréltek taxit, másodszor a határ előtt, piscora, aztán hason kúszva megközelítették a határátkelőt.

És akkor eljött a legnehezebb perc - átadták érvényes útleveleiket a tisztviselőnek, aki szúrós tekintetét előbb a forradalmárra, majd a fényképre vetette, aztán ezt megismételte fordítva is.
A légy megállt a levegőben, majd a tisztviselő unottan intett, és ők boldogan szívták be a chilei pampákok lámatrágyájának édes illatát…
Aztán már csak egy veszélyes pillanat volt, mikor – már Budapesten – a BKV ellenőrei kérték tőle a jegyet…
Szijjártó miniszter is kitett magáért, mikor rendkívüli bátorsággal kiállíttatta számára a minden magyar állampolgárt megillető útlevelet, ne feledkezzünk meg róla sem.
A TEK pedig megkezdte figyelését.
Szóval, akkor ezzel rendben is vagyunk, egy napot máris nyertünk, nem a Quaestor-pénzről beszéltünk...
Ma Orbán megígérte, hogy személyesen gurít minden hordót az Illatos útról a veszélyeshulladék-tárolóba, Rogán csodálkozott, hogy ezek a hülye trafikosok miért fóliázták le a kirakataikat, mikor ezt nem írta elő semmi – akár be is falaztathatták volna.
De a kérdés azért ma is kérdés maradt: Tolvajbanda, hol a lé?

Persze itt is közel járunk a megoldáshoz, Mészáros gázszerelőről kiderült, hogy cége tízmilliárdos megrendeléshez jutott versenyeztetés nélküli közbeszerzésen – vízügyi feladatokat kell végrehajtania,  gátakat kell rendbetenni – ő a mi második tóásónk, de neki kevés lesz hat év…
Csak arra kell vigyáznia, hogy ürgének ne nézzék.
Istenem, ha ezt Pelikán elvtárs megérhette volna!
Rendesebb országokban már ülne ez az egész banda, nekünk még várni kell erre, de hiszem, hogy jön még egy értelmes politikus, aki azzal kezdi majd a kormányzását, hogy az utolsó petákig kiforgatja ezeket a vagyonukból, az jobban fájna nekik, mintha a saját lábaikat vágnák le.
Bolíviában Morales elnök rövidítette le az igazságszolgáltatási folyamatokat, Romániában a nép, hát, majd meglátjuk, nálunk melyik kottából játsszák a gyászindulót.

Ha abból indulunk ki, hogy a sportolók bátor és egyenes jellemű emberek, és végignézzük a sportszövetségek vezetőit, azért vérmes reményeink nem lehetnek, kivéve, ha jön egy határozott jellem, aki legyilkolássza ezt a bandát.
Akkor majd ő nevezheti ki a kézilabda-szövetség elnökét.
Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország!

:O))) 

16 megjegyzés:

Donáto írta...

Azért az nem volt olyan egyszerű, amint azt Pupu elképzelte.
Mert Rózsa Flores Eduardo, először nem Toásót kérte fel a konspirációra, hanem Matuska Szilvesztert, de az időben lemondta.
Aztán szóba került Welsz Tamás, de az meg öngyilkos lett, aztán felvetődött még Szanyi Tibor neve is, de őt elvetette, mert az meg kiszámíthatatlan.
Tarsoly Csaba nem jött be, az utazási irodás "Marcsi" szökésben van, elérhetetlen, - maradt két ember.
Az egyik Hernádi Zsolti és a Kisbandi, de utóbbit most elkapták. Maradt tehát Hernádi! De abszolút megbízható, annyira, hogy mellette Slecht Csaba egy utolsó zsebtolvajnak tűnik.
Nagy kár, hogy Rózsa Florest a bolíviaiak nem engedték kibontakozni. Micsoda válogatott "gang"-et hagyott itt maga után...:O))

Kapat írta...

PuPu, sajnos én nem vagyok olyan optimista, hogy azt higyjem, egykönnyen el lehetne ezeket kapni.
Talán még leginkább "csendes" Lajoshoz fűzök reményeket. Valószínüleg nem véletlenül hallgat. Elment Svájcba, bizonyára elrendezte a rendezendőit. Gondolom erősen szűkített lehetőségei nem teszik boldoggá.
Abban reménykedem, hogy borítani fog. Nem nyeli le egykönnyen, hogy "kreatúrája" ilyen pofátlanul kibabráljon vele.
Esetleg akkor,(bár igazam lenne) lehetne a kis köpcös ellen pereket indítani és elkapni a frakkját.
Ha ő bukna, a többi vagy gyors iramban menekülne, mint a patkányok, vagy magával rántaná őket. Ennek a feltűnően gazdagodó tolvajok esetében lehetne realitása. Mindezt csak erősen feltételes módban merem mondani.
Én is azt tartom legfőbb gondnak, ki lehetne az a személy, aki mindezt levezényelhetné.
Ami a kommunikációs trükkjeiket illeti, már semmi nem lep meg. A terelés nagymesterei. Mi pedig vesszük a lapot, sajnos.
Szerencsére ez a tökéletlen arra nem gondol, hogy gumicsontjai az EU-ban nem éppen neki kedvező visszhangot keltenek.
Itt már a pávatánc nem hatásos! (remélem)
Bizakodjunk!!

Névtelen írta...

Kedves Kapat,

nem tűnt fel, hogy amióta megtörtént a Nagy Szakítás, azóta hetenként derülnek ki vérfagyasztó történetek? Ugyan, vajon miért?
Hát, mert Lajosunk nem fog borítani, hanem már borogatja egyenletes sebességgel kifelé a biliket.

Jutka írta...

Sajnos Pupu megint igazad van és nagyon jól látod mi van. A mai reggeli nemzetközi lapszemlét figyelve, (klubrádió) csak az EU felháborodásáról volt szó a halálbünti megszüntetése miatt. Nem látják, hogy ez csak a pávatánc? O.V nek esze ágába sincs ezt megszüntetni, mivel jól tudja mivel járna. Ez csak a népnek szól.
Trafikos fóliáról meg kabarétréfát lehetne irni. Hofi mi mindent tudna kihozni ebből is.

Kapat írta...

Névtelen 1:34
Persze, hogy észlelem én is a folyamatosan kiderülő és egyre súlyosbodó ügyeket.
Mégis bízom egy nagy, borításban, amit már nem lehet semmiféle tereléssel eljelentékteleníteni.
Orbán egyre idegesebb, nyilván tudja, hogy csak idő kérdése meinden. Siethetne egy kicsit Lajos!

hello írta...

Azért az is érdekes, hogy Bolívia belügyminisztere azt nyilatkozta, hogy szó sincs krimibe illő kimenekítésről, az ő tudtával történt, ami történt.

Amúgy meg csak nézhetünk ki a fejünkből a csodálkozástól a hirtelen jött engedékenységi hullám láttán: hol a Raoul Wallengergeseket hagyják együtt, hol Pintér minapi nyilatkozatával igyenest szembe azt bírják mondani, hogy a trafikosok magánbuzgalma volt csupán a fóliázás, és Rogán szerint tényleg minek is... Kereszténydemokrata Bence pedig a tüntető nővérekkel szimpatizál.
Csak nem telik a Libero, oszt jobbnak látják kihátrálni a nagy tiltakozást kiváltó sztorikból?

Névtelen írta...

Biztos,hogy van jogi diplomája szeretett vezérünknek ?
Halálbüntetést ugyanis akkor sem lehetne kiszabni a 20 év alatti gyilkosra,ha a BTK még ismerné ezt a büntetési nemet.
Sót,még életfogytot sem !
Promenad

morzsi írta...

Vitatkoznék!
Ez nem "pávatánc" ez egyszerű köpönyeg forgatás, nem több.
Amikor egyetemre jelentkeztek felvételizni, akkor elővették a nagypapáknak a Tanácsköztársaságban szerzett kitüntetéseit és lettek hithű kommunisták, amikor a szocialista világrend összeomlani készült, demokraták lettek.
Most, hogy kiderült róluk, nem többek mint nem többek mint diplomás tolvajok, most kapkodnak és keresnek szövetségeseket.

Nem kell már sokat aludnunk és Eduárd Rózsa Florest eltemetik a Bazilikában szegény Puskás Öcsi mellé, - stratégiai együttműködést kötnek a Fatah-hal, az Iszlám Állammal, az IRA-val, az ETA-val. Mert más szóba nem áll már velük.
Al Capone és John Gotti szóba sem jöhet! Azok a koldusokat, hajléktalanokat nem bántották!...

Névtelen írta...

Morzsinak!
Így, május elseje előtt bátran kijelenthetjük: Világ Szemetei Egyesüljetek!

hello írta...

Bocs, hogy idehozom, de tartok tőle, az előző poszthoz már nemigen mentek vissza, ezért itt adom közre, hogy az otthoni versesköteteim között megtaláltam Jevtusenko: Akar-e Moszkva háborút? című versét. Igaz, nem a jóval ismertebb Garai Gábor-fordításban, de az 1963-ban kiadott "Rakéták és szekerek" című kötet Bede Anna fordítását tartalmazza.

Beszkenneltem, tessék:

Akar-e Moszkva háborút?

góbé írta...


Helloka!

Ha a mi smirglis, elégedetlen, dacoló, néha arrogáns, obszcén lelkünk nem is, de a Tied biztosan megérdemelne egy Szép Új Világot...

mávtelep írta...

Óríási!!!

a csodák a kényelemzónán kívül képződnek írta...

Hello 11:11
Nekem a versben ez a sor tetszik a legjobban:
"...hallgasd meg hitevesem szavát..."

hello írta...

Kedves Góbé, ez nagyon kedves Tőled, igazán köszönöm, de szerintem mi itt mindnyájan nagyon megérdemelnénk!

egy Szép Új Világért dobogó szív

a csodák a kényelemzónán kívül képződnek írta...

Hello 21:14
Jó választás a szép új világért dobogó szív életjele, akár szimbólum is lehetne - arányaiban kevesebb fekete koordinátarendszerben.

nguyenhuong írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.