2015. április 7., kedd

A MAGYAR MARHA

Mint tudjuk, a magyar marha - tarka.
Legalábbis a politikához való viszonyát tekintve, merthogy eszmei tekintetben mindenféle izmusok nagy híve, ellenben az valahogy mindig kimegy a fejéből, hogy a saját érdekeire is illene figyelnie.
Igaz, ezen nemigen szokott meditálni, és különben ha mégis, akkor önismerete megbicsaklik, mert önmagát nem marhaként, legfeljebb birkaként azonosítja.
És azok közül sem valami szarcsimbókos szőrű, ostoba rackának, hanem aranyos, göndörszőrű barikának, kedves, béketűrő jószágnak.
Holott marha ő, méghozzá speciális fajta, ha el lehetne adni, dögre kereshetné vele magát az ország, merthogy igazi különlegesség: a magyar marhát lózungokkal etetik, aztán csak fejik, ő meg nemigen tiltakozik, legfeljebb bánatosan bőg egyet-egyet.
Azt szereti, ha oldalbavágják a vasvillával, abból ért, merthogy amúgy imád rettegni, tiszteli a csordást, még a bojtárnak is gazsulál.
Ha vetnek neki egy villa szénát, akkor hálás, jóllehet a szénáravalót meg a gazda páncélozott kisbuszát is abból a tejből vették, amit tőle fejtek, szorgalmasan.
Ha úgy rakják elé a szénát, hogy azt hiszi, hogy ő kapott csak egyedül, akkor még a nyála is csorog a hálától, ebből is látszik,hogy a magyar marha nagy marha.


Onnan jutott eszembe a dolog, hogy híre járja, jönnek az újabb adók, a pöttöm spermahuszárnak elfogyott a pénze, itt az ideje az alattvalók újabb megfejésének.
Miután tehenünknek már sajog a tőgye és néha-néha már vért ad tej helyett, felmerült a lehetőség, hogy egy elkeseredett pillanatában mégiscsak felrúgja a sajtárt, meg azt, aki a tőgyét rángatja, ezért a bölcs - és mint már tudjuk, jövőbelátó - gazda a fejés immár egyre veszélyesebb feladatát áthárította az önkormányzatokra.
Értük mégiscsak kevésbé kár, száz polgármester ér egy Habonyt, egy Rogánért kilencvenkilencet adnak, míg egy Lázár száztízet ér.
Utóbbi azért értékesebb, mert már a Vezér támogatása nélkül is meg tud ülni a budin, továbbá ő már egy kézzel eszi a nápolyit...
A Tóni viszont bármikor behelyettesíthető, míg olyan, hogy Habony tulajdonképpen nincs is.
Aki Vajna mellett vitézkedett az autóban, az tulajdonképpen optikai csalódás volt, fata morgana, az anyák azzal ijesztgetik a gyerekeiket, hogy ilyenek lesztek, ha nem eszitek meg a spenótot.
Ez a koma még tyúklábmintásban vagy mákosban is jobban fog mutatni, mint jelenlegi állapotában, csak már láthatnánk, amint a BV dolgozói egészségügyi megfontolásból elhessegetik a fejéről az odafészkelt kakadut...


Mindenesetre folyik a tesztelés, az önkormányzatok egyelőre próbálják visszafogni magukat, így csak a nyaralókat adóztatgatják, meg a garázsokra vetnek ki építményadót, telekadóval kísérleteznek, meg a helyi iparüzekedésből próbálnak kis pluszpénzt kifacsarni.
És hát tesztelgetik, hogyha kivetik a földadót, akkor a virágzó magyar mezőgazdaság tartópillérei, a családi gazdák előkapják-e az istállósarokból a nemzeti vasvellát, vagy egyszerűen csak emelnek a liba árán.
A települési önkormányzatok törekvése érthető, hiszen a génneltöltött kisgömböc minden pénzt elnyelt, a polgármesterek segge kilóg a gatyából, és ők is szeretnek játszani, mégha nem is mindenki a focit kedveli.
De vannak más hobbik is, azokra is kellene forrás, sőt, még a lakosság számára fontos fejlesztésekre sem lenne baj, ha jutna valamicske gempa, abból lesz az önkormányzati képviselő elégedett, habár az is szépen hoz, ha megengednek valamit, tán még szebben, mintha tiltanak, mert abból nem lesz pénz.

Csak azt nem értem, hogy ezidáig még ritkán fordult elő, hogy valakik elgondolkodtak volna azon, hogy le lehetne faragni azokból a kiadásokból is, melyek nem érintik az emberek egészségét, nyugdíját, ételét, hétköznapi életét.
Mert valóban, az is nagyon szép dolog, hogy Európa-bajnokságot rendezünk, meg az is, hogy stadiont építünk, főleg, hogy a milliárdosok visszanemtérítendő támogatást kapnak a tíz embert foglalkoztató, légkondicionált, zenélő marhaistállóra, de én úgy vagyok ezzel, hogy lehet, jobban járna az ország, ha nem lenne ennyire modern a tehén élete, viszont ezer ember vasvillázná a trágyát utánuk, valódi munkahelyeken, valódi bérért.
Indiában volt gyár, ahol nem engedték az anyagmozgatást gépesíteni, mert az munkahelyek elvesztésével járt volna.
Ahogy megy előre a világ, úgy derül ki egyre inkább, hogy a megboldogult szocializmus kapun belüli munkanélkülisége nem is volt akkora marhaság, habár nem valószínű, hogy ma ez lenne a követendő modell.
De azon azért el lehetne töprengeni, hogy néhány éven belül százezrek mennek nyugdíjba, de nyugdíjuk fedezetét Orbán eltőzsdézte, hogy már jelenleg is pármillió ember nyomorog, hogy az egymillió új munkahely helyett éppen most veszti el pár tízezer ember a munkahelyét, hogy ki lehessen elégíteni a Harrach-féle szentfazekak idióta álmait.

El kell ezeket hajtani, de még azelőtt, hogy az elkeseredés csodát művelne ezzel az országgal, rombolásokkal, fosztogatásokkal, erőszakkal.
Jön Tapolca, meg lehetne mutatni, hogy ha elég sokan akarják a változást, akkor írhatnak ezek akármilyen választási törvényt, annyi nekik.

És egy győztes választás után nem maradhat majd el a felelősségrevonás, mert az ország bűnös tönkretétele nem maradhat megtorlatlanul.
Akárki jön utánuk, rettegjen attól, nehogy úgy járjon, mint ők fognak járni.
A bűnözőket, az országot megosztó szociopata maffiózókat felelősségre kell vonni, a jobboldali nézeteket valló emberekkel pedig ki kell egyezni, hiszen ők is mi - magyarok - vagyunk.
Hogy ők más dolgokat látnak fontosnak, mint mi?
Szívük joga, de ha a demokrácia alapelveit elfogadják, akkor együtt tudunk majd élni velük.

Nem kellene megpróbálni?

:O)))



13 megjegyzés:

Undor "irántatok" írta...

Magyar mindig birka nép volt, nem marha. A gondolkodás fájdalmas volt számára.Alázat, görbehát, káröröm volt számára az éltető elem.Menthetetlenek.!!!!! Azért az is érthetetlen ,hogy nincs egy vagy legalább félember. Aki elmagyarázná hogy az ut amelyen mennek "M 44" építése leállt.

Névtelen írta...

Közel 4o éve dolgozom.4o éve vonják tőlem a különböző járulékokat..ami mostanság már a csillagos égig ér,vagyis a fizetésem majd 5o % a a különböző adó,járulék,nem dolgozó honfitársaim eltartása...stb..stb és még sorolhatnám.Idáig is morogtunk az önkormányzat adója miatt,mert az un. kommunális adót ugyan beszedte,de az utcát nekünk kellett lenyírni,a vízelvezető árkot a házunk előtt minden tavasszal mi tisztítottuk,havat mi lapátoltunk.Akkor kérdem én minek fizettünk,És akkor most jön az emelés????Hány családot tartok el a fizetésemből,..És meddig lehet ezt fokozni?Egyszer csak azt fogom majd észre venni,hogy kevesebb a fizetésem,mint a szociális segély,mert a többit levonják!!!!Vagy mi fene lesz ebbe az országba??....kérdem Én tisztelettel, vagy már nem is kéne "tisztelettel" kérdeni?

Erzsébet írta...

....a válasz: de...

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Itt amíg nem lesz olyan szegénység, hogy a ma még nyomokban létező középosztály tagjai is a küszöböt fogják rágni, addig nem lesz változás.
A magyar egy atombirka nemzet, de meg is érdemeljük ....
Kíváncsian és türelmetlenül várom azt a bizonyos szikrát.Lehet, hogy soha nem pattan ki?.....

asta írta...

De! Nagyon is kéne... de mióta mondogatjuk!
És most ott a Jobbik...néha úgy tűnik, lassan mindenki elveszti a józan eszét és az egész ország belefullad a hülyeség cunamiba. Ennyire nem látják, mi vár rájuk egy rossz döntés miatt. Képesek lennének rábízni az életüket a rabló banda után egy betyár seregre. Aki pedig helyzetben van, még mindig ártalmatlan játszadozásnak tekinti a politikát. Semmiféle felelősséget nem érez. Csak a saját vélt érdekét nézi és nem gondol arra, hogy egy robbanás őt is tönkreteszi....az országgal együtt.
Elnéztem tegnap Schiffer gúnyosan mosolygó képét az ATV-ben és az undortól alig kaptam levegőt. Láthatóan élvezte a helyzetet, ahogy a jobbikos borzalom vitatkozik az MSZP-s szerencsétlennel, miközben ő meg odatette megint a kis bombácskáját közéjük, hátha van olyan, aki azt hiszi ő mégiscsak a kiút a kettő között, miközben ha nem is sokat, de elvesz szavazatokat a demokratikus oldaltól. Pedig nem. Schiffer olyan mint Orbán. A rombolás az élet eleme. Első menetben engem is megtévesztett. Ez a mai tapolcai helyzet. Mire számíthatunk még?
Zajlik a gengszterek háborúja, és ettől függ, megépül-e egy autópálya.... mert Simicska nyilván nem tejel már, hát mást kell a helyébe tenni, olyat, aki igen. És ezért már olyan ordasat is lehet hazudni biztonsággal, ami azonnal ellenőrizhető és lebuktatható a hazug. De nem bukik, mert elhiszik... a marhák. Egyetlen ember bosszúvágya és pénzéhsége minden érdekünket felülírhatja. Hova jutottunk és juthatunk még???!

Nekem ez a legnagyobb csalódás.
Továbbra is csápolnak a mosópor reklámnak, még mindig hinni akarnak, mg mindig azt hiszik, hogy semmit nem lehet tenni, csak dögöljön meg a szomszéd tehene.

Hát bocs, de ez kijött belőlem.

Attila írta...

Üdv!

Ez van kérem szépen! Valahogy nem vagyok meglepve! Mikor veszi már észre a keményen dolgozó kisember, hogy a Fidesz szereti más csúnyájával verni a csalánt. Az önkormányzatok kevesebb pénzt kapnak, de vethetnek ki újabb adókat. A kormány mentegetőzhet, nem mi csináltuk. Sőt! A birkáknak eszébe sem fog jutni, mert szidhatják a polgármestert, hiszen az Ő műve az egész! Sorolhatnám még, de minek.? Elég, ha megemlítem a Quaestor kártalanítási ügyét. Miért kellene a tisztességesen működő pénzügyi szektornak állni a csalók okozta kárt? Fizessen az, aki nem teljesítette a feladatát, azaz az MNB.

sphagin írta...

Kedves PuPu !

A gond ott van, hogy a jobboldalnak eszébe se jut megpróbálni a kiegyezést !

Ők győzni akarnak és dirigálni !

Talán előbb meg kellene győzni őket a kiegyezés fontosságára.
Na, ez lesz a nehéz, mert egy, a hatalomban lévő, az csak diktálni szeret és nem gondolkodik csak a saját fejével.

Magyarán, igen kevés a demokrata a jobboldalon, de a baloldal sem bővelkedik benne.

Valahogy mindenki az ellenzéki szerepben jön rá, hogy hiányzik nekik a demokrácia.

Meg a kiegyezés !

Üdv sphagin.

Belák Andrea írta...

Tetszett a blog, mert nem állt meg a magyar emberek "tarkaság"-ánál. Mert következetesen végigvezette, hogy már odajutottunk, hogy a tőgyből vér jön, nem tej. És, hogy most adták ki gebinbe a fejés munkáját a polgármestereknek.
Igaz, hogy eddig még nem mindenkinek fájt. Eljutottunk oda, hogy kritikus tömeggé vált, aki már kénytelen érezni a fejés fájdalmát.

És az is igaz, hogy a jobboldali emberek is magyarok. És, ha demokraták, akkor velük együtt kell élni és dolgozni.

nemóvatos írta...

"Akárki jön utánuk, rettegjen attól, nehogy úgy járjon, mint ők fognak járni."
E mondatról az jutott eszembe, hogy a jelenlegi hatalmi centrumot már most nem a rettegés motiválja-e?
Hisz' tudják a bűneiket, tudják: azokért büntetés fog járni, de már nem vállalnak visszautat.

A polgármesterekben és a vidéken élő képviselőkben viszont semmi félelmet nem látok, pedig őket nagyon hamar utolérheti a népharag.

Kapat írta...

Csak egy-két ismertebb nevet említenék a jobboldali demokraták közül.
Bokros Lajos, Kerék-Bárczy Szabolcs, Debreczeni József, Gémesi György, Pusztai Erzsébet, Herényi Károly stb.
Bizonyára nagyon különböző módon gondolkodunk sok dologról, de a tisztességüket, a demokrácia melletti elkötelezettségüket nem kérdőjelezném meg. Ez a legfontosabb!!!
Természetes, hogy velük minden gond nélkül tudnánk az alapvető emberi jogok mentén együtt gondolkodni, dolgozni, egy élhetőbb világot építeni a romokból.
Ők hiteles közvetítők lehetnének, a normálisan gondolkodó jobboldali emberek felé. Őket nem lehetne a "kommunista, szemkilövetős" jelzővel illetni. Talán nagyobb befolyásuk lenne a másik oldalon. Ezen a lehetőségen is el kellene gondolkodni!
Sajnos a jelenlegi kormány és holdudvara alapvetően silány jellemű emberek gyülekezete. Az a legnagyobb baj, hogy a jellemhiba alapvető követelmény ebben a társaságban. Én nem lennék nyugodt Orbán helyében sem, mert ha ezek "vérszagot" éreznek, bizony egymásra is rárontanak, a nagyvezír sincs biztonságban. (bár már látnám!)
Velük a kiegyezés szerintem lehetetlen. Önző, tolvaj, kártevő patkányok. Sokan emlegetik Pokornit, mint aki elkülönbözik tőlük. Hát, én nem sok bizalmat adok az olyan embernek, aki ezekkel közösséget vállal. Lehet, hogy csak egzisztenciális okokból, de ez nem mentség.
Valóban egyetlen út lehetne végre, ezt az őrült szakadékot valahogy áthidalni! Közös érdekünk, mert különben vége az országnak!
Ez sok türelmet igénylő, egymás nézeteit tiszteletben tartó folyamat, de nem kilátástalan.
Csak az idő! Már most is késő! Minden nap késedelem a rombolás mértékét növeli.
Szerintem is meg kellene próbálni, minél hamarabb!!

pleinair írta...

Egyetértek Andrea Belákkal, ez egy irtó jó írás. A marha és véres tőgye szimbólum érzékelteti nyomorúságunk okának és következményének teljes spektrumát. Ennél tömörebben nem lehetne összefoglalni, és bemutatni az ország állapotát. A konklúzióval is egyetértek:
"El kell ezeket hajtani, de még azelőtt, hogy az elkeseredés csodát művelne ezzel az országgal, rombolásokkal, fosztogatásokkal, erőszakkal.
Jön Tapolca, meg lehetne mutatni, hogy ha elég sokan akarják a változást, akkor írhatnak ezek akármilyen választási törvényt, annyi nekik.
És egy győztes választás után nem maradhat majd el a felelősségrevonás, mert az ország bűnös tönkretétele nem maradhat megtorlatlanul.
Akárki jön utánuk, rettegjen attól, nehogy úgy járjon, mint ők fognak járni.
A bűnözőket, az országot megosztó szociopata maffiózókat felelősségre kell vonni, a jobboldali nézeteket valló emberekkel pedig ki kell egyezni, hiszen ők is mi - magyarok - vagyunk.
Hogy ők más dolgokat látnak fontosnak, mint mi?
Szívük joga, de ha a demokrácia alapelveit elfogadják, akkor együtt tudunk majd élni velük."

pleinair írta...

Kedves Kapat,

Pokorni sok feledékeny embert megtéveszt a fidesz bunkó stílusától eltérő modorával. Ez nála a róka- jellemből adódó simulékonyság, ami mögül "jeges leheletével" bénította ő is a szoci kormány munkáját.
(Bocsánatot kell kérjek a rókáktól)
Emlékszem Pokorni állandó, bicskanyitogató, halk szavú, de gúnyos hangvételére, meg a szívet tépő könnyeire.
Valóban jellem alapján kellene megválogatnia az orbán utáni kormánynak, hogy kikkel működik majd együtt. Pl itt van ez a Horn Gábor, őt már most "lerúgnám" a közélet porondjáról, de ebben a megtiszteltetésben részesíteném többek közt Schiffert is.

Kapat írta...

Kedves "pleinair", egyetértünk! Üdv.