2015. április 18., szombat

BALOLDAL

Bevallom töredelmesen, hogy nincs ma semmi kedvem politikáról írni, valahogy annyira kisszerű és kiábrándító ez az egész...
De, hogy azért csalódást se okozzak a kedves olvasónak, ezért megírom kissé morbid, de kedvenc viccemet.
Mikor a kedvencemmé lett, akkor még nem ismertem fel rejtett jelentését, ma már tudom, hogy a vicc a magyar baloldalról szól.


Izgatottan toporog a szülőszoba előtt a férj, nyílik az ajtó és kilép az orvos.

- Gratulálok Apuka, megszületett a baba.
- Igen? Jaj, de jó, gyorsan hozzák, az én fiam, látni akarom!
- Igen, azonnal, de el kell előtte mondanom, hogy van egy kis probléma a babával...
- Probléma?
- Igen, sajnos hiányzik az egyik keze...
- Jaj, szegény, de mindegy, gyorsan hozzák, az én fiam, látni akarom!

- Hozzuk, de még valamit el kell mondanom, sajnos a másik keze is hiányzik!
- Jaj, szegény, de mindegy, így is szeretem, gyorsan hozzák, az én fiam, látni akarom!
- Igen, de van még kis baj, amiről tájékoztatnom szükséges, ugyanis hiányoznak a lábai is!
- Jaj, szegény, de mindegy, így is szeretem, gyorsan hozzák, az én fiam, látni akarom!
- Hogyne, de el kell előtte még mondanom, hogy sajnos törzse sincs a babának...
- Jaj, szegény, de mindegy, így is szeretem, gyorsan hozzák, az én fiam, látni akarom!
- Azonnal, de fel kell hívnom a figyelmét, hogy sajnos a baba feje is hiányzik?
- Hiányzik?
- Hiányzik.

- Hát akkor mije van a babának?
- Füle, bal füle...
- Jaj, szegény, de mindegy, így is szeretem, gyorsan hozzák, az én fiam, látni akarom!
Nyílik az ajtó nővérke egy párnán kihoz egy fület...
- Kisfiam, édes kisfiam! Fülecském!

- Ne szólongassa!
- ?
- Süket...

:O)))

14 megjegyzés:

Ottilia Marton írta...

A Bad Godesberg-i program a Németország Szociáldemokrata Pártja (NSZDP) politikai céljait rögzítő alapdokumentum. Az NSZDP 1959. évi godesbergi rendkívüli kongresszusán az ún. demokratikus szocializmus programját fogadta el. A program elvetette az osztályharcot, a forradalmat, a kizsákmányoló és kizsákmányolt osztályok alapvető ellentétének tézisét és élesen elhatárolta a pártot a marxizmustól. A program szerint a szocializmus valamennyi társadalmi osztály és réteg demokratikus együttműködése során reformokkal valósul meg. A program az NSZDP-t a nagytőke számára is „kormányképessé” tette. A program a Szocialista Internacionálé egyik legbefolyásosabb tagpártjának programjaként jelentős hatással volt annak többi tagjára is."

"1939. szeptember 7-én utasítást kapott Sztálintól, hogy dolgozza ki a Komintern téziseit, amelyet a Végrehajtó Bizottság A háború és a kommunisták feladatai címen néhány nap múlva kiadott. Ebben a szociálfasizmus teóriája érvényesült, vagyis a kommunisták fő ellenségeként a „megalkuvó” szociáldemokratákat jelölték meg. A határozat értelmében az elkövetkező időszakban tilos volt nemzetiszocializmusról rosszat írni, és utasításba adták, hogy az antifasiszta értelmiséget járassák le.["
No ez a két nézet máig hat és minden cselekvést megbénít, ami a baloldalon történhetne. Ezen nézetek elfogadása/ el nem fogadása a mai baloldal rákfenéje!
a Munkáspárt 2006, az igazi balosok a fenti nézetek mentén hasítják szét a jobbik nélküli ellenzéket. Nem bír mondanivalójuk lenni, míg ezt nem tisztázzák.
E mentén csak egymás kirekesztése folyik, mintha az jelentős lehetne a jobbik(fidesz) ellenében. Ezért a törésvonal kettős: a fidesz/jobbik---meg az ellenzék
az ellenzéken belül, akik osztály alapon kapitalizmus ellenesek---és kapitalizmus keretei között a lehető legcélszerűbbet akarók.

Kapat írta...

Minden tiszteletem a Tied, kedves Ottilia! Soha nem tudnék egy vicc kapcsán ilyen tudományos értekezést kicsikarni magamból.
Nyilván igazad van, valószínűleg én vagyok az ideológiák tárgyában meglehetősen tájékozatlan.
Nekem csak odáig terjed a fantáziám a vicc kapcsán, hogy egy magatehetetlen, mozdulni képtelen,sőt még az emberek kézenfekvő kívánságát meghallani sem tudó (süket) baloldalt vizionáljak.
Egy olyan ellenzéket, mely nem képes felfogni, hogy mindent megelőző feladata lenne, hogy az összes demokratikus párttal, civilekkel összefogva eltakarítsák ezt a antidemokratikus, jellemtelen korrupt társaságot!
Most nem annak lenne itt az ideje, hogy különbözőségeiket hangsúlyozzák, egymás amortizálásával.
Azután jöhetne a kármentés, majd a normálisan működő demokrácia, a jogállam visszaállítása.
Általában az emberek nem tudnak mit kezdeni az ideológiákkal.

Névtelen írta...

Kedves Kapat! Olvasva a hozzászólásod nekem az jutott eszembe,hogy mi van akkor ha ezek az urak akik a baloldalt képviselik nem is AKARNAK se összefogni,se valami értelmes politizálást folytatni.Szerintem ez már csak egy szellempárt akik a múltból élnek,és nem is rosszul.S egész addig nyújtják a baloldal agóniáját amíg csak lehetséges.Pusztán önző anyagi érdekből.Tegnap,hogy a városban jártam a Jobbik aktivistáival találkoztam az utcán.Hmmm...a baloldal aktivistáit már nagyon régen nem láttam,még a választások idején sem...maximum pár szórólapot ami amúgy is a kukába landol.Ha érted mire gondolok.Üdvözlettel.

Higany írta...

Kedves Névtelen. VELED vagyok, Leírtad mind azt ami IGAZ. "Ök sz... nak" a "NÉPRE" míg saját JÓLÉTÜK biztosítva van. ANNYI. De kérdem ki az az egyedülálló "emberi lény" mely OTT van (pár emberrel) már nyolc-kilenc (8-9) hónapja a Kossuth téren?

Amilcar Cablar írta...

Kedves Ottília!

Nem tudom, honnan vetted ezt a történelmi forrást, gondolom Szaniszló Ferenc, vagy Kun Miklós lehet.

Abban igaza van, hogy a kommunisták élesen elítélték a fasizmussal megalkuvó és azt segítő (!!!) szociálfasiszta magatartást. Mint ahogy ma is elítéljük azt a politikai jelenséget, amikor a neoliberális megnyomorítások megszülik a fasizmust.

Teljes joggal liberálfasisztázunk le olyan szervezeteket, amelyben baloldali gúnyába öltözött milliárdosok a tőkét támogatják a nyomorgó szegények helyett.

Az, hogy "nem lehet a nácikról rosszat írni" és "le kell járatni az antifasiszta értelmiséget", hülyeség, és történelmileg semmi ilyesmi nem történt.

És ma sem történik. Ha nézted a híreket, vagy olvasol pártközleményeket, egyedül a Munkáspárt 2006 merte évek óta konzekvensen náci és fasiszta pártnak nevezni a jobbikot (valamint szatellitszervezeteit). Tegnap is mi jelentettük be az Adolf Hitler emléktúrát a rendőrségen.

Az Európai Baloldal - Munkáspárt 2006 nem hasítja szét az ellenzéket. Mi már megalakulásunk óta harsogjuk a baloldalii összefogást - antifasiszta szívbeli és eszmei alapokon, nem úgy mint Gyurcsány és Fodor, akiknek az számít csak, hogy az MSZP bevigye a hátán őket a parlamentbe. És mivel ilyen milliárdos, lejáratódott, opportunista tőkés szervezetekre az életbe nem szavaz a választó, ezekkel lehetetlen lesz leváltani a Fideszt, és csak gátjai a mennyiségi helyett minőségi alapokon szerveződő összefogásnak. Tudtommal 2013. elején pont a DK zúzta szét a közös, baloldali, programalkotó, összellenzéki egyeztetéseket, amikor kivétózta a Munkáspárt 2006-ot. Mivel szinte mi hoztuk össze a tárgyalásokat, és mi voltunk a fő kohéziós erő a csoportban, a mi kirekesztésünk után a programalkotás elhalt, és az ellenzék program nélkül, csak politikai arcokkal állt neki a kampánynak. Természetesen mondanivaló híján katasztrofális bukás lett minden következő választás.

PuPu írta...

Talán nem azzal kellene foglalkozni, hogy más pártokat kritizálunk, hanem a saját pártjainkat kellene rábírni, hogy tegyék fogyaszthatóvá a társadalom teljessége részére a nézeteiket.
Engem sem és a többieket sem nemigen érdekel a Munkáspárt 2006 viszonya Gyurcsányhoz, - erre majd akkor lesz szükség, ha szövetséget vagy koalíciót kell kötni az általa vezetett párttal.
Jelzem, ez Gyurcsány esetében is így van.
Ami itt érdekes, azok a vállalt és vállalhatatlannak tartott elvek, azokat kell "eladniuk" a pártoknak, minden nap, mikor a napi eseményekben állást foglalnak.
Akkor lesznek hitelesek, ha a hirdetett elvek és a konkrét állásfoglalások egybeesnek.
Ellenzéki pártoknak a kormánypártot kell ellehetetleníteni, nem egymást és nem irigykedni kell, ha a másik pártnak van egy karizmatikus vezetője, hanem a saját párt vezetését kell erősíteni, keresni az alkalmas embereket.
És nem kell okvetlen az utcán szaladgálni ha kell, ha nem, hanem közösségeket kell szervezni, támogatókat keresni, propagálni a saját álláspontot.
Ami meg a Parlament előtti jelenlétet illeti, nemigen kapott tömegtámogatást.
A Munkáspárt sem.
Namármost vagy másra van igény, vagy valami hiba van az előadásban.
Ezt kellene vizsgálgatni, nem másik pártokat.
A foci gólra megy, a politika meg mandátumra, ennek megszerzése érdekében kell dolgozni, nem másokat csesztetni.
A programodat csak akkor tudod megszerezni, ha tied a mandátum.
Ennek érdekében kell dolgozni.
Szerintem...

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Maximálisan egyetértek veled, főleg a hozzászólásoddal !

Üdv sphagin.

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

Tegnap meglátogatott egy marék barátom, merthogy nem tudok menni mostanában és a beszélgetés csaknem veszekedésbe torkollott, mert a politikáról kezdtünk dumálni.

Két dolog volt, amiben teljes egyetértés volt:

- a fidesz és ov egy rohadt gazember társaság, akik csalnak, lopnak, hazudnak, mindenre és mindenkire rátelepedve egy maffia;

- a jobbik nevű valami, az emberek butaságával egyenlő, értelmes nincs köztük, és a tatárjárás baráti látogatás ahhoz képest, mintha ezek bármiféle hatalomhoz jutnának valamikor.

Itt bomlott meg az egység és elszabadultak az indulatok.

-Az egyik tábor azt mondta, hogy ha egyetértünk abban, hogy ov egy gazember, akkor tenni kell ellene, és bármiféle fenntartás is van Gyurcsánnyal, vagy mással szemben, mégis kevésbé rossz lenne.

-A másik tábort mintha a darázs csípte volna meg, üvöltött, hogy a libás Bajnai, meg felbérelt provokátorokkal balhét csináló Gyurcsány, akik így ráküldhették a rendőreiket a békésen zúgolódó tömegre, akik csak felháborodottan felvonultak az Öszöd-i beszéd miatt, ezeket akarnátok? A rohadt kommunistákat, akik kiárusították az országot? ...

Hallgattam, és próbáltam megérteni: tényleg a politikusokkal van a hiba, vagy ennyire nevetségesek vagyunk mi emberek? Igaznak éljük át, amit a fülünkbe zsongtak, de nem járunk utána, hogy legyen tiszta minden és majd aztán ítéljünk? Ilyen hatékony az ellenfél agymosása indirekt is?

A kérdésemre nem tudtak válaszolni, amikor javasoltam:
nyissuk meg az OPNI-t és küldjük be az összes mai politikust oda, hiszen egyikkel sem tudunk mit kezdeni; vitatkozzanak ott és az ápolók majd lerendezik, ha valamelyik nagyon ugrál.

Ott marad az a szép nagy ház a Kossuth téren üresen. Üljünk le elé, és törjük a fejünket, kit is küldjünk be, hogy valami olyan országot csináljon ebből a valamiből ami itt van, mint mondjuk a Osztrák-Magyar Monarchia mai osztrák része. Csak ennyi legyen, nem kellene több. Egy működő, kevésbé korrupt, élhető kis ország, ahol lehet élni, családot építeni, gyereket nevelni, nevetni, dolgozni és szabad jókedvűnek lenni.

Te kit választanál?

hello írta...

PuPu, a csömörödet tökéletesen megértem. Hidd el, nem vagy vele egyedül. Igyekszem egyebekkel lefoglalni a gondolataimat. Már amennyire sikerül, hiszen a hírek jönnek.

Valahogy nem fájdult meg az oldalam a röhögéstől ezen az abszurd horror viccen, az áthallásosnak szánt értelmén meg pláne nem.

kácsa írta...

TiszteltHölgyek és Urak!
Én most hirtelen felindulásomban csak annyit mondanék, hogy senkivel sem értek egyet.

Arra az emberre aki környezetében mindenkit hülyének gondol, annak el kellene azon gondolkodni, hogy valójában kiben van a hiba. És ha gondolati szinten rátalál önmagára, akkor boldogan kiálthatja: BINGO.

Aki elsőként tüzet kiállt az valószínüleg maga a gyújtogató.

A képviseletünket hivatott pártjaink pontosan tőlünk olyanok, mint amilyenek. meg különben is...

Nem vagdalkozni kell, hanem gondolkodni. A történéseket kiváltó okok és összefüggések túl bonyolultak ahhoz, hogy egy blickfang-os stílusban megfogalmazott "vicc"-ecske keretein belül el lehessen intézni.

Az okok és összefüggések
vizsgálata egy független - nem magyar - kutatócsoport tudományos munkáját igényelné.

Abból kiderülhetne, hogy Magyaországon a dolgok miért ilymódon alakulnak és fény derülhetne bizonyos politikus(ok) negatív szereplésére is.

Ha netán lehetségessé válik valamiféle kormányváltás 2018-ban annak lehetne az egyik célkítűzése, hogy az anyagi felelősségrevonáson túl a politikában elkövetett inkorrekt ügyek - pl.2006-os események, karaktergyilkosságok, a médiafölény közönséget félrevezető gyakorlata stb - is napvilágra kerüljenek.
Az lehetne az igazi hab a tortán.



Kapat írta...

kácsa 14:47

A felindulás (mint a harag), rossz tanácsadó!
Nem feltétlenül kell egyetértenünk!
De legyen annyi bizalmad hozzánk, hogy néha azért szoktunk gondolkodni is.
Valóban, vagdalkozni sem jó!(senkinek!)

kácsa írta...

Kedves Kapat!
A jelenlegi bajok okát kb. ott kell elsősorban keresni ahol Te a mondandódat befejezted.
A lényeg, hogy szerinted közületek mindenki jól teszi a dolgát csak az a fránya ellenzék állandóan és folyamatosan bénázik.
Ne haragudj, de mondandódban az önvizsgálat igényének nyomát sem fedezem fel még a kétely szintjén sem.
Te mondanád meg másnak, hogy miként kell a dolgokhoz viszonyulnia miközben neked - sok-sok társaddal együtt - egyébként eszedbe sem jut, hogy a hiba talán a saját készülékedben keresendő.
Ti és a hozzád hasonlók teszik az eseményeket olyanná amilyenek.
Voltál már életedben kettős szorításban? Ha nem akkor elmondom, hogy az mindent és mindenkit elbizonytalanít, megbénít, cselekvésre képtelenné tesz.
Talán erre is gondolni kellene. Mi a valóságos oka annak, hogy a 25 év alatt egyedül csak a baloldal fejlődött visszafelé?
Tényleg ennyire tehetségtenek, vagy esetleg csak beszorítottak. Talán azt sem tudják, hogy kinek kellene igazán megfelelniük?

Ha lenne terük az élethez - ami kb. 2002 óta nincs - és szabadon élhetnék az életüket biztosan minden másképpen alakul. No de kettős - sőt többes - szorításban?

Hidd el rossz és helytelen az a politika, amit csináltok.

öt az egyben írta...

Kácsa 18:57!
Gratulálok a hozzászólásodhoz!
Hogyan lehetne megért(tet)ni azokat a bonyolult dolgokat amikről még beszélni sem tanultunk meg...

hazaigeod írta...

Néhány reális érthető hívószóra van szükség,amit közvetíteni tudunk a társadalom többségének.Ott kell lenni az utolsó kocsmában is.Nem tüntizni kell,hanem felépíteni,megszervezni őszinte mondanivalóval EGY NAGYOT. Tanulni lehet a spanyoloktól.
Podemos=képesek vagyunk
Persze tudom,hogy ez önmagában kevés.
Kellő alázattal építkezni kell.