2015. április 14., kedd

FEL! TÁMADUNK!

Hát akkor megyünk a keresztesháborúba.
Kicsit anakronisztikus ügy, de mit tegyünk, ez olyan, mint a hasmenés: ha menni kell, hát menni kell...
Nem is fájna ez nekem különösebben, hiszen ez beleillik vastagon a Vezér külpolitikai bénázásainak sorába, és teljességgel elfogadható lenne, ha a Fidesz a kétharmadot a Jobbik sorainak megbontásával érte volna el, de nem ez történt.
És ez az én nagy csalódásom.
A kétharmad ugyanis úgy jött össze, hogy Orbánnal együtt szavazott a Demokratikus Koalíció két, és a mára már gyakorlatilag nem létező Együtt egyszem árva politikusa, Szelényi Zsuzsanna.
Lehangoló.


Nem, nem a tapolcai választás a lehangoló, ott ugyanis csak az történt, hogy a demokratikus oldal nem tudott áttörni, nem tudott szavazókat mozgósítani a passzív népesség köréből, amúgy meg a papírforma igazolódott.
Hogy ezt mégis csalódásként éltük meg, annak az az oka, hogy - magamat is beleértve - ilyen-olyan szinten imádjuk az illúziókat.
A wishful thinking nemes tradícióját követve már szinte szánkban érezzük az égen átsuhanni vélt liba ropogós combjainak ízét, s bár sajátszeműleg nem láttuk vágyaink madarát, de láttunk olyat, aki látta, sőt, olyannal is akadt dolgunk, aki távoli gágogását is hallotta.
Tapolcán győzött a Jobbik, ez a Fidesz baja, de egy fecske nem csinál nyarat, bár kétségkívül összeszarhatja az ereszalját.


Ami igazán lehangoló, ez a mai hír, mely szerint azok a politikusok, akik eddig még a legrokonszenvesebben viselkedtek és akik - úgy tűnt - elvi politikát folytatnak, most - szinte mindegy is, milyen indoklással - megszavazták magyar fiatalok idegen érdekekért vívott fegyveres harcba küldését.
Ha egyetlen is meghal közülük, a vére az ő lelkükön fog száradni.
Ezek a szavazatok voltak ugyanis azok, melyek hozzásegítették Orbánt ahhoz, hogy bepucsíthasson Obamának, és istenemre mondom, hogy hosszú évek óta a legnevetségesebb látvány, hogy ott pucsít mellette Gyurcsány is, odakínálva szűzies fenekét a nemes aktushoz.

Érteni vélem én, aktuálpolitikai szükségszerűség ez, hadd lássa Amerika, hogy érdekeinek támogatása felülírja még a múltat is, felülemelkedünk mi, ha kell, mindenen - a józan ész szaván is,  az igaz barát érdekében.
És mégis - hánynom kell.
Volt az elmúlt évek során Gyurcsánynak már egy-két szerencsétlen húzása, lassan annyit tévedett, hogy Lengyel László térdenállva zokog a receptért, hiszen megrengetve érzi magát az általa betöltött  negatív vátesz pozíciójában - majd minden esetben kerestem a mentséget számára, de ez az eset nem az az eset.
Ez több, mint bűn - ez hiba, hogy hadd idézzem Antoine de Bouley grófot.


Az Iszlám Állam az emberiség szégyene, mindannyiunk ellensége, ha mód van rá, hát le kell törölni a Föld színéről ezt a szennyes, a jóérzésű iszlám hívők számára is utálatos szörny-szervezetet.
Igen, ha kell, katonai erővel, ha kell, tűzzel-vassal.
De ez nem a mi feladatunk, több oknál fogva sem.
Elsősorban nem mi költöttük ki pihepuha fészekben ezt a dögkeselyűt, hanem Amerika volt oly kedves ugyanazt a hibát többször egymás után is elkövetni.
Először felfegyverezte az oroszok ellen a tálibokat, majd odament Afganisztánba szüretelni tevékenysége gyümölcsét, de amikor megjelent, a saját fegyvereivel lőtték seggbe, zavarták világgá és alázták meg azok, akik a nemzetközi kábítószer-kereskedelemből képesek voltak működtetni egy komoly szervezetet, az al-Kaidát.

Oszama bin Ladent kivégezték, Afganisztánból megpróbálnak kihátrálni - nem sok sikerrel - de még szünetet sem tartottak, menetből lángba borították a fél Közel-.Keletet.
Líbia, Tunézia, Szíria - mind-mind iparkodtak ugyan a maguk módján alkalmazkodni a nyugat elképzeléseihez, de az olaj nagy úr, így a rendet és a politikai egyensúlyt fenntartó diktatúráknak pusztulniuk kellett, ezért Amerika felfegyverezte ellenfeleiket, és nemigen érdekelte, hogy a legszélsőségesebb iszlám fundamentalistákat szabadítja a világra.
Emberek tízezrei pusztultak már eddig is a semmiért, merthogy egyetlen demokráciát mutatni azóta sem lehet a világnak azon a táján, viszont Amerika ottani szövetségesei mind-mind, egytől-egyig kőkemény diktatúrák.


Amerika olyan, mint a bűvészinas, aki kitáncoltatta a seprűt a sarokból, de visszaparancsolni már nemigen tudja, vagy ha tudja, akkor csak igen randa eszközökkel fog menni, ha menni fog egyáltalán.
Más államok részvétele ebben a harcban alibi-célra kell neki, hiszen akkor nem Amerika harcol, hanem a világ demokratáinak közössége, ami azért mégiscsak más - nem a világ csendőre pacifikálja a bennszülötteket, hanem a világ népei, szent felháborodásukban.
Ehhez nekünk nincs közünk, aki elqrta, hozza rendbe.
Amerikának van ehhez katonai ereje, politikai súlya.
Ott már megszokta a nép, hogy a katonái elmennek ide-oda izmozni, aztán építenek egy ötven kilométeres, márványtáblákkal borított falat és felvésik rá halottaik névsorát és kezdik a következő falat alapozni.
Ott se tetszik ez mindenkinek és tudom, eljön majd az idő, mikor megkérdezik a még élő amerikai elnököktől, hogy ki hatalmazta fel őket országuk ifjúságának megtizedelésére?

De ez Amerika dolga.
A részvételünk kérdése meg jelen esetben a kormányzó párt dolga, ennek során azt mérlegel, amit akar és olyan döntést hoz, amely számára kül és belpolitikai téren kedvező, meg amilyenre felhatalmazást kap.
Orbán telecsinálta már a kevlárt, és Goodfriend óta retteg attól, hogy mit lép az USA, érzi, hogy túllőtt a célon Putyin-ügyben, ezért vad kompenzálásba kezdett.
Amerika nem tud olyat kérni, melyet ne rohanna farokfelcsapva teljesíteni.
Ezenközben vadul hazudozik, szövetségesi felkérésről beszél, holott mi a NATO szövetségi rendszerébe tagozódtunk be, és Amerika nem egyenlő a NATO-val, mely állítólag még ma is védelmi szervezet, nem pedig fegyveres igazlátó & kivégzőosztag.
Hende hülyeségeket hablatyol, mikor azt mondja, hogy az ENSZ tagjainak többsége elítéli a vérontást, ezért jogos a katonai fellépés.
Hogy egy manifeszt idióta miniszter lehet ebben az országban, az a mi szégyenünk, de ettől még nem lesz jogos, amit Amerika művel.
Azt az érintett országok felkérése és ENSZ felhatalmazása nélkül teszi, csakúgy, mint Irakban, Szíriában, Afganisztánban, Líbiában, Ukrajnában - ezt jobb helyeken agressziónak hívják, aki meg ilyesmiben részt vesz, azt agresszornak.

Ehhez a döntéshez állt oda kontrázni a DK meg az egyszemélyes Együtt, akik ha már összeálltak, akkor akár egy frakció is lehetnének inkább - egy olyan frakció, amelyik elutasítja magyar katonák fegyveres harcba küldését.
De nem, mert Gyurcsány is belekezdett a maga pávatáncába, kínálgatja magát, jóllehet jobban járna, ha szép csendesen építgetné a pártját, hogy 2018-ban azok is képesek legyenek erre a pártra adni a voksaikat, akik nehezen viselik a kissé túlmozgásos pártvezért és nem túl következetes politikáját.
Azt hiszem, egy ilyen döntést meg sem lett volna szabad hoznia a tagság feje felett, de hát ez már a párt belügye, lelke rajta.


Az Úr legyen irgalmas, hogy senkinek ne kelljen sírva megbánnia ezt a mai döntést, mellyel egy célkeresztet rajzoltunk magunkra.
Pedig már a nyilaskereszt látványa is eléggé idegesítő volt magunkon - nemde?

:O)))

47 megjegyzés:

terlasz írta...

Na most, akkor mi legyen? Menjenek az önkéntesek vagy ne menjenek a gonosz ellen? Egész Európát megfenyegették ugyan, de semmi közünk hozzá, oldják meg mások helyettünk is. Legjobb az lenne, ha mindenki hagyná a fenébe az egészet és előbb-utóbb kinyírnának mindenkit, aki nem az ő primitív rendszerük szerint él. Reménykedjünk, hogy mi majd legutoljára kerülünk sorra, mert jól viselkedtünk!

nemóvatos írta...

PuPu!
A mai posztod (is) szuper.
A DK. minimum szégyellheti magát.
GY.F. meg egy ideje többet árt mint használ (saját magának is).
Sajnos pártjával együtt elszívják a levegőt minden egészséges kezdeményezés elöl, és ebben az MSZP-hez hasonlóak.
Ha nem is vallják be, lényegében a kádári múltból élnek.
Addig amíg a szintén ebből élő generáció él, és pozícióban tarja ezt a kontraszelektált "elitet(?)".
És az is igaz, hogy erre még van vevő a választók között.
Igaz egyre fogyóban, mert azt ne higgyük, hogy a vidék jobbikos szavazóinak egy része valamikor nem a Tsz-ekből élt és gyarapodott.
Alig hiszem, hogy Orsós nagypapa a főhercegi uradalom inszeminátora lett volna.

kekec írta...

Pupu, ez egy régebbi cikk, de kiderül belőle, hogy már eddig is a katonai költségvetésünk egy részét emberi részvétellel váltottuk ki (12 országban 800 katona)
http://nol.hu/kulfold/szaz-magyar-katona-vesz-reszt-az-uj-afganisztani-misszioban-1492907
Most hozzácsaptak +1 országot és 100 katonát. A másik választás a katonai költségvetés emelése lenne. És azért is Gyurcsány lenne a hibás...
"Aki szereti a virslit és a politikát - ne nézze meg, hogyan csinálják"
És azért egy szót érdemelt volna a jobbik-mszp koala ebben a kérdésben.
Ha a jobbik mellé állt volna, az jobb lenne?

Jutka írta...

Eddig legalább nyugodtan utaztunk a villamoson illetve a buszokon.
Nyugodtan bemehettünk egy plázába, nem kellett attól félni, hogy robbantanak.....
ne legyen igazam,hogy egy zidó üzlet , vagy egy zsinagóga lesz az első ahol robbantás lesz.
Ehhez van hazai támogató réteg is.
Sajnos az USA nagyon is hibás.

Jutka írta...

Még egy észrevétel.
A DK nem ismeri a tartozkodó gombot?
Jó lenne ha Gy.F magába nézne és visszavonulna a politizálástól.
Teljesen egyet értek a "nemóvatos"
hozzászólásával.

hippodrom írta...

A pórnép egyelőre az elmúlt száz évben használt átláthatósági együtthatókat tanulmányozza. Meg az összefüggéseket. Az, hogy ez kinél medddig tart sajnos előre nem tudhatjuk.
Aztán majd valami vagy fel(fele)-támad, vagy le(fele)-támad.
Egyelőre még tippelni is csak óvatosan lehet!

Mindenesetre én Kevin Costner csapatába kérem a felvételemet...

Unknown írta...

Tisztelt Mindenki!

Érdekes véleményeket olvasok, tanulságos.

Ebben az ügyben talán a blogger is lehetett volna tartózkodóbb.


Ezért a döntésért én most senkit nem hibáztatnék, se azokat akik igennel, se azokat akik nemmel voksoltak.

Sajnálom PuPu, ez most szerintem nem volt telitalálat. Sok olyan ügy van, ahol fel lehet venni és megfújni a Gyurcsányozás kürtjét, de szerintem ez nem az.

PuPu írta...

Kedves Béla, van itt párezer posztom, amelyikből kiderül, hogy nem én vagyok Gyurcsány ellensége.
Ha csak ennyit sikerült megértened - és azt is félreértened - abból amit írtam, akkor valószínűleg rosszul írtam...
Sajnálom...

Névtelen írta...

Jutka!
A japán újságírókat is kivégezték, pedig tudtommal Japán nem volt benne semmi összefogásban az iszlám szélsőségesek ellen. Szerintem őket nem érdekli, hogy melyik országban gyilkolnak Allah nevében. Az, hogy eddig nem volt nálunk merénylet, inkább annak köszönhető, hogy mi egy kicsi, jelentéktelen ország vagyunk, jobban szeretnek nagy, gazdag országban robbantani. De a veszély szerintem így is - úgy is fennáll nálunk is.

PuPu írta...

Kedves kekec, más a békefenntartás és más egy harcoló alakulat.
Amelyik akkor is harcoló alakulat, ha - mondjuk - csak őrszolgálatot lát el egy objektumban, mint tudjuk.
A cikked egyébként tavalyi, azóta kicsit változott a világ,
A jobbik és az MSZP nem lépett koalícióra - más és más okokból szavaztak nemmel.
Egészen pontosan nem szavazták meg a kormány előterjesztését.
A DK megszavazta.

Névtelen írta...

Kekec, még annyit tennék hozzá, hogy ezeket a katonákat jól megfizetik. Én sohasem mennék ilyen helyre, de biztos van 150 ember ebben az országban, aki jó pénzért örömmel vállalja a kockázatot.

PuPu írta...

http://vigyazo.blog.hu/2015/03/23/video_18_magyar_katonak_ellensegeit_nepszerusiti_a_jobbik_szovetsegese?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare&hc_location=ufi

Ez ellen kellene harcolni, nem?

Unknown írta...

Kedves Pupu!
Ezúttal karcosabban fogalmazok!
Már írtam korábban néhány szót a defetizmusról. Az a pacifista hablaty amely mai postod soraiból árad pedig egyenesen émelyítő. Hogy milyen politikai megfontolások és számítások állnak a kormány és a DK döntése mögött az megkérdőjelezhető és vizsgálandó. A valódi indítékok lehetnek nyíltan vállalhatóak és nemesek, és lehetnek nemtelenek. Vizsgáljuk meg ezeket mielőtt ítélkezünk. Elképzelhetőek azonban teljesen vállalható és nemes indítékok a fegyveres szerepvállalás mellett. A kétféle indíték keveredése persze mindennél valószínűbb és teljesen természetes. Csupa hitványságot és alávalóságot feltételezni azonban nem szép és túlságosan könnyű. Miket állítasz? "Megszavazták magyar fiatalok idegen érdekekért vívott fegyveres harcba küldését..." Mitől olyan világos az "idegen érdek?"... Vagy lehetséges, hogy itt elsőrendűen magyar és európai érdekekről van szó, ám mi úgy hisszük helyesnek és nemesnek, hogy azt mondjuk: harcoljon helyettünk más? Vagy: "olyan frakciót hozzanak létre, amelyik elutasítja magyar katonák fegyveres harcba küldését" Esetleg küldjük fegyvertelen harcba a magyar katonákat? Vagy a magyar haderő fenntartása mellé kérjünk alkotmányos biztosítékot a fegyveres harc kizárására. A pacifizmus - kedves Pupu - tetszetős és népszerű, de (nagyobb)háborúhoz vezet, mert kizárja a háborúról való igényes és felelős gondolkodást. Én pedig úgy hiszem, hogy Te mégiscsak elsősorban gondolkodónak tartod magad. Az már egy másik comment témája lenne, hogy, amint írod: „..Az Iszlám Állam a jóérzésű iszlám hívők számára is utálatos szörnyszervezet.” Szomorúan tájékoztatlak, hogy ez sajnos nincs így. A Korán tanításai és a moszlim hagyomány felől nézve mindenki, aki elítéli az Iszlám Államot és az „ummát” – a világhatalomra való törekvést – az az Iszlám (a „meghódolás”) árulója. Egy moszlimnak ezért rendkívül – és számunkra felmérhetetlenül – nehéz szembefordulnia az iszlám radikalizmussal anélkül, hogy egyben magával az Iszlámmal is szembefordulna. Ez csak a mi legőszintébb együttérzésünk és (minden nemtelen, hamis és kicsinyes indítékoktól mentes) támogatásunk mellett lehetséges.
Szeretettel, E.

Ottilia Marton írta...

Általában egyet szoktam érteni .
Most nem!
Ha a világ fellépett Pol Pot rendszere ellen
akkor most is fel kell lépnie.
az ISIS több, mint egy térségi terrorizmus. Eszkalálódik, mert nagyon gyorsan képes lesz valami másba átmenni---mondjuk Amerika ellenességbe, ami már itt is van!
az elkövető és áldozat gyorsan helyet cserél--mintha már a csirája itt lenne!
Oda kell menni a magunk érdekében!
(hogy a z ISIS által képviselttel nem értünk egyet)
és a saját terroristáinknak példát mutatva, hogy nem vagyunk egyedül,
és harmadrész: ha csenben vagyunk sem biztos, hogy bármit elkerülünk a terror fenyegetettség mindenkit utolér!

Névtelen írta...

Megdöbbenéssel olvastam a mai írást.
Én 1 éves pártiskolát és MLEE szakosítót végeztem.És az 50 éves párttagságom után,páréves DK hívőségem után teljesen meg vagyok döbbenve.Az írástudók árulását vélem felfedezni.Nem ma kezdődött.De cseppre csepp,mint a cseppkőbarlangban,növekedett.A hétköznapi árulások ide vezettek több évtizeden át.Most már világos nappal bűntetlenűl CSACSKASÁG a fedezetlen kötvénykibocsátás, ami gyakorlatilag annyi, mintha fénymáslóval nyomtattak volna pénzt.Az emberek életének tönkretétele, háborúba kavarása is csak szerencse kérdése, hogyan lehet majd kiszállni belőle..De a mai hírekben elhangzott, hogy 2018 január 1-től már a Tiszából sem lehet halászni, ez már a legelők elrablásával betetőzte azt, amit az emberek ellen el lehet követni.Az, hogy milyen elmebéli állapota van annak, akik ezt lehetővé teszik, döntse el az olvasó.Mindenesetre ki lett engedve a gonoszság szelleme a palackból.És ennek a következményei beláthatatlanok.A már meglevő bajokból újabb kupacok kavarásába menekülnek, hogy itt már a sok szerencsétlen ügyből való kilábalás egy labirintussal is felér.Minden ember, aki egyetemet végzett, ugyan nézzem már tükörbe, szabad-e a hülyéket
sorsukra hagyni, amikor a Niagara vízesésen akarnak csónakázni?Kb ez a helyzet, és ebben a mesében mindenki rosszul fog járni, még az is, aki azt hiszi, nyert.Ész nélkül nem lehet megúszni.Fel hát, minden kis dr és nagy Dr,aki még ép elmével bír,helyezze magát a nép szolgálatába.Mert ezzel tartozik.Mindenki, Mindenkinek.

PuPu írta...

Kedves Endre, örülök harcos kiállásodnak, mégis csak megismételni tudom: ez Amerika háborúja, vívja meg maga.
Vallom: nekünk is van feladatunk persze a mindenféle radikalizmus és a mindenféle fundmentalizmus elleni harcban, de talán jobb lenne ezt itthon kezdeni, mint letudni a dolgot száz áldozat-jelölt vágóhídra küldésével.
Az indítékok tekintetében meg igennagyon kilóg a lóláb - politikusi alternatívát kell kínálni a kis genyóval szemben, ennek ez egy kevésbé fárasztó módja.
A többi - már megbocsáss - csak duma, méghozzá avas duma.
A defetizmus ellen küzdeni divatos volt már az első, de a második világháborúban is, pedig a másodikban már a zsidókat ki is irtották, úgyhogy az egészséges nemzettestben fel se merülhetett volna a defetizmus gondolata...
Mindenesetre sok-sok ilyen bátor harcos tért vissza megváltozott nézetekkel a háborúból, még több pedig ott porlad a Donnál vagy Doberdónál.
Amúgy az iszlámot valló emberekkel kapcsolatban éppen olyan vagy, mint akik zsidóznak, nem szörnyű ezt felismerni magaddal kapcsolatban?
Talán kezdjünk sepregetni a saját házunk táján, és a valós veszélyek ellen lépjünk fel az Unió tagjaival egységesen, ha megtámadnak, akkor védekezzünk közösen, de Amerika ne akarja velünk takargatni a hibáit és bűneit.
Persze ettől te még gondolhatod másként.
:O)
.

PuPu írta...

Kedves Ottilia, a világ nem lépett fel Pol Pot rendszere ellen, talán ha lett volna ott olaj, vagy közös határa lett volna az oroszokkal - de így...
Pol Potot a vietnami csapatok kergették el, aztán az új rezsim hozzájárult a nemzetközi felelősségrevonáshoz.
Amúgy meg az Amerika-ellenesség ment át ISIS-be, nem pedig fordítva.
Természetesen a helyes sorrend a saját szélsőségeseink kiiktatása, utána jöhet a világbéke.
Gondolom, otthon is először rendet csinálsz, mielőtt átmész a szomszédasszonyhoz takarítani...

Geza írta...

Kedves PuPu, mint az elozoleg irt hasonlo szellemu posztjaidra, erre is nyomtam egy "dislike"-ot [termeszetesen, es a nyito kep is undorito, nekem mar az is eleg, ha valaki a Buddha szobrokra csunyan nez].

Nem akarom a regebben irt (trivialis) erveimet megismetelni, hogy miert nem lehet a kegyetlenseg mellett elmenni ugy, hogy masok (jelenleg allitolag az USA) gerjeszto mechanizmusaira hivatkozunk, es ugy teszunk, ha kimaradunk, akkor az minket is megveed. Persze hanyinger ezekkel a fszokkal egyutt voksolni barmiben is, de haat ha mar ketfele hanyinger gyotor (fidesz + isis) akkor, ha lehetosegunk van, legalabb az egyik ellen tegyunk valamit. Ami pedig a kikuldendo "kiskatonakat" illeti - mint mar irtam - oek onkent mennek es allitolag erre kepeztek ki oeket.

pleinair írta...

A DK részéről ócska népszerűséghajhászás lett volna, a gyengén fejlett erkölcsi érzékű középszer kegyeinek elnyerése érdekében megtagadni az iszlám elleni részvételt.
Mindenki tudja, hogy a kiküldött kontingens fizetett önkéntesekből áll.
Ennek figyelmen kívül hagyása egyszerű, mondhatnám primitív célt szolgál: Azt, hogy megint gyurcsányozhassunk egy jóízüt.
Gyurcsány államférfiként ennek tudatában vállalta, hogy inkább az erkölcsi kötelességnek tesz eleget, mint a szavazatveszteség kicsinyes kerülgetésének.
Terlasz, Ottilia marton, Milán Endre érveivel értek egyet.

terlasz írta...
Na most, akkor mi legyen? Menjenek az önkéntesek vagy ne menjenek a gonosz ellen? Egész Európát megfenyegették ugyan, de semmi közünk hozzá, oldják meg mások helyettünk is. Legjobb az lenne, ha mindenki hagyná a fenébe az egészet és előbb-utóbb kinyírnának mindenkit, aki nem az ő primitív rendszerük szerint él. Reménykedjünk, hogy mi majd legutoljára kerülünk sorra, mert jól viselkedtünk!

Pupu:

"Amerika háborúja, vívja meg!"

Beszűkült tudatállapotra vallana, ha ebben a nagy, határok nélküli globális világban így gondolkoznánk, Meglepődnénk, ha miközben a biztonság melegének hamis illúzióját élveznénk szűk határaink között, egyszer csak nyakunkba kapnánk egy fanatizált, primitív horda támadását.

Unknown írta...

Kedves Pupu!

Egyáltalán nem érted, amit a bejegyzésemben írtam. De egy árva szót sem értesz belőle! Valószínüleg mégegyszer nekifutok, hogy világos legyen: "amit te cáfolsz, azt én nem állítom, és sohasem állítottam!" Kérlek, szabadulj ki a közhelyek bűvöletéből! Amit írtam az nem "harcos kiállás", hanem éppen a békéről szól - csak nem álszent módon! Még írok! És üdvözöllek!

Endre

Unknown írta...

Különösen fáj, hogy előítéletességgel vádolsz az iszlámot valló emberekkel kapcsolatban! E mögött az előítéletesség mögött harminc év komoly és elfogulatlan teológiai és eszmetörténeti vizsgálódás áll. Amit az iszlám radikalizmussal való szembefordulás nehézségeiről írtam, betű szerint, teljes egészében tartom. Salman Rushdie (forrón ajánlom) így ír erről: "muzulmánnak születtem és moszlimként nevelkedtem és húsz éves koromban magam mögött hagytam a vallásos hitet, "Azóta pedig egy Istent formáló űr maradt a lelkemben."

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

Kedves PuPu! Ahogy egy előző, hasonló posztodra írtam, azt tudom megismételni: nem kellett volna megírnod. Ez nem változtatná meg az ebben kifejtett véleményed, de legalább megkíméltél volna. Sajnálom, hogy a 2/3-ig elolvastam és csak azután nyomtam egy "nem tetszik" jelzést.

Nem akarnék én senkinek, neked sem, itt történelem órát, vagy hasonlót tartani.

Megpróbálom lefordítani inkább, úgy kulturáltabb talán amit mondanék. Tegyük föl, hogy holnap Orbán kitalálja, hogy viselj piros 5 ágú csillagot, mert nem támogatod az őrültségét. Aztán megvonják a nyugdíjad, kirúgnak. Majd átnevelő táborokba visznek, netán igazi hazafiak megteremtéséhez az ilyenek lányait elrekvirálják, hogy szüljenek nekik utódokat.

Gondolom, nem örülnél, de a TEK vagy más jönne és intézné. A világ azonban leszarna nagy ívben, legyen ez a te gondod, mit foglalkozzanak egy ilyen helyi problémával?

Az ami zajlik, arról láthatóan halvány fogalmad nincs. Ez az ijesztő, mert semmiben nem különbözök attól, mint ahogy a jobbik hívei nulla ismerettel mondanak véleményt a világról.

nemóvatos írta...

Milán Endre és PuPu pengeváltása érdekesnek ígérkezik de közbevetőleg jegyzem meg: az ISIS-t csak JELENTŐS, jól képzett és felszerelt szárazföldi erő bevetésével, és ehhez sajnos kapcsolódó jelentős emberáldozat árán lehet(?) felszámolni.
Erre potens hajlandóságot nem látok, viszont rendkívül magas színvonalú politikai, morális, filozófiai.... stb., egyszóval: elméleti, megszólalásokra van lehetőség, gazdasági (fegyverüzlet) és politikai haszonszerzés esélyével.
A parlamentben igennel szavazók egy része élt a lehetőséggel egy része meg csak simán azt hitte, hogy...(pedig dehogy).

Úgyhogy hajrá Teve csak a csatolt képet nem vennéd le? Lécci!

Öreg harcos írta...

Kedves Pupu!!! Ha az volt a célod a képpel, hogy sokkolj bennünket:akkor SIKERÜLT.

Névtelen írta...

Kedves Pupu, gondolom, abban nincs véleménykülönbség közöttünk, h az IS-t, Boko Haramot és hasonlókat meg kell állítani, pontosabban ki kell irtani, ha már elbaltázta a világ fejlettnek mondott része a megelőzést. Abban is egyetérthetünk, hogy volna hatékonyabb módja a terrorirtásnak, mint többé-kevésbé kiképzett, különböző nációjú zsoldosok odaküldése. Viszont az adott körülmények között nem sok választása maradt a magyar (és még jónéhány európai) kormánynak: vagy fegyvert, vagy embert, vagy mindkettőt "be kell dobni" a közösbe.

PuPu írta...

Kedves Endre, a látszattal ellentétben egészen jól el tudok igazodni írott szövegeken, téged sem értettelek félre.
Csak más a véleményem, én már csak ilyen pacifaci defetista vagyok - gondolom, akkor lassan jön a felkoncoltatik?
:O)))

PuPu írta...

Kedves pleinair, én már csak ilyen beszűkült tudatállapotú vagyok.
De, hogy nehogy téged is utolérjen ez a tudatállapot tájékoztatnálak, hogy a harcba nem Kis Jóska önkéntes egyesharcos megy, hanem Magyarország, és egy esetleges retorzió is Magyarországot fogja érinteni.
Az már csak ráadás lesz, ha Kis Jóskát is lenyakazzák...

PuPu írta...

Kedves Géza, neked is megírom: Magyarország megy háborúba, nem Babette...
:O)

PuPu írta...

Köszönöm Öreg harcos!
:O)))

PuPu írta...

Nemóvatosnak: Nézegessétek csak, jó az a kép és képzeljetek az áldozat helyére egy magyar katonát, aki önkéntesen tartotta oda a nyakát.
De tudnék robbantásos képeket is keresni, az se szebb és az élőben is lehet esetleg majd élvezni...
:O)

Névtelen írta...

Kedves PuPu! Már aggódok érted.Hiába minden.Mindenki eldobta már az agyvelejét.Nincs mit tenni.Jobb, ha beletörődsz.

Wolk írta...

Adalékok a témához:

Valery Gerasimov orosz vezérkari főnök 2014 decemberében felhívta a figyelmet arra, hogy Amerika ne támogassa a szíriai kormány ellen harcoló fegyveres csoportokat.

“It is noteworthy that it is the United States that had previously provided financial and technical assistance to this group in the fight against the Syrian government,” he said.

(az Egyesült Államok pénzügyi és technikai eszközökkel támogatta Szíriában a Bashar al-Assad elnök ellen harcoló fegyveres csoportokat)

https://syrianfreepress.wordpress.com/2014/12/11/russian-gen-valery-gerasimov-daesh-islamic-state-formations-comprise-up-to-70000-gunmen-us-and-its-allies-which-provided-financial-and-technical-assistance-to-this-mercenary-gangs-step-u/

Most pedig nehéz sőt lehetetlen visszazárni a kiszabadult szellemet a csodalámpába.

Magyarország is célpont?

"Vallási elhivatottságú hódításokról, mellette pedig egy vérprofi, kőkemény, katonai tervezésről beszélhetünk. Katonai stratégák ülnek valahol, és gondolkodnak, hogy mit foglaljanak el legközelebb." Az Iszlám Állam célpontjai folyómedrek, fontos útvonalak, csomópontok, határátkelők és olajkutak. Radikális iszlám értelmezés szerint - folytatja a tanárnő -"ami egyszer már iszlám uralom alatt volt, az iszlám földje is marad. Magyarország az volt? Először római provincia, majd az iszlám földje volt, a hódoltságban. Akkor az is marad."

Minden muszlim hívőnek vallásos kötelessége a mások megjobbítására való törekvés. "Előbb magamat teszem jobbá, vallásos, erkölcsös értelemben, majd megpróbálom ezt másokkal is megtenni (...)Ennek a szélsőséges értelmezése, a szent háború, ekkor már tűzzel-vassal akarják jobbá tenni a világot. Ez a csapat ehhez nyúlik vissza." Az IÁ harcosai döntően nem a helyiek közül kerülnek ki, hanem idegenek. Számos európai tagjuk is van, melyek két csoportba sorolhatóak: európai európaiak, és többed generációs bevándorlók.

N. Rózsa Erzsébet, az NKE tanszékvezetőjének előadása nyomán: Az Iszlám Állam előzményei, kialakulása és működése

http://www.mediakapu.hu/cikk/show/id/1496

Valery Gerasimov hatástalannak nevezte az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek az Iszlám Államra mért légi csapásait, és aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy vajon a Fehér Háznak nem áll-e szándékában, hogy ez a konfliktus még nagyobb területen és méretben eszkalálódjon, tovább gyengítve ezzel a térség gazdasági erejét.

http://alfahir.hu/iszlam_allam_amerikai_erdek

Webster Tarpley amerikai történész szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezet az Egyesült Államok titkos hadserege.

http://financearmageddon.blogspot.com/2014/06/webster-tarpley-isis-is-secret-cia-army.html

A 150 magyar katona tudjuk szimbólum. Hiba volt megszavazni, hogy katonákat küldjünk ebbe a térségbe.

Donáto írta...

PuPu 15:15.

Sajnos nem jó az a kép!
Mert ha az elmúlt télen betettél volna egy másikat, ahol egy magyar hajléktalan megfagyott holtteste lenne látható, akkor még megérteném a mai posztodat, - de így nem.
Mennyivel fáj jobban nekünk az, ha a tv-k mutatják, amint megérkezik egy katonai repülő és ott leemelik a nemzeti zászlóval letakart magyar katona koporsóját, mintha N.N. képzeletbeli "szociális temetését" kellene néznünk?
Én is békepárti vagyok mint Te, de tudomásul kell vennünk, hogy az USA nem csak akkor szövetségesünk ha tartani kell a markunkat, hanem akkor is, ha tevőlegesen ki kell mellette állnunk.
Ez utóbbi magatartás ma még idegen tőlünk. Ezt is szokni kell. Tisztelettel: Donáto

Donáto írta...

PuPu 15:15.

Sajnos nem jó az a kép!
Mert ha az elmúlt télen betettél volna egy másikat, ahol egy magyar hajléktalan megfagyott holtteste lenne látható, akkor még megérteném a mai posztodat, - de így nem.
Mennyivel fáj jobban nekünk az, ha a tv-k mutatják, amint megérkezik egy katonai repülő és ott leemelik a nemzeti zászlóval letakart magyar katona koporsóját, mintha N.N. képzeletbeli "szociális temetését" kellene néznünk?
Én is békepárti vagyok mint Te, de tudomásul kell vennünk, hogy az USA nem csak akkor szövetségesünk ha tartani kell a markunkat, hanem akkor is, ha tevőlegesen ki kell mellette állnunk.
Ez utóbbi magatartás ma még idegen tőlünk. Ezt is szokni kell. Tisztelettel: Donáto

Unknown írta...

Na ez a szöveg egy olcsó figyelemhajhász katyvasz! Tessék mondani a külföldön dolgozó milliónyi magyart irthatják a muszlim terroristák például Londonban, Frankfurtban, New Yorkban és még sok helyen máshol? Őket nem tisztünk védeni? Csak a mi kis fotelforradalmáraink popsikája maradhasson a helyén békében, igaz?
Csalódtam magában kedves Pupu!

kekec írta...

Pupu, én ezt azért egy megelőző honvédő háborúnak tartom továbbra is:
http://444.hu/2014/06/30/magyarorszag-is-resze-az-isis-elkepzelt-kalifatusanak/
és akkor már jobb, ha külföldön és korlátozott létszámmal vívjuk.
Tűzoltásnál előbb a tüzet oltjuk - azután kutatjuk, hogy a szomszéd mennyiben felelős a gyújtogatásért.

PuPu írta...

Túléljük, kedves Lívia, mindketten.
A vélemény, ugye, még szabad?
:O)))

PuPu írta...

kedves Kekec, ilyen háborút vívtunk már a Don-kanyarban, a bolsevizmus ellen.
A kocsmai tömegverekedések is egy pofonnal szoktak kezdődni, emellett ezt a háborút reguláris erőkkel nem lehet megnyerni, és ezt minden katona tudja.
:O)))

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Lám, milyen megosztó is lehet a politika.
Nehéz megemészteni és pláne világosan látni egy, egy politikai döntésben,eseményben.

Adva van egy felfegyverzés a diktátorral szemben, amely okként van megjelölve arra, hogy az ISIS kialakuljon és "szent háborút " hirdessen.
Szerintem nem okvetlen következik az egyik a másikból.

A többi úgyszintén.

Az látszik, hogy néha le kell tenni a garast és ezt másképpen látjuk.

Lehet itt pro és kontra dolgokat felhozni, de minek.

A jelenlegi helyzetben nem úgy látom a dolgokat, mint ahogy te, kedves PuPu.

Szerintem ott a helyünk, ha már egyszer otthagytuk a "szocialista" iszlámot, akkor segíthetünk az "elszabadult hajóágyú" megfékezésében is.

Tetszik, nem tetszik, nem maradhatunk ki dolgokból és mazsolázgathatunk belőlük.

A dolog úgy néz ki, hogy a "szabadság harcosok" -at kell már megint helyre tenni, még akkor is, ha ez a nyugat, vagy Amerika sara.

Amikor ég a ház, oltani kell és tenni a dolgunkat.
A többit utána lerendezhetjük.

Nagyon veszélyesnek tartom ezt az ISIS-t és a radikális iszlámot.
Nem engedhetjük, hogy még jobban megerősödjenek, időben fel kell lépnünk ellenük, rosszabbak, mint a diktátorok.

Helyesnek tartom a DK és az Együtt döntését.

Üdv sphagin.

PuPu írta...

Kedves sphagin, az első merénylet után folytathatjuk a vitánkat, ha éppen nem jártunk arra...
:O)))

Geza írta...

Szegeny PuPu ma meggyult a bajod a hiveiddel, de szerintem a 10:11 PM-es 84:15-os (szeretem.nem szeretem) allas meg mindig egy jo eredmeny (bar durvan elmarad a gyakran szingularis aranytol).

A kepre visszaterve, ez persze bennem (meg gondolom a blog tartalmaval egyet nem ertok tobbsegeben is) eppen az ellenkezo hatast valtotta ki, mint amire esetleg szamitottal. Brutalis primitiv agymosott csurhe ez, akiket minel elobb el kell sorvasztani olyan eszkozokkel, amely a kulturalt vilagnak (beleertve a muszlim vilagot is) a legkevesebb aldozattal jar.

PuPu írta...

Kedves Géza, nagyon remélem, hogy nekem nem híveim, hanem olvasóim vannak, nagyon szomorú lennék, ha valaki miattam mondana le az önálló gondolkodás szabadságáról.
Nem baj az, ha valaki nem ért egyet velem, az a baj, ha nem gondolkodik, hanem előregyártott paneleket ismételget, melyek éppen neki készültek, méretre szabva.
:O)))

Unknown írta...

A DK álláspontja szerintem igen is érthető. Az IS küldött egy hadüzenetet a világnak és minden józan gondolkodású embernek támogatnia kell a fellépést ez ellen a barbár horda ellen. Ez szerintem erről szól. Nincs benne belpolitikai számítás, mint más pártoknál, vagy nem olyan mértékű.

Azt fejtse meg nekem valaki, hogy a térség harcias arab népei miért nem tudják helyre tenni a saját testvéreit is gyilkoló terroristákat?

Unknown írta...

Kedves Pupu!
"...egészen jól el tudsz igazodni írott szövegeken!" Feltéve, ha elolvasod őket! Nem az intellektuális képességeidet kérdőjelezem meg (amelyek előtt elismeréssel meghajlok), hanem a figyelmedet. Annyi kész válasz áll a rendelkezésedre, hogy a kérdéseket nehéz meghallanod. A commentem csupa kérdésből áll, egyre sem válaszoltál sem magadban, sem írott válaszodban! Nagyon is megértelek! A kivételes intellektus legnagyobb veszélye, hogy kész válaszokhoz nyúljon (zsigerből) mielőtt a kérdést meghallaná. Most, hogy szóba került, úgy látom, hogy szellemi energiáim 90%-át saját kliséim felülvizsgálatára fordítom. Ha valamikor úrrá leszek legendás lustaságomon, első projektként könyvet írok "Kedvenc kliséim" címmel. Neked is ajánlom! A legkomolyabban! Üdvözöllek. E.

PuPu írta...

Kedves Endre, már miért ne olvasnám el, amit írtál?
A valódi kérdéseket meg szoktam hallani, de azt hittem, hogy elragadott az alkotói hév és költői kérdéseket tettél fel, de ha gondolod:
- Azt írod: „A valódi indítékok lehetnek nyíltan vállalhatóak és nemesek, és lehetnek nemtelenek. Vizsgáljuk meg ezeket, mielőtt ítélkezünk. Elképzelhetőek azonban teljesen vállalható és nemes indítékok a fegyveres szerepvállalás mellett. A kétféle indíték keveredése persze mindennél valószínűbb és teljesen természetes. Csupa hitványságot és alávalóságot feltételezni azonban nem szép és túlságosan könnyű.”
Természetesen sok minden elképzelhető, például az is, hogy Amerika önzetlenül erőszakoskodik a világ szinte minden táján, de a parttalan fantáziálás árt az egészségnek.
A politika érdekekről szól, és a háború, mint tudjuk a politika folytatása fegyverrel.
- Azt kérdezted: „Miket állítasz? "Megszavazták magyar fiatalok idegen érdekekért vívott fegyveres harcba küldését..." Mitől olyan világos az "idegen érdek?"... Vagy lehetséges, hogy itt elsőrendűen magyar és európai érdekekről van szó, ám mi úgy hisszük helyesnek és nemesnek, hogy azt mondjuk: harcoljon helyettünk más?”
Hadd kérdezzek vissza: hol itt a magyar érdek?
Amerika ki akarta szorítani az oroszokat egyetlen külföldi támaszpontjukról Szíriában, ezért felfegyverezte a – szerinte mérsékelt - ellenzéket, de rosszul mérte fel a helyzetet, mert azok a fegyverek, a pénz birtokában részben ellene, részben egymás ellen fordultak.
Mi az érdekünk?
Hogy védjük az amerikai olajkutakat?
Hogy támogassuk a szunnitákat?
Esetleg a siítákat?
Te melyiket támogatod a háromból?
Ha lehet, nevezd meg…
Merthogy ott a helyi hatalomért harcolnak a siíták meg a szunniták, Amerika meg a levegőből bombázza őket, közben meg folytatja a fegyverszállításokat, sokszor azt se tudja kinek, de arrafelé „mérsékelten a legitim kormány ellen küzdő” vevő mindig akad…
Miért vásárolják meg az ISIS olajkútjainak termelését?
Ha már bombáznak, miért nem az olajkutakat bombázzák?
Elfogy a pénz, lecsendesedik a térség.
Ehhez kellünk mi - fegyverrel?
Hogy aztán a manipulált média itt téged hülyeségekkel, meg iszlám veszéllyel riogat?
Muzulmánt ez az ország Jumurdzsák óta nem látott - gondolod, hogy Alibaba elindul a negyven rablóval, elfoglalni Egert?
Ugyan, - ezzel csak téged etetnek, mellesleg azért van a NATO, hogy ilyen esetben együtt tudjunk védekezni, nem pedig arra találták ki, hogy kiszolgálja Amerika világuralmi elképzeléseit, meg bearanyozza egy hamarosan leköszönő, sikertelen amerikai elnök távozását?
Európa meg kezelni tudja a problémát, legfeljebb megfizeti az elmúlt évtizedek töketlenkedéseinek árát.
- Azt kérdezed: Esetleg küldjük fegyvertelen harcba a magyar katonákat? Vagy a magyar haderő fenntartása mellé kérjünk alkotmányos biztosítékot a fegyveres harc kizárására?
Ne küldjük a magyar katonákat sehova, legfeljebb békefenntartónak, EMSZ által felkérten, nemzetközi fellépés esetén – esetleg adjunk humanitárius segítséget, küldjünk sátrakat, tartós élelmiszert a térségbe, de a fegyvert felejtsük el.
Aki fegyvert fog, ugye…
Alkotmányos biztosíték meg van – ez a parlamenti kétharmados felhatalmazás, melyet most éppen Gyurcsány adott meg, világ szégyenére.
- A muszlimokról alkotott elképzelésed pedig téves, éppen olyan, mint a gazdag zsidóról, a lusta cigányról meg a tolvaj magyarról szóló sztereotípiák – a mohamedán hívő is olyan, mit te, vagy én: szeretné a családját a saját elképzelései szerint, a saját maga által választott világnézeti keretek között békében felnevelni – mindenekelőtt élni szeretne.

Nem kell mindenkit megváltani, nem kell mindenkire rákényszeríteni a saját elképzeléseinket, legyünk bármennyire is meggyőződve az igazunkról.
Szóval, csak nyugodtan és békésen.
Szeretek veled beszélgetni, kellemes napot neked!
:O)))

Wolk írta...

Hogy milyen zavar van a fejekben! Hiányos ismeretekkel, tájékozódás nélkül mondják, írják sokan a magukét a hadba küldés mellett. Milyen egyszerű a manipuláció az emberekkel. (ezért is tartunk itt ahol) A háborúkba a magyart mindig belelovalták de a tanulságot nem vonja le senki? Pedig mennyi párhuzam fedezhető fel a mostani események és a világháborúk kitörése között. A kormány önös érdekből küldi a 150 magyart oda ahol magyar érdek nincs. Hogy ezzel milyen lavinát indítottak el nem tudhatjuk.

PuPu jól látja ennek a 150 embernek a jelentőségét és azt, hogy nem kellett volna.

Névtelen írta...

Egyre ritkábban olvasom a blogot, ( amit régen minden éjjel már türelmetlenül vártam), mert egyre gyakrabban elfogadhatatlan véleményt fogalmaz meg az írója szentenciakánt.
Ez a mai mindent ver.....az USA ellenessége rég ismert számomra, és bizony, ha teheti egy kis Gyurcsányozástól jobban érzi magát. Most sátoros ünnep van számára, mindkettőt támadhatja.
Nem írok érveket, mert előttem mások megírták, ha valaki nem érti, vagy nem akarja megérteni, hogy ha egy közösséghez tartozunk, akkor vannak a közösséggel szemben kötelezettségeink, annak nincs mit magyarázni.