2015. április 27., hétfő

TAVASZI SALÁTA

Nem azért érdemes elolvasni a diktátorocska első felettesének kinyilatkoztatásait, mert annyira okos, mély gondolatokat tartalmazna a szöveg, inkább azért, mert Kövér - alkatából adódólag - kimondja azt, amit Vezére eltaknyolgat, vagy el se mond.
Kövér talán az egyetlen olyan ember, akinek a zombik között a tekintélye kikezdhetetlen, akihez Orbán nem nyúlna hozzá sohasem, habár ez a „sohasem” Simicska talonbatétele óta inkább „egyelőre”.

Orbán hatalmát kollégiumi diáktársai alapozták meg, ök. segítették első tétova tolvajlásait, ők adták a hátteret neki, amikor padlón volt, de ez nem segített rajtuk.
A kis erőszakgépezet, ha valakiben meglátta az ambíciónak akárcsak a morzsáját is, akkor először elénekelte a Fehérvári huszárokat, majd a Jegenyefák, jegenyefák nem nőnek az égig című slágert és visszametszette a káros jelenséget.
Úgyhogy mára már csak az maradt mellette, aki olyan terepszínű, hogy a liba is reápottyant, ha felette repül, meg a molyrágta csitri, aki lassan olyan nőben, mint Andy Vajna pasiban, - továbbá Őfelsége Udvari Bolondja…

Most viszont, hogy Süsü király hatalma kornyadozni kezdett, és mint wishful thinking felmerült az utódlás kérdése, valaki elpöttyintette Kövér nevét.
Ez a helyzet haladéktalan intézkedésre késztette a könnyen dühbe hozható Bajuszkirályt, aki így arra érzett késztetést, hogy csípőből azonnal hűségnyilatkozatot tegyen,
Ennek során kifejtette, hogy "Orbán Viktor politikai képességei a mai magyar mezőnyben páratlanok".
Továbbá, „ha más pártokban is lenne legalább egy-egy Orbán Viktorhoz hasonló képességű ember, aki nemcsak a politika napi gyakorlatának végrehajtásában kivételes, hanem a koncepcióalkotásban, a dolgok egyben- és átlátásában is, akkor az ország az elmúlt 25 évben előbbre jutott volna".
Belegondolni is rettenetes, idiótákból jól állunk, de dühöngő őrültekből talán mégiscsak hiba lenne a készletet szaporítani…
Azt nem említette, hogy ha Orbán Viktor nem lett volna, akkor talán az ország felett nem a Nagy Nemzeti Bányászbéka ülepe képezné az égboltot - igaz, stadionunk se lenne ennyi, mi is lenne velünk?

Ketteske kijelentette, hogy Egyeske az egyedüli, akit az államférfi jelzővel merne illetni, - na jó, esetleg még Napóleon - és nem gondolja azt, hogy vele – Kövérrel - vagy bárki mással a Fidesz, illetve az ország előrébb jutna.
Hát vele nemigen, ezt valószínűleg jól látja.
Azt is kifejtette, hogy "Összességében nagy, rendszerszintű átalakításokat már nem kell, sőt, már nem is lehet tenni” -  nincsen itt semmi látnivaló, lehet továbbhaladni emberek!
Viszont az emberek fejében lévő képzeteknek az átalakításához – ami egy sikeres polgári átalakuláshoz szintén elengedhetetlen lenne – a politikának kevés eszköze van. 
Hát, talán meg kellene próbálni a képzeteket bunkósbottal kiverve a fejekből új képzeteknek helyet csinálni, például, hogy legen minden vágyunk a Nagy Thelopsz Piramis felépítése, előtte pedig ő hasalhatna, mint Szfingsz vagy mi is, - megfelelő embert a megfelelő helyre, ugye.

A Jobbik generációs előnyével kapcsolatban is közzétette kutatásai eredményét is, úgymint, hogy akik ma a Jobbikot választják, idősebbek is lesznek és akkor már nem biztos, hogy arra a pártra fognak szavazni, amelyik egyébként tetszetős tőmondatokban próbálja leírni és megoldani az egyébként bonyolult világot, hanem arra, amelyik minden tökéletlensége ellenére már letett valamit az asztalra.
Gondolom, ezt a tapasztalatát a Fideszben szerezte, de hogy tökéletlenek, egytől-egyig, azt tekintsük axiómának.
Az nem derült ki, hogy az, ha valaki odszarik az asztal közepére, az letevésnek számít-e, mert ha igen, akkor az Úr sem ment meg bennünket ezektől…
Szóval az élet bonyolult.

Az osztrák szélsőjobb jelképesen lezárta a magyar határt, ezt a jelképet szeretnék felcserélni atomaknazárral, meg a magyar vendégmunkásokat szeretnék gályán dolgoztatni, tüchtig osztrák dobosok és szíjkorbáccsal serénykedő munkavezetők irányítása alatt.


Nem lesz kormányátalakítás sem, pedig éppen azon drukkoltam, hogy hogyan épít majd Orbán ebből a  rakás szarból várat, de valaki megsúghatta neki, hogy erre a célra nem alkalmas a rendelkezésére álló matéria.

A romagyilkosságok ügye is szépen halad a feledés felé, ma kiderült például, ami mindenki előtt nyilvánvaló volt – a rendőrök és az ügyészek kivételével -, hogy a Nyafi becenévre hallgató démon hamis alibit igazolt szerelmének.
De az azért még mindig nem derült ki, hogy ki segített a fegyverek beszerzésében és kik állnak a gyilkosságok mögött, merthogy ezeknek együtt összesen sincs annyi eszük, mint egy marék hangyának, ezek ócska verőlegények egytől-egyig.

Pósán képviselő a Fidesztől meg azt kérdezte képviselőtársaitól, hogy örülne-e bárki annak, ha az iskolából hazatérő gyermekét a buszon körbeállja "hat fekete-afrikai fenyegető mozdulatokkal, hanghordozással".
Szomorú lett volna, ha  1956-ban az osztrákok, amerikaiak, kanadaiak így reagálnak, merthogy ne éljünk illúziókban, a disszidensek zöme sem az elveszett magyar szabadságot kereste, hanem egy jobb élet reményében ment Nyugatra.
Szóval, megfontolásra ajánlom mindenkinek, hogy a bőrszínek közül a fehér sem veszélytelen egyes esetekben, eljöhet még olyan idő, mikor itt a többség például anyai ágon sárga lábbal és tejeskávészínű bőrrel tanulmányozza majd a kisebbségi fehéreket, nem-e lehetne-e addigra valami politikailag korrekt álláspontot kialakítani legalább a huzataink ügyében?

 Nincsenek vérmes reményeim…


:O)))  

6 megjegyzés:

góbé írta...

Szerintem A kövér disznó kivár...

Ő is látja hogy qarban van a fidesz, nyilatkozatai, megnyilvánulásai láthatóan - a korábbiakhoz képest - visszafogottabbak, hozzá képest (!) akár kulturáltnak tünhetnek.

Tavalyig egy arrogáns suttyónak láttam, de abban a nagy katyvaszban ami a fideszt, annak silány, morálisan devalválódott prominenseit jellemzi, Talán kövér az egyetlen akire nem lehet rásütni sem a párfordulást, sem a köpönyegforgatást.

Ő mai is pontosan olyan elkötelezett bunkó, mint 10-15 éve volt. Ezzel gyakorlatilag kiemelkedik e takonyszintre learmortizálódott társaságból, mondhatni minden negativumával talán az egyetlen, még hitelét nem vesztett figura.

Láthatóan Simicskával szemben ugyan orbán mellett áll ki, de önmagához képest szinte érthetetlenül visszafogott volt...
Az is érdekes hogy a napokban bedobott zürösebb ügyekben, - terrorista bevándorló, egyetemi autonómia stb... - nem nagyon foglal állást.
Jegyzem nem nagy dicsőség egy afféle rogán, lázár, tállai, németszilárd stb. féle társaságból kitünni.

Kapat írta...

Egy igazi "virágszállal" bővíteném a fidesz arcképcsarnokát.
Tegnap miközben hallgattam Hegedüs Zsuzsa díszes szereplését az ATV-ben, egy karekasztal résztvevőjeként, tökéletes képet alkothattam magáról a fideszről.
Amit ez a nő rendezett, az egyszerűen el sem mondható. Az volt az érzésem, hogy egyszemélyben ő a fidesz megtestesítője.
Tipikus alakja az "egy percig sem volt szimpatikus" érzésnek.
Arrogáns, agresszív, túlmozgásos, lehengerlő, gátlástalan, tiszteletlen, hazug és bántóan hangos stb.
Tiszteletlen a beszélgetés többi résztvevőivel, valamint a műsorral és a nézőkkel szemben. Túlharsogott mindenkit, azt a Ferge Zsuzsát, akit tudásáért, munkájáért, koráért egyaránt tisztelet illetne. Vagyis illet, de ez a "kis apróság" Hegedűs Zsuzsát egyáltalán nem zavarta. Mindenkinek a szavába vágott, különösen ha úgy érezte, kormányát és főnökét éri bírálat. Elvtelenül, hangosan, gesztikulálva mondta, mondta és mondta. Ferge Zsuzsa a bölcsek mosolyával szép csendesen hagyta, hadd bontakoztassa ki valódi énjét ez a némber.
Ahogy hallgattam (nem kis mazochizmussal), egyetlen érzés volt bennem.
Igen, ez a nő maga a fidesz. Egy személyben volt megtestesítője mindannak, amelytől már émelygünk, viszolygunk, szenvedünk, mellyel szemben nincs elég muníciónk.
Csak arra vágytam egyre erőteljesebben, hogy : "legyen már vége!"
Mint ennek a népnyúzó, gátlástalan orbánizmusnak.

góbé írta...

Kapat!

Minden tiszetelem a Tied! Ahogy megláttam annak a némbernek a ... fejét, rögtön átkapcsoltam, mert tudtam hogy hogy a tv készülékem veszélyeztetése nélkül nem nem tudnám elviselni recsegő harsogását. Elismerésem, hogy végig birtad...

Érdekes módon, szinte csak az ő oldalukat jellemzi, akár müsorvezetői, akár vendég-oldalról, hogy amint a saját véleményétől eltérően nyilatkozik bárki, közbevág, emelt hangon, harsányan szétrecsegi a müsort. Ebben a müfajban a "kedvencem" a Stumpfandrás, meg a fülsértően recsegő mandineres gyerek. ( a nevét valahogy megjegyezni nem tudom... talán az egészséges életösztön lehet az oka...)

Névtelen írta...

Csak azt jegyzem meg az előzőkben írtakhoz,hogy ismereteim szerint Kövér az MSZMP KB. egyik szervezetének fizetett tagja volt, Lehet hogy ebben az "állásában" nem tett semmit - ez tőle nem lenne ujdonság - de a törleszkedő hajlandóságát jelzi. Orbán csak egy kis himmi-hummi középiskolai KISZ titkár volt, később meg a "mi kutyánk kölyke."

Kapat írta...

góbé 17:01
Ezeket a szélhámosokat Németh Erzsébet a fidesz kommunikációs tanácsadója tanítja erre a rettenetes stílusra.
Arra, hogyan kell azonos idő alatt kétszer annyit mondani, mint a beszélgető partner. Valamint azokra a fortélyokra, milyen átkötésekkel kell bármely kérdés megválaszolását átterelni egy olyan témára, amit ők szeretnének kommunikálni.
Gátlástalan udvariatlansággal, elemi szabályok betartása nélkül, hogyan kell belevágni a partner szavába, agresszív módon. Ez az alapvető vitakultúra semmibevevésére, melytől mi kimondottan viszolygunk.
A kommunikációjuk abszolút nélkülözi az intelligenciát. Ez felesleges ballaszt szerintük.
Két dolgot tartanak fontosnak, hogyan lehet célba juttatni a mondandójukat és elkerülni az egyenes választ, kényes kérdésekre.
Hát ezért olyan egyforma, számunkra kiábrándító, minden megszólalásuk.

Emami írta...

Kapat és Góbé diagnózisa tökéletes.Tehát a fideszes stílusban lehetne csak Őket verbálisan le-vagy meggyőzni.De a két oldal beszédkultúrája antagonisztikus viszonyban áll egymással szemben.Ezért jó érzésű ember képtelen ezt a kesztyűt felvenni.Így míg a világ világ,minden marad úgy, vagy úgyabbul, mint ahogy most van.Itt a szó nem fegyver.Észérvekkel csak ott lehet eredményt elérni, ahol van készség a befogadásra.Ab ovo.Köszönet a diagnózis levezetéséért.Emami