2015. május 8., péntek

A TERV

Kerék-Bárczy Szabolcs remekforgatókönyvet tett közzé a neten, elolvasni is kész boldogság,  úgy melengeti az ember lelkét, mint hűvös őszi napokon a vöröskáposztával körített libasült az arra érdemesek pocakját – tudvalevő amúgy, hogy a lélek a hasunkban lakik.
Hej, de nagy kár, hogy a komoly tudományos igénnyel felépített dolgozat az ő konklúzióit az ábrándok birodalmába tartozó premisszákra alapozza, így aztán a konklúziók is csak az ábrándok birodalmában állnák meg helyüket!
De persze, ha az Úr akarja, hát a kapanyél is elsülhet, még ha első ránézésre sületlenségnek is tűnik.

Az írás így indul:
Tételezzük fel, hogy a köztársasági elnök holnap kiírja az országgyűlési választásokat, s még nyáron megtörténik a voksolás. Ezzel egy időben a Fidesz és a Jobbik elnöke bejelenti, hogy a két párt nem vesz részt a megmérettetésen. Következésképpen a demokratikus erők győznek, és alakítanak kormányt valamilyen koalíciós felállásban.
A probléma innen ered, ugyanis éppen ennyi erővel azt is feltételezhetnénk, hogy a Genfi tó felett, útban szeretett bankszámláik felé lezuhan a Fidesz vezérkarával, holdudvarával a Wizz Air hálajárata.
Ezt lehet, hogy már új nevén kell keresnünk majd a
www.bud.hu induló-érkező járatai között, a légitársaság ugyanis feltehetőleg felveszi a MaLé nevet, mely szépen összecseng Dörmögő Dömötör klasszikus kérdésével: „Tolvajbanda, hol a lé?”
Hát ott van ma is a lé, meg holnap is a lé – reményeik szerint, míg a világ világ lesz, mindig ott lesz a lé…

Egy repülőgép férőhelyeinek száma úgy háromszáz személy körül van, (ha disznót szállítanak, akkor az Uniós előírások miatt csak kétszáznegyven röfi), ahogy saccolom, ez akár minőségi változást is hozhatna a magyar belpolitikában, legfeljebb az utaslisták olvastán csodálkozhatnánk kissé.

Maga az írás rendes kis forgatókönyv, csak az a baj, hogy az ilyen forgatókönyvekből minimum kettőnek, de inkább háromnak kellene lenni - ebből egyet ki kellene szivárogtatni demokratikus címkével, egyet Fidesz-Jobbikos címkével, a harmadikról meg csendben kellene maradni (hehe, ez ám az illúzió...).
Aztán a helyzet függvényében ez utóbbit kellene könyörtelen következetességgel végrehajtani.
Ebből a könyörtelenség meg a következetesség felénk hiánycikk, de tételezzük fel, ez sem rosszabb feltételezés, mint az, hogy ezek önként és demokratikusan átadják a hatalmat.
De ez, még így is - ismerve a mai ellenzéket - a festett egek kategóriájába tartozik.

A folyamat még el sem indulna, amikor Laci bácsi már tudna róla, Lajossal egyeztetnék a teendőket, Viktor és Lajos könnyes szemmel borulnának egymás nyakába a rettenetes bajban.
Az MSZP elnöksége tiltakozna, Kövér pedig seggbelövetné sokkolóval a hatalomátvétel végrehajtóit.
Az LMP állást foglalna az önkény ellen, majd lehasalva Orbán lábánál, a nyelvét lógatva lihegne - jó kutya...
A PM határozottan elhatárolódna az Együttől és saját magától is.
A Mi Ferink pedig átmenetileg felfüggesztené a tükör tanulmányozását - de demokratikus, de szép is vagyok! - majd  égre emelné bánatosbús tekintetét, és meghirdetné, hogy bocsássunk meg az ellenünk vétkezőknek.
Utána tenne néhány határozott lépést a Balaton vizén, aszály esetén esetleg levitálna.
A mainstream értelmiség képviselői pedig megszaggatnák ruháikat és letakarnák a tükröt – hamvas ifjúságában meghalt a doktrínáikban oly virulóra festett demokrácia.
Mert nem értenek ugyan egyet azzal, hogy barakkokba akarja őket zárni az előző hatalom, de mindent elkövetnek azért, hogy ezt alkotmányosan megtehesse.

Némelyik külföldön bejegyzett, hazai olvasóknak szánt internetes portál rettenetesen hosszú cikkben bizonygatná, hogy naugye, megmondtam.
A klérus felfedezné a függetlenséget, esetleg még az Istent is, a neves liberális közgazdász meg ismét megsértődne, mert már megint nem ő az, aki kivezetheti az országot abból a kátyúból, melybe akként jutott, hogy ő is lökött egyet-kettőt rajta elvbarátaival.
Aztán jönne a Fradi köménymag és az ígéret fejében - miszerint nincs beléptetőrendszer, az megy be a stadionokba nácizni, aki akar - lángba borítaná a fővárost, melyhez a menet közben megokosodott rendőrök szolgáltatnák a benzint és az öngyújtókat.
A beléptetőrendszerek tárolására komoly ajánlat érkezne Felcsútról, a Puskás Akadémia vállalná az áldozatot, a kisvasútnak végre hasznát lehetne venni.
Ria, Ria, Hungária!

Az persze nem kizárt, hogy a Vezért menekülés közben repülőbaleset érné, de, hogy ehhez a demokratikus oldalnak semmi köze nem lenne, az tutifix.
Hogyan is lenne, hiszen ők a ceruzát se tudják áthelyezni az íróasztal egyik végéről a másikra, nemhogy bombát elhelyezni egy repülőgépen - maximum egy bambát, abból van a készleten bőségesen.
Ha belegondolunk, a római császárokat is általában saját praetorianusaik puccsolták meg, miért lenne ez másként a roma császárokkal?
Lázár a hódmezővásárhelyi pampákon vonulna hevenyészeti védelembe, Andy Vajna pedig felajánlaná az új kurzusnak kapcsolatait és szakértelmét, kiemelve annak jelentőségét, hogy tervezett filmciklusának ( A Szent Jobbtól a Szent Szarig...) előkészítéséhez a hazai szürkeállományt kívánja igénybevenni, mire is megindulna a tolongás a forgatókönyvírói, lektori, rendezői és gyártásvezetői posztokért.
Ezenközben a hazai szürkeállomány régi szép szokása szerint fényesre nyalná említett filmmogul tomporát, majd kölcsönösen elnéznék egymásnak a pillanatnyi eszmei megingást.
Néhány jobboldali korifeus beöltözne forradalmi tömegnek, néhány demokrata elkezdene tüntetni a vizitdíj ellen, aztán továbbra se, történne semmi, mindössze az emberek úgy lóbálnák tanácstalanul a nyelvüket feladatra várva, mint Vezérük szokta tervszerű éves karbantartása előtt.

Szóval, ha már összeesküvés, akkor legyen összeesküvés, hogy egyszer az életben nézzen ki a fejéből Orbán olyan buta és értetlen pofával, mint tette ezt ma Gaskó, akit a vasutasok elhajtottak a bánatos, náthás messzeségbe.
Persze ehhez ismét csak szakértelem kellene, melynek ugyan nem vagyunk hiányában, de ez leginkább egyeztetésekben merül ki.
Ha valamit csinálni is kellene, ahhoz más szakemberek kellenének.
Orbánnak egy Habonya van és lám, nyakig ül a ganéban – a demokratikus oldal meg maga a Habonyparadicsom, csak őket nem így hívják és szegények, mint a templomi segédegér.


Hát, azért az mindenesetre derék dolog, hogy végre elkezdett valaki konkrét feladatokon is gondolkodni, erre sem mindenki alkalmas a mi oldalunkon.
Talán ez az első lépés, innen lehetne folytatni, csak arra kellene vigyázni, hogy aki a tervet írja, az ne Habony menyasszonya, a kis hablehány történetét írja.
Ha javasolhatom, a szerző írás közben szürcsölgessen Bloody Maryt…
Aztán majd meglátjuk, miként a vak is mondá…

:O)))

14 megjegyzés:

Kapat írta...

Kedves PuPu, elolvastam az általad említett "forgatókönyvet". Valóban kellemesen éreztem magam, amíg a tervezetet olvastam. (libasült nélkül is) Gondosan felépített terv, egy tisztességes, tenni akaró ember gondolatai.
Sajnos azonban a kételyek bennem is azonnal felmerültek.
Aggodalmam az volt, miért kellett ezeket a gondolatokat nyilvánosságra hozni?! Talán hasznosíthatóak lennének, több ehhez hasonló elképzeléssel együtt.
Félelmeim a gátlástalan, semmitől vissza nem riadó gazemberek túlbiztosítottságából erednek. No meg attól, hogy -e tervek ismeretében, hatalmuk birtokában, felkészülhetnek, minden ellenlépést időben megtehetnek. Sőt, azt is megtehetik, hogy a mi lépéseinkre sor se kerülhessen.
Ezek nyolc év alatt gondosan kimódolt terv szerint, módszeresen vitték véghez ezt a szörnyűséget, melyben most élünk.
Az sem elhanyagolható, hogy a tőke, mely irányítja a világot, támogatja őket, részint sajátjuk, részint a többi oligarcha tulajdonában van.
A kölcsönös függőségi viszonyok, közös érdekek biztosítják, védik rendszerüket.
A pénz hatalom. Mindent megtesznek megtartásáért. A legaljasabb módszerektől sem riadnak vissza, mint ahogy jelenleg is tapasztalhatjuk..
Igen nagy erőre lenne szükség, szembeszállni ezekkel. Erős, KÖZÖS akaratra!
Pénzen vett biztonságérzetükön bukhat el a tisztesség, vereséget szenvedhet a becsületes szándék.
Tudom, nagyon sok összetevőjű, komoly elemzéseket igénylő téma ez. Én nem rendelkezem sem szaktudással, sem egyéb átfogó ismerettel, csak szubjektív aggodalommal, és nagy-nagy reményteli várakozással.
Nagyon jó lenne, (ahogy Te is írod), ha egyre többen munkálkodnának a hasznosítható megoldáson.
Azt írod: "majd meglátjuk"! Mindennél jobban szeretném, hogy megláthassuk!

Névtelen írta...

Kedves PuPu!
még éccaka megnézem mindig, hogy van-é új írásod, és nagyon élvezem a stílusod.Ma éjszaka a "templomi segédegér" miatt kellett befele röhigcsélnem, nehogy bárkit felébresszek a hangos vonyításommal.Isten tartson meg egészségben még sokáig, szeretettel: Évásanyó

Névtelen írta...

"...más szakemberek kellenének." - Így.

azért mert valaki szereti a tökfőzeléket, egész életében nem foglakozhat egy farmon vadtökök nemesítésével írta...

Először azt kéne közérthetően tisztázni, hogy a (köz)pénz csinálja a politikát, vagy a (köz)politika a pénzt?! Mik az oda-vissza viszonyok?
De hát ehhez átlátható rendszerek kellenének...

Totya33 írta...

Ez a mi átkunk ! Ha a mi oldalunkon valaki megpróbál valamiféle elképzelést javaslatot kimunkálni, legyen bár csak részben megvalósítható, (bár a leírt forgatókönyv szerintem nemcsak megvalósítható egy valamikori demokratikus erők győzelme esetén, de ha az azonnali cselekvésre nem kerül sor , pár hónap alatt annyi a demokráciának.) nem akad olyan "értelmiségi" ,vagy "gondolkodó" , vagy csak "ötletelő" aki véletlenül is mellé állna, esetleg továbbgondolná, csiszolná. Mindjárt rá kell borítani egy adag szart, és lehetőleg " viccesen " kifigurázni, nehogy mááá! Még a végén lehetne is belőle valami. Ahányan vagyunk ebben a kis sárfészekben, ketten se gondolunk egyet. Egyet tanultunk csak meg, de azt nagyon: Panaszkodni és sajnáni magunkat. Nem gondoljátok, hogy ebből már elég lenne ?

nemóvatos írta...

KBSZ bebizonyította, hogy demokrata meg azt is, hogy naiv (a közléssel).
Utóbbiban szívesen tévednék.
Ebben segíthetnének az adatgyűjtéshez tevőlegesen csatlakozók, akik elsősorban --pozíciójukból adódóan-- a parlament ellenzékinek mondott képviselői lehetnének.
Vajon úgy gondolják-e, hogy megérné nekik?

Donáto írta...

Ahogy Benneteket olvaslak az forgott a fejemben, hogy ahányan vagyunk, annyiféleképpen tájékozódunk.
Van, aki "éccaka" megnézi, hogy írt e újat Pupu, van aki a nol-hoz, vagy más net-es oldalhoz menekül.

Persze, nekem is van "iránytűm" - jó napom lesz e, vagy sem.
Nagyon egyszerű és hiteles. Kovács Zoltánnak hívják, az ormány külpolitikai szóvivője.
Ha azt látom a képernyőn, hogy frissen van borotválva, akkor tudom, hogy otthon volt. Ha meg azt az "édi" borostás képét mutatja, akkor biztos lehetek, hogy a k@rvájánál aludt. (Ugyanez érvényes az emberi erőforrás nevű miniszterünkre is.)

Tessék mondani, milyen emberek ezek? Hogy engedik ezek el a gyereküket minden nap az iskolába? Pistike, Botondka! Nyugodtan felveheted még azt az alsónadrágot, kicsit barna, nem baj, hiszen nem sokára a barnaing lesz a divat...

Én az ilyeneknek karácsonyra Gilette pengét vennék a legszívesebben. Nem, egy selyemzsinórt, mert az biztosabb..:O)

kácsa írta...

Kedves PuPu!

KBSz írása ugyan nem életszerű, de mégis valamilyen feladatot, törekvést meghatározó. Továbbgondolásra, pontosításra, finomításra minden bizonnyal érdemes.

Hatékonyságát tekintve még talán több is, mint ami itt ezen a blogon a kérdések lényegét tekintve történik.
Orbán és csapatának folyamatos kipellengérezése, az ellenzék tehetetlenségének permanens hangsúlyozása nem visz előre semmiféle közös ügyet, sőt...iránymutatásra is alkalmatlan.
ERRE MÉG SENKI SEM FOG FELÉBREDNI!
Orbánt - egyenlőre még - következmények nélkül lehet gecinek, elmeháborodottnak, romának, tolvajnak stb. nevezni, ettől még az "égegyadta" világon nem történik semmi.
A szidalmazottak, elmarasztaltak "szíve" viszont kőkeménnyé változik és lesz egyrészről makacsul ellenálló (um. FIDESZ szimpatizánsok), másrészről lesz egy befelé forduló cselekvésre képtelen, elbizonytalanított ellenzék(JOBBIK nélkül)
Beindul a "dafke-effektus" és ezzel a folyamatos bírálat többnyire kontraproduktív lesz.

Azért, azt nem ártana eldönteni, hogy tkp. kit bírálunk és kit támogatunk.
Az embert általában az jellemzi, hogy míg az ellenfelével szemben váltig könyörtelen a hozzá hasonlókkal szemben egy kicsit mindig elnézőbb.

Meg kellene próbálni ennek szellemében gondolkodni és lehet, hogy akkor többre jutnánk.

Édes Méz írta...

Névtelen 1:19
Bizony-bizony! Ameddig a hírszerzésre specializálódott szakegerek legsűrűbb lakóhelye - egy négyzetméterre vonatkoztatva is - az Isten háza, addig olyan fenenagy bizalmon alapuló érték- közösségépítést nem igen lehet elképzelni. Legalábbis a templomokban. Hiszen még a külső morális feltételei sincsenek meg, hát még belsők!!!

Egy jezsuita atyának volt egy zseniális módszertana a legájtatosabb, legsmucikabb, leginkább uralkodni vágyó, vagy csupán munkaköri hivatásból leselkedő+hírszerző templomi segédegek kezelésére vonatkozóan!
Az ilyen egereknek igen hosszan és nyomatékosan a szemükbe kell nézni és határozottan azt kérdezni:
"Nincs magának szexuális problémája?"
A reakciót csak az tudja megfejteni, aki magát a kérdés aspektusait is teljes mélységében megérti...
:-)))

Szerintem ez nem csak a templomi segédegerek esetében használható módszer, hiszen tudjuk, hogy általában az szeret mást lesni, aki maga körül már nem tud senkiben gyönyörködni...
Maximum a sót nyalni!

Édes Méz írta...

Kácsa 12:40
Tudod AKI képes lenne az ÉBRESZTÉSRE, annak hatalmas nagy felelőssége is lesz!!!

Ordítani mindenki tud, de okosan csillapítani annál kevesebben...

pleinair írta...

Kerék Bárczy Szabolcs első mondatában valóban túlfestette az eget, elég lett volna egyszerűen így kezdeni írását: 'ha valami csoda folytán egy előrehozott választáson bukna a fidesz' reménytelen helyzetbe kerülne a következő kormány, mert:

"Mindenhol az ő embereik ülnek, nem csak az állami posztokon, de a gazdaság kulcsterületein is. Ráadásul az új kormányerők saját sorai is tele lennének olyan emberekkel, akik a parlamenten kívüli, tényleges hatalmi helyzetben lévők érdekeit képviselik. Semmilyen érdemi közpolitikai munka nem lenne lehetséges, ahogyan a liberális jogállam helyreállítása is csak formálisan valósulhatna meg, ha egyáltalán. Ebben a helyzetben rövid időn belül lemondana az összes tisztességes állami vezető, kormányválság lenne, majd új választások, ahol már indulna a Fidesz és a Jobbik, és felállna a megerősödött, megújult NER. S mindez miért történne így? Azért, mert oligarchikus rendszerben élünk."

A továbbiakban ennek az oligarchikus rendszernek lebontásához írt KBSz cselekvési tervet.

PuPu írta...

Az elejét értettem, de láttál te már olyan katonát, aki támadásra készül és a haditervet elküldi az ellenségnek?
Ha komolyan gondolta, akkor ez hiba, ha meg nem, akkor írjon inkább mesekönyvet.
Én azt írok, amit akarok, de ha egy vezető pártpolitikus leír egy mondatot, akkor tudnia kell, hogy annak súlya van.
Viccelni meg vicceljen az Orbán Gazsi - nem?

:O)))

kekec írta...

Pupu, nem lehet, hogy csak lépéskényszerbe akarta hozni a DK a többi pártot? És azért nem Gyurcsány jegyezte a cikket, mert akkor nem a mondanivalóval, hanem vele foglalkoztak volna. Mert szerintem EZ egy reakció:
http://mandiner.hu/cikk/20150509_mszp_a_kormany_megbukott
"Az MSZP választmánya szerint egy évvel az országgyűlési választások után kijelenthető, hogy a kormány megbukott, a szocialistáknak pedig a jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító indítványokkal el kell kezdeniük politikájuk bemutatását."
Hát??? Jobb későn, mint soha!

pleinair írta...

Pupukám, miként kekecnek, nekem is az az érzésem, hogy KBSz elsősorban a baloldalt akarta lustaságából kirángatni. Az un. cselekvési terv ahhoz túlságosan általános stratégiát fogalmaz meg, hogy abból a fidesz felkészülhessen az ellentámadásra, vagy a támadás kivédésére.
Orbánék tudják, hogy a bebetonozott embereik elleni hajtóvadászatra kényszerülő baloldal minden rájuk nézve terhelő bizonyítékot fel fog használni. Az adatgyűjtésre számítanak, és persze mindent latba vetnek, hogy megakadályozzák. Az se hadititok, hogy a korrupt belső árulókkal is le kell számolni.
Szerintem a cikk nem tartalmaz titkos haditervet, célja, hogy mozgósítsa a baloldal szellemi vezérkarát egy esetleges orbán-bukás esetére kidolgozandó terv elkészítésére.

Ki tudja, talán véletlenül a kapanyél is elsül, az ábránd meg leszáll a földre, ezért a vöröskáposztával körített libasültet melegen kell tartani. :)