2015. május 20., szerda

MIKOR A VERÉB KARDOT RÁNT

Lételeme a harc.
Ha nincs ok a harcra, hát majd ő csinál, és harcol orrvérzésig.
Vannak, akiknek ez tetszik, vannak, akiknek meg nem annyira, nekem konkrétan tele van ezzel a harcimarcival, meg a harcaival az a szervem, mely Simicska szerint a Mi Vezérünk szülőfaluja, ahol milliónyi társával készül az élet megpróbáltatásaira.

Az Európai Parlament plenáris ülésén rántott kardot a veréb, merthogy a testületnek nemigen tetszett álláspontja a halálbüntetéssel és a menekültkérdéssel kapcsolatban, és a nemzeti inzultáció kérdései sem váltottak ki osztatlan sikert.

Természetesen, ha Orbán mozgását érteni akarjuk, akkor azt tudomásul kell venni, hogy minden külpolitikai megmozdulása belpolitikai célt szolgál: hatalma megtartását, lehetőleg a végtelenségig.
Ez természetesen nem öncélú, nem a hatalom a hatalomért típusú akció, a hatalom itt nagyonis konkrét célt szolgál: családja személyes meggazdagodását, melynek során nem ismer gátlásokat.
Nem véletlen, hogy politikustársai már évtizeddel ezelőtt is a mesebeli kisgömböchöz hasonlították, és most, így kipukkadás előtti állapotában a harc már élet-halál kérdésévé vált számára, hiszen tudja, hogy az ő politikai pályafutása már nem zárulhat elegáns visszavonulással, neki - és vazallusainak is - a hatalom már a börtön elleni biztosíték is, remélhetőleg csak átmenetileg.
Ha a hiénától el akarod venni a zsákmányát, mindenre képes.
Orbán politikai és gazdasági dögevő, aki a zsákmányát nem maga ejti el, hanem az életét (és az életünket) biztosító gazdasági támogatást másoktól, konkrétan a nyugati demokráciáktól kapja.
Ha a magyar gazdaságból hiányozna az uniós támogatás, hát igencsak megnézhetnénk magunkat.

Azért annyira nem őrült, hogy a gazdasági támogatás mértékét vagy módozatait vitassa, ő inkább olyan kérdésekkel szeret foglalkozni, melyekhez könnyen szerezhet belpolitikai támogatást, mely segít neki kiénekelni a Jobbik szájából a politikai sajtot.

Ezek a kérdések a népesség azon részét célozzák meg, mely vevő a primitív bosszúvágyra, az idegenektől és a másságtól való félelemre, és ami azt illeti, nem is kalkulál rosszul.
Sajnos, van még vevő nálunk bőségesen ezekre az eszmékre, melyek ellen nem használnak érvek, melyeket nem befolyásolnak a tények, melyek ellen nincs orvosság, mert azt évszázadok alatt lehet csak kikeverni a társadalom patikájában.
Itt van mindjárt a halálbüntetés dolga.
Ha azt mondjuk, hogy a talio elve legyen a követendő jogelv -szemet szemért, fogat fogért - akkor a halálbüntetés csak az emberölésekre vonatkozhat, melyek száma évek óta százötven körül van évente, ezek túlnyomó többsége is családon belül történik, akkor a vehemens követelés a halálbüntetés bevezetésére kissé túldimenzionáltnak tűnik.
Ha azt is figyelembe vesszük, hogy a témát akkor pottyantotta a közbeszédbe Orbán, amikor félő volt, hogy az emberek a miniszterelnök érintettségével, érdekeivel és büntetőjogi felelősségével kezdenek el foglalkozni a Quaestor-ügy kapcsán, akkor azért tisztul a kép.

És ha azt is megfigyeljük, hogy a Nagy Pávatáncos a kérdést úgy fogalmazta, hogy abból bármikor kifarolhasson, egyben azonnal tagadta is, hogy szándékában állna bevezetni a halálbüntetést, akkor egyértelművé válik a cél.

Azért a média és a közbeszéd is beszopta, mint már annyiszor az albérleti terelést, egészen az Unióig csaptak a hullámok, jóllehet mindenki tudta, hogy a kérdés nem kérdés, az Uniónak ezzel kapcsolatban szilárd álláspontja van, a vita a semmiről meg nem vezet sehova.
A menekült-kérdést is hasomlóképpen kezeli - hülyének néz mindenkit.
Úgy játszik a fogalmakkal, mint a cirkuszi zsonglőr.
A menekült ugyanis az a személy, akit a hazájában olyan fenyegetés vagy gazdasági ellehetetlenítés ér, mely indokolttá teszi menekülését szülőhazájából.
A gazdasági migráció pedig egy modern népvándorlás - a népek mennek a megélhetés után.
A magyar megy Angliába, a bangladesi meg jön hozzánk, - de ha lehet, akkor inkább ő is Angliába megy, mert a mai magyar viszonyok már szinte egy nép számára sem kedvezőek.
A bevándorlók befogadásáról ma is a magyar hatóságok döntenek, a zöldhatáron illegálisan bejutni szándékozók pedig ma is visszatoloncolhatók oda, ahonnan érkeztek, de az is tény, hogy azokat a menekülteket, akik az Unióba a tengeren át érkeznek, nemigen van hova visszatoloncolni, és az felettébb igazságtalan lenne, ha a problémát arra az egy-két államra hagynánk, akik közvetlenül érintettek.
Ha a jóból ki szeretnénk venni a részünket - márpedig a pénzt Orbán még nem küldte vissza, - akkor a problémák megoldásából is ki kell vennünk a részünket.
Orbán hőzöngésének itt is belpolitikai célja van: kifogni a szelet a Jobbik vitorlájából.
Amúgy meg Brüsszel locuta, causa finita, ahogy mondani szokás.

Az pedig, hogy a nemzeti konzultációnak nevezett parasztvakítás nem tetszik az Unió képviselőinek, természetes.
Ezt már csak a leghülyébbek veszik komolyan, szerintem valamelyik baráti nyomdát lát el munkával így ez a kétlábon járó sorscsapás, más értelme ennek nincs.
Amúgy kapott hideget-meleget, de erről ez lepereg.
A szomorú ebben az, hogy ha a nép látna reális demokratikus alternatívát vele szemben, már régen elhajtotta volna, csakhát, ugye...
A legnagyobb baj az, hogy a Mi Betegünk egyszerűen utálja az Uniót, mert korlátozza őt, azt pedig elképzelni se akarja, hogy az Unióból Európai Egyesült Államok legyen, jóllehet az ésszerűség ezt kívánná, ha azt szeretné, hogy Európa versenyképes és egyenrangú legyen az USA és Kína gazdaságával.
Hát, majd meglátjuk, mit eszik a magyar huszonöt év múlva, - már, amelyik túléli, természetesen.

Vagy libasültet, vagy egy marék rizst.
Orbán a maga számára a libát favorizálja, te meg kezdjél el gyakorolni a pálcikákkal.
De közben azért reménykedhetsz egy jobb verzión is...

:O)))

15 megjegyzés:

hello írta...

PuPu, vigyázz, ez így nagyon félreérthető! Olybá tűnik, mintha a Te szervednek köze lenne az ő szülőfalujához, holott max. hasonlóság állhat fenn, de még közeli szomszédság sem! Legalábbis remélem! :-))

"az a szervem, mely Simicska szerint a Mi Vezérünk szülőfaluja, ahol milliónyi társával készül az élet megpróbáltatásaira."

hello írta...

Egy kis olvasnivaló:

A tízparancsolattal oktatta Orbánt Európa

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

A rezsi és agy csökkentett masszának tetszik a kis geciputtony harciassága, az Eu-ban 2 napig téma lesz Magyarország-aminek jelentősége vetekszik a tavalyi naptáron lévő légyszarral-aztán szépen EZ is elfelejtődik. vikkancs hazajön és zsarnokoskodik és főleg lop tovább.Ennyi, nincs itt semmi látnivaló, kérem haladjanak tovább.....

Tüske Zsófia írta...

Orbánnak a legfőbb baja az Unióval az, hogy a csatlakozási szerződést Medgyesy írta alá és nem ő. Egészen addig lelkese támogatói voltak.

Geza írta...

Az azert erdekes, hogy a "magyar" miert nem lat "demokratikus alternativat" ezekkel szemben.

Szoval az azert erdekes, hogy milyen anyag van az itt elo emberek fejeben, hogy nem tudjak megkulonboztetni az "ez is lop az is lop" dilemmat a mega primitiv es az emberek legalantasabb osztoneire jatszo halalos folyamat nyilvanvalo jeleitol. Milyen vegtelen ostobasag kell ahhoz, hogy valaki is el kezdje ertelmezgetni es "jo gondolatokat" talalni barmiben, amit ez a fszfej kifejteget. Az altala szombolizalt es a magyarok jo reszeben meglevo primitiv gondolkodas es hibas onertekeles mar regen duhodt ellenallasba kellett volna utkozni, ha a magyarok csak tized olyan bolcsek lennenek, mint amilyennek allitjak magukat. Itt ertelmezgetik, hogy ez a szr mit hablatyol ossze es kozben azon finnyaskodnak, hogy a "baloldal" milyen bena, es hogy nem mond "valami frappansat". Persze nem tudom, hogy ennek a nepnek meeg milyen "frappansag" kellene, de egyszer majd csak eszreveszi, hogy amit itt 2010 ota hagyott tulburjanzani, az a sajat letet is veszelyezteti (persze nyilvan ez akkor mar keso lesz).

panelproli írta...

Geza 10:46
..."egyszer majd csak észreveszi..."

Sajnos én nem vagyok bizakodó, nem fogja észre venni.
Majd, ha valakik (mások, nem mi) kikaparja a gesztenyét, arra rávetik magukat.
Addig meg mindenki kialakítja a maga kis túlélő bunkerét, aztán ott alámerül és kibekkeli. Ismerős?

Névtelen írta...

Kedves PuPu! Ma megint nagyon jókat írtál.
Veszélyes dolog,de azért jobban át kellene gondolni, hogy hogyan tudja ezt megcsinálni?
Mindenütt ottlenni, mindenütt egyedük dönteni, fotózkodni, fülig érő szájjal itélkezni, eleveneken és holtak felett.
Szereptévesztésben vagyunk, ha csak OV-t okoljuk.Itt egy hatalmas stáb tolja alá a kissámlit, kapcsolja fe a mikrofont, nézi, egyedül lesz-e a WC-ben, a kamerék tucatját állítja üzembe a stáb, hozzák viszik a fártoláshoz a kamera mozgatáshoz a síneket, ez egy nagy operett, egy dizőzzel.Ő egyedül a hátát sem tudná megmosni, és az a sok mosoly, mintha tucatnyi dublőre lenne, de az is lehet, mindenhova repülővel vagy helikopterrel megy.Szóval, itt nem a személlyel kell harcolnod, ha eredményt akarsz, hanem a lakájrendszerből kell kiszerelned a csavarokat.Ez egy Andy Vajna kapacitású producer végterméke, mint egy nagy amerikai szappanopera.Tehát ezzel más módszerrel kellene harcolni, mint a szabadkőműveseknek régen.De ez itt nálunk nem menne.mert ha a vezér havi 20 Millát keres, abból olyan kussológárdát lehet elvezényeltetni,még a cipőjét is oszkátdíjas, akadémikus és egyéb emléletileg önérzetes indivídum pucolja.A többi testrészére meg stylisztek és orvosprofesszorok vigyáznak.Szóval, itt hétköznapi doktorált bölcsész sem ész, mert itt a nagy bankárok képezik a király vonulásakor a sorfalat.Itt semmit nem lehet már tenni, ez magyarmiskásan el van rendezve.Talán kérdezd meg a románokat.Ők hogyan csináltak a népnek boldog karácsonyt.Addig meg csak épp, hogy élünk, félünk, és nézünk, mint a moziban.

Anikó írta...

Ahogy mondod Pupu, csak a hatalom megtartása a végtelenségig, és a menekültekért szakítható EU-s pénzek kellenének még neki nagyon, mert azt is jól ellophatná.
Csak ez érdekli Orbánt, semmi más.
És még erre a büdös tolvaj parasztra mondták, hogy államférfi?????????
Ja, nap mint nap bizonyítja az ellenkezőjét.
Remélem mostanra az EU is átlát rajta, tegnap a beszéde alatt mutattak egy-két főarcot az EU parlament tagjai közül, miközben hallgatták, beszédes arckifejezések és gúnyos, lesajnáló mosolygások voltak ám ott.

Geza írta...

Kedves Nevtelen @ 2015. május 20. 12:11,

teljesen igaz amit irtal. Tulajdonkeppen nyilvanvalo, a tarsadalmi elit es a gazdasagi elet vezerei egyertelmuen leszrjak, hogy a genyo mit hablatyol ossze, meeg mindig kibirjak azt megszegyenulest, amit egy normalis ember erez, amikor ez a fszfej pl. az EU Parlamentben beugat. Itt van pl. Vizi E. Szilveszter, a "nagy agykutato", [volt MTA elnok] aki kivalo peldaja annak az emberfajtanak, aki a szuperintellektuel kepeben tetszelegve nehanyszor meg-megfedi a kormanyt (amugy lightosan persze, hogy azert az alapitvanya meeg ne essen el a zsozsotol, de azert a "belso [amugy meg igen barati] szellemi ellenzek" latszatat meeg fenntartsak). Az altala "kuratolt" alapitvany (Magyarorszag Baratai - vagy valami ilyen) szepen hosztolt egy rendezveny a miniszterelnok urnak valamikor majus 13.-a korul (a vagatlan es kommeletlen szoveg a honlapjukon olvashato, ha valaki ma meg nem szado-mazomozott volna). Szoval boven vannak itt seggnyalok es gyertya tartok minden szinten, de az un. "ertelmiseg" bune sokkal nagyobb.

pleinair írta...

Nem értem, az Unio miért nem függeszti fel Magyarország tagságát addig, amíg a "Dögevő" a nyugati demokráciáktól kapott adományt saját családja és klientúrája hizlalására használja, miközben tele pofával okádja gyűlöletét az EU-ra?
Miért ilyen impotens az Unió?
És hol van Cohn Bendit?!!!!!!!!!!!!!!!

pleinair írta...

Kedves Névtelen, igazad van, de csak addig, míg a Főpatkány nem áraszt dögszagot. Amint ezt megorrantja seggnyalóinak hada, egytől egyig menteni fogják az irhájukat.
A kétkulacsosok magyarázkodni fognak, hogy ők megmondták ( pl. a bizonyos szempontból Schmitt Palira hajazó "zseniális" Vizi E is)
A cél tehát a főpatkány érzékeny pontjának eltalálása akut hatású (eddig még ismeretlen) módszerrel, vagy nem túl hosszan elnyúló hatású, frontális támadássorozattal. Feljelentés-dömpinggel, tüntetésekkel. Ötletekben sajnos szegényebbek vagyunk a fidesznél, de hátha menet közben megjön az ihletünk.

Cereus írta...

Ezt a neveletlen, harcias, tahó bugrist a pártállamban hősködő szüleitől kaptuk ajándékba.
Nem kell megköszönni nekik, mert más almokból teljesen normális emberek születtek.
Pelcné Gál Ildikó " töltött galamb" ma a védelmére kelt.
Kérem itt nem Orbán Viktort támadják, hanem magyar országot.
Ildikó !
Önnek hatalmas tévedései miatt, fel kellene állnia az uniós székéből.

Névtelen írta...

Szerintem a mai bajok gyökere a 25 évvel ezelőtt elhitt, a kapitalista magángazdaságba vetett "csodálatos" gazdasági felemelkedés ostoba hite, amit ezek a rendszerváltó pernahajderek óriási nagy pofával bömböltek. A tények ismerete nélkül. csupán a blődlinek bedőlve a hülyített nép elhitte hogy ha magán gazdaság lesz a meghatározó, ő is kap a jólétből, pedig egyértelmünek vélte az értelmesebb réteg, ha a tőkés gazdaságban hol a túltermelés, hol a kereslet hiánya miatt csökken a profit ha valakinek viselni kell a nyomorító terheket, a rossz gazdálkodás hátrányait az nem a tulajdonos lesz, hanem az alkalmazott. Nem kellett ahhoz túlmagas közgazdasági ismeret, hogy a periódikusan visszatérő gazdasági válságok nem a tőkések szájából veszi ki az ennivalót - ő legfeljebb kevesebb évi vagyon gyarapodással számol- míg a nem tőke tulajdonos megdöglik.A 25 évvel ezelőtti "politikusi Réteg esély látott az ellenórízhetetlen vagyonosodásban, így a felcsúti tökönrúgó FöCö balfácán szélsőjobbja is, a párttitkár apuci, a nagy gazda származék Lévai Anikó és gátlástalanúl gyarapították a vagyonukat. Bokros Lajos a MOMA nagyeszű elnöke az ÉS-ben meg is írta a szocialista rendszerben nem lehetett piacgazdasági szintű jövedelemhez jutni. Azt már nem írta, hogy akkor nem volt munkanélküliség, hajléktalanság, tömeges kivándorlás, tömegnyomor. Most már van. Valamikor az un. nemzeti középosztályba születtem, egyetemi éveim alatt osztály idegen voltam - bár az semmi hátrányt nem jelentett - aktív életemben soha semmi pártnak nem voltam tagja, a tsd. megbecsült - nem túlfízetett, de tisztességes megélhetést nyújtó dolgozója voltam, néhány nagy beruházás tervezője.
Javaslom mindenkinek, hogy forgassa Ferenc Pápa Ez a gazdaság öl c. könyvét, bár nem vagyok vallásos, de gondolatai korszerűek, emberiek, a mai politikai és gazdasági blődli tényszerű kritikáját olvashassa.

dolores írta...

Megnéztem az élő közvetítés egy részét,és azonnal Kertész Ákos cikke jutott eszembe.A „Chamberlainek Európája”, amiben azt írta, az elpuhult, konfliktusokat kerülő Európa ugyanúgy hagyja majd Orbánt, hogy a földrészt eljuttassa egy irreverzibilis tragédiáig, ahogy Hitlert hagyta annak idején.
Minden jel arra mutat,hogy a hazai ún. demokrata ellenzék után Európa is legitimálta az Orbán fasiszta diktatúráját.Hiszen ugyanaz történt, ami korábban, vagy a Tavares jelentés tárgyalásánál. Itt valaki Daniel Cohn-Bendit emlegette...már ő sincs sehol. De könyörgöm, itt az országban még nemhogy egy magyar Daniel Cohn-Bendit nincs, de még egy halvány utánzatot sem látni.

Attól tartok, lesz ez még lejjebb is. Abban meg biztos vagyok, hogy az én életemben már nem lesz itt orbántalanított ország. Ezt soha nem gondoltam volna...

nemóvatos írta...

"A szomorú ebben az, hogy ha a nép látna reális demokratikus alternatívát vele szemben, már régen elhajtotta volna, csakhát, ugye..."
Hát így..
És ezért (is) a lusta, kényelmes EU-n sem lehet csodálkozni.
Kell neki egy káosz Európa közepén?