2015. május 11., hétfő

NINA RICCI GÖRÉNYE

Orbán Viktor a kormány csökkenő népszerűségének visszaszerzése érdekében erősítené a "nép közeli" politikai kormányzást.
A kormányfő terveiről már beszélt a Fidesz elnökségének múlt heti tanácskozásán is - értesült a
 Népszabadság a fideszes vezérkar tagjaitól.
A tervek szerint Rogán a frakció vezetésével párhuzamosan "kvázi" miniszterelnöki kabinetfőnök lesz, de a parlamenti gazdasági bizottsági elnöki posztjáról sem mond le.
Ősszel azonban - a Fidesz-kongresszushoz időzítve - távozhat frakcióvezetői pozíciójából és hivatalosan is Orbán Viktor politikai kabinetfőnöke lesz.” – írja a Hír24 portál.

A hír magában is meglepő – hát elveszítette volna a Fidesz a népszerűségét?
Erről ezidáig szó sem nagyon esett, a vezérkar folyamatosan győzelmi indulókat harsogott, és amikor a sors fenékberúgta őket, fel sem szisszentek - úgy viselkedtek, mint Honecker, mikor beleült a Brezsnyev által székére tett rajzszögbe.
Erre most tessék, Rogántól várja a Vezér a megváltást, alátámasztva ezzel állapotromlásáról szóló, egyre sűrűbb híreket.
Éppen Rogántól.
Ez olyan, mintha a Nina Ricci legújabb parfümjét egy vedlett görénnyel reklámozná, tetejében egy, a reklámiparban újdonságnak számító illatos kampány keretében.
Rogán számomra egyébként is rejtély, maga a kétlábon járó gusztustalanság a sunyi tekintetével, a menyét képével – mit mondjak, nem vennék tőle használt autót, hogy a klasszikus kérdésre feleljek.

Hogy randa, az nem lenne baj, volt már a világban egy-két randa, de népéért élő és dolgozó politikus, de ez az ember egy sunyi tolvaj is, aki a pofátlanság csúcsaira úgy jutott fel, hogy közben a közelében lefelé gördülő lavinák is kitértek az útjából.
Nem akarom a hölgyek körében népszerűsíteni, de ennek az embernek a nyelve tudhat valamit, amit más emberek nyelve nem, - ha Orbán segge beszélni tudna…
Egy-két Pasa Parki lakásbiznisz meg se kottyan neki, megússza anélkül, hogy akárki hivatalosan érdeklődött volna utána, most meg ő szeretné növelni a Fidesz népszerűségét, pontosabban Orbán Viktor látja erre alkalmasnak.

Persze érthető, ahol a dudva túl magasra akar nőni, ott el kell tolni egyszer-kétszer a fűnyírót, ha nem akarjuk, hogy a fejünkre nőjön.
Márpedig minden jel arra mutat, hogy a Nemzeti Parvenü fejében megfordult az önálló politizálás gondolata, sőt, nyilvánosan is el merészelt térni a fősodortól, melyet Orbán egyedül sodor.
Ez pedig helytelen, mert ha ma még csak ő bátor is, holnapra felnőhet egy kamikáze-nemzedék, Lázár Jankónak társai támadhatnak, amit most, Lajosjárás idején nem lenne szabad megengedni.
Egy a libacsapat, egy a gúnár, ha több van, akkor abból csak a baj van…
Így aztán a Simicskára mért csapáshoz elengedhetetlenül szükséges források feletti ellenőrzést oda kell adni Rogán pasának, ő úgyis otthon van a médiában, végtére is már a Blikk szobrát is ő finanszírozta.
Magyarország egyébként is arra a hajóra hasonlít, melyben van hajókazán, a fűtők lapátolnak vadul, de nincs benne gép, csak a gőzkürt, amit most a hóna alá csapott ée elvitt magával Simicska.
Lázárt meg el kell hajtani, jó messze a Fidesz alelnöki posztjától.
Lázár így érzi a rosszallást, Rogán meg azt hiszi, hogy ha jól teljesít, akkor megvédi őt a Gazda.

Ez persze illúzió, Orbán nem véd meg senkit, ő csak saját magát védi, azt is egyre nehezebben.
Merthogy egyre növekszik rajta a teher, mintha végre egyesek rájöttek volna arra, hogy akit folyamatosan nyomás alatt tartanak, az könnyebben hibázik.
Mai hír, hogy a DK vagyonosodási vizsgálatot
kezdeményezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál Orbán Viktor, Lázár János és Mészáros Lőrinc „magyar állampolgárokkal” szemben – jelentette be hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Vadai Ágnes, akiről köztudott, hogy nem megy Dunának attól, ha nem szereik a kormánypárti politikusok.
Érdekes kérdés, hogy a NAV elnökében lesz-e annyi bátorság, amennyi ezeknek a vizsgálatoknak a folytatásához kell.
Elvileg kellene, hogy legyen, hiszen napjai a hivatalában meg vannak számlálva és az útja onnan csak Simicska valamelyik cégéhez vezethet, zsebében egy icipici adathordozóval.
Génhordozó ellen adathordozó – teljesen sportszerű felállás, nekünk pedig mindegy, hogy milyen színű a macska, csak fogja meg az egeret – azt hiszem Mao Ce Tungot idéztem, de ha nem, akkor Teng Hsziao Pinget.

Szóval állandóan fokozni kellene a nyomást, folyamatosan, összehangoltan és olyan formában, hogy ha eredménye talán nem is lesz, de legalább sajtóvisszhangja legyen itthon és külföldön egyaránt.
Ezzel párhuzamosan lehetne éppen felháborodni is a demokrácia tagadásán és az autokrata berendezkedés favorizálásán, minden napra kellene adni egy kis tipródnivalót az Élő Legendának, aki már így is egyre szánalmasabb figura.
Végtére is nem kell minden diktátort lelőni, éppúgy megfelel a célnak egy párnás kis szobácska, ahol tiszta pillanataiban elmerenghet a régi dicsőségen.
Szóval, vannak pozitív jelek, a Fidesz belső mozgásai is arra utalnak, hogy megdőlt a Vezér csalhatatlanságába vetett hit, a hazai ellenzék és a külföldi közvélemény is egyre aktívabb, hát nem kellene hagyni rápihenni.
Lehetne egyébként konkrét ügyekben is feljelentéssel élni, például a Quaestor-ügyben, van jogász elég és lassan-lassan az értelmesebbje úgyis elkezdi átpozícionálni magát beszariból demokratává.

Talán elkezdődött valami, talán Orbán Simicska kinyírásával mataharit vagy harakirit vagy mit is követett el, felvágta a hasát.
De az is lehet, hogy a kisgömböc már annyira telezabálta magát, hogy éppen most pukkad ki.
Reménykedjünk…
:O)))

8 megjegyzés:

Kapat írta...

Nagyon érdekes látvány, amikor a gazemberek szövetsége elkezd bomladozni a saját kis pecsenyéjük sütögetése miatt.
Miért is lennének pozitív tulajdonságaik? Ha valaki jellemtelen, az mindenben az.
Addig tart a hűség, a vezér iránti lojalitás, amíg egybeesik érdekeikkel.
Rogán, a sunyi is csak ezért törleszkedik. Csak azt nem tudom, miben reménykedik? Annyira csak nem hülye, hogy ne vegye észre a szeme előtt játszódó folyamatokat?
Elképzelem, hogy amikor őfelsége begorombul, mit kell elviselnie környezetének.
Bármennyire is önérzet híján vannak, nem hiszem, hogy könnyen viselik.
Megérdemlik egymást! Mi viszont jobbat érdemelnénk! És ideje lenne már!
A végjáték bizony nem mindig vidám, de mi nem hiszem hogy nagyon sajnálkoznánk ezen! :-)
Egy öntelt, egoista alak nem kaphat nagyobb pofont, mint amikor kezdi érezni, hogy nem ura a helyzetnek.
Már kezdettől fogva nagyon remélem, hogy Lajos nem lankad, végigviszi igéretét! A legvégéig!!
Nem kell a felhajtás, elég, ha szép csendben munkálkodik, mint eddig.
Jó lenne, ha az ellenzék nem hagyna ki egyetlen feladott labdát sem! (túlzott elvárás? talán nem!)
PuPu, öröm volt olvasni tökéletes jellemábrázolásodat, reményeink egybeesnek!
Ha nagy kupacot hagynak is maguk után, (sajnos ez várható), könnyebben eltakarítanánk, mint őket!
Azután jöhet méltó jutalmazásuk!

Névtelen írta...

Megint nagy örömmel vettem az uj posztot s egyetlent szégyellek, tragikus a helyzet, én meg könnyesre röhögtem magam a stílusodon drága PuPu,most megyek és elásom magam:))Évásanyó

kácsa írta...

Kedves PuPu!
A fentebb megfogalmazott gratuláló sorokhoz csatlakozva posztodhoz azért egyetlen megjegyést szeretnék tenni.

Ezt írod: - "...megdőlt a Vezér csalhatatlanságába vetett hit, a hazai ellenzék és a külföldi közvélemény is egyre aktívabb, hát nem kellene hagyni rápihenni."
"Ez azért már valami! Nem?" - mondaná Hofi Géza.
Megjelent a fény az alagút végén?
Szeretném azt hinni, hogy ez már maga a reménysugár és nem a szembejövő vonat.
Ebben a szellemben folytasd tovább és akkor a porig alázott és elbizonytalanított demokratikus ellenzék remélhetőleg egyre inkább újra erőre kap.
A hibáikat meg egyetlen esetben se hagyjad szó nélkül, de azonnal éreztesd velük, hogy mondandódat kizárólag a jobbító szándék és a közös ügy szolgálata vezérelte.

nemóvatos írta...

A poszt olvasása során pusztán az a félelem ébredt bennem, hogy a mici eltakarítása(rodása) esetére a jelenlegi un. "demokratikus ellenzék" vagy akár a "civilek" soraiban nem látható az alternatíva (még?).
Persze az is lehet, hogy Kerék-Bárczy javaslatát csiszolgatják titokban.
Csak el ne kopjon!

hello írta...

Orbán beteg

stirlitz írta...

Ja van fény az alagút végén szerintem egy lángszóró (A jobbik)

sphagin írta...

Orbán tényleg beteg !

De Kokó is !

Most láttam az egyenes beszédben a műfelháborodásával együtt !

Nem érti, az istennek se érti, hogy pont annak adtak bizalmat akinek elévülhetetlen érdemei vannak, hogy az ország darabjaira hullott !
Hogy barátságok, családok hullottak szét a mesterségesen ásott árkok miatt, csak azért, hogy a FIDESZ hatalomra tudjon kerülni, mégpedig 2/3-al !

Van képe csodálkozni és számon kérni ezt a helyzetet másokon, amikor az ő beleegyezésével és tudatos segítségével jött ez létre !
Ezt el is ismeri, csak nem hajlandó ezt elfogadni.
Odáig megy és bízik benne, hogy 2018-ra a FIDESZ még változhat annyit, hogy ismét rá tudjon szavazni !!!

Ez az ember a mi példaképünk ?

Képes lenne újból együtt masírozni azokkal a vállalhatatlan emberekkel, akikre ma úgy tekint, hogy ártanak a FIDESZNEK.

Azt hiszi, hogy ezek nem szándékosan vannak ott a FIDESZBEN, hanem elfoglalták azt és félre vitték a FIDESZT, gondolom én !

Hol él ez az ember ?

Tényleg jobb lett volna, ha marad a kaptafánál és nem politizál !

Kár volt megszólalnia !

pleinair írta...

Láttam Kokó utolsó mérkőzését. Látszott, hogy lenézi az ellenfelét, bohóckodva ugrálta körül a fekete bőrű fiút, aki csak nézte, aztán hirtelen behúzott neki egy jó nagyot. Kokó elterült, mint a tehénlepény. Akkor találkozott az igazsággal, amit azóta is nagy ívben elkerül.