2015. június 9., kedd

SZAKAD A VÍZ

A nagy erőlködésbe majdnem beleszakad a Fidesz kommunikációs stábja.
Úgy tűnik, hogy a célt ugyan elérték, hiszen itt már senki sem beszél se a Quaestorról, se a többi bróker és egyéb botrányról, se a leszavazott kétharmados törvényjavaslatról, itt ma már szintre csak a plakátkampány a téma.
Mégis, a helyzet olyan, mintha a maratoni futás célegyenesében a győztes versenyzőt nem dúskeblű démonok várnák az ásványvizes palackkal, hanem egy csődör, aki egészen mást tuszkolna a szájába, mondván: cumi komám, rászolgáltál!


Az elképzelés az lehetett, hogy a politikai ellentábor máskor oly kiszámítható reakciója a sopánkodás, jammerolás és a hiszti lesz, erre tessék - az egyetlen hatásos ellenszert vetették be, mely úgy hatott a Fideszre, mint Chemotox a döglégyre - meg ugyan nem ölte, de most a hátán fekszik, helyben pörög és vadul zümmög.
Orbánt kiröhögték a plakátjaival meg az erőlködésével együtt, és mint tudjuk, a nevetségesség öl.
Ha lett volna esze, számíthatott volna rá, hogy a bornírt baromsághegyek egyike, melyeket hálás népe elé oly szorgalmasan odacsinált, egyszer a fejére fog dőlni - úgy tűnik, ez most megtörtént.
Hogy az ellenkampány sikeres lesz, arra garancia a Kétfarkú kutya Párt meg a Vastagbőr Blog, hogy lesz felület, ahol megtekintheti a nép, azt meg valószínűleg Simicska fogja garantálni régi kedves barátjának.

Orbán lassan eljut oda, hogy körülötte szinte semmi sem működik úgy, ahogyan megszokta.
A korábbi seggnyalók időnként szünetet tartanak és körbelesnek, hátha új nyalnivaló ragyog fel a horizonton.
A vazallusok acsarkodnak egymásra, ami egyébként az orbáni koreográfia része lenne, de most nem ő irányítja a belső mozgásokat, hanem a helyzet, melybe belemanőverezte magát és bandáját.
Régi fénye már a múlté, félni ugyan m ég félnek tőle, de annyira azért már nem, a tetejébe gondban van, mint a tolvaj, aki tudja, hogy a Rendőrség már a nyomában van, és csak idő kérdése, mikor tartanak házkutatást, a szajréval meg tele a kéró meg a verda, és már kenőpénzt se nagyon akar elfogadni a kezéből senki.
Még él,. még mozog, de a régi maffiózó már soha nem lesz, már csak idő kérdése, mikor veri ronggyá kihívója, aki ma még csak az edzőteremben gyúr, de már az ő elpuhult hasát nézegeti, meg az állcsúcsát.

Pedig már a csodafegyvert is bevetette, persze ebből is látszik, hogy mennyire elszakadt a valóságtól, lassan olyan, mint saját maga Hitler-paródiája.
Azt hiszi, hogy ha kimondja Gyurcsány nevét, az elég lesz a rengeteg mocskos rablás és egyéb disznóság elsikálásához, de téved.

A három idióta - Kósa, Gulyás és Tuzson - Gyurcsányt próbálja támadni - hiába, eltelt majd tíz év és a hajdani sikeres lejáratókampány fénye megkopott, és nem mindenki pártzombi - vannak már sokan, akiknek elege lett a nagyívű országmentésből.
Persze azonnali eredményt várni hiba lenne- Sztálin is három napig agonizált ágyáról leesve, míg utódai - átmenetileg - ki nem tudtak egyezni egymással...

A diktátorok elhajtása mindig strapás feladat, de mindig van egy pont a szakadék előtt, ahol nem kell nagy tudomány, elég egy kis billentés.
Hogy ez mi lesz, azt ma még nem lehet tudni.
Lehet, hogy néhány plakát, lehet, hogy Tarsoly Csaba feljegyzése, - bármi lehet.
Magam részéről annak örülnék, ha ez a billentés egy negyvenhatos cipőtől eredne, de persze lehet, hogy a cipő gazdájára megint rátör a humanizmus, az úri nagyvonalúság, ami - lássuk be - nagy baj lenne.
De az is lehetséges, hogy egy tülökorrú Brutus végez majd vele, átmenetileg az se lenne rossz.
Hát majd meglátjuk, ő meg hadd kínlódjon, Ceaușescu se gondolta volna reggel, hogy milyen gyászos véget ér a napja, a liba is örült a kezében késsel elé közelítő gazdasszonynak, vannak szép illúziók szerető népről meg gondos gazdasszonyról, aztán egyszercsak nyissz, ugye...
Mi meg mondjuk el mindenkinek, aki csak hajlandó szóbaállni velünk, hogy itt az ideje véget vetni ennek a cirkusznak.

Hátha elhiszik...

:O)))


6 megjegyzés:

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Pupu!
Az írásaid rendszeres olvasójaként azt látom, hogy túlzott idealizmussal vagy felvértezve.Én már évek óta várom, hogy mikor jön el az a pillanat, amikor az"istenadta nép" már nem tűr tovább, de lehet, hogy soha.
Egész egyszerűen a kis zsebzsarnok nem tud megbukni, és apám véleménye szerint az ilyen típusú féreg emberek nem is szoktak meghalni.Pedig emberi számítás szerint bármikor elvihetné egy agyvérzés, infarktus, nyilvánosság előtti megőrülés stb. De nem, él és virul, vagy nagyon jó orvos team áll a háttérben, vagy nem tudom..
Az egyszerű vidéki emberek teljesen belefáradtak a politikába, gürcölnek 80-100 ezerért, olyanok, mint az egyik Moldova novellában az Elátkozott hivatalban a "keményen dolgozó kisember" aki alól már mindent elloptak , mesterséges világban tartják , hogy ne vegye észre, hogy mennyire meglopták-átverték-lenézik és megvetik.
Általános birkaságukban és nyomorukban nem veszik észre, hogy szabadságától és mindenétől megfosztják, de legalább csökkent a rezsije 978 forinttal és gyűlölheti a bevándorlókat ...
A kis gecihalmaz mesterien rájátszik a "magyarember" irigységére-műveletlenségére.
Persze, lehet, hogy valami csoda folytán megbukik, de ami utána jön, az sem lesz jobb.
A harmatgyenge ún. baloldal nem képes megállítani a jobbik nyomulását, borítékolható, hogy a jobbik fog nyerni....
Azután általános káosz, néhány tízezer halott, majd az ensz és nato csapatok gyámsága következik..

Zs írta...

Legmélyebbről

Amikor nem serceg a toll,
nem surrog az ecset,
csak a vászon fehérje
csendje mered a világra,
a klaviatúrák kopogása
gyakorta törlésről szól.
Amikor dadogó a szó,
vagy vezetik a kezed,
éltedért remegő bensőd
az utca aszfaltjából kinyúló
segélykérő csontkezekre
közömbösen bámul.
Amikor gyanús mindenki,
midőn másként létezik,
lelki vermedbe fordulsz,
csak a gyűlöletközösségek
ordítozó ökölrázásai
adnak lelki támaszt, dogmák,
blöffök mételyeznek, ámítanak,
mefisztói számítással zsinórt rángató
démonok keskeny szájú vigyorral
verik szét a kézfogót.
Amikor már nincs ártatlan,
kacsintva folyik az öldöklés,
csattogó talpak dörejében
féregként hason csúszó
bizonytalan pária létünk
lidérces félelemmel teli,
s feszül a húr, halk zsongás
zúgva zúg, végsőkig pattanó
idegek titkon már várják a fényt,
izzón fénylő harsona hangja
rikoltja az igaz kikeletet.

PuPu írta...

Ezt nem a nép fogja elzavarni, hanem a haverjai - kezd kontraproduktív lenni, több kárt okoz lassan, mint amennyit lopni lehet a cégére alatt!
:O)

Annanéni írta...

Magam részéről annak örülnék, ha ez a billentés egy negyvenhatos cipőtől eredne, de persze lehet, hogy a cipő gazdájára megint rátör a humanizmus, az úri nagyvonalúság, ami - lássuk be - nagy baj lenne.

Én is !!!!!!!!

Annanéni írta...

Bocsi, elfelejtettem az időzőjelet.

Mumm írta...

Annak a a 46-os cipőnek a működésbe lépését várjuk, de nagyon! Éppen a humánus úrban reménykedem!