2015. június 18., csütörtök

SZÖGESDRÓTOK MÖGÖTT

No, ezt se nagyon hittük volna 1989-ben!
Mikor a politikai vezetés 1989 májusában eldöntötte, hogy az új idők jeleként elbontja a nyugati határról az egyébként is elavult SZ-100 - as jelzőrendeszert, ha azt mondja valaki, hogy az elbontottnál sokkal durvábbat fog építtetni az éppen ellene ágáló  szőrmók, izgága figura ott a ravatalnál, hát mindenki röhögött volna.
Pedighát éppen ez következett be, vasfüggöny épül - egyelőre csak - a déli határon.
Szerb barátaink örülhetnek neki, szép emlékeket idéz a láncos kutya idejéből, mikor erődrendszert építettünk ellenük.
Most talán nem betonerődítmények épülnek, "
csak" négy méter magas szögesdrót kerítés, de itt is hamar rá fognak jönni, akik a pénzzel gazdálkodnak, hogy az olcsóbb hosszú távon drágább és a drótot hamarosan felváltja majd a beton.


Egyelőre a befelé tartó határsértések ellen épül a kerítés, de ez bármikor megváltozhat, ez csak politikai döntés kérdése, egy esetleges kilépés az Unióból, vagy a külföldi munkavállalás tilalma esetén kerítés lesz az kifelé is...
Egyébként is - az, hogy ki van a rácson belül és ki kívül - relatív, miként ez  a bolondok házával kapcsolatban már sokszor kiderült - momentán éppen úgy néz ki a helyzet, hogy a kerítésen kívül lézeng kilencmillió bolond, aki eltűri a gonosz törpe 
országrontó baromságait.
Ez csak az első lépés, hiszen ezt a logikát követve már megjelentek a kerítések a gazdagok és a szegények között, a gettósított népesség azzal vigasztalja magát, hogy egy előkelő lakóparkban lakik, holott csak egy luxusgettóban, melyet nevezhetnek ugyan  Pasa Parknak is, a lényegen ez semmit nem változtat.
És innen már csak egy lépés, és a paraszt elkeríti a cigányt, Miskolc az Avast, Magyarország Borsodot és a Nyírséget, fellendül a szögesdrót-ipar és a drótlopás, de szép is lesz!
Ha ezt Micsurin láthatta volna, mikor keresztezte a sündisznót az óriáskígyóval, boldogan adhatta volna vissza lelkét teremtőjének: maradandót alkotott.


Persze az ügy lényegét tekintve az erőlködés hasztalan.
Az erődök kora lejárt, azokat mostanában nem szokták ostromolni, egyszerűen kikerülik.
Hogy Orbánék azzal ijesztgetnek, hogy az Unió visszatoloncol hozzánk kétszázezer menekültet, az meg viccnek is rossz, ilyen alapon a tengerbe is fojthatnák a hajón érkezőket, arról nem szólva, hogy azokat össze is kellene szedni, ami meglehetősen körülményes.
Az Egyesült Államok valamivel gazdagabb ország, mint mi vagyunk, van neki kerítése Mexikó határán, mégis annyi a mexikói illegális bevándorlójuk, mint égen a csillag.
A kínai Nagy Fal sem volt képes betölteni a funkcióját, adott esetben mai utódai sem lesznek képesek erre.
De egyébként is - nálunk a koszovói menekültek verték ki a biztosítékot, miközben lelkesen asszisztáltunk  életképtelen államuk létrehozásához, a következményeket isteni csapásként kezeljük és egy drótostót mentalitásával reagálunk rá.

Nem egyszerű dolog ez, de nem kellene Orbánnak az ostromlott Bolondvár kapitányaként előadva magát, már megint hülyére venni a figurát.
A nálunk megjelenő szíreknek, afgánoknak bizony minden alapjuk megvan arra, hogy menekültként kérjenek bebocsátást, és ez ellen nem igazán hatékony megoldás, ha húsz éve nálunk élő embereket utasítunk ki - nálunk született gyerekeikkel együtt.
Igen, a világ és Európa számára nagy kihívás egy újkori népvándorlás, de talán a megoldást nem a szögesdrótban kell keresni, hanem a szíriai helyzet kezelésében, az ISIS támogatásának és a szír kormány támadásának beszüntetésében, a közel-keleti gazdaságok megerősítésében.
Nem jönne el onnan senki, ha lenne megélhetés, nem gyilkolnák egymást az emberek, olyan államokban, melyek akár gazdag államok is lehetnének, merthogy polgáraik egy olajtengeren ülnek...

Persze ez a kerítésesdi csak egy nagy üzlet.
Milliárdokba kerülhet, ezt már megint a te zsebedből veszik ki, merthogy ezt a projektet nem fogja támogatni az Unió, az tutifix.
Majd te támogatod a piréz bevándorlóktól való félelmedben, mígnem egyszercsak azt veszed észre, hogy be vagy kerítve, rab vagy a saját hazádban.
Kerítések vesznek körbe, elválasztva egymástól minket - úgy lehet, az egymás iránt felébresztett gyűlölet már nem elég, kell a fizikai akadály is, hogy el ne egye előled adta piréze a libahúsos piláfot.
A Rendőrség egyébként kerítés nélkül is képes megbirkózni a feladattal, megvannak a helyzet kezelésére alkalmas jogszabályok, de ahhoz, hogy milliárdokat lehessen lenyúlni az kell. hogy kerítést építs a semmi ellen.
Igaz, gát is épült már a betonkemény vörösiszap ellen.
Szép kép: tíz tróger lop, tízmillió idióta meg nézi.
Ha ezek egyszer felébrednek az éber kómából, itt kő kövön nem marad...

:O)))

36 megjegyzés:

panelproli írta...

De PuPu, nem ébrednek fel, mert az édes álom jobb, mint a rideg valóság.
Erről nem kellene ábrándozni.

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Igaza van panelprolinak, a birkák nem hogy nem ébrednek fel, de még lelkesen támogatják is a vasfüggönyt.Én azt tudnám javasolni, hogy a békemenetesek és a fidesz hívek álljanak négykézláb körbe az összes határ mellett, dugják a fejüket egymás seggébe és védjék meg a hazát..
Mi jöhet még, hogy végre történjen már valami???
Természetesen a vasfüggöny ismét a lenyúlásról szól , a drótvágót már régen feltalálták, ki fogja a 175 km-t "lejárőrözni", mikor 80 ezres városokban is 3-4 rendőr van egyszerre szolgálatban??
Javaslom Bartus cikkét az AN -en...

promenad írta...

A dániai választásokat a menekült- ellenes jobboldal nyerte a kormányzó baloldallal szemben. Tanulságos történet,nemdebár ?

mávtelep írta...

Olvastam Bartus cikkét - jobb meggyőződésem ellenére -, és pontosan annyira ekézi a DK- t mint Orbánt. Ezt, ebben a helyzetben hívhatom aránytévesztésnek, vagy még ennél is súlyosabb a nézőpont ?

Szervusztok, jó napot !

hello írta...

Nem, PuPu, ébredésnek, de még ébredezésnek sincs nyoma sem.
Magadat - meg minket - időről időre bíztatod vele, mintegy reménykedve, hogy hátha bevonzod a dolgot, de sehol semmi azon kívül, hogy vannak, akik egymás közt méltatlankodnak, oszt' jónapot.
És ezt Mici is nagyon jól tudja, ezért engednek meg bármit maguknak.

Geza írta...

Orulok, hogy a blog nem arrol szolt, hogy ez az egesz (marmint a menekulo aradat) nem a mi dolgunk es semmi kozunk sincs hozza, intezze el Amerika, meg a Nyugat, hiszen Ok hoztak letre. Amennyire felemelo volt az elmult jonehany ev primitiv "erdekvedelmi" attitudje utan a plakatrongalok (jelenlegi tarsadalmi allapotok kozotti) hosiessege ugyanolyan lehangolo a tarsadalom balga/sunyi egyuttbolongatasa az "idegenekkel" szembeni fellepessel. Hogy az elcseszett eletbe lehet az, hogy egy szervezet sem vonul az utcara!? Hogy lehet, hogy az MSZP es az Egyutt, PM kepes valami par emberes performance-ra, a DK meg maximum semmitmondo nyilalatkozatokra!? Az itt eelo hulye emberek primitiv osztoneikre hagyatkozva belemennek egy olyan dologba, amely mar vegleg olyan szegyenfoltot fog hagyni a tortenelmukon, amelyet - ha akarnanak is, akkor sem tudnanak soha - lemosni. Az ellenzeki partoknak es a civil szervezeteknek oriasi a felelosege, hogy sunyin megbujnak a kivaras remenyeben, mert ugy gondoljak, hogy a tarsadalom tobbsegenek kell megfelelni, es nem pedig az alapveto emberi szabadsagjogok es a szolidaritas eszmejenek.

Névtelen írta...

Majd akkor papoljon mindenki az alapvető emberi jogokról,a szolidaritásról.,.stb...stb ha a nehezen kigürizett házába s egy élet munkájával megteremtett javaiba egyszer csak bekopog egy Szír vagy isten tudja miféle náció/anyuka mondjuk az 5 gyermekével/ és közli veled,hogy ezentúl itt él és amit te összekapartál a családodnak azt mostantól velük is meg kell osztanod.Ja...és ők nem dolgoznak...nehogy azt hidd,majd te eltartod őket..mert szegény menekültek...nekik természetesen jogaik vannak.Na....arra leszek kíváncsi akik most lelkesen szítják a szolidaritás hamis illúzióját vajon mit fognak csinálni..persze csak is az emberiesség és szolidaritás jegyében. Én már koromnál fogva nem érem meg ezt az állapotot.de egy percig se kételkedjetek abban, hogy ez olyan távoli jövő. Amúgy meg eltartandó népesség jelenleg is van Magyarországon...csak nem Szíreknek hívják őket. Ezt már csak a bérszalagomról is tudom ahonnan szociális hozzájárulás néven majd fele fizetésemet levonják.

Bonc írta...

Névtelen! A betegségednek üldözési mánia a neve! sürgősen kezeltesd!4

Geza írta...

Nevtelen @ 2015. június 20. 6:36,

Azert elkepzelem milyen boldogan csoszogsz be szombatonkent a legkozelebbi zsufolt CBA-ba a melegitodben, es teszel bele nehany Karpatia kenyeret a kis kosaradba, es vitatod meg a napi politika kerdeseit a hozad hasonlokkal. Este pedig nyugodtan leulsz a TV ele es szivod magadba elegedetten az elso 4 kabel csatornabol (merthogy meeg tudod fizetni, es kulonbenis mindegyiken ugyanaz megy) arado hiteles tajekoztatast a vilag hireirol. Szerintem igy eleg fszan el leszel meg egy darabig. Ha pedig egy szir csalad veletlenul bekopog, es angolul kerdezik, hogy merre van a nagykovetseg, mert mar kisse unjak ezt a videket, akkor nyugodtan kuld el oket ahova eppen neked eszedbe jut, de lehetoleg mellekelj hozza egy rovasirasos uzenetet is, amelyben kemenyen kifejted a veluk kapcsolatos gondolataidat.

mindenki szép írta...

Könyvajánló
Kollár-Klemencz László: Miért távolodnak a dolgok?
Magvető Kiadó 2015
2990.-Ft

A fülszöveget Grecsó Krisztián írta:
Talán ilyen szelíd és töprengő ember lett volna Színbád, ha érett férfikorba ér. Ilyen, mint ennek a szinte regénnyé összeálló novellaciklusnak a hőse, Toszka. Aki csak figyel, él, szeret, próbál egyenes és tisztességes lenni, hagyja, hogy megtörténjenek a dolgok, mégis ellenállhatalan derű és pimaszság árad belőle. Muszáj vele menni. Úgy kell látni a világot, ahogy ő. Az eddig dalszerzőként, frontemberként és fimesként ismert Kollár-Klemencz László lírai alteregója.
Vérbő, mégis alázatos, dallamos, mégis pontos próza ez. Talán ezért férnek meg benne egymás mellett a dolgok, mert a főhős tanyán él, a természet közelében, tudja, hogy a halál az élet része, látja, milyen egyszerűen szép dolog a vágy, az elmúlás, a hűség. Toszka különös figurákkal találkozik, nehéz mai sorsokat lát, elmúló dicsőségeket, megtörhetetlennek látszó, mégis pálcikaként elroppanó életutakat. És mégsem omlik össze, nem sajnálja magát. Érzékeny és őszinte, miközben tele van megnyugvással, jókedvvel. Minden novellában ott van a hétköznepok gyönyöre, az egészen egyszerű történések mögötti varázslat.
Bölcs első kötet, mert nem bölcselkedik fölöslegesen. Itt a történés maga a tanulság, és ez igazán szórakoztató tud lenni. Ahogy ő írja rólunk, "Mindenki szép."

mávtelep írta...

Geza

Szabad tudnom, hogy képzeled az emberek mozgósítását ?
Most részletezted és cikizted szép összetett mondatokban a baloldali pártokat, mintegy sugallva. hogy még a létezést sem érdemlik meg. Sajnos ezzel a mentalitással fertőzött a közhangulat, úgy hogy továbbra is fát fognak vágni a hátunkon.

Szervusztok,jó napot !

Geza írta...

Kedves Mavtelep,

- Nep (vagy legalabbis a tarsadalmilag erzekenyebb reteg) mozgositasa.
Egyszeru, a partoknak, civil mozgalmaknak vannak vezetoi, azok irnak egy k"or e-mailt / text uzenetet, vagy Facebook hirdetest egy gyules (vagy akcio) szervezeserol, a tagok/aktivistak visszajeleznek, es kesz. Manapsag egy gyules/meneteles/akcio megszervezese nem lehet tul nagy gond [a kerdes az, hogy akarat van-e a szervezokben es hogy az aktiv emberek hanyad resze ert egyet a celokkal]. Az Egyutt / PM altal is tamogatott plakat rongalas pl. igen jol sikerult, kar hogy mas partok ebben nem igen jeleskedtek.

- En is utalom, mikor valaki hatradol es csak cikizni tudja a demokratikus ellenzeket. Azonban most azt kell, hogy mondjam, hogy a helyzet megvaltozott, mert (par kiveteltol eltekintve) hagyjaak, hogy a neep beszopja ezt az egeszet es viselkedesukkel szepen sunnyogva behodolnak a rendszer elott [az utobbi idoben kezdodott a folyamat a vasarnapi zarvatartassal, folytatodott a bevandorlok elleni nemzeti konzultacioval, majd pedig tovabb exkalalodott a kerites epitessel - a partok elsodleges akcioja minden esetben nagyjabol a mozgalmak utani kullogas, vagy egy kis ATV-zes volt]. Megmondanad, hogy mibe tellene egy egyseges demokratikus fellepes (vagyis, mondjuk tomegtuntetes, vagy nehany szaz/ezer nemzeti konzultacios bisz/basz nyilvanos megsemmisitese)? Semmibe, de ennek ellenere senki sem teszi, mert tudja, hogy az emberek nagy tobbsege nem tamogatna ilyen akciokat. En szerintem viszont, ha a magukat demokratikusnak gondolo partok csak azalapjan cselekednek, amit a nagy tobbseg gondol, es nem fejtenek ki semmilyen erofeszitest annak erdekeben, hogy az emberek demokratikus ertekrendjet alakitsak, fejlesszek, akkor maguk is reszeseive valnak ennek a primitiv, fasizalodo rendszernek.

ferenc írta...

Jól belegabalyodtunk ebbe a kerítésbe. Mert ha ez nem lenne most napirenden bizony nem is tudom mit is tennénk ebbe a tejbe vajba folyó kánaánba. Most amikor jóműködik a gazdaság. Tiszteséges munkából mindenki tisztességessen meg tud élni. Tudjátok, háromszornyolchuszonnégy. Még Nagy Feró is megénekelte. Most amikor Pintér Sándor javasolja a munkatörvénykönyve (?) módosítását. Most amikor puritán vezetőink értünk dolgoznak, értünk bizony, éjt napallá téve. Most amikor lemondott a paraolimpikonok egyesületének elnöke. Miért is? Ki is lett, igaz csupán ideiglenessen helyette? Most akkor mi is van azzal a sokféle pénzügyi manipulációval? Most akkor hová is tüntek azok a milliárdok? Most akkor mi is van az áfacsalásokkal? Most akkor mis van azzal a kitiltási üggyel? Most akkor... mi is van? KERÍTÉS!

mávtelep írta...

Geza

Sajnos a közelmúlt történelme igazolja, hogy a "civilek" programjának 1.pontja a pártok -persze baloldali - elutasítása.
Tevékenységük ebben és a netadó visszavonatásában ki is merült, de persze nem vállalták föl az igazi társ.problémák miatti felszólalást, sőt ! egymás között sem törekedtek együttműködésre.
Én megértem, hogy a baloldali pártok passzívak : kiért és miért is vinnék vásárra a bőrüket ?

bubo írta...

"Nem jönne el onnan senki, ha lenne megélhetés, nem gyilkolnák egymást az emberek, olyan államokban, melyek akár gazdag államok is lehetnének,"

mint ahogy gazdasági menekültként Magyarországról sem menne el senki.

Innen eddig kb 500 000 ember ment el (főleg fiatal képzett ember)és 50 000 olyan bevándorló a probléma akik 5%-a számára sem cél Orbanisztán.
Giró-Szász András rágódott a napokban a témán. Hogy a kormány nem tudja megoldani a menekültek problémáját, pedig szerintem pont ez lenne a kormány dolga. Én is úgy látom, hogy ugyan 1 000 000 új munkahely volt az ígéret. Ha értenének hozzá, hogy ezt hogyan kell megcsinálni, akkor nem ürülne ki az ország és ha ez egy jó és élhető ország lenne akkor akár a menekültek is itt lehetnének adófizető polgárok. Ez a kormány a magyar nemzet hóhéra. Ha nem lesz változás, akkor hamarosan csak az idióták fognak ebben az országban élni és a rajtuk élősködő rablók.
Ajánlom a következő írást. http://annyit.blog.hu/2013/06/13/a_magyar_jovo_megtekintheto_ormenyorszagban

pleinair írta...

"Olvastam Bartus cikkét - jobb meggyőződésem ellenére -, és pontosan annyira ekézi a DK- t mint Orbánt. Ezt, ebben a helyzetben hívhatom aránytévesztésnek, vagy még ennél is súlyosabb a nézőpont ?"

Ahogy mondod kedves mávtelep: Bartusnak a DK és Gyurcsány ellen szünet nélkül folytatott gyűlöletkampánya nem aránytévesztés folyománya, hanem zavart elmeállapot következménye.
Ez az ember nagyon okos, ám betegsége miatt önkontrollját vesztve, irányítatlan hajóágyúként intéz sortüzet az ellenzék egyetlen, általa monomániásan gyűlölt emberére, Gyurcsányra és a DK-ra. Átlagon felüli szellemi képessége ellenére se veszi észre, hogy ezzel orbán malmára hajtja a vizet, és a csüngőhasút és tolvaj bandáját szolgálja. Nagy kár, mert kártékony tevékenységének elég sokan bedőlnek. Sajnos ő is hatékonyan műveli hívei körében az agymosást, ahogy orbán, és más, pszichopata személyiségek az emberiség történetében.

dolores írta...

Népfelkeléssel fenyegetőzik az ellenzék, ha hozzányúlnak a párttámogatáshoz - olvasom a gépnarancson.

Mi van?! Ezt nem is a Bartus írta

"Hát én például ezt szeretem igazán a Gyurcsányban. Az elviségét.

Gyurcsány arra épít, hogy a nemzeti együttműködés rendszerének sajátos szabályai, az orbáni választási törvény keretei között is sikerül neki országgyűlési választást nyerni. Ez egy nagyon érdekes teória, mert a DK azt hirdeti, hogy Magyarországon helyre kell állítani a demokráciát, Orbánt a demokrácia felszámolásával vádolja. De, ha Magyarországon nincs demokrácia, akkor demokratikus választások sincsenek. Ha Magyarországon inkább diktatúra van, akkor a parlament sem demokratikus és inkább csak paraván, ami eltakarja a rendszer valódi, diktatórikus jellegét. Van ugyan ellenzék, mondhat, amit akar, csak éppen ebben ki is merül a szerepe, már azon kívül, hogy legitimálja az orbáni diktatúrát a parlamenti demokrácia látszatát keltve. Szóval a DK úgy akarja a jelenlegi rendszert leváltani, hogy betartja a szabályait, bár tudja, hogy azokat egyedül azért hozták, hogy a rendszer ne lehessen leváltani. Ez az úgy nevezett gyurcsányi paradox néven vonul be a politika tudományokba, és aki be tudja bizonyítani ezt az állítást, az egyből megkapja a Nobel-díjat."

El kellene gondolkodni már. "Mert növeli, ki elfödi a bajt."
https://www.youtube.com/watch?v=ySzglogzaGk

Wolk írta...

A határátkelőhelyek vagy röviden (határ)átkelők a közúti és/vagy vasúti útvonalakon, az országhatár közelében kialakított objektumok, amelyek lehetővé teszik a legális határátlépést olyan határszakaszokon, amelyek nem léphetők át bárhol. (wikipédia)

Az ellenőrzés nélkül a zöld határon belépők lehetnek bűnözők, csempészek, terroristák, fertőző betegek is. Tehát az ellenőrzés nélküli határátlépést mindenképpen meg kell akadályozni.

mávtelep írta...

dolores
Erről beszéltem.
Amúgy : nem teljesen mindegy, hogy miféle paradoxonok mentén kommunikál a DK ha nincs ütőképes tömeg amely mögéjük állna ? Mert az nincs, csak ebben a topicban is csupa NÁLUK okosabb ember van, akik szerint rossz amit csinálnak...)))

Szervusztok, jó napot !

mávtelep írta...

dolores
Erről beszéltem.
Amúgy : nem teljesen mindegy, hogy miféle paradoxonok mentén kommunikál a DK ha nincs ütőképes tömeg amely mögéjük állna ? Mert az nincs, csak ebben a topicban is csupa NÁLUK okosabb ember van, akik szerint rossz amit csinálnak...)))

Szervusztok, jó napot !

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

A magyar életritmusban karácsonytól újév utáni hétvégéig, öngyilkosság bármit megpróbálni intézni. Ugyanilyen az iskola végétől augusztus 20 utáni hétvégéig a helyzet, mert a fű sem nő. Ideális időszak azonban garázdálkodó intézkedésekre.

Géza, Te tudod, hogy vannak emberek bőrszín, nemzetiség, és minden egyébtől függetlenül, akik kedvesek, értelmesek, és jó velük együtt lenni, beszélgetni, dolgozni. A fidesz (jobbik) szavazóinak zöme azonban nem ilyen. Ha egy államtitkár
büszke arra, hogy nulla természetismerete van, de a legfontosabbnak azt hiszi, hogy a tanulók a magyar nép eredetét ismerjék, akkor vele a világ egyetlen értelmes embere nem áll le beszélgetni. Nincs miről.

Tegnap a Felcsút melletti faluban jártam, és gondoltam, ha már ott vagyok megnézem a viktor focipályáját. A házai mellette, kereszttel a kéményen, nevetségesek. Viszont, a most elkészült focipályán - hétvégén - teherautók, markolók dolgoztak, mert a fű tönkrement és ki kell cserélni.

Az egész egy undorító agyrém, ahogy Kenderesen a főméltóságú kormányzó úr dolgai is azok. Ha a belső viszonyainkért nem tudunk érdemben tenni, egy kisebbségi érzésekkel teli, elvetélt focista álmaihoz asszisztálni kész egy ország, miközben átgázol a törvényeken, akkor nem fog tenni egy ilyen ügyben sem.

Nem jó dolog, de nincs egy jövőkép, ami mellé oda lehetne állítani egy többséget, és ezért tenni is akarnának. Tenni kéne, nem a menekültek a valódi probléma, hanem ami itt megtörténhetett és ami ellen bénult libaként gágogni lehet csak, de nincs egy hatékony, szervezett erő, ami valóban tenni kezdene ellene.

Geza írta...

mavtelep:

"Erdekes" amit irtal. Az Egyutt / PM aktivistai megrongaltak azokat a szemet plakatokat. A ket part a merhetoseg hataran van a kozvelemenykutatasokban. Nem mindegy mit csinalnak? A DK a teljes nepesseg koreben 4-5%-on all. A DK nemreg ugy deklaralta magat, mint az "Orban rezsim legadazabb ellensege". Nem mindegy, hogy ezek utan (es ennek ellenere) az egesz undorito uszitassal kapcsolatban csak nehany altalanos nyilatkozik telik tole? Az MSZP az elmult 5 evben jellegtelen vezetokkel unalmasan szinvonaltalan lojalis ellenzek szerepet jatszotta. Most mit szamit az, hogy hirtelen a vezetoseguk jobbik fele csinalt egy akciot, amely nem kezdte el taglalni a "bevandorlo kerdest", mert rajott, hogy egy ilyen kerdest nem ezzel a bagazzsal illik megvitatni?

Ugy gondolom, hogy ABSZOLUT NEM MINDEGY . A logikad alapjan teljesen normalis csak akkor ugatni, ha hatad mogott eleg sok birka beeget. Az individumnak mindig is feladata kelj, hogy legyen, hogy legalabbis rosszul erezze magat, ha az altala belathato vilagban olyan dolgok tortennek, amelyek ellen tehetne valamit, de, pl. az altalad is felemlitett indok miatt nem tesz semmit.

Wolk:

Te aztan jol beszoptad. Biztos jo erzes, hat csak tamogasd a csunya csempeszet, meg a fene tudja meeg mi elleni harcot. Nem is tudom, hogy 98-ban a Horn hogy lehetett ilyen hulye (hiszen kozismert, hogy a nemetek szeretik a sort, a csajok meg - akkor legalabbis - nagyon szabadok voltak szexulis ertelemben).

pleinair:

Hat az igaz, hiogy a Bartus sem hibatlan, es tul koran kezdte ekezni a DK-t, de azert be kell vallanod, hogy annak szinte semmi hatasa nem volt eddig, amit az ellenzek (sajnos beleertve magunkat is) a rendszer elleni igyekezetunkben csinaltunk. Nyilvan maskent kellene mukodnunk, es szamomra teljesen egyertelmu, hogy ha az ellenzek (mi) tovabbra is igy folytatjuk, akkor semmi sem fog valtozni, sot, mint a lakasszagot, ezt is meg fogjuk szokni (csak vendeg ne jojjon hozzank, mert akkor szajat/orrat befogva menekulni fog innen).

Wolk írta...

Géza, bizonyára elkerülte a figyelmedet a nagy menekült ámulatodban az amerikai-mexikói vasfüggöny. Ugyan mi szükség is van erre? Talán összetéveszted a volt szocialista országok által emelt vasfüggönyt a mostani szükségszerű intézkedésekkel? Abban az esetben ugyanis nem befelé irányuló határátlépés megakadályozása volt a cél hanem a kifelé irányuló illegális átlépés megakadályozása.

Figyelmedbe ajánlom

http://kitekinto.hu/latin-amerika/2011/12/03/az_amerikai-mexikoi_vasfuggony_elerte_az_oceant/#.VYctLf4Rdcs

Pedig az USA megengedhetné magának, hogy a mexikóiakat befogadja nem? Hiszen a világ vezető gazdasága nem úgy mint mi.

Bizonyára azt is elfelejtetted, hogy a mi tervezett kerítésünkkel nem kettő lesz az ilyen intézmények száma a világon.

Geza írta...

Kedves Wolk:

Csak roviden.
a) Mindenekelott es legfokeppen, a menekult ugy a draga vezernek igen jol jott, oe most ennek minden percet elvezi, plane, ha olyan embereket lat mint Teged, aki racuppan a temara, es elkezt azon morfondirozni, hogy "lam-lam, mashol is epitenek falakat, szoval, mi ez a hiszti" - csodalom egyebkent, hogy Izraelt nem emlitetted a falemeles a kontextusban.

b) Minden dologban lenyeges a merteek. Jolismert, hogy Amerikaban a deli allamokban, meg a nagyvarosokban is, az emberek kezdenek spanyolul is beszelni, a mediumokban pedig a latin csatornak igen elterjedtek. Ez a folyamatos bevandorlas es reszbeni (kolcsonos) asszimilacio eredmenye. Termeszetesen a rossz anyagi helyzet miatt delrol egyre tobb ember probal jonni (es ottmaradni!) amely egy ido utan problemakat okozhat. De hat ez, meg a nalunk torteno (lenyegeben) atvonulas kozott hatalmas a kulonbseg, nem is szolva arrol, hogy ehhez az Uniotol meg egy jo csomo penzt is kapunk.

c) Van olyan dolog is, hogy "szolidaritas". Persze ennek is meg van a merteke, es a minimalis EU kvota miatti kiakadas is vilagosan mutatja, hogy a rendszer leszrja az egeszet, es csak azon igyekszik, hogy ocska sablonokkal (meg persze 3x10^9 HUF jo elbszasaval) az arra alkalmas egyeneket maga melle allitsa. Itt megint a szrt etetik a neppel, es az megint hatalmasat elvezkedik ezen.

dolores írta...

Geza írta...

"A DK nemreg ugy deklaralta magat, mint az "Orban rezsim legadazabb ellensege". Nem mindegy, hogy ezek utan (es ennek ellenere) az egesz undorito uszitassal kapcsolatban csak nehany altalanos nyilatkozik telik tole?"
Ezután a bejegyzés után már tényleg mindegy:
Facebook Gréczy Zsolt:
"2015. június 19.

Ülésezik a DK elnöksége. Készülünk a kormányzásra."

Már csak egy kérdés marad. Melyik országban?

pleinair írta...


Géza

Gyurcsány mondta egy múlt heti fórumán, hogy járja az országot, de rendre csak DK-sokkal, esetleg szocikkal találkozik. Akik fejébe beleverte a fidesz, hogy "Gyurcsány hazudik", stb, azok meghallgatni se hajlandóak őt. Ezzel a bénító előítélettel nem tud mit kezdeni, ez egy ledönthetetlen, legalábbis nagyon lassan leomló fal közte és rajta keresztül a DK között.
Sajnos igaza van.

A menekültekkel kapcsolatos véleményedet osztom: "Van olyan, hogy 'szolidarítás".
És van olyan is, hogy humánum, együttérzés, jóindulat. Ez a tolvaj kormány a magyarok legembertelenebb, legkicsinyesebb, legszűklátókörűbb hajlamait kelti életre.
Ez pedig morális nyomorba taszítja az egész népet. Minden egyéb nyomorunk ebből a nyomorból fakad.

Kibic37 írta...


bubó (június 20. 20:09)
Csak most olvasom a bejegyzéseket, és elolvastam a belinkelt cikkedet. Teljesen kiütött :(((
Csak olvasás közben jöttem rá, hogy ezt a cikket már vagy két éve olvastam, akkor szörnyűködtem is rajta egy sort, de elintéztem azzal, hogy "ááá, azér' mi ettől még messze vagyunk"
Most viszont kivert a hideg verejték. Mintha egy az egyben a mai hazai állapotokat írta volna le a szerző. El kell fogadni, hogy itt olyan egyetemes, nem csupán a széles néptömegek, de az értelmiség nagy része (politológusokat is beleértve) által mind ez ideig fel nem ismert, fel nem tárt és fel nem dolgozott törvények uralkodnak, amelyek monopolhelyzetet teremtenek e törvényeket felismerő gátlástalan gazembereknek.
A pénz korlátlan hatalmának szerepe már régóta ismert, de hogy ez az emberi ostobasággal és a modern technikai civilizációval kombinálódva mire képes, azt csak mostanság kezdjük tapasztalni. És a társadalomnak erre egyelőre nincs válasza.
Szomorú jövő elé nézünk ...

Névtelen írta...


http://orditok.blog.hu/2015/06/21/pajtas_nem_vagy_te_tul_geci#more7561760

Ez a mi "szögesdrót kerítésünk"

pleinair írta...

Bokros Lajos:

Elszigeteltség, fény nélkül
A külpolitika a hazai kormányzás legkevésbé sikeres ágazata a gyilkos Szafarov ki- és eladása óta. Minden demokratikus külföldi kormány elitéli Magyarország külpolitikáját, különösen azóta, hogy a pénzérdek alapú embertelenség és elvtelenség mozgatja azt.
Most megszólaltak a nagyágyúk, többek között az ENSZ főtitkára. Nincs érzékeny ember, aki ne ítélné el a déli határunkra tervezett újabb vasfüggöny szörnyű ötletét. A berlini fal leomlása után 26 évvel erőszakos és embertelen politikájával kérkedő magyar kormánynak lehetett volna annyi esze, hogy ehhez a negatív jelképhez nem folyamodik.
Már megírtam ezeken az oldalakon, hogy a vaskerítés nemcsak embertelen, hanem hatékonytalan is. Az Orbán-kormánynak azonban semmi nem számít, csak a gyűlölet, félelem és irigység hazai felkorbácsolása. Fénytelen elszigeteltség.
Aleksandar Vucic szerb kormányfő kijelentette, Szerbia nem akar Auschwitz jellegű körülmények között élni. A magyar kormány akar. Ennél már nincs lejjebb.
Csúnya vége lesz ennek a világnak, amikor vége lesz.
Mi, becsületes magyar hazafiak, nem alkuszunk.

bubo írta...

Én is régebben olvastam a cikket és magam is ki vagyok akadva azon ami zajlik, de Kibic 37, a remény hal meg utoljára.

Wolk írta...

Re: Geza 2015. június 22. 0:23

A c./ pontban irtakkal egyetertek.

kekec írta...

Ha azt a 22-25 mrd-ot nem kerítés építésre, hanem a menekültek tisztességesebb ellátására fordítanák, többet használna. Mondjuk jóval a határainkon túl, ha még Törökországban meg lehetne őket állítani, amihez Erdogan már régen könyörög uniós hozzájárulásért.
Egyébként meg a kerítéseket máshol is áttörték már, tehát tűzparancs nélkül nem lehet őket megvédeni (gyakorlati tapasztalatok szerint azzal sem)
Az ellenzék azért nem lép fel ellene igazán, mert a közvélemény-kutatások szerint a szavazók 3/4-e idegenellenes - igen, még a baloldaliak között is. Szél ellen nem lehet (illetve lehet, de nem érdemes) pisilni. Aki szereti a virslit és a politikát - ne nézze meg, hogyan csinálják!
Ráadásul az Uniós országok is kezdenek bekeményíteni, és visszatoloncolni a "gazdasági" menekülteket oda, ahonnan érkeztek. Tehát Magyarország seperc alatt válhat átmenőhelyből
dokkolóhellyé, ami baloldali kormányzás esetén is nagy gondot jelentene.
Az viszont történelmi tapasztalat, hogy egy népvándorlás képes széttörni bármiféle birodalmat. Tehát vagy egységes uniós választ sikerül kiizzadni, vagy "érdekes időknek" nézünk elébe.
Lehet, hogy a kerítés nem jó válasz a kérdésre, de a baloldal sem tud helyette alternatívát állítani! Legalábbis nekem eddig elkerülte a figyelmemet!

mávtelep írta...

Kekec

A menekültügy tragikusan az a probléma, amire egyszerűen nincs jó válasz. Az igazán rossz viszont a kegyetlenkedés és büntetés. Ennek sajnos a következményei is tragikusak.

Szervusztok, jó napot !

Geza írta...

Kedves kekec:

- A keritesre "csupan" 3mrd lesz elkoltve, az osszeg, amit idezel, az valoszinu, hogy a bevandorlokkal kapcsolatos EUs tamogatasra vonatkozik.

- Torokorszag, mint buffer allam:
Erdekes gondolat, de korulbelul ahhoz hasonlit, ahogy az EU sem haborodik fel kulonosen azon, hogy a genyo keritest epit. Egy kicsit nekik is jol jon, a hulye magyarok meg majd marjak egymast (de ugyse fogjak, mert ezek olyan birkak, hogy majd a keritest is elviselik, onnan meg csak-csak vissza fog ugrani nehany ezer a Balkanra, vagy ahova veti oket a sors - de legalabb nem az EU-ba ... de hat az EU/Europa nem mindig kovetkezetes magatartasahoz mar volt idonk hozzaszokni).

- Az "ellenzek":
Nem gondolom, hogy egy valos ellenzeknek - kulonosen a mai magyarorszagon - az lenne, a szerepe, hogy a kozvelemenykutatasokat lesve, mindig annak megfeleloen tuningolja a reakciojat, hogy a "nep" mit mond. Eszerint egeszen termeszetes azt elfogadni, ahogy a diktatorikus rendszerek mukodnek, hiszen legtobb esetben ezeket a rendszereket az emberek tamogatjak (a nemetek csak akkor kezdtek a fejukhoz kapni, amikor mar elkezdteek felmerni, hogy az egesznek nagy bukta lesz a vege - addig bele voltak ajulva, hogy szinte egesz Europa a labuknal hevert). A DK-nak kulonosen nagy a felelosege a mai helyzetben, hiszen ez az a part, amelynek vezetoje eloszor artikulalta olyan tisztan az elvszeru politizalas fontossagat, es hogy bizony, nehanyszor igenis a szellel szemben is kell ... Valoban, a DK Elnoke meeg 2013-ban, a Nagy Imre hazanal elmondott beszedeben is azt hangsulyozta, hogy Neki mindegy az, hogy csak egy, vagy egy millio ember fog odafigyelni Raa, Oe mindig ugyanazt fogja mondani. Az utobbi idok lassu, de biztos besimulasa (a kozvelemenykutatasok es az allami tamogatas edes langyossagaba) sajnos nem eppen ennek az elvnek a megnyilvanulasat tamasztja ala. A Bokros kepes volt arra, hogy a Kossuth teren szettepjen nehany gyalazatos plakatot. Az Egyutt / PM meg is rongalt jo nehanyat (de nem eleget), az MSZP szimbolikus keritest huzott a fidesz szekhaz ele. Nem hiszem, hogy barmelyik partnak a nepszerusege olyan baromira meg fogy noni ezen akciok utan, de az biztos, hogy par ember el fog gondolkozni ezen akciok uzeneteen, es hogy Bokros barmikor belenezhet a tukorbe (legfeljebb csak az osz hajatol szomorodik el egy kicsit).

Wolk írta...

"...az illegális bevándorlók regisztráltathatják magukat a hatóságoknál, majd három napra szóló ideiglenes menekültstátust kapnak, hogy menekültkérelmet nyújtsanak be, vagy elhagyják az országot. A külügyminiszter-helyettes hozzátette: Macedónia nyilvánvalóan nem a végcélja ezeknek az embereknek, csak áthaladnak az országon, Nyugat-Európa felé tartva." A Macedón megoldás, megoldás lehet?

Talán lehetne mással is foglalkozni és megoldást találni. Például a 3,3 millió szegénységben élő magyar embernek kellene olyan munkát és jövedelmet biztosítani amelyből megélhetnének.

Olyan országban akarunk élni, ami nem csupán egy hatalmat és gazdagságot magának felhalmozó maroknyi csoport hitbizománya, hanem minden itt élő ember otthona!

HAJLÉKTALANSORS MAGYARORSZÁGON – MÉLYINTERJÚ EGY TÁRSADALMI SZAKADÉKRÓL

http://mul.hu/index.php/magazin/104-hajlektalansors-magyarorszagon-melyinterju-egy-tarsadalmi-szakadekrol

mávtelep írta...

Geza
"Bokros képes volt arra ..." valóban, meg arra is, hogy az utcán gyűjts a támogató aláírásokat a polg.mesteri jelöléséhez : és a DÖNTŐ többség csak kritizálni, gúnyolni és szidni bírta.
( Az ellenzék is ) Akkor most hogy ?
Szvsz szerint itt már nem lehet demokratikus, pláne szimbolikus lépésekkel mozgósítani, fölösleges is az ellenzéket tovább amortizálni.

Szervusztok, jó napot !