2015. augusztus 3., hétfő

MENEKÜLTTÁBOROK

A menekülttábor olyan, mint a hulladéklerakó vagy a szennyvíztelep.
Mindenki tudja, hogy szükség van rá, de senki sem szeretné, ha a kertje végébe épülne.
Én sem szeretném, ami azt illeti, főleg azt a fajta tábort nem, melyet a préri közepére szeretne felépíteni a kormány.
A helyszínek kiválasztása természetesen Orbán érdekeit szolgálja, sem a lakosság, sem a menekültek érdekei nemigen játszanak.szerepet, van olyan elképzelés, hogy kétszázharminc lakosú falu mellé telepítenének ideiglenes befogadóállomást.
Kevés ember - kis cirkusz, ugye...
Természetesen, ahol felröppen a hír, ott azonnal nekilátnak tiltakozni a helyiek, a tervezett helyszíneket kapával-kaszával, vasvillával őrzik, nehogy éjjel megjelenjen egy lefüggönyözött fekete autó, kipattanjon belőle Pintér belügyér, hirtelen kipakoljon és felverjen ezer sátrat, hogy mire felvirrad a nap, már menekültekkel legyen tele minden.

Lesz még ebből cirkusz, mert Orbán olyan szélsőséges érzelmeket keltett életre, melyekkel könnyen lehet, hogy úgy jár, mint a varázslóinas, aki előtáncoltatta a seprűt a sarokból, de visszatáncoltatni már nem tudta.
Mari néni úgy tudja, hogy rettegnie kell, mert a menekültek rá fognak vadászni, elveszik a vagyonkáját, belefekszenek az ágyacskájába, - ezek egytől-egyig olyanok, mint a kerepesi szatír...
Valamit elhitetni valakiről sokkal egyszerűbb, mint aztán ezt a hitet megrendíteni - erről Gyurcsány tudna sokat mesélni.
Most még jól elvagyunk a plakátjainkkal, a félhülyékből álló félkatonai szervezeteinkkel, melyek működése ellen most kísérel meg fellépni a teljesen hülye hatalom, de ez a fellépés nem biztos, hogy túl sikeres lesz.
Most lesz kerítésünk is, de ha megkérdezzük a kormányt, hogy tulajdonképpen mi célból, legfeljebb azt válaszolhatják, hogy acélból... 
Majd megkerülik az érdekeltek, oszt jónapot.

Mindenesetre egy ilyen túlhiszterizált hangulatban nem szívesen lennék tanyasi lakos Szőreg vagy Lúdvár mellett, lehet, mint a riportbeli öregúr én is kitenném a kerti asztalra a vizespalackot meg a kenyeret, egyúttal eldugnám a baltát meg a kaszát.
A problémát nem lehet helyileg kezelni, és aki sátrakban akarja elhelyezni a menekülteket, az valószínűleg nem aludt még sátorban mínusz tízben, még erre alkalmas hálózsákban sem, nemhogy felszerelés nélkül.
Ezeknek ahhoz is hónapok kellenek, hogy kitalálják, hogy mit is akarnak, és a hónapok szállnak, mint a vadludak, augusztus után hamar itt a december, meg a hóember.
A lényeg mégis az, hogy mondjon bátran bármit a Nemzeti Nagybeteg, csak az lesz a vége, hogy ezt a kérdést kezelni kell, méghozzá Európával karöltve, közösen.

Az együttműködés az Unióval jelen esetben nem lehetőség, hanem parancsoló szükségszerűség, mert egyedül ezt a problémát nem leszünk képesek kezelni.
Ezért nem lenne célszerű az erre kapott pénzeket szélbeszórni, meg a kerítések után akanazárakat telepíteni, harckocsiárkokkal elegyítve.
Olyan intézményeket kellene létrehoznunk, ahol a menekültek tisztességes körülmények között tudják megvárni, hogy döntés szülessen a sorsukról.
Sok illúzióm nincs, hiszen a hajléktalanokat is inkább gyűlöljük, mint, hogy gondoskodnánk az elhelyezésükről, a faluszéli kulipintyókban halálra fagyó öregekkel meg nem is foglalkozunk.
Pedig a humanizmus ezt parancsolná nekünk, ha még emlékszik valaki erre a szóra.
Attól tartok, túl nagy árat fizet azért az ország, hogy Orbán és bandája a menekültügy körüli hisztériával elfedhesse a Quaestor- ügy törvénysértéseit, Orbán büntetőjogi felelősségét, a maffia rablásait, tolvajlásait.

Menekülttáborok pedig lesznek.
Ha akarják az illetékesek, ha nem, ha ott ugrabugrál a Jobbik, ha nem, mert ha a menekült jön, azt el kell valahol helyezni.

Egyelőre békésen jön, segítséget, menedéket kér.
De a helyzet olyan, mint egy beléptetőkapu előtti tumultus során - ha a helyzetet nem kezelik tisztességesen, akkor hamar agyontaposnak egy-két embert azok, akiket a tömeg hátulról szorít...
Mondjuk azt nem értem, hogy a rendezésből miért hagyja ki Európa ilyen nagyvonalúan Amerikát, hiszen ezt a helyzetet az USA idézte elő, szokásos politikai bravúrjainak egyikével.
Mindenesetre számunkra ma elsőrendű feladat a nálunk kialakult helyzet kezelése.
De nem szabadna közben elfelejtenünk: a gyűlölet gyűlöletet szül, márpedig ezek az emberek vélhetőleg itt maradnak velünk, Európában.
Jó lenne, ha európaivá akarnának majd válni, mondjuk európai muzulmánná, új hazájuk hasznos polgáraivá.

Nem gondolom, hogy a mai magyar politika elősegítené ezt...

A hatalom nem véletlenül tartja ilyen állapotban az országot, a menekültkérdést, a hatalom 
éppen belegabalyodott a helyzetbe, mint macska a házicérnába.
Kikászálódni ebből rettenetesen nehéz lenne, de nem lehetetlen.
Sajnos, az állam éppen annyira szétesett, mint Orbán személyisége.

De ez sokáig így nem mehet.
Lehet, egyszer még úgy emlegetjük majd ezt a menekülthullámot, mint amelyik elmosta a szemetet.
Ehhez a hullámhoz kevés lesz a felemás gumicsizma, meg a szabásmintán tájékozódni próbáló fővezér.
Az idő majd meghozza a megoldást...


:O)))

20 megjegyzés:

bubo írta...

Olvastam a napokban, hogy szép összegeket költünk olyan ukrán nyugdíjasok életének finanszírozására, akik soha egy árva garas adót nem fizettek a magyar államnak.
Talán okosabb volna olyan befogadóállomások létrehozása, ahol szabályozottan és ellenőrzötten történik az ideérkezők ügyének intézése. Láttam egy fotót amin a menekültek többsége fiatal ember volt. Magam is hibának látom, hogy a menekültek ellátatlanul össze vissza mászkálhassanak az országban, mert ez egészségügyi és közbiztonsági veszélyeket is hordoz. Egy normális befogadóállomásnak szerintem ezeket az embereket el kellene látni élelemmel, fűtött lakhellyel, orvosi ellátással, ruhával, és tanulási lehetőséggel. Azonban nem engedném meg, hogy az állomást szabadon elhagyják addig, ameddig nem derül ki, hogy mi lesz a további sorsuk ezeknek az embereknek. Hol fognak dolgozni és miből fognak tudni megélni. Valamikor Orbán is arról beszélt , hogy Magyarországnak szüksége van a bevándorlókra. Azért azt gondolom, sokkal nagyobb baj a lassan 1 000 000 kivándorló. A képzett emberek elüldözésében jól teljesített a kormány. Ha az országban valóban jól működne a gazdaság, akkor annyi bevándorlót vagy menekültet amennyi itt akarna letelepedni pillanatok alatt felszippantana mint munkaerőt.

Névtelen írta...

Kár Gyurcsányt a bevándorlás témájában (is) pozitíve emlegetned.

'Amikor kiderül, mi van a paktumban, hogy korlátozásmentesen próbál valamennyi román állampolgárnak munkavállalási lehetőséget biztosítani, akkor ott egy hosszú vitában meggyőzzük önmagunkat arról, hogy ezt meg kell támadni. Meg kell támadni, függetlenül attól, hogy Kovács az előző este rábólintott. (...) Odahívtuk Medgyessyt, hogy forduljon szembe az eddig képviselt állásponttal. Nagy nehezen meggyőztük erről, s a végén - még nehezebben - Kovács is beadja a derekát.'

talalom írta...

Névtelen! Egy dologról megfeledkezel. Illetve kettőről.
1. Románia akkor még nem volt EU tag. Az EU-ban tiltott más államok polgárainak ETNIKAI megkülönböztetése: tehát valamennyi román állampolgárnak meg kellett volna adni az állampolgárságot, ha kéri. Erről beszélt Kovács is.
2. A DK - a párt, aminek Gyurcsány az elnöke - 2014-ben is világossá tette: ellenzi az állampolgársággal való ilyetén kufárkodást, és ha lesz elég szava az ország vezetésében: visszavonja. Nem azért, mert nem itt fizetnek adót, hanem azért, mert ez újabb lehetőség a nemzet kettészakítására, a kisebbségben élt magyarok és a hazaiak között. Aztán nézz körül, mennyien bőgik még az "Édes Erdély"-t, ha eszükbe jut Szász Jenő, meg a miskolci polgármester, meg a megélhetési magyarok népes bandája, aki itt osztja az észt az "igaz hazzaffyságról".

hello írta...

Bubo, itt a cikk is hozzá, amit említesz:

Ukrajnában tombol az ingyen magyar nyugdíjláz

hello írta...

Érdemes a cikk kommentjeibe is beleolvasni.

hello írta...

PuPu, hogy Te már mi minden apropóban reménykedtél, hogy az kiindulópontja lesz - lehet - a nagytakarításnak! Ám ez csak azt bizonyítja, hogy a reménykedést még nem adtad fel. Amúgy meg ez irányban jó ideje sehol semmi.
De egy korábbi posztodban írtál róla, hogy egy földindulás nem válogat, mindent elpusztít, ami az útjába kerül. Talán ennek a tudata tartja vissza az embereket - no meg az elnyomó túlhatalmi berendezkedéssel szembeni esélytelenségük felmérése.
Meglehet, még akár 1973 Chile, Pinochet is eszükbe juthat: a stadionok már megvannak, illetve épülnek...

PuPu írta...

Kedves bubo, külföldön úgy négy-ötszázezer magyar dolgozik.
És a turisták, meg az üzleti célból beutazók is szabadon, összevissza mozognak az országban, 2014-ben tizennégy millióan összesen.
Idáig idén úgy ötvenezer migráns érkezett, nem egy kezelhetetlen szám, csak elhatározás kell hozzá.
Szerintem nem kell bebörtönözni őket, meg lehet ezt kulturáltan is oldani...
:O)))

PuPu írta...

Kedves Névtelen 7:29, én Gyurcsányt ebben a posztban a bevándorlással kapcsolatban semmilyen kontextusban nem emlegettem.
Amiről írsz, az más téma.
:O)))

PuPu írta...

hellonak:
Persze a Remény hal meg utoljára, utána nem marad már más, csak a Szarok rája...
:O))))

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Nagyon igazad van. Nem tudom tudod- e, de hetek ota kuzdunk, mint onkentesek a budapesti palyaudvarokon azzal a jelenseggel, hogy az ide erkezo menedekkerok kb. haromnegyede nem akar taborba menni... es nem is mennek . Gondoltam elmeselem.

PuPu írta...

Persze, hogy nem, nem azért vonszolták magukat keresztül a fél világon, hogy most, lépésekkel az áhított cél előtt beüljenek Orbán túlzsúfolt, szakszerűtlenül irányított menekülttáborainak valamelyikébe, vagy a földre ott, ahol majd egyszer - talán - felépül egy ilyen.
Ők Németországba akarnak menni, ott szeretnének menedéket kapni, nem pedig csatlakozni négymillió nyomorgóhoz négymillió egyediknek.
Mi meg nem akarunk sem Európával, sem a menekültekkel együttműködni.
Nincs tájékoztatás, nincs tisztességes és szakszerű, kiismerhető befogadási eljárás, vannak Vonáék, meg kerítkezünk, gyermekek ellen pengékkel, vadászni szeretnénk rájuk eleinte gumilövedékkel, később acélmagvassal.
Nem is tudom, miért nem csodálkozom...
:O)))

Donáto írta...

Bubonak 2:33
Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy a magyar állam minden iskolakezdéskor, a gyerekes családoknak 24 ezer forintot ad, ha azok kérték a kettős állampolgárságot Romániában...

bubo írta...

Kedves Pupu!

Igazad van. Én is olvastam több hírben is és tudom, hogy jelenleg kb félmillió ember ment el. Azt is olvastam, hogy a kivándorlás üteme növekszik. Sajnos az Orbán rendszer bukása lassan érik és így, ahogy írom lassan megvalósul az 1 millió új munkahely is. Csak nem hazánkban. Nekem egyre több barátom van már külföldön családostól. Nemrégen már mi is az új lakhelyet kerestük Ausztriában. Legutóbb az egyik barátom, aki nemcsak szakmája mestere, de különféle 100 fő fölötti cégeknél igazgatóként kiváló vezetőként dolgozott, most 59 évesen Skóciában pizzafutár. Nekünk most kicsi változás állt be az életünkben, így most még elhalasztottuk az indulást. Én azt,hogy az országot élhetetlenné tették, a legnagyobb bűnnek tartom és nemzeti katasztrófának gondolom a felgyorsuló kivándorlást.

A bevándorlókat én sem kívánom bebörtönözni, hanem azt gondolom, hogy egy gyors (1 hét) ügyintézéssel kellene eldönteni, hogy miután illegálisan beléptek az országba és menedékjogot kértek, kaphatnak-e és hogy mi történjen. Azonban ezalatt az idő alatt az,hogy hajléktalanként esetleg pénz, nyelvtudás,nélkül kóboroljanak az országban az nem jó. Aki turistaként mászkál bármelyik országban az általában felkészülve, felszerelkezve vág neki az útnak. ( Én legalábbis így szoktam.)Találkoztam régebben olyan menekült házaspárral akik Boszniából egy bombázás alkalmával menekültek el ölbe kapva a két gyermeküket. Azok elég megrázó eseményekről számoltak be mit éltek át. Tehát nem börtönre, hanem egy olyan befogadó állomásra gondolok, ahol gyors korrekt eljárás zajlik és ellátás van, de kiszűrik azokat, akik veszélyesek lehetnek.

Dunátónak

Én is olvastam és teljesen felháborítónak gondolom.

Szerintem mi többnyire egyet értünk a legfontosabb dolgokban.

Összességében az Ausztrál miniszterelnök beszédével tudok egyetérteni. Ezt kellene az Eu-nak is követni, mert azt gondolom, hogy nem elég demokratának lenni, a demokratikus szabályokat akár erővel be is kell tartatni.

DÉZET:
“NEM AZ AUSZTRÁLOKNAK, HANEM A BEVÁNDORLÓKNAK KELL BEILLESZKEDNIÜK!
Fogadjátok el ezt, vagy költözzetek el. Elegem van abból, hogy ez a nemzet azon töpreng: megsértett-e valakit vagy akár egy kultúrát. A Baliban történt merénylet után eddig még nem tapasztalt méretekben növekedett meg az ausztrálok többségének hazafias beállítottsága. Ez a kultúra férfiak és nők millióinak két évszázadig tartott küzdelmének,
szabadságra törekvő próbálkozásainak és győzelmének az eredménye. Mi főleg angolul beszélünk. Nem spanyolul, libiaiul, arabul, kínaiul, japánul, oroszul vagy akármilyen más nyelven. Azért mondom: ha te része akarsz lenni társadalmunknak, nincs más lehetőség: tanuld meg a mi nyelvünket. Az Ausztrálok többsége hisz Istenben. Ez nem egy szélsőjobboldali
kijelentés, hanem egy tény, mert keresztény férfiak és nők alapították ezt a nemzetet, keresztény alapokra, melyek dokumentálva vannak. Ezt nyugodtan mutathatjuk iskoláinkban, a termek falán. Ha Isten képe zavar titeket, gondolhattok arra, hogy a világ más részén kéne otthont keresni, mert Isten a mi kultúránknak a része. Hiteteket tiszteljük minden kérdés nélkül. Az egyetlen dolog, amit mi kérünk tőletek, az a mi hitünk elismerése, és egy békés, harmonikus együttélés.
Ez az ország a mi hazánk, a mi területünk, és ez a mi életmódunk, melynek élvezetét nektek is felajánljuk. De ha ti mindig csak panaszkodtok, zászlónkat megtépítek, eskünket, keresztény hitünket megalázzátok, akkor azt tanácsolom, használjátok fel az egyik ausztrál jogot: AZ ORSZÁG ELHAGYÁSÁNAK JOGÁT. Ha ti nem vagytok itt boldogok, költözzetek el! Nem köteleztünk mi benneteket, hogy ide jöjjetek. Fogadjátok el az országot, mely befogadott titeket.” Röviden: LOVE IT, OR LEAVE IT! Magyarul is lehet: Szeresd vagy szaladj!

Üdvözlettel

bubo

PuPu írta...

Kedves bubo, hozzászólásoddal - beleértve az idézetet is - maradéktalanul egyetértek.
Nem hisztériázni kell, mert az nem segít, hanem mondjuk az ausztrál példát követve meg kell fogalmazni a követelményeket a letelepülőkkel (bevándorlókkal) szemben, egyben a menedékesek számára is alapfltétellé kell tenni ennek elfogadását.
De ez nem plakát-téma, hanem állami feladat, melyet szakembereknek kellene végrehajtani, meghatározott idő alatt és emberi körülmények között...
Nem lenne ez reménytelen ügy, ha a hatalom nem tenné reménytelenné...
:O)))

b írta...

Sajnos a hatalom nem az ország felemelésében szakértő, hanem a kirablásában.
A kivándorlás, a nyitott határok a hatalom számára a biztonsági szelep. Ha lezárt határok lennének, a sarokba szorult társadalomnak nem lenne más választása mint szembefordulni.

Igen. Az ország előrehaladni akkor fog ha nem pártérdekek alapján dilettánsok alkotnak törvényeket, hanem valóban elhivatott szakértők.

:O))

bubo írta...

:O))

bubo lemaradt.

Geza írta...

Bubo, draga Bubo!

Ha ez az ausztral fszfejnek a kereszteny hozongesevel ertessz egyet, akkor nagyon sajnallak. A tokfej eppen olyan korlatolt, mint az orban magyarok. Ami ebben az idezetben van az szintiszta bunko keresteny fanatizmus, es semmi koze sincs a "demokratikus szabalyok akar erovel torteno betartasahoz". A blogra egyebkebt +1-et adtam, de nem azert mert a Bubo benyogeset a bloggazda tamogatta:(((

PuPu írta...

nem keresztény hőzöngött, sőt.
Csak a szabályokat rögzítette, mint te is tennéd, ha befogadnál valakit a házadba.
Neki kellene alkalmazkodni a családodhoz, nem nekik a szívességi lakáshasználóhoz...
:)

bubo írta...

Kedves Geza!

Az idézet második felében van számomra is a lényeg. Engem nem érdekel, hogy ki milyen istenhez imádkozik vagy hogy milyen színűnek született.
Nekem ez a kiemelt rész ebben a nyilatkozatban.

" egy békés, harmonikus együttélés.
Ez az ország a mi hazánk, a mi területünk, és ez a mi életmódunk, melynek élvezetét nektek is felajánljuk. De ha ti mindig csak panaszkodtok, zászlónkat megtépítek, eskünket, keresztény hitünket megalázzátok, akkor azt tanácsolom, használjátok fel az egyik ausztrál jogot: AZ ORSZÁG ELHAGYÁSÁNAK JOGÁT. Ha ti nem vagytok itt boldogok, költözzetek el! Nem köteleztünk mi benneteket, hogy ide jöjjetek. "

Tehát ahogy előttem Pupu ezt röviden két sorban leírta. A szabályokat rögzítette.

Nálunk sajnos nagyobb a baj. Nincsenek jó szabályok és nem is tartja be senki. Az sem aki megalkotta. Barátom elmondása szerint például Angliában betarthatóak a szabályok, de be is tartatják keményen.

Üdv. bubo

Névtelen írta...

Szerintem még fog énekelni a Müezzin vert hadunk csonthalmain.