2015. augusztus 24., hétfő

MENNYI AZ ANNYI?

Dől a hülyeség a kormányzati kommunikációból, de hát mi is dőlhetne, hiszen magyarember - amikor még volt esze - megállapította: bolond lyukból bolond szél fúj.
Aztán ugyanez a magyarember - szinte ugyanabból a nekifutásból - nekiállt szorgalmasan mantrázni, amit a kormány a szájába adott.
Igaz előtte kicsit szopogatta, ízlelgette  a cumit, de aztán vett egy nagy levegőt és hammbekapta, mint a kisgömböc a nagymamát, a nagypapát, a tehenet meg a libát.
Erre az akcióra a mintát a jelenlegi politikai éra névadója adta, aki először volt képes virulens gemomjával átörökíteni a gömböc jótulajdonságait hálás alattvalóira.

Mára már mindenki boldogan beszél a magyarokat sírba tevő menekültáradatról, a menekülttáborok horribilis költségeiről, a pusztító járványokról, nem feledkezve meg arról, hogy Szodoma és Gonorrhea is a bibliai tájakhoz kötődik, mint maguk a menekültek is.
Onnan terjed a métely, a szírek, irakiak, a jemeniek, az afgánok.
Na jó, ők kicsit odébb laknak, de ők is kéjutazók, csakúgy, mint a többi pengeugró.

Isten ments, hogy kétségbe vonjam, hogy nyakunkon a bibliai tíz csapás.
A tetvek jelentek meg elsőként, álcaruhában, a többi most következik, a menekültek hurcolják be az országba.
Mondjuk az a tízmillió látogató is behurcolhatná, akikre a magyar turizmus épül, de ők valamiért nem, ellenben a menekültek mindegyike egy-egy járványgóc.
Hordják ide a bubópestist, a kolerát, a vérhast, a pestist, a maláriát, a leprát, az AIDS-et és az ebolát, a sárgalázat meg a vörös mételyt.
Mindezt egy Nagy Mesterterv részeként, melynek célja a magyar nép kiirtása, hogy szabad legyen a hozzáférés ivóvízkincseinkhez, melyek partjára aztán odahasalnak a tuggyukkik és kiisszák az utolsó cseppig, a csontszáraz mederig.
Na, akkor fogják ellepni a békák az országot, a tíz csapás részeként.
A maradék nyolc csapás meg Orbán, Áder, Szájer, Deutsch, Polt, Lázár, Rogán meg a demokratikus ellenzék.
Hogy ez a sok epidemiológus meg mikrobiológus honnan került elő hirtelen, a fene se tudja. Magam is meglepődtem, mikor kiderült, hogy Mariska néni vágja a témát, mint Sali a szappant.
De hát, ha Lajkó bácsiról kiderülhet, hogy ő meg mikrobiológus, akkor már csak az egyenjogúság nevében is indokolt a nyugdíjas szakácsnőről feltételezni a jáványtani képzettséget, különösen, hogy aktív korában maga is indított járvány az óvodában, mikor nem mosott kezet akció után...

Szóval, jobb félni, mint megijedni, de a legjobb másokat ijesztgetni, miközben keresünk is a dolgon.
Merthogy az építkezéseken keresnek azok, akiket erre a Legsejtebb Sejt kijelöl, az kétségtelen, feltéve, hogy leadják a sápot, mert ha nem, akkor keresnek ugyan, de nem találnak semmit...
Most, ha befejeződik a kerítkezés, akkor indul a menekülttábor projekt, melyből soha nem lehet elég, hiszen kétmillió menekülttel számolunk - ha már lúd, ugye, legyen dúskeblű...
Viszont lelenleg igen gyengén állunk, hogy konkrétan is tudjuk, hogy mennyire, hát számolgassunk:
Bicskén elfér 300 fő.
Vámosszabadiban 200 fő.
Debrecenben 770 fő
Balassagyarmaton 170 fő
Van még itt-ott további 515 férőhely de ezzel aztán ki is merült afelkészültségünk.

Ezek közül egyébként egy sincs tele, kivéve, ha a kormány a zsúfoltsággal akar nyomást gyakorolni az Unióra, pénzlenyúlás céljából.
Ugyanis az Unió olyan, mint az egyszeri  lány, aki megnyomja a hasát és potyognak a könnyei, itt meg Orbán nyomja meg az Unió hasát és dől a lé.
Ami rendelkezésre áll menekültek elhelyezésének céljára, az összesen kétezer férőhely, melyet sátrakkal lehet még növelni, de minek?
Ebből kikalkulálható, hogy hány menekült van tartósan az országban.
Ha egy táborlakóra négy krumpliföldi migráns jut, akkor sincs egyszerre tízezernél több terrorista az országban, ezekkel meg vígan elbánik a TEK, végtére is éppen az ő elhárításuk a feladata.
De persze az is lehet, hogy a mi elhárításunk - ez még nem tisztázott.
Az ÁVH-t is a külső és belső reakció elleni harcra hozták létre, oszt a végén mi lett belőle - nemde?
Szóval, csak mértékkel migránsozzunk, ne hisztériázzunk, ne keltsünk pánikot, hanem szép nyugodtan kezeljük a problémát.
Egy normális kormányzat alatt ez gond nélkül menne is.

De hát ki meri állítani, hogy ez egy normális kormányzat nemde?

:O)))

16 megjegyzés:

Wolk írta...

De milyen konfliktuszónából jön a menekültek zöme? Kik is háborúznak Irakban, Afganisztánban, Szíriában, Jemenben, és miért?"

A nagy bevándorlásátverés (MNO 2015. augusztus 19., szerda 14:00..... Mégis milyen nagyhatalmi átrendeződés áldozatai vagyunk épp mindannyian?)

Tomas Mayer írta...

@Wolk: A belinkelt mno.hu-cikk jellegét és színvonalát legjobban a saját címével tudnám leírni: "nagy bevándorlásátverés". A "keresztény-nemzeti"-oldal írói mostanában Pravda-szemináriumokra járnak Moszkvába?

Wolk írta...

Azt nem tudom, hogy oda járnak-e de Ferenc pápa biztosan nem. Szintén innen egy pár sort még:

"Ferenc pápa már harmadik világháborúról és szemünk láttára folyó egyfajta népirtásról beszélt a világsajtóban agyonhallgatott Santa Cruz-i beszédében, amelyet egy hónapja a népi mozgalmak világtalálkozóján mondott el, lényegében keresztes békeháborút hirdetve a népeket és a földi élővilágot gyarmatosításával végveszélybe sodró „globalizációval”, a demokráciákat, nemzetgazdaságokat túszul ejtő globális nagytőke hatalmával szemben, amelynek kártékony és gonosz természetét is egyértelművé tette a pápa példátlanul bátor és radikális állásfoglalása."

kiskato írta...

Ha jól emléxek, ilyen "példátlanul bátor" pápai kiállások következményei lettek a kereszteshadjáratok,
az inkvizició és az ujkori erőszakos téritések pl.Afrikában is.
Azt, hogy mi zajlik a világban, mindenki látja, megoldást pedig a pápa se kínál!
A pápának nem a világpolitikai hanem az egyházpolitikai kérdésekkel kellene foglalkoznia...pl. hogy
végre levegye a kezét a fogamzásgátlásról!b
Ezzel már több millió emberéletet menthetne meg!

Wolk írta...

Pápai állásfoglalásról van szó. A tettekre a világot uralók lennének a hívatottak. Ám úgy tünik, hogy azok akiknek kezében a lehetőség nem akarnak más utat az emberiségnek csak a szenvedést.

Vöröskarom írta...

Kedves Pupu!

Úgy látom, Téged is - mint az ország mindkét felét, pro- és kontra - nagyon foglalkoztat a menekült-kérdés. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon nehezen megoldható, súlyos probléma. Én elég "befogadó" embernek tartom magam - mielőtt bárki hozzám vágná, hogy akkor fogadjak be néhány menekültet, KÉREM, OLVASSON TOVÁBB -, de őszintén szólva nekem is vannak ezzel kapcsolatban aggályaim: nem látom a végét; azt hiszem, félek is látni... És mivel - sajnos - nincs nálam a bölcsek köve, nem próbálkozom megoldási javaslatokkal - ezt nálam sokkal okosabb emberekre bízom.

Viszont már máshol is találkoztam a pápai beszéd mno-s változatával, amire Wolk barátunk utalt, ezért megpróbáltam kicsit utánajárni a dolognak. Találtam is egy meglehetősen hitelesnek nevezhető fordítást, ezt szeretném "feldolgozás céljából" a figyelmedbe ajánlani:

http://www.teremtesvedelem.hu/content/cikk/ferenc-papa-beszede-nepi-mozgalmak-vilagtalalkozojan

Sok minden van benne - én konkrétan a "harmadik világháborút" kerestem, és meg is találtam, íme:

... "Napjainkban elborzadva látjuk, hogy a Közel-Keleten és a világ más helyein is, testvéreink sokaságát üldözik, kínozzák és gyilkolják Jézusba vetett hitükért. Ezt is el kell ítélnünk: ebben a szemünk előtt folytatott „harmadik világháborúban” – szándékosan erős kifejezést használok – egyfajta népirtás folyik, aminek meg kell szűnnie." ...

Nem tudom eldönteni, az mno-cikk szerzője véletlenül vagy szándékosan "csúsztatott"...

Üdvözlettel: Vöröskarom

PuPu írta...

Kedves Vöröskarom, köszönöm!

:O)))

Wolk írta...

Mit nevezel csústatásnak? Nem értem.

Vöröskarom írta...

Kedves Wolk!

A pápa beszéde nagyon sok mindenről szólt, többek között a globalizációról és annak káros hatásairól is, de a beszéd súlypontjában a latin-amerikai kérdések álltak. Egyetlen rövidke mondat erejéig - amit idéztem - utalt a jelenlegi "népvándorlásra", ott is azonnal jelezve, hogy szándékosan használ erős kifejezést. Ezzel szemben az mno cikk gyakorlatilag egy harmadik világégéssel fenyeget - persze, lehet, hogy igaza van, hiszen "jobb félni, mint megijedni".

De az is lehet, hogy én tévedek...

Üdv.: Vöröskarom

lorinczy írta...

Kedves Vöröskarom! Nem tévedsz, de hidd el mindenki a saját érdeke szerint cselekszik és politizál, a pápa is. Meg kellene kérdezni a magyar menekülteket is, hogy miért menekültek el? Hogyan bánnak, bántak velük? Miért süllyedt le erkölcsileg ez az ország? Miért egyszerűbb elmenni, mint rendet teremteni? Miért kell fegyvert fogni, hogy eltakarodjon ez a velejéig romlott elit? Most ezzel etetnek, a menekültkérdéssel, közben kilopják a szemünket, rabszolgát akarnak csinálni mindenkiből. Ez van.

Wolk írta...

....ebben a szemünk előtt folytatott „harmadik világháborúban” – szándékosan erős kifejezést használok – egyfajta népirtás folyik, aminek meg kell szűnnie....

A szándékos erős kifejezés a népírtásra vonatkozik. A 3.vh.-t tényként állapítja meg. A beszéd a világ népeihez szól.

Wolk írta...

Kedves lorinczy,
Ha nem zavarom köreidet, akkor olvasd el a sokak által -többek között pupu által is- bírált Bartus László cikkét. Vitára biztosan adhat okot, de talán párhuzamokat is felfedezhetsz a hozzászólásoddal.

https://nepszava.us/bartus-laszlo-szektoruk-alatt-futyul-a-szel/

Vöröskarom írta...

Nem akarok vitatkozni veled, kedves Wolk, de érdekelne, miért vagy Te olyan biztos benne, hogy a pápa mire gondolt, mikor a szándékosan erős kifejezést használta???

Szerintem ez olyan, mint a klasszikus "a királynőtmegölninemkellfélnetek..." - mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja.

Én nem úgy, ahogy Te.

Üdv.: Vöröskarom

Vöröskarom írta...

Kedves lorinczy - nagyon sok kérdést tettél fel, és szerintem mindegyikre külön-külön egyszerre több válasz is adható. Miért menekülnek innen az emberek? Mert kinyílt a világ, aki már utazott a "rothadó nyugatra", úgy gondolja, inkább mosogat ott a Mekiben 2-3-szor annyiért, mint amennyiért itthon pl. zabolátlan nebulókat kellene nevelnie-tanítania. Miért süllyedt ide ez az ország? Bár én nem vagyok vallásos, de azt gondolom, a tízparancsolat szellemében nevelkedett generációban több a fegyelem, a tartás. A rendszerváltás óta felnőtt egy generáció, akik - a rosszul értelmezett demokrácia következtében - sokszor nem a legjobb példát látták maguk körül. A szegénység, a nyomor, a kilátástalanság - keresztezve a műveletlenséggel - szintén rossz irányba visz... És szerintem nagyon nehéz döntés lehet elmenni innen (bár szerintem sokan úgy gondolják, hogy majd egyszer visszajönnek).
És nem hiszem, hogy valaha is el fogjuk tudni ezeket (oldaltól függetlenül) fegyverrel kergetni, gondold csak végig a történelmünket: mikor volt eredményes bármelyik felkelésünk is? Az csak egy szép ábránd, hogy "habár felül a gálya, s alul a víznek árja..." - ahhoz mindenkinek túl sok féltenivalója van... (És ki szeretné, ha a nehezen megszerzett lakása, autója golyózápor áldozatává válna???)
De nem folytatom, szerintem Neked is megvannak a magad válaszai...

Üdv.: Vöröskarom

Wolk írta...

Az írásjelek számomra egyértelművé teszik a mondat megértését. (vöröskaromnak)

lorinczy írta...

Elolvastam a Bartus cikket,Wolf. Sajnos igaza van, a történelmünket folyamatosan hamisítják,mindig az uralkodó hatalom szája íze szerint. Az ellenzék hozzáállását is jól látja; elkeserítő,hogy mennyire igaza van.Én meg néha tehetetlen dühömben hozzászólok,pedig nem sok erkölcsi alapom van hozzá! Már több mint tíz éve kinnt dolgozom és látom az itteni élet árnyoldalát is. Itt meg lehet élni, ennek ellenére kimennek az utcára tüntetni az emberek,ha kell.
Kedves Vöröskarom! Külső segítséggel verték le az összes felkelésünket, kivéve Dózsa Györgyét. De most sehonnan nem kapna segítséget ez a banda. Tuggyukkik! Üdv mindenkinek