2015. augusztus 27., csütörtök

RENDTEREMTÉS

Magyarország nem tehet mást, mint hogy helyreállítsa a rendet a saját és az unió határán, mert enélkül nem lesz képes úrrá lenni az illegális bevándorlók tömegein - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.
Nagy tisztelettel és igen halkan kérdezném meg: ki alakította ki ezt a helyzetet az ország – és egyben az Unió határán?
Ki csinálta a rendetlenséget?

Mert szerintem a helyzet kialakításáért a magyar határokon a felelősséget a magyar kormánynak kell vállalni.
Senki nem írta elő ugyanis, hogy az államhatár őrzését úgy lássák el az erre hívatott szervek, mint ahogy ellátták, senki nem mondta azt, hogy hónapokon át hagyni kell a migránsokat az országban rendezetlenül kóvályogni, senki nem javasolta, hogy amikor már ezrével jöttek, akkor belekezdjünk ebbe a szerencsétlen kerítésépítésbe, amiről minden szakember tudta, hogy eleve hamvábahótt elképzelés.
Mégis nekiláttunk, miközben szokás szerint szembementünk az Unióval, most meg a markunkat tartjuk nekik, mondván, az Unió határait védjük.

A menekültek nem máról-holnapra jelentek meg a szerb határon, mint ahogy előre látni lehetett, hogy ha ott megnehezítjük az átjutásukat, akkor majd megjelennek a horvát meg a román határszakaszon is, és ha ott sem sikerül átjutniuk, akkor majd az ukrán és a szlovák határon is.
Ami azért vicces, merthogy az Uniós szabályozás szerint a menekülteknek menedéket kell nyújtani, a kérelmeiket el kell bírálni, tehát ha a határátkelőkön jönnek be, akkor is ugyanaz az eljárás, mintha a zöldhatáron botorkálnak be.
Mi mégsem erre rendezkedtünk be, hanem egy bomlott elme bánatos víziójának megfelelve először elkezdtünk gazdasági menekültekről meg bevándorlókról hablatyolni, és várfalat építeni azok visszatartására, akiket egyébként be kell engednünk az országba, merthogy ahonnan jönnek, ott embereket nyakaznak le vagy feszítenek keresztre, esetleg megkövezik őket vagy összevagdalják az arcukat, eladják őket elrablóiknak szexrabszolgának.

Bár mindenki tudja, hogy ez nem lokális probléma, mégis, elzárkózunk az együttműködéstől, egyúttal bíráljuk az Uniót, hogy nem képes kezelni a helyzetet.
Hát nem, mert az Unió tagországainak vezetői között akad még a sajátjainkon kívül egy-két ostoba g*ci, aki azt hiszi, hogy az özönvíz elől elégséges, ha beáll saját házának lyukas eresze alá.
Mert ha akárcsak ezt a kérdést is Uniós hatáskörbe utalják, akkor oda a nemzetállami függetlenség, a saját szemétdomb, a saját kis mutyik, tolvajlások pöffeszkedések, oda a megszokott saját trágyadomb, ahonnan kakasként lehet kukorékolni.
A történelem morbid vicce lenne, ha a migránsok kovácsolnák össze az Uniót Európai Egyesült Államokká, pedig nem kizárt, hogy ez lesz a vége.

Merthogy az Unió hatáskör híján béna kacsa, olyan, mint a liba szárnyak nélkül, gágogni tud, de repülni nem.
Ameddig az egyes országokat ki lehet játszani egymás ellen, ameddig nincs közös pénzügypolitika, nincs közös külpolitika és ameddig katonai védelmünket nem saját védelmi rendszerünkön belül látjuk el, addig ez minden, csak nem Unió.
Persze egy olyan Unióba, amelyik államként léphetne fel, nem férnek bele ápolás alatt álló elmebeteg vezetők, sem ostoba talpnyalóik.
Mindenesetre még így is furcsa, hogy a kormányszóvivő megengedi magának, hogy kívülállóként kritizálja az Unió menekültügyi politikáját, mondván:  "A szemünk előtt bontakozik ki annak a kudarca, hogy az Unió meg tudja védeni a saját határait"
Ez Julcsa nénitől a tanyán szép lenne - kedves, politika iránt érdeklődő asszony véleménye - de a magyar kormány kedves, antipatikus szóvivőjétől azért kissé meredek.

Neki ugyanis illene érteni, hogy az Unió mi vagyunk.
Jelen esetben konkrétan Magyarország, mely elzárkózik minden együttműködéstől, csak a markát tartja mindenféle pénzekért, melynek felét aztán ellopja az országot irányító maffia, másik felét meg kilapátolják az ablakon, hülyeségekre.

Közben meg panaszkodnak, hogy a fővárosi ellátórendszer huszonkilenc millió forintba került – jaj, meg kell a szívnek szakadni, hogy mennyire takarékosak is a mi politikusaink.
Kint is vagyok, bent is vagyok, jaj, de okos gyerek vagyok, énekelgeti Orbán, jóllehet nem ő okos, hanem az Unió döntéshozói ostobák, hogy ezt az együttműködésre képtelen, önmagát túldimenzionáló politikai szélkakast finanszírozzák.
Ennyi erővel Törperőst is támogathatnák a Hupikék törpikék közül.

Meghalt hetvenegy ember Ausztriában, akiket magyar rendszámú hűtőkocsiban csempésztek át a határon – megfulladtak.
Ha ez a tragédia sem ébreszti rá az ország vezetőit arra, hogy az általuk járt út helytelen, akkor semmi.
Mert ezért a hetvenegy emberért a felelősség az övék, ők alakították ki azt a semmire se jó menekültellátó és irányító rendszert, mely azt sugallja a menekülteknek, hogy nincs számukra legális megoldás.
Ezt sugallja a pengés drótkerítés, a menekülteket az esőn áztató nehézkes és lassú eljárás, a tranzit-centrumok körüli hercehurca, az utcára lökött menekültek magukrahagyása, a szélsőjobb flottatüntetései, a katonaság bevetésével való fenyegetőzés, a magyar állam egész viselkedése.

Angela Merkel német kancellár szerint a megfulladt migránsok tragédiája arra figyelmeztet, hogy a migrációt a szolidaritás szellemében kell kezelni. Hozzátette: ezek a menekültek úgy haltak meg, hogy már úton voltak a nagyobb védelem és biztonság felé.Magyarországról - Németország felé.
Hát nem szégyenletes?

Valóban, helyre kell állítani a rendet, elsősorban az országon belül, még mielőtt mindenkit sikerülne meghülyíteni.
Merkel kancellár kormánya a Szíriából érkező összes menekült befogadását lehetővé tette.
Igaz, ő emberszabású, és át tudja érezni a menekültek helyzetét.
Ha egyszer a németek besokallnak, és azt találják mondani, hogy azokra a kiadásokra tekintettel, melyeket egyedül kénytelenek vállalni, leállítják az Uniós támogatásokat, na, akkor lesz az a perc, mikor Orbán sírva könyöröghet az életéért.


Mert a magyar reformok ugyan működnek, csak az a baj, hogy rosszul…

:O)))

24 megjegyzés:

hello írta...


Igy van, és itt rá a magyarázat:

"Mert ha akárcsak ezt a kérdést is Uniós hatáskörbe utalják, akkor oda a nemzetállami függetlenség, a saját szemétdomb, a saját kis mutyik, tolvajlások, pöffeszkedések, oda a megszokott saját trágyadomb, ahonnan kakasként lehet kukorékolni."

Elnézve a híradókban a menekültek igen változatos életkori összetételét és fizikai állapotát, csodával határosnak tartom, hogy pl. a kimerültségtől még nem történt haláleset közöttük. Vagy legalábbis nem tudunk róla.

pleinair írta...

Hát ha még nem a híradókból néznéd, hanem mondjuk a Keletiben saját szemeddel látnád a földön fekvők-ülők tömegét, akkor csodálkoznál el, hogy ezek az emberek még élnek. Hihetetlen, hogy ez a hatalmas tömeg milyen fegyelmezett. A sok kisgyerek se rohangál, nem kiabál, nem sír.
A segítők nagy örömmel fogadnának mindent, amire a menekülteknek szüksége van. Az éjszakai hideg miatt sok takaró kellene, és persze élelmiszer, gyümölcs, gyerekruha és játék, stb.
Úgy látom, eljött a 65 éven felüli, ingyen utazó, még mozogni tudó nyugdíjasok ideje:
ők most sokat tudnának segíteni.

pleinair írta...

Ma reggel már több, mint hetven kamionban megfulladt ember holttestéről beszélt a Klub rádió.
Gyerek nincs közöttük.

Öreg harcos írta...

Szegedi vagyok, és nagyon komolyan fel vagyok háborodva és el vagyok keseredve..A menekültek régóta jönnek.Persze nem ekkora létszámban, de folyamatosan.. Ha nincsenek a civilek az állomáson, akik hónapok óta végsőkig kimerülve próbálják menteni, amit lehet..A hülye kormány nem létező renoméját...Én naponta szembesülök a kiszolgáltatottság fokozataival..Látom a hamuszürke , meggyötört nőket, az elcsigázott gyerekeket, a fáradt férfiakat..És igen, vannak pénzesebbek,telefonokkal, laptopokkal felszerelkezve. Vannak, akik a közeli boltban vásárolnak..De, könyörgöm, nem ők vannak többségben.A szívem szakad meg, mikor látom a mezítlábas kisgyerekeket, látom hogy sorban állnak egy pohár meleg teáért.....
Tegnap óta viszont szirénázó rendőrautókat látunk konvojban...Csinálják a műbalhét. Hol voltak idáig???? Komolyan sírni volna kedvem-elsősorban a tehetetlenségtől...Tegyünk már valamit, mielőtt háborúba sodornak bennünket. Gyerekeket akarnak a határra vezényelni???? Mindenféle előzetes felkészítés, kiképzés nélkül??? Bevetni a hadsereget??? Mi lesz, ha egy "ideges" katona lőni fog??? EMBEREK!!! ÉBRESZTŐ!!!

Névtelen írta...

Ebben a menekültkérdésben nem lehet okosnak lenni.Az egész zavaros.Persze sajnálatra méltó a sok meggyötört ember, de nem értem, hogy mit remélnek??Egész egyszerűen Európának nincs szüksége több százezres-milliós, képzetlen, teljesen eltérő kultúrájú tömegekre.
Nyilván aki az életét menti annak ez másodlagos szempont, de ebből az egészből még hatalmas bajok lesznek.Hiába próbálja ezt Németország vagy bármelyik ország kezelni.Időzített bomba.Kérdés mikor és hol robban.
A kormány részéről természetesen ismét ordas nagy hazugság volt, hogy csak a készenléti rendőrökből és a zöldfülű tanoncokból állnak majd a határvadász egységek.Városunkból is 8-10 rendőrt/ az ún. csapaterőbe beosztott állományt/ vezényelnek a határra.De minek ??Semmi értelme az egésznek, csak nem mernek szólni a diktátornak. Tiszta Észak -Korea.....

NJanos írta...

Ha a kampány híreket hallja az ember, akkor "Magyarország jobban teljesít". Az ország lakosságának nagy része pedig nem ezt érzi a bőrén. Ha menekülő emberek százezreit hírekből leírva kell megítélnie, akkor azt hiheti, mintha Mo. jobban teljesítene.

Ki kell menni és találkozni a menekülőkkel, akik mindenüket elvesztették és az életüket mentik. Mit fontolgassanak? Viszik magukkal a mobiljukat, pár ruhát, és az élet reménye felé mennek. Az a tizenéves fiú a kishúgával, akinek nincs jobb ötlete. A családjuk meghalt, a házuk romokban, nem tudják, ki kire lő éppen, mikor robban valami.

Magyarország azon része, aki csak hőzöng és egy ilyen vezér kell neki, balliberális problémázik. Ez nem az. Nem politikai oldal kérdése, hanem emberekről van szó, és itt szerepelt le végleg az a csapat. Az ország másik része pedig próbál tenni valamit, egyénileg, csoportban.

Névtelen írta...

Kedves PUPU! Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy írásodban van egy kis ellentmondás, (nekem legalábbis annak tűnik). Írod, hogy 71 ember halt meg a teherautóban, majd egy bekezdéssel lejjebb, hogy ezért a 20 emberért a kormányt terheli a felelősség.......feltételezem, hogy csak elírás, ha egyetértesz, kérlek javítsd ki........Minden egyébbel amit írsz, mélységesen egyetértek. Köszönöm :)

hello írta...

Kedves Névtelen, most nem olvastam végig újra, de PuPu nyilván utólag írta be, a déli híreket hallva, a 71 halottat, mert mikor én reggel olvastam a posztját, ez a szám még nem szerepelt benne, csak a legalább 20 halott.

Öreg harcos írta...

Kedvs "Racionális"!! Ritkán szólalok meg kétszer-gyakran csak olvasok... Igazad van...A törésvonal már régen nem a " jobb és baloldalon" van, hanem ott, hogy ki milyen EMBER!!!!

Wolk írta...


Kedves racionalis,

"...legnagyobb hazugság a “keresztény Magyarország”.....Krisztusi ember nem gazdagszik meg egy szegény országban, nem dugdossa a vagyonát, nem lakik palotában, miközben a bibliai szegény Lázár a küszöbe előtt éhezik. Nem épít csűröket, ahova a vagyonát hordja, nem gyűjt kincseket a földön. Ha ilyet látsz, az nem keresztény ember. Ez nem becsületes jövedelem, ez lopás. Az ilyen pásztorokat, egyházi vezetőket az utolsó fillérig el kellene számoltatni....

....A “keresztény állam” hazug mítosz, amely bűnözőknek adja át az országot. Ma a politikai jobboldalt és a politikai baloldalt is bűnözők vezetik. Orbánnak az állam által szedett adókat az emberekre kellene fordítania. Gyámolítani a szegényeket, az elesetteket, támogatni az egészségügyet, az oktatást, felemelni a sötétségből a népet. De ez az ember ellopja a pénzt, magára költi, a hűbéresei közt osztja szét, stadiont épít belőle a kertjébe, kisvasutat a háza elé. ...

https://nepszava.us/bartus-laszlo-szektoruk-alatt-futyul-a-szel/

Wolk írta...

"Egy sor törvényt nyújtott ma be a Fidesz; ... a legérdekesebb az a javaslat, amely megteremtené a “tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet” tényállását, .....

Az a helyzet, amely most a menekültek érkezése kapcsán Európában létrejött, bonyolult és számos nehézséget rejt. De nem az egyetlen és főképp nem a legsúlyosabb problémája a kontinensnek, még kevésbé Magyarországnak.....
...Bevezethetnénk például a tömeges korrupció okozta válsághelyzet tényállását. És már alkalmazhatnánk is. Hiszen Magyarországon évente ezermilliárdok folynak el a korrupció miatt mindenféle haveroknak. Habony gyanús ügyletei, az V. kerületi ingatlanügyek, az EU-s állásteremtési pénzek lenyúlására létrejött maffiák, Andy Vajna kaszinó cégei, Garancsi István cégügyletei, Orbán Ráhel saját lábon állása, korrábbról Simicska vagy Puch ügyei, mind-mind sokkal nagyobb problémát okoznak az országnak, mint a menekültek. Ha ezek a pénzek nem folynának el, úgy nemcsak több juthatna a menekülteknek is, de több millió magyar életszínvonala is bőven magasabb lenne....


...És lehetne vészhelyzetet kiáltani a magyarországi szegénység miatt. 2009 óta félmillióval nőtt a létminimum alatt élők száma, egyre több a hajléktalan polgártársunk, egyre több gyereknek kell éhesen ágyba feküdnie, és egyre kevesebb pénz, intézmény és szakértelem marad arra, hogy az állam ezzel kezdjen valamit. Márpedig a továbbörökített, tartós szegénység, főleg ha területileg is koncentrált, olyan dolog, aminél nagyobb károkat nem okoz az országnak semmi..."


http://kettosmerce.blog.hu/2015/08/28/mikor_rendel_el_a_fidesz_valsaghelyzetet_peldaul_a_tomeges_korrupcio_miatt

morzsi írta...

Egy hetet nyaraltunk egy szabolcsi kisvárosban. Bárkivel beszéltem, - felszolgálók, bolti eladók, stb, - kivétel nélkül egyetértenek a kormányunk politikájával, ki ki vérmérséklete szerint utálja, vagy gyűlöli a migránsokat.
Miközben!
Miközben úgy minden ötödik család érintett az embercsempészetnek nevezett horror üzletben...

kapros túrós írta...

OFF
Hello!
Édes párodnak holnap tudsz utoljára meggyes pitét venni a Jégbüfében.
Csak szólok, nehogy elfelejtsd!
ON

Donáto írta...

Plenair-nek! 10-43

Sajnos van és nem is egy!!!

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Morzsinak!
Még csak most jössz rá??
Ezek a szart is megennék, ha nemzeti színű pántlikával lenne átkötve, úgy, hogy közben egymást túllicitálva dicsérnék, hogy milyen finom, és megvető pillantásokat vetnének arra, aki kimondaná, hogy szart esznek.
Szerinted minek tudható be a kétharmad, a békemenet stb. ?
Magyarország menthetetlen ..

Wolk írta...

morzsi, ilyen szabolcsi kisváros létezik? Talán csak a perverz fantáziád szüleménye. Kormányod politikájával való egyetértésed minősít.

túdórudi, ha Te ettél volna abból a meggyes pitéből nem ajánlanád senki édes párjának.

Nektek talán újból el kell olvasnotok, Orbán Ráhel saját lábon állásától kezdve....

http://kettosmerce.blog.hu/2015/08/28/mikor_rendel_el_a_fidesz_valsaghelyzetet_peldaul_a_tomeges_korrupcio_miatt

kapros túrós írta...

Wolk 22:27
Akkor ezt ajánlom, ez finom lesz:
https://www.youtube.com/watch?v=LMAxRTSZ06I

hello írta...

Kedves Kapros túrós, tudom, hogy bezárják a Jégbüfét - is.
Nyilvánvaló, hogy ami a szerintük "átkos"-ban hagyományosan jól prosperált, viszont túl röhejes lenne nemzeti jelzővel ellátni, annak pusztulnia kell.

Édes párom egyébként nemigen eszik süteményt.

Névtelen írta...

Névtelen Naphosszat Henyélő Nagyember

"2016 januárjától hoznák létre azt a 10-10,5 millió magyar állampolgár arcképéből álló adatbázist, amit egy új állami szervezet gondozna. Az adatbázis szükségességét a nemzetközi okmányhamisítással, a bűnüldözéssel, az ismeretlen holttestek azonosításával, és a politikusok, védett személyek biztonságával indokolja a javaslat. A jogszabálytervezet másra is kitér: a mobil-, telefon- és internetszolgáltatóknak a jövőben is biztosítaniuk kell az ügyfeleik teljes lehallgatását."
http://hvg.hu/itthon/20150828_Osszegyujtene_az_osszes_magyar_arckepet_a

Igazad van, a szrt is megeszik ha szépen van csomagolva....
Egy új,állami titkosszolgálat épül ki,amíg a "zemberek" (és az újságírók) a migránsokkal vannak elfoglalva.

Wolk írta...

Vajon az ujjlenyomat miért nem elegendő? Persze a fénykép alapján már pofára is könnyedén azonosítható lesz a szavazó. Mivel a kubatov lista alapján a pártállása ismert mindenkinek, így bárhol tünik fel a büdösbogár másként gondolkodó csak egy jobbklikk és máris tudni lehet, milyen bánásmódot is érdemel. Telefonon, sms-ben, e-mailban már régóta csak virágnyelven értekeznek az emberek. Suttogva beszélgetnek. Vagy hallgatnak. Félnek. Pedig már alig van mit félteni. Igaz, a munkahely, felvételi a lakóhelyhez közeli óvodába és még sorolhatnánk, fontos dolgok.


"....Magyarország a felvilágosodás előtti katolikus feudalizmusba zuhant vissza. Cselédek vannak, a közmunkások modern jobbágyok, Orbánék földesurak,....
....nem elég elzavarni és bebörtönözni a gazembereket, a magukat “ellenzéknek” nevező ámítókkal együtt,..."

San Paulo írta...

Kedves Magyarországon lakók!Ti vettétek ezt a koloncot /orbánt/ nyakatokba.De egytől egyik csak haszonlesők vagytok. Busássan megérdemlitek amit kaptok.Mit tettek ellene SEMMIT , de egymásközt elbeszélget most is kb 100 lélek. Nagy teljesítmény a 10 milióból.Csak egy példa hagytátok ,hogy a Fekete nővér egy-két társával kóricáljon a városban.Hol volt az az egy- két milla nyugdíjas ki kiállt volna mellettük.Pedig ők szorulnak rá legelőbb. Jobban éltetek a komcsik alatt,most ez jobb ugye!! Örök vesztesek!!

Wolk írta...

morzsi figyelmedbe ajánlom az alábbit mivel párhuzamot vélek az általad tapasztaltakkal

http://torokmonika.blog.hu/2015/08/07/mi_van_a_karpat-medence_melyen

San Paulo, igazad van. Ha a kora, ereje, megengedné szerintem elhúzna ebből a rémálomból mindenki egy másik országba. Igaz, ha lenne mersze nem is kellene messzire mennie. Bármelyik szomszédos uniós országban jobban érezhetné magát a jóember. Lehet, hogy otthon sok a mazohista?

Nagyon igaza van Bartusnak a legutóbbi cikkében.

Sicc írta...

San Paulo!
A leginkább érintett nyugdíjasok örülnek, ha el tudnak jutni a boltba. Tolószéken, járókerettel meg bottal nehéz felvonulni. Vidékről felutazni, mikor a vonat lépcsőjére se tud fellépni némelyik? Hol voltak a gyerekeik, akik képviselhették volna őket? Ott, ahol a viszonylag fiatalabb nyugdíjasok. Féltek.

kaprós túrós írta...

Hello 4:11
Akkor valószinűleg egy másik hello-val tévesztettelek össze...

A Jégbüfé bezárásának konkrét okait nem ismerem, a hely számomra inkább családi emléket jelent és gyerekkorom önfeledt boldogságát.
Évekkel ezelőtt először a fagyi minősége romlott el.
Ma még vehetsz a Jégbüfében egy sacher, egy csoki és egy trüffel szeletet, édes pároddal hasonlítsd össze - kívülről is, belülről is.
Nekem ez a dal jut az eszembe:
https://www.youtube.com/watch?v=Z4RHuYmO93s