2015. augusztus 19., szerda

STÜSZIVADÁSZ A KERÍTÉSNÉL

Lázár ma kerítést erősített a déli határon.
Jó, nem ment oda személyesen, de fenyegetőzött egy sort, hogy mi fog történni azokkal, akik megbontják a büszke kerítést, mely olyan, mint a Kínai Nagy Fal, még az űrből is látható, hiszen ehhez fogható méretű baromság a világon még egy nincs.
Rendben van, hogy egy klinikai eset ezt megoldásnak képzeli, de hogy ez a cseléd még kontrázik is hozzá, az azért már húzós, hiszen öltönyben és szemüveggel egészen intelligensnek tűnik - persze  csak messziről....

Pedig az Úr kegyes, még modellezte is tegnap az éppen folyó eseményeket, bemutatta mit érnek a normál használatra méretezett műtárgyak, ha megnyílnak az ég csatornái.
A bemutató tökéletesre sikerült, csak az a baj, hogy rossz helyen nyílt meg a föld, lehet, a Cinege utcában hasznosabb lett volna a prezentáció.
De talán nem vagyunk elég szigorúak, mint erre a Fidesz ötös számú tagkönyvének tulajdonosa a minap figyelmeztette a kormánypártot: „Itt az idő kimondani: elkezdődött valami rettenet. Aminek véget kell vetni. Most. Minden eszközzel. Európát meg kell szabadítani ettől az iszonyattól. Ha kell, fegyverrel. Mert ha minden így marad, akkor elkerülhetetlen lesz a vérontás. És a hordák ma még úgy hiszik, csak az európaiak vére ontható…”
Nem méltatnám sem őt, sem követőinek kommentjeit, mert bizonyára kritikát kapnék a nácizásért, de azt hiszem, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyni a csürhe mozgolódását és a szellemi kútmérgezők tevékenységét.

Nem is hagyta figyelmen kívül a hatalom – ha egyszer igény mutatkozik a szigorra, hát ki kell azt elégíteni.
Kiállt hát Lázár és igét hirdetett, éppen olyat, mit a Mici bánatos népe hallani szeretett volna.
Elmondta, hogy a technikai mellett jogi védelemre is szükség van, ezért hát az illegális határátlépést önálló tényállásként kell rögzíteni a Büntető Törvénykönyvben.
Nemigen zavarta, hogy a hatályos BTK 204.§ - a éppen a tiltott határátlépésről szól – igaz, nem szankcionálja fővesztéssel, de mégis.
Hogy ebből legyen bűncselekmény?
Hát nem kivitelezhetetlen, csak akkor számolni kell a következményekkel.
Például a szankcionálni kell, jó magyar szokás szerint börtönnel, ami a menekültek számát figyelembevéve meglehetősen költséges mulatság lenne, megaztán, ha a kerítésen átkiabálva menedéket kér, már nem is lehet a ravasz migránssal mit kezdeni.

Ez az egész bohóckodás a népnek szól, hiszen ugyanezek a menekültek jelentkezhetnek belépésre a határátkelőhelyeken is, ami roppant szabályossá tenné az ügyet és semmit sem oldana meg.
Emellett menekültektől el sem várható, hogy úgy ismerjék az ilyen jogi finomságokat, mint Lázár.
Az embercsempészeknek pedig hihetetlenül jól jön, hogy a mezőn szélnek ereszthetik gondozottaikat – az irányt mutatja a kerítés, a kerítésen levő kiskaput meg a rendőr.
Azonban a magyaremberről való gondoskodás itt nem áll meg, merthogy kellenek a határra élőerők is, hát Lázár ígért olyat is, hiszen ígéretekből a Fidesz házatáján soha nincs hiány.
Azt mondta, hogy a miniszterelnök a kormány javaslatára azt kérte a belügyminisztertől, hogy a rendőrség szervezetén belül határvadász századokat állítsanak fel.
Lázár János közölte, több ezer rendőrt vezényelnek Csongrád és Bács-Kiskun megyébe a magyar-szerb határszakaszhoz, mert a fizikai védelem mellett szükség lehet arra is, hogy "az egyre agresszívabb és egyre határozottabb követelésekkel" fellépő illegális határátlépőkkel szemben rendőri védelmet is biztosítsanak – legalábbis ezt írja a Hír24..

Nomármost, nekem ez az egész ügy kissé átgondolatlannak tűnik.
Három század egy zászlóalj, tíz –tizenkét század egy ezred, a többezer rendőr pedig több ezred.
Ezeket a rendőröket persze el is kell helyezni, a felszerelésüket is, a gépjárműveiket is, aztán valakiknek össze is kell hangolni a tevékenységüket, szóval ilyet csak az szervezzen, aki látott már háromezer katonát vagy rendőrt egykupacban – szerintem Lázár nemigen látott…
Őket etetni, itatni kell, fürdési lehetőséget kell nekik biztosítani, és még mindig nem tisztázott, hogy újonnan kell felszerelni, vagy a traffipaxok mellől kell kikapkodni őket?
Mennyi ideig teljesíthetnek szolgálatot naponta, hány nap szolgálat után jár nekik szabadság és mennyi, hogyan lehet biztosítani az egészségügyi ellátásukat, és így tovább…
Hol van erre a forrás a költségvetésben, ki képezi ki őket erre a feladatra és mennyi idő alatt?
Ez az egész valami olyasmi, mint amikor Jóska elmeséli a sógornak a kocsmában, hogy a lánya esküvőjére rendel száz libát, de hogy miből, meg ki fogja azokat megkopasztani, arról nem esik szó, ellenben az egész falu tudja, hogy Jóskának legfeljebb csirkefarhátra telik, abból is legfeljebb kettőre…
Azt mondja Lázár, hogy ezek a stüszivadászok azért kellenek, hogy "az egyre agresszívabb és egyre határozottabb követelésekkel" fellépő illegális határátlépőkkel szemben rendőri védelmet is biztosítsanak.
Hát akkor most a határt őrzik, vagy Julcsa néni bugyogóját?
Merthogy mindkét feladat más és más képességeket igényel, emellett butaság is.
És ezekre az "egyre agresszívabb és egyre hatrározottabb követelésekre" hozhatott volna példát, mert ezidáig csak sakálként üvöltő rendőrt láttunk, meg tíz kilométert gyalogoltatott kisgyerekes anyukákat, de agresszív menekültet még nemigen...

Kapkodnak, ötletelnek, próbálnak saját előző hülyeségeikhez konzekvensen ragaszkodni, de minden új ötletükkel csak növelik a bajt.
Pedig elnézegethetnék a külföldi példákat is, a spanyolok például még gumilövedékekkel is lőtték a kerítésmászóikat, semmire se mentek vele.
Én pedig rettenetesen utálnék egy magyarországnyi méretű gettóban vagy lágerben élni, elkerítkezve a világtól meg Európától.
Elmebeteg ötlet, szörnyű következményekkel járhat.
Már ez is szörnyű, amit idáig tettek – kár ezt tovább fokozni.
Csakhát ezek az emberek képtelenek az önkorrekcióra, a kis Genom meg egyenesen lenyomja a pápát tévedhetetlenség tekintetében, mivel Őszentsége csak egyes hitéleti kérdésekben tévedhetetlen, míg ő általánosan és mindenre kiterjedően.
De főként a saját zsebére…

A helyzet fokozódik és ennek rossz vége lehet, megmondta már Virág elvtárs is a Tanú című filmben.
Mikor ezek megnézték a filmet, azt hitték a kommancsokon vigyorognak, pedig saját magukat röhögték ki.

 Pedig nem is annyira nevetségesek…

:O)))  

13 megjegyzés:

hello írta...

Ha meg is nézték A Tanú c. filmet, szerintem jobban inkább némely módszereket illető tapasztalatcsereként, semmint szórakozásul.

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Természetesen a kerítés egy idióta baromság, de előbb-utóbb ezzel a menekültáradattal valamit kezdeni kéne..
A német közvélemény most kezd értesülni arról, hogy 1 millió menekült várható.Félő, hogy ennek egy része visszakerülhet ide.
Ha szorulni kezd a kapca a gazdag nyugati országoknál, nem lesznek szívbajosak -mint már a történelem során többször bebizonyosodott- hogy ismét velünk vitessék el a balhét.
Erre a kis geciputtony 5 éves dúlása(harc Brüsszel és mindenki ellen, putyin seggnyalás. stb) pedig további kiváló alapot is szolgáltat...

MoonRiver írta...

Ismerős volt valahonnan már ez a "határvadász" fogalom, bár én még a "határőrség" idejében éltem. Azért nem csak fogalmi-hangulati különbség van köztük, noha az is jelentős.

A két világháború között a szomszédos államokkal feszült viszonyban
állva a magyar állam katonai jellegű határőrizetet hozott létre. A határrend-
őrséget feloszlatták és a pénzügyőrséget a honvédség alá rendelték. A határ-
őrizet erősítésére létrehozták a Magyar Királyi Vámőrséget (1932-ben Határőrséggé
szervezték), továbbá a csendőrséget is alkalmazták ilyen feladatokra.
1938-ban a Határőrség egységeit 24 határvadász-zászlóaljjá szervezték,
melyek három puskás és egy géppuskás századból, zászlóalj közvetlenekből,
továbbá egy-három portyázó századból álltak. 1940 őszén Magyarország
határait 12 portyázó osztály, 16 határvadász-zászlóalj és a 9. határvadász-dandár
védte.

Az idézet megvilágosított, tehát nem csupán rendőri, hanem erősen katonai jellegű feladatkörről van szó.

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Azt azért nem árt tisztázni, hogy a Határőrséget 2008.01.01.-én Gyurcsányék számolták fel, ill. integrálták a Rendőrségbe.Aki tudott az átszervezés kapcsán elment nyugdíjba, sokan leszereltek a nyugati és az Eu-s határok menti települések állományából, a szerb,ukr.határ mentén szolgálók meg rendőrként dolgoztak tovább, de sokan onnan is leléptek.Jellemzően most fiatal 24-28 éves tapasztalatlan kollégák tartják a frontot, egy darabig , mert sokan már nyugaton "keresnek kalandot" (3-5 x ös fizetésért..)
Természetesen a mostani határvadász századok felállítása is egy újabb , mondhatni szokásos hazugság.
A kis és közepes nagyságú városokban is alig lehet a kötelező szolgálatot kiállítani, azt meg nehezen tudom elképzelni, hogy a pesti seggnyalók + a tek-es keretlegények járőrözzenek a homokban..
Meg amúgy is minek, semmi értelme, mert a bevándorló-menekültek tisztában vannak a jogi helyzettel+ nem kevés pénzük is van ( kérdés,hogy honnan, akit érdekel érdekes cikkeket találhat erről)
Szóval nem lesz ebből semmi, mert ez pénzbe, szervezésbe kerül , de egyelőre nincs egy olyan tökös rendőri -vagy katonai vezető aki meg merné mondani a kis gecinek , hogy ne ugasson bele abba ,amihez nem ért...

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Moon Rivernek
A Határőrség igaz, hogy a BM-alá tartozott de katonai jellegű szolgálatot látott el, nem véletlenül volt sorállománya is +a határőr tiszteket is a Katonai Főiskolán képezték nem a rendőrtisztin.Feladatuk és képzésük a gépesített lövészekéhez állt a legközelebb.
Őrkutya volt a csúfnevük..

talalom írta...

Bocsánat, de egy csomó dolgot nem értek. Henyélőtől pl: Úgy emlékszem, mi 2007-2008 táján lettünk a schengeni övezet tagja, nyilván, hogy megváltozott a határőrség feladata. Hiszen csak a schengeni határokat kell onnantól ellenőrizni, a többi megszűnt. Ha a schengeni határ az EU közös határa, miért nem közösen védjük? Nem kéne egy EU határőrség? Bár úgy tudom a Földközi tengeren a NATO besegít. A NATO viszont nem EU-s sereg, abban az USA a góré - persze ő fizeti a legtöbbet is. Nem vagyok USA-ellenes - igaz, korábbi rajongásomból is kigyógyultam -, de azért nincsenek illúzióim semmiféle Nagy Testvérről.
Jesszus! Ilyesmiket mond a Jobbik is! Dr. Kotász, dr. Kotász...!!!

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

talalomnak!

Pontosan a schengeni övezeti taggá válásunkkor, 2008.01.01-én/ 4 évvel az Eu-s csatlakozás után/ szűnt meg a Határőrség.Erre a tényre való hivatkozással. Fletóék lehet, hogy túltolták a témát??
A feladatot a Rendőrség vette át.
Nem az a lényeg, hogy mi a szervezet neve/Határőrség vagy Határrendőrség/ ,hanem a feladata.Amire nem lesz sem pénz sem paripa.Hiába hazudozik lázár, felsőbb utasításra.

MoonRiver írta...

Ezt Pupu is tökéletesen megvilágosította, az egész "létrehozandó embermennyiség "menedzselése a kiállítástól a működtetésig ezeknek az uraknak túl nagy falat. (Meg az utóbbi időszakok műkedvelő honvédelmi minisztereinek...vagy Pintér nyakába akasztanák??). De ami jól hangzik, annak sokan bedőlnek, az ötletek önjáróvá válnak, érveket gyártanak oda és vissza és ilyen sokaságok mindig vannak. (..voltak...lesznek...)

Névtelen írta...

Szásetás, mondja már meg a tutit azoknak, akik csak itt hör-ögnek. :)

PuPu írta...

Hej, Dililigeti daliás napok!
:O)))
A Határőrséggel éppen az volt a probléma, hogy a fegyveres erők része volt, míg az egész nyugati világban a hatrrendészeti feladatokat a rendőrség/csendőrség látta el, melyek fegyveres testületek.
Menet közben megszűnt a sorozott állomány is, a Határőrség hivatásos és szerződéses állománnyal dolgozott tovább, így aztán logikusnak tűnt a parancsnoki vízfej leapasztása, a Rendőrségbe olvasztás.
Igazodtunk Európához.
Ámde a feladat azért maradt, a Rendőrség maga is rossz állapotban volt, nemkisrészben a Fidesz állandó támadásai miatt, így aztán 2008-ban kiöntötték a fürdővízzel a gyereket is, a feladatra alkalmas és képzett állomány nagy része is világgá ment.
Így aztán most, mikor nyakunkon egy migrációs hullám, nemigen tudjuk hagyományos módszerekkel kezelni.
A személy tragédiákból propagandaeszközt kreálunk, a határőrizetet meg úgy képzeljük, mint hajdan, abban az ominózus faluszéli házban a libaól védelmét Vuk ellen, tyúkhálóval.
Ezenközben az jön be az országba, aki akar, a rendőr, akinek a bátyja előző este ment el Angliába megvonja a vállát: egy személy be, egy személy ki, országlétszám teljes...
PuPu hör. kapitány.
O))))


nemóvatos írta...

Lehet itt okoskodni, berzenkedni, egy ilyen migrációs nyomásnak --a hibbant elméjében-- a kerítés mellé, tűzparancs meg sorozott határőrség lesz a vége.
Ahogy elnézem: a schengeni kötelességeinket (amiket eddig jól elblicceltünk) az EU behajtja rajtunk, miközben a magországok Dublin III-mal védik magukat.

Magyarország jelenleg előszoba, ahol a sáros csizmát hagyja a gazda, aki aztán a tisztaszobából dirigál, némi pénzt vetve a cselédségnek.

Vajon mikor teszi ki az EU a "MEGTELT" táblát?
Netán az elit villakerítéséig, a védett lakóparkokig, a brüsszeli irodaházak recepciójáig.....tranzit terület lehet egész Európa?

Na és a média? Elvtelen, szenzációhajhász siserehad (kevés kivételtől eltekintve).

Unknown írta...

"egy személy be, egy személy ki, országlétszám teljes..."

Valójában öt személy ki, egy személy be.

Unknown írta...

- Az EU töketlensége ismét bebizonyosodik. Sok tízezer bürokrata ücsörög a szinekúrákban, de még csak ötletük sincs a menekültválság kezelésére.
- Magyarország nem tud jól kijönni a problémás helyzetből. Ha normális, EU-val együttműködő kormányunk volna, akkor sem tudna, de így még kevésbé tud. Normális kormány talán ki tudna lobbizni valamilyen előrelépést az EU-nál, pl. közös határvédelem a seggeni határokon; közös fellépés a kibocsátó országoknál; előre odaadni azt a pénzt, amelyet itt amúgy is rájuk kell költeni.
- Az alibi kerítésépítés még visszaüt OgV-re. Rövid távon sikernek adják el, mert ősszel amúgy is lelassul a bevándorlás, amit most kerítésnek fognak betudni. Középtávon az EU ki fog találni valamit, mert a választók rákényszerítik. Akkor majd megmarad mementónak a kerítés, mindig bele lehet ütni a Fidesz orrát.