2015. szeptember 4., péntek

SZEMBEN A VILÁGGAL

Hát bizony, az emberi elme igen bonyolult szerkezet.
És minél bonyolultabb, annál könnyebben hibásodik meg, és hogy ennek a hibának milyenek lesznek a következményei, azt csak az dönti el, hogy milyen körülmények között következik be a sajnálatos esemény.
A kár mértéke ennek függvénye.
Ha valaki mondjuk traktoros lesz, akkor a barázda lesz csámpás, ha ügyvéd, hát legfeljebb az ügyfelének okozhat kárt, de ha egy ország miniszterelnöke megmakkan, annak tízmillió ember ihatja meg a levét, ha magyat miniszterelnök, akkor akár tizenötmillióra is felmehet ez a szám.
Jelen esetben ennek vagyunk tanúi.


Persze ez az első perctől kalkulálható volt, hiszen mi várható attól az embertől, aki olyan helyen szocializálódott, ahol az érveket mázsás pofonok helyettesítették, ahol a gyermekek közül az egyik Győző, a másik Viktor - rajta hagyja a nyomát az emberen az ilyesmi.
Meg a kisebbségi érzés, melyet a falusi suttyó városi iskolatársaival szemben érez, meg a származás miatti örökös túlkompenzáció, meg a daliás termet hiánya - egy bátrabb pszichológus ebből remek disszertációt tudna írni, és még schmittelnie se kellene hozzá.
Ez az ember beteg, a gyógyszerei mellékhatásai miatt időnként rálép saját nyelvére, annak a kocsmai krakélernek az archetipusa, amelyik egy bicskával a veséjében végezné, ha az Isten nem dönt úgy, hogy vele bünteti saját hülyeségébe beleájult, örök üldözési mániájától és hajdani, sosemvolt nagyságától elszédült magyarembert.


Addig nem volt baj, ameddig azt hitte, ha minden faluszéli libaúsztatóból wellness-paradicsomot viakoloroz, akkor ez Európa - ezt túlélhetnénk.
Még azt iselnéztük neki, hogy azt képzeli, ha minden faluszéli libalegelőre odarittyent egy stadiont, akkor majd ő lesz Puskás Ferenc reinkarnációja, hiszen a pocak már megvan hozzá.
Mikor kihirdette, hogy a magyar történelem vele kezdődött - ezt is betudtuk a tünetcsoport egyik elemének.
Mikor mindent szétvert, akkor úgy kezeltük, mint a gyereket, aki szétszedi a vekkerórát.hogy Mikor gyújtogatni kezdett, hát istenem, Néró azért nagy császár volt és híveinek még tetszett is a dolog.
Cserébe elnézték neki, hogy ő is azok közül való, akiknek a házait gyujtogatták.
Hogy hazudott?
Istenem, minden politikus hazudik.
Hogy lop?
Ha hozzáfér, magyarember is lop, mint a szarka, igaz, a szarka nem tud kamionszámra lopni, de ki a kicsit nem becsüli, ugye...


Nem is lett volna baj, magyarember pragmatikus, túlélésre van szocializálva.
De a Mici most szembetalálkozott egy olyan problémával, melynek megoldása valóban miniszterelnöki kvalitásokat igényelne, neki meg ilyenek nincsenek, csak nagy pofája van.
Azzal itt meg sokra nem megy.
Magyarember persze szokás szerint kussol, mint kussolt mindig a történelem során.
Jobb esetben elfordítja a fejét, rosszabb esetben géppisztollyal kísérgeti azokat, akiket a hatalom üldözni rendelt - ne várjunk mást most sem.
Viszont most nem magyarokkal került szembe, hanem az Unió politikusaival, akik nincsenek hozzászokva ehhez a pofátlankodáshoz.
Most elmondhatta a véleményét, meghallgatták, aztán hazaküldték gondolkodni.
Azért az ajtóból még visszakiabált, de ez senkit nem érdekelt, ebben a játszmában nem ő osztja a lapokat.
Cserébe viszont egyedül képtelen kezelni a helyzetet.
Sajnos, erre még nem jött rá.
Majd ráébresztik, de az lehet, nekünk is fájni fog.


Ezidáig még mindig visszatáncolt, ha rászóltak, de most állapotrosszabbodás esete forog fenn - egyszerűen nem érti és nem érzékeli a világot, azt hiszi, hogy megszokott módszereivel megoldhatja a problémákat.
Téved.

Úgy belegabalyodott a szituációba, mint macska a házicérnába, kitörési pont nincs.
Ha sokat ugrál, a nyakán hagynak kétszázezer menekültet és hazaküldik a félmillió magyar munkavállalót Londonországból.
És akkor fordul a kocka.
Egy menekültet fog üldözni az ország, és végre ő lehet a Vasember, aki hihetetlen részidőket fog futni, úszni, aztán kerékpározni - édes Erdély itt vagyunk... - de ott sem biztos, hogy örülni fognak neki.
Ma már haragudott rá Merkel, Martin Schulz, és nyilvánvalóan azoknak az országoknak a vezetői sem szeretik, akik kinyilvánították fogadókészségüket ebben a nagyon nehéz helyzetben.
A probléma (amit Orbán Viktornak hívnak) megoldásához már csak az kellene, hogy te is haragudj meg rá, de nagyon.
Merthogy enélkül mindahányan szívni fogunk, mint a torkosborz.


Jobb lenne ezt elkerülni...

:O)))

22 megjegyzés:

Geza írta...

Szerintem az a szemetseg, amit a MAV+rendorseg+termeszetes a rendszer tett az atvonulo emberekkel az egbekialto. Mikor este megneztem az RTL hiradojat, ugy ereztem, hogy felrobbanok a tehetetlensegtol. Persze azt minden mo-n elo ember tudhatta, ha ezeknek egy ilyen ugy a kezuk ugyebe kerul, akkor szinte nyalat csorgatva fogjak felhasznalni arra, hogy bunos szenvedelyeiket maximalisan kieljek, es tovabb zsugoritsak a neep azon kicsi szegmenset, amely eddig meg valamicsket csinalt ellenuk.

Tegnap en is ott voltam az eddig egyetlen, bevandorlok melletti tuntetesen. Inkabb ideges lettem (elsosorban a Migration Aid csajszi amator haverkodasa es jobbara erthetetlen pusmogasa miatt), mint bizakvo (de legalabb az ido jo volt). Ezrevel kellene az embereknek az utcara menni, a Keletinel pedig allandoan kellett volna lenni neheny szaz fos csoportnak, akik egyertelmuve tettek volna, hogy a kibszasra itelt emberekkel vannak. Az emberek kozombosebbek mint valaha. Milyen erdekes, hogy az Erdo biboros verlazito nyilatkozata milyen kicsi hullamokat kelt ebben vigyorgo idiota rendszerben.

Kedves PuPu, probaltam visszafogni magamat, es nem hasznalni tul sok illetektelen szot (pedig az Erdo biborossal kapcsolatban ezt igen nehez volt megallni - ugye a genyot egy ilyen tiszteletben allo egyhazi emberrel kapcsolatban megsem hasznalhatjuk). Vegul csak a "londoniak" kitoloncolasanak viziojaval kapcsolatban jegyeznem meg, hogy a fogenyonak, meg az algenyoinak sem arthatnanak ezzel a gyakorlatilag nulla valoszinusegu esemennyel. Ez tok mindegy nekik, egy kicsit az oe fejukkel gondolkodva, meg nekem is lennenek otleteim, hogy tudnam ezt az esetet is felhasznalni a helyzet tovabbfokozasara.

Névtelen írta...

A magyar emberi elme igen bonyolult szerkezet.Egy példa: vállalkozókámnak a fia németországban dolgozik.Panaszkodott azért,mert sokba kerülnek szegény országunknak a migránsok (marhaság),panaszkodott azért,mert a németországba már eljutott migránsok veszélyeztetik a fiacskája munkáját (olcsóbban és jobban dolgoznak) és lehet,hogy haza kell jönnie.
Ekkor jöttem rá,hogy ha Angliából,Ausztriából,Németországból stb. haza kell jönnie annak a párszázezer magyar munkavállalónak,akik kint keresték meg a napi betevőt, lesz itt nagy balhé.Megszűnik a hazautalgatott pénzecske, lesz helyette jó sok munkát kereső ember..... Na ezért is(!) utálják a migránsokat a jó magyar emberek.

nemóvatos írta...

Lári-fári.
A jobboldali vezető(k) csak teszi(k) mi néki(k) morális és küldetéstudatos veleje.
De hol van(nak) aki(k) hasonló erővel és támogatottsággal azt tudnák ajánlani és tenni amit utcai tömegesedéssel is előidézni, segíteni volna érdemes?
A tavalyi ősz után én azt hittem, hogy a miciék a nyarat nem fogják átvészelni a sokaknak (bár ezek szerint nem elegeknek) nyilvánvaló lopások és pofátlanságok láttán.
Sajnos ők a legjobb hatalomtechnikusok és jön a tél ami még a bevándorlási problémát is megoldja a javukra.
Hacsak......

hello írta...

Országimázs 2015!
Az előbb hallgattam Szelestey Lajos külföldi lapszemléjét: valamelyik cikkben Orbán Viktort egyenesen neofasiszta diktátornak nevezik.

Jutka írta...

Napok óta olvasom a bloggot és a hozzászólásokat.
Ez a vonat ügy teljesen betett nekem. Nem tájékoztatni az embereket, hogy hová megy stb, nagyon rossz emlékeket ébreszt bennem.
A kormány részéről miért nincs valaki kinevezve, hogy tejhatalommal intézkedjen.
Ez nem rendőrségi feladat. Meg kell szervezni a fogadást, az ellátást és természetesen a regisztrációt.
Budapest tele van elhagyott gyár és irodaépületekkel. Ezeket miért nem lehet "kibérelni" ha van tulajdonosuk még. Nem egy elhagyatott, koszos, tele szeméttel és otthagyot betonelemekkel teli telekre telepiteni egy konténer vagy sátortábort.
Itt van az ösz, az esőkkel. Hány beteg ember lesz aki megfelelő ruházat nélkül lesz. .
Belegondolt ebbe valaki. Ott ül az a sok "okos" az önkormányzatokban, hivatalokban, parlamentben,senki nem mozdul?
Nincs egy ember aki kiállna a német nagykövetség részéről és elmondaná az embereknek, hogy nem mehetnek úgy Németországba , regisztráció nélkül.
Honapok óta tudja mindenki hogy mi van, és mi várható. Helyette plakátkampány, és ellenplakát amin aztán jót szórakozunk, de szintén nem oldott meg semmit sem.
Sajnos az Eu is nagyon is hibás. Elnéztem ott is azt a rengeteg hivatalnokot, képviselőt akik igen jó pénzért ott vannak és nem látom, hogy valami érdemlegeset csinálnának.Szidni Magyarországot , pláne most amikor tele vannak a híradások a magyarországi állapotokról. Nem vagyok az O:V híve korántsem. Ott sem készültek fel
erre pedig nagyon is látható volt mi lesz.
Nem is folytatom tovább..............lehetne

Kovács Erzsébet írta...

Itt csak a józan ász segíthetne.
Bár, mivel ez most nem divat, kevés ok van a reménykedésre.
Régebben egyszerűbb volt az eset.Ha egy faluban egy nyálacsorgató veszett kutya sétálgatott a falu utcáján, nem hezitált senki,ki mit ért, agyoncsapta.
Ez a mai helyzet más.Itt a falu Európa.Több millió a veszélyeztetett, akire a gennyes nyál csorog.És mégis, mindenki bambán néz.Ennyire bolond a világ? Nem hinném.
Volt egy Latabár film, a címe:"Egy bolond százat csinál"
Mennyit?......Több milliót!
Miért is? .....Pénzért.....
Miért is? .....Mert hagyjuk....
Miért is? .....Mert szégyelljük, hogy már eddig is hagytuk....

Wolk írta...

Az európai vízfej most is tette, teszi a dolgát. Majd szeptember közepén... Tudják azok a szemetek, hogy az órák, percek is milyen remenytelenül lassan kínnal telnek a bajba juttatott emberek számára?

"Nem tájékoztatni az embereket, hogy hová megy stb, nagyon rossz emlékeket ébreszt bennem."

Igen. Nagyon rossz emlékeket. Ilyen utólsó szemét húzással kitelepíteni, eltüntetni a szerencsétleneket akiket megvezettek a németek ésjegyet váltottak....

Geza írta...

Jutka:

Dragam, csak veedd azt a szegeny mo-t (persze anelkul, hogy OV hivo lennel - lehet, hogy csak szeretsz bevenni dolgokat - ami egy bizonyos szituacioban meg jo is lehet [ha erted mire gondolok]). De azert megis: NE HOGY ELHIDD, hogy ha ennek a buzolgo rendszernek valoban az lenne a celja, hogy ezek az emberek a regisztracion minel hamarabb humanos korulmenyek kozott essenek at, akkor olyan allapotok uralkodnanak, mint amelyek most.

Wolk:

Gondolom Te sem vagy OV hivo (nanaa, hogy nem), de azert mar hogy a fszba tudod ezt az egeszet a "nemetek [bevandorlokra vonatkozo] megvezetesenek" tulajdonitani. MINDEN SZANDEKOS. Te is beveszed, mit a tobbi honpolgarod. Csupan kerites helyett kulturalt menekult taborokat es joval tobb hivatalnokot kellene alkalmazni az ugyvitel felgyorsitasahoz. Ha ennek a vegtelensegig torteno elszabotalasat a magyarok reszerol valaki nem latja, azzal mar tenyleg baj van.

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Végig úgy írsz, mintha azt feltételeznéd, hogy Mici meg akarja oldani a válságot. Szerintem meg nem akar ő megoldani semmit, sem ezt, sem mást, őt ez egyszerűen nem érdekli. Őt kizárólag egy dolog érdekel minden szituációban: hogy tudna a helyzetből minél több hasznot húzni a maga és a „család” számára. Minél nagyobb a káosz, annál jobb neki. Meg aztán, amíg mindenki ezzel van elfoglalva, addig mehet a biznisz fennakadás nélkül.

PuPu írta...

Kedves mozigépész, ő a saját válságát akarja megoldani, reménykedjünk, hogy eredménytelenül.
Kiváncsi vagyok ki lesz az a bátor a Fideszben, aki ki meri majd mondani: Orbánnak mennie kell...
:O)))

PuPu írta...

Kedves mozigépész, ő a saját válságát akarja megoldani, reménykedjünk, hogy eredménytelenül.
Kiváncsi vagyok ki lesz az a bátor a Fideszben, aki ki meri majd mondani: Orbánnak mennie kell...
:O)))

asta írta...

Gézának:.... meg mindenkinek

A helyzet még annál is rosszabb, attól félek. A fejekben hatalmas a zavar, az ambivalencia. Ez a legszélsőségesebb gyűlölettől, a végtelen butaságon át, a valóságtól elrugaszkodott liberalizmusig terjed. Ettől nem látják a lényeget és a fő csapás irányokat.
Itt nagyon sok szempont ütközik egymással.

Ne mondja senki, hogy a migránsok érkezése semmiféle veszélyt nem rejt Európára nézve, ha a kultúránk megőrzésére gondolunk. Nem kell csodálkozni, hogy az iszlám expanzió veszélyéről beszél bárki. Mert az bizony tény. Az is tény, hogy legfőképpen iszlám vallásúak érkeznek és hatalmas tömegekben, ami könnyen felboríthatja az egyensúlyt.
Másrészt ha globális méretben gondolkodunk, az is tény, hogy ez úgy látszik elkerülhetetlen és megállíthatatlan. Ha pedig így van, erre kell felkészülni és bizonyos védekező technikákat kidolgozni. Ezt tudom, elég nehéz elfogadni.... bár lehet, hogy az unokáinknak ez már természetes lesz,de félek, hogy hatalmas megrázkódtatások árán. Ez egyébként a gyűlölet keltés alapja.

Másik szempont az emberiességi szempont. Jóérzésű ember nem tudja elnézni, hogy szerencsétlen emberek, gyerekek az utcán heverjenek étlen-szomjan, embertelen körülmények között. Igaz kéretlenül jöttek ide, de itt vannak. Sokakban joggal merül fel, hogy ez a mi otthonunk és joggal várhatjuk el egy felelős kormánytól, hogy biztosítsa számunkra a megszokott rendet és nyugalmat. Nem könnyű ezt kezelni.

Végül még úgy is fel lehet tenni a kérdést, hogy miért vagyunk mi kötelesek milliókat eltartani ki tudja mennyi ideig? De úgy is, hogy majdan ezeknek nagy része beilleszkedve, adófizető állampolgár lesz... vagy nem... és akkor azokkal mi történik majd? Hát nagyjából ez kavarog az én fejemben is.
Mit lehet mégis felróni a kormánynak és az Uniónak is szerintem?:

Legfőképpen azt, hogy minimum 3 éves késésben vannak. Már réges régen ki kellett volna dolgozni, egészen az egységes űrlapok kidolgozási szintjéig, kinek mi a feladata.

- Régen nyilvánvalóan és világosan meg kellett volna szabni a feltételeket, ki és milyen feltételekkel lépheti át az Unió határát.
- Ehhez szükség lett volna az Unión kívül levő érintett országok pl. Szerbia bevonására is.
-Jó előre meg kellett volna teremteni a szükséges infrastruktúrát, a menekült táborokat és ezt igazságosan szétosztani a tagállamok és az érintett országok között.
-Kezdetektől nem lett volna szabad engedni össze-vissza kóborolni a migránsokat, mert azért az mégsem úgy megy, hogy oda mennek, ahova akarnak, még akkor sem, ha háborús övezetekből menekülnek.
-Minden menekülőt le kellett volna ellenőrizni és a kérelmeik alapján engedni vagy nem engedni tovább.
- Világossá tenni, hogy az ellenőrzés kikerülése az azonnali kitoloncolást vonja maga után... de azt is meghatározni, hogy a kitoloncolás egy meghatározott és közösen fenntartott menekült táborba történik, ahonnan csak az ellenőrzés után lehet tovább menni.

Miután ez sajnos nem történt meg, lehetővé tette, hogy pártunk és kormányunk a saját izése ( szokásos izléstelensége), érdeke szerint szíthassa a gyűlöletet, felkorbácsolja az indulatokat. Hogy szükség állapotot hirdethessen, ha akar, hogy megfélemlítsen, míg végül a szabadságunk korlátozásával koronát tehessen a műre és egy keményebb diktatúrát vezethessen be. Nagyon ez látszik kirajzolódni.
Hát így állunk most szerintem.... az istenadta meg már üvölt: feszítsük meg! ( ide a puskát!) a barma, mert nem képes felfogni, hogy a puska visszafele is el tud sülni... Basszus!

Névtelen írta...

Kedves Pupu, én nem hiszem, hogy ő válságban lenne. Miért? Az üzlet szépen megy a maga útján, közbeszerzésekkel vagy azok nélkül, de ezzel az országban senki sem foglalkozik, mert az eléje dobott és mesterségesen előállított gumicsontot rágja. Jó, ezzel most nagyobb ribillió lett, mint a többi gumicsonttal, de majd jövő héten vagy utána hoz egy törvényt, amivel még egyet csavarhat a tökünkön, oszt' jónapot. Gondolom a grazi orvosok is nagyon kedvesek. Saját lábán álló Ráhel is kezd beletanulni a dolgokba. Csak a Videoton ne állna ilyen rosszul, itt tényleg intézkedni kell majd, de a Puskás Akadémia most egész jó.
Az pedig, hogy ki lesz az a bátor ember a Fideszben… én már rég láttam a Keresztapát, nem emlékszem annyira a részletekre, de mintha a Don-nak senki se mert volna szólni, és a „családon” belüli változásokat is mintha egészen véres események előzték volna meg…

panelproli írta...

"Orbánnak mennie kell..."
Ja, igen, már jönnie sem kellett volna, de itt van.
És addig itt is marad, amíg néhányan azt várják, hogy majd, egyszer, valaki a Családból szól neki, hogy menjen, és a 9millióvalamennyit meg baromira nem érdekli az egész, netán még örül is a nép egy része a jelenlétének.
Ez van emberek.

Névtelen írta...

Kedves Pupu, azért nem egészen egyértelmű, hogy ki megy szembe a világgal. A jó német is bőszen gyújtogat, száz számra, Merkelt is ők választják majd újra, vagy nem. Persze, ha élne Dimitrov, egyszerűbb lenne a magyarázat, de az az érzésem, még nem dőlt el, hogy ki megy szembe és mivel.

http://444.hu/2015/09/04/nemetorszagban-megint-tuz-volt-egy-menekultszallason/

Anikó írta...

Pupu sírva-vonyítva nevettem és olvastam végig szenzációs írásodat, ami ma itt történik Magyarországon az katasztrófa, lesül a képemről a bőr a szégyentől.

Bebizonyítottuk ki tudja hányadszorra a világnak, ha netán azt hitték volna eddig, hogy rosszul látnak-hallanak, hogy teljesen alkalmatlanok, bunkók és sötétek vagyunk mi itt demokráciára, tisztességre, becsületre, emberségre, könyörületre, kereszténységre /lásd Erdő Pétert, hogy nem süllyedt a föld alá, amikor bejelentette, hogy a katolikus egyház azért nem segít a nyomorultakon, mert akkor embercsempésszé válnak ők is, mert a jelenlegi törvények nem engedik !!!!/ szóval tán még az azeriek is normálisabbak tőlünk, de minimum az azonos szint/csak pénzünk, olajunk nincs meg hozzá/.
Magyarország el fog tűnni a süllyesztőben, a magyar szitokszó lesz, és meg is fogjuk érdemelni.
Az, hogy Orbán egy hülye és alkalmatlan, hogy nem tudja kezelni a helyzetet majdhogynem evidens már régóta, eddig se kezelt semmit, csak a rablást-lopást, ez a fidesz és ez a kormány a szenteskedő de nem keresztény KDNP-vel karöltve, csak és kizárólag erre szerződött /ha majd nagyon égni kezd a talaj a lábuk alatt akkor letaposnak valamerre a világban, nyomuk se marad, a pénz meg van hozzá már/, nem akartak ezek itt országot kormányozni, reformokat végrehajtani /hiszen amihez hozzányúltak az már ebek harmincadján van, 100 év kell a helyrehozáshoz/, a menekültkérdést is fél éve előre tudták, hogy lesz, hogy jönni fognak még sem tettek semmit sem a tisztességes megoldására. Egy mocsok szemét garnitúra.
De, hogy a nép is hülye legyen, az már sok, meg teljesen tájékozatlan, és teljesen rasszista /tisztelet a kivételnek/ mert ne gondoljuk, hogy amikor 1944-ben végignézte az egész ország a vidéki zsidóság deportálását egy szó és egy tiltakozás nélkül, sőt boldogan szétlopta azok hátrahagyott javait, mintha joga lenne hozzá, szóval ne gondoljuk, hogy megváltozott itt valami is. Nem, itt ugyanolyan emberek élnek azóta is.
Most hallani valami komolyabb hangokat, fellépéseket bármi ellen is ??? /kivéve a fekete nővért?/
Azt kell mondjam szomorú szívvel, hogy szégyen ez az ország.

Ha jobban kitekintünk és szétnézünk, akkor ezt az egész menekültáradatot egyébként az amerikaiaknak köszönhetjük, mindez nem lenne, ha nem akarta volna mindenáron hazugságokra alapozva /atombomba/ megdönteni a kis arab diktatúrácskákat /Irak, Líbia, akik jól elvoltak magukban, ha a saját népük nem lázadt ellenük, kit érdekelt ez?/, meg nem akarta volna annyira mohón az arab olajat is, akkor most nem lenne "iszlám állam", akkor most nem rombolnának szét világörökségi kincseket, és csak karba tett kézzel kell megvárniuk amíg Európa teljesen tönkre vágja magát ezzel a sok tehetetlenkedéssel, torzsalkodással.
Amerika meg kussol és próbálja megúszni megint, mint mindig is.

Hát itt tartunk most, szerény véleményem szerint. Csodás kilátások.

Geza írta...

Asta:

Termeszetesen! Ha szuper demokraciaban elnenk, es a szuper demokrata kormany aldozna par milliardod (nem 23-at!!!) a menekultek normalis fogadasara, ES, ha lennenk olyan "batrak" hogy azt a par szaz embert befogadjuk, akiknek a szuper menekulttaboraink annyira megtetszettek, hogy kiprobalnaak a mar kisse unalmas torok gyros ettermeket felvaltani valami igazi mediterran fajtakra, MAJD AKKOR lenne ertelmes a nepvandorlas mikentjerol filozofalgatni. Most csak a MEGVEZETES van, es ugy latom, erre majdnem mindenki szivesen raakap.

Aniko:

Haat persze a budos amerikaiak, meg az olaj! Oh, varj egy pillanatra! OK, ha belenezek az M1,2,3,…10 + Echo TV +Hir TV-be, hasonlo interpretaciokat hallok a felkert tudosnak/politologusnak alcazott link csaavoktol. Most mar igy tudom ertelmezni, mirol beszelsz. De azert jo lenne, ha visszatekintenel egy kicsit a multba, es latnad, hogy (arab) terrorizmus mar eleg regota van, es hogy a Coca Cola sok embert irital, fuggetlenul attol, hogy van-e olaja, vagy nincs.

mozikepesz, planelproli:

Mindkettotokkel egyetertek. Business as usual (and our fellow Hungarians remain proud and united, like never before).

asta írta...

Géza:
Filozofálgatni, ahogy te mondod, nemcsak érdemes, de kell is. Ha nincs jövő kép, akkor a jelenre sem lehet koncepciót kidolgozni. Egy biztos: a kormány nem akar semmi értelmeset tenni, mert sértené a hatalmi érdekeit. Sajnos a hatalmi érdekeit a káosz fokozása szolgálja...ezt nem is ragozom, mert tényleg félelmetes. Szerintem kb. most van az a pont, ami volt a kormányzásuk elején zajlott nagy tüntetések idején... amikor még lehetne tenni ellene....hát éppen erre nem sok esélyt látok a fent leírt gondolati zagyvaság miatt. Megint nem a lényegre koncentrál a többség.

Frank írta...

Sok előttem szóló írását akár én is írhattam volna (Géza, Anikó, asta pl.) Ami itt történik a menekültekkel, az szégyen ránk, a magyar népre is. Az a néhány jóérzésű önkéntes, aki ott van a menekültek mellett, nem tudja ellensúlyozni Orbánék által gerjesztett gyűlölködést. Egy ismerősöm járt a Keletinél, s undorral a hangjában mondta, hogy tudod,hogy milyen büdösség van ott? Igen, mondom, vazze, ha te is kénytelen lennél napokig izzadni a ruhádban, mosakodni, tisztálkodni nem engednének, olyan büdös lennél, mint a falusi budi, a görény meg tisztelettudóan, levett kalappal könyörögne neked a receptért.

Csak egy gondolatot megosztok még: a menekültek között van sok fiatal, gyerek. Ők felnőnek. Lesz belőlük mindenféle felnőtt ember, ki ezzel, ki azzal fog foglalkozni, az teljesen mindegy. Legyen olyan szerencsénk, hogy majd magyarként nehogy ezek valamelyikének is a segítségére szoruljunk, vagy valamilyen ügyünk intézése kapcsán kapcsolatba kerüljünk velük.

panelproli írta...

Anikó 11:21 és mindenki, aki szerint a "rohatt usa" a hibás.

Mielőtt teljesen belelovalnánk magunkat ebbe a hiedelembe, adjunk esélyt az ezzel ellenkező véleménynek, legalább annyit, hogy megismerjük.
(Az ÉS mai számában a 2. oldalon A.J. Visszavágunk c. írása.)
Aztán lehet tovább usázni.

Névtelen írta...

Géza:
…. like never before?
Like 70-71 years ago… :-(

Wolk írta...

A NOT IN MY NAME bejegyzésből ide kopizom -elnézést ezért- a vélemény részemet.

Annyi bizonyos, hogy a mi szegény, csóróinknak itt ahová születtek, ahová kötődéseik vannak itt kell nem reményt, hanem lehetőséget adni a jó életre.

Erre jó az alapjövedelem intézménye.

Ugyanez igaz azokra is akik az európai jobb élet reményében útra keltek. Nekik is ott ahonnan elindultak ott kell a jobb életet biztosítani.

"Az illegális bevándorlást a legemberibb módon úzgy lehet megállítani, ha a bevándorlásban érintett országok “az Asszád-kormány fegyveres ellenzékének” támogatása helyett az ország újjáépítését folytató államnak adnak segítséget."

Ali Haidar

A rohatt USA annyira felelős mint a többiek.... minimum. Magyarországról ebben témában említést sem tehetünk.

Geza:

Az ügyvitel felgyorsítása jogos igény, azonban ezáltal egyenes arányban növekszik azok száma akik kérelmét nem tudják befogadni ezáltal nem utazhatnak tovább. Az elutasított kérelmezőkkel mi lesz? Az éjszakák már most is hűvősek.

Merkel félreérthető nyilatkozata robbanást generált a menekülők körében.