2015. szeptember 6., vasárnap

MERRE VAGYTOK MENEKÜLTEK?

Közel százhatvanhatezerre emelkedett a tiltott határátlépők száma az idén - erről Balázs László, az Országos Rendőr-főkapitányság határrendészeti főosztályvezetője beszélt a rendőrség vasárnapi sajtótájékoztatóján Budapesten.
A németek kilencezerre taksálják a most átadott migránsok számát, de legyünk nagyvonalúak és mondjuk azt, hogy valamilyen úton-módon húszezren is átjuthattak Ausztriába, onnan pedig tovább, - de még így is érdekes a kérdés: hova tűnt vagy száznegyvenezer ember?
Itt kóvályognának az országban?
Nem hiszem.
Ausztriában?
Ez sem valószínű.
Németországban vannak?
Majdnem kizárt.
Hát akkor hova tűntek?
Ha egy ekkora libacsapat átrepül az országon, arról már hírt adna az Animal Planets, ennyi még libából is sok.

Hogy tudjuk, miről beszélünk, Győr lakosainak száma százharmincezer, ennyi ember jelenlétének vagy hiányának azért illene feltűnni.
A menekülttáborokban jelenleg háromezer háromszázan vannak, az utcákon nemigen lehetett  migránsokkal találkozni, kivéve a tömegközlekedési csomópontokat, ahol várták a továbbutazás lehetőségét.
Voltam Szegeden, Makón – sehol nem láttam csapatosan vonuló menekülteket, ez persze nem zárja ki, hogy lehettek ilyenek, de azért ha Miskolc elindul Szegedtől Győr felé, azt talán mégiscsak látni lehetne.
Szombatra virradóra háromezren kezdtek Ausztria felé sétálni, az autópályán megállt a forgalom.
Nem mondom azt, hogy erre nem lehet magyarázat, de jó lenne hallani…

Gyurcsány meg már megint emberkedett – a vasúti pályán, ahol a migránsok befelé ballagnak az országba Röszkénél, ő kiballagott Szerbiába, menekültekkel beszélgetni, majd szabálysértési eljárást indítottak ellene.
Hát, majd kifizeti a bírságot, vagy elvitatkozgatnak a jogászok, oszt jónapot, ahogy a Mici szokta volt mondani.
Nekem egyébként furcsa, hogy a Nagy Kerítésépítés Korában valaki egy vasúti töltésen úgy tudjon kisétálni, hogy az országhatárnál nem tartóztatják fel, hogy az országhatáron nincs legalább egy bánatos járőr, a síneken keresztbe téve egy sorompó, ha már a vasúti forgalmat leállították.
Hajdan, ha rábízom egy ilyen ügy kezelését egy sorállományú határőr tizedesre, az egy órán belül megoldotta volna a helyzetet, de hát persze ma az állam intézkedik – olyan is az eredmény.
Ezek állandóan pofáznak a határ védelméről, holott a határt elsősorban őrizni kell, és csak akkor kell védeni, ha támadják.
Esetleg az is elképzelhető, hogyha ezrek akarnak ugyanazon a ponton belépni az országba és ott nincs határátkelő, akkor létesítünk egyet ideiglenesen, és nem tervezünk a migránsok ellen katonákat küldeni, mert ennek semmi értelme sincs.
Ha egy ilyen ponton belépni szándékozókat mindenáron büntetőjogilag szeretnénk szankcionálni, abból már megint csak bohóctréfa lesz a Nemzetközi Nagycirkuszban.

Mindenesetre most lankadni látszik az idiotizmus, elkezdte a játék összes szereplője pragmatikusan kezelni a kérdést, habár azt gondolom, hogy a Sejt nem fogja ezt lenyelni, majd még kitalál valamit, hogy a helyzet drámaiságát manifesztálja.
Majd fog neki a TEK terroristát, vagy tömeggyilkost – mire kiderül, hogy tévedtek, addigra eltelik egy-két év, addigis lehet hergelni az ilyesmire nagyon fogékony magyarembert.

Nagyon érdekes időszaknak nézünk elébe, ez pedig nem sok jót ígér.
Nem a migránsok miatt, saját magunk miatt.
Ahogy elnézegetem a lakosság jelentős része a teljes elhülyülés állapotában leledzik, mára már a tyúknak is több esze van, az legalább beáll az eresz alá, ha esik az eső, magyarember többsége meg már csak arra képes, hogy teleszarja az udvart.


Valahogy ki kellene billenteni ebből az állapotából, de hogyan?

:O)))

41 megjegyzés:

peti írta...

Ferenc pápa: Minden európai plébánia fogadjon be egy menekült családot

http://index.hu/kulfold/2015/09/06/ferenc_papa_minden_europai_egyhazkozseg_fogadjon_be_egy_menekult_csaladot/

peti írta...

A svájci kormánykoalíció második legerősebb pártja szerint a balkáni útvonalon kialakult káoszhoz nagy részben Magyarország járul hozzá. A szociáldemokraták Orbán Viktort kitiltanák Svájcból, sőt, Magyarország pénzügyi támogatását is beszüntetnék.

http://vs.hu/kozelet/osszes/a-svajci-szocdemek-kitiltanak-orbant-penzt-se-adnanak-magyaorszagnak-0906?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main

Névtelen írta...

A röszkei helyzet a Spiegelben:

http://www.spiegel.de/politik/ausland/fluechtlinge-in-suedungarn-behoerden-sind-ueberfordert-a-1051631.html

Névtelen írta...

Menekültek a CNN fotóinak tükrében

http://edition.cnn.com/2015/09/06/europe/europe-migrant-crisis/index.html

Névtelen írta...

Menekültek a REUTERS fotóin:

http://www.reuters.com/news/picture/buses-from-budapest?articleId=USRTX1R6N4

MoonRiver írta...

Hol vannak? Érdekes kérdés. Földi László ma a rádióban elmondta, hogy figyelték a csoportok mozgását, mert azok összehangoltak voltak. Az is sejthető, hogy a koordinálásuk komoly tevékenység volt, nem igazán holmi civil szerencsétlenkedés. Szándékosan érkeztek nagy és kezelhetetlen csoportokban. Most meg eltűntek? (Miért is nem látni köztük öregeket, jórészt fiatalok, életerősek, jó, családok is vannak, de nem csupán álcának?)
Kezdjek rémüldözni az Iszlám Államtól, vagy jogos az aggodalmam az európai keresztény kultúrába özönlők miatt? Miért most? Miért ide? Nem sorolom, mindenre van magyarázat pro és kontra. De kik tudják az igazságot? A média mindenkit manipulál, ....a helyzet pedig...fokozódik....

peti írta...

Immár hivatalos: Földi Lászlónál nincs ostobább ember ebben az országban -írja a 4!
Földi az elmúlt 15 évben biztonságpolitikai szakértőnek nevezte ki magát, és nyilatkozta tele hülyeségekkel a sajtót. Most például azzal, hogy
amerikai érdek is lehet Európa meggyengítése a menekülthullámmal.
Mert mi volna logikusabb lépés az Egyesült Államoktól most, amikor már-már hidegháborús mélypontra jutott viszonya Oroszországgal, hogy meggyengítse európai szövetségeseit. “Korántsem összeesküvés-elmélet” – vezette fel Földi az ezzel kapcsolatos gondolatait a lapban. És valóban. Ez nem összeesküvés-elmélet.
Szimplán ostobaság...

http://444.hu/2015/06/10/immar-hivatalos-foldi-laszlonal-nincs-ostobabb-ember-ebben-az-orszagban/

Névtelen írta...

A 80 milliárd forintnyi közpénzből működtetett közszolgálati televízió tegnapi híradójában beszámoltak a menekültek helyzetéről, ami természetesen problematikusnak tűnik, szó esett sportról is, a román-magyar meccs eredményéről, ám egy szó sem esett arról, hogy nem a menekültek, hanem a fociultrák feldúlták a fővárost...

http://www.hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=a-kozteve-nem-tud-a-fociultrak-amokfutasarol

Névtelen írta...

Közel 10 ezer menedékkérő Németországban
Bajorországba 6780 Magyarországról indult menedékkérő érkezett szombaton vonattal – közölték vasárnap a helyi hatóságok. A bajor hatóságok szerint vasárnap reggel további 1200 ember érkezett, és várható egy újabb vonat 450 emberrel. Egy másik kimutatás, a szövetségi rendőrség összesítése szerint szombaton 26 vonattal összesen 6900 menedéket kereső ember érkezett Németországba.
A szövetségi belügyminisztérium a szokásos eljárással, a tartományok közötti tehermegosztás rendszere alapján osztja el a menedékkérőket a 16 tartomány között. Az „elosztóközpont" szerepét a müncheni főpályaudvar tölti be, ahol sok önkéntes segíti a hatóságok munkáját, és helyszíni beszámolók szerint rendre tapssal fogadják az újabb csoportokat...

http://www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20150906-uj-menekultszallo-nyilt-roszken-nagy-a-keszultseg.html?item=201509061633210

Névtelen írta...

Újabb menekülthullám tart az ország felé Szerbia felől. Magyarkanizsán, a szerb-magyar határnál délutánra várják a menekültrohamot. Röszkén nagy a rendőri készültség, és új menekültszálló nyílt, ahol kulturáltabb körülmények között várhatnak a menekültek a regisztrációra. Hegyeshalomnál az osztrák oldalon eközben ezrek várakoznak, hogy a regisztráció után feljussanak az egyenesen Németországba tartó buszokra.A menekülteket helybeli önkéntesek fogadják. Ruhát, cipőt, kávét, teát, gyümölcsöt és kenyeret osztogatnak. Az önkéntesek között több szír származású fiatalember van, akik az elmúlt egy-két évben telepedtek le Ausztriában - jelenti az Origo tudósítója.

http://www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20150906-uj-menekultszallo-nyilt-roszken-nagy-a-keszultseg.html?item=201509061633210



Kövesse a menekültek útját az Origón!

morzsi írta...

Erdő Péter most azt nyilatkozta, hogy a magyar katolikus egyház emberei "inkognitóban" voltak a Keletinél... (nyilván ezért nem lehetett látni őket)
A hét vicce!

kiskato írta...

Földi nyugodtan leválthatja Szaniszlót.
Rémes, miket dumált össze az atv-ben...és ugy látszik, nem csak ott!
Meg kéne kérdezni, pont addig figyelték, amig eltüntek vagy még utána is egy kicsit???

nektársör írta...

Bloggazda írja: "Ahogy elnézegetem a lakosság jelentős része a teljes elhülyülés állapotában leledzik..."
Ebből a mondatból hiányzik az elhülyülés állapotának oka/előzményrendszerei és a lappangási idő pontos megjelölése.
Esetleg magának az elhülyülésnek a célja/szövődményei, ha lennének ilyenek is...
Reméljük a gondos Bloggazda mihamarabb pótolja ezen hiányosságait, mert így komplex a diagnózis.
Előre is köszönjük!

hello írta...

Ha szeptember végén mégis sikerül átverni a parlamenten az ötletüket, a nem tudni, hová lett menekülteket majd bármelyik magyar állampolgár lakásának ajtaját berúgva kereshetik őket!?

Harangozó Tamás emlékeztette az Egyenes beszéd nézőit, hogy volt már olyan korszak a magyar történelemben, amikor a szervek civilek lakásaiban kutattak menekülni, az életüket menteni akarók után.

Harangozó Tamás az ATV-ben

hello írta...

Egy kis módszertani segítség:

Mostanában felszaporodtak a hsz-okban a különböző linkek.

Hadd adjam át, amit én már megtanultam, miként kell ezeket azonnal olvasható formában ide betenni:

a cikk címe

Azaz mutatom, az előbb hogyan csináltam, hogy világosabb legyen:

Harangozó Tamás az ATV-ben

hello írta...

Na jó, ez mint példa így nem látszik.

Akkor mutatom másképp.
Szóval
- idehozzátok a linket
- közvetlenül hozzá kapcsolva eléje odateszitek ezt: cím
- és utána a "cím" szó helyére beírjátok az általatok adott címet, amely látszani fog a hsz-ban

hello írta...

1000 BOCSÁNAT, valami nagyon nem jó!

Tehát:

- idehozzátok a linket
- közvetlenül hozzá kapcsolva eléje beteszitek: jelet, majd az általatok adandó címet, aztán folyamatosan utána ezt:
Sehol nem maradhat betűköz közöttük.

Remélem, most így már működni fog, és érthető is.

hello írta...

Ez hihetetlen!

Juszt se adom fel!

Innentől minden műveletet külön hsz-ba teszek, akkor nem tudja összekapcsolni linkké!

Tehát odáig eljutottunk, hogy idehozzátok az idézni kívánt linket.
Majd elége közvetlenül ezt teszitek be: <a href=

hello írta...

Nna, folytatom:

Utána közvetlenül a linkhez kapcsolva először egy > jelet, majd beírjátok az általatok adott címet, amin meg fog jelenni a rákattintással azonnal megnyitható link, és utána közvetlenül ezt < majd ezt /a>

Fontos, hogy betűköz sehol ne legyen a link és a jelek között.

Muszáj volt ennyire szétszabdalnom, mert nem engedte be másként a rendszer! :-((

Pálné Pusztai Örzse írta...

Hello 20:17
Ne add fel!!!
A türelem még rózsát is teremthet! Persze illatosat...csak azt sajnos még nem tudjuk linkelni, pedig az aromák nagyon fontosak :-)))

hello írta...

Látod, Örzse, nem adtam fel.
Most már azt szeretném látni, hogy valaki sikerrel alkalmazza is.

Névtelen írta...

Szia, Pupu!
"Valahogy ki kellene billenteni ebből az állapotából, de hogyan?" Sehogyan. :-( Elég komplex folyamat, én tavaly tavasztól vizsgáltam a jelenséget, nemrég fejeztem be, és én is úgy álltam neki a vizsgálatnak, h HOGYAN, de az lett az eredménye, h sehogyan. Egy tanulmánykötetben publikálom hamarosan, addig meg lesz egy rövidített verzió az ÉS-ben. A'sszem, a 17-ei számban. A Hírhatárra nem teszem ki, onnan eljöttem, de a többi szokásos helyre majd felteszem az ÉS-verziót. Seszter

peti írta...

Négy napom a Keletiben

peti írta...

Mindenesetre most lankadni látszik az idiotizmus, elkezdte a játék összes szereplője pragmatikusan kezelni a kérdést, habár azt gondolom, hogy a Sejt nem fogja ezt lenyelni, majd még kitalál valamit, hogy a helyzet drámaiságát manifesztálja. Majd fog neki a TEK terroristát, vagy tömeggyilkost – mire kiderül, hogy tévedtek, addigra eltelik egy-két év, addigis lehet hergelni az ilyesmire nagyon fogékony magyarembert. Nagyon érdekes időszaknak nézünk elébe, ez pedig nem sok jót ígér. Nem a migránsok miatt, saját magunk miatt...

PuPu! De jó volna, ha nem a Próféta beszélne belőled!
Talán csak az érdekes jelződdel vitatkoznék...Ez a helyzet ugyanis elsősorban mem érdekes, hanem a Sejtnek és droidjainak köszönhetően mind erőteljesebben szaglik!

peti írta...

Igazad van: Ki kellene billenteni világunkat ebből az állapotából! De hogyan?

Sajnos magam sem tudom a választ.
Ennél még nagyobb baj, hogy a baloldal fel sem teszi magának igazából ezt a kérdést, így aztán hogyan is találna választ rá...
A legeslegnagyobb baj pedig az, hogy ezen az oldalon az urak és hölgyek, tisztelet egy-két kivételnek, változatlanul lazsálnak, nem dolgoznak, nem építik, nem szervezik hangyamód a demokrácia erőit, ennek következtében sajnos még sokkal alkalmatlanabbak, mint a mi Fényességesünk, aki betegesen beárnyékolja a jelenünket, s szorgosan tönkre teszi a jövönket, s gyerekeink, unokáink jövőjét.

Wolk írta...

„Elfoglaljuk Rómát”: zseniálisan egyszerű terv az Iszlám Államtól. Csupán a magyar emberek hülyítése végett.


Azért a kérdés mégsem olyan egyszerű mint azt PuPu vagy Geza gondoljahttp://www.atv.hu/kulfold/20150702-elfoglaljuk-romat-egy-zsenialisan-egyszeru-terv-az-iszlam-allamtol/hirkereso


http://www.atv.hu/kulfold/20150702-elfoglaljuk-romat-egy-zsenialisan-egyszeru-terv-az-iszlam-allamtol/hirkereso

Wolk írta...

Hello, hát nekem mint a fentiekből látszik nem jött össze a tanácsaid szerinti beillesztés. Hol a hiba?

hello írta...

Kedves Wolk, miután nem tudom, hogy csináltad, ezért nem tudom, hol a hiba.
Látod, Petinek már sikerült.
Ha pontosan követed, amit megbontva leírtam, jónak kell lennie.
Muszáj volt ennyire elkülönítenem minden mozzanatát, mert vagy azonnal linket csinált belőle, vagy nem engedte be ide a rendszer.

Egyébként mindenkitől bocs az off-ért, segíteni akartam, és azt reméltem, 1 hsz-sal meg tudom oldani, oszt' ennyi lett belőle! :-((

Wolk írta...

Kedves hello,

1./ Tehát odáig eljutottunk, hogy idehozzátok az idézni kívánt linket.
Majd elége közvetlenül ezt teszitek be: <a href=

kérdés: az "<a hrf=" esetén az a és h között kell az üres karakter?


2./ majd bezárjuk ezzel. > és beírjuk az általunk adott címet.

3./ és utána közvetlenül ezt < majd ezt /a>

Fontos, hogy betűköz sehol ne legyen a link és a jelek között.

Tehát, </a> ? vagy kell a majd ezt is?

PuPu írta...

http://hvg.hu/itthon/20150906_Feltartoztattak_a_magyarszerb_hataron_eg?s=hk

PuPu írta...

http://hvg.hu/itthon/20150906_Feltartoztattak_a_magyarszerb_hataron_eg?s=hkAzért csak szórakozunk...

marja írta...

Feltartóztattak a magyar-szerb határon egy menekültvonatot

Kibic37 írta...

Némi kaján vigyorral a pofámon (kell egy kis vidámság ennyi elszomorító történés után) olvasom, hogy mások is belesétáltak ugyanabba a csapdába mint én, amikor hónapokkal ezelőtt hello kérésének eleget téve próbáltam "egyszerűen" bemutatni, hogy kell. Égtem mint a rongy...Dicséretére legyen mondva, hogy mindezek ellenére megtanulta (azóta is nagy tisztelője vagyok, de nem csak ezért).

A kutya ott van eltemetve, hogy ha az ember a szövegablakba beírja a kacsacsőr karaktert ("<" vagy ">"), a blogmotor hajlamos azt egy HTML utasítás részeként kezelni és szerencsétlen esetben az egész üzenetet a feje tetejére állítani.

Tennék én is egy kísérletet hello példa értékű linkjével, de a kacsacsőr karakterek helyett szögletes zárójelekkel írnám le a szintaktikát:

[a href=a pontos link (http://...stb)]a szöveg, amit kékkel megjeleníteni akarunk[/a]

A fenti példánál maradva ez konkrétan így nézne ki (az élesben használt kacsacsőr karakterek helyett itt is szögletes zárójelek között a szöveg:

[a href=http://www.atv.hu/videok/video-20150904-harangozo-tamas-eb]Harangozó Tamás az ATV-ben[/a]

Sok sikert mindenkinek, és bocsánat, hogy belepofáztam :))))

Wolk írta...

[a href=http://www.atv.hu/kulfold/20150702-elfoglaljuk-romat-egy-zsenialisan-egyszeru-terv-az-iszlam-allamtol/hirkereso]Azért a helyzet mégsem olyan egyszerű mint ahogyan azt PuPu vagy Geza gondolja[/a]

Wolk írta...

No most mit vétettem?

Wolk írta...

Talán a hagyományos forma maradjon?

http://gepnarancs.hu/2015/09/mindenki-nyugodjon-le-a-picsaba/

Wolk írta...

Azért a helyzet mégsem olyan egyszerű mint ahogyan azt PuPu vagy Geza gondolja

Wolk írta...

A kitartó munka eredményt szült.

Wolk írta...

Edgar Swan szerint mindenki nyugodjon le a picsába

hello írta...

Drága Kibic, köszi, hogy segítettél, ezzel az alkalmilag módosított magyarázat-képlettel túljártál a rendszer "eszén"! Látod, már Wolknak is sikerült!

Köszi!


Bevallom, a Tőled tanult képlet ott van állandóra elmentve a gépemen, onnan puskázom minden alkalommal a használatát, hogy el ne rontsak valamit!

PuPu írta...

Wolknak: egyszerű terv egyszerű emberek etetésére...
:O)))