2015. szeptember 8., kedd

NEMZETKÖZI TÖKETLENKEDÉS - VAGY MÉGSEM?

Pattog a Mi Fényességesünk, mint kecskeszar a deszkán, hogy rusztikus legyek.
Új kerítésépítő mestert nevezett ki, aki majd lekaratélyozza a menekülteket, emellett öklének egy ütésével két kerítésoszlopot ver be tövig a földbe, melyeket aztán tanítványai húznak vissza szabványos magasságig.
Vessetek ki szívetekből, de én ezt a komát kedvelem, ő talán még mosolyogni is tud, dacára annak, hogy Harrachal sokat tartózkodik egy légtérben egészen európai figura, mégha Orbán szekerét tolja is, de ez az ember dolgozik, tanít, sportol, talán ő lenne alkalmas egy belső átrendeződés elősegítésére a jobboldalon - ki tudja?
Nade ne álmélkodjunk a szükségesnél többet azon, hogy a Fidesz-szatellitben is találtunk egy emberszabásút, ragadjuk meg a problémát a tövénél, mint a rátóti legények a libát.

A menekültek csak menekülnek, fene a békétlen fajtájukat, pedig a Nemzeti Génbank Aranyalapja már megmondta nekik, hogy innen oszt coki, eburafakó meg minden, ide ugyan be nem teszitek azt a migránsos-szifiliszes lábatokat, cserébe mi sem kényszerítjük rá a fejlett demokráciákra a cigányainkat!
Ezt utóbbi azért nagy kár, mert legalább őt, meg a pereputtyát én is szívesen exportálnám, mehetnének a saját lábukon akár Barguzínba is, nagy jót tennének vele az országnak.

A többiek maradjanak, egyrészt, mert ők a mieink, másrészt meg mert ők tartják ébren a libatartók éberségét. Ezzel Vuk és Karak is egyetért, hiszen majdnem olyan alkalmasak bűnbaknak, mint Gyurcsány.
De félre ezzel a lényegkerülő maszatolással is, a probléma a migránsok áradata.

Az utánpótlás leginkább a Közel-Keletről érkezik, Líbiából, Irakból, de leginkább Szíriából.
Miután at Egyesült Államok és az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy nincs elég bajuk otthon, hát csináltak maguknak a Közel-Keleten.
Itt az angolok szinte otthon vannak, hiszen övék volt a vonalzó, meg a szurony, melyek segítségével az orszghatárokat húzták errefelé, figyelmen kívül hagyva népeket, nemzeteket, földrajzi helyzetet, vallási és törzsi határokat.
Enmnek következtében az itt élő népek úgy jártak, mint az ismert játékban az óvodások - mentek szépem körbe-körbe, majd tapsra lecsüccsentek arra a székre, melyet az óvóbácsik elhelyeztek számukra.
Csakhát egy-két székkel kevesebb volt a szükségesnél, így aztán a kurdok, meg a néhai Palesztínában élő arabok egy része - a mai palesztínok - nem tudtak leülni.
Ezt a mai napig sérelmezik, és megpróbálnak maguknak helyet szorítani a világban, nem túl sok sikerrel.

A térség viszont egy olajtengeren úszik, ami felettébb vonzó elsősorban az Egyesült Államoknak, a fene tudja miért, merthogy az ukrán válság kapcsán két féltéglávak verte a mellét Uncle Sam, hogy a palagáz mindent megold  - de azért - biztos, ami biztos - már Irak megtámadása előtt egy évvel elosztották a térség szénhidrogén-vagyonát a nemzetközi konszernek között.
Úgy képzelkd ezt, mintha a te spejzodban lelhető lisztet és cukrot elosztanák maguk között azok, akik elhatározták, hogy jövőre betörnek hozzád.
A szép elképzeléseknek viszont útjában voltak a térség államai, melyek a helyi hagyományoknak megfelelően 

diktátorok uralma alatt élték napjaikat, akik a maguk sajátos eszközeivel sikeresen fékezték meg a törzsi és vallási villongásokat, aki ugrált, lehetett kurd, asszír, alavita, szunnitra vagy siíta, jobb esetben egy börtön lakója lett, ha szerencséje volt.
Arrafelé egyszerű emberek élnek, akik a problémáikat is egyszerűen oldják meg.
A hagyományok ereje hatalmas, ezt magunk is tapasztalhatjuk napról-napra, az angolszász típusú parlamentáris demokrácia nálunk se akar kivirágozni, egy Istennek sem...
Mi is inkább szeretjük a Szent István típusú, kötésig vérben gázoló vezetőket, mint "a hozzáértő dolgozó nép okos gyülekezetében hányni-vetni meg száz bajunk" - inkább mondja neg a Viktor, hogy mi a deal...


Szíria a térség államai között a nyugalom szigete volt, míg csak ki nem derült a térség diktátorairól, hogy diktátorok.
Napersze nem mind, mert Szaud-Arábiában teljesen demokratikusan alkalmazzák az iszlám törvénykezést, a Lopós Sejtnek ott seperc alatt lecsapnák a farkincáját, de ilyen demokratikus király a jordán király, meg Marokkó uralkodója is.
De Szíria elnöke nem ilyen, mert ő nem öleli keblére az ellene lázadókat, akik az Arab Tavasznak nevezett puccs-sorozatig nem is léteztek.
Nem volt siíta-szunnita probléma, az elnök maga alavita, a nők tanulhattak, nem kellett nindzsáknak öltözniűk, nem kellett férfi-rokonuknak kísérgetniük őket, ha vásárolni mentek, autót is vezethettek, az életmód szinte európai volt.
Aztán hipp-hopp - megjelent az Iszlám Állam, valahonnan kerültek korszerű fegyverek, lett lőszer, gépkocsi, meg minden, mi a harchoz kell.
Kétezerháromszáz Humvee katonai terepjárót hagyott a sivatagban - állítólag - az iraki hadsereg, elképesztő mennyiség, komoly ütőerő.
A rajtuk elhelyezett géppuskák önmagukban képesek lettek volna az ellenség megtörésére, de nem - ezeket ajándékba adták az ISIS-nek.

De van ezen kívül is pénz, bőségesen.
A mondás az lett, hogy az elfoglalt területek olajeladásaiból terem arrafelé a pénz.
Nagy kár, hogy a világot uralni kívánó amerikai stratégáknak nem jutott eszükbe lebombázni a szélsőséges muszlimok kezén levő olajkutakat, mikor Irak megtámadta Kuvaitot, nem voltak ilyen kíméletesek.

A szír államot meg elkezdték támadni homályos elvi alapokról lövöldöző felkelők, akik éppen olyanok, mint Líbiában, Allah se tudja, ki fia borja némelyik, mi a fenét akar az után, hogy reményeik szerint Aszad elnököt szeretőjükké tették, majd humánus módon agyonlőtték, mely háborús bűntettet aztán majd az USA kivizsgálja, természetesen.
Ez már régen meg is történt volna, ha az oroszok nem teszik be mocskos medvetalpukat a szép tervek terepére.
Oroszországnak ugyanis van egy haditengerészeti támaszpontja Szíriában, melyet meg szeretne tartani.
Itt töltik fel a hadihajókat, tengeralattjárókat utánpótlással, és ez fontos az oroszok számára, akik ennek fejében fegyverekkel látják el a szír kormányt, ami a Nyugat szerint roppant helytelen, hiszen az nem a nemzetközi olajtársaságokat és a Pentagon stratégáit hanem a szír érdekeket képviselik.
Ma az a helyzet, hogy az Egyesült Államok, Anglia, Franciaország és Törökország mindenféle felhatalmazás nélkül bombázzák Szíriát, az ENSZ arra bíztatja Kínát és Oroszországot, hogy - mint Ban Kimun ENSZ-főtitkár megfogalmazta - túl kellene lépnie az egyéni érdekeken....
Mai hír, hogy Putyin harckészültségbe helyezte az orosz hadsereget, a szakértők ezt Szíria helyzetével hozzák összefüggésbe.

Namármost, ha ott eszkalálódik a háború, akkor a Mici építhet égigérő kerítést, csinálhat, amit akar, folytatódik a menekülés és ha lövet a menekültekre, akkor azok vissza fognak lőni, ugyanis ők a birkákat megeszik, nem hülyítik...
Az ENSZ szerint idáig a huszonkétmilliós lakosság fele hagyta el otthonát, közülük háronmszázötvenezren kértek menedékjogot Európában.
Elemi éredekünk lenne, hogy a szíriai helyzet rendeződjön, ehhez persze be kellene szüntetni a felkelőknek nevezett vegyes népség támogatását és le kellene törölni a világ ábrázatáról az Iszlám Államnak nevezett bibircsókot.

A legszörnyűbb ebben az egészben, hogy Amerika az egyszerű emberekkel fizettetik meg hatalmi játszmái árát, még szörnyűbb, hogy ezt az emberek többsége nem ismeri fel, csak szörnyűlködik, mikor elnyiszabálják egy elfogott katona torkát, vagy elevenen megsütik az elfogott pilótát.
Ahhoz, hogy ennek vége legyen, oda kellene menni, szárazföldi erőknek is.
Aki elvágja az emberek torkát, természetesen bűnös, de az sem kevésbé, aki a kezébe adta a kést.
Amerika Afganisztánban felfegyverezte és kiképezte a tálibokat, akik aztán belerúgtak egyet-kettőt és elérték, hogy Amerika népe félelemben éljen.
A Közel-Keletet lángbaborították, százszorosára növelve Izrael veszélyeztetettségét.
Most éppen bombázgatnak, jóllehet tárgyalgatniuk kellene az oroszokkal, a kínaiakkal és nemutolsósorban a törvényes szír állammal.


Friss hír, hogy az ENSZ állítólag segítséget ad nekünk a káosz felszámolásához, ez egyébként minősíti Magyarország vezetését.
Hogy ebből levonja a kormányoldal a szükséges következtetéseket?


Nincsenek illúzióim...

:O)))

17 megjegyzés:

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Itt most annak az esetnek vagyunk szemtanúi, amit úgy hívnak, hogy más fa..val verni a csalánt. Amerika ezt teszi.

Szélső baltól -jobbig, és az ún. mérsékelt középig, számos honlapot, blogot, naponta átolvasok, de nem vagyok előrébb vele./Bartust is olvasom,és elismerem, hogy jól látja a dolgokat, de amióta kiderült, hogy hitgyülis volt, számomra valahogy nem az igazi..Annyira átlátszó a hitgyüli, kb. 2 perc alatt le lehet szűrni, hogy szekta, még annak is aki először hallja őket, nem is értem, hogy Bartust hogy hálózhatták be..Vagy zsarolták valamivel??/

Óriási a káosz, mindenki töketlenkedik, vagy lehet, hogy előre megtervezett az egész??
Mindenesetre ha gondolkodik az ember-ebből a halmazból önhatalmúlag kizárnám az átlagos fidesz-szavazót-akkor, szerintem ez korántsem véletlen, ami most történik.
Ebből baj lesz.. Kíváncsian várom a szept.15. utáni eseményeket....

Névtelen írta...

Hehe, az ÉS szerzőjének kicsit más a véleménye. Sajnos, a cikk interneten csak pízér érhető el, de Pupunak elmondom, hogy Széky az oroszokat látja az Európát fenyegető menekülthullám hátterében.:)

http://www.es.hu/szeky_janos;iszlam_allam_8211;_mi_van_mogotte;2015-09-02.html

PuPu írta...

Természetesen, hiszen az oroszok - tekintettel a határaikon található iszlám államokra és a határaikon belül található iszlám közösségekre -- erősen érdekeltek az Iszlám Állam létében, az iszlám térhódításában, emellett a kőolajra is nagy szükségük van, miután - mint tudott - uzsadékfával fűtenek és faggyúgyertyával világítanak.
Mint ahogy az átkos negyven évben mindenért az usákok voltak a felelősek, most mindenért az oroszok vagy a pirézek.
Líbiában sem angol és amerikai, hanem orosz különleges alakulatok támogatták a Kadhafi elnök megbuktatására törekvőket, akiket elláttak fegyverekkel és tanácxsadókkal is.
Egyes publicisták alkalmazkodnak a nép egyszerű gondolatmenetéhez, ilyenek ezek a muszkák!
:O)))

nemóvatos írta...

Azt azért el lehet képzelni, hogy az USA-nak is és az oroszoknak is tetszene egy "szerényebb" viselkedésű EU.
Legalábbis a SAJÁTALAPÚ gazdasági és katonai potenciáljával arányosabb.
A ráébresztésnek számtalan módja lehetséges.

Frank írta...

"...ehhez persze be kellene szüntetni a felkelőknek nevezett vegyes népség támogatását és le kellene törölni a világ ábrázatáról az Iszlám Államnak nevezett bibircsókot."
Ez lenne a logikus megoldás, tehát nem ez fog történni. Sokkal kevesebb anyagi és egyéb áldozattal járna, ha ezt az undorító és aljas ISIS-t megsemmisítené egy szövetségi katonai erő, tagjait törvényen kívülre helyezné,azaz likvidálná őket, nehogy évek múltán ismét felbukkanjanak.
Nem lenne szükség az ott lakóknak elmenekülni onnan, s a déli határnál felhúzott kerítés is mehetne nyilván egy fideszes fémértékesítő telepére

Vöröskarom írta...

Az utolsó bekezdéshez: attól tartok, a kormányoldal az ENSZ segítségből a neki járó 20%-ot fogja levonni...

Névtelen írta...

Itt van még néhány elképzelt variáció. Szerintem mind igaz :-)

http://vilag.transindex.ro/?cikk=25449

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

Az világháború (1-es számú) után, az Oszmán birodalom feldarabolásra került, és a terv az volt, hogy majd okos európaiak felnevelnek egy parlamenti demokráciát ott. Speciel Szíria és a part menti Libanon nevű országokat a franciák, attól délre az angolok "protektálták". Törökország pedig volt annyira tökös, hogy nem az lett a sorsa, mint a KundK-nak. Aztán nem sikerült ezekben a nagy átnevelő táborokban nyugati szavazó polgárokat nevelni, mert a törzsi hagyományok erősebbek, és kedvük sem volt egy idő után az ideiglenesen ott állomásozó nyugati csapatoknak ezzel bíbelődni. Beültették a helyi hatalmasságokat egy trónra, és ezzel letudták a dolgot. Persze, a világháború után (2-es számú) a szovjetek is elkezdtek kavarni arrafelé, gátat építeni és felszerelni orosz fegyverekkel őket. Aztán összeveszett mindenki-mindenkivel. A korrupció arrafelé nem deviancia, hanem a működés alapja. Az olajból származó jövedelmek a "főnök" vagyonának számítanak, mindegy, királynak hívják, vagy egy katonatiszt. Ebből működtettek egy államot, aminél volt jól fölszerelt katonaság, ami leverte a kis helyi hőzöngéseket, az emberek tanulták a koránt (12 éves korig általában csak ezt, de az öböl mentén sokan az angolt is), kaptak lakást, külföldi egyetemekre is mehettek. Volt egy jó-rossz rendszer, amiben kevesen nagyon jól éltek, mások kevésbé, sokan pocsékul. Amíg nem láttak mást, addig ez elmegy. Ha Észak-Korea a legjobb világ, és csak ezt hallanák, akkor nem kellene időnként légvédelmi ágyúkkal kivégezni embereket. Ha az interneten azt lehet látni, hogy másként is lehet élni, meg úgy egyébként is, akkor kezd felborulni mindez. A konzervatívok pedig mondjuk a hagyományhoz akarnak visszatérni, 1000 éves törvénykezést, a középkort látják megoldásnak. Ha karddal vívnák ezt, nem lenne gond, de nem csak az internet, de a mostani fegyverek is eljutottak oda. Az amerikaiak szétvertek egy rendszert, de nem tudtak egy újat építeni hirtelenjében, ott maradt a káosz. Amikor Egyiptom kihajította az oroszokat, ott is lett minden. A Kopt keresztények adják a krémjét a társadalomnak, de 10 millió a számuk a 70 millió muzulmánnal szemben. A muszlim világban pedig mindenki arról álmodik, hogy majd ő lesz a vezető. Most éppen Irán, és Szíriában Assadot támogatja. A szaudiak számára pedig (akik vahhabiták) elfogadhatatlan egy síita ott és Assad. A szunniták pedig inkább barátkoznak egy kereszténnyel mint egy síitával. Na, ezt nem nagyon fogják kívülről eldönteni, és ez a belső robbanás szétveti az egészet. Eddig csak a repeszeket látjuk itt, de Izrael sem tudja megoldani a palesztin menekült kérdést pár kilométerre a határaitól. Libanon egy átláthatatlan keverék lett, ami bármikor robbanhat, ahogy Szíriában sem lehet határokat rajzolni, ki harcol, ki ellen, és mit akarna tenni, ha ő lesz a nyertes.

Aki nem a fegyverekben látja a megoldást, az menekül, de a menekült táborokból is, mert amikor már 4-dik éve kempingezik, és az alamizsnaként osztott ételt eszi, elgondolkodik az életről, hogy nem ezt szeretné talán élete végéig. A kurdok az egyetlen szervezett erő a környéken, a törökök viszont őket bombázzák, mert ha megerősödnek, akkor önálló államot akarnának majd, és többen vannak, mint a mi dicső népünk, és kicsit többet is harcoltak már ezért.

Ezért csak óvatosan a leegyszerűsítő diagnosztikai képekkel.

Kibic37 írta...

PuPu, egészen biztos vagy abban, hogy az ex-KGB főnök néhány megbízható harcostársa nem sertepertél ott a válságövezetekben? Mert mi sem állna távolabb harmatos lelküktől, mint besegíteni kicsit Európa destabilizálásának folyamatába.
Csak azért kérdem, mert erre az opcióra nem tértél ki Névtelennek adott vélaszodban.

PuPu írta...

Dehogynem sertepertél ott Putyin Szíriában - de ezt le is írtam - az oroszok jószerével egyetlen (talán Vietnamban van még egy?) haditengerészeti támaszpontja a világon Szíriában van.
Egy ilyen bázisra szükségük van, hogy jelen lehessenek a világtengereken.
Elsőrendű ortosz érdek, szerintem egyenrangú a Krimmel.
Amerika ezt nem hajlandó akceptálni, jóllehet jobban járna mindenki.
Viszont telecseszi Oroszország környékét támaszpontokkal és katonailag be akarja őket szorítani.
Háború nélkül ez nem fog menni, háborúval még annyuira sem.
Európa itt nem tényező, hogy el lesz foglalva a saját problémájával az ugyan nem kellemetlen Putyinnak, de nem is sorsdöntő.
Európa a békés kérődző a világ szavannáin, még csak nem is bivaly, legfeljebb csomó az amerikai bivaly farkán...

http://mhtt.eu/hadtudomany/2013/2013_elektronikus/2013_e_Vizi_Sandor.pdf

http://kepfeltoltes.hu/150215/10388181_923379134363108_3420807441126572441_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

:O)))

PuPu írta...

Székyt ajánló Névtelennek!

Elolvastam a cikket, semmiben nem mond ellent annak, amit én is írtam, az oroszok szerepéről sem.
Tessék végre elfogadni: Oroszországnak is megvannak a maga érdekei.
Kínának is.
Indiának is.
Ezek nem szerelmi kérdések, hanem kőkemény geopolitikai, katonai és gazdasági kérdések, a sorrend szinte mellékes is.

:O)))

Névtelen írta...

Ez a Fletó mekkora májer volt! Vízágyúkat vásárolt eus pénzből, amit határrendészetre adtak. Hát nem eljött az idő! :) Persze, ha vissza kellett fizetni a lét, akkor mán nem olyan sikeres a történet. :(

http://mandiner.hu/cikk/20120714_vissza_kell_fizetni_az_eu_nak_a_vizagyuk_arat?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201509

Névtelen írta...

Pupunak, Székyt ajánló névtelentől:

Azért ajánlottam a cikket, mert azt a reakciót vártam Tőled, amit le is írtál.:)
Tényleg divat lett a ruszkikat szidni, sajátos módon ebben a ballibák járnak elől. Hogy a hsz-ben legyen Gyurcsány is (Szentháromság, tudod) meg kell mondanom, hogy ő is beállt a sorba.
Nem akarok programot csinálni senkinek, de ha valaki nagyon unatkozna, nézzen meg egy tárgyilagos elemző műsort a témában. A Pupu által vázolt, orosz érdekekről szóló rész csak véletlen egybeesés. :)

http://www.atv.hu/videok/video-20150908-friderikusz-2015-09-08

kiskato írta...

PuPu, a fenti elemzést hallottam a német TV-ben, szakemberektől
és Friderikusznál, tegnap, két magyar szakértőtől. Olvastam is már ezeket az összefüggéseket.
Csak egyet nem értek (ami önmagában sem nem csoda , sem nem baj) miért nem hallottam még soha, hogy Putyinnak érdeke lenne az IÁ létezése, méghozzá az általad felsorolt okokból?
Magam nem jövök rá! lol

tom és jerry show írta...

Drága Kibic Harminchét 10:49
Az ügynök témát ne említsd meg, mert komoly bajod lehet belőle:
- vagy az kezd majd keringeni rólad, hogy Te magad vagy az, ezért mered említeni
- vagy üldözési mániát állapítanak meg rólad
Ebből viszont nincs kilábalás, mert a kriminalizálás ellentétjét nem igen üzemelteti senki! Ráadásul ki tudja bebizonyolítani rólad az igazat és aztán elhíreszteni?
Még ezt sem találták ki...

Így két lehetőséged van.
1. Gondolatban, mármint a fejedben könyvet írsz a különféle kortárs ügynöktípusokról - ebben hathatósan segíthet Szondi Lipót tesztje még a XIX. századból
2. Érdeklődve kivárod, hogy mikor ír a Bloggazda egy teljes sorozatot az ügynök helyzetről és akkor Te is felhozhatod ez a tabut, addig ne izgágáskodj, nem ajánlom

Mindenesetre várjunk türelmesen, hiszen tudjuk: a türelem rózsát terem!
Reméljük illatosat!!!
Addig is hallgassunk egy idevágó zenét - négy percben:
https://www.youtube.com/watch?v=3DoxOb0EmB8
:-)))

civilhuszár írta...

Üdv mindenkinek !

PuPu Afrika felosztásával való fejtegetése a sajátos körítéssel frappánsul van ecsetelve. Volt tanárom aki hasonlóan adott elő, és ragadt az agyakba a lényeg.
Nekem is ez a téma jutott sokszor eszembe, amikor Franciaországban, vagy egyéb volt gyarmatosító országban háborús övezetté tettek egy-egy tüntetés helyszínét valamilyen követelés alkalmával a gyarmatokon állampolgárságot kapott bevándorlók, vagy utódaik.
Tehát egy kontinens életformáját borították fel az élettér növelők, akik nem is gondolhatták, hogy egyszer majd arról a kontinensről árasztódik el emberekkel Európa egyenlőre nem terület kisajátítási céllal, amit náluk a fehér ember korbáccsal és puskatussal hajtott végre. Ez olyan kölcsön kinyír visszajár eszmefuttatás.:-))

vöröskatona írta...

Ahoy!
Talán még Venezuela környékén is üzemeltetnek bázist, úgy rémlik.
De azért a főmixer mégiscsak az usákok, gondoljunk például bin Ladenék kiképzésére.