2015. október 26., hétfő

ARCCAL VAGY HARCCAL EURÓPA FELÉ

A mi csodarabbinknak már majdnem elfogytak a libái.
Különben is, azt észlelte magán, hogy napról-napra növekszik, és amikor már felérte sámli és ágaskodás nélkül az asztalt, koncepciót váltott.
El ezekkel a provinciális, kispályás ügyekkel, ha már Magyarország képtelen hozzánk nőni, mint Rogánhoz lakása, hát tegyük le ezt a nyűgöt és forduljunk Európa felé - megfelelő embert a megfelelő helyre.
Hogy a hely foglalt?
Annál rosszabb neki, de mindenkinek be kell látnia, hogy a követelésnek igazsága vagyon -  márpedig az ember a magyarban a férfit jelenti, és aki csak nő, az nem ember - némber -, egy asszonyi állat.

Ez abból is kiderül, hogy ez az Angela még akkor is ragaszkodik politikai elveihez, mikor már nyivánvaló, hogy kopik a népszerűség, hát ésszerűdolog az ilyesmi?
Nem mondom, ha legalább bemohamedánodott volna, az lenne valami, de így?
Csak az ökör következetes, ez akkor is nyilvávalóvá vált, amikor a Százatmég Intézet felmérte a lakosság szellemi állapotát, és megállapította, hogy ostoba és rosszindulatú, önző és irigy ember sokkal több van, mint nagyvonalú, empatikus, segítőkész és okos honfitárs, így aztán okos politikus őket szolgálja ki először.
Először is bezárja őket egy ketrecbe, aztán eléjük hajiálja az utolsó kétszáz év válogatott marhaságait, kiegészítve Sztálin és Göbbels bölcsességeivel.
Sameszai pedig buzgón segédkeznek a néphülyítésben, némi jutalom fejében.

Imígyen hatalmas energiák szabadulnak fel, a grazi csodadoktorok is alig tudják fékentartani az Erőt, mely vele van, mert elszabadulása a csernobili katasztrófával lenne egyenértékű.
Ha már a honi népesség felére lassan nincs gond, hát Európára is gondolni kell immáron.
Az csak a baj, ha az európaiak fele is éhen döglik, még nagyobb lesz a munkaerőhiány, ergo még több bevándorlót kell beengedni, egészen addig, mígcsak Orbán be nem keríti saját magát egy százötször hatvannyolc méteres, NATO pengés dróttal körbevett területre, melyen két kapu is lesz, de egyik sem zárható.
Ha biztosak lehetnénk benne, hogy nem mászhat ki, lehet, megérne egy-két mecsetet, minaretet, karavánszerájt, az meg, hogy imádkozás közben Mekka vagy Felcsút felé kell fordulnunk, szintre teljességgel mindegy.


Hát ide jutottunk, európai léptékű politikus lett a mi génhordozónkból, az öreg kontinens reménysége, akit mára már megtaláltak a földrész összes idiótái, nemzetállamra való tekintet nélkül, szép jövőt festve fel elénk.
Az a baj, hogy az ilyen idióták nincsenek sokan, de hangosak, míg akiknek eszük van, azok udvariasak és halkak, így aztán tőlük nem fél a kutya sem.
A nép meg vevő a sok süketelésre, és retteg.
Jönnek a csehszlo  muzulmánok, jönnek a muzulmánok, mecsetet építenek, jajmilesz velünk!

Azt persze magam is úgy gondolom, hogy a menedéket kérőknek, még inkább a bevándorlóknak meg kell határozni a jogait ls kötelességeit, beleértve Európához, az európai társadalomhoz való viszonyukat és vallásgyakorlásuk szabályait - tiszta helyzetet kell teremteni.
Például aki itt akar élni, változtasson öltözködési szokásain, magam sem szeretnék nindzsákat kerülgetni a boltban.
Ha belegondolok, az efféle szabályozás nem áll messze az iszlám társadalomtól.

Kemál Atatürk is betiltotta a fez névre hallgató fejfedő viselését, mégis túlélték a törökök.
Egy koszból be lehetne tiltani mindenkire vonatkozólag a bérgyilkos-jelmezek viseletét is, az arc eltakarását tömegrendezvényeken - már, ha valaki Európában akar élni. 

Igaz, ebben az esetben el kellene tűnni az állami intézmények, iskolák falairól a kereszteknek is, ami nem jelentene semmiféle hátrányt a vallásukat gyakorlóknak, éppencsak kifejezésre juttatná az állam szekuláris jellegét.

A menekültek számára minden feltétel nélkül, de szabályozott körülmények között védelmet kell nyújtani.

A menedék azt jelenti, hogy garantáljuk az életüket, biztosítjuk normális életfeltételeket, de megköveteljük, hogy vegyenek részt saját létfenntartásuk biztosításában, tartsák rendben lakókörnyezetüket, késztítsék el ételeiket, gyermekeik vegyenek részt az állami oktatásban, és csak ellenőrzött körülmények között hagyhassák el kijelölt lakhelyüket.
Ha van kereslet a munkájukra, akkor dolgozhassanak szabadon és legyen ez a feltétele annak, hogy végleg elhagyhassák a menekülttábort.

Arra egy társadalomnak sincs szüksége, hogy nincstelen emberek tömegeit szabadítsák az országokra, de módot kell adni a beilleszkedésre és a státuszváltásra, mondjuk öt évi munkaviszony után módot lehetne adni bevándorlási kérelem benyújtására.
Nem egyszerű dolog ez, de Európának meg kell birkóznia vele, a saját érdekében.

Mint ahogy előre kell lépni az Európai Egyesült Államok felé is, hiszen csak az egységes fellépés hozhat eredményt.
Külpolitikailag is, katonailag is, gazdaságilag is.
Nagy dolog a NATO, de lehet, jobb lenne, ha Európa létrehozná saját fegyveres erejét, az ötlet ellenzői pedig elbeszélgethetnének egy-egy szórakozóhely tulajdonosával, melyet "baráti" biztonsági szolgálatok védenek.
Létre kellene hozni a nemzetek feletti jogrendszert, ennek utána csak az maradna Orbán és a hasonló kvalitású politikusok hatáskörében, amihez elég fejlett a gondolkodásuk - például Orbán esetében a futballpálya méretének és a kolbász összetételének meghatározása, de például a kolbásztöltés higiéniai feltételeinek meghatározása már európai jogkör lenne.


De mégis, a legfontosabb az lenne, hogy miután felszámoltuk az iszlám fanatizmust, szépen sunnyogjon ki Európa a térségből, a menekültek menjenek haza, és tegye Európa ugyanezt Afganisztánban is, majd kezdjen el gazdasági tevékenységet foolytatni Afrikában, meg mindenfelé, ahol a szegénység az úr.
Ehhez persze erő kell, de nem olyan erő, amilyet Szeretett Nemzetvezetőnk elképzel, hanem olyan, ami mögött ötszázmillió ember ereje és évezredek tapasztalata áll.
Illúzió, hogy mi,. magyarok egyedül is megállhatunk 
a magunk lábán a mai világban - idáig sem álltunk meg soha.
A hazánk már így is Európa.

Ezt kellene megérteni, erre kellene törekedni, ehhez minden feltétel adott lenne, ha eszünk is lenne hozzá.
Egyelőre nincs.

Csak megjön azért, előbb-utóbb...

:O)))


26 megjegyzés:

Kibic37 írta...


PuPu, utolsó mondatod optimista végkicsengése igen megható. Kár, hogy - egyelőre - nem sok látszik megvalósulni belőle. A menekültkérdés uniós rendezésére javasolt vázlatot viszont sokkal hangosabban, és sokkal több példányban és sokkal töbször megismételve kellene propagálni. Tanuljunk már valamit mi is attól a köcsög Göbbelstől!
A magam részéről teljes mellszélességgel támogatnám az Európai Egyesült Államok gondolatát, de manapság éppen az ellenkező irányban látszanak mozdulni a dolgok. Félő, hogy szétesik az Unió, köszönhetően a kondás sikeres populizmusának (lásd lengyelországi választások pl.). A HVG-ben Kis János foglalkozik esszéjében behatóbban ezzel, meglehetősen élére állítva a kérdést: vagy - vagy! Érdemes elolvasni.

Alapvető fontossága lenne a nemzetek feletti jogrendszer felállításának, csakhogy kinek lenne ez az érdeke? Neked, nekem, meg az itt kommentelőknek (névtelen trollokat leszámítva) minden bizonnyal az, de szinte mindenki más - akinek szava is lehet ebben a kérdésben - ellenérdekelt. (Sőt, én még a példádban felhozott Orbán-féle kolbászból sem kérnék ...)
Idáig vigasztalhattuk magunkat azzal, hogy jó, jó, ebben az országban az egy főre eső agyhalottak száma meghaladja az európai átlagot, de a nemzetközi közvélemény hálistennek helyére teszi a felcsúti kondást. Hát most nem igazán ez látszik!

Marad a reményhal...

Geza írta...

Annak ellenere, hogy ez az iras annak, a magyarorszagon elenyeszo kisebbsegnek szamito alapvetoen liberalis gondolkodoknak az elveit hirdeti, amely neelkul az EU maar regen kachinsky/orbaan-fele diktatura lenne, fellelheto egy egyertelmu tartozkodas egy olyan jovokeptol, melyben Europa (de gondolom foleg magyarorszag) eddig megszokott etnikai terkepe 1% valtozast szenvedne. Egyertelmu, hogy a menekult-ellenes hangulat mindenkire hatassal van, akar akarja, akar nem. Az is igaz, hogy meeg a legvadabb liberalis ideologiaval felvertezett ember is tudataban van az iszlam elfajulasi szindromainak (a kereszteny elfajulasokat persze nem felejtve, es tovabbaa a fene tudja honnan eredo - de halistennek eddig meg csak nyugaton divatos - iskolai meszarlasokat). Ugyhogy igen, meeg nehanyszor bennem is felmerul, hogy mi lenne, ha a szombati CBA-s roham alatt nem csak az elegedett, de kisse elnyuult melegitoben vidaman portyazo magyar honpolgarokkal futnek ossze, hanem ezek koze esetleg egy-ket sziriai is belekeveredne az angol/arab tajszolasukrol konnyen felismerheto modon, az engem mennyire sokkolna. Valoszinu nehezen tudnam tultenni magamat az egeszen, es az egeszen jolindulo heetvegem teljesen el lenne cseszve. Haat hiaba, az 1% az 1%, akarhogy is nezzuk.

Névtelen írta...

Kedves PuPu! Hasonlóan gondolkodunk, írni kell mindennap, hátha európaiakká tudunk felnőni. Gratulálok.

Névtelen írta...

A globalizációt nem lehet megállítani, Európa további integrációja az egyetlen járható út. Sokak szerint ez a folyamat kissé előre szaladt, erőltetett, így a cél is veszélybe kerülhet, de az biztos, hogy mindig lesz részleges visszarendeződés míg ki nem alakul az 'európai ethosz.'

A bevándorlás újabb próbatétel elé állítja az integrációt, nem szabad, hogy a kisebbségek ezzel kapcsolatos félelmeit figyelmen kívül hagyjuk! Ez most aktualitás, persze a kolbásztöltés is.

http://hvg.hu/itthon/20151014_Feldmajer_Veszelyt_jelent_a_muszlim_bevan

hello írta...

Géza, csalódást okoztál, hogy CBA-ba jársz vásárolni! :-((

hello írta...

Igen, PuPu, "A hazánk már így is Európa." Mármint földrajzilag. A többi együvé tartozási kívánalom terén viszont a kifehéredő foltok gyarapodnak. :-((

peti írta...

...most mindenki boldog, mert fújja a hajunkat a szél, pedig csak egy összetákolt Trabantban ülünk, amely megy lefele a lejtőn...

Baksa Roland: Vidámak vagyunk, mint megbuherált Trabant a lejtőn

peti írta...

...Kiegyeztünk Orbán rendszerével: addig jó, míg Orbán él. Ő elhiszi, amit mi hazudunk, mi pedig úgy teszünk, mintha elhinnénk, amit ő hazudik. Ez a Nemzeti Együttműködés Rendszere, ki lett találva jól. Aki nem lop egyszerre, nem kap rétet estére. Ránk épül ez a rendszer, mert tudja, hogy ránk lehet építeni. Ismer minket, mint a rossz pénzt, tudja rólunk, hogy milyenek vagyunk...

FSP: Orbán most és mindörökké

civilhuszár írta...

http://hvg.hu/itthon/20151026_Orban_ternyerese_szetrobbanthatja_az_EUt

Sűrűn eszembe jut.

"Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is."

Orbán egy nemzeti, és nemzetközi fekaturmix. Egyszerre imádja és utálja az arabokat.
A szélhámos politikusok csimborasszója a pali.

Geza írta...

Kedves Hello:

Szaanom bunomet, de a vekonyra szeletelt nosztalgia parizsinak nagyon nehezen tudok ellenallni:))

Wolk írta...

civilhuszár,

A hangzatos hvg cím miatt nem kell aggódni. A cikk elsősorban a jobboldal radikalizálódását járja körbe.

A választások eredményeit tekintve megfigyelhető, hogy a választók jobbra tolódását a balratolódás követi bizonyos ciklusonként.

Az miatt meg egyáltalán nem kell aggódni, hogy orbán lenne az aki szétrobbantja az eu-t. Ha az eu szétesne annak biztosan nem orbán lesz az okozója. A kárvallotjai viszont annál inkább a keleti blokk országai lesznek, hiszen könnyen belátható, hogy ha csak a hat alapító maradna az unio életképesebb lenne.

A visegrádi 4-ek nem sok vizet zavart eddig sem a közös állásfoglalással.

Orbán célja -a beteges diktátor hajlamai és az unortodox gazdaságpolitika sajátos értelmezése miatt is- lehet az
ország eu-ból való kivezetése.

Wolk írta...

...jobbratolódás, kárvallottjai.

Névtelen írta...

Ti kommenisták támogatottságotok nulla.Mit szervezkedtek dolgozni kell!! Csak az nektek büdös!Kitartó munka majd hozza az eredményeket.Nincs ingyen semmi

civilhuszár írta...

Névtelen Névtelen írta... 2015. október 28. 9:12

Na most hogy fölböffent a sűrűje, gondolom az orgazmus sem maradt el.
Egyébként ha figyelmes valaki, tudni illik, hogy Magyarországon csak egy kommunista van, ő pedig Moldova György. Írt is Józsiról a disznóról. Persze ahhoz értelem kell, hogy olvasni tudjon valaki a sorok között.:-))

civilhuszár írta...

Egy nevestől a névtelennek, hogy ne haljon meg csekély tudással.:-)

http://dia.pool.pim.hu/html/muvek/MOLDOVA/moldova00447a/moldova00447a_o/moldova00447a_o.html

Kibic37 írta...


civilhuszár!
Miért nem hagyod békén? Ez a szerencsétlen marha abban éli ki magát, hogy mindenhova odaszarik, azután lesi a hatást. Akkor van orgazmusa, ha minél többen elkezdenek rá anyázni.
Don't feed the troll!
(Más kérdés, hogy most én is azt tettem ...)

Névtelen írta...

Kommenisták !10 lényt nem tudtok összetrombitálni.OV miniszter ÚR 100 ezreket percek alatt. Az erő velünk van

hello írta...

Ugorgyunk.

civilhuszár írta...


hello írta... Ugorgyunk.


Ugorgyunk Orbánra.:-)

" A Foreign Policy Magazine Magyarországról készült elemzésének második része a Budapesti félelemkeltő címmel mutatja be Orbán Viktort. Úgy értékeli, hogy a politikus bevándorlásellenes őrületbe hajszolta azt a népet, amely már amúgy is tartott az idegenektől. "

"A cikk szerint a jelenlegi válság két pólusát Merkel és Orbán testesíti meg. Utóbbi az elmebajjal határosnak minősítette, hogy a kancellár kollektív európai erkölcsi kötelességnek tekinti a közel- és közép-keleti menekültek befogadását. Itt a minden ember megváltását hirdető tan áll szemben a xenofóbiával. A magyar kormányfő abszolút hajlandó arra, hogy behatoljon a magyar néplélek legsötétebb rétegeibe. Már jóval a mostani válság előtt szétküldte a kérdőíveket, majd következtek az óriásplakátok. Felkészítette a magyarokat a bibliai menekülthullámra. Lépései, amelyeket Európa-szerte elítélnek, idehaza csodát tettek a népszerűségével. "

Attól tartok, hogy ha nem igazolódik be a rettegtetés alapja, Orbán arra is képes, hogy megrendeztessen egy koholt merényletet jellegzetes al-kaidás recept szerint.


http://www.168ora.hu/itthon/orban-ezt-nem-teszi-zsebre-140122.html


civilhuszár írta...

Ezt még közzé teszem a megjegyzések közt.

http://modernmagyarorszag.blog.hu/2015/10/28/orban_a_partvonalon?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201510

"Orbán Viktorról a brüsszeli csúcson nem vett tudomást senki. Magyarországot kormánya nemzetközi elszigeteltségbe juttatta."

hello írta...

Bruck András:

Maradni, visszajönni, elmenni

„Európai akartam lenni”.
A mondat, amelyre Csaplár Vilmos egy tíz évvel ezelőtti NOL-írásában bukkantam rá, Bódy Gáboré, az 1985-ben, 39 éves korában elhunyt filmrendezőé.
Neki tehát nem sikerült. Az élete, korai halála, a korszak, az árulása – ez így együtt adhatta ki szörnyű kudarcát, bukását.
De én se bántam volna „európai” lenni, ezért 1986-ban leléptem – Amerikába.
Ott aztán lettem is, majd visszajöttem, és most ismét nem vagyok az.
Mert ahol Orbán van, ott nincs Európa, ahol eltűrik Orbánt, ott nincsenek európaiak.
Vannak tisztességes emberek, vannak jó szülők, munkájukat lelkiismeretesen végző alkalmazottak, vannak tehetséges művészek: írók, festők, van sokféle jóravaló ember, de nem európaiak.
Ennyi nem elég hozzá. Ha elfogadod, amit nem szabadna, ami árt neked, akkor csak vegetálsz, a periférián élsz. Akkor is, ha van pénzed, ha szépek, okosak a gyerekeid, és havonta külföldre utazol.
A politikai rabszolga nem lehet európai. És ha igazán őszinte lennél magadhoz, lehajtott fejjel járnál.
Bódynak nem sikerült.
Nekem sem sikerült. És neked sem.
Hiába mentegeted, mented fel magad, hiába kérdezed újra és újra ingerülten, felháborodva, méltatlankodva: de hát „mit tehetnék én egyedül”?
Tízmillióan egyedül?
Sok apró kis fűszálból lesz a rét – egy új minőség. Ha silány a fűszál, kopár a rét.
Huszonharmadikán immár mindenki láthatta, hogy végképp elfogyott minden akarat, emberből, városból kiszállt minden erő. Ez országos temetés volt, a leépülés, a végső stádium nyomai mindenütt.
Jelek mindenfelé, hogy merre kanyarog alattunk az út.
Az ATV-ben tegnap ismét Torgyánt, ezt a kártékony bohócot lökték oda. Már nem is egy reményvesztett, fásult szocit, már az is sok nekünk. Honnan szedték őt elő? Hol találták meg? A Klubrádió viszont befejezte végre a koldulást, két hétig úgy alkudoztak, mint egy porszívóügynök. De most újabb hat hónapig ismét biztosan lehet majd Kósát meg L. Simont hallgatni. Mert a rádió hivatalos álláspontja, hogy az elnyomóik álláspontját ismernünk kell.
Miért kell? Nem ők, az övéik aknázták alá a Bokor utcát? Álláspontnak ez nem elég világos? A fizetés nélküli rádiósok és a családi cégeinek nyolcvanmilliós támogatást „elnyert” L. Simon – ez nem elég erős álláspont?
A hatalmon lévők meg eközben immár afféle világvége hangulatban fosztogatnak. Az ország egyre szürreálisabb hellyé válik, mint egy piac, ahol nincsenek vásárlók, csak zsebtolvajok. Mégsem Orbán sikeres, hanem a magyar társadalom elviselhetetlenül sikertelen.
Úgyhogy megy mindenki, aki mégis „európai” akar lenni. Aki nem akarja, hogy harmincévesen a szülei, nagyszülei támogassák, aki nem akarja, hogy saját gyerekeinek bármit elviselő tanárok legyenek a példaképei, aki nem akar örökké a háta mögé nézve élni.
Mi meg maradunk itt, vagy egyszer majd mi is továbbmegyünk?

hello írta...

Civilhuszár!

Ugye tudod, nem a témára, hanem a provira értettem.

Különben nem véletlen, hogy mind gyakrabban jut az ember eszébe egy ilyen provokáció esélye. Meg kell valljam, kellemesen meglepett, hogy amikor a Keleti pu.-nál ott volt az a menekült tömeg, megúsztuk e nélkül mi is, ők is.

civilhuszár írta...

hello írta...

Szerencsére nem vagyunk célország ártás szempontjából. Szerintem a segítőkész civil lakosság oldotta meg a helyzetet. Hálásak lehetünk nekik. És biztos vagyok benne, hogy a menekültek által szervezett megmozdulás vezéregyéniségei ezt vették figyelembe, és békésen elsétáltak a tömeggel.

hello írta...

Ez így van.
Nem is tőlük tartottam provokációtól.

Wolk írta...

Váratlanul szigorú beszédet tartott az amerikai nagykövet, Colleen Bell abból az alkalomból, hogy áttekintette a magyar-amerikai kapcsolatokat.

Wolk írta...

Colleen Bell reagált Szijjártó Péter beszólására.