2015. október 28., szerda

LÁZÁR, AZ UTÓD

20140410lazar-janos-norveg-alap-lmp1.jpg
Foto: origo.hu
A vs.hu cikke szerint Orbánnak most lett elege Lázárból.
Nekünk már sokkal régebben, habár az kétségtelen, hogy a dzsentroid öngyilkosjelölt tökösebb, mint Orbán mamelukjainak többsége, és nem igazán fékezi a nyelvét, ha valamelyik kollégájával nézeteltérése támad.
Ez persze idegesíti a Család veteránjait, akik már hozzászoktak ahhoz a kényelmes állapothoz, hogyha böffentettek egyet, akkor az engedelmes csicskások a baksis reményében úgy emelgették a kezüket az Országházban, mint elkeseredett német katonák Paulus hadseregében, Sztálingrádnál.
Aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére – énekelgetik reggelente a borotválkozó tükör előtt, melybe bátran, emelt fővel néznek, és egyikük se kap hányingert a saját látványától, talán csak egy, az is cigány.
Nem, nem – én Lakatos Bélára, Ács község cigány származású polgármesterére gondoltam, aki besokallt saját pártja viselt dolgaitól és otthagyta a bandát.

Ajánlom ezt a tényt jobboldali barátaink figyelmébe.
Az összesen 133 tagú kormánypárti frakciók tagjai közül ő volt az egyetlen, kinek a gyomra nem volt képes bevenni a politikának nevezett rablásokat, az egyre inkább jobbra csúszó politizálást, a rablásokat, tolvajlásokat és a rasszizmust.
Ezentúl akkor ennek tudatában cigányozzanak.
„Nem egy elsővonalbeli elit vezeti az országot, hanem egy olyan, ami nem mond soha nemet.
Az egzisztencia féltése felülírja azt, ha szakmailag meg kellene szólalnia. Nekem ez nem megy." – mondta.
Igaza van.
Ő nem a belharcokban vett részt, megpróbál kilépni a maffiából, ami nem egyszerű mutatvány.
Mindenesetre a létrámat a helyében acélbetétes gumipókkal rögzíteném az autóm tetején, és ha mégis leesne, hát ott egye meg a fene…

Az érdekes ebben az egészben a belháború, mely egészen érdekes fejleményeket hozhat.
Ölik egymást Lázár és Rogán, táskahordozó kezükkel egymás torkához kapkodnak, aztán itt van a Simicska-háború is, melyben a vazallusok is fegyvert rántottak, a második vonal sem bír magával, lopnak-csalnak-torzsalkodnak, a Jó Király meg csak annak csapja le a fejét, aki nem adja le az őt megillető sápot.
Hogy ez az egész banda milyen elképzelhetetlenül alacsony minőségű emberekből áll, az meghökkentő, ezekhez képest elődeik – hetven évre visszamenőleg – maguk voltak a báj és kellem, a műveltség és disztingvált viselkedés.
Orbán maga is érzékelheti, hogy lassan elszabadul a pokol, nem szólva Kövér Lászlóról, aki pontosan érzékeli, hogy Lázár nem a napi ügyekért harcol, hanem Orbán utódlásáért.

Ma ez utópiának tűnik, de ki gondolta volna Ceausescu kivégzése előtt akárcsak öt nappal is, hogy ez lesz a vége az ünnepelt diktátornak?
Lázár érezhet valamit házon belül, amit mi nem érzékelhetünk a mamelukok félelme miatt, mely sokkal erősebb a hatalmon belül, mint kívül.
Ott mindenki az egzisztenciájával játszik, márpedig a jólétet elbukni sokkal fájdalmasabb, mint szegénységben élni.
Ami azt illeti, ha ezeket egyszer el lehet kergetni a francba, ha egyéb bűn nem terheli őket, csak, hogy elfogadták a júdáspénzt a választók elárulásáért, nem kell őket becsukni, elegendő felszámolni anyagi lehetőségeiket, teljes vagyonelkobzás, miegymás.
Éljenek meg a többi állampolgárral azonos lehetőségek között, álljon meg mind a sajátlábán, Mészáros meg, ha letöltötte a büntetését, kezdjen el ismét boylereket bekötni, abból is szépen meg lehet élni.
Persze el lehet azon is töprengeni, hogy munkásságuk mennyiben számít jogtalan előny elfogadásának, merthogy a hivatali vesztegetés továbbra is bűncselekmény maradna, ott pedig büntetendő az is, aki adja, meg az is, aki kapja.

Lázár nem a mának dolgozik, hanem a holnapnak.
Arra a napra készül, amikor valamely hatalmi csoportosulás eltakarítja Orbánt, elüti egy roller vagy megeszi a bögre fülét, merthogy az a legjobb az egész reggeliből.
Ő addigra készen lesz, hogy átvegye a vezetést, felkészültségét és tapasztaltságát addigra nem tudja majd kétségbevonni senki, mert a többi senki még nálánál is sokkal, de sokkal senkibb.
Orbán ilyenkor meg szokta nyesegetni a mindenáron szárnyalni szándékozó gúnár szárnyain a tollakat, hadd vergődjön a földön, időnként még meg is dicséri a próbálkozásait.
De az idő Lázárnak dolgozik, hiszen a hajdani fiatal demokratából mára pocakos tábornok lett, aki rettenetes nyomás alatt dolgozik, amit eltagadni nem lehet, és bár egy-két napos elemcserén mostanában is járhatott, komolyabb nyomást már aligha bírna.
Ha aztán a mosolygósban Kövérrel kerülne egy kórterembe, lehet, agyonvernék egymást az ágy rácsával…


A menekültválság miatt megemelték őrzésének fokozatát, a kevlár alsógyatya mellé kapott egy könnyűpáncélzatú darabot is, beépített fosmosóval, mely ellenáll a kézi indítású rakéta-páncéltörőknek is.
Jártában-keltében drón kiséri, ott lebeg felette lakása legkisebb helyiségében is, biztosítva zavartalan elmélkedését.
A Cinege utca sasmadara a jövődet tervezi.
:O)))


23 megjegyzés:

civilhuszár írta...

Lázár az Ökotárs vegzálásával leírta magát sokakban. A feszelgése eredményezheti a páros lábbal való kirúgását a posztjáról, és örülhet, ha nem keveredik valamilyen létrás mutatványba, mint a szerencsétlen alcsúti juhász Váradi András. Ez nem Fidesz törzstag, csak egy ejtőernyős, aki nagyon pofára eshet.

Kibic37 írta...

civilhuszár,
ennél ő tovább is ment, mint egyszerű vegzálás. Jogerős bírósági végzéssel szembehelyezkedve nagy nyilvánosság előtt vádolta továbbra is az Ökotársat, mintegy fölébe helyezve magát a bíróságnak. (Vagy lehet, hogy csak a de facto helyzet alapján járt el?)

civilhuszár írta...

Kibic37

Inkább úgy mondanám hogy tényszerűen öntörvényű a feltört táskahordó, és már a fideszes pofátlanság csimborasszója a pali. Ez azóta megerősített, hogy egy bizonyos adózás ellenzőit még több adóval fenyegette meg, persze kellő támogatás mellett.

hello írta...

Ettől a védelem megemelés-hírről az jutott eszembe, hogy nocsak, ennyire teli a Libero? Oszt' ki(k)től? Mert szerintem az csak a propagandaduma, hogy a menekültválság veszélyessége miatt.

Kibic37 írta...

civilhuszár

Hát rinocéroszbőrér soha nem kellett a szomszédba mennie, az szentigaz (18 millás költségtérítés, lézerblokkolós Audi A8, milliós külföldi hotelszámlák, stb.)
És valóban az a precízebb definíció, amit Te adtál. Azt hiszem egy esetleges utódlással csöbörből vödörbe kerülnénk ...

Névtelen írta...

Mindeközben...

http://index.hu/belfold/2015/10/28/tarki_erosodott_a_fidesz_melyponton_van_az_mszp/

Wolk írta...

Nagyon kiosztotta Magyarországot az amerikai nagykövet a civilekkel kapcsolatban is.

nemóvatos írta...

A témáról beszélgetve egy haverom azt kérdezte tőlem: "de azért ugye szabad Lázárnak drukkolni, mint ahogy Simicskának is. Még akkor is ha ..ingunk sincs mi lehet belőle. Vagy ..ar vagy kalapos inas."
Aztán meg arról beszélt, hogy külföldről hozott be egy drónt, ami 80 dekát tud emelni, kb. 100 méteres a hatósugara, kamerás és okos telefonnal lehet irányítani. Most erdős-hegyes terepviszonyok közt gyakorolja a reptetést. Budán lakik a XII. kerületben. Azt mesélte gyönyörű a táj abból a magasságból és a cuccal mindent jól be lehet látni a legapróbb részletekig.
Máig nem értem hogyan csapongott ennyire a gondolata, pedig amúgy elég összeszedett a ficekó.

Kibic37 írta...


nemóvatos

:-))))))))

Pityi Palkó írta...

"civilhuszárnak" tisztelettel!

Aki pofára eshet, azok mi vagyunk. Lázár annyi kompromittáló dolgot tud, - mint miniszterelnökséget vezető miniszter, - hogy neki már a haja szála sem görbülhet.

Azt hiányoltam a dolgozatból, hogy "körösztapám" Pupu Orbán után nem látja a valós veszélyt, pontosabban azt, hogy Orbánék után nem Lázárok, Rogánok, vagy hasonló népség fog hatalomra kerülni, hanem Vonáék!...
A közvélemény kutatók megegyeznek abban, hogy a jobbik erősen a fidesz nyomában van. Egy esetleges belső forradalom a kormányzó párt köreiben pedig a magukat jobbiknak nevező nyilasokat hozza kormányzati pozicióba.

A baloldal - sajnos - lejáratta magát tóbiásostul, mesterházístól Gyurcsányig. (Igen Gyurcsányig, aki korábbi párthívei előtt azt a marhaságot tudta mondani, hogy "hazudtunk reggel, délben este..." - ezt minden magyar ember megértette...)

Tehát nekünk van okunk félni. Félni Vonától, Nováktól, Gyöngyösitől, az egész díszes bagázstól...:(((

Kovács Erzsébet írta...

Át kellene értelmezni a helyzetünket.A baloldaliságot el kellene felejteni, mert Lenin már ráakasztotta a bélyeget, miszerint a kommunizmus gyermekbetegsége a baloldaliság.Az-e, nem-e, nem működik.Az eredeti szókészletben a munkásmozgalom jelzője volt.Igaz, hogy a munkásmozgalom
mint olyan nem létezik,mert nincs munkásosztály. Alul bérezett zsebből fizetett munkavállalók vannak,minden érdekvédelmüket kiherélték/TB.munkajog,Szakszervezetek/.Vagy olyan szintű az érdekképviseletek tevékenysége,ami csak a képviselő érdeleit szolgálja, a megalkuvások sorozata miatt alakult ki ez a helyzet.

A helyzet sokkal bonyolultabb, hogy mi legyen a baloldali megnevezés helyett,ami az idők folyamán degradálódott.

Ha Európa színvonalán élők országa akarunk lenni, meg kell kérdezni azokat a fiatalokat, akik ma kint munkavállalók.Mitől jobb ott az élet, az ootani életfeltételeiket milyen "demokratikus" szervezeti formák tudják rendszerbe foglalni,a tudáson és a tehetségen túl mi az ottani lakosság önbecsülésének és egymás megbecsülésének a forrása, mik azok a tartó oszlopok, amelyek tartást adnak a közerkölcsnek, az ottani jogszabályoknak.Ezt nem tudjuk.

Egyet felejtsünk el az új elképzelések kialakításánál, hogy a múlt levitézlett mszp-s bonvivánjat és primadonnáit bevonjuk egy új gondolkodásmód kialakításába.
Az igazi jogoknak teret adni,munka,tudás,egymás megbecsülése,közerkölcs tisztasága.Jólét.

A fiatalok friss agyával, a friss külhoni ismeretekkel, és a belső gazdagok világának érdekeit nem átmentő gondolkodásmódnak a kialakítása szükséges.

Addig nehéz valamit újat építeni, ha nincs tervrajz,így alapozni sem lehet, és a bontott téglák sem alkalmasak egy modern magyar társadalom felépítéséhez, ahol mindenkinek jut munkahely,közgyógyellátás,jog és minden egyéb, ami olyan fontos,mint a friss tiszta víz, a friss levegő, az egészséges élethez a lakás és a fenntartásához elegendő tisztességes bejelentett munkahely,munkabér és öregségünkre a nyugdíj.

És akkor lesz népszaporulat, és nem kell aggódni, ki keresi meg 30 év múlva a nyugdíjakat.

És véget vetni a mérhetetlen önzésnek,kevesek milliárdos bérezésének, ami elejét veszi a
társadalmi munkamegosztással arányosan az elosztásnak.Mert újraelosztás az van, a milliárdosok könnyen vesznek termőföldet az árverésen.

Mi meg csak nézünk, mint a moziban.
Meddig?

Ha nem akarjuk,hogy a sors dobáljon bennünket,gondolkodjunk reálisan.Reálpolitika.
Ez kellene.Nem baloldal, nem jobboldal.
Jóléti állampolitika.

civilhuszár írta...

Orbán kölcsön kért Lázára nem tétlenkedik. Nyes a dohányosokról megint.

http://mfor.hu/cikkek/vallalatok/Uj_kulonadot_jelentett_be_Lazar__.html

Kibic37 írta...

Pityi Palkónak tisztelettel

Komolyan mondom, megáll az eszem! :(
Hát miféle társadalom az, és annak miféle egyedei azok, akik egy embert egy életre el tudnak ítélni, mert egyszer egy nagygyűlés vitájában a kollektíva nevében magára vállalta, hogy hazudtak. Az egész kollektívával együtt! De a megvetés, és a kitaszítottság egyedül csak neki jár.

Engem egész életemben az az elv vezérelt, amit egyszer egy (ráadásul általános) iskolai tanárom mondott egy osztályfőnökin: "Jobban kedvelem a becsületes gazembereket, mint az álszent sunyi pofákat."
Nézz körül ebben az országban! Ki az aki nem hazudik? Legnépszerűbb pártunk? Miniszterelnökünk? Ó, bocsánat! Ő megmondta, hogy még sohasem hazudott. Nem hát! Amikor éppen lélegzetet vesz. De ő ugye tiszteletreméltó becsületes ember! Már bocsánatot kérek ...

Wolk írta...

Egy ellenzéknek akkor lehetne nehéz dolga, ha a kormányon lévők kiválóan végzik a dolgukat,nincsenek hangos botrányaik,és gazdaságilag (nem szám-mágia szintjén) izmosodik az ország.
Sikerült kiölni a magyar emberekből a reményt és a jobb élet iránti vágyat?

Gyurcsány nem hiteles? Miért nem? Mert sokan hitelt adtak a karaktergyilkos Fidesznek?

Talán mert beismerte, hogy a politikusok hazudnak?

Akik a hiteltelenséget hozzák fel Gyurcsány ellen, azok a fidesz politikai manipulációjának áldozatai.

Mikor lehet hiteles egy politikus? Például ha saját magán kezdi mondjuk az elszámoltatást vagy a vagyonvizsgálatot..

Vagy az ügynöktörvényt.

2015. október 29. 11:16

vén szipirtyó varacskos disznaja írta...

Szerintem is igen szoros összefüggés van az ügynöktörvény és a komplex magyar társadalom mentálhigiénés állapota között :-(((
Csak erről nem szabad beszélni, mert akkor:
- vagy üldözött leszel
- vagy üldözési mániával leszel megbélyegezve

https://www.youtube.com/watch?v=lB6a-iD6ZOY

Pityi Palkó írta...

Kibic 37-nek tisztelettel!
Hidd el, hogy ezt nem felejtik el a népek, mert ez egy politikustól nettó amatőr viselkedés. Nincs lényegi nézet különbség közöttünk. Nekem is szimpatikus Gy.F., de azt is látom, hogy csapnivaló vezető volt.
Az egyik nap kinyilatkozta, hogy orbánék nem küzdenek a korrupció ellen. Na ezt a magas labdát azonnal lecsapták, - hogy miniszterelnöksége alatt ő sem tett semmit a korrupció ellen, - és sajnos igazuk van,

Wolk-nak tisztelettel!
Az ügynök-törvény nyilvánossá tételéről.
Ez egy érdekes történet.
Ha valaki az angol parlamentben felvetné azt, hogy az elmúlt 50 év informátorainak a névsorát hozzák nyilvánosságra, hát mindenki a hasát fogná a röhögéstől. Mert annak titkossága nemzeti érdek!
Nálunk? Az első amit egy szülő a gyerekének megtanít, az az, hogyne lopj! A második pedig az, hogy ne árulkodj!
Nálunk informátornak (téglának, vamzernek, spiclinek) lenni talán nagyobb bűn, mint a másét ellopni...
Ha valakinek Angliában "felajánlotta" az MI.6, hogy legyen a "munkatársuk" akkor az nagyobb "kegy" volt, mint a királynő kézcsókja....

Náluk van irodalma a hírszerzésnek/kémelhárításnak, nálunk nincs.
Pedig érdekes - vagy ügyetlen - dolgokat csinált a Horthy féle VKF 2 a világháború alatt, hogy csak a "kiugrási" kísérletet említsem.

Én sem hoznám nyilvánosságra a titkos listákat. Persze, nem vagyunk egyformák...:)))

Wolk írta...

Az ügynökök besorolása nem egyforma. Az Információs Hivatal,CIA, MI6 funkcióját ne keverjük az Alkotmányvédelmi Hivatal, az FBI, vagy az MI5 feladataival de ne keverjük a Politikai rendőrség, Államvédelmi Hatóság (ÁVH), KGB, Gestapo, vagy Securitate feladataival. Sőt a belső elhárítás és a belbiztonsági tevékenység fogalma is kétféle tevékenységet takar.

Azon személyek akik a szocialista alkotmányos rend elleni szervezkedések feltáróivá lettek beszervezve tudjuk nem hivatásos ügynökök voltak hanem úgymond önszorgalomból jelentgettek mert nekik ebből előnyük származott.

Hát ezt a listát kellene nyilvánosságra hozni és ne keverj nem a hivatásos ügynökök listáját.

vén szipirtyó varacskos disznaja írta...

Wolk 0:25
Engem nem az ügynöknévsor érdekel és szerintem sokakat nem.

Azt hallottam egy előadáson, hogy ma nyolc hivatalos és köztudott titkosszolgálat működik Magyarországon! Miért van szükség ennyire? Mi közöttük a kapcsolat? Ezt ki/mi találta ki? Mikor, vagy mióta? Ki ellenőrzi a titkos "összhangzattan" rendszereket?
Engem mondjuk érdekelne az ügynökök etikai kódexe is, persze csak akkor egyáltalán ha van ilyen :-)))
Még az is érdekelne, hogy a jelenleg munkálkodó ügynökök közül, mennyien örökölték a nagypapitól-nagymamitól ezt a mesterséget?
Igen, engem még az is érdekelne amit felvetettél: mennyi a hivatásos ügynökök és a nem hivatásosok aránya?
És ez a különféle honorárium rendszerekben miképpen nyilvánul meg?
Ezek hogyan állnak arányban a többi európai országokkal?

TERMÉSZETESEN SZÜKSÉG VAN AZ ORSZÁG VÉDELMÉBEN ERRE A MUNKÁRA, EZ SZÁMOMRA NEM KÉTSÉGES!!! DE A VÉDELEMNEK NEM FEKETE LYUK-ként KÉNE MŰKÖDNI, HISZEN NEM SZÉGYEN AZ ÁLLAMPOLGÁROK VÉDELME? NEM IGAZ???
GONDOLJ RENDŐRÖKRE...

Névtelen írta...

Wolk-nak!
Anélkül, hogy vitát kezdenék Veled, elmondom, hogy ebből én készültem, én a "cégnél" dolgoztam...
Egy megjegyzést azért tennék. Az általad felsorolt külföldi és a magyar állambiztonsági szervek között van egy lényegi különbség.
A külföldieknek van "ellenség képe" - a magyaroknak meg nincs. Ez döntő!
Üdv: Balu a medve

góbé írta...


Előrebocsátva, hogy bárminnemü titkolszolgálati adatok, információk nyilvánossá tételét nemzetvédelmi és morális szempontból is károsnak, elfogadhatatlannak tekintem, ami 26 éve folyik nálunk, az egyszerre gusztustalan, elfogadhatatlan, és maradandó károkat okoz legfőképpen a szolgálatok megitélésében.

Elitélni hogy egy, - bármilyen - rendszer védi magát efféle eszközökkel nemcsak botorság, de bárdolatlanság, farizeus magatartás is. Amit magunknak mint jogot, lehetőséget vindikálunk, ugyanazért el, és megitélünk másokat.

Gennyes dolog, ha politikai érdekeink úgy kivánják teritünk egy keveset, az éppen akkor szükségeset. mint a tyúkok a mixből, a nekik kedvezőket kiválasztják.

Kellett volna annak idején valamiféle kölcsönös garanciákkal kibélelt megállapodás. Vagy az egészet nyilvánosságra hozzuk, vagy örökre hallgatunk róla, s ezt kölcsönösen be is tartjuk...

morzsi írta...

Kedves "gőbé"!
Egyetértek Veled!
Csak egy kérdésem van ez ügyben. Ki ellen kell az országunkat védeni? A hitelezők, a balliberálisok, a migránsok, vagy a "nemzetietlen" tudom is kicsodáktól?....:D
Üdv: m.

Névtelen írta...

Bocs, hogy csapos közbeszól... bár csak a filmekből tájékozódtam az ami titkosszolgálat(ok)ról, de mintha annak a nagy országnak elég lenne három rendvédelmi szervezet: rendőrség, FBI, CIA. Vagy nagyon rosszul tudom. Még ezek is folyton összevetélkednek, hát még nyolc (8!!!) hasonló gittegylet. Baromira működésképtelennek tűnik.

góbé írta...


Kedves Morzsi!

Hogy épp ki, - és nem is ki, hanem mi - ellen kell országunkat védeni, ráadásul titkosszolgálati eszközökkel, általában az adott kül-, és belpolitikai helyzet határozza meg.
A Kádár érában - konkrét tudomásom nincs róla, de biztos vagyok benne, - nem csupán Nyugat-Európában, de a Ceausescu vezette Romániában, Csehszlovákiában stb. müködtek magyar, vagy magyar szerv által megbizott, beszervezett szt. tisztek, ügynökök. Mi akkor rendesen kilógtunk a varsói szerződésből és a régi hagyományok - Trianon és vonzatai, valamint a korabeli helyzet okán semmi kétségem nincs affelől, hogy cseh, román, jugó ügynökök is müködtek nálunk. A Ny.-Európaiakat, mint az adott helyzet természetes velejáróit most direkt mellőzöm. Az országon kivül - releváns, konkrét, az ország/rendszer érdekében felhasználható - hirt kellett szerezni társadalmi, gazdasági, politikai vonalon, a határokon belül, pedig a külföldi hirszerzőket " elháritani", + a rendszer belső ellenállóit felderiteni, szankcionálni.

A hirszrezés/kémelháritás = titkosszolgálati tevékenység, rendszerfüggetlen és kikerülhetetlen tevékenység. Valaki mindig elkezdi s arra muszály hasonlóan reagálni. Tárgya ugyanúgy a barát, mint az ellenfél, ezek ugyanis az érdek függvényében gyakran cserélődnek. - Gondolj csak a 1-2 év ezelőtti USA lehallgatási botrányra, mely Andzsélánál / Merkel / csúcsosodott ki.

E rendszer többszáz-akár ezer éve tart, a mai napig müködik és müködni is fog. No ezért bárdolatlan dolog napi politikai célra felhasználni.