2015. november 10., kedd

IDE NEKEM AZT A KAMIONT, HUKK!

Józsi bácsi hazafelé tart a becsületsüllyesztőből.
Kedvenc kerékpárjával derékszöget zár be, közben halkan dúdolgatja a nótát, melyet ma tett magáévá, a Négycsöcsű egy pultoson fellelhető két csöcse helyett.
A szeme alatti kék monokli az optimista várakozások ellenére került elhelyezésre ábrázatán.

A szigorú erkölcsű Juliska odahatott neki egy parasztlengőt, mikor a cicije után kapkodott volna, egyben oktatást is tartott az öregnek: Józsi bátyám, ne erőlködjön!
Megmondja a nép bölcsesség, hogy akinek ősz a szakálla, annak sz@rni a f@szára!
A finoman cizellált népi okosság nagy közönségsikert aratott a Csordanyom legelőkelőbb vendéglátóhelyének vendégseregleténél, röhögött mindenki szegény Józsi rovására, aki ezen elszomorodva szó szerint eltolta a biciklit.


Először fel akart pattanni rá, de a drótszamár önálló életre kelt, és minden kísérletet dugájába döntött.
A harmadik pofáraesés után Misi, a kocsmáros aggódni kezdett, azt latolgatta, hogy ha ezen az öreg majmon keresztülront egy kamion, akkor letagadja azt is, hogy a borzasképű vendég arra járt volna, vagy ha arra is járt. ő azonnal kihajította, merthogy őnála kulturált és mértékletes italozás folyik, nem pedig gusztustalan és mértéktelen vedelés.
Így aztán hangosan biztatta: a tudatmódosult állapotba került versenyzőt: Tolja Józsi bátyám elfelé, sebesen!
Józsi bácsi nem értett az útvonal-optimalizáláshoz, habár arra emlékezett a Harangláb iskolában folytatott felsőfokú tanulmányaiból, hogy két pont között legrövidebb út az egyenes, de ő ezt nem az út hosszában, hanem az út két széle között határozta meg, minek eredményeképpen útvonala Kossuth katonáinak farkasfogas zászlajára emlékeztetett - hol az út egyik, hol másik oldalán haladt - keresztbe.

Mindenesetre félelemre nem volt semmi oka, gondoskodott róla a kettéfűrészelt Isten, aki ugyan elvette tőle az ingyen pálinkafőzés jogát, de cserébe megajándékozta a szabad stílusú kerékpározás lehetőségével.

Józsi bácsi az ország legszabadabb polgára, dicséri is az Urat a könyöklőre támaszkodva.
Ez a Viktor a mi emberünk, megvédi az országot a migrácsoktól és még a kamionnal való szembekerékpározás szabadságát is megadja nekünk!
Ez a szabálymódosítás - bátran mondhatjuk -.forradalmi.A döntéshozók kénytelenek lépést tartani a világ változásaival, és az új jelenségekhez igazítani a közlekedési szabályokat.
Így oldották fel az alkoholfogyasztás tilalmát a kerékpárosokra, majd azt is megengedték, hogy ha a feltételek adottak, akkor az egyirányú utcákba szemből is behajthassanak.
Sőt már közelít hozzánk Nyugat-Európából a legújabb trend, ami bizonyos esetekben megengedi, hogy a kerekezők még a piros lámpán is átmenjenek.
Ez egyelőre persze csak lehetőség, később lesz csak kötelező előírás a nyugdíjkorhatárt - valamilyen csoda folytán - elérő népesség számára, - kerekeznének csak ott, összevissza, elképesztő!
Forgalommal szemben, na az igen!

A kamionos meg próbál minden lehetőségre felkészülni, de vannak helyzetek - és ez is ilyen - melyre tökéletesen felkészülni nem lehet, legfeljebb imádkozni, hogy a részegek védőszentje rántsa el Józsi bácsit a kamion elől.
Vagy a személykocsi elől, esetleg a vasúti átjáróban a mozdony elől.
A remény hal meg utoljára, előtte meg Józsi bácsi.
A kamionosról meg majd kiderül, hogy nem a látási és útviszonyoknak megfelelően vezette a tizenhatkerekest, mely tizenhatszor döccent Józsi bácsi  lapockáin...Mindegy, leüli majd az a pár évet, nem kibírhatatlan, majd játszik papás-mamást a kigyúrt nehézfiúkkal.
Mindenesetre megoldottunk már megint egyet az ország maradék problémáiból.


Olvasom, a labdavezetés a tanterv része lesz hamarosan, arról nem olvastam, hogy a KRESZ is része lenne, de minek is!
A vég írva vagyon, aki megússza a hétköznapok borzalmait, azt majd az első nyugdíj folyékony állapotúra transzformálásakor kivasalja a szomszédja, aki csak egy sört ivott, kísérővel...
Viszont a börtön csapata kap egy képzett labdarúgót.

Néha azt érzem, mintha párhuzamos világok
 lennének itt - egy racionális - ezt nem találom momentán -  meg egy irracionális, mely lágybarna büdösséggel körbevesz és beborít...

Lassan járhat egy ország Grazba...

:O)))

12 megjegyzés:

talalom írta...

A realitás az, hogy kerékpáros ma is átmegy a piros lámpán, sőt átlósra veszi a kereszteződést, ha akarja. Az már a Te dolgod, hogy kitaláld: akarja-e? A lámpa se kötelező - a sityakra tűzött villogó szentjánosbogár elölről is alig látható, hát még ha jobbra fordulás előtt a tükörből próbálod kisasolni, jön-e valami öngyilkosjelölt. A lámpa édesegy gyerekem, kivilágított úton sem azért kell, hogy Te lássál, hanemhogy látszódjál!

peti írta...

Bezzeg a régi szép időkben! (1978)

Frank írta...

Szóval Gráz...
(Egy régi vicc aktualizálva).
A mi vezérünk fekszik a díványon a pszichológusnál.
Pszichológus:
- Kezdje mondani a kezdettől, mi történt.
Viktor, a zakkant:
- Kezdetben teremtettem az eget és a földet.

hello írta...

A biciklisekre vonatkozó szabál bezzeg nem illiberális.
De bölcs vezérünk leleményei kifogyhatatlanok.
Csak arra nem sikerült még rájönnöm, hogy ebben mi volt nekik az üzlet azon kívül, amire PuPu is hivatkozik: hulljon a férgese, így lehet megspórolni a nyugdíjukat.

Ezzel szemben itt eléggé világos az anyagi érdek:
Most épp kikerült a földtörvényből, hogy CSAK MAGYAROK vásárolhatnak földet!
Márpedig ezt ma reggel a kormánybarát Juventus rádióban hallottam, tehát nyilván nem kamu.
Gondolom, nem csak én emlékszem, mit hörögtek össze pl. a zsebszerződések kapcsán is arra, hogy A MAGYAR FÖLDET MEG KELL VÉDENI A KÜLFÖLDIEKTŐL!

De úgy kell annak, aki még csodálkozik a flikkflakkjaikon.

morzsi írta...

Aki vezet autót, az tudja, hogy milyen érzés az, amikor egy egyirányú keskeny utcában ezerrel jön velünk szembe egy kerékpáros.
Jóllehet, a KRESZ szerint csak akkor hajthat biciklis egyirányú utcába a forgalommal szemben, ha az utca elején lévő tábla alatt kis kiegészítő tábla jelzi, hogy oda behajthat.
De ezt már drága kerékpáros barátaink már nem olvasták!
Mert itt demokrácia van!
Itt lehet össze-vissza közlekedni, szemetelni, cigányozni, zsidózni!
Ez az a szabadság, amire vágytunk, de a proletár diktatúrában nem valósulhatott meg?

Kibic37 írta...

Kedves hello!
Nem is értelek! Neked tényleg semmi sem elég?
Hiszen a balliberális oldal olyan régen és olyan vehemenciával támadta a földtörvény általad idézett passzusát, hogy a fidesz végre belátta, hogy valamicskét neki is engednie kell.
Hát engedett ...

hello írta...

Drága Kibic, megdumáltál! :-))

peti írta...

A kerékpárosok közlekedésére vonatkozó rendelkezéseket lényegében teljesen felülvizsgálták. Az ok, hogy a kerékpáros közlekedés napjainkban – az EU-ban és Magyarországon egyaránt – megkülönböztetett figyelmet élvez. Annak ellenére, hogy a kerékpárosok a közúti közlekedés legvédtelenebb résztvevői, mégis részarányuk az összes közlekedési baleseten belül aránytalanul magas. A legfrissebb statisztikai adatok alapján 2009-ben 1830 kerékpáros okozott személysérüléses közúti balesetet, amely az összes baleset 10,2 %-ának felel meg. Nyilvánvaló, hogy ez az arány jóval magasabb annál, mint azt a kerékpárosok közúti forgalmon belül betöltött szerepe indokolna...

Kreszváltozások a kerékpárosok figyelmébe

talalom írta...

Peti! Nincs kifogásom az ésszerűsítés ellen. Régen is átmehetett az elvileg piroson: pl. mikor a kanyarodósávok miatt az autóknak piros, de a gyalogosoknak zöld, akkor - a szabály szerint - leszállva a bringáról, áttolhatta a zebrán a biciklit és mehetett. Egyébként úgy tudom, a gyalogos a legkitettebb, és a hajó a legbiztonságosabb - bár a kompra nem vennék mérget. Egyébként a közlekedés kooperatív műfaj: figyelembe kell venned, hogy nem vagy egyedül az úton. Van, hogy éppen a baleset elkerülése érdekében meg kell sértened a szabályt: pl. kötelező haladási irányt, vagy a megengedett sebességet. '67 óta van jogosítványom, '77-ig két keréken jártam: tudom, hogy a motorosnak a macska is ellensége. Az alkohol megengedése elvileg ok. - mi a fenéért ne jöhetne haza a gazda a hegyről a biciklivel, ha kapálás közben fröccsözött. Megy az üres dűlőutakon, legfeljebb beborul az árokba. De könyörgöm, csúcsforgalomban bódultan szlalomozni!!! Hát igen, a jelenlegi kormánynak felisút a világ közepe, ne járkáljanak össze-vissza a népek a bűnös városokban...

hello írta...

1 a bajom: tudtommal a kerékpárosoknak nem csak nem kell KRESZ-vizsgát tenniük, de ha a szülők/barátok/stb. nem homályosítják fel őket a legalapvetőbb közlekedési szabályokról, kapnak/vesznek egy biciklit, ha van egyensúly-érzékük, a nélkül megtanulják hajtani, hogy felbuknának vele, és onnantól simán használhatják, miközben gyakorta gőzük sincs, mikor mivel szabálytalankodnak a forgalomban.

Névtelen írta...

Hétfőn a budafoki úton jöttem befelé, a hengermalom út után egy kerékpáros az előtte haladó teherautó raktér ajtó zsanérjába kapaszkodva húzatta magát, az előttem levő nem merte megelőzni, így harminc-al jöttünk befelé a lágymányosi hídig.

hello írta...

Kibic, azt hittem, csupán humorodnál voltál, oszt' az esti hírekben mit hallok?
A galád balliberális oldal annyit csesztette a szegény Fideszt, ETTŐL változtattak!
Mit mondjak, jó, hogy ültem!