2015. november 3., kedd

JAJJ, ISTENEM, MI LESZ VELÜNK?

Ronda világ lesz itt egyszer, ha valami csoda folytán megjön a választók esze, és rájönnek, hogy a sorsuk nem fátum, nem csak a természetfeletti erők játéka, hanem a sajátjuk, amit már haza is vittek, oszt most ott díszeleg a vitrinben és jelenleg fogalmuk sincs, mit kezdjenek vele.
Volt hajdan is egy sorsuk, de az nem tetszett nekik, mondván, hogy az diktatúra volt - a munkás-paraszt-értelmiség szentháromságának diktatúrája a tőkések felett - ezért eldobták.
Helyette bevezettek egy új modellt, mely szintúgy diktatúra – elméletben a többség diktatúrája a kevesek felett, de a gyakorlatban valahogy mégis oly furcsán viselkedik, hogy a gazdagok jutnak libacombhoz, a gazdagabb szegények meg legfeljebb csirkefarháthoz.
A szegények még ahhoz sem.

A közösködést is felszámolták, véget vetettek a csajkarendszernek és részben a nők közösségi felhasználásának is, hazavitték a traktor egyik kerekét, aztán kisvártatva éppen olyan hülye pofával nézegették a szérűn, mint nagyondemokratikus szavazójogukat a vitrinben – most mi a francot is kezdjenek vele?
Végre eljutottak odáig, hogy virágzik a demokrácia, a mi virágunkat Nemzeti Titánbuzogánynak hívják, ez a legnagyobb virág a világon, sajnálatos, hogy fertelmes dögszagot áraszt.
A buzogány egyszemélyben dönt életről-halálról, merthogy véget ért a kardok vihara - Viktyrion került ki győztesen a helyiérdekű királyok csatájából, és most boldogan basáskodik népe felett, felettébb elszemtelenedve, miként hajdan Berija.

Nade, vetette fel a kérdést kedves kommentelőm és bloggertársam, a racionális gondolkodású Kerekes Zsuzsa, akinek - műszaki értelmiségi lévén - nem lehet könnyeket csalni szemébe mindenféle ostoba szlogenekkel, - mi lészen azután, ha a Mi Kicsi Kincsünk – feltéve, de meg nem engedve – elpatkol, vagy csak kiesik a hatalomból, mint liba a faroskasból a zötyögős úton?
Kommentelőm nem szereti a festett egeket, ő aztán nincs elájulva attól, amikor az ügyeletes megváltó bonyolult matematikai műveletek eredményeképpen mutatja ki, hogy kettő meg kettő minimálisan is hat, de lehet akár nyolc is, ha nem ülünk fel Soros ármányának és megőrizzük a nemzetállamot.
Érdeklődése indokolt és őszinte is, magam sem gondolom, hogy az élet egyszerű lenne, ha a Vezért elrabolná, majd megtermékenyítené a turul, ha esetleg keresztülmenne rajta egy tank, melyet a szíriai menekültek hoztak magukkal kimondottan erre a célra, merthogy – mint ez tudott – ők az Iszlám Állam katonái, egytől-egyig.

Tank ellen meg nem használ a kevlár, mint ahogy a belső árulás is eredményes lehet, erről majd elbeszélgethetne Ceausescuval.
Mást ne mondjak, egy elégedetlen vazallus eladja őt egy tál lencséért, bár - ahogy a vazallusait ismerem - inkább harminc aranypénzért a titokban visszatérő Jóbarátnak.
Esetleg Vologya úgy dönt, hogy védencének alacsony a hatékonysága, ezért őt alkalmazza fűtőelemnek a paksi reaktorban, ha már ekkora kisugárzása van.
De érheti teljességgel banális baleset is, ráeshet a spájzban egy másik féldisznó a fejére, vagy kifogy benne az elem és nincs kéznél szakember a cseréhez, esetleg Simicska leönti a Parlament alagútjában ecettel, ez állítólag hatékony védekezés a nemkívánt terhek ellen…

Mindenesetre a közvélekedés az, hogy nincs emberfia az ellenoldalon, aki a helyére állhatna, merthogy a baloldalon kizárólag hiteltelen és tehetségtelen, hazug emberek gyülekeznek, mígellenben a jelenlegi kormányoldal a jellemes, hiteles, szavatartó és igazmondó emberek gyűjtőhelye, a tiszták tisztaszobája…
A probléma nem az, hogy ezt a nagybeteg hívei próbálják a társadalomba szuggerálni, hanem az, hogy a demokrata oldal is ezen nyavalyog és siránkozik, akkordban.
Hát lószart, mama, hogy klasszikust idézzek.
A jelenlegi kormányoldalon nemhogy tisztakezű politikus, de még politikus sincs, van viszont capo di tutti capi, van consigliere, vannak kapitányok és vannak katonák, vannak lefizetett bírók, ügyészek, bérgyilkosok és verőlegények, ahogy ez egy rendes maffiacsaládban illik.
Namármost ha a Don – kinek neve legyen áldott – elpatkolna, vagy ne adja soha az úr – választást vesztene, csak akadna azért tisztességesebb ember ezeknél, attól tartok.
Például, ha az első szembejövőt megbízzuk a feladattal, már biztosan tisztességesebbet választottunk, mint ezek – kis „e”-vel…

Persze nem lenne könnyű a helyzet, merthogy hulladék jellem ezen az oldalon is van, emellett nehéz lesz a sok év semmittevését ledolgozni, de nem lehetetlen.
De idő még most lenne, lehetne készülgetni a győzelemre, merthogy az olyan versenyző, aki a vereségre készül, az vesztes is lesz.
A felkészüléshez kellene egy aprólékos elemzés a jelenlegi helyzetről, de méginkább arról, hogy milyen államot szeretnénk.
Az elemzés második részét lehetne hívni akár kormányprogramnak is, ezt nyilvánosságra is kellene hozni, és tartalmaznia kellene, hogy milyen területeken kívánunk változtatni – például a földbérletek ügyén.
Vegyük ezt konkrét példának.
A földbérleteket újra kell pályáztatni, senkit nem kell kizárni a pályázatból, de ki kell zárni azt, hogy a pályázatokat műkörmösöknek, meg papírgazdáknak irányítottan lehessen nyerni, a bérleti díjaknak értékarányosaknak kell lenni, ellenkező esetben marad az állam tulajdonában a föld, a kezelését meg megkapnák a települések, közösségi felhasználásra.
Vagy ha ez valamiért nem menne, akkor lehetne például méltányos adót kivetni, a bérelt területtel arányosan, az adóbevételt pedig a helyi önkormányzatokhoz irányítani.
Aki a területalapú támogatásokat nem a termelésbe forgatja, azzal azonnali hatállyal meg kell szüntetni a szerződést.
Nem kellene nagy felfordulást csinálni, kivéve a nyilvánvaló csalás és a hatalommal való visszaélés esetét, mondjuk Rasi és férje sajátlábait vidáman le lehetne fűrészelni, majd faragnának helyette újat a lopott fából…

Ehhez persze az is kell, hogy legyen politikai bátorság puccsnak nyilvánítani a fülkeforradalmat, hatályon kívül helyezni intézkedéseit, és a kormányalakítást követő első órában őrizetbe venni a főkolomposokat, azonnal zárolva a vagyonukat.
A második vonal ráérősebb, de velük is közölni kell azonnal a gyanúsítást, egytől-egyig.
Ehhez az kell, hogy legyen meg az új főügyész, a bíróságok kapjanak új vezetést, a Rendőrség és a TEK kapjon új parancsnoki állományt és a Honvédség kerüljön átmenetileg az új kormányfő közvetlen parancsnoksága alá.
Nem könnyű ennyi megbízható embert találni, de talán el lehet végezni a feladatot azzal az állománnyal is, ami rendelkezésre áll.
A köztisztviselőkkel közölni kell, hogy aki nem lojális az új vezetéshez, az mehet világgá, stb.
Az biztos, itt nem lehet negédeskedni, meg bízni az emberi jóságban, ezek ugyanis nem jó emberek, ezek maffiózók.
A főnöküket meg Simicska jellemezte.
Aztán ki kell írni majd az Alkotmányozó Nemzetgyűlés képviselőinek választását, miközben a választott Országgyűlés teszi a dolgát.
És az első intézkedések között a szegények helyzetét kell rendezni.
Futni fogja rá az elkobzott vagyonból, a titkos számlákon tartott pénzekből.

Ha sikerül világossá tenni, hogy aki meglopta a népet, az megbűnhődik, akkor sokan mellénk állnának.
Ha megint csak szarmaszatolásba kezdünk, azonnal megbukunk.
El kell szánnia magát a demokratikus oldalnak, nem kell mindenkinek tetszenie annak, amit csinálunk, de mindenkinek tudnia kell, hogy a demokratikus államrend megdöntése nem marad büntetlenül.
Nopersze, ehhez rengeteg munka kell és bátor vezetés.
És lehet, aki választást akar nyerni, annak nem a pártzászlót kell lobogtatni, hanem a néphez kell fordulni, piros-fehér-zöld zászlók alatt, merthogy amit végre kell hajtani, az a magyar nép érdeke.
Ha jobboldali, ha baloldali – mindegy.

:O)))

24 megjegyzés:

évasanyóca írta...

hát Pupukám, engem ki lehet nevetni, de a jelenlegi kínálatból egyedül Gyurcsány Ferenc az, akiről el tudom képzelni, hogy ezt le tudja zongorázni, mert ő az egyetlen, aki nem sz...ja össze magát, ha ránéz a mi kincsünk.:)

kekec írta...

Pupu, nagyon remélem, hogy Gyurcsány nyilatkozatában a "lehet erőt alkalmazni" egy jó lépés a jó irányban. És Simicska g-minősítésével egy a bajom: elvártam volna, hogy ezt valaki (de leginkább Gyurcsány) mondja ki az ellenzékből. Bár tény, hogy belülről nagyobbat szólt.
Lehet fanyalogni az ellenzék tesze-toszaságán, de sajna azt pont Gyurcsány alapozta meg a
választás éjjelén, amikor legitimnek minősítette a választást. Elvártam volna tőle, hogy "legálisnak, de nem legitimnek" minősítse, egyben azt a "legalítást" is minősítve! Ehhez elég lett volna smittelni Orbánéktól, nem igényelt volna saját észt. Ahogy választási plakátnak is jobb lett volna a "Jobban élsz, mint 4 éve?"

góbé írta...

PuPu!

Szomorúvá tesz, hogy e posztod, "pártjainknál", láthatóan nem a nyitott kapuk döngetése, pedig oly magától értetődő, kézenfekvő. Ők meg csak civakodnak tovább az egyre kisebb homokozójukban.

"...A földbérleteket újra kell pályáztatni, senkit nem kell kizárni a pályázatból, de ki kell zárni azt, hogy a pályázatokat műkörmösöknek, meg papírgazdáknak irányítottan lehessen nyerni, a bérleti díjaknak értékarányosaknak kell lenni, ellenkező esetben marad az állam tulajdonában a föld, a kezelését meg megkapnák a települések, közösségi felhasználásra..."

Itt nagyon megfogtad ! Ez a falvak utolsó lehetősége a fennmaradásra. Ipar oda nem várható, a "szolgáltatásra" sem különösebb igény, sem fizetőképes kereslet nem mutatkozik, kereskedni, a megtermelt értéket realizálni pedig csak akkor lehet, ha van megtermelt érték. Ennek alapja helyi szinten már csak a föld. Egy falu határát átjátszani mükörmöséknek, no ez a hazaárulás. ( Nem is tudom, a Gőgös mit keres még mindig az mszp-ben...)

Brandtné Szalai Veronika írta...

PuPu! Az utolsó mondatoddal megleptél:ha baloldali, ha jobb oldali, mindegy - valahogy így írtad. Hát nem mindegy! Már láttuk, mire képes a jobb oldal, pedig hatalmon sem volt. Feltételezem, hogy a fidesz-köpeny alól kibújt vona és ts-ira gondolsz. Ha pedig a antall nyomdokait követő boros -félékre, hát nekik köszönhetjük, hogy hazánk -ha nem akadályozzuk meg- hamarosan visszatér a feudalizmusba, és megkapjuk orbánt "kerálnak".

Névtelen írta...

Kedves Brandtné Szalai Veronika!

Szerintem – és gondolom, még sokan mások, beleértve Pupu szerint is – ma már a fő határvonal nem a jobb- és baloldal, hanem a demokrácia és a diktatúra hívei között van. A bal- és jobboldali demokratáknak együtt kellene létrehozniuk valamit a jobb-, és (ha nyomokban is, de létező) baloldali diktatórikus eszmék és gyakorlat ellen.

morzsi írta...

Van egy jó hírem!
A 444.hu-n olvastam, hogy megalapították a BALOV (mozaiknevű) pártot, ami a Börtönben Akarom Látni Orbán Viktort, s tagok fő programját is jelzi egyben. - Hogy tetszik?...:D)

nemóvatos írta...

...."persze az is kell, hogy legyen politikai bátorság"...
"Nem könnyű ennyi megbízható embert találni"...
A baj csak az, hogy mindkét idézettel kapcsolatban a NEM LÁTSZIK jut az eszembe.
Hiába értek egyet (de nagyon) PuPu meglátásaival.

Névtelen írta...

"Orbánnak nyilván van bizonyítéka Soros ellen..." nyilatkozta Kósa Lajos, - majd bement a parlamentbe, ahol törvényt módosítottak és 80 évre titkosították a "bizonyítékot..."
Üdv: Balu

Kibic37 írta...


"Esetleg Vologya úgy dönt, hogy védencének alacsony a hatékonysága, ezért őt alkalmazza fűtőelemnek a paksi reaktorban, ha már ekkora kisugárzása van."

PuPu, ezen a mondatodon hetekig röhögtem volna, ha nem lenne ott mellette a folytatás. Hogy is mondotta Vörösmarty? "Ábrándozás az élet megrontója". Mit gondolsz, ezek a tetvek nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan az a sors várna rájuk, amit oly szívmelengető szemléletességgel írtál le, ha valami módon kicsúszna kezükből az oly édes hatalom? Egyelőre sajnos - ha már az idézeteknél tartunk - "az erő velük van". Tehát nem sok realitása látszik a dolgok ekképpen történő megváltozásának - mai szemmel nézvést. Túlságosan is betagozódott az egész társadalomba ez a mostani világ. Mint a Horthy rendszer anno.

Gyurcsányt illetően egyetértek kekec-cel, még ha kissé optimistán ítéli is meg az idézett nyilatkozatot. Harcias szavakban idáig sem volt hiány GyF részéről, hasonló cselekedetekben már inkább. (Mondom ezt úgy, hogy mindezek mellett számomra is ő a Number One a mi oldalunkon.) Kívánom, hogy ne nekem legyen igazam!

hello írta...

Kedves Kibic, őrület: a kommenteket még nem olvastam, mikor nekem is azonnal és pontosan ez a Vörösmarty-sor jutott eszembe!

PuPu latolgatása mindazonáltal figyelemre méltó, ahogy az általa - nem először - felvázolt teendő-sor is. De hogy mindezek mikor adnak randevút a valóságnak, arról egy hivatásos jós se tudna és merne nyilatkozni szerintem.

Névtelen írta...

nincs nagyon sok bajom ezzel a mai alkotásoddal teveember!
hacsak az nem, hogy szép szavakkal,
.
DE
.
azt mondod, amit a
.
RADIKÁLIS DEMOKRATÁK.
.
a baj az egésszel annyi csak, hogy ezzel az erővel, akár
.
TE, TI IS KÉPVISELHETNÉTEK A RADIKÁLIS DEMOKRATÁKAT,
.
hiszen az a program, amit itt most, mint kormányprogramot leírsz, az maga egy
.
RADIKÁLIS PROGRAM
.
tehát
.
BELEILLIK A RADIKÁLIS DEMOKRATÁK PROGRAMJÁBA, HISZEN UGYANAZ, CSAK MÁS SZAVAKKAL.
.
radikalisdemokratakkukacfreemailponthu

Névtelen írta...

még annyit, hogy mint mozigépész írta volt,
.
IDEJE LENNE TISZTÁZNI TÁN A LEGFONTOSABB KÉRDÉST IS!!
.
tisztázni, hogy aki ma magát, mint "jobboldali" párt, szervezet, vagy akármicsoda néven nevezi, az-e?
tisztázni, hogy aki ma magát, mint "baloldali" párt, szervezet, vagy akármicsoda néven
nevezi, az-e?
.
MERT MOZIGÉPÉSZNEK TELJESEN IGAZA VAN AKKOR, AMIKOR AZT MONDJA, HOGY
.
MA A DEMOKRATIKUS JOGÁLLAM MELLETT ELKÖTELEZETTEK
.
ÁLLANAK SZEMBEN
.
A KÜLÖNBÖZŐ TÍPUSÚ DIKTATÚRÁK HÍVEIVEL, MŰKÖDTETŐIVEL!
.
az is egy ordas hazugsága a
.
BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA
.
maffiának, hogy balliberális ellenzékről beszélnek a nemzeti oldallal szemben.
úgy gondolom, hogy egy VALÓBAN jobboldali gondolkodású ember is lehet szociálisan érzékeny, míg egy úgymond valóban baloldali pedig érzéketlen. ettől kezdve pedig már nem baloldalról, jobboldalról beszélünk, hanem demokratáról, illetve antidemokratáról, azaz valamiféle diktatúra hívéről.
.
úgy gondolom, hogy ez a népvándorlás pci analógiát mutat azzal amiképp az észak-amerikai kontinens "benépesedett".
az a vezető szerepet, amit ma az USA betölt a világban azoknak a bevándorlóknak köszönheti, akiknek el kellett menekülniük Európából a különböző antidemokratikus rezsimek uralma elől.
ők hozták létre az világ első demokratikus jogállamát.
a "csőcselék", amint azt szereti megfogalmazni a magát önkényesen az ország, a világ megmentőjének kinevezett vidéki tahókból álló maffia banda.
szóval, Európa ebből még jól jöhet ki, természetesen akkor csak, ha és amennyiben az ilyen csuti geci féléktől megszabadulva az Európai Egyesült Államok jön létre.
ez botrányosan nehéz lesz, iszonyatos áldozatok - emberi, anyagi, erkölcsi - árán,
.
DE CSAK EZ LEHET A VÉGE!
.
különben Európa elbukik, s a "modern civilizáció bölcsője", a vén kontinens zűrzavarba, káoszba, háborúskodásba süllyed.

Névtelen írta...

http://index.hu/gazdasag/2015/11/04/egyenlotlenseg_oecd_magyarorszag_jovedelem/

Na, itt a lényeg, aki baloldalinak vallja magát ezzel kéne foglalkoznia.

Nézzétek meg Fletóisten hitvallását a baloldaliságról. 'Attitűd, kultúra, társadalomszemlélet... bla-bla. Ja, neki már csak az.

Képtelen átlátni az összefüggéseket (vagy nagyon is látja, csak nem bontja ki az igazság részleteit) parasztvakítással akarja vezetni/megújítani a magyar baloldalt?!
Globalizmus, kapitalizmus, munka, tőke, profit, stb. fogalomkörben még véletlenül sem nyilatkozik, pedig ő híres közgazdász, Nobel díjas szerzővel publikált. :)

Persze, amúgy szórakoztató fazon.

Unknown írta...

A hatalomváltásról

Kedves PuPu!

Hozzád hasonlóan úgy látom, hogy a hatalomváltás előkészítésének első feladataként fel kell vázolnunk a tennivalók tételes és részletes listáját, ezt követően pedig ki kell alakítani a feladatok struktúráját, vagyis a kevésbé lényegeseket a leglényegesebbek alá kell rendeznünk. Az akarat struktúrál! Az akarat hiánya a struktúra hiányáról ismerhető fel. (ME: A taktika kísértése).

Nagyrészt megírtad azt a programot amit a DK-nak és a hatalomváltásra készülő valamennyi erőnek követnie kell. Magam is a következő kérdést tettem fel a „Röpirat” (Sokak Magyarországa) szerzőinek, éppen a tennivalók tételes listájának rögzítését hangsúlyozva (magamat idézem):

„….. Rendben: ezeket a dolgokat (részben, vagy időlegesen) meghagynánk, vagy korrigálnánk. De – TÉTELESEN melyek azok az orbáni intézkedések amelyeket (lehetőleg azonnal) törölnénk, lerombolnánk, visszafordítanánk, vagy megsemmisítenénk?”

repeti írta...

PuPu! Bocs! De felteszem ide is!
Olvassátok csak el! És gondoljátok végig. Nem csak a töritanárok. A szülők és a fiatalok is...

És felteszem PuPu kérdését, én is csupa nagybetűkkel:
JAJJ, ISTENEM, MI LESZ VELÜNK?

dr. Radnai György: Szelfi Magyarország 13.

Kibic37 írta...

Kedves hello (9:12)
Azt hiszem el kéne kezdeni húzgálni a strigulákat. Kölcsönösen ... :)))

hello írta...

Kibic, kedves, erre csak annyit, hogy kb. 8-9 éves voltam, amikor kaptam egy ifjúsági regényt - a címére már nem emlékszem, de arra mind a mai napig élénken igen, hogy az elején mottóként egy Emerson-idézet szerepelt: "Ha rokon a lelkünk, kell, hogy összetalálkozzunk."
Nos, mi itt, PuPu blogján ezt sikerrel megvalósítottuk.

csicsóka írta...

Hello 22:27
Én is szeretem a rokon lelkeket:
http://atfolyo.blogspot.hu/2015/04/a-megvaltas.html

Névtelen írta...

Jajj, Istenem, mi lesz velünk. a volt hivatásos kommunista titkár újra küzd a szabadságért.:(


ÚJRA A SZABADSÁGÉRT KÜZDÜNK

Ma ötvenkilenc éve bukott el 1956 nagyszerű forradalma. A forradalom, amely tizenkét napra reményt adott a szabadságra, az európai életre.

1956 nem vált az új magyar demokrácia igazi ünnepévé. Persze van hivatalos állami ünnep, koszorúzás, zászlófelvonás, mindenfajta beszéd. De a magyarok többségének lelkébe nem költözött be az emelkedettség, a történelmi büszkeség, a Nagy Imre és mártírtársai iránt érzett belső gyász.

1956 forradalmát az oroszok verték le, de mi, magyarok is hagytuk elveszni. Mert ami utána jött sokaknak, nagyon sokaknak elég volt. A langymeleg kiszámítható világa. A kibekkelés biztonsága. A lassú gyarapodás kiszámíthatósága.

A baloldal jelentős részét Kádár nosztalgiája teszi bénulttá, a jobboldalt Nagy Imre kommunista múltja és meggyőződése. Mintha senkinek nem kellene 1956.

Kevesen maradtunk, akiknek fontos a forradalom. Akik még erőt tudnak meríteni történelmi igazságából. Akik most sem akarnak alkudni a hatalommal még akkor se, ha a kivárás példája most is ragadós.

Gyászolom elbukott forradalmunkat, a megölt, kivégzett százakat, a megsebzett és elárult szabadság ügyét. És most újra küzdök, újra küzdünk érte.

https://www.facebook.com/gyurcsanyf

peti írta...

Nézzünk bizakodva a jövőbe!

Körülbelül száztíz-száztizenöt év múlva, egy szép nyári napon, soron kívül megkondítják majd az ország összes harangjait. Sokan rá se hederítenek, pedig az a csengés-bongás nagy változások hírnöke lesz!
Addigra Visegrádon újjáépül az egykori királyi palota, sosem látott pompával, óriási termekkel, függőkertekkel. Az avatási ünnepen – azt jelzi majd a harangkongás – néhány aggastyánnak könnybe lábad a szeme. Valóban, az lesz az a perc, az a nagy és régen esedékes perc, amikor véget ér az ezeréves pechszéria.
Visegrád akkor már nem ennek a csöpp kis országnak lesz a székhelye, hanem a Dunai Magyar Köztársaságnak, melynek négy vagy öt tenger mossa partjait. „Dunainak” azért fogják hívni a köztársaságot, nehogy összekeveredjék egy másikkal, az Alsórajnai Magyar Köztársasággal. Ez utóbbit akkor sem magyarok lakják majd, hanem kopott öltözékű, elnyűtt alsórajnaiak, akik csak kabalából vették föl a magyar nevet.
Le se lehet írni, milyen jó dolog lesz akkor magyarnak lenni! Elég talán annyit mondani, hogy a „magyar” szó – potom száztizenöt év alatt – igévé változik, mely addigra minden élő nyelvbe felszívódik, méghozzá kellemes jelentéstartalommal.
„Magyarni” franciául például annyit tesz majd: magamat jól leszopni. Spanyolul: utcán pénzt találni, érte lehajolni; katalán nyelvjárásban: „könnyedén hajolgatok, amióta kínzó derékzsábámból kigyógyultam”. És ha valaki így szól Londonban: I am going magyarni (vagyis szó szerint: megyek magyarni), az ezt jelenti: „Ahhoz az isteni nőhöz, akit ott látsz, most odamegyek, megszólítom, belekarolok, hazaviszem, és…” (Itt egy csúnya szó következik.)
Más példa: „én magyarok, te magyarsz, ő magyarik” (mert ikes lesz az ige), hét civilizált nyelven (norvégül, görögül, bolgárul, baszk nyelven stb.) azt jelenti majd: „Ropogós kacsasültet eszem (eszel, eszik) idei uborkasalátával, miközben Yehudi Menuhin a Csak egy kislányt húzza a fülembe.”
Továbbá: „Anyuka, mehetek magyarni?”. „Magyarhatsz” – lettül azt jelenti, hogy egy kisfiú elkéredzkedik moziba, az édesanyja némi habozás után elengedi, pedig a filmet csak tizennyolc éven felüliek látogathatják.
De hagyjuk a külföldet! Itthon is sok mindent másképp hívnak majd. Például a vanília helyett, mely idegen szó, a háború megy át a köztudatba, minthogy régi jelentését amúgy is elvesztette. A visegrádi cukrászdában tehát a fagylaltos pult fölött ez lesz kiírva:
EperII. kötet 395. o.
Puncs
Háború
Csokoládé
Így fogunk élni. Addig, ezt a pár évet, ki kell bírni.

Örkény: Nézzünk bizakodva a jövőbe!

Frank írta...

Az úgynevezett baloldal menthetetlen. Az általam eddig okosnak, felkészültnek és jellemesnek tartott Hillerrel is történt valami, talán - ezt mentségére hozom fel - valami tudatmódosítót keverhettek a kávéjába, mert az jött ki a száján, hogy tulajdonképpen a határmenti Orbán kerítésénél jobb dolgot még nem eszeltek ki.
Kampányol Orbán mellett!
A pártja meg Orbán leváltását tűzte ki célul, ami elég merész célkitűzés egy 8 - 10 %-os párt részéről. Ezt a leváltásos mszp-s üzenetet fideszéknél úgy fogadhatták már, mint az USA-ban Magyarország hadüzenetét anno.
Tényleg, mi lesz velünk?

kekec írta...

5.29-es névtelen:
Jesszuskám! Nem is népfelkelés, hanem forradalom? Ráadásul mind a 12 nap egyben, némi árnyalás (pogromok, gyermekek vesztes csatába küldése, nemzetközi realitások fel nem mérése...) nélkül?
Nem csoda, hogy ennek a beszédnek az elmondásához nem hívott közönséget Gyurcsány!
Lassan MINDENKINEK elmegy baloldalt az esze? (persze Lendvai kivételével):
http://mandiner.hu/cikk/20151105_lendvai_ildiko_na_ezt_aztan_ne
"Az egykulcsos adó és a kerítés több, mint önmaga. Az egykulcsos adó a részvétlenség, a szolidaritáshiány szimbóluma, a másokért érzett felelősség felmondása. A kerítés a pengék és uszító plakátok orbáni politikájának jelképe."

Névtelen írta...

kekecnek

TamasGM 2015.11.02. 12:03:31

A hétfői, november 2-ai NÉPSZABADSÁGban (nol.hu/belfold/gyurcsany-szabad-hasznalni-az-erot-1572645) ahol a nagy szellemesi eseménynek kijáró ünnepi interjút ad gyurcsány, ezt mondja:
"Baloldaliként progresszívadó-párti vagyok. De érzékelem, hogy az egykulcsos adó mennyire belemászott az emberek fejébe, azokéba is, akiknek nem kedvez. Az a dilemma, hogy lehet-e szembemenni a többséggel az igazságosságra hivatkozva. Ma óvatosabb lennék ebben, mint a tavalyi választási kampányban. Azért, mert úgy látom: a választók többségének a fejében a többkulcsos adó adóemelést jelent.
[...]
- A programunkban azt fogják látni februárban, hogy érzékeljük a közhangulat változását. Ezért vitát javaslunk arról, hogy a mai egykulcsos és a progresszív adórendszer között van-e olyan megoldás, amely igazságosabb helyzetet teremt, és a többség is el tudja fogadni."
Tehát:
Gyurcsány Ferenc kimondja, h. meggyőződése ellenére azt az adórendszert támogatja, amelyről tudja, h. igazságtalan. Azt is beismeri, h. "a nép" fejében az a TÉVEDÉS él, amely szerint a progresszív adó adóemelést (!) jelent. (Amúgy szerintem nem sok ilyen buta ember lehet.) Így hát Gy. F. TÉVEDÉSre, általa is hamisnak tartott gondolatra tervezi alapozni a politikáját.
Nem tudom, milyen szó használható erre, de bizonyosan nem az "őszinte", a "tisztességes", az "elvszerű", a "következetes", a "világos".
Utána pedig tervbe veszi, h. létrehoz valaminő közbülső megoldást a progresszív adó & az egykulcsos adó (flat tax) között. Milyen közbülső van a kettő között? Semmilyen. Az adó v. egykulcsos, v. többkulcsos (progr.). A kettő között nincs semmi. Gy. F. éppen a nagy semmit javasolja.
Az őszödi beszédben Gy. F. azt mondta kb.: eddig hazudott, ezentúl nem fog hazudni.
Most bejelenti, ünnepélyesen & nyilvánosan: "EZENTÚL - a közvélemény (föltételezett) óhajaihoz igazodva
- HAZUDNI FOGOK". Ez a pasas ön- & közveszélyes.
És még evvel együtt is "színvonalat" jelent a mai kínálatban sok (bullshit-hoz szoktatott) honfitársunk számára.

http://dinamo.blog.hu/2015/11/02/a_pont_a_gyurcsany-fejezet_vegen#comments

peti írta...

Lengyel László: Új barbárok