2015. november 14., szombat

LŐJÜK A MIGRÁNCSOKAT HALOMRA!

Párisba tegnap beszökött a Szörny, a terrorizmus szörnye.
Nem mondhatni, hogy hangtalan suhant, és a hangulat sem olyan elégikus ma ott,  mint volt hajdan Ady Párisában - a Szöny útját halottak szegélyezik.
Várható volt valami ilyesmi, hiszen az Iszlám szörnyszülött és korcs gyermeke hadat üzent a civilizált világnak, és a harchoz fegyverek kellenek.
Hatékony fegyverek.
Mi lenne hát hatékonyabb a terrornál?

A terror a fanatikusok atombombája, csak lényegesen egyszerűbb előállítani annál.
Nem kell hozzá semmi, elég lehet néhánytíz, önmagát is feláldozni hajlandó fanatikus és néhány kés - kis idő múltán képesek egy nemzet normális életét megzavarni és gyanakvást, rettegést kelteni.
Nem is csoda, hiszen a terrorizmus nem a nehezen megközelíthető politikusokat, katonákat támadja, elsődleges célpontja a hétköznapi állampolgár, a gyereke, akivel sétál hazafelé az óvodából, a menyasszonya, akivel egy kellemes estét remélve elmennek egy koncertre, vagy egy sporteseményre - jelen esetben egy barátságos labdarúgó meccsre.
A terrornak nincs konkrét, személyre szabott célja, a célpont maga a társadalom, a cél pedig a félelemmkeltés, a köznyugalom megzavarása, elégedetlenség szítása a fennálló hatalommal szemben.

Rettenetes fegyver, mert nem lehet ellene igazán hatékony küzdelmet vívni.
Ha bombával támad és az állam valami csoda folytán megtalálja a módját a robbanószerek ellenőrzésének és felderítésének, akkor a terrorista képes azonnal eszközt váltani és késsel támad, ha ez nem elég hatékony, hát halomra lövet egy rakás szerencsétlen civilt, ha nem tud csoportban támadni, hát terveket forral egy komplett városrész vagy akár város ivóvízkészletének megmérgezésére, de fogságba ejthet egy gyermekintézményt, egy buszt vagy akár az anyósodat is - igaz, visszafogadásáért váltságdíjat követelhetsz. .
Ha arra gondolunk, hogy a vegyifegyvereket a szegény államok atombombájának is szokták nevezni, hát nem jó belegondolni a kínálkozó perspektívába.

A terror pusztított már New Yorkban, Münchenben, Moszkvában, Londonban, Bécsben, felkészül Berlin, Róma, Budapest.
Igen, Budapest is - a vírus nem fog megállni a szögesdrótnál.
A terror szülőanyja a kilátástalanság és szegénység.
Vannak emberek, akiknek már a felmenői is menekülttáborokban éltek a Közel-keleten, mindenféle jövő nélkül, kilökve a politikai senkiföldjére, mint az emberek közösségének hajléktalanjai, hontalanjai.
Aki nem lát maga előtt utat, csak szögesdrótokat és kerítéseket, aki nem szerezhet értékesíthető tudást, az könnyen hisz a politikai vagy vallási köntösbe bújt világmegváltóknak, könnyen hiszi azt, hogy személyes élete feláldozásával előreviheti a közös ügyet, melynek lényegét tán meg se érti.
De nem is kell értenie, hiszen a terrorista csak egy pici csavar a pokolgépben, egy önmagában értéktelen, feláldozható alkatrész, olyan, mint a kérész a Tiszán, élete egyetlen értelme az az egy akció, melyben maga is életét adja.
Ha a társadalmat elborzasztja azt eredmény, már elérte a célját.

Minden sikeres merénylet, mely hatékony válasz nélkül marad, felér egy drága reklámkampánnyal.
Azt az üzenetet közvetíti a társadalomnak, hogy lehetsz bármennyire fejlett, gazdag és jól felfegyverzett, lám, mégis sérülékeny vagy.
Rettegj hát, mert bármikor lecsaphatunk Allah, az Amerika-ellenesség vagy a Nagy Fehér Liba nevében - az indok mindegy is.

Fanatikusok, a terror közkatonái mindig, mindenhol találhatók, itt élnek közöttünk.
Közöttük - ellentétben az őket háttérből mozgatókkal - rendkívül kevés az egyetemi tanár, annál több a primitív, iskolázatlan ember, akik addigi életük során a fizikai erőszakban találták meg a kulcsot problémáik megoldására.
Számukra az erőszak természetes, ezért is van velük szemben hátrányban a társadalom, hiszen a középiskolai történelemtanárnő számára nem természetes, hogy kapanyéllel verje a rendőrt, de ezidáig mindig akadtak nálunk is, akik az erőszakban élvezetüket lelték, és most nem az adrenalin-függőkről beszélek.

Van még egy nagy veszélye a terrorizmusnak.
Nevezetesen az, hogy megakadályozza a kultúrák békés együtt, vagy egymás mellett élését.
A merénylet nyomán már nálunk is lehet találkozni olyan megnyilatkozásokkal, melyek szerint az öngyilkos merénylők migránsok voltak, és azonnal el kell rendelni a határokon a tűzparancsot, lőjük halomra, aki be akar jönni.
A terrorizmus egyik nagy veszélye, hogy egy maroknyi ember milliókat tud megfélemlíteni.
Nem kell, hogy sokan legyenek, nem kell, hogy megmásszák az Orbánfalat, elég, ha felülnek a repülőre, és ha társaik nem robbantják fel a gépet, akkor szépen, békésen be is léphetnek a célországba, útlevéllel, vízummal.
Aztán ott megkapják azt a pár tonna műtrágyát, a néhány hordó gázolajat és már indulhat is a furgon a kijelölt cél közelébe, te meg majd a hírekből megtudhatod, hogy oda is ért.

A normális muzulmán hívő ugyanúgy utálja a terroristákat, mint te.
Egy szíriai muzulmán sokkal közelebb áll hozzád, mint saját vallása szélsőségeseihez, annál is inkább, hogy a háború előtt hozzávetőleg olyan életszínvonalon élt, mint mi, egy szekuláris államban, mint mi.
Nem lenne baj, ha a fejlődés nem azt hozná, hogy ők is, mi is egy vallási állam megfélemlített polgárai lennénk.
Ehhez az is kell, hogy gyűlöljük a terrort, a terrorizmust, de ne gyűlöljünk vallása, bőre színe vagy származása miatt senkit, hiszen ezzel csak a terroristák malmára hajtanánk a vizet.
Még akkor se, ha ezzel kedvencünk következő választási győzelmének sikeréhez szeretnénk hozzájárulni, mert a gyűlölet eszélyes fegyver, könnyen alkalmazója ellen fordulhat.


Szeresd felebarátodat, mint tenmagad, - mondja az Írás.
Nem teszi hozzá, hogy muzulmán felebarátaid kivételével, azt se, hogy szírek nem játszanak.
Sajnos, néha az az érzésem, hogy önmagunkat sem szeretjük, vagy ha igen, hát nagyon ostobán tesszük...

:O)))


21 megjegyzés:

Anikó írta...

Beindult a rettegés és ennek súlyos következményei lesznek.

1./Nem értem a NATO-t, Amerikát, az Oroszokat, mire várnak még, minek kell még megtörténnie, hogy végre lépjenek, összefogjanak és lebombázzák az egész iszlám államot???

2./ Mit csinál a francia, meg az összes többi frekventált titkosszolgálat ??? /A magyar szóba sem jöhet, ott abszolút dilettánsok vannak./ Karba tett kézzel ülnek hátradőlve és azt várják, hogy most úgyis az oroszok jönnek, mivel az IS beígérte nekik az óceán-nyi vért az elmúlt napokban a szíriai beavatkozásuk miatt???? Hát nagyon tévedtek.

Ennek a párizsi terrornak túl mindenen, olyan következménye is lehet, sőt hiszem, hogy lesz is, hogy az emberek bizonyos, kevésbé tanult és kevésbé intelligens részénél - mivel látják a teljes teszetoszaságot, Európa totális megosztottságát és tehetetlenségét - elszabadul az állati indulat és ölni-irtani fogják az arabokat, mindenkit, aki eléjük kerül és sötétebb a bőrszíne.
Mint ahogy a tegnapi hírekben már láttam, hogy egy nyolcadik hónapban lévő várandós arab asszony, aki egy zsák krumplit egyensúlyozva a fején ment haza, már nem emlékszem, hogy ez Londonban vagy Párizsban, vagy hol történt, de asszem mindegy is, és páran, "nagyon erős", fehérbőrű macsó állatok összerugdosták.
Pillanatokon belül ez fog történni egész Európában, ettől tartok.

Nem normális irányba tart a világpolitika.

Geza írta...

5*
…… Nem hiszem, hogy az elkovetkezokben (foleg mo-n) sok hasonlo tonusban megirt cikket/velemenyt fogunk olvasni. Jo, hogy legalabb egy ilyen letezik.

Borzalmas dolog tortent abban a gyonyoru varosban, azokkal a nagyszeru emberekkel, akik mind a mai napig peldat mutattak a vilagnak (a kozelmult tortenesei ellenere), hogy mi modon kell kiallni a szabad szellemiseg mellett es hogyan kell urra lenni az emberekben lappango fajgyulolet es eloitelet felett. Kozben meg az M1-en tegnap este ota megy a nyalcsurgatas, meg persze az alszent sajnalkozas, es termeszetesen felkeeszules a kitunoen alakulo harci helyzetben a kovetkezo lepesre. A draga fsza magyar emberek meg boszen bologatnak, miutan kello izgalmi allapotba kerultek az M1 hirmusorai es a gulyasleves kombinalt orgiaja kozben.

Névtelen írta...

Még ha az első merénylet lenne Európában,talán lehetne igaza Orbánnak.
De nem!Ide vezetett,közvetve Orbán zsebrebäszott keze is benne van Orbán különutas:"mi csak megfigyelők vagyunk",nemzetállamok nem tudják megoldani,nemzetközi összefogás kell,de az Orbánnak büdös,nem építheti EUs pénzekből kis illiberált korrupisztánát.
Az EU kezdetektől a nemzetközi összefogást szorgalmazta a terrorizmus ellen,Orbán nem állt be a sorba,ahogy nem regisztrálta a menekülteket sem ,csak áttolta,átvonatoztatta a szomszédba ,mi nem tiszta ezen?
És kérdem én,kicsit konyítok hozzá,de egy ilyen volumenű és "minőségű" támadássorozat után még a laikusokban is felmerül az a kérdés, hogy a világ egyik legjobb titkosszolgálatával rendelkező Franciaországban miért "bukott meg" a testület ismét?Óriási pofont kapott a EU terrorelhárítása. És természetesen a francia titkosszolgálatok is. Folyamatosan "lemaradunk" a támadásokról. Utána gyorsan kiderítik ki volt a támadó, merre járt, mit csinált ... De ezt ELŐTTE KÉNE és megakadályozni az akciót...Ez nem megy. Orbánnak nem volt igaza, mert az egységet kellett volna, nem a különcséget erősíteni..... Orbánnak akkor is igaza lesz, ha Budapesten is hasonló történik???? A célpont soha se a semmi, hanem a húzó állam.Orbán csak a kezükre játszott, mikor válogatás nélkül mindenkit átengedett! Aki ide terrorista célzattal be akar jutni, az be is jön.Együttes erőt kell mutatni, ez a közös érdekünk, nincs nézetállami megoldás a problémára. Ne legyen igazam. Terrorelhárítási szempontból "jobb" lenne a helyzet, ha nem francia vagy EU-s állampolgárok lennének a támadók... "Könnyebb" lenne a fellépés, védekezés..

Kovács Erzsébet írta...

Amikor én még kislány voltam . /1950-es évek elején/ édesanyám szokott szeretet bélyeget venni, amit a fehérneműs szekrény ajtó belső oldalára ragasztottunk,megőrzendő , hogy mi is adakoztunk a világ éhező nyomorgó gyermekeiért,ha jól emlékszem ENSZ bélyeg volt, vagy valami hasonló határokon átívelő. a békéért és a szeretetért küzdő szervezet adta ki.Gyakorlatilag mindegy, a célja volt nemes, a leg szegényebb emberek, a szegény asszony 2 fillérje is számít,
ha egy nemes cél érdekében gyűjtődik, mert elsősorban a mentalitás közös nevezője a cél.Hogy jobbak legyünk, hogy segítsük föl, aki lerogy az élet keresztjének cipelése közben.Mindegy,ki a gyüjtő ,csak jó legyen a kivitelezés és oda érjen az adomány, ahová szánták.Akár Nemzetközi Béke Front is lehetne,vagy Zöld kereszt, vagy Kék Galamb.A lényeg, éljünk szépen,mert senki sem lehet boldog mások boldogtalansága árán.És egy Nemzetközi Számonkérő kellene,akik az erkölcsi vétségeket, mások kiszorítását, félelemben, megalázottságban tartását is felfednék és szankcionálnák.Tudom, hogy mindezekre vannak már jogszabályok, vannak társadalmi szervezetek, de sem a szómaszlagok, sem az egymást kiherélő jogszabályok nem végzik el méltóan, kegyesen a feladatukat.Hazug számoszlopok és a nyers valóság felmutatása lenne a fontos, mert aki elfedi a bajt, az nagy bűnöket követ el a jövő nemzedékeivel szemben. Identitás váltás kellene, hogy mindenki tekintse meg az igazi saját képmását a saját tükrébe nézve,vegye le az álarcát, és ismerje fel a saját hitványságát, hogy mikor nem szavazott, amikor kellett volna, mikor tolta annak a szekerét, akiről tudván tudta, hogy gyenge hitvány alak. Emberi tartásra lenne itt szükség leginkább, a saját minőségünk javítására.Ezen lehet kérem nevetgélni, röhincsélni, hahotázni,lehülyézni.A lényeg, a rosszul begombolt nagy mellényt újra kell gombolni, adj uram isten, ledobni, ingujjat felgyűrni, és két kezi munkával keményen dolgozni.Mindenkinek.S a haza fényre
derül./Kölcsey/
Ha azt akarjuk, hogy legyen hazánk. Nem sok gondolkodni való idő van.Cselekedni kell. Béke harcot kell indítani.Nem hagyni sodortatni magunkat az árral.A népek hazája , Nagy Világ, a mi hazánk is.A részvétlenség bűnét ne vegyük magunkra, mert vissza hullhat ránk.Minden mindennel összefügg, ki kell venni a részünket a terror terjedésével szemben.Azonnal.

Névtelen írta...

Nogyon durva leszek.
Szerintem a halott terrorista a jo terrorista.
Ezeket ugyanugy el kellpusztitzni. mint a mezei pockot.
De, egy kicsip belegondolva a "piszkosP politikaba,
erdekelne, ha valki akinek "hangja" van, megkerdezne a
"Franciakat"-ezek utan is tamogatjatok a Hamaszt?

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

Éjjel 2-kor olvastam a híreket, miután éppen arról beszélgettünk előtte barátaimmal, hogy illendő-e ma felemlíteni a "Szabadság, Egyenlőség, Testvériség" - ma errefelé nem túl trendi jelszavát. A trikolór - mint nevében is benne van - (nálunk ez piros, fehér, zöld) ezt jelképezi, ahogy a franciáknál (akik megfogalmazták ezt), csak ők kék-fehér-piros változatban és függőleges csíkokkal használják.

Amikor 200 iskoláslányt rabolnak el Nigériában, akkor alig éri el az inger küszöböt a hír. Amikor újra menekülnek máshol az egyik törzs leszármazottai, akkor nem lesz hír. Ha milliók menekülnek, mert halomra lövik őket, akkor felháborodnak egyesek, hogy miért nem harcolnak inkább mint elszaladnak és becsapjuk az ajtót, a riglit ráfordítjuk és még lakatot is fölrakunk, miután kétszer ráfordítottuk a kulcsot.

A terrorista robbant (mindegy mikor és hol, milyen indokkal) és a célja világosan az, hogy féljenek az emberek, mert bármikor és bárhol megtörténhet. Nem beássa magát egy fronton, hanem föláll melletted a kávéházban és robbant, lövöldözik. Ha ez veled történik meg, akkor már van hír értéke. Az olyanoknak, mint pici vezérünk, már az is elég, ha a szomszédban robbantanak, mert akkor azonnal meg lehet védeni itt mindenkit és vezér lehet. Persze, azért jó, ha nem itt van ilyen. Mert mi alapján várnánk el szolidaritást Európától, a NATO-tól, vagy bárkitől, amikor mi kijelentjük, mi nem vagyunk azok senkivel.

A lopakodó terrorizmus egy fajtája az, amit a hatalom megszerzésével egy maffia állam csinál és nem jobb, mint a terrorizmus. Viszont egyformán működnek, mert mindenki túlélni akar inkább mint harcolni, ha nem is fegyverrel, de kimondva legalább: aljas gazember vagy.

A reakcióktól tartok és azok biztos nem lesznek egyszerűek, aminek lesz ellen-reakciója is, majd senki nem fog emlékezni már, hogyan is kezdődött az egész. Az átlag muszlim ugyanis tényleg messzebb van a terroristától, mint bármelyikünktől és ugyanúgy békésen élni akar csak. Valahogy azonban mégis nagyon hasonlít azokra, akik itt lelkesen tapsolnak a vezérnek, a nemzeti művészetet védik, vagy USA (EU) ellenességgel szemben a Turul madarat vetnék be mint lopakodó bombázót.

Kicsit elfeledjük errefelé már azt, hogy milyen is, amikor a nyilvános lefejezés, megkövezés bírósági döntéssel születik, pedig ez a napi valóság része. Ha valaki kimondja a véleményét, akkor hetente nyilvánosan megkorbácsolják, és 10 év börtönre ítélik. Ezért inkább csendben maradnak, és senki nem beszél arról, hány ezren halnak meg naponta a megélhetésért éhbérért dolgoztatott vendégmunkások közül a csendes, öböl menti országokban, miközben Allah nevében csendesen ölik egymást szunniták és síiták.

Persze mindenkinek megvan a maga keresztje. A miénk ez a kis diktátorka, mások meg elkezdték a logisztikai tervezést, hogy elég bomba és cirkáló rakéta legyen, amivel válaszolni tudnak.

magyarmagyar írta...

Erzsébet Kovács!

Tulajdonképpen egyetértek veled. Nagyon szép lenne, ha így lenne. De sajnos - "Álmodj királylány..."

Névtelen írta...

Sajnalom a gepelesi hibakat.

Kovács Erzsébet írta...

magyarmagyarnak köszönöm a szép szót.Jól esett, ritkán van benne részem.
Álmok nélkül élni nem érdemes.Még 71 évesen sem.Üdvözlettel:Erzsi

nemóvatos írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
nemóvatos írta...

Még tart a döbbenet, a gyász, de már folyik a lázas semmittevés idehaza. Pörög a "vezénylő tábornok" a gyenge képességű fötanácsadójával együtt.
Megvédenek bennünket, csak nehogy úgy járjunk mint a manyuppal.
Remélem a teroristák nem veszik öket komolyan, mert még csinálnak valamit, hogy megmutassák a harcimarcik valódi méretét, értékét.
Sajnos a média sem ismer mértéket és kövezzetek meg, nekem az ATV tegnapi Bánó músora a --sok szakértővel-- ellenszenves, szenzációhajhász volt.
A kevesebb több lett volna.

kekec írta...

Emlékszünk még, amikor a madridi vonatokat robbantották fel? Akkor is mekkora volt a felháborodás- aztán szép csendesen elültek a hullámok. Bár az is igaz, hogy a spanyol kormányzattól akkor senki sem minősítette hadüzenetnek a terrorcselekményt - mint most a franciák, (mert akkor nem "állam" vállalta a felelősséget) és ezért nem kellett részt vennünk külföldön katonákkal a NATO oldalán. Szóval lehet, hogy már hadban állunk?

Unknown írta...

Kedves PuPu!

Az egyetlen valódi megoldás a terrorizmus leküzdésére az ingyenes szoláriumok megnyitása a nagyobb és a kisebb városokban. Az a fontos, hogy az ember legyen mindig szép barnára sülve.
A párizsi eseményekről írt bejegyzésedben arra a nem várt és meglepően eredeti következtetésre jutsz, hogy a terrorizmus veszélyes. Amit a terrorizmus okairól és az ellene való fellépés módjáról, eszközeiről és helyesen megválasztott céljairól írsz, az dicséretesen egyszerű és népszerű – a kettő kölcsönösen feltételezi egymást – csak éppen hamis. Csekély áldozat a népszerűség oltárán: haszna pedig a szoláriumok hasznával vetekszik.
Amit az okokról írsz, a te szavaiddal így foglalható össze:
„A terror szülőanyja a kilátástalanság és szegénység.
Vannak emberek, akiknek már a felmenői is menekülttáborokban éltek a Közel-keleten, mindenféle jövő nélkül, kilökve a politikai senkiföldjére, mint az emberek közösségének hajléktalanjai, hontalanjai.”
Kedves PuPu!
Ez egyszerűen nem igaz, és nem is ad felmentést. Példák idézése nélkül, Indiában és Afrikában jóval mélyebb szegénységet és a társadalmi javaktól fizikailag is elszigetelt tömeges nyomort találunk. Ezek a közösségek mégsem nevelnek ki, nem nyújtanak menedéket és nem adnak támogatást ilyen szervezettségi szintű, ilyen mélyen indoktrinált (eszmétől motivált) és a végletekig eltökélt terrorista csoportoknak.
Már leírtam, és ismét leírom a két sarok tételt: 1) A Korán tanítását és a muzulmán hagyományt az Iszlám Állam képviseli, hozzá képest, és az ő szemszögéből minden „mérsékelt” muzulmán az Iszlám árulója. 2.) Az egyszerű muzulmán hívő nem képes, és nem is lehet képes elutasítani az Iszlám Államot anélkül, hogy magát az Iszlámot el ne utasítaná.
Komor kijelentések ezek. A végig-gondolásukból következő feladatok ijesztőnek tűnhetnek, ám nem biztos, hogy valóban ijesztőek, sem az, hogy elkerülhetőek.
Ugyanezen okból, bár szép, de sajnos teljesen hamis az a reményteli megállapításod, mely szerint:
„A normális muzulmán hívő ugyanúgy utálja a terroristákat, mint te.”
Bárcsak egyet tudnék érteni veled! De nem tudok!
Őszinte híved,

E.

PuPu írta...

Milyen szerencse, kedves Endre, hogy a tisztánlátásod és árenyalt helyzetértéékelésed kihúz bennünket a pácból!
csak félve jegyzemmeg, hogy a kereszténység tanítását nem az inkvizició és nem a konkvisztádorok képviselik, ha érted, ugye, másrészt meg az egyszerű muzulmán hívő (az milyen állatfajta?) meg azt utasít el, amit akar, legfeljebb nem hirdetheti.
És a hóhér sem agysebész, továbbá ezer épeszű keresztényt ismerek, akik felettébb utálják a magyar katolikus egyházat - csak, hogy legyen min gondolkodnod...
:O)))

Unknown írta...

Kedves PuPu!

Nagyra értékelem a válaszodat, és alaposan tanulmányozni fogom!
Az idézett helyzetek és minták azonban - meggyőződésem szerint - nem érvényesek, megtévesztőek, és nem alkalmazhatóak Európa helyzetének és választási opcióinak megértésére.
Valóban nem az inkvizíció és nem a konkvisztádorok képviselik a keresztény tanítást! Ami erőszakkal terjeszthető az nem hit.
Másrészt, ha valamit elutasítok, azt igenis hirdetni kell. Ha mécset gyújtasz - nem rejted a véka alá.
Komolyan gondolkozom ellenvetéseiden, hiszen Európa vezető eszménye az "antiklerikális ethosz." Ez azonban egyáltalán nem vallásellenes, és nem is egyházellenes. Az foglalkoztat, de nagyon komolyan, hogy a klerikalizmus elutasításával mi marad az Iszlámból? Khomeini ajatollah szerint egyáltalán semmi. Tűnődéseimről beszámolok! Üdvözlettel,

E.

Kapat írta...

Lehet, hogy nagyon leegyszerűsítem a dolgokat, de azért csak leírom földhözragadt gondolataimat.
Az emberek elképzelései szerint a világ nem magától keletkezett, volt egy létrehozó, különleges erő, a Teremtő, vagyis az Isten.
Az emberiség nagyon sok istent imádott már. Az ókori egyiptomiak több istent is, isteneiknek állatfejei voltak.
A leginkább elfogadott vallások az egyistenhívőké volt. Ilyen a keresztény, a zsidó és az iszlám vallás is stb..
A panteisták a világon mindenben istent vélik felfedezni. Maradnak az ateisták, kiknek "hitük" saját erkölcsi értékeik, melyek szerint élnek.
Az Isten közvetítőkön keresztül juttatta el a Koránban, illetve a Bibliában foglalt kinyilatkoztatásait. Ezek a közvetítők voltak a próféták, ill. a papok. (kinek-kinek vallása szerint)
Nos itt kezdődtek a bajok. A klerikalizmus az ember kreálmánya. (szerintem az istenhit is, de ezt lehet vitatni a hívők részéről, kiknek hitét tiszteletben tartom)
A vallások az anyagi világ aktív részeseivé váltak. Az eszmék, szemléletek, ideák, anyagi és politikai érdekek, nagyhatalmi törekvések szolgálatába álltak és állnak mindmáig.
Itt ketté is válik a hit és a vallásosság. Megjelentek az érdekérvényesítők (a vallások nevében), és ami százszor rosszabb, a vallási fanatikusok, a fundamentalisták. Ők Isten nevében ölnek, ez borzasztó!!! Az Iszlám Állam azt üzente : "Allah nevében aláztuk meg a perverzitás fővárosát."
Itt igazat is adok PuPunak, hogy a : „A normális muzulmán hívő ugyanúgy utálja a terroristákat, mint te.”
Ha egy Istent hisznek a világ irányítójának, akkor lehetséges, hogy örömét lelné a pusztító terrorizmusban, az emberek egymás ellen elkövetett rettenetes tetteiben, melyet minden "normális hívő" ember is éppen úgy elítél, mint mi ateisták.
PuPu, a terroristák általad történt jellemzésével tökéletesen egyetértek.

stirlitz írta...

Kedves Pupu
Az iszlám és kereszténység egyforma semi külömbség nincs köztük.
Aki nem hissz bennük az halott. Nincs normális muszlim mint ahogy normális keresztény sincs. A vallás méreg ilyen egyszerü.

Kibic37 írta...

Kapat
Szerintem egy tagadás kimaradt az utolsó előtti mondatodból (...akkor nem lehetséges...) Egyébként maximálisan egyetértek bejegyzéseddel.

Beleolvastam a neten néhány blogba és a kommentekbe. Hát mit mondjak? Ha az ott megjelenteket Európára extrapoláljuk, akkor nyugodtan feltételezhetjük, hogy a párizsi vérfürdő kitervelői a térdüket csapkodják örömükben. Elérték céljukat :-((((((((

Kapat írta...

Kibic 37-nek : igazad van, köszönöm! :-)

nemóvatos írta...

Milán kontra PuPu-hoz a beleszóló csaposként:

Az indiai és afrikai nyomort és kilátástalanságot, mint a terrorizmus szülőanyját még nem termékenyítették meg.
De a modern tömegkommunikáció segítségével meg fogják. Ez csak idő kérdése. És akkor újabb milliós nagyságrendű agyhalott szabadul a világra.

A két sarok tételt meg a kitalálója nyugodtan feldughatja, mert mindkettő manipulatív.

Unknown írta...

Kedves nemóvatos!

A két sarok tétel teljes egészében az enyém! Nem kitaláltam, hanem leszűrtem mindabból amit a hatalom és a hit összefüggéseiről, kölcsönhatásáról tudok. Természetesen e két sarok tétel megformálásában évtizedes stúdiumokra, nagyszerű gondolkodók, teológusuk, történészek írásaira támaszkodom. Hangsúlyoznám, hogy amikor szövegszerűen más gondolkodót, vagy szerzőt idézek, mindig megjelölöm a forrást, kivéve talán az olyan eseteket, amikor a forrás feltehetően közismert és nyilvánvaló.

Megjegyezném még, hogy szilárd meggyőződésem szerint két dolgot egészen biztosan nem lehet egyszerre csinálni. Nem lehet egyszerre hűségnyilatkozatot tenni, és gondolkodni. Vagy az egyiket, vagy a másikat feltétlenül fel kell adni. Szívből örülök, hogy PuPu barátomnak ilyen vitéz védelmezői akadtak. A szeretet, és a ragaszkodás kifejezésének igényét azonban fel kell adni a független mérlegelés és gondolkodás kedvéért.

A két tételt fenntartom, ám az érvek előtt boldogan hajtok fejet.
Tájékoztatásként küldök egy linket ahol (egyebek között) megtalálod az "Antiklerikális ethosz"- ról szóló előadásaimhoz készült videó interjúkat (különösen a Balaton Bogláron készült interjút): http://www.hunyadilaca.hu/milanendre . Amennyiben érdekelne, ezekből megtudhatod, hogy mit gondolok a klerikális veszélyről és Európa jövőjéről. Egyéb kérdéseidre is szívesen válaszolok, természetesen csak ismereteim és tapasztalataim határáig. Üdvözlettel,
E.