2015. december 5., szombat

SALÁTAPOSZT

Lassan olyan ez az ország, mint Ceausescu Romániája volt, minden tökéletesen működik, a mi despotánk gondoskodik népéről. 
Olyan ütemben csökkenti a szegénységet, hogy Lenin sírva nyalná meg mind atíz ujját, ha értesülhetne a hírről, ezen felül az idei télen a megfagyott vagy kihűlt halottak számát tekintve máris kiderült: Magyarország jobban teljesít, máris kétszer annyi az áldozatok száma. mint az előző év hasonló időszakában.
A szegénység elleni küzdelem még jobban áll, a módszer pedig milliókat tesz vagyonossá, mondhatnám hedonista életmódot folytatókká.
Első lépésként nemrégen eltörölték a létminimum-számítást.
A KSH félév tájt bejelentette, hogy a módszer idejét múlta, az utolsó ilyen számítást 2014-re vonatkozóan még elvégzik, de aztán coki.
A létminimum mindenkinél más és más, nem egy egzakt valami, más annál, aki el tudja még vonszolni magát egy gazdagabb környék kukáihoz, meg más annál, aki már járni sem tud, és a lakásában destruktív módon kihűl.
Az ilyen kényeskedők ne a statisztikai hivatalon kérjék számon sanyarú sorsukat.
Így aztán a létminimum mexünt, de ez csak az első lépés volt.

A hivatal új számítást vezet be, mely rendezi a sorokat, például fellép a tűrhetetlen zabálás ellen és az eddigiekhez képest alacsonyabban állapítja meg a delikvens létfenntartásához szükséges kalória-értéket, így aztán elég a mohó dögöknek a tavaly számított nyolcvanhétezer forint helyett hetvenhatezer is, ami mindjárt kiemel vagy kétmillió embert a négymilliónyi szegény közül, ők mostantól kezdve a feltörekvő középosztály.
Ezt a trükköt egyszer már előadták a bűnügyi statisztikával kapcsolatban is, a bűncselekmények átminősítésével és a szabálysértési értékhatárok módosításával kiejtettek egy sor deliktumot, és szabálysértést csináltak belőle, ezzel nagyot javítva az ország bűnügyi helyzetén.
Per tangentem jegyezném meg, hogy mióta Medgyessyt kitüntették, visszamenőleg a korrupció se nőtt a szoci kormányzás időszakához képest, most pedig vissza fog esni a gazdasági bűncselekmények száma is – nem kell tovább trükközni, ha valakinek állami pénzeket akarnak osztani, elég az, ha a potentát hozzátartozója nem él egy fedél alatt vele.
De azért ez a Megyessy... - kevés trágya rendelkezik ilyen jó csomagolással...
A pályázatok elbírálásánál meg csak azt kell figyelembe venni, hogy ne mi nyerjük a legtöbbet…

Áll a bál a cigányoknál is, Farkas Flórián vívja ádáz utóvéd-harcát ellenfeleivel.
Ez az ember magával a viselkedésével is rengeteg kárt okoz a cigányságnak, egy valamirevaló, értelmes ember, ha meglátja gusztustalan, szervilis alázatoskodását a hatalom képviselőivel szemben, azonnal hányingert kap, és eszébe nem jut közösséget vállalni saját népével, hiszen azt vezetői után ítélik meg.
Farkasnak egy pozitív tulajdonsága van alacsonyabb Orbánnál, meg kevesebbet is lop, de ez nem pozitív tulajdonság, hiszen igény volna rá, csak a pozíciókülönbség ellehetetleníti a megvalósítást.
Orbán családjának hatezer milliós magánvagyona illeszkedik a miniszterelnöki pozícióhoz, Farkas elégedjen meg az urak asztaláról odavetett libacsontokkal, azzal a párszáz millióval, amit hosszú és áldásos politikai szereplése alatt összeharácsolt.
Be kellene már látni, hogy a jelenlegi támogatási módszer szart se ér, aki alkalmas lenne cigány vezetőnek, egy se vállalja, nem kis részben azért, mert a társadalom előítéleteit nehezebb lenne kikerülnie, akik meg vállalják, nem szívjóságból teszik.

Szerintem be is kellene fejezni, hogy szociális, oktatási, egészségügyi, foglalkoztatási gondokat besöpörjünk a cigány-problémák gyűjtőfogalom alá.
Ezek egyébként még akkor sem cigány-problémák, ha egy borsodi zsákfaluban jelentkeznek, ahol csak cigányok élnek, ezek társadalmi problémák, melyek mindegyikét külön-külön, a megfelelő módszerekkel kell megoldani.
Mikor a hatalom odadob egy állampolgár számára hihetetlen, de állami szinten elhanyagolható összeget a cigányszervezeteknek, akkor csak a rasszizmust gerjeszti, de semmiféle eredményt nem ér el.
Sokkal többre lehetne menni, ha nem cigányokat támogatna az állam, hanem a rászoruló magyar állampolgárokat, legyen az cigány, tót vagy bunyevác egyébként.
A pénzek felhasználását pedig felelős, hozzáértő szakemberekre kellene bízni, erős ellenőrzés mellett, mert ennek hiánya szüli a korrupciót és a bűnt.
A cigányok számára meghirdetett lakásépítési akciónál a cigány kedvezményezett, a cigány vezető, a hófehér vállalkozó, az önkormányzati alkalmazott és az OTP ügyintéző kéz a kézben lopták el a pénzt.
Ház meg nem lett belőle, mert mi felépült estére, lebontották reggelre, hogy az anyagát fel tudják használni a következő csaláshoz, és még a vállalkozó feleségét se falazták bele a házba…

Érdekes Lázár János mozgása.
Az egyébként európai megjelenésű maffiózó időnként úgy tesz, mintha szembemenne Orbánnal, de aztán gyorsan visszatáncol.
Mégis, sokkal inkább kielégítheti a klasszikus konzervatív jobboldali szavazó igényeit, mit a gyárilag suttyó Orbán, már csak azt nem tudni, hogy Lázár Orbán lehetséges utódját építgeti, vagy a klasszikus rossz rendőr-jó rendőr előadásban van részünk.
Orbán, ha nem sikerül valami ütős európai pozíciót betöltenie, előbb-utóbb átadja valakinek a helyét, természetesen a valóságos hatalmat megtartva, és bár darabszámra megvannak a vazallusai, de minőséget nagyítóval kell keresni közöttük, de még úgy se nagyon lehet találni.
Képzeljük magunk elé a kormányoldal vezérkarát és tegyük fel a kérdést: melyikükkel mennénk el egy sivatagi túrára úgy, hogy náluk van a vizes kulacs?
Márpedig könnyen lehet, hogy nemsokára sivatagi túrára indulunk, mert mikor Orbán elnyeri majd méltó jutalmát az Unió bomlasztásáért, akkor nekünk is vele kell tartanunk a sivatagba.
Már látom lelki szemeimmel, amint betér, és kiderül, hogy tulajdonképpen Orbán Viktor Mihály Mózesnek hívják…
Hát ennyi mára, persze lenne még mit belekeverni a salátába, de elég ennyi is.
Talán még kicsit sok is…
:O)))

7 megjegyzés:

hello írta...

Annyira ez nem saláta, csupán egy újabb csokréta a Magyarország ma - gyűjteményből, ami egyre terebélyesebb.

Különben minden este 9-kor ugyanez a gondolatom az RTL II híradójáról is. Az ő adásaik is rendkívül értékes archívumot képeznek mindarról, ami és ahogy történik - ha egyszer majd valaki hivalalból listázná a Fidesz-éra gyalázatos húzásait, itt együtt legalább azokat fellelheti, amik napvilágra kerültek.

talalom írta...

Korszakalkotó ötlet Pupukám, pedig egyszerű, mint a faék. Mármint ez a ne legyen külön cigányprogram, mert csak a rasszizmust tartja életben, sőt szítja. Ilyesmiket azok találnak ki, akik szeretik egymás vállát veregetni, hogy milyen "jó emberek"! Pedig... Magam kis megszakítással 15 évet éltem a Józsefvárosban (12-32 évem között). Az iskolában fogalmunk sem volt róla, hogy ki a cigány - egyformán szegények voltunk mind. Arról tudtuk, hogy cigány, akinek volt illatos radírja, dobozos kólája és látott már rágógumit. Mert annak az apja zenész cigány volt, és külföldön dolgozott. 1979-ben kaptunk lakást Újpesten, de a szüleim és az egyik testvérem a Józsefvárosban maradtak. Akkor kezdtek rémületesen elfajulni a dolgok (gyerekkoromban pl. a lakásnak egyetlen kulcsa volt - merthogy azért nem zártuk be, ha kiugrottunk a közértbe), amikor a nyolcvanas évektől kezdtek a sokszoknyás cigányok (beások, romungrok?) beszivárogni Romániából. Erőszakosak voltak, és követelőzők (lehet, nem is mindegyik volt "cigány"). Az unokaöcsémet távolabbi iskolába kellett íratni, mert ott csak négerek és kínaiak voltak: azok nem vették el az ebédpénzét, és nem verték, pusztán azért, mert kiskorában vastag szemüveget hordott.

Babi néni írta...

Nem a cikkhez, hanem az előzőhöz szólva, de 81 és 89 között jártam a VIII. ker-ben általánosba (Vajda Péter), és semmiféle uzsipénz elszedés nem volt jellemző. Pedig a mi osztályunk volt a csóró gyerek gyűjtő. És volt hogy a bukások meg iskolaváltások miatt 4 vagy 5 cigány osztálytársam is volt, köztük az akkori egyik barátnőm is. De tény, hogy anyám engem sem akart a körzetes Mátyás téri suliba beíratni, lehet, hogy az keményebb hely volt.

A cikkhez szólva viszont valóban nem volt (és nyilván ma sincs) különbség a "magyar" és a cigány csórógyerek (vagy csóró felnőtt) között... Bár az illatos radír már a papír-írószerből is beszerezhető volt. :D

Cereus írta...

Szerintem ez a poszt nem a cigányok illatos radírgumijáról szól.
Inkább arról, hogy a pocakos, törpe, renitens, ördögünknek (és nem MO-nak) beszólt az EU hogy ne szarjál arra az asztalra ahonnan folyamatosan enni kapsz.
Arra, mégis kíváncsi lennék, hogy ennek az idegengyűlölő rabló bandának ha egyszer menekülnie kell, hol kérnek és kapnak menedékjogot.

nemóvatos írta...

Cereus!

Gondolom Te sem látsz valakit vagy valamit, ami elől a "....bandának" menekülnie kellene?
Egyébként olyan ne is jöjjön aki vagy ami elől el tudnak menekülni. A helyzetet már megérlelték és tovább erősítik miszerint: nem érdemelnek menekvést.
Valszeg ők is tudják ezt és most még előre menekülnek, de semmi jó nem vár rájuk mint ahogy sajnos (egyelőre) ránk sem.
Csak a szolgálatukba szegődött fiatal tehetségeket nem nagyon értem. Nekik nagyon sanyarú öregkoruk lesz, ha egyáltalán megérik.

peti írta...

Nemzeti Télapó dal

talalom írta...

Orsi!Nem a Vajda Péterből kellett elhozni. Hanem abból az iskolából, ahol én is végeztem - 1962-ben, tehát nem volt a trafikban sem illatos radír, Nem is lényeges, inkább jelképfélének szántam - különben is a húgom barátnője mindig megkérte az apját, hozzon nekünk is... Abból az iskolából kellett elhozni, ahonnan én láblógázva érettségiztem, annyira jók voltak az alapok...