2015. december 1., kedd

VÁRURAK ÉS VÁRJOBBÁGYOK

Van érzéke a szimbólumokhoz, ez kétségtelen.
Ha ma alakulna a Fidesz, szóba se kerülhetne a narancs, helyette valószínűleg egy alma lenne a logó – egy aranyból készült országalma, habár – gyémántok hiányában - nem biztos, hogy ez hűen tükrözné saját magáról alkotott értékítéletét.
De azt azért már bizonyára unhatta, hogy felséges orra az alattvalók seggelyukával van egy szinten, és unhatta a barkásmegoldásokat is, meg aztán öregszik is, és a francnak sincs kedve egy koron túl székre állni, onnan egy nagyot kiáltani.
Megkereste tehát az egyetlen szóbajöhető megoldást, majd felmászott egy székre és elkiáltotta: Enyém a Vár, tietek a lekvár!
Lásd: nyakig ülünk a lekvárban…


Ezzel meg is kezdődött a tervezés a Miniszterelnöki Hivatal  költöztetésére, a budai Királyi Várba.
Megfelelő embert a megfelelő helyre.
De, hogy ne érezze magát egyedül, maga mellé költözteti Pintér belügyminisztert, meg a Vargamiskát – jó az, ha a pénzesláda állandóan szem előtt van - ha néhány kilométerrel meg kell toldani a felcsúti szuperexpress pályáját, kéznél legyen a forrás.
Pintér meg maga a felismert szükségszerűség – már régen leesett volna a létrája, ha ismerik a kulcs helyét, mely azt a széfet nyitja, melynek polcán ott hever egy vastag, Orbán Viktor feliratú iratgyűjtő, benne Pintér életbiztosítási kötvényeivel.

Úgyhogy költözünk a Várba, ezentúl nem kell érzékeltetni, hogy ki áll a táplálkozási lánc csúcsán, csak felnézünk a Várhegyre és eloszlanak utolsó kételyeink is.
Bagatell kétszáz milliárdból már meg is ússzuk a dolgot, de van miből, hiszen takarékoskodtunk, például a gyermekek iskolaszüneti étkeztetéséhez szükséges pármilliárdot sem szavazta meg a nép képviselete.
A hajléktalan-ellátásra is a lakosságtól kalapozzuk össze a pénzt, a közmunkások léha életmódját se támogatjuk, nem szólva a betegekről, nyugodjanak békében…

Csak a hülye nem látja, hogy amire ma szükségünk van, az a Várban egy új kormányzati negyed kialakítása, olyan épületekben, melyek a hivatali munkára tökéletesen alkalmatlanok, nem is igen lehet erre alkalmassá tenni, gazdaságosan üzemeltetni meg semmiképpen – egyetlen dologra jó – a procc pöffeszkedésre.
Aki itt fogja intézni ügyeit, az az alattvaló pozíciójából kérelmezhet, aki pedig ezután is szolgáltató államról beszél, az sürgősen keresse fel orvosát, gyógyszerészét.
A Budai Vár legújabb kori történelmünkben nemigen töltött be pozitív szerepet, az elmúlt ötszáz évben magyar király nem használta uralkodói székhelyül.
Az utolsó magyar királyt Horthy be sem engedte a Várba, helyette inkább ő költözött be, mint kormányzó, mígcsak aztán a kormányzói fürdőszoba illemhelyén ülve alá nem írta dicstelen lemondását.

Volt már másnak is elképzelése új kormányzati negyed kialakítására – Gyurcsány a Nyugati Pályaudvar vágányainak helyére álmodott egy környezetbarát és energiatakarékos „zöld” kormányzati negyedet, melyben valamennyi minisztérium és országos főhatóság helyet kapott volna.
Ennek lett volna értelme, hiszen a jelenlegi helyzetben a sok régi, értékes, de korszerűtlen épület üzemeltetése igen költséges, emellett egy koncentrált kormányzati centrum őrzési, kommunikációs és sok egyéb szempontból is rengeteget hozott volna a költségvetésnek és javította volna az államigazgatás minőségét, megfelelő parkolóhelyeket lehetett volna kialakítani, az állampolgárok részére is.
A Várban erre nem lesz mód, de minek is, nem neked épül, akinek meg igen, annak elfér a kisbusza meg a páncélozott autója.


Arról nem szólva, hogy a Várban már ott van a prímási palota, benne a legkeresztényibb magyar prímással, a keresztény szír menekültek védelmezőjével – már előre rettegek, mi lesz, ha az Úri utcán sétálgatva találkoznak a miniszterelnökkel, aki inkább fizet, de ide ne jöjjön senki, még ha keresztény, akkor se.
Szír reformátusok esetleg jöhetnek…

Érdekes, Gyurcsány ésszerű javaslatát össznépi felháborodás fogadta, most meg akkora a kuss, mint amikor Karak bekukucskál a libaólba.
Már megint nem Orbán a csodálkozás tárgya, hiszen ő egy sérült ember, akinek az egész élete egy nagy kompenzálás, szíve szerint lehet, Tigris tankkal járna és mindenki másnak térdből lefűrészelné a lábát – Gyurcsánynak combtőből.
De hogy ez a nép ennyire bamba, az azért mindig meglep.
Ezermilliárdokat lopnak el, szórnak szélbe ostoba hobbikra, tolnak a vazallusok zsebébe, gátlástalanul
urizálnak, dzsentroid allűrjeikre költenek, a sok éhes, nyomorgó szerencsétlen meg áhítattal bámulja őpofátlanságát és rablóbandáját.
Mintha el lenne varázsolva ez a nép, mely egykor jó humorral, erős kritikai érzékkel szemlélte a hatalom süketeléseit, ma meg úgy mennek ez után a kókler után, mintha maga a megváltó lenne.
Vagy hallgatnak.


Ezt valószínűleg keleti bölcsességből teszi ez az – Orbán szerint - európai jövevénynép, melynek vezetője indiai bölcsességről tesz tanúbizonyságot napról-napra.
Ő már csak tudja, ő is migráns.

Gyütt-maradtak vagyunk, nincs mit tenni.

:O)))

23 megjegyzés:

talalom írta...

A sok báva liba azt gágogja, hogy a kormányzati negyed sokkal drágább lett volna. Persze, mert nem számítják hozzá a 200 milliárdhoz a Városliget ugyancsak párszáz milliárdot felemésztő szétverését, azt, hogy így nem az összes, csak két minisztérium kap helyet. Arról az apróságról nem is szólva, hogy a Vár helyiségeit belülről szét kell verni. Mert hiába, hogy a Minielnök azt gondolja a kurzorról, hogy valami feslett nő, a többieknek csak szükségük lesz az "ördög bibliájára" - ahogy anno aposztrofálta a számítógépet a KV. Igaz, egy kártyaasztalnak nyilván jut hely a magasságos birodalmában. De ki gondolta volna, hogy a casablanca-i nyitástól 25 év alatt eljutunk a színtelen, terített rebetliig.

góbé írta...

Talalom!

Hátha fene nagy önhittségükben újra leteszik az ászt és a királlyal indulnak, a partnerek meg végre észreveszik, mint ahogy eddig sosem. Pedig 2014.-ben kontrázni is lehetett volna.

évásanyóca írta...

Pupukám, olvastam, hogy nagy népi összejövetelre készülnek Orbánék, ahol meg akarják mutatni a hátuk mögött álló tömeget.....most lehetne velük szemben felállni, de nem hallom a szervezés lármáját, talán mert nincs is? mire várunk?

PuPu írta...

A jobbikosokat kellene nekik küldeni, hadd szeretgessék meg egymást!
Hadd gyűlésezzenek, ezzel a pártstruktúrával nem lehet nekikmenni.
A DK tud mozgósítani úgy huszonötezer-harmincezer embert,
az Együtt tán tízezret,
a szocik is úgy hoszonötöt-harmincat,
a PM ötöt.
Ha együtt szervezik akkor összesen ez huszonötezer, a maradék meg otthon húzza a száját...
:O))))

:O)))

kekec írta...

Pupu, akkoriban még a csapból is az ellenpropaganda folyt - most meg a legtöbbnek el sem jut az agyáig - erről gondoskodik a kormánypárti média. És INGYEN ahhoz lehet hozzájutni (lásd a létminimumon vagy az alatt élők tömegét, és akkor még az iskolázottságukról nem is szóltam)
az internetet is egy vékonyka réteg használja politikai célból (a többi kiskegyed, velvet és mindmegette, stb). És ha már ellenzéki blog, legalább itt kiírhatnád millióban a milliárdot, azaz ezermillió, tehát a 200 mrd az KétszázEZER millió - a gyengébbek kedvéért. Egyébként ezt elvárnám az ellenzéktől is azzal, hogy mindig tegyék mellék az egészségügyre, oktatásra költött pénzt. Vagy a kormánypárti királyi tv-re költött 80 EZERmilliót.
Egyébként ha valóban van tét, akkor nem "együtt 25" gondolj csak az Operára.

nemóvatos írta...

"Érdekes, Gyurcsány ésszerű javaslatát össznépi felháborodás fogadta, most meg...."
Akkor volt aki fellármázza a népet, most meg...

Kurva jókat és érthetőket is csak inkább Te --meg (má bocsi, de) a Tuareg-- írtok.

Akiket meg az adónkból, hivatásos politikusként a Mici fizet, PC (Piszok Ciki?)dumákat nyomnak elkendőzve a valóságot.
Legutóbb Fletó is azt találta mondani: az öregségi nyugdíjak rendben lesznek, nade a rokkant meg korkedvezményes és szolgálati járadékos ügye az nehéz dió. Lassan annyira vigyáz az "ígérgetéssel", hogy már nem is ígéretes. '18-ig kiénekli saját szájából a sajtot.

Esélye itt annak lesz akár arra is, hogy a poszt tárgyát képező szemétséget a készülő és folyó többivel együtt megakadályozza, MEGTOROLJA; aki bemutat egy potens, hiteles személyekből álló ÁRNYÉKKORMÁNYT néhány (nem több mint 5) pontból álló programot ami elfér egy söralátéten.

Jutka írta...

Kedves Pupu és a Többiek!
Szeretném azt tudni milyen felhatalmazás alapján költ a Nemzeti Bank (Matolcsi) pénzt ingatlanok vásárlására, számomra nem létező alapítványokra.
Ennek a pénznek min . az egészségügyben és az oktatásban,lenne a helye.
Tényleg bamba nép vagyunk.
Ámulattal hallom, hogy a Farkas Flórián ügyében még egy vizsgálat sincs. Vagy nem tudok róla. A Norvég Alapnál azonnal volt rendőrség, ügyszség.......Nem hallotam egy bocsánatot kérő nyilatkozatot sem. Öreg Simon pár milliójával mi van. Látványosan vitték el. Nem sajnálom az ürgét , de azért mégiscsak furcsa.
A Qestor tulaj meg a többi meg békében éldegélnek a házikójukban.
Folytathatnám.
A mai hírekben olvastam, hogy szeretet vezérünket nem találkozott Merkel asszony.
Nem csodálkozom.

Névtelen írta...

Kedves Jutka!

„Szeretném azt tudni milyen felhatalmazás alapján költ a Nemzeti Bank (Matolcsi) pénzt ingatlanok vásárlására, számomra nem létező alapítványokra.” stb. stb.

Milyen felhatalmazás alapján csáklyázták meg a kalózok a spanyol gályákat? Miért rabolták ki a különféle bégek és basák a megszállt magyar területeket? Ki jogosította fel Al Capone maffiózóit, hogy védelmi pénzt szedjenek be a boltosoktól?
Az első kettő még csak nem is elég jó példa, hiszen azok legalább nem a sajátjaikat fosztogatták…
Ha egy rablóval találkozol, nem kérdezel ilyeneket. Akkor, ha elég gyors vagy, megpróbálsz elmenekülni, ha elég erős vagy, megpróbálsz szembeszállni vele, és ha egyik sem, akkor odaadod mindenedet.

grund írta...

"Mintha el lenne varázsolva ez a nép..."
El is van, nagyon hatékonynak bizonyult a Chomsky által 10 pontban összefoglalt manipulációs technikák alkalmazása. Ebben láthatóan jól teljesített vezér és csapata, mintha ez lenne a bibliájuk. De meg is érdemeljük, hogy még mindig a nyakunkon vannak, már régen el kellett volna őket hajtanunk a világ fa...ra!

hello írta...

Nincs vita: egy hétköznapi körülmények között élő kisember jó esetben odáig eljut, hogy érdekli, foglalkoztatja, mi van a világban, pláne, hogy mi megy a hazájában, s bár sok minden nagyon nem tetszik neki, de tény, hogy nem hajlamos kapára-kaszára kapni a tapasztaltaktól.

Látszólag nem tartozik ide, de mégis: olyan szempontból, ha mindezen jócskán felháborodunk, ellenében demokratikusan járható út, alternatíva után kutatunk. Ami egyenlő egy ezt leváltó formáció keresgélésével.

Abban ugye többé-kevésbé megegyezhetünk, hogy ennek a rezsimnek a megbuktatásán ügyködő egyik párt a DK. Ettől az embert kíváncsivá teszi, vajon mit hogyan képzelnének átalakítani.
No meg, mit kinek/minek a kontójára.

Egy friss élményemet nem bírom magamban tartani.
A DK és az Alapítvány az Új Köztársaságért szervezésében a minap egy konferenciát hallgattam végig.
Az előadások egyébként itt megtekinthetők:
Energia Konferencia
Az utána feltett kérdések és az azokra adott válaszok sajnálatos módon nincsenek fenn.
Továbbá „nagyon demokratikusan” letiltották a videókhoz megjegyzések fűzését…
Pedig…

Az energiafelhasználás jövőbeli strukturális átalakítása kapcsán Pataki István egészen komolyan azt bírta mondani, hogy az elérendő perspektíva a földgáz teljes kivezetése, ami a lakásokban valóban akár milliós átalakításokat tesz majd szükségessé, de hát minden csak pénzkérdés…
Biztos, hogy a DK egyik elismert, favorizált szakértője ezen a földön él? Tisztában van vajon azzal, hogy – a Fidesz-holdudvart leszámítva – milyen jövedelmi viszonyok között élünk?
Ez ugyan – nem úgy, mint Orbánék Várba költöztetése + a többi eszement luxuskiadásuk – nem valamennyi itt élő zsebét érinti, "mindössze" azt az AKÁRHÁNY SZÁZEZER családot küldené padlóra, ahol gázzal fűtenek, főznek, vizet melegítenek...

Lehet, hogy a szangvinikus természetem az oka, hogy piszkosul felment ettől bennem a pumpa, és elgondolkoztam rajta: ezt most, mondhatni, véletlenül, hallottam, de vajon csak úgy mellékesen még hány ilyen „pompás” ötletük van vagy lenne?
Biztos, hogy ez lenne „az az ágytál, amire vágytál”???

mentálhigiénés autogén tréning írta...


http://hvg.hu/kultura/20131112_Feldmar_Valoszinuleg_ambulans_orultnek_g

PuPu írta...

Kedves MAT, ez ( http://hvg.hu/kultura/20131112_Feldmar_Valoszinuleg_ambulans_orultnek_g ) egy baromi jó interjú, de hogy jön ide?
:O))))

PuPu írta...

Kedves hello, egyre többször érez az ember ilyesmit, például miért kellett a Fidesz kétharmadához szavazatokat adni?
Tudsz erről valamit?
Ész megáll...

:O)))

góbé írta...


PuPu !

Vélem a lex Tiborcra gondolsz. Gréccizsóti szorgalmasan magyarázza kamerák előtt hogy az egész Dk félrenyomott, pedig nagyon akartak nemmel szavazni...

Ahogy a kommentekből is láthatod: Nincs mire várni, nincs tovább! Muszály lesz, azt a kb. fél évvel ezelőtt általad felvillantott Magyar Nemzeti Demokratikus Tevepártot megvalósitani, konkrét, alternativ kormányprogrammal !!!

Elővenni néhány A1 méretü kockáspapirt, bal oldalra sorban felirni amit változtatni kell,
s hogy az várhatóan mibe kerül, a jobb oldalra pedig miből, honnan lehet rá fedezetet biztositani. Mindezt úgy eladni, hogy a faluvégén is érthető, világos legyen.

Pl.: Az iskolákat visszaadjuk a pedagógusoknak, a diákoknak, a fölösleget -KLIK- felszámoljuk. ---- Forrás: Az MNB "nyeresége"(?!?) mely döntően a mesterségesen legyengitett forint-EUR-CHF árfolyamnyereség elsikkasztása. X % tartalékképzés után, az összeget átirányitjuk a költségvetésbe...és igy tovább.

Kicsit reménykedtem a Fletó dolgozata után, talán majd most beindulnak. Hát sikerült nekik.
Érdekes hogy a honlapjukon egy szót sem irnak erről.

Ha baloldalra nézek, --- nem látok semmit. Pedig nagyon kellene oda valami.

mentálhigiénés autogén tréning írta...

Pupu 18:29
A várurak és a várjobbágyok iskolázottsága miatt jön ide a cikk, már ha feltételezzük a tanulás (élethosszig tartó) tanulását :-)))
Meg azért is, mert érdekes az összefüggés a várurak és várjobbágyok életunalma, élettere és életkedve vonatkozásaiban is.

Egyébként ez is jó cikk:
http://hvg.hu/plazs/20141106_4_dolog_a_felnottevalasrol_Feldmartol
Ez meg azért jön ide, mert például az is egy izgalmas kérdés: vajon a várurak vagy a várjobbágyok védik meg hathatósabban azokat, akiket bántanak?

Pupu, Te miképpen véded meg azokat akiket bántanak? Milyen fokozatokat alkalmazol?
Érdekelne!

hello írta...

PuPukám, most értem haza, és a DK-tól, pontosabban Gy.F.-től egy bocsánatkérő körlevél várt erről az elnézett szavazásról.

Hogy mi volt a téma, inggombom sincs, miután napközben nem volt módom látni/hallani/olvasni híreket. Azt viszont nyilván Te tudod.

Mutatom az üzenetet:

"Olykor egy hiba nagyon tud fájni. Egy technikai probléma miatt - akaratunkkal éppen ellentétesen - megszavaztunk egy törvényt, amelynek minden mondata ellen egész politikánkkal, minden megszólalásunkkal tiltakozunk. Nem utólag, hanem eredendően. Ez a törvény intézményesíti a lopást, a magyar és az európai adófizetők pénzének rokonok, haverok közötti szétosztását. Az eggyel elnézett szavazási lista miatt okunk van arra, hogy elnézést kérjünk mindenkitől. A DK természetesen nem támogat ilyen törvényt, sőt mélységesen elítéljük. Az országgyűlés elnökének és a Ház jegyzőjének írásban is jeleztük, hogy szavazatunkat a nemleges voksok közé számítsák be. A jövőben pedig nem követhetünk el ilyen hibát, amelyet az sem ment, hogy nem a mi téves szavazatainkkal lett belőle törvény. A Fidesz sima feles többsége is elég volt arra, hogy ez a gyalázat mostantól szabály legyen."

talalom írta...

Hello drága! Nem voltam ott a konferencián, de ezeken általában a távlati alternatívát tárgyalják. Tehát nem azt, hogy mondjuk 2018 után átirányítják az energiaforrást. Viszont, a legtöbb ügyben - energiaügyben meg pláne - ÉVTIZEDEKKEL kell/kéne előre gondolkodni, és ugyancsak évtizedek, mire alakul valami. De a távlati tervből mai feladatok is keletkeznek, meg kell tenni azt a bizonyos első lépést, meg kell tervezni az évekig tartó átállás állomásait stb. Például: nem a gázárat csökkenteni (bár ez a mai piaci árak miatt nem kerül semmibe a kormánynak), hanem például a szigetelést támogatom, meg - mondjuk első lépésként a közintézmények alternatív energiaellátását. (Pl. termál erőművet, biogázerőművet kisebb városokban.) A jövő nem a nagy hálózatoké, hanem a kisebb közösségek önálló energia ellátása. Ez persze a centrális mániákusoknak nem tetszik: képzeld el, honnan vennének ki milliárdokat, ha pl. az MVM monopol-hálózatáról egyre többen lekapcsolódnának a saját kis erőművükhöz. Gondolj bele! Kb. 20 éve határozta el az akkori kormány (ha jól emlékszem, éppen a Horn), hogy megtiltják a kétütemű autókat. De nem hétfőről keddre. Először csak nem lehetett újat árulni, aztán egyre nehezebb lett levizsgáztatni, és így tovább. Mára tényleg alig van ilyen. Pedig nem lettünk mi se gazdagabbak...

Sicc írta...

Hogy 1 ember eltéveszti, az máskor is előfordul.Nem tudom elhinni hogy ennyien félrenyomtak. Nem lehetséges, hogy azokat a szavazógombokat átállították? Megcsinálni egyszerű. Azonnal ellenőrizni kellett volna. Most már ezt is fújhatják!

hello írta...

Kedves Talalom!

Ha meghallgatod ugyanott Molnár Csaba előadását, az pontosan arról szólt, amit írsz: nemcsak, mint volt szakirányú miniszter, de EU-s képviselőként is lenyűgözó tájékozottsággal, bőséges ismeretanyagon alapuló európai példákkal, kristálytiszta logikával, kiválóan élvezetesen beszélt a témáról.

Az odáig teljesen világos, hogy az új építésű lakásokban, házakban már nem engedélyezik a földgáz bevezetését. Ilyen módon az arányokon fokozatosan lehet változtatni, ez az, ami egy nyilvánvalóan megvalósítható folyamat.
Ami bennem eldöntötte a borjút Pataki Istvánnál: ő abszolút belátható jövőként taglalta az általam leírtakat, olyannyira, hogy nem kevés malíciával fűszerezett kérdésként megkapta: akinek mostanában aktuális egy konvektorcseréje, még vegyen-e újat. A közönség nevetett, Pataki úrral ellentétben ők értették. Ám Pataki úr hótt komolyan azt válaszolta rá, hogy az átalakítást márpedig meg kell oldani, ami bizony milliós kiadás is lehet 1-1 háztartásban. Attól függően, milyen típusú lakásról van szó.

Én nem értek a műszaki dolgokhoz, de tudtommal az országban pl. rengeteg lakótelepen működik minden földgázzal. Jószerivel tán akár ezeket a házakat le kéne bontani ahhoz, hogy a teljes csőrendszert kicseréljék valami egészen másra!?
Szóval szerintem, aki ezt reálisan kivitelezhetőnek gondolja, kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét!

talalom írta...

Mivel nem hallottam Pataki urat, igazad van. De. Például sok gond van még a megújulók technológiájával - nemcsak nálunk, nemzetközileg. Ez például egy piaci rés, ahol jól megfizetnék az újítást (juszt se innovációt). Ezért nem ágyaspálinkával, meg hasonló idiótaságokkal próbálnék exportot erőltetni, meg az ókori fellahok bérszínvonalával csábítanám a befektetőket, hanem milliárdokat nyomnék a műszaki fejlesztésbe, pont a megújuló energiákat hasznosító berendezésekbe. Azok közül is a termálvizeket felhasználóba - mert abból van nekünk. A termálvíz igen agresszív jószág, a magas ásványtartalma miatt szédületesen vízkövesedik. Szentes mellett pl. már környezetvédelmi károkat okoz az a kisebb tó, ahol az évtizedek alatt a melegházakból gyűjtött, kihűlt vizet tárolják. (Rémületes látvány: se növény, se állat nem nagyon van a közelében.) Addig, amíg marad még ebben az országban valamirevaló mérnök. Ennek a szerencsétlen Orbánnak addig terjed az ipari fantáziája, hogy asszonyok csavarmeneteket vágnak a téesz-melléküzemágban.

PMaria írta...

PuPu, volt egy kerdes, hogy miert szavaztak a DK- sok igennel a 2/3- dal elfogadott kozveszerzesi konnyitesen. Szerintem felvillant bennuk az ALTUSZ ugy, mikor Gyurcsany es Dobrev Klara altuszos osszefonodasat elemezte a fidesz. Ez a torveny lex ALTUSZ, valamiert Gyurcsany olebe pottyantottak, o pedi bekapta a horgot. Ez
Vezeti majd elete legnagyobb bukasahoz.

talalom írta...

Kedves Mária! Tudom, hogy sokan utálják ezt a módit, de egy képviselő se orákulum mindenben. (Aki meg mégis, arra gyanakodjunk, de nagyon.) Ezért aztán felosztják a témákat - a DK-nak nincs könnyű helyzete, hiszen csak négyen vannak -, aztán a többiek hisznek a témafelelősnek, és úgy szavaznak, ahogy a frakcióvezető diktálja. (Ilyenkor hangzik fel innen is, onnan is, hogy "igen!", meg "nem"!. Ezt eltévesztette Varjú - igen-t kiáltott be a nem helyett.

hello írta...

Talalom, nyilván így működik, de ilyen alapon tök luxus, hogy - elvben, mert gyakorlatban ennyien szinte sosincsenek - 200 képviselő ott üljön a szavazásoknál.
Tudják, hogy melyik pártnak hány képviselője van, ha úgyis mind a kikiáltó szerint nyomja a gombot, elég lenne mindenhonnan 1 valakinek ott lennie és szavazni. Azt felszoroznák a csoportjuk létszámával, és meglenne az eredmény - a parlamentarizmus, a demokrácia + a képviselők lelkiismerete, felelősségérzete, a választóktól kapott megbizatása érvényesülésének nagyobb dicsőségére!
dühös