2016. február 20., szombat

ÚJ ELLENSÉG A LÁTHATÁRON, FUSSUNK, MÍG LEHET!

Most már biztos, hogy paranoiás a Nemzet Félesze.
Amerre néz, mindenfelé migránsokat lát, de majd ő jól megvéd bennünket tőlük.
Javasolni is fogja, hogy az Unió tárgyalja meg a keletről várható migrációs fenyegetés ügyét, marthogy most Ukrajna felől özönlenek a menekültek.
Szerinte már nálunk is van ötvenezer ukrán, de Lengyelországban már kétszázezerre tehető a számuk, hogy Szlovákiának mennyit hazudott, azt sajnos elfelejtettem.
Azt viszont nem, hogy kifejtette, miszerint egyedül észak felől nem veszélyeztet bennünket senki, mert ott a visegrádi országok vannak, akik ugyanúgy (nem) gondolkodnak, mint mi.

Ez az állapotrosszabbodás azért következhetett be, mert a jelenlegi tárgyalások során minden reményét rombadöntve mégsem hullott szét az Unió, pedig ő már készen állt rá, hogy átvegye az új KGST a Keleteurópai Császárság vezérének szerepét.
A migránsok meg odaszartak a kerítése tövébe, állítólag a határvédelmi szervek látták, hogy valamelyikük kardot is rántott, erre tüzelőállásba helyezkedtek  - borzasztó állapotok!
Anno egy határőr tizedes járőrparancsnoknak több esze volt, mint ma a komplett tábornoki karnak, de hát szép, kardcsörtető időket élünk...
Akut veszély nélkül nem élet az élet.
Bonaparténak  az meg még nem jutott eszébe, hogy a lengyeleket és a szlovákokat elözönlő ukrán migránsok délnek is fordulhatnak, hogy elvegyék tőlünk ezt a tejjel-mézzel folyó kánaánt.
Habár gyanús, mert rossz nyelvek szerint holdas éjszakákon az álmatlanságtól szenvedő hajósok egy pocakos kis emberkét vélnek látni a Dunán, amint a vízen lépdelve egy kerítésoszlopot cipel, időnként meg-megállva próbálja beleszúrni a vízbe, de egy istennek se áll meg, állandóan eldől.
Faguriga legyek, ha ennek (kis "e"-vel) nincs kerítésgyára...


Azt is rebesgetik, hogy látták az állatkertben szabadon járkálni, állítólag a jegesmedvét tanulmányozta, és magában beszélt: ha sapkát adunk rá, akkor elmegy ez is migránsnak, ez se csúnyább, min a Habony, mormolta, majd elsietett a pávián ketrece felé.
Ott megtorpant, mikor meglátta a zárkamenő vörös seggét és felkiáltott: mongolfolt!

Szeva tesó, mondá, majd tovasietett - várta a világpolitika.
Az meg csak a bú, a bánat meg a gyötrelem - a visegrádi négyeknek szörnyű sorsa lett, egy - khmm - mondjuk szerszámra négyen jutottak.

Végül is megállapodás született az angolokkal, akik egyébként csak saját orbánviktoraik számára, olcsó terápiaként adták elő a nagyhalált, merthogy eszük ágában sem volt kilépni, és ezt mindenki pontosan tudta.
Persze érheti még meglepetés a brit miniszterelnököt, mert a politika természetéből adódóan minden országban több a tájékozatlan, mint a tájékozott választó, a hülyeség meg gyorsabban terjed, mint a zika-vírus, a nemzeti önteltségről nem is szólva.

Ez volt egyébként az a meccs, melyen csak veszíteni lehetett, merthogy ha kilép egy ország, akkor annak se lesz jó, de az Uniónak se, mert olyan ez, mint a kereskedelem vagy az ipar - kell egy bizonyos méretnagyság a hatékony működéshez.
Ha egy ilyen országot, mint a mienk perifériára szorítanak, abba ugyan mi beledöglünk, de az Unió legfeljebb a temetők bővítését fogja támogatni, más baja ebből nemigen lesz, megkockáztatnám, hogy sőt - na de Britannia......

Anglián nincs mit csodálkozni, mérhetetlen beképzeltségük mindent megakadályozott eddig, ami elősegítette volna az Európához való közeledést.
Ha nem tudnám, hogy én vagyok az egyetlen, akit a másik végével csináltak, hát azt hinném, hogy ők is ezt képzelik magukról.
A világbirodalmuk összement, mint gatya a mosásban, de még mindig úgy viselkednek, mintha övék lenne India minden kincse, beleértve a turisztikai tanszék üdvöskéjének édesapját is, akinek színarany szobra ott ül törökülésben  minden buddhista szentélyben...


Namármost akkor megint arattunk egy győzelmet, és még idejében (már ötvenezer migráns után) felfedeztük a fenyegető veszélyt.
Csak azt nem értem, hogy az ukrán határ, ugye nem átjáróház, azt aztán lehetne őrizni a hatékonyan és  buzgón - és mégsem.
Viszont azt pontosan tudjuk, hogy ötvenezer ukrán jött át illegálisan, akik természetesen nem a kisebbségi létben senyvedő honfitársaink, mert azok akkor jöhetnek, amikor akarnak, hiszen magyar állampolgárok is.
Ennek ellenére ők köztudottan csak a nyugdíjukat és a támogatásokat felvenni járnak át magyarba, aztán mennek haza, mert megszokták a nyugalmat...
De ki számolta meg az ukránokat?
Egyre abszurdabb ez az ország, ilyet csak egy megzápult elme tud kitalálni, egyszer ezeket az éveket még nagyon fogjuk szégyellni....
És nem tudom, meddig lehet takargatni még a gazdasági bajokat, de, hogy az iskolák finanszírozására akkor sincs pénz, mikor a tanár meg a diákjai együtt kockáznak a hatalommal, ez azért likviditási problémákra utal.
Persze, ez csak minket érint, őt nem annyira, nem is igen érdekli már, beleszerelmesedett a világpolitikába, ezzel a proviniális porfészekkel már annyit se foglalkozik, mint liba az egérfogással.

Már csak az van hátra, hogy a következő tüntetésen köszöntsük őt: Ave Caesar, morituri te salutant!


:O)))

14 megjegyzés:

hello írta...

Ha keserű is, de legalább a vitriolos humorod működik!

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Azt olvasom, hogy Sukorón lopáson érték "Repülős Gizit" 10-20 ezer forintot lopott egy családi házból,- persze rögtön előzetes letartóztatásba került a 89 éves asszony.

Valamelyik nagy magyar politikus mondta, hogy a "mi népünk milyen leleményes..."
Ez szerintem is helyénvaló, mert észreveszi, ha a lakásából valaki ellop pár tízezer forintot.

Azt viszont nem, ha milliárdokat lopnak el tőlünk...

Valaki írta...

Kedves Pupu!

Ez most elég komor hangulatú írás volt. Arra kijelentésedre szeretnék válaszolni, mely szerint az átlag angol öntelt lenne. Nos én köztük élek és nem tapasztalom, hogy túlzottan önteltek lennének. Igaz, hogy én egy egykori szénbányászok által lakott környéken élek ahol Mr Cameron és a Toryk amúgy sem örvendenek túlzott népszerűségnek.
Szóval nem tartok attól, hogy a "hülyeségindex" elérné a kritikus mértéket és kilépnének az EU-ból. Magyarország esetében viszont nagyon is elképzelhetőnek tartom ezt.
Ez csak egyéni vélemény és nem akartam kiragadott mondatokon lovagolni. Összességében - min mindíg - most is fején találtad a szöget. :-)

Unknown írta...

Nagyon-nagyon jó!A lényeg a lényeg, s az benne van!

PuPu írta...

Kedves Valaki, nem azt írtam, hogy hülyék, hanem azt, hogy önteltek.
Dolgoztam velük, időnként fel kellett világosítani őket, hogy nem vagyok burmai bennszülött...
Érdekes nép...

:O)))

obsitos45 írta...

Jó írás! Mr Cameron egy felfujódott demagóg ,akár a mi alcsutink.

sphagin írta...

Szerintem ott van a probléma, hogy az angolok kierőszakolják a kétsebességes EU-t.

Ez a mostani megállapodás azokat erősíti, akik a külön utasságot erőltetik.
Akik nem szeretnék, ha igazodniuk kellene másokhoz, azoknak ez megfelelő irány.

Csak az a kérdés, hogy miért akartak és akarnak akkor az EU tagjai lenni ?

A nemzetek Európája nem azonos az EU-val, attól egy lazább szövetség, amit találunk szerte a világban.
A visegrádiak még nem érettek meg arra, hogy szorosabbra fonják ezektől az EU-t.
Az angolok meg úgy érzik, hogy őket akarják kihasználni mások.

Persze minden különállás mögött van egy adag nacionalizmus és beképzeltség, vagy önteltség, mint ahogy PuPu is írja.

Egy biztos, hogy mi a különállásunkkal csak veszíteni fogunk hosszútávon.
Persze Orbánékat ez nem zavarja.
Hol lesznek már ők akkor, amikor ez kiderül ?

Valahogy nem tetszik nekem, hogy ne dörgöljük bele az orrukat, amit most összehoznak és mások hozzák rendbe amit ők elcsesznek.
Ennyi ökörség egy életre elég, amit most összelapátolnak kormányzás címén.
És még amiről nem tudunk. ami csak később derül ki!

Az angolok fafejűsége miatt nem lesz szorosabb szövetség és nem lesz Európai Egyesült Államok.
Továbbra is, egy se ilyen, se olyan szövetségre korlátozódik a kapcsolatok alakulása.

Nem lehet tudni, hogy mi lesz a vége.
Még nem jött el az idő az igazi döntésre és még az is lehet, hogy az Amerikaiak se nagyon szeretnék, ha az EU szorosabbra szövetkezne és ezáltal még erősebb lenne.
Elég nekik a mostani helyzettel megbirkózni.
Az angolokkal könnyen be tudnak tartani az EU-nak és rákényszeríteni bizonyos kérdéseket.
Egy biztos, hogy az angolok csak akkor érzik jól magukat, ha diktálhatnak.
Mondjuk ez másokkal is így van és Orbán is ezt szeretné.

Meg az ellenzéki pártok között is akadnak elég szépen, akik hasonlóan vélekednek.

Mi már nem igen érjük meg a nagy összeborulást, ha lesz ilyen egyáltalán.

Unknown írta...

Minden szavad ül, igaz Pupu, de a népet akkor sem lehet leváltani, ha hülye. Ki kell várni, hogy kihaljunk, s talán a fiatalok..... talán. Vagy a lábukkal szavaznak.

Marcsika írta...

A Nemzet Félesze 10. éve miniszterelnök. Ezt a maga gyalázkodó írásai soha nem fogják megváltoztatni. Látom, a Bunkócskát addig énekelte annakidején KISZ-tábortüzeknél, h maga is azzá vált...

PuPu írta...

Kedves Marcsika, ez a nagy baj, merthogy ez a kártékony féreg tíz év alatt elvégzi, amit a török százötven év alatt sem volt képes.
De ez az én véleményem, a tied meg más, nincs két egyforma ember, melyik nő azt szereti, ha simogatják, melyik meg azt, ha előjátékképpen pofánveregetik.
De gustibus non est disputandum, ugye...
Megköszönném viszont, ha nem bunkóznál le - ezen a blogon az ilyesmi nem divat -, cserébe én sem hordalak le mindenféle tetves, bableveses, büdöspofájú, repedtsarkú lotyónak.
Szerintem korrekt az ajánlatom, nem?

:O)))

Ps: ugyanitt lehet elnézést kérni...

góbé írta...


Kedves Marcsika!

Az Önnél láthatóan érdem, hogy valaki, - azért némi megszakitással - 10 éve miniszterelnök.
Én 22 éve vagyok ... akárki. Józsi 38 éve traktoros...Pista 42 éve pedagógus, és nem sorolom tovább...
Esetleg - miután az adott pozicióban eltöltött évek száma még nem garantálja a hatékony és eredményes munkavégzést - ezen tul, tudja-e konkrét, valós érvekkel, számadatokkal, alátámasztani errefelé szokatlanul vehemens véleményét?

Arra azért megkérem, kiméljen meg a pártmédiájuk semmitmondó, mellébeszélő, sikerorientált szatymazától. Konkrét, ellenőrizhető, érvekkel alátámasztott, kikezdhetetlen reagálást várok, tisztelettel.

Marcsika írta...

Kedves Pupu! A stílus maga az ember, bár ez utóbbit magáról nehezen lehet elmondani. Magának esik rosszul a lebunkózás, aki napi-heti szinten rúg bele egy olyan emberbe, aki nem tud védekezni? Legyen már férfi, ne csak osztogassa, állja is a csapásokat!

Marcsika írta...

15%-os szja, rezsicsökkentés, családi adózás, végtörlesztés, árfolyamgát, csok. Mi kell még?

PuPu írta...

Kedves Marcsika, én egy szegény ember vagyok Borsodból, nincs munka száz kilométeres körzetben, merthogy a tetejébe még csak nyolc osztályt végeztem el, ötvenöt éves vagyok, ránézésbnől is gyenge fizikai állapotban.
Ami azt illeti, nekem tök mindegy, hogy a személyi jövedelemadó 16 vagy 15 széázalék, és miután a villanyt már régen kikapcsolták, gáz meg nincs bevezetve, agyllyat gyűjtök és azzal fűtök, már amennyire ezt fűtésnek lehet nevezni, így a rezsicsökkentés se érint, legfeljebb kevesebb szemétdíjjal fogok adós maradni az Önkívületnek...
Van két iskolás gyerekem, egy beteg feleségem meg az anyós, akinek van negyvenezer forint nyugdíja, azért nem halunk éhen.
A családi adózás se érint, a végtörlesztés mégannyira se, egyébként meg csók a család.
Várom évek óta, hogy a családi pótlékot emeljék, legalább annyira, hogy a kétr gyerek meleg vacsorája kifusson belőle, de hiába...
Te, kedves Marcsika, láthatólag komoly kihívásokkal küzdesz, ez is elég lehet neked - biztos vagy benne, hogy ide kell járnod harcolni?
Szívesen látnálak egyébként, de látnivaló, hogy fogalmad sincs az életről, mondhatmnám életidegen az érvelésed, én meg nem mennék egy szint alá, a francnak se hiányzik a keszonbetegség....
Sajnálom.
És sajnállak.
Mellesleg a netikett tegeződést ír elő, mint idősebb, nem ellenzem, hogy tegezz.
És nem vagyok megsértődve, de ez egy disztingvált, úri hely, itt viselkedni szoktak - mindössze erre kérlek téged is...
Teljesíthetetlen kérés lenne?
Ha nem viselkedsz, kellemetlen leszek, jó lesz ez neked?
:O)))