2016. március 19., szombat

A KIRÁLYNÉT MEGÖLNI NEM KELL FÉLNETEK JÓ LESZ


Ravasz, ravasz...
Pedig János esztergomi érsek nem is volt szakszervezeti korifeus, és mégis...
Ami pedig Gertrudist illeti, az összes vonatkozó történelmi forrás tagadja, hogy rászolgált volna rettenetes sorsára - ez viszont eltérés a mai helyzethez képest, mint ahogy Pukli István se egy Bánk bán.

Igaz, a történészek szerint a végzetes kardcsapás egy volt főbíró lelkén szárad, de bizonyára megelőzte ezt néhány tüntetés, meg a lázadók egymás közötti torzsalkodása, aztán mire lecsengett a dolog, a fele társaság elvesztette a fejét.
Ma még nem történt semmi, de a résztvevők túlnyomó többsége már elvesztette a fejét és bánatosan keresi a kivezető utat, jóllehet az egyirányú utca, amelyikbe Pukli igazgató beleterelte őket nem mondható egy bonyolult labirintusnak.


Mindenesetre egy lázadás halála, ha a résztvevők nem mutatnak kifelé egységet, mert ellenfeleik a legkisebb résbe is azonnal beletolják a feszítővasat, belecsepegtetnek egy kis savat, esetleg olvasztott arannyal locsolgatják, csak táguljon az a rés, roppajon az egység, öljék egymást a résztvevők, hogy lehessen már megint nagyokat röhögni az impotens értelmiségen.
Természetesen egy feladatot sokféleképpen fel lehet fogni, szakszervezeti vezetőként is van egy békésebb, mindenáron megegyezésre törekvő irány, meg egy másik, amelyik nem retten vissza a nyílt konfrontációtól.
Nem lehet egyértelműen állást foglalni abban, hogy melyik módszer a jobb, csak az a baj, hogy a megegyezéshez a két fél azonos szándéka kell, tehát mindkettőnek megegyezésre kell törekedni.
Van ebben az országban ember, aki el tudja képzelni Orbánt, amint éppen kompromisszumot köt a társadalmi béke érdekében, vagy visszavonul, mint tette Gyurcsány a vizitdíjas népszavazás esetén?

Nem hiszem, hogy ilyen ember lenne, ha meg mégis, akkor annak más, súlyosabb bajai is lehetnek.

A szakszervezeteknek az lenne a dolga, hogy felismerve a heléyzetet meneteljenek előre, mozgósítsák tagságukat, magyarázzák el a kialakult válság okait, győzzék meg tagságukat és szimpatizánsaikat a követelések indokoltságáról, és ne hagyjanak magukból bolondot csinálni.
Ne higgyék azt, hogy a Pukli igazgató tekintélyén esett csorba őket nem érinti, ne gondolják azt, hogy a megoldás kulcsa a mindenáron való kiegyezés, ha hisznek az igazukban, akkor harcoljanak érte.
Nálunk szerencsésebb országokban a szakszervezetek vezetőit saját tömegeik tolják maguk előtt, a radikális tömegek radikalizálják vezetőiket is.
Nálunk más a történelmi helyzet, itt a tömegek békésen legelészve várják, hogy vezetőik megmutassák, hogy merre van az előre, hiszen azért van kolomp a nyakukban, hogy a többiek követni tudják őket.
Ha a vezetők vacillálnak, ha képtelenek elhatározni magukat, akkor elbizonytalanítják az egyébként is bizonytalan tömegeket.
Úgy nem lehet harcolni, ha békésen tűrjük, hogy kiröhögjenek bennünket, harcolni nem lehet egy félmosollyal a szájunk sarkában, harcolni csak dühösen lehet, és istenemre mondom, ennek a tömegnek ma minden oka meg is van arra, hogy dühös legyen.


Ez ugyanis nem játék, ennek a harcnak a kimenetele meg fogja határozni két-három generáció sorsát, meghatározza, hogy a polgárok köztársasága, vagy a cselédek Magyarországa leszünk.
Ritkán adódik olyan történelmi helyzet, hogy a tanárok érdemben tudják befolyásolni az ország jövőjét, de ez most egy ilyen pont, nem akarok nagy szavakat használni, de történelmi helyzet.
Fe kellene nőni hozzá.
És fel kéne fedezni egy régi-új fogalmat, úgy hívják, hogy szolidaritás.
Ezt először a saját szervezeteken belül kellene követelménnyé tenni, utána pedig az egész szakszervezeti mozgalmat - és a társadalmat - ismét meg kellene tanítani rá, hiszen szolidaritás nélkül nincs győzelem.
Ha pedagógusok mellett kiállnának az egészségügyiek és a szállítási dolgozók szakszervezetei, a nagy kereskedelmi láncok dolgozói, és csatlakoznának a figyelmeztető sztrájkhoz, ha leállna a közlekedés, ha mindenki kiállna a munkahelye kapujába erre az egy órára, majd lefagyna a gúnyos vigyor ezeknek a képéről.

Ezt a harcot - mert ez már harc, gondoljanak bármit is erről a kiegyezésre bármi áron kész szakszervezeti vezetők - nem szabad elveszíteni.
És igen, fel kell arra is készülni, hogy a hatalom fenyegetőleg fog fellépni, hogy helyi szinten is eshetnek sebek, de csak addig, míg a sebesültek mellé nem áll saját kollektívájuk, és ki nem harcolja a rehabilitációjukat.
És ha nem sikerül egyedül, akkor számíthat rá az érdekelt, hogy mellé állnak a megyei, de ha kell, az országos szervezetek is.
Ami itt most folyik, az tulajdonképpen egy oktatási forradalom, egy társadalmi mozgalom, mely érvényre akarja juttatni a tanulók, szülők és pedagógusok érdekeit a fejlődéükben elakadt bűnözőkkel szemben.
Ezt a harcot nem lehet megalkuvások közepette vívni, és lehet, tövényt is kell sérteni, ha a törvény nem ad teret a jogos harag keltette tiltakozásnak.
Gondoljunk bele, milyen vicces lett volna, ha annak idején a Bastille lerombolásához bontási engedélyt kér a nép.

Most éppene ezen folyik a tipródás, pedig a helyzet tulajdonképpen kényelmes.
A sztrájkot nem a szakszervezet szervezi, a polgári engedetlenséget pedig nyugodtan támogathatja, és ha emiatt valakinek bántódása esne, hát az ok lenne a radikálisabb fellépésre.
A tett halála az okoskodás, majd az irodalomtanárok elmagyarázzák, mit kell ezen érteni.


A hó végéig még van idő, ez alatt lenne éppen feladat is, rengeteg,
Egyrészt meg kell találni azt a formát, mely a megmozdulást látványossá teszi, el kell készíteni a kellékeket, ki kell találni a jelszavakat, kikerülhetetlenné kell tenni a média számára a történéseket, tájékoztatni kell a szülőket, és el kell mondani a tanítványoknak is, hogy mi a harc oka, célja és tétje.
Közben azért lehetne kisebb akciókat szervezni, felkeresni a képviselőket, beleértve az önkormányzati képviselőket is.

Lehetne fórumokat tartani a témáról és segítséget kérni az emberektől.
Egyet nem lehet, bizonytalanul totyorogni, mint liba a jégen.

Drukkolok a pedagógusoknak, mindahányunk érdekében.
Drukkolok a szakszervezeteknek, melyek ebből a harcból vagy nagyon erősen kerülnek ki, vagy el lehet dobni őket.
Drukkolok Pukli igazgatónak, aki most szerzi be élete legszebb élményeit és legundorítóbb csalódásait.


És drukkolok Magyarországnak.

Ideje lenne, hogy felemelje a fejét...

:O)))

39 megjegyzés:

Kovács Erzsébet írta...

Minden szavad szívhez szóló, maga a reménység.
Csak a téglákat kerüljétek ki,mindenütt ott vannak.
A kishitűség és a gáncsoskodás.És ne nézegessetek
folyton visszafelé,a múltba, előre kell nézni,hogy
ne essetek bele a ma gödreibe,és a megalkuvókat ne
avassátok be a terveitekbe.Én a Tanárokkal vagyok,és
szerintem minden jó érzésű szülő és nagyszülő is, mert
a Ti bölcsességeteken és helyzetfelismeréseteken múlik
a jövőnk,az érdekeink felismerése és kikényszerítése a
törvények erejével.Csak Madách Imrét tudom idézni,"Ember
küzdj, és bízva bízzál".Ha nem sikerül, az maga lesz az
Ember tragédiája.Valamennyiünké.

Aptyuka írta...

Ott leszek! Nyuggerként is ott leszek, ott a helyem. A volt gimnáziumom előtt töltöm azt az órát, mivel tartozom kiváló tanáraimnak, és előre is tartozom a ma diákjainak, pedagógusainak, mindenkinek, akit sújt ez a rendszer! Mi vagyunk többen, mi vagyunk az erősebbek - megalázottként, megvetettként is.
Emeljük föl fejünket!

Frank írta...

"....milyen vicces lett volna, ha annak idején a Bastille lerombolásához bontási engedélyt kér a nép."
Nagyon jó hasonlat. Csak az a baj, hogy a két szakszervezet éppen ebben töri a fejét.

Anikó írta...

Nagyon mérges vagyok a pedagógus szakszervezetekre, most kellene ütni a vasat együtt, és akkor... Gallóné már bebizonyította, hogy hajlandó a semmiért megalkudni a hatalommal, most megint ezt akarja tenni, vagy megvették kilóra megint. Gallóné megöregedett, elgyávult, jobb lenne neki már nyugdíjba mennie. Gallónét ki kell rúgni és egy harcosabb vezetőt kell a helyére választani, szerintem csak ez az alternatíva, és harcolni... harcolni ezerrel.
Abszolút a tanárokkal vagyok, pláne, hogy én is abban a Teleki Blankában érettségiztem anno, ahol Pukli István most az igazgató. Büszke vagyok a kiállásukra, a bátorságukra.
Hajrá tanárok !!!!

Úzbence írta...

PuPu! Annyira szívemből szóltál,hogy szebb lett a napom az írásodtól!/san phrases/Igen,most kell cselekedni,mert a történelmi pillanat elillan.Periculum in mora!

Unknown írta...

Közösen a Nép, nem külön külön! Ebből elég már!

asta írta...

Szuper mondat: " mi lett volna, ha a Bastille lerombolásához bontási engedélyt kértek volna"


Gallóné most pont ezt teszi, Mendrei meg ingadozik:)

Ottilia Marton írta...

http://www.atv.hu/videok/video-20160318-schilling-dij-arvetel-helyett-tuntetest-szervezett

Ottilia Marton írta...

http://www.168ora.hu/itthon/tanitanek-mozgalom-schilling-arpad-pukli-istvan-tuntetes-143844.html

Ottilia Marton írta...

Schilling Árpád "megrendezett" minket :( ?

Kovács Erzsébet írta...

Nagy baj, a Puklit még az Ágh is lehúzta, elindult a gépezet a lejáratására.A második vonalban lévő tanárembereknek kellene beállni és átnyúlni az öreg mama feje felett ténylegesen, hiába mond okosakat, ha az nem passzol az események sodrásába, inkább fékez, és elveri a kapa élét.A cselekvés óráját nem lehet elódázni és elodázni,mert mindent ellep a gaz meg az ugar.Műveljük kertjeinket , az elméket,mert a vetés ideje elérkezett.A restek erénye a megalkuvás.Ha tesz, lesz
változás, ha nem tesz, nemtelenné válik minden eddigi próbálkozás.És jön a retorzió.

Öreg harcos írta...

Pupukám!!! Imádom a hasonlataidat..Vizuális vagyok, ezért elképzeltem, hogy a Bastille lerombolásához bontási engedélyt kérnek... Kitől is????

obsitos45 írta...

Leegyszerűsödött a helyzet. Alcsuti királyság vagy Európai Unió - ez itt a kérdés. Lehet választani! Ezt kellene felfogni a magyar (és a nagyon magyar ) embereknek.

nemóvatos írta...

Remélem megértitek:
Egy trezorban van a NER lebontásához vezető út térképe.
A trezort két kulccsal lehet csak kinyitni. (mint a bankban)
Az egyik kulcs Puklinál a másik Mendreinél van.(Gallónénál is van kulcs de VIGYÁZAT! az nem illik egyik zárba sem mert kopott).
Ha nem szinkronban fordítják el a kulcsokat vagy valamelyikőjük a kopott kulccsal próbál szinkronizálni: a térkép megsemmisül.
Hát így.

E.Kovácshoz:
Ágh Attila nem lehúzta Puklit hanem nagyon is megszívlelendő gondolatokat fogalmazott meg,

MoonRiver írta...

nemóvatos: Nagyon klassz, szeretem a képi megfogalmazásokat. Gallónét kulccsal még pont nem képzeltem el, most már tisztán látom, hogy neki nem kopott kulcsa van, hanem csokikulcsa. Lehet, hogy édeskés, de ha melegszik a helyzet, azon nyomban elolvad az egész. Van már pecsét a ruháján ebből kifolyólag. (Mendrey pedig aggódik, hogy az övé igazi-e:) Hahhaha...kacagj Bajazzo!

PuPu írta...

Azt gondolom, hogy egy ilyen kiélezett helyzet nem alkalmas sem mendrey, sem gallóné életútjának kritikai elemzésére, ilyen helyzetben nem egymásban kell keresni az ellenséget, hanem az adott körülményekből kell kihiozni a legjobb eredményt.
Más szakszervezetet vezetni, meg más egy polgári kezdeményezés senkinek nem felelős vezetőjének lenni, az autóbuszvezető a háta mögött ötven utassal nem próbálgathatja a sikos úton a kézifékkel rásegített helybenfordulást, mint a frissjogosítványos fiatal.
Szóval, mindenkitől csak a saját szerepének megfelelő viselkedést várhatunk el.
Emellett azt sem igen értem, hogy miért baj a szakszervezetek jelenlegi higgadt, de egyértelműen elkötelezett álláspontja?
Eddig mehetnek el törvényesen, keresik a sztrájk törvényessé tételének lehetőségeit, és támogatásukról biztostják azokat, akiket egy esetleges vadsztrájk következményeként bántódás ér.
Emellett - mint az életben mindig - más elképzelések is lehetnek, mint a sajátjaink, az egységes álláspont a legszélsőségesebb diktatúrák sajátja.
Egységesnek a végrehajtás során kell lenni, és amíg döntés nem születik, addig lehet vitatkozni - egymás között, nem az utcán, nem hangosan ordibálva, ha mód van rá.
Szóval, végig kell ezt highgadtan gondolni, mert csak az nevezhető politikának, ami a lehetőségekkel számolva dönt a tettekről.
Nem hősihalott-képzőre van itt igény, hanem Orbán és bűnbandájának eltakarítására.
Minden követelés szakmai, de az eredőjük mégiscsak ez: Orbánnak mennie kell.
Ha lehet, élve...
:O)))

anonymand írta...

Kedves PuPu!

Egy dologról nem szabad megfeledkezni.
Reménykedhetünk ugyan az egységben, de ott van Gaskó Istvánné.
Aki a legmegfelelőbb pillanatban kész lesz bomlasztani.

nemóvatos írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
nemóvatos írta...

"Más szakszervezetet vezetni, meg más egy polgári kezdeményezés senkinek nem felelős vezetőjének lenni"
"....keresik a sztrájk törvényessé tételének lehetőségeit, és támogatásukról biztosítják azokat, akiket egy esetleges vadsztrájk következményeként bántódás ér."

Ez ugye nem jelenti azt, hogy a láthatóan nagy társadalmi támogatottságot élvező kezdeményezés élére álló személynek, a jövő iránti felelőssége (ha van egyáltalán) elhanyagolható, a diktatúra sztrájktörvényét betartani(?) akaró, jogalkalmazásával szembeni védelmet(?) ígérő, vadsztrájkot médiában emlegető, hatalom által fizetett, régóta "megfontolt" szakszervezeti vezetőéhez képest.

gránátalma írta...

Nemóvatos 6:26
Ez nagyon jó összefoglaló gondolat volt.
Az emberek valami újra vágynak és a legfontosabb elvárásuk a hitelesség...
Nem könnyű ennek felkutatása sem, hát még a megtalálása!!! Pláne, ami azután következhet...

"Vagy van szerelem, vagy nincs." (kortárs gondolat)

PuPu írta...

Kedves nemóvatos, a láthatóan nagy társadalmi támogatottság addig marad meg, ameddig a mozgalom a törvényes kereteken belül van.
A pedagógusok hormakövető népek, kár lenne most azzal riogatni őket, hogy a hatalom retorziókat alkalmazhat velük szemben.
Ha szakszervezvezetek legalizálni tudják Pukli igazgató kezdeményését, máris rengeteget tettek az ügy érdekében.
Moon Rivernek írtam itten fentebb, neked is írom, hogy mindenkit a helyzetének és a kialakult helyzetnek megfelelően kell értékelni, más olyankor bátornak lenni, mikor mögötted a szakna és bírod az ország rokonszenvért, meg más olyankor, amikor pár ember neki akar rohanni fejjel a falnak, merthogy ők bátrak.
Nem bátornak kell lenni, hanem győztesnek kell lenni a harcban.
Pukli se akar nekimenni a rendszernek, ő szakmázgat itt boldogan, ami egy nagy marhaság, de ezzel meg úgy vagyok, hogy végtére is ha győz a kezdeményezés, akkor az is erodálja Orbán bűnbandájának hátországát.
Nem kell a mieink soraiban mint Sztálin, állandóan ellenségeket gyártani, meg kell érteni - meg kell próbálni megérteni - az egyes szereplők indítékait, az előbbre visz, mint Gallónét legaskónézni azért, mert nem hasonlít egy vörös zászlóval a Téli Palota felé rohanó matrózra, ha érted.
Ha itt akármelyikük forradalmat hirdetne, akkor az a forradalom már abban a pillanatban el is bukott.
A világszabnadságért érzett felelősség meg nem azonos a törvényi felelősséggel, ha egy szakszervezeti vezető törvénytelen sztrájkot szervez, az büntetőjogilag is honorálható, ettől még Pukli is visszariadt, ezért beszél polgári engedetlenségről, aminek sok értelme a munkabeszüntetés tekintetében ugyan nincs, de úgy hangzik, mintha lenne...
Türelem és bizalom, a szakszervezet nem abban érdekelt, hogy a periférián lézengjen, a szakszervezetek akkor felelnek meg akár saját maguknak is, ha erőt képvinek és ütőképesek, ami nem tévesztendő össze az ütésállósággal...
De lehet, hog y tévedek...
:O)))

MoonRiver írta...

Kedves Pupu! Nem vízválasztó volnék, amit írtam színtiszta tapasztalat. Ezen felül pedig -végignézve Gallóné 2 nyilatkozatát-, eléggé nem tetszett, hogy túlhangsúlyozta a törvényességi keretek fontosságát, abbeli aggódását, hogy na mindenki jól fontolja meg, egyénileg kell a sztrájknak nekilendülnie. A sztrájk nem individuális műfaj, sosem volt az. Ha elmondja egyszer, márpedig ezt Pukli is elmondta a helyszínen, hogy nem lehet törvényesen sztrájkolni és dolgoznak azon, hogy milyen módon lehet megenni a kecskét a káposztával együtt, akkor engem dühít Gallóné külön kárálása, mert azt látom benne, hogy nem segít. Elismerem, a segítés látszata szól belőle. Mégis milyen dolog az, amikor egy tüntetés arról szól, hogy legyünk bátrak, meg erősek és fogjunk össze, mert sikerülhet, majd jön a hideg zuhany. A férfiak nálam jobban tudják, lohasztó tud lenni, és a tett halála nem csak az okoskodás, hanem az óvatosság is. Annyian idézték már Pukli Bastille-i hasonlatát. Rendben van az. De itt alant nem lehet "forradalmárkodni" úgy, hogy 3-4 felé figyelünk és egyszer valaki kiadja az engedélyt a kilövésre, másik beszól, hogy takarékoskodni a puskaporral, mert az vigyázatos dolog. Nem vagyok én ellene egyik szakszervezetnek sem, sőt tagja sem vagyok. Ha kell, megyek, mert azt nézem, hogy miért és nem azt, hogy ki hív. Szóval már leírtam párszor. A tét régóta nem az, hogy a pedagógusok szakmailag mit érnek el, jól lehet, a csata színtere ez. Az én aggódásom kezdettől az, hogy muszáj egységesnek lenni, a szakszervezeteknek is. Szeretném, ha ezt ők is így gondolnák, és felmennének arra a nyomorult színpadra mind, akár hívta őket Pukli, akár nem, mert máshogy nem fog sikerülni.

nemóvatos írta...

Kedves Tevénk!
Bár én nem Gaskónéztam (bár van ilyen olvasata is a hölgynek)nem vélem marhaságnak, hogy Pukli Igazgató Úr "szakmázgat". Ha mások is szakmázgatnának abban amihez értenek, jobban haladnánk a Gorbán banda hátországának erodálásában.
A törvényes sztrájk (a ma Magyarországán) csók a halottnak. Olyan mint a szakszervezet transzmissziós szíj szerepköre volt anno.
Ha egy szakszervezet képes lenne erőt felmutatni akkor nem a sztrájk törvényességével lenne elfoglalva. De így még csak ütésálló is alig.
Lehet, hogy én tévedek...

asta írta...

Nemcsak a szakszervezetekkel van baj. Annál nagyobb baj az, amit pl. tegnap az AT-ben művelt az a négy ember, aki Henriknél osztogatta az észt. Ez az az értelmiség, amelyikről már szó volt. Legnagyobb megdöbbenésemre, ebben Ungvári is résztvett.

A díszes társaság megegyezett abban, hogy Pukliból hősi halott lesz. Innen is gratulálok!!! A tanárok és szülök köszönik a támogatást.

Most mondom nektek: Orbán a kerítésekkel körbezárt, egérlyukakkal ellátott Várból fog röhögni rajtatok!!! Majd írhattok róla könyvet....a fióknak. És ide kívánkozik még egy randa felszólítás, amit a jó nevelésem miatt nem írok ide!!!

PuPu mondata a lényeg. Kockázat nélkül nincs siker.

Nulla írta...

Ne izguljatok! Van még Kossuth- Díj. Van még Bencsik Mo-on. Bízzatok él még GASKÓNÉ.

PuPu írta...

Kedves Moon River, nem lehet egyszerre szexni meg szűznek maradni, ha valamit el akarsz érni, ahhoz szervezni kell, a szervezés meg bizonyos mérethatárok fölött szervezetet követel, a szakmák szervezetei meg a szaxervezetek, ugye.
Namármost a szervezetekre szabályok vonatkoznak, és ha nem lehet megtalálni a megoldást a sztrájk törvényessé tételére, akkor bizony annak lesznek következményei.
Gallóné a dolgát teszi, mikor erre figyelmeztet, mert emlékeiddel ellentétben Pukli elkente ezt a témát és polgári engedetlenségről beszélt, ami csak akkor áll meg, ha a hatalom elrendel valamit, az egyén meg azt mondja: vállalom a következményeket és nem teljesítem az előírtakat.
A sztrájk nem tartozik ebbe a kategóriába.
Annak vannak szabályai, melyek lehetnek rosszak, akkor az ellen kell fellépni, de ilyesmiről eddig nem lehetett hallani.
A tüntetés arról szól, hogy legyünk bátrak, de ez nem jelenti azt, hogy önként tartsuk oda a nyakunkat Orbánnak, aki aztán majd kéjes örömmel beletapossa az egész bandát a földbe.
Nem akarom itt ragozni, de az nem megoldás, hogy valaki ötletel egyet frissen szerzett népszerűségére rájátszva, aztán hajrá, lesz, ami lesz.
Az ilyenből lószar se lesz, az összefogás ugyanis azt is jelenti, hogy először gondolkodunk, aztán együtt gondolkodunk, aztán döntünk és végrehajtunk, nem pedig azt, hogy végrehajtjuk mások átgondolatlan ötleteit..
Másképpen ez nem megy.
A szakszervezetek nagyon mértéktartó módon és empatikusan álltak a dologhoz, pedighát, ugye...
Nagy divat manapság minden szervezetet leszólni, szétverésre ítélni, és senki nem akarja észrevenni, hogy az alkalmi váteszek, meg a semmiből előkerült forradalmárok jönnek és mennek, általában komoly eredmény nélkül.
Pukli önmagában még egy körtelefont se lenne képes elintézni, a szervezéshez szervezet is kell...
Lehet forradalmat is csinálni, de nem hiszem, hogy a pedagógusok forradalmárok akarnának lenni, ők csak a b@szogatásuknak és a hülyeségnek akarnak véget vetni - ehhez is kell egység és bátorság.
Sajnos, ma olyan a helyzet, hogy a baloldali gondolkodású emberek mindenben győztes tömegmozgalmat látnak és ennek jegyében aztán kockáztatnának - legfőképpen azok, akiknek nincs kockázatuk, mert pl. nyughdíjasok vagy más területen dolgoznak.
De itt a pedagógusoknak be kell menni másnap olyan tanáriba is, ahol nem mindenki forradalmár és nem minden igazgató demokrata.
Úgyhogy inkább langsam spazieren, mint véres fejjel lepattanni a falról.
A Bastille-ügyben pedig megtartanám a szerzői jogot, ha lehet - egy teve is lehet hiú, nem igaz?
Pukli egyébként tévedésben van, ami itt történik az maga a közélet, a közéletet meg másként úgy nevezik, hogy politika.
Hogy ő mit képzel erről (http://www.origo.hu/itthon/20160319-pukli-nem-allok-bele-a-politikaba.html) az egy dolog, hogy mi a valóság, az meg egy másik...
Kedves nemóvatos, szakmázgatni meg szép dolog, de ez olyan, mint amikor házat építesz - amíg a falak nem állnak, addig felesleges a rézkilincset szidolozni, ameddig ilyen az oktatási rendszer, a törvény és az irányítás, addig beszélhetsz te bármről, az iskola marad egy avitt, porosz katonai nevelőintézet mai megjelenése, addig marad az esélyegyenlőtlenség, a betanított-munkás képzés, a társadalmi mobilitás hiánya.
Ezek a problémák rendszerhez kötöttek, ha azt nem változtatod meg, akkor éppen a roncstelepen ügyködsz azon, hogy a présgép alatt álló, kerekek nélküli kocsin kuplungot cserélj...
Ehhez képest értékeld Pukli nyiltkozatát...
:O)))

PuPu írta...

Kedves Nulla, te meg vagy cizelláld a véleményed, vagy ne írj ide inkább semmit, itt általában beszélgetni szoktunk, nem jelszavakat harsogva Orbán szekerét tolni.
:O)))

mavtelep írta...

asta
Havas nem átallotta azt mondani : ne az átlagember szintjén beszélgessünk !
Hát nem, nem is sikerült egyiknek sem. Sándor Máriát meg sem említették, holott a nővér éppen arról a világról beszél, amit ezeknek az okosoknak meg kéne ismernie ! De nem, röhögcséltek Lázár egetverő butaságán/pimaszságán és nem fogják nyilvánosan a pofátlan szövegét a fejére olvasni.
Szervusztok, jó napot !

MoonRiver írta...

Pupu! Köszönöm a kimerítő választ, tulajdonképpen értem és meggyőztél. (A Bastille miatt bocs!!). De nem a vitáért: volt már olyan, hogy valamit nem lehetett, aztán mégis abból lett a VALAMI. (Nálunk sincsen egység, a tanáriban punnyadás van...) Mindent értek. Nem vagyunk forradalmárok. Tán közhangulat sincs még. Ám az biztos: eddig még nem jutott el ilyen széles réteg a 6 év alatt egyszer sem. Lehet, hogy szétesik magától, mindenféle valós és nem valós okok miatt. Nem tudom, mi lesz azután, nekem karba font kéz, mert errefelé faluhelyen az járja, hogy csak a kutya próbálkozik többször. :-)

talalom írta...

Pupu 9:54. Minden szavad arany ezúttal. Ideje lenne megszívlelnünk: "a krumplileves legyen krumplileves". A szakszervezet szakszervezet, a párt párt és a többi.

asta írta...

Mindehhez csak egy mondatot: minden pártot, szakszervezetet megszervezett egyszer valaki....

asta írta...

Ja és még egy közhely okosság: Nagyon fontos a szervezés de még fontosabb az erő, amit meg lehet szervezni.:)

nemóvatos írta...

...."a problémák rendszerhez kötöttek, ha azt nem változtatod meg".... (melyik rendszerről van szó? netán a NER-re gondolunk?)
Nagy igazság. Csak segíts(etek) már ki: kik is azok akik éppen a rendszer megváltoztatásán ügyködnek?
Az rossz sorrend, hogy először egy(-két) alrendszer változtatását kényszeríti(k) ki valaki(k), ahogy meri(k), tudják, aztán vagy éppen ennek hatására sor kerül a NER-re is?
Kik szervezettek és mire? Kik támogatottak és miben? Kik cselekszenek (végre)?
A kiszidolozott rézkilincs is jó lehet fejbe verni azt, aki rendszeresen lopja az építőanyagot, összezavarja a kőművest, belex@rik a malterba miközben a lakhatatlanra tervezett ház esztétikai értékéről pofázik.
Bizonytalan vagyok. Vagy mégsem?

Névtelen írta...

végigolvastam.
a hajam égnek áll ennyi hülyeség láttán!
.
ALAPVETÉSEKET KELL TENNI ELSŐKÉNT!
.
ezek közül is az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb a következő:
.
a 2010-es „demokratikus választásokon” – véleményem szerint választási csalás történt az átjelentkezésekkel, amiben nagy mértékben felelős az akkori kormányzat is! tekintettel arra TÉNYRE, hogy ha és amennyiben egy szavazókör a választás napján reggel hattól este hatig, vagy hétig van nyitva, amit nem tudok, mert nem érdekel, akkor aki a zárásig nem tud bemenni, mert nem fér be, az nem adhatja le a szavazatát! menjen oda korábban! volt rá biztosítva egy egész nap, hogy leadhassa a szavazatát. ezek a barmok meg meghosszabbították a nyitva tartást, hogy az összes átjelentkezett, meg külföldről behozott fideszes rohadék szavazhasson! –
.
NEM VOLT SEMMIFÉLE FORRADALOM!
.
még ha fülkeforradalomnak mis nevezte a csuti geci, semmiféle forradalom nem volt, csak választási csalással kihasználva az idióta magyar választási törvényt a szavazásra jogosult lakosság kb egynegyedének szavazatával „kétharmadot„ szerzett a
.
BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDŰÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA!
.
erről a hatalomról, s az utána következő demokratikus jogállam felszámolásáról csak úgy nyilatkozhat egy VALÓBAN demokratikus jogállamban hívő, s gondolokodó szabad ember, hogy puccs történt, s
.
EZ A HATALOM ILLEGITIM!
.
ebből logikusan következik, hogy minden törvénynek nevezett rendelet amit e hatalom alkotott
.
ÉRVÉNYTELEN!
.
hiszen nem egy demokratikus jogállamban hozta egy demokratikus jogállami normáknak megfelelő törvényhozás, hanem egy diktátor törvénygyára alkotta.
.
TEHÁT:
.
a hivatkozás a sztrájk törvényességére, avagy törvénytelenségére az adott helyzetben egy marhaság, hiszen egy illegitim diktatúra „törvényeit” egy demokratikus jogállamban gondolkodó valódi demokratának nem kell figyelembe vennie!
.
kicsit bő lére kellett eresztenem, mert óvodás szinten folyik itt a diskurzus.
.
tőmondatokban:
illegitim hatalom
minden általa hozott intézkedés, „törvény” ebből következően illegitim
a károk elhárítását mielőbb meg kell kezdeni
amint lehetséges vissza kell térni a 2010-ben elhagyott demokratikus jogállam normáihoz
.
DE!
.
nem látom, miért ne lehetne odadobni a
.
BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDŰÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA
.
tagjait, szimpatizánsait, azt a bázist, akik hatalomba segítették ezeket.
ráadásul ennek a kétmillió körüli féreg csürhének nem minden tagja járt velük jól.
rá kell kényszeríteni őket, hogy ne hátrálhassanak ki a csuti geci mögül, vele együtt kell elvinniük a balhét, s a sok kárért felelniük kell, amit okoztak az országnak, s annak népének!
Moldovától idézek valós történetet: egy játékos a Vasasban játszott, válogatott volt. a zuhanyozáskor észrevette valaki, hogy SS tetoválás van a hónaljában. azonnal eltakarították a csapattól! az SS nem adott lehetőséget tagjainak, hogy később megtagadják valódi személyiségüket.
ugyanígy nekünk sem szabad lehetőséget adni a
.
BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDŰÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA
.
tagjainak, szimpatizánsainak lehetőséget adni a menekülésre!
mert senkinek ne legyenek kétségei, jelen pillanatban ez a kisebbség dob oda minket, gyermekeinket, s azok jövőjét, unokáink életét a csuti geci hatalmáért!
szerintem a mintegy kétmillió patkány nyakának „kitekerése” kisebb áldozat, mint a fennmaradó nyolcmillió életének tönkretétele.
aki ezt nem érti meg, arra azt kell mondanom: sajnos hülye
.
lehet elkezdeni itt pofázni, hogy ez nem normális, meg túlságosan radikális nézőpont amit itt képviselek,
.
DE EZ A VÉRES VALÓSÁG!
.
ha tetszik, ha nem tetszik.
egy demokratikus jogállamban hívő, gondolkodó valódi demokratának nem kell idiótának lennie!
.
TECCIK ÉRTENI?

abramovics voltam, s vagyok

Névtelen írta...

ja, még annyit:

nyugodtan lehet bízni a legendás magyar néplélekben a bizonyos házmester mentalitásban!
a csutira szavazó barmok szívesen kitekerik akár egymás nyakát is, hiszen irigyek, lusták, hasukat vakargató, tanulni, fejlődni nem akaró magyarok, akik egyetlen elvet vallanak:
mindenki aggyon ide minden pénzt!
be kell lengetni nekik, hogy felnyomhatják akikre irigyek, s azokat elviszik a rendőrbácsik, s a saját fideszes földesuraikat is böribe juttatják!

Falaidnahisz írta...

Egy pillanatra... A szakszervezett munkások aránya az összeshez nudli. Pukliék ellen nam Orbán fog fellépni, hanem a százezernyi munkáltató. Orbán Láthatatlan Légiója.
És nem feltétlen április 1-én, hanem 8,16 23, 24,30-án.
Az öntelt vigyor Orbán arcán ennek tudatában született.
A KLIK Orbán államképének tökéletes megtestesülése. Lényege a munkáltatói jogok saját kézben tartása, a PÖCS-ség, az igazgatók főportássá degradálása, az egyentankönyv, önkényeskedés, a szolgarendszer, stb.
Csak Orbánnal együtt fog eltűnni a színről.

Cereus írta...

PuPu !

Az előző bejegyzésemben Orbánnal kapcsolatos észrevételemet, hogy antropofóbában szenved tévesen írtam le.
Szakszervezeti vezetők!
A mai napig 45 éves gyakorlatom van benne. Persze ma már a nyuggerek között.
Kérlek nézd el nekem hogy ebben a kérdésben más a véleményem.
Gallónéról senki nem állította, legalább én nem hogy tisztességtelen. Azt viszont, hogy
miattuk lett pongyola (megtárgyaljuk,részeredményeket kicsikarunk,és megegyezünk csak
nagyobb baj ne legyen) egy normális kormánnyal rendben is volna. DE ORBÁNNAL ???
Miért nem látják be, hogy itt a jó szándék már rég kevés.
Aki nem tud egy igaz szándék élére állni az elfáradt, harcolni képtelen vezető, akinek egy dolga van félreállni.
Fontosabb megoldandó kérdés ez mint a internetadó ? IGEN !!!
Ezért, a csuti kokenak erőt kell mutatni.
Még egyszer leírom ,egyetértek Pukli úrral. Kedves fiatal barátom, a szándéka nemes,
érdemes keményen kiállni a jövő nemzedékéért.
A inget nem kell szétrántani, mert ez a banda rögtön odalő!


Ancsúr írta...

Tisztelt blogoló!

Kérlek távolítsd el Pukli István fotóját, melynek a megjelenéséhez nálad, a kép készítőjeként nem adtam a hozzájárulásomat.

Köszönöm,

Üdvözlettel,

Pál Anna Viktória

Egyéb kérdés esetén a palanna21@gmail.com elérhetsz

PuPu írta...

Természetesen eltávolítottam.
A kép készítője egyébként szebb, mint a kép tárgya, hát lehet egy ilyen kérésnek ellenállni?
:O)))))