2016. március 20., vasárnap

CIVILEK, PÁRTOK, SZAKSZERVEZETEK

Civilnek lenni az aktuális magyar értelmezés következményeképpen igen jó dolog, merthogy rengeteg előnnyel jár.
Magyarországon ma mindenki lehet civil, és a civil az ab ovo jogosult világraszóló bölcsességek közzétételére, továbbá ítélni eleveneket és holtakat, méghozzá megfellebbezhetetlenül.
A civil mindenféle előzetes kontroll nélkül felmászhat egy pódiumra, és elmondhatja a magáét, aztán, ha menet közben kiderül, hogy hülyeségeket beszélt, vagy rossz a beszédkészsége, akkor egy elegáns mozdulattal leugrik a pódiumról.
Bánatosan bár, de eszméit fel nem adva beül barátaival egy romkocsmába, majd elmereng, de némi idő elteltével felszökken egy másik pódiumra, ahol előadhatja átdizájnolt elveit, hátha ebben az új  formában már vevő rá a nagyérdemű.

Aztán, ha az ötödik pódium után sincs sikere, akkor megállapítja, hogy a társadalom nem érett még az ő gondolataira, mielőtt leugrik a pódiumról még barátságosan odaszól a tüntetőknek, hogy vége, elmehettek haza a 3.14csába, majd romkocsma, aztán eltűnik a balfenéken, mint szürke szamár a ködben.
A kutya se ugat utána, csak a barátai temetik sörbe a sikertelen majdani államférfi törekvéseinek (fontos: nem politikai törekvések!) enyhén büdösödő hulláját, legjobb barátja elmondja a zárszót: "Négy százados Emelje Hamletet, mint katonát, A ravatalra: mert belőle, ha Megéri, nagy király vált volna még. Útján kövesse harci tisztelet."

És utána sör, búbánat, nemzettemetés.

Civilnek lenni azért is jó, mert negatív programmal lehet beleindulni a politikai csatába, nevezetesen, elegendő, ha a civil nempolitikus mindent tagad, megtagad és letagad, a program lényege a nemzeti nem.
Ha firtatja valaki, hogy a nem után mi lesz az igen, akkor civilünk elmerengve festett egekbe néz, és olyan szép szóvirágokkal írja körül a semmit, hogy még maga Nagyurunk is nyelvét meglengetve, majd visszahúzva csettint egyet a meglepett elégedettségtől, hiszen lám, kiderült, ha ő véletlenül feldobná a papucsait, hát jönnek utána méltó utódok.
A civilség kritériumai között is előkelő helyen szerepel az összes szervezet lerombolására való törekvés, ez rokonszenves a néptömegeknek, és egybevág a hatalom érdekeivel, ezért aztán hatásos is.
A hatalom is szervezet ugyan, de azért pártnak mondani nem tehet némi ideológiai bátorság nélkül, persze a hiéna is emlős, ugye.
Mindenesetre a hatalomnak elég egyetlen szervezet, jelen esetben ez az államszervezet, melyet már jól belakott, ha jól még nem is lakott, így a többi összes szervezet mehet a levesbe, sőt, átlényegülésük salakanyaggá egyenesen kívánatos
A civilek elvégzik a piszkos munkát, a hatalom meg röhög a markába.

A civil szó polgárit jelent, de nem oktatási értelemben, mert a civilek egy része a hat osztályt se lenne képes abszolválni, nemhogy polgárit, logikai készsége és politikai képességei - tisztelet a kivételnek -  a bányászbéka ülőpárnájaként funkcionálnak.
A civilség lényegét abban ragadják meg, hogy az állam köteles őket pénzhez, tejhez és vajhoz juttatni feredőzés céljából, de a társadalmi berendezkedés erre a célra létrejött szervezeteinek kuss, legyen Kánaán, nem érdekel, hogy miből!
Legjobban erre a kétfarkú párt érzett rá, ők az ingyensörrel nagyot dobtak, de le velük is, mert ők is pártok, akiknek nincs helyük a parlamenti demokráciában.
Felmerül persze a kérdés, hogy a civilek honnan szerzik civilkedésük rekvizitumait, ki ácsolja alájuk a dobogót és hogyér aggyák, merthogy ingyensör nincs, még a civileknek se.
Néha közzétesznek hosszú listákat, melyeken a civil politikus magánemberek összes családtagja bevall száz forint támogatást, majd óriáskivetítőkel és profi hangeszközökkel, fényképész-pódiumokkal Woodstockot varázsolnak a Kossuth Lajos utcára, a számla majd hatalomrajutás után fizetendő.

A civilek demokrácia iránti elkötelezettsége vitathatatlan, ezért aztán ők diktálnak, a többieknek meg kuss.
Még a legócskább minipártban is léteznek arra kritériumok, hogy ki lehet a párt vezetője, még magát Schmuck Andort is választják, de a civileknél ilyenre nincs szükség, itt elég jóban lenni a pódium gazdájával, vagy a szervező baráti társasággal, és máris kész a magyar Hyde Park speakers cornere, ahol akit felengednek a pódiumra, az azt képvisel, amit akar és akkora marhaságokat mondhat büntetlenül, mint ide Lacháza.
Civilnek lenni maga a kéjhömpöly, felelősség nulla, a lehetőségek meg határtalanok.
Az olyan civilkedés, mint most például a városligeti fák védelme, ritka, mint a fehér holló, itt ugyanis valódi polgári engedetlenség folyik, ahol mindenki vállalja a hatalommal való szembefordulás következményeit.
Nem mindenki képzeli ezt így, az ezzel kapcsolatos általános álláspont szépen belesimul a következmények nélküli ország imázsába.

A pártok a világon mindenhol - eme bokrétán Isten kalapján kívül - érdekérvényesítő szervezetek, melyek a társadalom egy-egy meghatározott részének érdekeit képviselik.
Céljuk az államhatalom birtoklása ezen érdekek érvényrejuttatása érdekében, kivéve itt, ahol minden párt mindenkit akar képviselni, ezért egyik se képvisel senkit.
Kivéve a Fideszt, amelyik ha nem bűnszervezet lenne, akkor akár fel is vállalhatná, hogy a leggazdagabb ötezer magyar érdekérvényesítő szervezete, de hát ezek nem hülyék, hanem bűnözők, így eszük ágában sincs bevallani semmit, sőt, ők képviselik csak igazán magyarember érdekeit.
Ennek az is biztosítéka, hogy aki rájuk szavaz, az magyarember, aki meg nem az egy mingráncsetető hazaáruló buzeráns, aki importálni akarja az iszlámot és a homofóbiát, és odadobja szüzeinket a janicsárok karjaiba.
Magyarember meg, az ő végtelen bölcsességében úgy zabálja ezt a dumát, mint Alibaba a libacombot a piláfban, és megállapítja, hogy ezek ugyan úgy lopnak, mint a gép, de legalább megvédik Juliska nénit a nemi erőszaktól, mely védelem ellen az érintett hiába tiltakozik vehemensen.
A bolsevik ugyanis boldoggá tesz, ha beledöglesz is, és hogy mi a boldogság, azt ő mondja meg.

A pártok szeppenten nézik civileknek csúfolt potenciális utódaikat, megmerevednek, mint majom az anakonda láttán, nem is mernek lehajolni a kesztyűért, még azok se, akiknek nincs a rovásán múltbéli disznóság, jóllehet egy ilyen pártnak már csak ebből is meg lehetne nálunk élni.
A civilek ugyanis elmondják, hogy minden párt egyforma, ami persze hülyeség, de attól civil a civil, hogy megengedheti magának, hogy hülyeségeket hirdessen.
Mindenesetre a pártok szépen, egyenként kivonták magukat a politikai küzdőtérről, elnézegetik a köldöküket,  belterjeskednek, engednek a diktátumoknak, nem mennek oda jelvényeikkel a civilek rendezvényeire és nem akarják tudomásul venni, hogy éppen a farok csóválja a kutyát.
Szegény kétfarkúak, remélem, nem lesz pártszakadás a vége... 
Persze ez kényelmes állapot, kényelmesebb, mint saját cégér alatt mozgósítani, rettegni, hogy hátha kiderül, hogy nincsenek is követőik.
A tömeg ezt megérzi és önbeteljesítő jóslatként kezeli.
Ideje lenne felébredni, mert a választásokon pártoknak, pártszövetségeknek kell indulni, a Füstöltszalonnával Spékelt Libamell Vöröskáposztával  Egyesület nem választási alternatíva.

A szakszervezetek még nehezebb helyzetben vannak, ugyanis olyanok, mint a hatvan éves kómából ébredő beteg, akit odatolnak kerekesszékben a startvonalhoz, mondván, indul a maratoni futás, a célban van egy nagy húsdaráló, a második helyezett abban nyer majd elhelyezést.
Ha lép egyet előre, elégedetlenek vele, ha nem lép azzal is, emellé még be kell számítani azt, hogy feledtetni kellene a hatvan éves élményt a szervezet impotenciájáról és feleslegességéről.
Nyomasztó lehet az érzés, hogy nem lehet veszteni, még nyomasztóbb, hogy még házon belül sem ismeri fel mindenki az összefogás szükségességét, versenyelőnyre akar szert tenni minden induló, pedig ha egymást támogatnák, jobb lehetne az eredmény.
Az ellenfél már megtalálta a taktikát: bizalmatlanságot kell kelteni a szakszervezeti vezetőkkel szemben, kis karaktergyilkossággal, belső aknamunkával elhitetni, hogy az adott vezető nem a tagság érdekeit képviseli...
Ez az út egyenesen vezet a vereségbe, sürgősen le kellene térni róla.

Szóval itt áll egy társadalom, körülötte hiénák és sakálok csattogtatják a fogaikat, most éppen a gyermekeinkért jöttek, hát jó lenne befejezni az egymás közötti harcot és a valódi ellenfél ellen fordulni, harcolni vele foggal-körömmel.
És talán nem most kellene a vezetőket csesztetni, mert most éppen helyzet van, melynek kimenetele messze túlmutat a tanmenet és tanterv kétségtelen problémáin.

Gondolom...

:O)))

40 megjegyzés:

mavtelep írta...

Jól indul a hét ! Kösz PuPu!...)))
Szervusztok, jó reggelt !

Frank írta...

Az úgynevezett civilek jobban utálják a pártokat, mint Orbánt, az ellenzéki pártok meg egymást utálják a legjobban.
A fidesz meg él, jól él, és virul.
Ebben az országban, pupui értelemben, mindenki civil.

Frank írta...

Jav: mindenki - kivéve a fideszt

asta írta...

Elvileg igazad van PuPu...normális helyzetben. De a helyzet nem normális. A kormány sem normális, mert ha az lenne, már rég visszafogta volna magát egy kicsit és legalább a látszatra ügyelne. ( ha csak nem arra játszik, hogy szakadjon a cérna...sajnos ez is kitelik tőlük).
Újra nagyon lenézően szólsz a civilekről, pedig ebben a nem normális helyzetben csak ők tudták kirángatni a tömegeket a teljes lefagyásból. Hogy visszautaljak a kulcs mondatodra a Bastillról...ott sem pártok rohamoztak, hanem a civilek. A pártok csak később szerveződtek és gyilkolták egymást is halomra. Ha nincs tömeg=erő, akkor nincs semmi. A tömeg pedig mindig kitermeli a vezetőit. Ezért mondogatom, hogy most az az idő van, amikor a pártoknak és szakszervezeteknek jelen kell lenni, de a háttérben támogatni, a tömegeknek pedig alternatívákat kell adni a saját embereik közül. Pl. Karácsony Gergő ( ez csak egy...de van sok), olyat, aki még hiteles tudott maradni és már van tapasztalata is a politikai bozót harcban is. Felállítani egy alternatív árnyék kormányt, konkrét nevekkel. Ha ezt a pártok nem képesek megtenni, ha nem képesek némi alázatot mutatni, akkor nekik is annyi.
Tudomásul kell venni,hogy ma (még) a civileké a pálya.

Unknown írta...

Kedves Pupu!
Ez a kirohanás a "civilek" ellen régóta várat magára és teljességgel indokolt. A "nem vagyok párt!" kijelentés, mint a hitelesség igényének megalapozása nem csupán émelyítő és képmutató,de dermesztően káros is. A pártok bénultságának és irányvesztésének a vádja pedig nem helyezhető teljességgel és jó lelkiismerettel a pártok küszöbe elé, mert a politikai akaratformálás demokratikus kereteit a Fidesz hatalom tudatosan és módszeresen lerombolta: a nézetek, célok és eszmények termékeny versengése ilyen keretek között teljességgel lehetetlen. Ezért minden politikai akarat fókuszában a Fidesz-hatalom megsemmisítésének kell állnia!

Kovács Erzsébet írta...

Kedves PuPu!
Valaki sáros csizmával állt bele a lelkedbe, mert ilyen apatikus hangulatban még nem írtál.
Nagyon sajnálom, hogy igazad van,de Te is tudod, mi jár annak, akinek igaza van.
Jobban tetszettél, amíg a bénáknak is azt mondtad, tudsz majd még járni, és a vakoknak, hogy látni fognak.
Egyet vettél el az olvasótól, ami az utolsó kincse volt. a reményt.
Egyet nem írtál le, de a szöveged kvintesszenciája az én olvasatomban, hogy cselekedj bármit, úgyis megbánod.Ja, már én most megbántam, hogy ezt leírtam, de ha ez a helyzet így marad, akkor a fidesz ördögi terve bejön, mert úgy fogunk ülni és a fejünkből kinézni, mint a kis napos békák a balatonkenesei strand homokjában eső után.Amikor már csak a nap süt ránk, más jó nem fog velünk történni.
Tudod mit? Inkább hazudjál néha egy kicsit, hogy lesz még magyar köztársaság, vagy ilyesmi.Mert ha nem, akkor Neked se kell már sok blogot írni, mert itt is bezár a bazár, mint a Csipkerózsika várában.Aztán várhatsz,mi jön azután.Isa por,és hamu.

nemóvatos írta...

Akkor én most jó párak iránt (az érthetőség kedvéért) bántó leszek:
"A tett halála az okoskodás."
Sajnos többen művelik azt ROSSZKOR IDŐZÍTVE, mint kéne.
Kedves és igencsak Tisztelt Teve!
Az egyik nem tetsziket tőlem kaptad, mert a civilekről írt bírálataidból sok ráillik a civilnek éppenséggel nem mondható formációkra is.
Szerintem alkalom van éket verni a hatalom repedésébe, ha kicsit is, ha kockázatos is.

PuPu írta...

Kedves asta, ne haragudj, de az ilyen-olyan civilek erőlködéseire a politikai hatalom megszerzéséért nem tudok áhitattal nézni.
A pártok szétverése Orbán érdeke, ez a folyamat a MILLA idején kezdődött, azt meg egyértelműen a hatalom kukta-fazekának tartottam, ami csak a gőz leeresztésére, majd később a Bajnai - féle kibontakozási kísérlet szétcincálására volt jó.
A ömeg meg a pártok viszonyáról meg annyit, hogy egyik a másik nélkül nem ér semmit, ugyanis a parlamentáris demokráciában választani a pártok között lehet, nem mindenféle ismeretlen figurák között, akik felelősség nélkül igérgethetnekbármit.
Lám, te is pártpolitikust kommendálsz nekünk, nem pedig valamelyik roppant rokonszenves "civilt", aki addig civil, míg bele nem ártja magát a politikába, utána meg már ő sem civiol, hanem politikus, esetleg párt nélkül, vagy eltitkolva a pártkötődését.
A "civilek" maga is egy hazug kifejezés, találóbb és igazabb lenne, ha "a jelenlegi pártok közül választani nem tudó polgárt" mondanánk, az elképzelhetően igaz is lenne.
Nem haragszom én rájuk, rengheteg közöttük a jószándékú, tisztességes ember ( az egyiket astának hívják...) de a civilesdi csak a politikai-hatalmi szférán kívül értelmezhető, például a környezetvédelemben, a szegények helyzetének segítésében, kötésben, horgolásban, cicák nevelésében, kiskutyák féregtelenítésében, de a politikai kérdéseket politikai eszközökkel kell megoldani.
Erre pedig a parlamentáris demokráciákban a pártokat találták ki, és dumálhat bárki bármit, aki itt társadalmi kérdések megoldása terén akar mozogni, annak előbb-utóbb pártosodnia kell, különben csak a száját jártathatja a mégoly tehetséges civil is.
Kivéve a forradalmat, de ahhoz forradalmi helyzet kell, és utána el kell viselni az erőszakos zűrzavart.
Ezt az alázatot meg inkább hagyjuk, a sok nagypofájú népszónok a pártiokból már darálthúst csinált, mondjuk ebben a pártok is hibásak - az első alkalomnál kellett volna rendbetenni a viszonyokat, mert a "civilek" ráültek a töneghangulatra, a pártok meg féltek a népszerűségvesztéstől, ezért hagyták a civileket kóklerkedni meg összevissza dumálni.
Gondolj bele - hol vannakl ma azok a "civilek", akik a MILLA színrelépése óta szerepeltek?
Illúziókból nem lehet élni, és ha ez így megy tovább, 2018 tavaszán ugyanott tartunk majd, mint 2014-ben tartottunk, várhatjuk a csodát ezer egyszemélyes párt között keresgélve az egy igazit.
Most arra lenne szükség, hogy a hozzád hasonlók keressenek egy pártszerű formációt és verjék ki a vezetőiből, hogy a többiekkel összefogva hozzanak létre egy választási pártot egyetlen programponttal: Orbán elzavarásával, - az alkotmányosság helyreállításával egybekötve.
Aztán jöjjenek két év múlva új választások, a 2010-es választási körzetekben, megválasztva egyúttal egy alkotmányozó nemzetgyűlést is.
Szépen, demokratikusan, mindenféle bohóckodás mellőzésével.
És nagyon tudatosan, mert hőbörgéssel meg szívjósággal nem megyünk semmire.
Legfeljebb tönkre.

:O)))

PuPu írta...

Kedves Endre, ez nem kirohanás, hanem ez a realitás, ezzel kellene szembenézni.
Nagyon sajnálatos, hogy egyik pártvezető sem merte venni a bátorságot, hogy szebesítse vele a társadalmat.
Ebből is látszik, hogy ez egy olyan színdarab, ahol a suzínészeknek fogalmuk sincs a darabről, a szerepükről, ez a kis magyar comedia dell arte, ahol mindenki rögtönözget, ahogy esik, úgy puffan...
Kivéve a Nemzet Megmentőjért, a Migránsok Ostorát, aki pontosan tudja, hogy mit akar: Pénzt és hatalmat és mindkettőből minél többet.
:O)))

PuPu írta...

Kedves Erzsébet, ettől még lesz Magyar Köztársaság, és ez nem hazugság, mint ahogy a cselekvésnek is van értelme, ha az megfelelő eszközökkel, jó irányban folyik.
Itt most a társadom éppen cséphadaróval akar szalonnát szeletelni, és bár a cél vonzó, de az eszköz alkalmatlan.
Rá kellene végre ébredni és a pártoknak nem kellene átengedni a kezdeményezést a kiknek is?
És nekem nem szabad hazudnom, azt kell leírnom, ami a véleményem, nem is vagyok népszerű egyik pártnál sem, de nem is ez a célom, hanem agy utópia: hátha némelyek eltöprengenek azon, amit írok, habár a politikus kevés kivételtől eltekintve olyan állat, amelyiknek pofája van, de füle nincs...
:O))))

mavtelep írta...

PuPu
Tökéletesen igaz amit írtál !

PuPu írta...

Kedves Nemóvatos!
Hát, ha így látod, akkor verd az éket, csak ne feledd el, hogy ékverés alkalmából minden ékverésben érdekeltet össze kell toborozni és nem úgy, hogy azonnal kijelentitek, hogy az egyik ékverő úgyis mellé fog ütni, küldjük haza...
A legnagyobb gond önmagunk becsapásán túl az összefogásra való képtelenség.
Szerintem...

:O)))

Kovács Erzsébet írta...

Kedves PuPu!
Te igazán nagy objektívvel nézed a Planétát, ez már egy egész körpanoráma.
Az egészben az a dráma, hogy nincs megfelelő ember /elég/,nincs
tapasztalat/semmilyen/, és nincs megfelelő eszköz.Mert az eszközhöz tudni kéne, hogy mit akarunk és hogyan.
Jobb beletörődni, itt változás már nem lesz belátható időn belül.
És akarat sincsen.Miről is beszélünk?Ja, lehet, hogy agyunk sincsen.Mint a húsvéti bárányok, megyünk, mert az úton végig kell menni.Apáink reménye ez volt: munka és béke.Messze estek az almák a fájuktól.

asta írta...

Basszus PuPu! Mióta mondom, hogy választási pártot kell csinálni. Ahhoz viszont a mostani pártoknak kellene megegyezni. Miért gondolod, hogy majd most megteszik? Én is úgy gondolom, hogy tapasztalt embert kell találni...tehát valamelyik mostani pártpolitikust. A folyamat, amit leírtál, nekem is tetszene. Egy bibi van: nem lehet tudni, meddig tart a türelem és mikor szakad a cérna. Félek, hogy ezek még ezt is kockáztatnák, egy polgárháborút is kockáztatnának, ezért nagyon necces a mai helyzet.
Viszont most is azt mondom, hogy nagyon komoly tömegtámogatás nélkül ezt nem fogjuk megúszni. Csak úgy lehet, ha nagy tömegek erőt mutatnak és összefognak. A civilek pillanatnyilag ebben sokkal jobban állnak, mint a pártok. Talán pont a tapasztalatlanságuk miatt. Az egyéni felelősségük és áldozatvállalásuk viszont sokkal nagyobb erő, mint a pártok tehetetlenkedése. A pártok most is ugyanott tartanak, mint az elmúlt választások előtt: marják egymást. Ki a fene bízna bennük??? Van néhány jó kezdeményezés ld. Juhász,( párt nélkül, mert az nulla), Karácsony a PM-el. Még azok mögé sem állnak be! Miért nincs pl. a parlamenti pártok egésze kinn a Városligetben? Miért? Ott megmutathatnák magukat. Az LMP tényfeltáró munkát kezdett. Hol az MSZP? Ott nyavalyog a kopaszok miatt és lassan röhejessé válik. De egyben egységesek: abban, hogy nem egységesek és képtelenek megválni a megszokott egymást kinyíró hatalmi politikájuktól. Ha a szakszervezetek is belemennek ebbe az utcába, nekik is végük lesz. Ők ennek, a látszat szerint, sokkal inkább tudatában vannak, mint a mostani pártok.
Ha én részt vennék ebben, először is komoly népszavazást tartanék ( interneten, de a nyomtatott sajtóban is,minden lehetséges helyen), ahol egy alternatív, minisztériumonként legalább 5-5 emberrel, több névből álló listát tennék fel szavazásra. Ennek eredménye szerint pedig felállítanék egy árnyék kormányt,...továbbiakban a te forgatókönyved szerint. Miért nem csinálták meg? Pedig egyszer már el is kezdte valaki. Tudod miért? Mert a helyi kiskakasok nem merik megmérettetni magukat. Harcolnak a semmiért, ahogy tették a választások előtt.
Ha ez nem kezdődik el viharos gyorsasággal, kifullad a tömegtámogatás és megy minden a régiben.
Hát így nyissa ki az a sok értelmiségi a száját ma a nyilvánosság előtt és fogalmazza meg a gyáva, megalkuvó egyrészt-másrészt, csupa kishitűséggel, megalkuvással teli szégyenletes szövegeit. Ma mindenkinek, aki megszólal, sokszoros a felelőssége, mert ez az utolsó pillanat!

góbé írta...


Ugy látom igaza van PuPunak, értem KovácsErzsikét, Nemóvatos is mértékadó véleményt fogalmazott meg, de leginkább Astával tudok egyetérteni.

Emlékezzetek 2012-2014-re. Ha Bajnai jobban időzit, s nem hagy teret, időt az mszp-nek arra hogy leamortizálja, - mondjuk 2013. őszén jelentkezik be, ernyőszervezetként közös választási pártba szólitva a dem.oldalt, valszeg nem fordult volna elő az a gyalázat, hogy a fidesz kevesebb szavazattal "nyer" 2/3-ot, mint amennyivel 2006.-ban buktázott.

Az a gusztustalan adok-kapok a "demokratikus" oldalon, az ábránditotta ki az intelligens szavazókat nem csak az mszp-ből, hanem általában a pártokból, de leginkább az hogy az mszp nemhogy levonta volna a tanulságot és "mea culpa" bocsánatot kér a szavazóitól, mert sulyosat hibázott és cserbenhagyott, a fidesz prédájává tett vagy 2 millió embert.
Ezt még képes azóta is folyamatosan azzal tetézni, hogy már öt éve a fidesz helyett a DK-val szemben pozicionálja magát.

Igazat adok Astának ! Hadd legyen előbb az 50 ezres Tanitanékból, egy fél,-egymilliós Tanitanék-Gyógyitanék-Közlekednék-Közszolgáltatnék-Földmüvelnék-Vállalkoznék-Hazajönnék-Ezért Akár G.orbánt is jól Eltakaritanék Mozgalom.
Ha összejön, jövőre bátran akár önálló, akár közös választási párt tagjaként szólithatja magához a változást akaró szavazókat, ha nem, már megint álmondtunk egy szépet - ugy kétévenként szokás - ami ujfent elalélt...





Kovács Erzsébet írta...

Egy baj van.
Ha a 4 sávoson megyünk 100-al,és jobbról előznek.
Nagyon észnél kell lenni.

PuPu írta...

Kedves asta, a teve tulajdonképpen egy ló, melyet egy bizottság tervezett...
:O)))))))

PuPu írta...

Bajnai nem időzített, hanem saját pártot alapított, ezzel saját magát tette alkalmatlanná egy pártok feletti összefgás vezetésére.
Tanácsadóját Szigetvári Viktornak hívták, aki minden pártnál volt már tanácsadó, és amikor elfogytak a libák, akkor ráült a saját tojásaira és kikeltrett egyet, az lett az ő felettébb sikeres pártja.
A pártok vezetésében meg ott voltak a civilek, akik aztán adtak a demokráciának.
Az LMP - Viktor volt ügyvédjének vezetésével - meg Orbán-kreálmány, az állásfoglalásaik is olyanok általában, kivéve, amikor nem számíthatnak Orbán szavazócéduláira, mert olyankor néha tesznek is valamit Orbán rendszere ellen.
Ehhhh...
Namindegy, abból kell főzni, ami a spejzban található!

:O)))

Névtelen írta...

Kedves Teve!
Sokszor olvastalak, de a mai írásod elég zavaros nekem. Csapkodsz jobbra és balra, persze ez így könnyű.
Mit szólnál, ha valaki leírná, hogy - na és blog írók... akik közül egyetlen egy sem tud lengyelül, vagy németül, mert különben miért nem kérdezték meg azokat a lengyeleket, akik tavaly Pestre utaztak, hogy orbán mellett tüntessenek, hogy tessék mondani, mennyit fizettek ezek maguknak amiért idejöttek? Milyen érzés egy kényelmes támlás székben ülni és naponta, két naponta odapökni egy jó nagyot, aki éppen az útunka kerül?
Mintha frusztrált lennél!
Összefogást hirdetsz, de mindent megteszel az összefogás ellen, jóllehet a történelmünkben még nem volt példa arra, hogy mi, magyarok egységesek lettünk volna.
Lehet, hogy ezt a kommentet is törölni fogod ahogy az már megszokott: a szerző az alábbi hozzászólást törölte... de még is tisztességesebbnek gondolom, mint azokat, akik úgy kezdik, hogy - jaj édes Pupukám, ahogy megittam a reggeli kávémat, olyan jót nevettem a mai írásodon, meg hanem lennél, kik kéne találni...stb.
Te, mint egyes számú Pupu, biztos, hogy mindent megtettél és jól tettél? Csak gondolkozz!
Köszönöm: egy Jópofa.

mavtelep írta...

Névtelen
" akik így kezdik"...biztosan nem akarsz a személyeskedés ingoványos talajára tévedni, így bízom abban, hogy ez többször nem fordul elő.

góbé írta...


Üdv PuPu !
Bajnaival kapcsolatban ugyanarról beszélünk szerintem, azzal a különbséggel, hogy nem volt eléggé karakán hogy ellenálljon a szirének hangjának, melyet a szigetvári hangositott. Igy egy lett - pártszinten - a sok közül, akik a jóhiszemü, tapasztalatlan uj fiut, simán ledarálták.

Ha akár Puklival, akár nélküle a Tanitanékosok pártirányba igyekeznének, ugyenez lenne a sorsuk. Talány hogy mi lesz, de a Tanitanék, - direkt nem csupán Pukli bár ő az arc, - amit eddig és ahogy csinálták, le a kalappal. Fideszék erőlködnek, germóznak, de csak egy kedves mosolygós arcot látnak aki laza intelligenciával lekezeli az erőlködőket. Értékes ember, nehéz és remélem kontraproduktiv lesz a hiteltelenitésére nagy igyekezettel várhatóan belövendő mocskolódások.






Unknown írta...

Kedves PuPu! Az indulatos és kihívó vélemény-nyilvánítást egy lényeges ügyben akár kirohanásnak is nevezhetjük. Akár így, akár úgy, haragod teljesen indokolt. Melletted állok. Fenntartom, hogy a pártokat mérlegelés nélkül szapulni- a népszerűség felé kacsingatva - nem helyes, de főleg nem hasznos. Abban viszont igazad van, hogy a civileknek körbeudvarlása - amint azt szinte minden párt esetében tapasztaljuk - ízetlen, gyáva, rövidlátó és káros. Jó lenne ezt abbahagyni és bevonni a civileket a politizálásba, vagyis a közös akaratformálásba. Ez lenne a felelősségvállalásra való készség próbája mindkét fél számára. Finnyás vagy! Nem könnyű értékes nézeteidet szívből támogatni. De még ebben is támogatlak. Magam is finnyás vagyok. Egyáltalán nem mindegy, hogy mit mondunk, és az sem: hogyan.

Névtelen írta...

asta!
.
aszta mindenit! esztet jól megaszontad!
.
nem piszkálni akarlak, csak játszom egy kicsit a szavakkal, hogy valamelyest tompítsam – semmi közöm tompikához! én kérek elnézést! – vélhető élességüket.
.
szóval:
.
„Mióta mondom, hogy választási pártot kell csinálni. Ahhoz viszont a mostani pártoknak kellene megegyezni.”
.
remélem érzed, hogy ez marhaság!
rossz a kiindulópont ugyanis!
a magukat jelenleg „demokratikus ellenzéknek” hazudó valójában kollaboráns, megélhetési gazembereket tömörítő pártoknak ugyanis semmi köze, s semmi érdeke a közös fellépéshez/ben!
ők csak és kizárólag a csuti geci fizetési listáján akarnak egy helyet.
olyan ez, mint egy hely a nap alatt számukra, azzal az el nem hanyagolható kitétellel, hogy nem a nap, hanem a csuti geci szaros segge világít számukra a nap helyett.
érthetőbben:
.
NEM KELLENEK A PÁRTOK, NEM KELL, HOGY KIEGYEZZENEK, MERT EGÉSZ MÁSRA VAN SZÜKSÉG!
.
egy olyan mozgalomra, szerveződésre, nevezzük akárminek, amely integrál mindenkit, aki meg akar szabadulni a csuti gecitől. vannak azonban kikötései is.
ilyen például, hogy aki részt vesz benne, az nem magát képviseli, hanem ezt a szervezetet, elfogadja annak céljait, aláírja a chartát, s ahhoz tartja magát.
természetesen jöhetnek pártok is,
.
DE
.
nem ők diktálnak, csak beállhatnak a sorba. amennyiben vezetésre törnek ki kell vágni őket, mint a macskát szarni. bebizonyították elégszer, milyen senkiházi mocskos gazemberek a vezetőik, s a „profi politikusaik”.
egy közbevetett megjegyzés:
anno, minden ma magát profi politikusnak valló gazember egyszerű civil volt. vissza lehet menni civilnek! hiszen alkalmatlanok, nem?!
.
tehát a jelenleg elindult, s mostanra elvészni, kifulladni látszó újabb civil fellángolásból, annak révén kell végre magvalósítani amiről hosszú évek óta beszélek, a
.
RADIKÁLIS DEMOKRATÁK PROGRAMJÁT!
közzétettem soxor – Mézga Aladár szavaival élve, hogy minősítsem kicsit a hozzáállásotokat! – ám csak borsó a falra!
.
ui.:
szánalmasnak tartom a mai délutáni beszélgetést Illés Zoltánnal, akit úgy körbenyaltak, mintha a nyuszi tojta volna, s nem pedig tagja lenne a
.
BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDÁNAK!
.
nem udvariaskodni kell vele, hanem megmondani a szemébe a szemétnek, hogy egy utolsó, mocskos, aljas gazembere ú a csuti gecinek, aki most ellene ugat, mikor elzavarták a kondértól.
akkor kellett volna pofázni, lépni, amikor pozícióban volt, nem pedig hagyni, hogy most ráüljön a civilek kezdeményezésére, s a hátukon újra felmásszon!

mavtelep írta...

Kedves Radikális Demokraták !
Javaslom, szervezzetek egy ütős demonstrációt, hogy mindenki megismerhesse a programotokat !

Névtelen írta...

ebben benne van, amilyen jövőt, országot csinál a csuti geci:
.
https://www.youtube.com/watch?v=ZcelcxsKbJY

góbé írta...


Abramoviccs!/Radikális Demokraták !

A szájhősködés előbb, és inkább mint utóbb olyan visszafordithatatlan hitelvesztéssel jár, amely hitel meg sem valósult.

Korábban jeleztem, nem találni benneteket a guglin...

Egy, az átlagosnál vehemensebb felhivásodra, melyben közvetlen kapcsolat létesitését tartottad fontosnak, közöltem egy emil-elérhetőséget, mely azóta is szüz.

pár nap mulva PuPu felé Te közöltél egy emil-cimet, mely süket, nem reagál.

Hetente 2-szer leadod a ma is közölt nézeteidet, s mindenkit lebaxol hogy le se xarnak.

A fentiek alapján, az összkörülmények figyelembe vételével kérdem: mi a turót akarsz ???

PuPu írta...

Kedves Névtelenek, semmiből nem tartana nevet adni magatoknak...
Nos, tehát az, hogy nem értesz valamit, az téged minősít, nem engem, hogy esetleg nem értesz egyet velem, az meg teljességgel elfogadható álláspont.
Mint a címből kiderülhetett, három politikai csoportosulásról szerettem volna írni, szerintem meglehetősen világosan fogalmaztam meg mindháromról a véleményem, nem hiszem, hogy ne tudnál valamelyik megállapításommal vagy véleményemmel vitatkozni.
Neked még a bloggernél is könnyebb dolgod van, hiszen neked meg se kell írnod semmit, elég egy-kétnaponta elolvasni más véleményét, majd lehülyézni a szerzőt és elégedetten hátradőlni a foteledben.
De azért tisztázzunk valamit.
A blog tipikusan vélemény-műfaj, a véleménnyel pedig nem kötelező egyetérteni.
Ezt az érzésed akár magadban is tarthatod, de ha már hozzászólsz, akkor azzal kellene kezdened, hogy azt mondod: nem értek egyet ezzel vagy azzal, mert szerintem... - és akkor abból kijöhet valami előremutató, de hogy te mit tartasz könnyűnek, már megbocsáss, az irreleváns a tárgy szempontjából.
Ha te megszemlélsz három lovat, és az egyik kehes, a másik pókos, a harmadiknak meg patairhagyulladása van, akkor ezt ír6od le, és egyikről sem kell azt írnod, hogy rátaláltál a táltosra - ha érted, mire gondolok...
Aki itt beszélget tanúsíthatja, hogy hozzászólást nem szoktam törtölni, ha azt olvasod, hogy "ezt a hozzászólást a szerző eltávolította", akkor az nem a blog, hanem a komment szerzőjére vonatkozik.
Ha esetleg majd nem csak engem akarsz értékelni, hanem a témához is van valami, akkor ne fékezd magad, nosza!
Ezen túlmenőleg az a fixa ideám, hogy az összefogásért dolgozom, ami persze nem azt jelenti, hogy mindenkinek mindenben egyet kell érteni velem, hanem azt, hogy egy közös cél érdekében összehangoljuk a tevékenységünket.
Hogy nekem ki mit ír, arra nincs sok ráhatásom, de győzd meg a veled ellentétes nézeten levőket az igazadról, itt a felület, használd.
És nem egyes számú teve vagyok, hanem az egyetlen PuPu, aki meglehetősen sokat dolgozik azért, hogy létrejöjjön egy valóban demokratikus politikai közösség, mely sokszínű, de abban egységes, hogy az önkényuralmat elutasítja.
Akarsz hozzánk csatlakozni?

:O)))



PuPu írta...

Kedves Abramovics, jómagam nem csatlakozom egyetlen párthoz sem, mert az megkadályozná, hogy adott esetben randákat írjak róluk.
A radikalizmus meg veszélyes jószág, ennek cégére alatt lehet akár gyilkolni is, értelmezési kérdés az egész.
Én nem szeretnék gyilkolászni, attól is eltekintenék, hogy engem gyilkoljanak meg, a többit meg a pártpolitikai keretek között el lehet intézni - vagy rosszul gondolom?

:O)))

mavtelep írta...

Több évtizedes tapasztalatom azt bizonyítja : nem létezik, hogy egy megoldás mindenkinek megfeleljen. DE: addig kell különböző szempontokat egymás mellé állítani, amíg ki nem alakul az elfogadható és végrehajtható folyamat.

PuPu írta...

Kedves Endre, én nem voltam indulatos, nem voltam kihívó se, adtam egy látleletet.
Nem kell mindenhez érzelmileg viszonyulni, szvsz...
A többiben egyetértünk...
:O)))

PuPu írta...

kdves góbé, szerintem kimondottan rosszul csinálták ezt a sztrájk-ügyet, a beteget se úgy gyógyítjuk, hogy először levágjuk a lábát, majd keresünk neki érszűkület elleni gyógyszert, nem igaz?
asta, tulajdonképpen egyről beszélünk, csak te kJuhászt meg karácsonyt favorizálod, én meg egy egységkormány vezetésére nem kérnék fel hivatásos forradalmárokat,
Erzsike, te meg megfogalmaztad a legnagyobb veszélyt, és még mindig kimaradt egy lehetséges Fidesz-Jobbik koalíció.
Torgyánról is azt miondtálk sokan, hogy velük aztán soha, hát most majd legfeljebb elmegy a Viiakcs a Túródórához bablevest enni...
A hatalomért mindent, ugye...
:O)))

Névtelen írta...

góbé!

melyik vagy?
2015.08.01, olvastam
vagy
2015.08.10 tájékoztatás kérése

ezek a beérkezés dátumai

góbé írta...


PuPu 20.34 !

Kérődjel sőt jelek benem is vanak, de gondolj bele!
Három-négy éve bombázzák a kormányt konkrét, rendszerszintü, azonnali megoldásra váró problémákal, válasz helyett pedig mit kaptak? Le sem xarták őket, bár romlott, koszlott minden.

Az nyilván nem megoldás hogy mindenki elhagyja a pályát, részben egzisztenciális, részben morális s egyéb szubjektiv - sokak máig sem tudják felfogni a pedagógusok körében, hogy a 2010.-es messiásuknak annyit sem számitanak mint tavalyi naptáron a légyszar - okokból.

Amikor a hatalom azt látta ez akár komoly dolog is lehet, eljátszott egy olyan kerekasztalt, melyre meghivtak 3 farkast, 5 rókát, két medvét, egy poszátát, megy egy cinegét hogy tárgyalják meg a liba problémáját. Oda Te sem mentél volna el...

A Tanitanékéknak, látva hogy a másfél-kétévenkénti, vehemensen induló, nagy tömegeket mozgató megmozdulások lehervadtak mégpedig annak okán, mert sohasem jutottak a probléma felvetésén tul, és sosem fogalmaztak meg komoly szankciókat a hatalommal szemben, nem volt, és nincs más lehetőségük mint presszionálni, erővel fellépni az inkorrekt diktátumok, az autokratikus hatalom ellen.
Pukli szerintem jól csinálja. Nagyon is tudatában van, ( kell hogy legyen ) annak hogy rendszer és orbánszintü problémákkal megy szemben. Hogy civil pedagógusként nyilatkozik, a JÁTSZMA része. Kizárt hogy nem ismerné föl hogy épp most politikát csinál a feudál-fasisztoid hatalommal szemben.


Ugyhogy a hasonlatodra hivatkozva, bejelentkeztek ők vizsgálatra többször is, végül kaptak is időpontot is, teljesitettek számtalan, kitolt várólistát, de már a végstádiumban van a beteg...Nincs mire várni.

PuPu írta...

Kedves Góbé, egyetértünk, nem is hiszem, hogy ebből az írásból azt lehet kiolvasni, hogy én a tanárok ellen lennék, én csak az illúzióktól szeretném megóvni a résztvevőket, meg attól, hogy már megint messiást keressenek összefogás helyett...
:O)))

góbé írta...


Abramovics!

"Aki keres, az talál..."
Aki pedig találkozni akar, az elérhető elérhetősséget ad meg...üdv.

Névtelen írta...

góbé!

azt adtam, de óvatos vagyok, már megütöttem a bokámat egy nemecsek ernővel
innét tied a pálya!
nem fogom telesírni a párnámat, ahogy vélhetően te sem.

góbé írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
góbé írta...


Hello Mr. Abramovics !

That's the answer for my letter :
"...Üdv Abramovics !

Bár tettem föl kérdéseket, volt felvetésem, sokadjára nem reagáltál, annak ellenére hogy megadtam az elérhetőségemet PuPunál. (Március Idusa ) Szórakozás? Provokáció ? avagy csupán csökönyösség ?

Góbé..."

------------------------------------------------------------
Mail Delivery System - Undelivered Mail Returned to Sender
This is the mail system at host fmxout02.freemail.hu.

I'm sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. It's attached below.

For further assistance, please send mail to postmaster.

If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.

The mail system

: unable to look up host szabadposta.hu:
hostname nor servname provided, or not known
----------------------------------------------------------------------------

I bag your pardon, but I know a too little undersand it's.


Excuse me PuPu. Hy! Gobe, from Hungary.

rookie írta...

"A bolsevik ugyanis boldoggá tesz, ha beledöglesz is, és hogy mi a boldogság, azt ő mondja meg."


Ezen a mondaton még sokat kellene gondolkodni.

Unknown írta...

Helló,
Én Bishop t, d Jakes, egy privát kölcsön hitelező, aki életet ad időt lehetőséget hitelek. Szüksége van egy hitel sürgősen ki fizeti az adósságait, vagy szüksége van egy kölcsön, hogy fokozza az üzleti? Meg kellett volna utasítani a bankok és más pénzügyi intézmények? Szüksége van egy konszolidációs hitelt vagy jelzálog? keres többet, mert azért vagyunk itt, hogy minden pénzügyi problémák a múlté. Mi pénzt adnak kölcsön az rászoruló személyek pénzügyi támogatás, hogy van egy rossz hitel, vagy szükségük van a pénz a számlák befizetése, hogy fektessenek be az üzleti egy 2% -os. Szeretném használni ezt a médiumot tájékoztatni arról, hogy mi az a megbízható és a kedvezményezett segítséget, és lesz hajlandó felajánlani a hitel. Így kapcsolatba velünk még ma e-mail címen:
(bishopjakesloancompany@gmail.com)