2016. március 1., kedd

ORBÁNNAK MENNIE KELL

KAJÁN TIBOR RAJZA
Ezelőtt úgy huszonnyolc évvel hangzott el a "mennie kell!" szófordulat, igaz egy sokkal fajsúlyosabb politikussal kepcsolatban.
Az érintett megöregedett, nehezen reagált a külvilág változásaira, és nem lelkesedett Gorbacsovért, akiért akkor pedig lelkesedni illett.
Gorbacsov ült a fán, csőrében a sajttal és a fa alatt ott dícsérték agyba-főbe páratlan énekhangját a nyugatiak, ennek nyomán aztán a hazai értalmiség, közöttük a reformkommunisták is, akik részben illúzióik valóraváltása, részben az utukban álló öregek eltávolításának reménye miatt szerették a foltosfejű pártfőtitkárt.
Ha belegondolok, lehet, hogy kicsit elkapkodták ezt a mennie kell dolgot, az Öreg még hetven százalékon üzemelő aggyal is tisztábban látta a helyzetet, mint szerény képességű utódai...

Orbánnal persze nem ez a helyzet, számára az idő valóban megérett a távozásra, talán ez az utolsó pillanat, mikor még felidézheti magában a hajdani kasszasiker film címét: "Fogd a pénzt és fuss!"
Pedig maga is előszeretettel alkalmazta a film kissé megváltoztatott címét, az ő mozijának címe az, hogy "Fogd a pénzt és kuss!"
Hogy nagyokat rúg politikai ellenfeleibe, ez senkit nem zavar, láthatólag még az ülepen rúgottak jelentős részét sem, hiszen materialisták: a lé határozza meg náluk a tudatot, a hívek meg attól hívek, hogy hívők: hisznek minden kimondott szóban.
Ezt persze nem hánytorgathatjuk fel Orbánnak - ő megmondta, nem azt kell nézni, amit mond, hanem amit csinál.
De ettől a hívő hisz, a materialista meg számolgatja a matériát, aztán elégedetten hátradől, ha megfelelő ellenértéknek tartja az általa végzett szolgálatokért.

A baj mindig belülről indul, amikor a csatlósok úgy érzik, hogy a Lánglelkű tevékenysége veszélyezteti a bevételeiket.
Na, ezt nemigen tudják tolerálni, ezen nem segít semmiféle hazafias szólam, semmiféle okos trükk, hiszen a vesekőnél csak egy nagyobb fájdalom van - mikor a farzsebből kihúzzák a pénztárcát.
És most ne a rezsibiztos-kaliberű emberekre gondoljunk, hanem azokra, akiket maga Orbán előszeretettel nevez oligarcháknak, ostorozva őket,
 miközben degeszre tömi a bankszámlájukat.
Simicskát egyszerű önzés taszította a pálya szélére, de vannak itt jónéhányan, akiknek gazdasági-politikai érdekeit az örökös miniszterelnök politikája veszélyezteti.
Ők természetesen nem az évértékelő beszéd nagyívű hazugságaiból tájékozódnak, ők pontosan ismerik a mai magyar gazdaság teljesítőképességét, lehetőségeit, és a veszélyeket, melyek között első helyen áll az uniós támogatások esetleges korlátozása.
Vegyük csak például a mezőgazdaságot.
Egy Csányi, de egy egérszürke, mezei fideszes földbirtokos helyében igen elszomorodnék. Rákosi korában a földet körmös traktorral művelték, Orbán korában műkörmösökkel, ami ugyan szép szakma, de lényegesen kevesebbet hoz, mint a területalapú támogatás...

A római császárokat általában nem a plebsz, sokkal inkább a pretoriánis gárda hajította le a trónról, amikor elege lett a politikájából.
Vannak átfedések személyiségi területen is, már csak ezért is érdemes lenne tanulmányozni Nero történetét, aki szintén gyujtogatott, de mégsem ez lett a veszte, saját emberei lázadtak fel ellene, és a felbátorodott szenátus ítélte halálra.
Persze ez nem ment egyik napról a másikra, és zökkenőmentesnek sem mondható a hatalomváltás, de az utódok egyike sem a sammiből érkezett.
Ha visszagondolunk a ma román forradalomként emlegetett puccsra, ott sem a hőbörgő felkelők kezében kötött ki a hatalom, Hitler ellen sem az embertelenségtől megundorodott nép lázadt fel, hanem a tábornoki kar.
Ma még éppencsak morgolódnak a csatlósok, de ki tudja, mit tennének, ha szeretett vezérük ki akarná kormányozni az országot az Unióból - nem mindegyik hülye ugyanis...
Valamit jelez, hogy Kövér se repes a boldogságtól és azt mondja, hogy az ő gyerekeinek sokkal rosszabb világ jut, mint neki jutott a kommunisták alatt, és hogy ez nem politikai kérdés...
Hogy miért nem az ellenzék a változások motorja?
Hát azért, mert képtelenek az együttes cselekvésre, külön-külön meg gyengék, hogy felvegyék a harcot azzal a média-monopóliummal, melyet Orbán épített ki.
A salgótarjáni győzelem annak is köszönhető, hogy a nyertesek a politikát gyalog elvitték a választókhoz, merthogy ha a médiára hagyatkoznak, akkor ma fideszes polgármestere van a városnak.
Mint ahogy akkor is, ha az LMP-n, vagy a többi párton múlik, hiszen ha az MSZP-DK -Civilek összefogás nem lett volna elég, akkor a demokraták veszítenek.
A győzelem szép volt, de egy hirtelen jött zápor is megváltoztathatta volna az eredményeket.
Érdemes ezen eltöprengeni azoknak a pártoknak, akik a maguk súlyával soha nem lesznek képesek eldönteni egy választást, de előfordulhat, hogy a támogatásuk eldöntheti az eredményt.
Akkor részesei lehetnek a hatalomnak, kivülállóként meg nézői.
Orbánnak mennie kell, itt már csak a mikor és milyen módon a kérdés, és erre a válasz a "békésen, jobbra el a pénzével" és "a Várpalota ablakán át, mint a liba, a Vérmező felé" között bárhol elképzelhető.
Hogy mikor?
Mikor már a saját híveinek is elviselhetetlen lesz...
Ő mindenesetre háborúra készül, éppen most íratja össze a terepjárókat és mikrobuszokat, hadd egye a fene a jónépet, merthogy erre semmi szükség nincs, az biztos.
A rendőrségi nyilvántartásokból a számítógép éppen öt perc alatt listázza ki az aktuális adatokat, - ezt akarja most ő papíron, tintaceruzával ellenőrizni.
Ha valaki azt mondja, hogy ez az ember épeszű, akkor az is nézesse meg magát egy jó pszichiáterrel...
Abszurdisztánban valami elindult, a felszín alatt érdekes mozgások érzékelhetők.
Bizonyára ő is érzi ezt, és semmi jóra nem számíthatunk - a diktatúra ha veszélyt érez, csak gátlástalanabbá válik.
Hát, várjuk ki a végét, de azért ne karbatett kézzel...
 
:O)))

17 megjegyzés:

Frank írta...

Több esély van arra, hogy teljesen elborul az agya, s akkor nem börtönben, hanem pszichiátrián tölti majd hátralévő napjait.
Vannak erre jelek, mit is mondott a minap?
- Én reggel a cipőmet veszem elő, nem Kubatovot.
Tényleg elmebeteg....

nemóvatos írta...

"Ma még éppencsak morgolódnak a csatlósok,...."
PuPu!
Te tucc valamit vagy álmodol?
Vagy éppen a terepjárósok forradalmában lehet bíznunk?

Úzbence írta...

Kedves Pupu!A Klubrádiót hallgatva éppen füstölögtem magamban,amikor megérkezett az írásod.Biztatóan hangzik az Orbánnak mennie kell!Valóban vannak átfedések Orbán és Néró személyiségében.Elég csak elolvasni Kosztolányi:Néró,a véres költő című regényét.Nem irígylem Orbán ideggyógyászát!Csakhogy Orbán mögül-önző érdekből-egyelőre nem hátrálnak ki "hű"alattvalói.De ez bármikor megváltozhat,ebben reménykedem.Amit az ellenzékről írtál,kőbe lehetne vésni.Itt sajnos nem sok remény van változásra.Bár-amint írod-a felszín alatt érdekes mozgások vannak.Reménykedhetünk abban,hogy ezek a felszínre kerülnek.És akkor csak a mikor és a hogyan marad egyelőre rejtve előlünk.De Orbánnak mennie kell!!!Úgy vettem ki a soraidból,hogy Te nem vagy pesszimista!

hello írta...

Videó: Így osztotta ki öt percben Orbánt az egyetemista lány

góbé írta...


Zorbánnak - és sleppjének - mennie kell! Mondjuk meg azt hogy miért is !
Azért mert az állam saját képükre átformált szervezetét immár leplezetlenül, a pofánkba röhögve, középső ujjukat felénk mutatva közlik, a valódi nemzet javai, értékei, egyedül az övék, mert megtehetik, mert "törvényesithetik" annak ellopását, sőt elrablását - ha másképp nem megy erőszakkal, fenyegetéssel valósitják meg a szerzést.

Az ország javainak kisajátitása, és nem a nép érdekében történő felhasználása, h a z a á r u l á s !
Ezt ki kellene már mondani a mi köreinken kivül is, ugy hogy legkisebb falu utolsó házában is hallják, sőt megértsék.

apápai írta...

Kedves Pupu!
Az általad felhasznált rajz Kaján Tibor munkája, akinek holnap ünnepeljük a 95-ik születésnapját. Tehát él és virul, van neki neve, és nem csak vitathatatlan tiszteletnek örvend, hanem jogdíjnak is.

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Vajon mikor fog simicska teríteni, ha terít egyáltalán????

góbé írta...


A félelmetesen szomoru !

Ma, éppen egy héttel az inkriminált, kopaszgétt események után, Hack Péter az egyetlen, (bár nem szivem csücske mióta felbukkant Németh Sándor VIP-páholyában ) aki kellő indoklással, Mari néni számára is érthetően megfogalmazza, alátámasztja Kálmán Olgánál, hogy sulyos büncselekmény történt és a nemzeti választási - lófaxt a s.ggükbe - pofátlan szervezet fidesz-vezérelve szándékosan benézett több komoly törvénysértést.
Mi a faxt kellett ezen egy hétig filózni, - a demo pártok üdvöskéi még mindig tesze-toszáznak - amikor egy frissen nyomozónak avatott rendőr hadnagynak is ordit hogy lopják már a jogot is!

Ugyan minek Simicskára várni, amikor oly gigászian felütött magaslabdák várnak lecsapásra...
Nagyember! a henyélés ideje már lejárt. Nincs mire-kire várni.

PuPu írta...

@apápai
Hálistennek, szeretem a rajzait, de erre most nem ismertem rá....
Korrigálom!
:O)))

PuPu írta...

Egészséges Életmódot Folytató Nagyembernek!

Nem töröltem innen semmit!
Az értesítések között ott vannak a hozzászólásaid, itt meg nincsenek...
Felettébb érdekes...
:O(((

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

Kösz, akkor légy szíves ide illeszteni, ha lehet.Az egyik közösségi oldalam is szarakszik, lehet hogy ez már a NET-TEK áldásos tevékenysége??

PuPu írta...

Légyszíves, küldd el mégegyszer!
Ezt nem tudom szerkeszteni...
:O)))

Kibic37 írta...

PuPu, bámulom az optimizmusodat!
Már korábban is szóba került a téma, de az akkori válaszodra nem tudtam időben reagálni. Később pedig már másról volt szó.

Nos, kezdeném azzal, hogy ha Orbánt sikerülne is valami módon háttérbe szorítani, az orbánizmus a maga ájulásig hívő táborával még itt maradna köztünk. Rendszere pedig olyan mély gyökereket vert az egész magyar társadalomban, amit évtizedek alatt sem lesz könnyű kigyomlálni. Ahogy János gazda mondotta a viccben, hogy bizony macerás lesz ezt a sok ganét a tehénbe visszalapátolni.

De a rosszabbik forgatókönyv sem esélytelen. Mert mi van akkor, ha a csúti kondás mégiscsak keresztül veri a magyar parlamenten a pillanatnyilag jegelt alaptörvény módosítást a terrorveszélyről, és egy szép napon úgy találja, hogy terrorveszély van. 60 nap szükségállapot, majd ennek korlátlan időre való kiterjesztése. És ne legyenek illúzióink, hogy ezt azért már mégse!
Kijárási tilalom, határ- és hírzárlat, internet csak a kormány által ellenőrzött portálokon (hozzászólás lehetősége nélkül). Ebben az állapotban egész sokáig egész jól el lehet evickélni. Példa rá a Harmadik Birodalom és Észak Korea. Ha Adolf 41-ben nem kezd ki Dzsugasvilivel és nem üzen hadat a jenkiknek, talán még mindig létezne a birodalma. Kim Dzsongék már okosabban csinálták, ők már tanultak.

Őszintén kívánom, hogy amit leírtam, csak egy nagy baromság maradjon...

hello írta...


Vágó István: A Bűnlajstrom

Cereus írta...



Aki ma terepjárókat rekvirál, meg lakókocsikat háborújának győztes megvívásához annak a zárt osztályon a helye.

Kisember, felfoghatnád, itt már a bőrödre megy a játék.
Itt nem elküldenek, itt beküldenek olyan helyre, ahonnan esélyed sem lesz hosszú ideig megzavarni békés, magyar, normális, emberek nyugalmát.



hello írta...

Ha már @apápai itt járt, iránta való tiszteletből idehozom a legfrissebb opuszát:

Saulgótarján

A címet Malinovszki András (tanár) adta

Helyzet van. A NER mocskos mancsa ma is végső csapást mért a demokrácia utolsó védőbástyájának üszkös romjaira. Nem fogjátok elhinni: NEM AZ ELLENZÉKI KÉRDÉST ENGEDTE ÁT A VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG!
Fasizálódásról szó sincs. Ha mintát keresünk, inkább valamilyen csóró dél amerikai “félkatonai demokrácia” felé tartunk, de sosem fogunk odaérni.

A mama ül szépen, nem nyilatkozik, a szekrénysor meg nem enged oda senkit

Sírás helyett vegyük számba, mi is történt tegnap: Arra ébredtünk, hogy Oszkár-díjas a Saul fia. Hogy nyert a baloldal Salgótarjánban. Hogy a gyerekek tiltakozásul tömegesen nem mentek iskolába. Hogy sürgősséggel titkosították a megduplázott fizetésű Matolcsy pénzügyeit, és a kiszivárogtatós csel után mégsem az ellenzék kérdését fogadták el. Pörfikt déj! Ráadásul elég megjegyezhető dátum, szökőnap.
A népszavazásról szóló törvény szerint akkor érvényes egy kérdés, ha egyértelmű, és az eredménye kötelezi az országgyűlést. Nem sírni, hogy Nyakónvágtak, hanem elolvasni rendesen az átengedett kérdést, és beleállni:
„Egyetért-e ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek – a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény szerint – továbbra is zárva tartsanak vasárnap?”

NEM!*

*Csakviccvót! Nem lesz ebből népszavazás.



PuPu írta...

Persze, ha a demokratikus oldalnak lenne humorérzéke, akkor három nap alatt összeszednék a kétszázezer aláírást és csokorra kötve átadnák a nyanyának, pontosan dokumentálva, nagy hajcihő közepette, aztán lehetne várni, hogy mit lépnek az okosok, de hogy máris lenne kétszázezer ember, aki elutasítás esetén úgy útálná őket, mint a kukoricagölödint, az biztos...
Csak az aláíróív hitelesített példányát kellene elkérni.
Lehet ám úgy is (természetesen csak képletesen - kinyírni valakit, ha halálra szeretjük, nem igaz?

:O)))