2016. augusztus 3., szerda

A DK NEHÉZ NAPJAI

Ezidáig Gyurcsány volt a célkeresztben, ütötték-verték, hajszolták Orbán pribékjei, meg mindenki szinte, aki arra járt.
Ezerszer megbeszéltük ennek emberi oldalait: a tehetségtelen semmit nem utál jobban, mint a tehetséget, a tisztességtelen a tisztességet, a hazug az őszinteséget, hát nem csoda, hogy ezer ellensége volt és van.

Mind úgy jártak, mint Józsi a vásárban - itt a piros-hol a piros - de soha nem sikerült eltalálni, így aztán egy rakás szomorú jobboldali politikus nézegette, hogy még mindig talpon van, és még mindig mozog...
Ez szép teljesítmény, és ha csak egy évvel hozza előre a Vezér gutaütésének napját, már hálás lehet neki Magyarország, hiszen lehet, hogy ezen múlik az ország fennmaradása.
Aztán most kiderült, új taktikával próbálkoznak.

Ha Gyurcsány fejét nem sikerült talajszintig ütlegelni, hát kihúzzák alóla a szőnyeget.
Orbán semmiben nem tehetséges, de a rombolásban felülmúlhatatlan.
Most éppen a DK van soron, ami így, kívülről végrehajtva valóban szép teljesítmény.



Divide et impera - oszd meg, és uralkodj - régi hatalomtechnikai elv, a rómaiak kedvenc eljárása volt a leigázott barbár törzsek feletti hatalom megtartása érdekében.
Csak idő kérdése volt, hogy mikor kezd bele ebbe a játékba Orbán, hiszen a módszer a saját térfélen már kiérlelt, miért ne működne hát ellenfelei körében?
A gyakorlati végrehajtás gyerekjáték, kell valakinek vagy valakiknek ígérni valamit, ami számukra vonzó, és ezzel szembefordítani őket korábbi harcostársaikkal, akik ezt természetesen az Ügy és a Párt elárulásának fogják tartani, nem is jogalap nélkül.

Merthogy diktatúra van, és a diktátor kezéből elfogadni a falatot nem fér össze a tisztességgel.
Persze az érintett ezt nem így kezeli - bolond lenne így kezelni - hanem elmondja, hogy ő fenntartotta a szabad véleményalakítás jogát, mire is a hatalom villanykörtefejű képviselője megsimogatja azt a buksi fejét: Jól van Matyi, hát persze, azt dumálsz, amit akarsz.
Nem kockáztatnak semmit, hiszen az odavetett falat nem egy kívánatos cubák, csak egy pozíció az egymillió európai demokratikus gittegylet közül az egyikben, melyről ezidáig se hallott senki, ezután sem fog, viszont aki rágcsálja, az az eddig legkövetkezetesebbnek tartott ellenzéki párt egyik vezetője, ami azért meglehetősen pikáns.
És hát, ahogy ez már lenni szokott, a delikvensnek vannak a párton belül haverjai, akik a régi szép időkre tekintettel, és a várható viszontszolgáltatás reményében kiállnak mellette, és próbálják a szart csokivá varázsolva megetetni híveikkel.



A hiúság nagy kártevő, és vannak, akikben ez a szép tulajdonság túlteng.
Eörsi valószínűleg alulpozicionáltnak tartja magát a közéletben, pártjában, a 
világban, emellett nem csak igével él az ember.
Számára a pozició valószínűleg csábító, hiszen ugyanabban a szervezetben, melyben pályázatát most támogatja Kim Dzsong-Viktor, jelenleg főtitkárhelyettes.

A magam részéről ugyan semmiféle szerepet nem lennék képes vállalni egy olyan szervezetben, melynek deklarált célja a demokrácia támogatása, a demokratikus normák megerősítése és a demokrácia intézményeinek erősítése, de az ennek vezetésére beadott pályázat elfogadását adott esetben egy diktátor támogatásához köti.
Sokfélék vagyunk, nem kell mindenről egyféleképpen gondolkodnunk, de ez a szituáció felvet néhány kérdést.

Az első mindjárt az, hogy Eörsi, mint a pártvezetés tagja kapott-e testületi hozzájárulást ahhoz, hogy alkezdje árulni magát Orbán embervásárán?
Tudott-e erről Gyurcsány, és ha igen, akkor mi indokolta beleegyzését?
Félt talán, hogy Eörsi odébbáll?
És tudott vajon Niedermüller szerecsenmosdatásáról?
És ha tudott, akkor miért nem ő szólalt meg, miért más?
És miért úgy, ahogy megszólalt?


Na Orbán most röhöghet igazán, sikerült bevernie az első éket a szétporlasztandó sziklácskába, a többi már cak rutin és ujjgyakorlat.
Ezt ugyan Gyurcsány soha el nem ismerné, de ez is ára annak, hogy pártja vezetését lejárt szavatosságú, de zömében önkritikára képtelen politikusokkak töltötte fel, akik ha leugranának az egójukról a politikai képességeikre, egytől-egyig kitörnék a nyakukat.
Természetesen nem értéktelen emberekről van szó, de ebben a pártban csupa országos, sőt,- mint most is kiderült - európai léptékű nagypolitikus feszeng, a napi aprómunka meg vállalkozók és koncepció híján akadozik.
Ezért is tart a párt ott, ahol tart - konkrétan egyhelyben topog, mint liba a jégen.
Lehetne persze a pártelnök szerepéről is véleményt mondani, de majd talán máskor.
Mindenesetre lehetne kicsit tanulékonyabb, hiszen Fodor is delegált Tusványosra harcostársat, legközelebb talán neki kellne előadónak lenni arrafelé...
A hála nem politikai kategória, mint tudjuk, de azért gusztustalankodni se kötelező.
Rendet kellene ebben tenni, hiszen nem mindenki szeretné, ha pártja vezetői között Orbánnak hálás politikusok döntenének a követendő irányvonalról.
Nemmellesleg a rosszlánynak is csak az első aktus nehéz, a többi már jön, szinte magától.
Ezt már megtapasztalhattuk a szocialistáknál, akiknek korrumpált vezetői elmutyizgatták a pártot.


Aztán most nekiestek - micsoda véletlen egybeesés - Varjúnak is, ami azért bosszantó, mert igazuk van az őt támadóknak, mégha a vállalkozásai nem termeltek egy buznyák vas nyereséget sem, akkor is.
Hogy is mondta Kósáné Kovács Magda?
"Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani."


Nagy igazság.

:O)))

62 megjegyzés:

hello írta...

Minimális ismeretem van Eörsi Mátyásról - talán ezért is én ettől a felajánlott pozíció-hírtől csak néztem egy nagyot, de nem jutottam olyan következtetésekig, mint Te, PuPu.
Lehet, hogy a szokásos, mindenkiről alapból jót feltételező mentalitásom, de ezt én inkább úgy fogtam fel, hogy ebből a DK akár profitálhat is, ha nem elkezdik Eörsit kiutálni érte, ugyanis, még ha egy sosem hallott, de a demokráciát szolgáló formációról van szó, ott terjesztheti a DK demokrácia-felfogását - a fősodor nagyon ellentétes gyakorlatával szemben!
Úgyhogy - szerintem - ha a DK támogatja ebben Eörsit, pont a divide et impera nem jön be Orbánnak! És akkor 1:0 ide!

Névtelen írta...

Lehet ez fortiva is,Eörsi Mátyás elismerése,a DK elismerését is jelenti.nem tudom,ki és melyik az a baloldali párt,akiröl ne,negativen nyilatkozna.

Levanszarva Mégaszaris írta...

Háppersze!
Matyi lesz az új dejákfranci, Juancarlos és Tolsztojleó egyszemélyben!
(tényleg ennyire elvagytok varázsolva?)

És sajnálom, de nem lehet megkerülni Gyurcsány mérhetetlen felelősségét. Az már tizenix éve egyértelmű, hogy emberismerete a bányabéka ülőgumói alatt pár kilométerrel, de korábban legalább hellyel-közzel látszott nála valami, ami súrlófényben, széllel szemben, nagyobb távolságról elment akár taktikai érzéknek is (a stratégiához mindig is hülyébb volt mint egy félérett padlizsán) de a jelek szerint erősen öregszik és nem mer a következő választásnál hosszabb távra tervezni. Pedig éppen ezzel veszíti el ezekben a napokban a 2022-es választást. Már 2010 nyarán hátra kellett volna húzódnia és minden erejével szervezni a hátországot Nem tette, és nagyjából vége is.

Kapat írta...

Engem felháborít Eörsi lépése. Ezt az országot mint erkölcsi, mnt gazdasági mélypontra juttató, gátlástalan maffia bandától, bármilyen ajánlást szégyen kérni, vagy akár elfogadni is.
Egy ilyen kis senkiházival egyezkedni, beleegyezésükről kérdezni, mégha "ártatlan csodálkozással", látszólagos feltételek szabásával történt is, (Eörsi mentegetőzése) szégyen!
Semmiféle, még látszólagos közösséget sem vállalnék ezekkel.
El lehet feledni a mindennapi megaláztatást, ami parlamenti "munkájuk" során éri őket? A semmibevételt, a töltelékszerepet?
Nos ehhez gyomor kell, méghozzá jó erős.
Ennek az országnak annyi, ha még a legkisebb önérzet sem szorult az ellenzékbe.
Aki ezekkel a tolvajokkal egyezkedik, bármilyen szinten is, arra jobb, ha nem is mondom ki jelzőimet.
Nagyon remélem, azért nem kell általánosítani!

pamagd írta...

A facebookon van sok hozzászólás - még délelőtt olvastam erről Szarvas Koppány hozzászólását.
Ez a szervezet maga kérte fel Eörsit a vezetésre (mástól meg azt olvastam, ő is hozta létre), de mit tegyenek, ha a szabályok szerint a kormánynak kell jelölnie?

Mindenesetre ördögi kör. Különösen Varjú Laci hibájával együtt.

De kérdés: miért pont most szedik elő ??? mi a hátsó szándék? (na jó, azt tudjuk, mi a hátsó szándék...)

góbé írta...


Kapatnál a pont ! Hozzátenni csak egy japán -szamuráj - mondást lehet: "...Ha ellenfeled dicsér, huzd meg a sisakod sziját..." szóval készülj egy gusztustalan, hátulról, váratlanul jövő alávágásra.
Azért adjuk meg ami jár: Habonyék itt nagyot alkottak. Ebből jól kijönni csak egyenes derékkal lehet.

góbé írta...

Még annyit hozzátéve: Ha Fletó kellően tökös lenne, kezdeményezné Eörsi és Varju kizárását is a DK-ból, bizonyitva hogy van benne vér, nem alkuszik. A megalkuvóktól, a feledékeny felelőtlenektől pedig, legyen bármilyen "nagy" nevük, multuk, habozás nélkül megszabadul. Sokakat meggyőzne a a kérlelhetetlen tiszteségéről, erősitve a DK-t.

(Az, hogy Varju cégei esetlegesen veszteségesek semmire sem indok)

Ennek hiján csak azt érheti el, hogy ő is hiteltelen mutyipárti.

MoonRiver írta...

Hát, azt mondják, jobb egy tisztességes ellenfél, mint egy tisztességtelen barát. Vagy fordítva. Vagy sehogy...mint most. Eörsi csak tudja. Mondhatnak róla bármit, de azt nem hiszem, hogy nem volt magánál, amikor belekezdett. Az pedig igaz, hogy Gyurcsány jól főz. És pelenkáz is. Ebben sincsen semmi rossz. A többi pedig....

Csige Attila írta...

Talalagatni lehet....
Nos, ha Eorsi-nek van ver a pucajaba es nem tagadja meg az elveit, akkor szerintem a filtyisz egy kemeny ongolt lott. Az is lehet, hogy "kifele" azt akarjak bizonyitani,hogy lam mi nem is vagyunk olyan rosszak. Ugyhogy a meccs jelenleg meg keteselyes... Vagyis nem biztos, hogy a fidess eket vert a DK-ba, meg az is lehet hogy ez lessz az egyik koporsoszog a csungohasunak.

Miklós írta...

Szerintem, Gyurcsány örült, hogy megszabadult ettől a hülyétől… Ahova meg megy, tényleg egy sóhivatal, jó helyen lesz ott :)

Judit írta...

"A varsói székhelyű, 18 országot tömörítő szervezetnek jelenleg svéd főtitkára van. akinek megürülő helyére pályázik a magyar diplomata. A pályázathoz az Orbán-kormány nem támogatja Eörsit, hanem a minimális feltételnek megfelelően támogatja, hogy pályázzon........A főtitkárrá választást a szervezet Kormányzótanácsa bonyolítja le, semmi köze ehhez a magyar kormánynak, befolyásuk sem lehet az eredményre....Eörsi Mátyás ellenzéki volt, és sosem lesz Orbán embere, ezt elnyerni remélt posztja amúgy garantálja is. Ha elindul a főtitkárságért, nyilván mindent mérlegelt. Magyarországnak pedig az az érdeke, hogy bármilyen, külföldön elnyerhető pozíciót megszerezzen az ellenzék. ...."

Promenad írta...

Orbán már megint átvert mindenkit ! Hát nem veszitek észre ? pedig kiböki a szemeteket !

hello írta...

Egyenes beszéd: Eörsi Mátyás

Avassatok be, ne haljak meg hülyén, mitől hörögtök ennyire rá!? Ezt a riportot tegnap este végignézve pláne nem értem, hogy mitől vagytok ennyire kibukva. Mert amit képvisel és nyilatkozik, azzal nekem nincs bajom.

Az sokkal jobban érdekelne, hogy vajon még csak nem is Szíjártó, hanem Orbán számára mitől elfogadható a személye!?

Érvként cssk a hajdani rendszerváltó ellenzékisége nyomott a latban?
Szóval, erre van ötletetek?

Már miért kéne őt ezért kizárni a DK-ból???

Kapat írta...

Kedves 'hello"! Magad adtad meg a választ. Aki Orbánnak elfogadható, annak már meg kellene látogatni a gerincklinikát.
A beszélgetést én is láttam, Eörsi testbeszéde, szokásostól is hadaróbb stílusa, hevülete a magyarázkodásban, hozzájárult kérdésed megválaszolásához.

Kapat írta...

Ez is egy vélemény, hogy ne legyek egyoldalú. Ebben az esetben nem igazán értek egyet Gy.Ferenccel.

https://www.facebook.com/gyurcsanyf/?fref=ts

csakafidesz? írta...

Szerintem ez üres fanyalgás a semmin.
Kinek használ ez?

Ha javasolhatom: - Nyugtával dícsérjétek a napot!

Névtelen írta...

Sajnos, a pitiség, a kisstílű hazudozás ezt a pártot sem kerülte el.

Emlékezetes, mikor Varju országgyűlési képviselő felvette az utazási támogatást, mondván, hogy ő Taksonyban lakik.
Erre kiderült, hogy van Budapesten lakása, amire az volt a válasz, hogy az a feleségéé és hogy milyen kapcsolatban van az asszonnyal, ahhoz senkinek semmi köze.
Aztán maga Gyurcsány fészbukolta, hogy szegény a DK, nincs irodára pénz, ezért Varju Laci budapesti lakásába jegyezték be a pártot.

Hálószaggató. :(

csakafidesz? írta...

Névtelen-hálószaggató!
Mondd, mi ez ahhoz képest??? Erre is gondolsz?
Már a múltkor leírtam, hogy ők sem grál-lovagok. Te is ezt tennéd, ha véletlenül a hatalom közelébe kerülnél. A nagyságrendekre viszont nem árt figyelni.

Persze hangosan csámcsogni így is lehet! De minek! Ettől semmi sem fog változni, csak a mi helyzetünk romlik folyamatosan és a még maradék remény is elszáll...

mavtelep írta...

Névtelen
Orbánnak sem volt semmije, sőt ! Orbán még ma sem vagyonos ember. Ő mondta.

Szervusztok, jó napot !

csakafidesz? írta...

PuPunak!
Itt a DK sincs nagyobb xarban, mint a többi. Mindegyiknek van mit söpörni a saját háztájon is.

Az összekapaszkodási szándék az, ami már nagyon hiányzik. Nagy összegben mernék fogadni, hogy mrgint kifutnak az időből!
Meggyőződésem, hogy a pártok élén ma még nem a legalkalmasabb politikusok vannak - beleértve Gyurcsányt is.
Ezeket is meg kéne találni, mert a jelenlegi garnitúrával reménytelen a siker reményében nekimenni a 2018-as választásnak.

Aztán itt van a nyakunkon ez a gusztustalan "migráncskampány" is. Az ATV is harsogja keményen a hülye szöveget. Lassan a gyomrom fordul ki, amikor egyet meglátok.
Ezzel a nyomulással a pártoknak nagyon nehéz lesz felvenni a versenyt.

Nekünk, ha nem vagyunk kormánypártolók, nagyrészben ezzel kellene foglalkoznunk. Én legalább is ezt tartanám helyesnek.

góbé írta...


Kedves Hello !

A másik válasz a kérdésedre, amint látod már ott van a kommentekben.

Eőrsi ambiciója hogy egy közepes gittegylet főtitkára legyen, ezért megkéri szargyártópetikét hogy támogassa őt, no meg Fletó értetlenkedő hümmögése, :- "...Hogy miért volt hajlandó megadni a kormány a támogatást, magam sem tudom, sőt, nem is értem. Abban nincs kétségem, hogy arra nem számíthatnak, hogy cserébe Eörsi megértőbb, elnézőbb lesz Orbánékkal szemben. Persze érdemes résen lenni..." mondta a fészbukkon - máris jelentősen megoszt bennünket. Ezt nyugodtan kivetidheted a DK-val jelenlen szimpazizálókra.

Két év mulva választások lesznek!

Pontosan ezért kellene kizárni. Mert a kuncsorgása az ellennél, megosztja a pártot és a szimpatizánsokat is. Abból a 4-500.000 DK-szavazóból könnyen lehet 1-2 százezer.

A kizárással viszont Fletó egy elkötelezett, kiméletlenül következetes, megalkudni nem hajlandó vezető lenne még a vele nem szimpatizálók szemében is. Ez növelhetné mind az ő, mind a pártja ázsióját, akár szavazatokat is hozhatna a bizonytalanok köréből.

A hümmögéssel csupán annyit ér el sokak ( Magyarországa ?!? ) szemében: ha az érdekük ugy kivánja ugyan ugy lepaktálnak a fidesszel mint a zemeszpé, felejthető, megbizhatatlan társaság. Másrészt támadási felületet, az elutasitásra alapot adnak azon demokratikusnak látszó pártok, nemkülönben a alakulóban lévő, összefogni látszó civil szerveződések felé, akikkel együtt állitólag le akarják váltani a fideszt.

Végül, talán a legfontosabb. G.orbán még senkinek, semmit nem adott ingyen. Ennek a támogatásnak hivott beetetésnek is meglesz az ára.

PuPu írta...


@csakafidesz?
Bizonyára.igazad van, de ha a család nagyfia éjjel telehányja a liftet, akkor először azt kell eltakarítani, és utána lehet más családokon számonkérni, hogy ők meg a a fülke sarkába hugyoztak, ha érted.
Amúgy meg a reményhal ugye, végtére is nem csak a párttagok szavaznak, hanem a választók, ők meg kiszámíthatatlan népség.
De az biztos, hogy azokat, akik csak kóvályognak, mint gólyafos a levegőben, nemigen kedvelik...
:)

csakafidesz? írta...

PuPu!
Lehet, hogy igazad van csak, hogy jön ez ide?
Ez nem a testnedvek ürítésének a fóruma és ha jól emlékszem, mondandóm lényege kivétel nélkül mindegyik pártra vonatkozott...
Ha esetleg nem érted, én megértem.

hello írta...

Kedves PuPu, Kapat és Góbé!

Félreértések elkerülése végett, mint írtam, nem ismerem Eörsit, úgyhogy semmi okom a fogadatlan prókátorává válni, csak épp elgondolkoztat a sztori.
És mert nem jellemző rám, hogy bárkit/bármit alapból, élből elutasítsak.

Tegnap az Egyenesben hallottak alapján:
Eörsi régóta dolgozik abban a szervezetben - mi nem ismerjük, ettől biztos, hogy gittegyelet? -, amely most hajlamos arra a magas posztra jelölni. Hogy a jelölési koreográfia olyan, ahogy elmondta, ennek ismeretében azt kellett volna mondania, hogy kösz, akkor inkább ne is jelöljetek, mert ezt én így nem?
Az a piszok nagy bűne a szemetekben, hogy nem ezt tette?
Mert arra nincs bizonyíték, hogy bármi háttéralku született volna arra nézvést, hogy a vezér beleeegyezésének ára lesz. Elég határozottan és magyarul megmondta, hogy kicsoda, hogy gondolkozik, és mit fog a jövőben is képviselni!
Tehát minimum a csípőből való elítélése helyett szerintem tán meg kéne várni, hogy ez a gyakorlatban miként fog működni!

Akár azt is el tudom képzelni, hogy Orbánék felmérték: a saját soraikból több okból totál esélytelen lenne Eörsi helyett bárkit is jelölni, hát akkor meg miért ne? Azzal még villoghatnak is a nemzetközi porondon, hogy lám, ők milyen qrva jó fejek!

Szóval amondó vagyok, őt is, ezt is legilleti a puding próbájájának lehetősége.
Ha utólag kiderül, hogy igazatok volt, készséggel be fogom látni.
Fordított esetben, remélem, Ti is.

hello írta...

Egészen más:

Veletek is 10-15 percet szórakozik a "nem vagyok robot" funkció, mielőtt méltóztatik beengedni a hsz-otokat?
"Válassza ki az összes olyan képet, amelyen kirakat látható.
Miután az összes elfogyott, kattintson az „Ellenőrzés” lehetőségre." - több menetben!

Nem tudom, ezt milyen programozó találta ki, de javasolnám, hogy nem az én időmmel szórakozzon, hanem azzal, ami rá van nőve!!! :-((((

PuPu írta...

Kedves hello, Eörsi már megfizette a jelölés árát,.sikerült olyan helyzetet teremtenie, mely a párt és szavazóbázisa megosztásához vezethet.
Ez bőven megéri, hogy egy noname szervezetben támogassa jelölését a diktátorocska.
Innentől kezdve az ügy érdektelen, mert tovább senkit nem zavar, hogy ott mit tesz vagy nem tesz Eörsi, idáig se érdekelt senkit.
Pályázni kell egyébként, nem jelölésről van szó, a pályázatbefogadásának feltétele a miniszterelnök támogatásának elnyerése...
És az a lényeg, amit a végén írtál?Rossz döntés - sőt, rosszízű döntés.: ez elfedi a diktatúrát és demokráciának álcázza, jóllehet erre semmi ok nincs, gondolom.
Eörsi meg ne a DK szavazóbázisával játsszon, hanem azzal, amit a programozónak javasoltál...
Szerintem...
:O)))

hello írta...

Nem vagyok facés, de most belenéztem, már amennyire regi és belépés nélkül engedte.
(Azt külön utálom, hogy az ennyire agresszívan követelőző! :-(( )
Erről most ott is páran vitatkoznak, de ettől még járnak a körúton a villamosok, és kötve hiszem, hogy ez a DK-sokat igazából képes lenne megosztani.
A szélesebb szavazóbázisnak - az ennél ezerszer fajsúlyosabb témákhoz képest - ez tutira nem fogja elérni az ingerküszöbét.
Szóval én továbbra se pánikolnék emiatt.

Joszi írta...

Remek, hogy ezt a fidesz altal menedzselt temat itt is sikerul ragcsalni.Termeszetesen az egesz ertelmetlen, s nem veletlenul repul ra az egesz mediagepezet orbanek reszerol.Persze ugrik a mi oldalunk erkolcsi folenyben levo semmittevo resze is, mert gyulolni jo.Gulyas civil meghirdeti az MSZP elleni gyuloletkampanyt, igazolva a varakozast, jonnek a tisztak, majd ok.....Tobbiek eorsiznek, varjuznak, erkolcsi folenyuk birtokaban.Bar feleakkora energiat forditananak a diktator ellen, mint a harakiri mellett.Reszemrol, Eorsi Matyastol eddig csak jo cselekedeteket tapasztaltam, s semmi okom mast varni tole, az ot ostorozoktol, viszont semmit az internetes okoskodason kivul.Mellesleg, gondolom, aki utlevelet kert , annak idejen Horthyektol, s azzal tudott elmenekulni, arulo volt mert legitimalta, stb.Aki a szocialista rendszerben elt, mind arulo volt, mert a rendszer ajanlasaval lett az, ami.Kerlelhetetlen logoka, csupa mini Savonarola, szornyu, hogy ez hova vezet, s mennyire orbanek kedve szerint tortenik.

csakafidesz? írta...

Kedves Joszi!
Tökéletesen igazad van. Az ellenzéki oldalon levő nagyokos gondolkodók nem azzal foglalkoznak, hogy mitől lehetne nekünk kisembereknek jobb, hanem azzal, hogy miként tudnának mindent még jobban összezavarni, elrontani.
Bizonyíték persze semmire sincs, csak beszélnek bele a nagyvilágba.
Az ellenoldalon meg röhögnek egyfolytában, mert ők bármit megtehetnek az következmény nélkül marad, mert az ellenzékük széthúzó, gyenge és tehetetlen.
Azt kéne a sok okosnak megtanulnia, hogy léteznek magasabb szempontok is és ennek érdekében a pitiánerség, rosszindulat, állandó önvád teljesen megengedhetetlen.
Ha nem ezt tesszük, akkor azt hiszem - még a gyerekeinknek, unokáinknak is -felesleges reménykednük egy szebb jövőben.
Pártok nélkül ugyanis nincs győzelem. Az ország pedig már most is minden szempontból romokban hever!
Van egy régi mondás, ami erre a dologra vonatkoztatható: - "Ha segíteni nem tudsz, akkor legalább ne árts!"
Véleményformáláskor ez kellene legyen a legfontosabb szempont.
Annak van tökéletesen igaza, aki azt mondja, nekünk elsősorban a Fidesszel és kapcsolt társaival kell foglalkoznunk, velünk pedig foglalkozzanak ők. Nekünk pedig az a dolgunk, hogy megvédjük mindazt, ami védhető.
Lehetőleg ne könnyítsük az ellenfél dolgát, ne végezzük munkát helyttük.

Kapat írta...

Még egy kis adalék mai témánkhoz. Én konklúzióként is elfogadnám, noha csak egy vélemény, de nagyon fajsúlyos

https://www.facebook.com/notes/bauer-tam%C3%A1s/nemcsak-e%C3%B6rsi-m%C3%A1ty%C3%A1s-nem-%C3%A9rti/1207500592603797

Csige Attila írta...

Kapat...
Elolvastam az "adalek"-ot.
Nos, mint fentebb irtam, szerintem ezt az akciot meg korai lenne fekete-feher alapon megitelni. A "politika" ennel sokkal osszetetteb.
Mondok egy konkret paldat.
Hogyan iteltek/itelnek meg Gorbacsovot.
a.) 1656-ban
b.) amikor hagyott "minket" elmenni.
c. jelenleg.

Csige Attila írta...

Elnezest;1956-ban.

hello írta...

Kedves Kapat!

Elolvastam.
2 dolgot fűznék hozzá:
- Bauer Tamásnak Eörsi egykor SZDSZ-es párttársa volt. Hogy akkor milyen viszonyban voltak, volt-e féltékenység, netán rivalizálás köztük bármiben, ki tudja ennyi év távolából. Azaz vajon mennyire bír objektív lenni a személye és a lépése megítélésében.
- Az a többi ország politikusainak jócskán a lebecsülése szerintem, hogy ők ezen mérjék le Orbán kormányzása alatt a magyar demokrácia állapotát, és ezt ne egy kivételes, apró gesztusnak tekintsék.

joszi írta...

Bauer tpiks eset, imadom, de ahova beteszi a labat, fu nem no.Partok megszunnek, dul, borul, minden. csak ra kell hallgatni.

Olasz Ildikó írta...

Éreztem, hogy valami bűzlik Dániában... Napok óta a csoportocskámban, meg a hozzákapcsolódó rokon csoportokban csak a végtelen hülye (amolyan fideszesre hajazó) megosztások kóvályognak, meg az 1-2-3 éve kirobbant botrányok előszedegetése. ATV-t (sem) nézek már hónapok óta, mert már nagyon egykaptafára mentek a dolgok. Szóval kiírtam magam a naprakészségből A dolgok ilyen alakulását az uborka szezonnak tulajdonítottam.
Ezután robbantott PuPu az írásával.
Igazából nem tudok mit mondani: Eörsit, már szadeszes korában sem kedveltem. Egy-két akkori megnyilvánulása fenntartásokat ébresztett bennem. Azóta nem sok híre volt, ezért csodálkoztam, hogy mostanában szóba került többször is a neve. Fogalmam sincs róla mi a fenét talált ki, majd megkeresem az interjút. Mondjátok: megirigyelte Szilikati karrierjét?
- Gyurcsányt végtelenül tisztelem, és nem csak 2006 óta! Örültem a DK megalakításának, de azt kell mondjam, hogy a karakter-gyilkosság az ő esetében tökéletesre sikerült. Ezt tudja Orbán nagyon! Lehet, hogy Gy.F. nem veszi fel a kesztyűt, és nem áll le vele vitatkozni (már nem!), de korábban sem kellett volna. Persze, ha az emberre rátámadnak, becsületébe gázolnak, óhatatlanul a reakciója a visszautasítás, védekezés. Ma már tudjuk, hogy az csak olaj volt..
Kis kitérő után vissza az eredetihez. Szerintem Gy.F.-nek a háttérbe kellene vonulni, valakit maga elé tolni, és a háttérből irányítani. Persze ehhez igazán megbízható ember kell(ene). Oly sikeres volt Orbán akciója, hogy igazán gondolkodó és elkötelezett támogatója valóban csak az a 7-8 % van. Azzal pedig nem lehet választást nyerni. A többi, az olyan, hogy az MSZP-ből átrándult, mert mégis egy hajszállal jobbnak tartotta a DK-t.

anteus írta...

Hm.
És ha Orbán kapott egy csereajánlatot külföldről, hogy valamely szervezetbe betolják az ő emberét? Ahová nagyon akart, de eddig nem tudott benyomulni?
Több dolgok vannak Földön s egen Horatio...
(Mészölynél: "Égen-földön több minden van, barátom, mint azt a bölcsek álmodnák." Lehet választani.)

Kapat írta...

Kedves "hello"! Köszönöm, hogy elolvastad!
Személyes kapcsolatukat én sem ismerem, de Bauer látásmódját egy kicsit igen.
Nem gondolom, hogy személyes indíttatása lenne, egy ilyen fajsúlyú kérdésben. Nyilván tudta, hogy ez a véleménye vitára ad majd okot. Nem hinném azt sem, hogy bajkeverő lenne és csak a vita kedvéért tette közzé véleményét.
Ami talán már kiderült, egyezik az enyémmel is. :-)
Sajnos a "magyar demokrácia" már régen valós idézőjelet érdemel, mert egyszerűen nincs. Ezt nagyon is jól tudják "a többi ország politikusai" is.
Ha Orbán jóváhagyása csak "egy kivételes, apró gesztus" számukra, miért ragaszkodnak hozzá? Ha pedig ragaszkodnak, miért nem kérik meg Ők maguk, abban az esetben, ha a pályázatát alkalmasnak találják és megválasztanák a posztra? (akkor lenne Orbán bajban, mert nem merne nemet mondani). Azt nem kérdőjeleztem meg, hogy Eörsi megérdemelné -e a poziciót. (bár van személyes véleményem, de ez az én értékítéletem szerint van, tehát szubjektív)
Nagyon sajnálom, de úgy érzem, ez a vita már túlnőtt önmagán.

talalom írta...

Talán emlékeztek: nem vagyok az a véresszájú leszámolást követelő. De Eörsi lépése megbocsáthatatlan.
1. Ha legalább valami fajsúlyos szervezet lenne! De mi ez a Dk (Demokráciák Közössége)? Milyen hülye szabályai vannak, ha "független" létére kormányoknak kell jóváhagyni a pályázást?
2. Hiába nem a kormány fizeti a Dk főtitkárát, ha azt viszont meghatározhatja, hogy ki pályázhat. (Tudod, nem a kútba szarok, csak a kávájára...) Úgyhogy ez is függés, méghozzá erős.
Végül: A DK bármelyik vezetője, tagja igenis beszélgessen a fideszes szavazóval, tudja meg, miért gondolja, hogy ez a rezsim jó az országnak. De kikérem magamnak, hogy szóba álljon egy külügyérrel, aki a gazdája parancsára páriává züllesztette a hazámat. Ez elvi kérdés: és ideje, hogy legyen már egy csapat, amelyik ragaszkodik az elveihez.Azt gondoltam: a DK megengedheti magának azt a luxust, hogy elvei legyenek. Most csalódott vagyok.

Geza írta...

Nem nyomtam az egyik gombot sem, mert az odaig rendben, hogy az faaj nekunk, hogy "maar a DK soraiban is", de ne hogy ugy tegyunk, mintha most az armanykodo orban gc hirtelen a serulekeny es szuz (na az legfokeppen nem) DK-ra is kivetette volna a halojat, es a magyarorszagi ellenzek tundoklo bastyajat (a DK-t - vagy mit) is is tonkre akarnaa tenni. A DK besimulasa mutyipartaa valasa sokkal korabban megkezdodott. Mint maar egy evvel ezelott irtam (tagsagom utolso ketsegbeesett honapjaiban) a menekultekhez valo viszonyulas egyertelmuve tette, hogy - sajnos igen - "ezek is olyanok, mint a tobbi". Ma maar csak az Egyutt/PM tesz halovany igyekezetet arra, hogy fasisztoid plakatokra felhivja a figyelmet. A DK meg nagyivben leszrja az egeszet, nyugger tagsaga eljar piknikezni, a vezetoseg meg probalja a pecsenyejet sutogetni (es persze ezalol a partvezeto sem kivetel - sot). Na szoval bsszak meg, erre tenyleg nem erdemes tobb szot fecserelni.

MoonRiver írta...

Hát..végül felállt Gyurcsány a főzőkanál mellől (bár ne tette volna), és elmondta, amit erről az ügyről gondolt. Visszadobnám neki a labdát: ..ha mi vagyunk a "bolond világ", ők nem a legfőbb őrültek benne?! Mi pedig azért, hogy ezt hagyjuk. Messze nem ezt vártam tőle. Amennyi időt szánt arra, hogy miként is rukkoljon elő a farbával...hát gyenge lett. Miért kell minden sz@rságot megmagyarázni...rosszul?! Miért nem lehet őszintének lenni? Miért nem lehet 1-1 emberétől elhatárolódni? Tagja a DK-nak (ti. Eörsi), de ebben a pillanatban nem támogatjuk. Olyan határozottan képes Orbánt csépelni, most miért emleget "kormányt"??? Hát ezért nem tetszenek nekünk a politikusok uszkve lassan zömileg. A tisztességhez tisztességes beszéd való, az előzőekkel mindenképpen koherens állásfoglalás. Ez most (tisztesség ne essék!!) elúszott. Sokba lesz ez még Gyurcsány Ferencnek. Kár.

nemóvatos írta...

Eörsi a 2000-es évek elejétől építi nemzetközi karrierjét. A DK tagja 2012-ben lett. Miért várnánk el tőle, hogy a diplomáciai életpályáját megtörje egy nagyon is bizonytalan lehetőséget jelentő párt(karrier) miatt?
A napot én nyugtával dicsérném miközben Gy.F. hozzáállásával most egyetértek.
Nem tetszik nekem az itt tapasztalható "futballdrukker" hozzáállás, miszerint nem vehet fel a nejem zöld-fehér színösszeállítású öltözetet mert én Dózsa drukker vagyok.

MoonRiver írta...

A drukkerséggel a világon semmi baj nincsen. Az elvtelenséggel igen. Vagy mégis lehet egy szájból hideget-meleget fújni? Nem az össznépi gyűlölet és árokásás tetszik. De a maszatolás sem. Ha nemzetközi karriert építünk, az valakiknek a hátáról indul el. Szó, ami szó, butácska szőke vagyok, mert naivitásom odáig terjed, hogy képes vagyok azt hinni, ha valaki beáll egy ilyen alkuba (a nemzetközi karrier ugye), akkor utólagosan (előzőleg) letakarítja maga után az asztalt és nem hozza magyarázkodós helyzetbe a főszakácsot. A tiszta lap...és a tisztesség. Amiről előzőleg is ejtettem szót. (Igaz, nem muszáj egyet érteni.)

Anikó írta...

Te mondád Pupu és milyen igazad vagyon: "Diktátortól nem kérünk támogatást ahhoz, hogy egy demokráciáért küzdő szervezet vezetői helyére pályázzunk, ez minimum politikai szűklátókörűség" Ez igaz Eörsire és döbbenetesen igaz Gyurcsányra is, őszintén nem is értem, Gy. hová tette a jobbik eszét !!!!

csakafidesz? írta...

Elképesztő, hogy miként tudtok a semmiről ennyit beszélni.
Jól ismerjük a szereplőket.
- A DK egy gyüjtőpárt, hasonlatos a régi Hazafias Népfront összetételéhez.
- A Gyurcsány a 2004-es kampánya után nem nagyon mutatott politikusi erényeket.
- Eörsi a Gyurcsány-korszak nehéz pillanataiban támogatóan viaselkedett.
Mit követett el, hogy megrendült iránta a bizalmatok? Ti sem tudjátok, mert amit gondoltok az csak pusztán feltételezés. Ha kifut az ügy, majd ráértek ezen rágódni.

Szerintem vannak ennél fontosabb ügyek is, ami az ellenzéki oldal ügyét előrevihetnék.
Mi a fenének kell egy témánál ilyen hosszú időre leragadni?

Vagy egy újabb Kiss-ügy van előkészületben? Ha sokáig taglaljátok a témát még a végén kiderítitek, hogy ő a legnagyobb gazember a világon és ráadásul veri a feleségét és kiskorúakat ront meg. Ezzel simán tönkre lehet tenni egy ember életét, megtörni a karrierjét pedig nem követett el semmit.

hello írta...

Tudjátok, ilyenkor elgondolkozom, hogy ütjük-vágjuk a demokratikus ellenzéket, hogy hogyan nem képesek összefogni, egy irányba fordítani a vitorláikat - oszt' egy ilyen trópusi vihar a kis kék füles edénykében súlyú ügyön az itt amúgy nagyjából azonos platformon állók is így össze tudnak különbözni, akkor mitől is vagyunk meglepve, hogy ez nagyban még úgy se sikeredik?

hello írta...

Ja, és nem válaszoltatok, hogy Benneteket is szívat-e a hsz-t beengedő rendszer!?!
X idő után miért nem képes a nickeket megjegyezni, és simán beengedni?
Vagy csak engem tüntet ki ezzel a türelemjátékkal?! :-((
Vajon mitől imádja a programozó, ha őt meg a kedves hozzátartozóit sűrűn emlegetik?

mavtelep írta...

hello
Igazad van Eörsi ügyben, valamint időnként engem is megkérdőjelez a Fiók, de azt hittem, ez saját bénaságom eredménye.

csakafidesz? írta...

Kedves hello!
Segítek a gondod megoldásában. Nálam ez úgy működik, hogy ezt a gyermeteg-játékot egyszerűen kihagyom a hsz gyártási folyamatából.
A következót teszem:
Megirom a hsz-t és azonnal az ELŐNÉZET gombra lépek.
Behívom a szöveget, átnézem és ha megfelel a KÖZZÉTÉTEL gomra kattintok. Ha nem megfelelő, akkor a jobb sarokban fent található s z e r k e s z t é s használatával visszalépek a szerkesztőablakba és elvégzem a javítást vagy módosítást. Aztán ismét visszalépek az előnézetbe.
Úgy átviszi mint a huzat.
Ha nálad is működik, jelezz!
További szép apot!

hello írta...

Köszi szépen, mindjárt kipróbálom!

hello írta...

Lehet, muszáj szerkeszteni, mert különben minden marad a régiben...
Jönnön az újabb kísérlet!
Úgy se! :-((

hello írta...

3 a magyar igazság, még 1 próba...
Továbbra is jönnek a képecskék... :-(((

csakafidesz? írta...

hello4
a NEM VAGYOK ROBOT GOMBOT HAGYD KI. Tekintsd úgy, mintha az nem is lenne!
Ha rákattintasz arra jönnek elő a képek.
Sikeres próbálkozást

anteus írta...

Próba

anteus írta...

Na, már ezt is tudom... Köszi csaka Fidesz

anteus írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
hello írta...

Na jó, akkor úgy csinálom, de ezt eddig nem írtad!

Szóval nekem nem jön be!
Ezt csináltam:
- szöveg
- beírom, hogy hello
- előnézet gomb
- szerkesztés
- megint előnézet gomb
- közzététel - ÉS NEM TÖRTÉNIK SEMMI!!! NEM MEGY ÁT A SZÖVEG, ITT MARAD A MEGJEGYZÉS KÜLDÉSE KERETBEN:-((

Névtelen írta...

'Ha van következménye ennek az egész Eörsi-ügynek, akkor az az, hogy örökre elhallgathat a hazug és politikai fundamentalizmustól átitatott gyűlölködésében Gyucsány és Gréczy.'

http://oregharcos.blog.hu/2016/08/05/a_dk_eorsi_matyas_es_a_kettos_merce#comments

Unknown írta...

Jó reggelt Helló! Jó reggelt Mávtelep!

Explorer keresőt, Gmail levelezőt és G+ közösségit használok telefonon. A keret alatt megjelenik a következő:
"Megjegyzés írása mint:
Tamás Rédey (Google)"
Csak a közzététel gombot kell nyomnom.
- A Chrome böngésző kétszer küldi el a hozzászólást!
Egyéb kombinációkhoz nem tudok ötletet adni.

Névtelen írta...

https://nepszava.us/blogs/news/bartus-laszlo-egy-velejeig-korrupt-ember

Bartusnál is kiverte a biztosítékot az Eörsi ügy.

csakafidesz? írta...

hello!
Elnézésedet kérem, de én arról nem tehetek, ha te rosszul értelmezed azt, amit leírtam.
A szerkesztés gombot csak akkor használd, ha szükség van a javításra vagy szerkesztésre ergo vissza akarsz térni a szerkesztőablakba.
Sima esetben ezt tedd!
- a szerkesztőbe beírod, hogy hello
- rákattintasz az előnézet gombra és ha mindent rendben találtál, akkor következik a közzététel gomb.
Ezt követően a hozzászólások között találod az irományodat.
Ennél egyszerűbben ezt nem lehet elmondani.
Sorry!

csakafidesz? írta...

Az említett újságbejegyzés szerzője ugyanolyan korlátolt, mint akik mindenféle érvek nélkül csupán feltételezésekre alapozva vádaskodnak.

Úgy látszik ebben az országban csak azok becsületesek, akiket még nem "pécézett" ki a közvélemény. Akit megjelöltek, annak annyi.

Ezután nem kell csodálkozni ha fontos posztokra nem a legalkamlmasabbak jelentkeznek.
Ki az a "barom" aki kiteszi magát ilyen és ehhez hasonló inzultusoknak.

Én szeretném bíztatni azokat, akik véleményükkel ezt a felfogást ambicionálják, hogy folytassák a taposóaknák lerakását, mert akkor továbbra is van esélyük, hogy valamikor esetleg ők is "körülülhessék a fazekat".
Arról azonban ne feledkezzenek meg, hogy attól a pillanattól ők kerülnek a "célkeresztbe".
A középszer sajnos minden területen továbbra is virágkorát éli és ez még sokáig így marad.

Akiket ez érint, azoknak sok sikert!

hello írta...

Hidd el, Csaka, pontosan értettem és értem, amit írtál. És azt is hidd el, hogy nálam hiába nyomok a szerkesztés funkció használata NÉLKÜL IS a közzétételre, nem történik semmi.
Mindegy, ha nem bírom magamban tartani a mondandómat, elbabázok a képekkel... :-((
A rendszer kiötlőjének meg hasonló kaliberű örömöket kívánok.