2016. augusztus 30., kedd

A MI TERRORISTÁNK

Budaházy György első fokon tizenhárom évet kapott, fegyházban.
Mit mondjak, nem egy leányálom, ha a másodfok nem pakol rá még négy-öt évet, akkor is.
Majd' hatvan lesz, mire szabadlábra kerül, vagy a Nemzeti Számonkérő Szék vezetője egy-két év múlva, ha a Jobbik hatalomra kerül.


A Budaházy-jelenség sajátosan magyar, nekünk nem csak a diktatúránk volt slampos, a terroristáink is azok.
A Magyarok Nyilai névre hallgató terrorszervezet katonai hierarchiában működött, Budaházy parancsnoksága alatt, 2007 és 2009 között.
Ami azt illeti, nem voltak sem egy IRA, sem egy ETA, a magyar terrorszervezet legfeljebb a BUTA (Budaházy Terrorista Akciócsoportja) nevet érdemelhette ki, de ez azért nem jelenti azt, hogy veszélytelenek lettek volna.
Molotov-koktélokkal dobálták meg Hiller és Kóka lakhelyét, Szilvási Györgyöt pedig robbantással tisztelték meg.
A robbanóanyagot focilabdába töltötték, utalva talán a lelki rokonságra a labdarúgás helyiérdekű Messiásával, aki ha már Messi nem lehetett, hát beérte ezzel a címmel is.
Érdemeit figyelembevéve hősünk le is tiltotta állítólag a Fidesz-irodák ellen tervezett támadásokat, de ezt azért ne vegyük teljesen komolyan, hiszen akkor még partiképesnek tetszett a vőlegény...

Rengeteg idő telt el a bűncselekmények elkövetése óta, ami érdekes kérdéseket vet fel - például a vádhatóság munkájának hatékonysága tekintetében.
Nem voltak ezek ugyanis túl bonyolult esetek, a bizonyítás se okozhatott gondot a XXI. század magyar rendőrségének, különösen úgy, hogy az elkövetők között volt, aki bűnbánatot tanúsítva rávallott társaira.
Ennek dacára a mi terroristánk ott vitézkedhetett szervezete jelmezes szekciójának későbbi akcióinál, akik úgy öltöztek a társadalom megfélemlítése céljából, ahogy Móricka a betyárt elképzeli - bőgatya, fokosch, karikásostor, pitykés lajbi, vikszolt bajusz, szúrós tekintet....
A mai ítélethirdetés után a vádlottak hazasétáltak, merthogy a bíróság elrendelte a házi őrizetüket, hiszen a társadalomra való veszélyességük alacsony foka vélhetőleg nem indokolta és ezután sem indokolja szigorúbb fogvatartásukat, végtére is csak majdnem verték halálra Csintalan celebet vascsővel, utána szegény úgy nézett ki, mint Révész Mártíriusz, az ominózus puccskísérlet után...
Volt némi cirkusz - a nyilas-Barbie hisztizett egy sort, előadta a hős magyar nőt, kedves, visszataszító jelenség volt, szokás szerint.
Természetesen Gyurcsány is szóbakerült az ügyészség súlyosbítási kérelme után, a hazafiak óbégattak, majd kiballagtak a tárgyalóból.


Budaházy azt mondta, hogy amiket elkövettek, azok kisebb értékre elkövetett rongálások, ami két dolgot jelent egyszerre: egyrészt azt, hogy a fékezett habzású hős nem vállalja nyíltan és büszkén, magyaremberhez méltó egyenes gerinccel, hogy amikor felgyújtották a melegbárt, például, akkor benne volt a pakliban az emberhalál is, mint lehetőség.
A másik, hogy a terroristáskodáshoz is kell szakértelem, meg némi személyes kurázsi, ami jelenleg még hiánycikk, de higgyük el, hogy már nem sokáig, hiszen Hitler is amatőr sörpuccsal kezdte, oszt lám, milyen sokra vitte.
Mindenesetre igaza van Orbánnak, aki távol akarja tartani a migráns terroristákat országunktól, támogatandó a hazai ipart.
Minek nekünk az arab, ha van sajátunk is, és minek nekünk a müezzin, hiszen vannak nekünk saját hagyományaink, fehér lovunk, sámánunk, sípunk, dobunk, nádihegedűnk, van kiket gyűlölnünk, meg vannak terroristáink is.
Schiffer Andrásnak nem tetszik az ítélet, ennek hangot is adott, hiszen ő jogászember, emellett politikus is, és így tudja, hogy mennyire fontos lenne, ha mindenki kisebb értékre felrobbantaná, vascsővel ütlegelné, felgyújtaná azokat, akik nem értenek vele egyet.
Szemkilövetésről is delirált egy sort, de ezt nem rójuk fel neki, nem tudhatja, hogy gumilövedékkel eltalálni valakinek a szemét olyan komoly teljesítmény, mint a libának, éves rendes migrációja alkalmából kétszáz méter magasból mesüge ügyvédek fejére pottyantva fejezni ki a véleményét.
Mindenesetre érdekes felállás, szerintem Budaházy meg is sértődik, ha megtudja, ki állt ki mellette...


Ha már hét-nyolc évig húzták az eljárást, húzhatták volna még darabideig, de a hatalom úgy döntött, hogy odadob egy-két lényegtelen figurát a külföldnek is, meg a belföldnek is, bizonyítandó, hogy komolyan veszi a terrorizmus és a korrupció elleni harcot.
Azt hiszem, ettől nem változik semmi, Orbán diktatúrája marad olyan, mint volt, pofátlan és gátlástalan.
Már nem is nagyon titkolják a rendszer lényegét adó rablásokat, egyszerűen a pofánkba röhögnek és a nemzeti középosztály megerősítéséről beszélnek, ami akkor sem szép dolog, ha meg vannak győződve róla, hogy megtehetik.
Valaki elmesélhetné nekik a betörő, a polgár, az ő felesége és leánya, valamint a frissen mosott függöny történetét.


Tanulságos.

:O)))



17 megjegyzés:

anteus írta...

Érdekes sztori lehet.

Budaházy fő bűne az államrend erőszakos megdőntésére való szervezkedés. A 13 év ettől hivatott elrettentetni. S az ügyész súlyosításért fellebbez...

Amúgy igen érdekel, mit értsz "slampos doktatúrán".

PuPu írta...

A slampos diktatúra kifejezést a Kádár-rendszerre szokták alkalmazni, ahol ezernyi lehetőség volt adott a diktatúra kikerülésére - kijátszására.
:O)))

Donáto írta...

Azért ehhez pofa kell!
Ha egy cigány elkövetőt elkapnak, mert lopott két pár tyúkot, akkor az előzetesbe kerül, mert már tavaly is lopott, tehát visszaeső.
Viszont 2016-ban, amikor Franciaországtól Belgiumig terror cselekményeket követtek el, amikor a hatalmon lévő magyar párt hónapok óta mantrázza, hogy a magyar családokat, meg a nőket meg kell védenünk a terroristáktól, - akkor itt van előttünk egy tiszta ügy, sikeres lehallgatásokkal, beismerő vallomásokkal, tárgyi bizonyítékokkal 2007-ből!!! - és a bíró "házi őrizetbe" küldi az elsőrendű vádlottat!
Az átlag ember azt gondolná, hogy ez "kész p@csa meleg málé", elintézett ügy. Egy fenét!

Jogász végzettségű embernek van képe kimondani, hogy B. cselekménye nem olyan súlyú, mely előzetes letartóztatását indokolná, tehát elégséges a házi őrizete. (Ahonnan csak az nem szökik meg, aki nem akar.)

Érdekesek a reakciók is. A DK "üdvözli" az ítéletet...(erre nem találok szavakat) Morvai Krisztina EU parlamenti képviselő vitába száll a bíróval. És Schiffer András az LMP volt társelnöke számon kéri a bíróságon, hogy ezért 13 évet "mértek ki" - mennyi járna a "szemkilövetésért." A kormányzó párt hallgat, tehát egyetért.

A magyar jogász "társadalom" meg kussol, mint "sz@r a fűben..."

Voliá! A magyar igazságszolgáltatás 2016-ban...

Geza írta...

Ez egy jelentektelen figura, es en szinte sajnalom az elcseszett agya miatt. Az nyilvanvalo, hogy ma mo-n nem oe a legfobb problema. Az meg azert elgondolkodtato, hogy miert huzodott ilyen sokaig az ugy es most egyszerre miert lett ilyen surgos. Valoszinu a magyarazat az ami a blog utolso szakaszaban is le van irva: kis hacacaaree az ovodasnak nezett neepnek, meg az EU-nak. Szerintem mindenki megerdemli.

anteus írta...

Hát ez elég vékony.
Reméltem, hogy nem ezt a több évtizedes ócska szóhasználatot idézed.
Na, mindegy.

anonymand írta...

Én csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy énekeljük el a Himnuszt!

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Régóta készülök megírni neked:
szeretlek!
Reggelente remegő kézzel nyitom meg a blogodat, és a monitorba dugott fejem láttán a férjem rezignáltan kérdezi: pupuzol?
Elmondtam neki az igazat, hogy még nem találkoztam olyan bloggerrel, akivel megegyezik a világképen szinte mindenben, csak éppen sokkal viccesebb, eredetibb, no meg nagyobb rálátással bír a dolgokra, mint én. Hát ezért.
De most van valami fontos, amiről szólnom kell.
Itt van ez a tündéri kis különbíróság, amit hamarosan megvalósít a vezír, mi meg elsikkadunk felette, mert Bayeren, Budaházyn meg kényszernépszavazáson rugózunk. A különbírósággal foglalkozni kell, mi több, ordítani róla, mert ha megvalósul, akkor itt nagyon csúnya világ jön. Írjál róla légyszi egy ütős kis bejegyzést és mindenki olvassa el még egy plusz emberrel, hörögjünk, tüntessünk, sztrájkoljunk, polgári engedetlenkedjünk, adjuk vissza a keresztünket, mert az nem lehet, hogy ez csak úgy stikába megvalósuljon!

Anikó írta...

Pupu szerintem pedig a másodfok - ugye láttunk már homlokegyenest ellenkező ítéletet az elsőfokhoz képest - meg majd letöltöttnek nyilvánítja a büntetését és szabadon engedik, hadd garázdálkodjon tovább, végül is mindig a fidesz malmára hajtotta a vizet. Orbán senkinek nem engedi el a kezét lett légyen a legnagyobb hülye, lásd Schmitt vagy a legnagyobb garázda, terrorista vagy büdös tolvaj. Csak megfelelő bíró kijelölésén múlik a dolog, a háttérben majd Polt intézkedik. Ennyi.
Kíváncsian várom, hogy igazolódik-e a sejtésem/véleményem.

Promenad írta...

Donátónak.
Tökéletesen igazad van,már ami ezt a felemás itélkezést illeti.
Régóta általános büntetőeljárási alapelv,hogy az öt évet meghaladó szabadságvesztés kiszabása esetén a szökés veszélye feltétlenül szükségssé teszi az előzetes letartóztatást.
Elképesztő,hogy a súlyos bümtetést bátran kiszabó bírónő ezt már nem merte meglépni !
A teremben kialakult randalírozást pedig már a kezdet kezdetén el kellett volna fojtani a rendőrség igénybevételével.
Ami pedig a jogászok lapítását igényli,abban tulajdonképpen igazad van.De azért akadnak kívételek.

Kapat írta...

Van egy olyan érzésem, hogy ezt az eljárást a félelem szülte. Igen, komolyan gondolom, Orbán félelme.
Aki így tönkretesz egy országot, annak van félnivalója. Az összes vagyona nem tudja ellensúlyozni ezt az érzést.
Nem irigylem, iszonyatos lehet, de az ország hangulata erősítheti ezt.
Ellenszerként alkalmazza a megfélemlítést, amit nem csak ez az ítélet tükröz.
Az ország berendezkedését meghatározza ez a paranoid gondolkodás. Biztosítani szeretné, elsősorban saját és környezete biztonságát.
Félelem él az emberekben is, csak más indukálja.
Egy nyomorúságos, jövőtlen életet teremtett, ami elsősorban azokat sújtja, akik nem tudnak tenni ellene.
Akik tehetik, elmennek, a többiek pedig tűrnek. Meddig?
Az erőszak pedig tombol, hol "törvényesen" (lásd koncepciós perek), hol látható, vagy láthatatlan bűcselekményekben.
Nos ez most megtorlásra került (talán), de a nagyobb bűnök és elkövetőik szabadon garázdálkodnak.
Hogy mi lesz a vége, nem tudom, de szerintem ez a Budaházy ügy most az ő tudtával, sőt megkockáztatom, megrendelésére alakult így.

csakafidesz? írta...

A Budaházy-ügy érdekes gondolatokat ébresztett bennem. A 2007-es terrorcselekményeket megelőzően ugyanis már volt politikusok ellen elkövetett robbantássorozat, csak akkor jobboldali politikusok lakásánál. Szerencsére személyi sérülés ott sem történt.
A robbantások már akkor is félelmet generáltak, pedig akkor még szóba sem került az illiberális állam kialakítása. A nem személyekre irányuló demonstratív cselekmények azt feljezték ki, hogy emberek féljetek, mert lehet, hogy a következő alkalommal már nem viccelünk.
Akkor ez ugyan láthatóan ellenkező előjellel történt de ne legyenek kétségeink affelól, hogy azokat is ugyanezek vagy elvbarátaik hajtották végre, csakhogy rátolhassák a terrorizmus vádját a baloldalra.
Őszintén szólva én azt hittem, hogy azért tartott a vizsgálat ilyen sokáig, mert a vádhatóságok összefüggéseket kerestek a két esemény között.
Sajnos nem ez történt.
Az ügyek már uyanott vannak, ahol a Horn párelnök elleni merénylet ügye, a székház eladások ügye, a Kaya Ibrahim ügy, az olajszőkítés ügye stb ügyek iratai. "Ad acta"
Ennek ilyenformán szerintem soha sem lesz vége. Nincs ok a túlzott örömre. A Budaházy kiiktatása onmagában még semmire sem jelent megoldást, mert pillanatok alatt akár a földből is kinőhetnek az újabb kicsi "budaházyk."
Tudjátok? - ott ahol lószar van, ott veréb is mindig akad.
Márpedig itt, mi most jelképesen térdig Járunk benne.

Olasz Ildikó írta...

PuPu! Legalább egy apró utalást tehettél volna az záró mese fellelhetésének helyére, sajnos nem ismerem!
Ami a Budaházy ügyet illeti, dobtam egy hátast, mikor hallottam. Én azt hittem, már régen le is ülte a kiszabottat, hiszem olyan rég esett az eset...
Jellemző azért az igazságszolgáltatásunkra, meg a független magyar bíróság függetlenségére. Függetlenül a meghozott ítélet súlyosságára.
Persze, most azért megmutatjuk, hogy van nálunk hazai terrorizmus, és keményen büntetjük is. Jól betömtük az Unió száját. A másodfokról, ill. az ott hozott ítéletről csak a legritkább esetben szoktunk beszélni. Úgy hogy mi se ejtsünk szót róla.
Az biztos, hogy valamit elfedni, valamiről a figyelmet elterelni hivatott az itélet.
Szerintem titkos imádódnak lehet igaza, és a születő különbíróságról igyekszik a figyelmet elterelni.

Névtelen írta...

Az értelmi szerzök hiányoznak a vádlottak padjáról,mint Orbán Vigyor, Zádrivecz,Gaudi-Nagy,Balóné leánykori nevén Hisztike Hitlerina.A helyük pedig ott lett volna..
Budaházy annak idején Orbán Viktor által lett ismert. Viktor benyögte, hogy a szocik elcsalták a 2002-es választást, és követelték a szavazatok újraszámolását. A választási bizottságban a fideszes emberkék ültek és pontosan tudták, hogy választási csalások történtek.. De nem az MSZP, hanem a Fidesz csalt..Ezért úgy látták jobbnak,ha nem számolgatják a szavazatokat. Eközben Butaházy és hozzá hasonló barmok készpénznek vették, hogy a Viktor igazat mondott és erös felindulásukban elfoglalták az Erzsébet-hidat. Sokáig nem tudták tartani, mert a rendőrök visszaverték őket és a késöbbiek folyamán ez kínos lett számukra. Hogy később durvább eszközökhöz nyúltak, semmi elfogadható mentségük nincs, még az sem, hogy ezt Orbán Vigyor jóváhagyásával tették.. Minden esetre egyértelmű volt, hogy politikai okokból, a jobboldal, elsősorban a FizeSS érdekében tették mindazt, amit tettek.
Az október 23-i véres ütközet a jobboldali Fidesz és a szélsőjobboldali Zádrivecz vezette gárda előre eltervezett, összehangolt akciója volt.Zádrivecz Gábor szerepelt a királyi tévében az Össztűz című műsorban, és elszólta magát.: „Mi előkészítettük a kormány elkergetéséhez a talajt, de Orbán gyáva volt, nem élt a lehetőséggel”…
Ha emlékezetem nem csal, is,három-négy FizeSSnyikes képviselőt is elítéltek választási csalásért, akik ennek ellenére nem adták vissza a képviselői mandátumukat, mert már akkor is nagy keresztények voltak
Orbán Vigyor 2002 óta folyamatosan lázított, 2006-ban a sikertelen puccsot az őszi hugyosforradalom megszervezését is megúszta, de 2010-ig ahol tudott beakasztott mindennek. Normális demokráciában közpénzből való pofátlan gazdagodása, esküszegő hazaárulása, lázítás, stb. miatt vagyonelkobzás és sok év börtön járna..Ennek a gazemberenek az egyik növendéke Butaházy..
A 2006-os "hösöknek" meg semmisségi törvény meg kárpótlás.Csak Én gondolom, hogy egy és ugyanazon "társaságról" szól a történet?.Àgyúval kellett volna rájuk tüzelni…Oszt jó napot..


talalom írta...

Pupu! Tényleg, mi van a polgárcsaláddal, meg a függönnyel?
Sajnos sokáig én is azt hittem, (úgy 2008-ig) csak egy pér ezer mindenütt fellelhető balhésról van szó. De túl sok a "véletlen egybeesés".
Lehet még sz@r a palacsintában: a Budaházy üggyel kapcsolatban ugyanis így fogalmaz: "...egy gyáva, páncélozott dzsippel menekülő, a népét az összetűzésekben magára hagyó, kisebbségi komplexusát megint megmutató Orbán egy lánglelkű, hazája felemelkedéséért tettrekész hazafit elítéltessen koholt vádak alapján - hát ezt elkúrta, nem kicsit, nagyon."
Szóval érik itt még meglepik a dinasztiát...

talalom írta...

Bocsi, azt kihagytam, hogy egy, az ügyről szóló cikket kommentelő (akiről tudjuk, hogy jobbikos, vagy mégjobbikos) fogalmazott fenti módon.

Anikó írta...

Névtelennek 17:18.... Zázrivecz a helyes neve :-)

PuPu írta...

talalomnak:

Ez is egy ősi vicc, majd kapok megint anteustól...
Betörnek a lakásba, a betörőt holtan találják, kérdi a rendőr a házigazdát, miért ölte meg?
Hogy kirabolt, az rendben van, hogy kardélre hányta az asszonyt, azt is elviseltem, mikor leszakította addig szűz leányom virágát, azt is elnéztem, de utána beletörölte a f@rkát a frissen mosott függönybe - na, ez sok volt...

:O)))