2016. augusztus 21., vasárnap

AUGUSZTUS 20. UTÁN, OKTÓBER 23. ELŐTT

Nincs nekünk szerencsénk ezekkel a nemzeti ünnepekkel.
Az évek során eljutottunk oda, hogy egyiket sem tartjuk sem fontosnak, sem felemelőnek.
Nemzetünk magasról tesz a hatalmon levők legitimálását szolgáló, aktuálpolitikával nyakonöntött igehirdetésre, nem vevő a dologra.
Az értelmesebbjét még külön bosszantják a XIX. század nagy romantikusait idéző eszmefuttatások, melyeknek annyi közük sincs az igazsághoz, mint Mészáros Lőrinc strómansága feletti szent felháborodásának a tiszta erkölcshöz.
Most éppen Szent Istvánt festjük még szentebbé, jóllehet a szent király kötésig vérben szilárdította meg uralmát, gyilkolva rokont - nem rokont egy idegen vallást terjesztő migráns banda hitvallását terjesztve.
 A fehér lóból virsli, az ősi magyar vallásnak annyi lett, a sámánokat megrövidítették egy fejjel, a szent helyeket feldúlták, aki nem követte az új hitet, azt kardélre hányták, a szűzeket megerőszakolták, ami egy nagy marhaság volt, merthogy az ilyesmi babramunka, járt utat ne hagyd el a járatlanért, mondják a bölcsek...
Büszkeségünk sárbatiprói minket tartottak migránsnak, mígcsak nem jött a Szent Király, és az etelközi migránsokból szent kardjával engedelmes alattvalókat nem faragott -  a bárdolatlanokat megbárdolta, és rendes emberekké nem tette.
Mi meg  ünnepeljük azt, aki idegen hódítók csapatait vezette a büszke magyar nép ellen, és ez így fog tartani egészen október 23.-ig, amikor is változik a helyzet, és az idegen csapatok élén érkező, az országnak jót hozó vezető ismét negatív szövegkörnyezetben lesz csak említhető.

Tegnap megtudhattuk a Királyi Televízióból, hogy a történelem során ezen a napon ünnepeltük már az új kenyeret, és a borzalmas kommunista Alkotmányt is, melynek célja a magyar nemzet idegen szolgaságba taszítása volt, tiszta Brüsszel.
De arról nem esik szó, hogy ez volt Magyarország első írott alkotmánya, mely így kezdődött
Magyarország - Népköztársaság.
Magyarországon minden hatalom a dolgozó népé.
Ez tiszta beszéd, ha ma is ez lenne a rendező elv, az Alapizé igen hülyén nézne ki: Magyarországon minden hatalom a valóságos céljait keresztény-sovén halandzsával leplező szervezett bűnözésé.
Az ünnepnap egyébként békésen telt, az idő szép volt, nekem pedig abban a szerencsében volt részem, hogy a balatonpart egyik kikötőjéből nézjettem a part városainak tüzijátékait. Nagyon szépek voltak, a siófoki egészen gazdag volt, de Alsóörsnek, Fürednek sem kellett szégyenkeznie.
Közben belenéztem a budapesti tüzijáték közvetítésébe, az is nagyon szép volt, és most nem volt középponti kérdés a költség, kerül, amibe kerül, te fizeted, nem igaz?
Az is nagy könnyebbséget jelentett, hogy idén nem selejtezett a McDonald's tüzijáték-rakétákat, így nem láthattunk se vörös csillagokat, se hamburgereket az égen, és Habony Árpád anyósa se kereshetett volna annyit a dolgon, mint hajdan szegény Wermer anyósa keresett...
Őfelsége jövőre már a saját erkélyéről nézheti a tüzijátékot, ez egyébként is fontos neki, státus-szimbólum, első országlása idején a Parlament ablakából szemlélte a hambucikat az égen.
Miután a tüzijátékot addig a Gellérthegyről lőtték fel, a helyszínt át kellett helyezni a Parlament elé, hogy a legfiatalabb - mondhatnánk gyermeteg - demokrata le ne maradjon a látványról...


Augusztus huszadikán vége van a nyárnak, legalábbis akkor, amikor még normális volt az időjárás, ettől a naptól kezdve hűvösebbek voltak az esték, idén már két héttel ezelőtt is ez volt a helyzet  - habár fürödni a tóban még tegnap is lehetett, de az éjszakák már a pulóverekről szólnak.
Lassan vége a vakációnak, lehet, hogy örökre, merthogy a diáknak túl sok ez a jóból, a pedagógusoknak meg végképp.
Azok után, ahogy viselkedtek, ez nem is csoda.
Most még csak vakációt tervezik elvenni, de ha nem változtatnak a viselkedésükön, legközelebb vasárnap, templom után is tanítaniuk kell.
Indul a politikai szezon is, a nyáron passzivitásukkal tüntető politikusok is aktivizálják magukat, sajnos.
Melyik eldobja a spanglit, melyik a madártejes merőkanalat, Nagyurunkat is visszaeszi a fene - ez is sajnos - az ővé is igazán szép trip volt, látott olimpiát Magyarországon, de sebaj, majd helyrehozzák megint Grazban.
Utoljára Sztálin döntött más öngyilkosságáról, de még ő se egy nemzetéről...

Szóval, ezen a héten utolsókat rúgja a nyár, igazán szednie kell a lábát az egymillió líbiai migránsnak, ha ide akar érni, ideje sem marad megerőszakolni az útjukba eső nőket, ellopni Mari néni libáját, oszt oda a plakátokra fordított tenger lóvé.
Lassan folytatódik az őrület, melyet Magyarországnak hívunk.

Remélhetőleg a következő rohamot még túléljük... 


:O)))

26 megjegyzés:

Unknown írta...

Jó estét kívánok!

Túléljük.
Ez az Univerzum törvénye. Nem a csúcsragadozók lettek a Föld urai. És itt bocsánatot kérek a nagymacskáktól a párhuzam miatt.

Kerekes Zs írta...

Amúgy meg, mintha az USA is gazdasági migráció eredménye vóna :)

góbé írta...


OK PuPu ! Tiszta és igaz beszéd, mindenféle, fölöttes és alantas gondolatokat is ébreszt, ( ...de hisz ezért vagy ?! nemde...? )

Konkrétan erre gondolok:

"... Büszkeségünk sárbatiprói minket tartottak migránsnak, mígcsak nem jött a Szent Király, és az etelközi migránsokból szent kardjával engedelmes alattvalókat nem faragott - a bárdolatlanokat megbárdolta, és rendes emberekké nem tette.
Mi meg ünnepeljük azt, aki idegen hódítók csapatait vezette a büszke magyar nép ellen, és ez így fog tartani egészen október 23.-ig, amikor is változik a helyzet, és az idegen csapatok élén érkező, az országnak jót hozó vezető ismét negatív szövegkörnyezetben lesz csak említhető..."

Félelmetesen igaz, meghökkentő, s ugyanakkor magától értetődő e párhuzam, s mint a klasszikus vitában, jön a felismerés: "Ezt éreztem én is csak valahogy nem sikerült ily kereken, világosan megfogalmazni..."

Azért ne vitassuk el Szent-Istvántól, de inkább Gézától: 110 év kalandozásnak nevezett rablóhadjáratait követően, felismerte, ha nem akarunk a hunok, szlávok, avarok, - s még ki tudja milyen nemzetségek éltek itt - kihalt, felejtős sorsára jutni, igazodnunk kellett az akkori keresztény európához.

( jegyzem, máig sem értem, hogy a nyugat, mely elismeréssel adózik a viking/normann "felfedezéseknek, hóditásoknak", elitéli a magyar "kalandozásokat" holott a motiváció, a tevékenység is ugyanaz volt.)

Unknown írta...

A nyár legjobb vicce!
Géza fejedelem mint ásó és elemző régész fölismerte az előttünk itt élt népek kihalását. :-)
(Mai ismereteim szerint a helyiek kb. négyszeres létszámfölényben voltak az érkező magyar [+kazár] jövevényekkel szemben.)
Tehát a tény: Rómából jöttek a csuhások és koronát ígértek. Géza gyáva volt szembeszállni a szokásjoggal, de sunyin fölkészítette Vajkot a népirtásra.

talalom írta...

RT! A vikingeket a messzi óceánokon ette a fene, a hun meg a magyar csapatok meg a Lajta meg az Enns környékén rabolgattak békésen.
A vezetők emlékezetéről. A Duna TV képes volt majd egy órás dokumentumfilmet(!) készíteni a pán-európai piknikről úgy, hogy meg sem említették Horn Gyulát. De nem ám csak a nevét hallgatták el, még az a szó sem hangzott el, hogy "külügyminiszter".

hello írta...

Az ünnep fényét a kitüntetések átadása is emelni hivatott.
Ehhez képest, ha jól számolom, eddig 5-en adták vissza a korábban kapott Lovagkeresztjüket!

És egy tanulságos, markáns vélemény erről, ami Lázár "személyes" gondolkodásának hű tükre:

kerem-en-is-azt-a-kurva-lovagkeresztet

hello írta...

Bocs, le voltam maradva: eddig már 14-en adták vissza a lovagkeresztjüket.

Név szerint:
1. Kaltenbach Jenő,

2. Kenyeres István,

3. Tóth Bálint,

4. Rózsa Péter,

5. Polgár András,

6. Krausz Tamás,

7. Erdélyi Ágnes,

8. Péter Vladimir,

9. Galkó Balázs

10. Kertesi Gábor

11. Köllő János

12. Varga Júlia

13. Bruszt László

14.Krausz Tamás

(forrás: 444.hu)

Cereus írta...

Bugrisunk, bandájának támogatásával, mindennapi érdekeinek megfelelően hamisítja meg
a történelmünket.
Ebben, nagy segítségére vannak a kusza nézésű és"tisztán látásra képtelen" kinevezettjei is.

Ha kérhetem, Mohácsnál verjük ronggyá a törököket, és a maradékra Szigetvárból rohanjon
ki a hős Orbán.
Így biztosan másképp alakul történelmünk.

hello írta...

Cereus, ne adj tippeket az iskolai történelemkönyvek átíróinak!!!

Unknown írta...

Szervusz, Talalom!

Bocsánatot kérek, ha túl tömören írtam! A Kárpát-medencében élők voltak többségben a honfoglalókkal szemben (a IX. században).

promenad írta...

Ezekben a kerestbe-hosszába átpolitizált nemzeti ünnepekben kizárólag az a jó,hogy hanyagolni lehet a munkát !

Kapat írta...

Az ember minden korban létrehozza példaképeit, melyhez viszonyítja magát, szemléletét, igazolja tetteit, vagy azoknak hatását.
Éppen ezért megalkotta az éppen aktuális isteneket, szenteket, lovagokat,....ördögöt, vagy sátánt ....... stb.
Ebből következik, hogy az általunk alkotott lényt felruházzuk emberi, és/vagy emberfeletti tulajdonságokkal és ez viszont is igaz.
Ezek mindig jellemzőek az adott személyre, aki hasonlít, vagy hasonlítani szeretne a "kiválasztottra", átveszi korának stílusát, ünnepeit..... stb.
Ugyanakkor hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy embereket minősítünk. Jó és rossz tulajdonságaikkal együtt.
Ezért azután hamisak is ezek a hasonlítgatások, minősítgetések.
Ha mégis ragaszkodunk az igazsághoz, teljességében nézve a "kiválasztottat", szentségtörést, jobb esetben tabudöntögetést követünk el.
Ha az ember tettei, vagy gaztettei korának meghatározóivá válnak, természetes, hogy megmaradnak történelmi emlékezetünk részeként.
Ne feledjük, hogy "csak" emberek voltak.
Szerencsére napjainkban ez a gondolkodó emberek körében egyre inkább természetessé válik, tabuk dőlnek, a valóság javára.

góbé írta...


Üdv Tommyka!

Legyen a te igéd szerint. Azzal együtt szerintem fuss neki mégegyszer. Ugyan mi késztethette Gézát a nyugati orientációra minimum három emberöltőt követően, - de ha elfogadjuk a kettős honfoglalást, majd 300 év elteltével, holott mindaddig jól elvoltunk Európában ?

A magyarok harci értéke akkoriban kimagasló volt. Lim-lom fejedemecskék, de a nagyobbak is, számtalanszor vették igénybe szolgálatainkat. A fizetség leginkább az ellenlábas kifosztásának lehetőségéből állt. A csapatok ellátását, honoráriumát nem a logisztika biztositotta, hanem a ellen földje, kincsei.

A Magyarok Országa ekkor még nagyhatalmi tényezőnek számitott, Bizánc is adót fizetett nekünk, melyet csak az augsburgi csatavesztés után mondtak fel.

A németnek számitó fejedelmek a X. század közepére jelentősen megerősödtek, megalakult - nem kis részben a mi tevékenységünk okán - a fél Európát magába foglaló Német-Római birodalom, mely a pápát is méltányolható aggodalommal töltötte el, hiszen a Német-Római császár gyakorlatilag a vetélytársává vált.

A birodalommal szemben szinte csak mi voltunk a pápa természetes szövetségese, azonban őszentsége pogányokkal nem szövetkezhetett a császár ellen, mert az a pápaság végét jelentette volna.

Géza választhatott: vagy egyedül harcol a keresztény európa ellen, s boritékolóhatóan elbukik, ebből fakadóan a magyarság elődeihez hasonlóan eltünik, avagy elfogadja a pápa szövetségét a minket leigázni, meghóditani szándékozó császárral szemben, melynek alapfeltétele volt a kereszténység felvétele. MERTHOGY ! A PÁPA NEM SZÖVETKEZHET POGÁNYOKKAL, A KERESZTÉNY, FÉL EURÓPÁT BIRÓ CSÁSZÁRRAL SZEMBEN ! ( ha egy dolgot fontosnak tartok, hajlandó vagyok kétszer is elmondani. )

Ugyhogy, kérlek ne gunyold, ne fikázd Géza fejedelmünket, akinek politikai éleslátása, döntésképessége alapján inkább helye lenne a hősök terén, mint pl. Nagy Lajosnak.





anteus írta...

Krausz Tamást és Krausz Tamást kifelejtetted... :-)

Olasz Ildikó írta...

A 110 év rablóhadjárataihoz, kalandozásaihoz csak annyit, hogy ezek a rabló hadjáratok nagy többségében "szerződéses" háborúk voltak. Egyes régebbi uralkodók, ha ki akarták terjeszteni, vagy egyszerűen csak meg akarták tartani birodalmukat, felfogadták a Kárpát-medencében épp ott legeltető, ideiglenesen letelepedett katona népeket. Így volt ez a Frank birodalommal és Bizánccal is. Többnyire győzedelmes hadjáratok voltak, aminek a "bére" a szabad rablás volt. Ezt senki nem vette zokon, a IX.-X. században ez természetes volt. Alkalmanként később is, de addigra már a magyarokat szépen "elveregették". Ezzel szemben létrejöttek a szedett-vedett zsoldos seregek. Géza zsenialitása abban volt, hogy felismerte, hogy innen (lévén, hogy medence) nem sok út vezet kifelé, tehát muszáj itt maradni. Kokettált Bizánccal, és kokettált a pápával. - Mivel Bizánccal volt már tapasztalata, így maradt a pápa.
Egyéb választás híján a kereszténység...

Donáto írta...

Mig Ti, itt vitatkoztok, addig a pécsi tudomány egyetem megalapításának 650. évfordulója alkalmából megkezdett 436 tudományos kutató megkezdte szombatig tartó előadásait a - ö...ö...ö...magyarság tudományról.
Sőt! Lehet, hogy ez idő alatt Rogán Antal már feltalálta az izzólámpát is....:D)

hello írta...

Újabb 9 fő, akik visszaadták:


19.Darvas Ágnes
20.Fokasz Nikosz
21.Hegyesi Gábor
22.Somlai Péter
23.Székelyi Mária
24.Tausz Katalin
25.Polónyi István
26.Kuti Éva
27.Wittinghoff Tamás



Promenad írta...

Hellonak !
Lassan mélyül már a rendszer sírgödre !

hello írta...

A hangsúly a lassan-on van sajnos.

Unknown írta...

Ne csak áskálódjunk! Ássunk!

hello írta...

A HVG-ből a jelenlegi állapotnak megfelelő, teljes lista:

Kaltenbach Jenő, jogtudós, egyetemi oktató, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok volt országgyűlési biztosa
Polgár András milliárdos üzletember
Krausz Tamás történész
Erdélyi Ágnes filozófus
Bruszt László szociológus, egyetemi tanár
Felcsuti Péter közgazdász, bankár, a Raiffeisen Bank volt vezérigazgatója
Köllő János közgazdász
Kertesi Gábor közgazdász
Varga Júlia közgazdász
Varga Kálmán, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal volt elnöke, történész-muzeológus
Takács Imre művészettörténész
Heisler András, a Mazsihisz elnöke
Catherine Feidt volt francia tiszteletbeli konzul
Székelyi Mária szociológus
Hegyesi Gábor szociológus
Tausz Katalin szociológus
Darvas Ágnes szociológus
Somlai Péter szociológus
Fokasz Nikosz szociológus, tanszékvezető egyetemi tanár
Polónyi István oktatáskutató
Wittinghoff Tamás, Budaörs független polgármestere
Dióssy László, Veszprém volt polgármestere és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium volt szakállamtitkára
Lőcsei Jenő Liszt Ferenc-díjas táncos, koreográfus
Hanti Vilmos, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége elnöke
Kende János Kossuth-díjas operatőr
Krausz Péter politikai elemző
Kenyeres István biotechnológus, üzletember
Péter Vladimir Munkácsy Mihály-díjas magyar ötvös- és szobrászművész
Tóth Bálint matematikus
Rózsa Péter tévés és rádiós szerkesztő
Falus András immunológus, Széchenyi-díjas egyetemi tanár
Szuhay Péter muzeológus
Mosonyi Aliz meseíró
Koncz E. Katalin, a Nyílt Társadalom Alapítvány budapesti irodájának igazgatója
Inotai András, a Magyar Tudományos Akadémia Világgazdasági Intézetének kutatóprofesszora
Székely Anna, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének szakmai főtanácsadója
Kovács János Mátyás közgazdász, egyetemi oktató, a 2000 korábbi szerkesztője
Kuti Éva főiskolai tanár, a nonprofit szektor kutatója
Karsai László történész
Kálmán Zsófia, orvos-jogász, gyermekgyógyász főorvos
Kerekes András, újságíró, a Magyar Rádió egykori vezető munkatársa
Báron György, Balázs Béla-díjas filmesztéta, a Magyar Rádió vezető szerkesztője

hello írta...

Tamás, mesélj, mit akarsz ásni?

hello írta...

A MEASZ elnöke közleménye

Én is visszaadom a lovagkeresztemet!
Legszívesebben a mai magyar kormányt is "visszaadnám", ahova való, hisz állami szintre emelte kitüntetettjei elismerésével a rasszizmust, az antiszemitizmust, az embertársaink elleni gyűlölet szítását. Végképp betelt a pohár nálam bayer zsolt állami kitüntetésével. Nem lehetek vele együtt a lovagkeresztesek között! Ezért kénytelen vagyok visszaadni a lovagkeresztemet, noha azt 2005-ben még tisztességes emberektől kaptam gyermeksegítő munkámért.

Hanti Vilmos, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje tulajdonosa 2005-2016-ig

Unknown írta...

Sírgödörről volt szó.

csakafidesz? írta...

Kadves barátaim!

Kár azon elmélkedni, hogy valójában mi történt Géza, Istvám és az összes Árpádházi királyunk idejében. Azt hiszem eddig is csak hittünk abban, amit tanítottak nekünk és ezután sem tehetümnk mást!
Nem tudjuk meg soha, hgy amit anno nekünk tanítottak annak pontosan hány %-a igaz és mennyi a puszta kitaláció. Lehetséges, hogy sok igaznak hitt történetnek pontosan az ellenkezője fedi a valóságot.
Egy azonban biztos: A TÖRTÉNELMET MINDIG A GYŐZTESEK ÍRTÁK és ÍRJÁK MA IS...PERSZE ŐK IS HAMISÍTJÁK!
Sokan azt mondják, hogy a tényeket tudományos kütatások igazolták és igazolják.
Na és! A kutatókban lehet fenntartások nélkül bízni?
Ne menjünk nagyon vissza az időben. Vizsgáljuk meg, hogy Fideszék mit múvelnek a rendszerváltás előtti és utáni idővel. Alapjában ki -és felforgattak mindent és ügy oktatják a történelmet, hogy abban szinte meg sem említik a Kádár-korszak eredményeit.
Milyen felnőtt lesz majd az unokákból? Sokan lesznek olyanok akik majd azt hiszik, hogy Mo. újkori történelme a Fidesszel kezdődött és lehet, hogy azzal is fejeződik be.
Szerencsénk van, mert a végét már nem lesz időnk kivárni...

góbé írta...

Üdv Csakafidesz? !

Azért nincs igazad, mert ha jövőnk zálogai megfellebbezhetetlen gőggel, tudás, ismeret és érdeklődés-hiányosan látványosan semmibe vesznek megélt éveket, megszerzett ismereteket, tapasztalást, önmagukat egyedül üdvözitőnek tudva, egy sötét, sohavégenincs alagutba kormányozzák magukat. Láthatóan segitségre szorulnak, ezt pedig megtagadni tőlük több mint bün, hiba! ( kösz Churcill )
Merthogy jövőnk zálogairól, leendő gyámolitóinkról beszélek.