2016. augusztus 16., kedd

BOSSZÚVÁGY

Mondom én, hogy defektes a mi szeretett Vezérünk, kétség se férhet hozzá.
Azt tartja magáról, hogy ő sportember, Puskás Öcsi reinkarnációja, ebből a pocakot már meg is szerezte, és úton van a világhír felé is, igaz, nem mint labdarúgó, inkább mint nacionalista bajkeverő.
A sportember tud veszíteni is, ő nem.

A vereséget nem képes elviselni, neki győzni kell, mindenáron - nemhiába Győző az egész családja, még a nők is - a pogácsakirálynő őstermelő és a százlábú magyar menyecske is.
A vasárnapi boltzár feltörése súlyos traumát okozott a családnak, a Vezér arcot vesztett, és ez tűrhetetlen, ez ellen tenni kell valamit - sajnos a géppuskás megoldás egyelőre nem jöhet szóba.
De nem azért Vezér a Vezér, hogy ez visszariassza a csorba kiköszörülésétől, ezért hát működésbe lendült a szolgahad, a csicskák serege új szabályozás alkotására adta okos, furfangos fejét.
A készülő törvény nem meri ugyan megismételni a vasárnapi árusítás tilalmát, csak éppen korlátozza a nyitvatartást - aki a déli harangszó után akar árulkodni, az büntetőadót fizet, annyit, hogy akár le is húzhatja a rolót, még a hétköznapokban is.
Lesz itten rend meg fegyelem, nincs a sorból kilógás, ha mégis, hát jön az Orbán féle fasza kasza!



Hogy miért vonzódik Orbán a bolti kiskereskedelem megregulázásához, az rejtély.
Legfeljebb feltételezni lehet, hogy a lopott pénz egy része a legnagyobb hazai üzletláncba került befektetésre, ami ugyan nagy, de nem a legnagyobb, és legfőképpen nem igazi célpontja a vasárnapi időtöltésnek.
Ezért aztán a vasárnapi nyitvatartás haszna erősen megkérdőjelezhető, a háziasszony által pénteken elfelejtett tejföl és élesztő által generált forgalomból nemigen lehet gazdaságosan üzemeltetni egy olyan üzletláncot, melynek boltjai külön-külön általában nem gazdaságos üzemméretűek.
A verseny is olcsó bolsevista trükk, gondolom, ezért kézzel-lábbal tiltani kell - a Vezér a monopóliumok híve.
Már maga a hatalmi monopólium is erről mesél, a többi meg, ami átmenetileg még nem monopólium, az  már csak olyan, mint toll a libán, akadály az Orbán hasába vezető úton.
Bár nem tartom magam liberálisnak, hiszen nem én akarom megmondani mindenkinek mindenben, hogy mi a helyes,mi pedig náci/bolsevik elhajlás, mégis, annak a híve vagyok, hogy a nemzeti ünnepek kivételével hadd mondja meg egy üzlet tulajdonosa, hogy mikor akar nyitva tartani, hiszen övé az áru, övé a költség, övé a kockázat.



Az is nonszensz, hogy a kormány akarja megmondani, hogy ki  hány vasárnapi műszakot vállalhat.
Rá kellene ezt hagyni a dolgozóra, aki egy tisztességes vasárnapi pótlék esetén el tudja maga is dönteni, hogy mit bír fizikailag, és mi fontosabb neki - a megkereshető pénz, vagy a szabadidő.
Merthogy lehet, éppen lakásra gyűjt, vagy a gyereke iskolai füzeteire tenné félre a pénzt, esetleg nyaralni szeretne egy hetet valahol, de erre a bére önmagában kevés.

És lehet még ezerféle élethelyzet, amit az állampolgár maga eldöntene, ha hagynák, de napjaink bolsevikjai, Sztálint követő hivatásos népboldogítói nem hagyják, hiszen ha hagynák, akkor valahol sérelem érné anyagi érdekeiket, az pedig tűrhetetlen lenne...
Az már csak hab a tortán, hogy egy olyan ember akar dirigálni egy gazdasági folyamatban, aki  életében még soha nem végzett gazdasági tevékenységet, aki amihez eddig hozzápiszkált, azt mind elrontotta, aki abból zabálta fel magát Magyarország leggazdagabb emberévé, hogy a választóktól  a közjó megteremtésére kapott felhatalmazását a saját és családja érdekében használta - igaz, ezt legalább példás hatékonysággal.
A világ szégyene és legnagyobb igazságtalansága lenne, ha az összezabrált vagyont az őt követő kormányzat nem venné el tőle és rokonaitól az utolsó szögig, cserébe a tényleges életfogytig tartó ellátásért...
Aki azt gondolja, hogy ezt majd hagyományos bírósági eljárások keretében kell rendezni, annak jusson eszébe Ceaușescu.



Az oktatáshoz is ért a Nemzet Poliésztere, vagy micsodája, a legújabb ötlet, hogy vegyük el a gyerekektől a nyári vakációt.
Ezer éves tradíció Magyarországon a június közepétől szeptember elsejéig tartó iskolaszünet, most ezen is változtatni kell - táborba a gyerekekkel!
Tematikus táborokba, meg erdei iskolákba, ott lehet majd formálni a gyereket egészséges NER-tudattal rendelkező kis hazaffyvá, nemmellesleg a tanarak is kapnának egy jó nagyot a pofájukra, merthogy felügyelni meg oktatni ők tudnak ezekben a táborokban igazán.
Ugráltatok, bakker?
Pukliskodtatok, kisköcsög?
Nesze neked vakáció!
Hogy anno mennyire utáltam a nyári napközis táborokat, elmondani nem tudom, nálam jobban talán már csak a pedagógusok utálták.
Most majd megszűnnek a fizetős nyári tematikus táborok.
Az állami kiszorítja a maszekot, a színvonalnak így annyi, az se kapja meg, aki megfizeti, cserébe a csórók gyerekei sem kapnak semmit, így aztán valódi egyenlőség lesz, lefelé nivellálással egybekötve...
Persze a százlábú démon gyereke kap majd felmentést - a bivalytosznádi tematikus vályogvető tábor helyett neki be fogják számítani a nizzai nyelvi tábort...

Aztán megbuherálgatnák kicsit a felsőoktatást is, a szakgimnáziumokból a felsőoktatásba vezető útra merőlegesen árkokat ástak, úgyhogy aki ilyen iskolában végzett, az majd képezheti magát autodidakta módon,.
Ha egy beszélgetésben szóba kerül a szódabikarbóna, akkor arról maximum annyit tud majd, hogy a libafröccs elengedhetetlen kelléke, de hogy mitől habzik, arról fogalma se lesz, ami a kisebbik baj, de nem lesz belőle se orvos, se gyógyszerész, ha beleszakad sem...
Merthogy nem lesz külön kémia meg fizika oktatás, ettől lesz okos a magyar - igyál egy kis ecetet, hadd forogjon az eszed!
Később persze a felnőtteknek is táborba kell menniük - szabadság helyett.



Gyurcsányt szokták anno vádolni reform-dühvel, pedig a mai helyzethez képest ő egy visszafogott, konzervatív jelenség volt, emellett nem szégyellte kikérni hozzáértők javaslatait se, kivéve, ha belelkesedett.
Ilyen esetekben persze a szakapparátus korrigáltatott vele, merthogy tőle aztán nem félt senki.
Lehet, pedig jobban jártunk volna...


A mai helyzetnél biztosan...

:O)))

13 megjegyzés:

Attila írta...

Üdv!

Ismét telitalálat!

MoonRiver írta...

Bingó!! Vagy kimaradt még valami?? (Sebaj, megírod holnap...legyen mire bólintani...kár!)"Az éj sötét ..és tele van iszonyattal!" (Trónok harca)

Promenad írta...

Ez kellett ennek a birka népnek ! Egye meg hát,amit főzött !
Vagy másszon ki ebből a katyvaszból.
/De a birkák nem zudnak mászni /
A pedagógus meg fogja be a száját,hiszen szeptembertől hatalmas,3,4 %-os béremelésben részesül.
Csak nem fog még ezek után is tüntetni ?
Vagy ha igen,megnézheti magát....

Kovács Erzsébet írta...

PuPu megint szenzációsan jókat írtál!
A nagy Vezér egy született pedagógus.
A hülyéket is meg fogja tanítani sakkozni,
mert rá kell hogy jöjjenek, nem csak 1 lépés fontos,
hanem a következők is.Mert ha egy rossz lépést választunk, az
az egész meccset taccsra teszi.Ez van most.Nincs olyan társadalmi
réteg, aki ne lett volna egy kicsit befenyítve,ez nem a bambáknak
való vidék.És hogy a kereskedelem miért fontos a vezérnek?
Mert a CÖF-ösök élőláncban vonulva védik Kormány érdekeit.
Követik minden hova,külföldre is, Székelyföldre, és ahova kell.
Most még ideológiai témákban is szakértők a soros kérdés soron lévő
méltatásában.Mindenesetre, amíg pénz lesz, addig lesznek hívei.
A társadalmi egyensúly addig marad fenn, ameddig a pénzosztás egyensúlyban
tudja tartani az igényeket és a lehetőségeket.Reméljük, nem tévednek nagyot a
számvevők.Az a tapasztalat, a sakk nagymesterek is szoktak veszíteni meccseket.
Ekkorra már elbukott az összes paraszt.A nagy játszmák igazi vesztesei mi leszünk.

góbé írta...


Sajnos megint, sokadjára fejünkön találtad a szöget, amit pártjaink általában mint szokásuk, észre sem vesznek.
Nem hallottam Ágikától ( Kunhalmi ) meg a Hillerpistától, hogy Gc.orbánék akkor csökkentsék
a diákok nyári szünetét, ha az országgyülés, meg a politikai "elit" sem tart kéthónapos nyári szünetet.

A bosszuállás pedig...? Mi ez a vasárnapi boltzár-mizéria pl. ahhoz, amit Alkotmánybirósági, meg starassbourgi döntések, itéletek ellenére Iványiékkal csinálnak...

talalom írta...

Bevallom a bűnömet: egy, a közelben lévő CBA-ban vásárolok. Nagy a választék, az árak sok terméknél alacsonyabbak, mint a Tesco-ban (amihez autóval kéne mennem), a nyitás óta háromszor újították fel a boltot. Hiába lánc, sok múlik a helyi boltosokon. Az eladókkal is váltunk néha pár szót. A boltzárkor elmondták: sokakat elküldtek, vagy csökkentették a munkaidejét - persze a fizetéssel együtt. Amikor megpedzettem: de jó, hogy jöhetek vasárnap is, azt felelték. Lehet, de nekik úgy kell megoldaniuk a vasárnapi nyitva tartást, ahányan vannak: mindössze néhányuknak bővítették a munkaidejét, és adták vissza a fizetését... A tulajdonosok tehát nem hajlandók emelni a bérköltséget, viszont most már alig találni embert ennyi pénzért. A mise duma sima parasztvakítás: soha nem volt kötelező mise helyett vásárolni. Úgyhogy nem fog sikerülni vásárlás helyett misére terelni sem.

hello írta...

Erzsébet, nagyon veszélyes, ha az rögződik a lakosság agyában, hogy a gyarapodás vagy akár csak a túlélés záloga a kritikátlan dörgölődzés az aktuális hatalomhoz, a ne szólj, szám, illetve a megfelelő nagyságú sáp leadása az ügyintézőnek vagy potentátnak az egyetlen kulcs az előre haladásukhoz.
Mert ha a következő kurzus más - demokratikus - rendező elven akar majd működni, az nagy zavart fog kelteni a korrupción szocializálódottak számára. A seggnyalásra berendezkedettek és a csak arra alkalmasak között pláne.
A gazdaságot se könnyű új pályára állítani, de a fejekben váltást elérni sokkal lassabb és nehezebb folyamat! A kormányváltó ambíciókat táplálók számára ez lesz a legkeményebb diók egyike az után az orbitális méretű erkölcsi rombolás után, amit a Fidesz produkált!

talalom írta...

OK az írás. Viszont: ha kérhetem, ne nacionalistát írjunk a kormányfőnél se: echte soviniszta, kis rasszista beütéssel. Van különbség. Koszi.

Kovács Erzsébet írta...

hellonak:
Kösz, hogy észrevetted a veszélyt,nem volt nehéz,mert a ma valósága.
A filozófia nagyon szép tudományág.A ma azon már túlhaladott, a szánk
széléig ér a mocsár.
Láttál Te már az ABC-ben több diplomás filozófia tanárnőt a 40 éves
patyolattiszta kiskosztümjében fél liter tejet venni 2 kiflivel?
És láttál már kigyúrt 8 általánosos terepjáróst,2 kocsi tartalmát
rakta a terepjáróba a vásárlás után?
Az ész és a széplélek éhezése a buta kapzsiság dőzsölése a ma képe.
Paradigma váltásról itt akár mit is mondhatsz, a gyomrok korgása átírja
a képletedet.
Előbb kellene valamit kitalálni, addig, amíg a barrikádok fústje nem
csípi a szemedet.
A tekintélyedet akkor veszíted el végleg,ha nem mersz kimenni a házból
venni egy kiló kenyeret, én éltem már 56'-ban,a normális emberek is úgy
sírtak, mint a sík hülyék.
A papír elbír minden szép ideológiát.Aki ezt nem fogja fel,annak mindegy,
hány doktorátusa van.Legyőzte a 8 általánosok csapata.akik jogászok is
lehetnek, és a jelenlegi krém, de a mentalitásuk a harácsoláson alapul.
Amíg nem lesz Népi Ellenőrzés,és nem működnek a fékek és ellensúlyok, addig
mindig feltör a Móriczi urambátyám képviselők világa,a népet hülyévé tevő
vezetői garnitúra, a kaparj-kurtákat mindig odadobott koncokkal fogják tűrésre
bírni, mert a hatalom mákonya már kiirtotta belőlük azt az eszmét, ami a
hatalomba emelte Őket.És a széplelkek rettegése,önfegyelme,önkorlátozása ott
tartja.A jövő nagyon siralmas és közeledik.Ha 4 M szegény túlcsordul a felezőn.

csakafidesz? írta...

Kedves Góbé!
Mi a különbség azok között, akik a korlástlan lehetőségek mezején annyit beszélhetnek amennyit csak akarnak, azokkal szemben, akik csak akkor beszélhetnek, amikor eléggé ritkán megkérdezik őket. Szerinted? Van?
Amikor ilyen és ehhez hasonló dehonesztáló megjegyzéseket teszel a baloldal tehetetlenségére vonatkozóan, akkor megkérlek ezt a körülményt is vedd figyelembe.
Lehez, hogy semmit nem érsz el vele, de legalább nem ártasz azoknak, akiket állítólag véleményeddel napról-napra képviselni szándékozol!
Kösz!

civilhuszár írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
civilhuszár írta...

Bródy János - RÁADÁS - Birkaország - YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=0jl0DBwsjNs

Névtelen írta...

Az utolsó bekezdéshez: nem elég visszafogottnak és konzervatívnak lenni, annak is kell látszani.

http://republikon.hu/elemzesek,-kutatasok/160818-politikusnpsz.aspx

" E szempont alapján magas az elutasítottsága Lázár Jánosnak, valamint Gyurcsány Ferencnek és Rogán Antalnak is – utóbbi két politikus gyakorlatilag a népszerűség összes mérhető dimenziójában a legrosszabb helyet szerezte meg. A két legkevésbé elutasított politikus az LMP korábbi és jelenlegi társelnöke, Schiffer András és Szél Bernadett.

• A népszerűségi index alapján Szél Bernadett a legnépszerűbb a listán szereplő nevek közül, akit Áder János, Kunhalmi Ágnes és Karácsony Gergely követ. A sereghajtó a Lázár János – Rogán Antal – Gyurcsány Ferenc hármas. Áder János egyébként a kormányváltást akaró választók körében is a legnépszerűbb fideszes politikus, ráadásul e szavazói csoport közel egyharmada (30 százalék) kedveli vagy kifejezetten kedveli őt."

Hát itt tartunk, Gyurcsány és Rogán kéz a kézben.